Clauze abuzive OTP BANK

Cu totii am auzit despre notiunea de clauze abuzive, mai ales de cand imprumutatii la banci au reusit sa-si recupereze milioane de euro din banii platiti catre banca in baza unor clauze abuzive. Astfel, astazi tratam subiectul Clauze abuzive OTP BANK si contractele lor tixite de clauze care va cresc costurile contractului.

Da, da! Ati citit bine, cu toate ca aveau calitatea de imprumutati, adica au luat bani de la banca, romanii au putut recupera milioane de euro platiti in mod nejustificat catre banci si perceputi asa cum am precizat in baza unor clauze de natura total abuziva, asa cum arata legea 193/2000.

Clauzele abuzive si efectele lor nocive nu se resimt doar in contractele cu banca ci in toate contractele semnate de catre consumatori cu profesionistii si mai ales in discutia de astazi clauze abuzive OTP BANK si cum va dati seama ca aveti contractul contaminat de clauze abuzive.

Astfel, pentru a face lumina,ne-am propus sa va aducem la cunostiinta pe de-o parte ( cu exemple ) cum a folosit Clauze abuzive OTP BANK in contractele sale dar si sa va explicam cum va puteti recuperat banii platiti in baza acestor clauze abuzive.

Sa incepem!!

Ce sunt clauzele abuzive?

In principal clauzele abuzive sunt acele dispozitii din contract ( pe care desigur l-ati semnat si dvs. cu banca ) ce va SPORESC nejustificat banii pe care trebuie sa-i platiti catre o banca ( vezi Clauze abuzive OTP BANK ) sau va ingradesc niste drepturi ori va pun sa platiti o dobanda crescuta artificial sau nu va permit exercitarea unor drepturi decat daca platiti anumite despagibiri.

Pe scurt, clauzele abuzive sunt acele clauze pe care le folosesc “profesionistii” pentru a-si da un avantaj contractual pe spatele si pe banii dvs.

Legea le defineste si aici ne referim la legea 193/2000 cand vine vorba despre clauzele abuzive , inclusiv clauze abuzive OTP BANK asa cum vom arata mai jos ca fiind abuzive acelea care indeplinesc conditiile de mai jos:

(1) O clauză contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar
cerinţelor bunei-credinţe
, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor.

Adica, daca nu ati negociat CLAR o clauza contractuala si a fost inserata cu rea credinta in contract si astfel dvs. sunteti obligat sa platiti ceva NEJUSTIFICAT, “voila!” draga consumatorule, esti in fata unor clauze abuzive si DA, LEGEA ITI PERMITE SA-TI RECUPEREZI TOT BANII PLATITI IN BAZA UNOR CLAUZE ABUZIVE.

Fara sa mai pierdem timpul, va spunem de pe acum, in baza unor Clauze abuzive OTP BANK a folosit contractul pe post de capcana pentru imprumutat si asa cum o sa vedeti mai jos in exemplele date chiar la nivelul anului 2020, a incasat 10000 de euro NEJUSTIFICAT in baza unor prevederi contractuale ABUZIVE.

Care sunt clauzele abuzive pe care le poti gasi in contractele cu OTP BANK?

Clauzele abuzive din contractele semnate de catre consumatori cu OTP BANK sunt MULTIPLE.

Vedeti aici un material video cu si despre clauzele abuzive:

Atentie la urmatoarele clauze si daca le aveti in contractul de imprumut puteti cere in instanta daca indepliniti conditiile aminite mai sus, constatarea lor ca abuzive si obtinerea tuturor sumelor platite in baza lor.

Clauze abuzive OTP BANK , verificati-va contractele:

Procese castigate impotriva OTP bank cu privire la clauzele abuzive

Vi se pare ca aceste clauze putine par si inofensive?

Va inselati.

Clauzele abuzive folosite de catre banca OTP BANK au ajuns sa il coste IN PLUS pe imprumutat suma de 10000 de CHF, o suma colosala pe care banca i-a incasat-o in mod ilegal.

Astfel, observati mai jos, procesul castigat de catre debitor pe tema clauzelor abuzive impotriva OTP BANK.

05.11.2020
Ora estimata: 08:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud.ANDONE A.M.
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată astfel cum a fost precizată.

Obligă pârâta la plata către reclamant a sumelor încasate în baza clauzelor constatate ca fiind abuzive, în cuantum total de 10931,04 CHF (la cursul BNR din ziua plătii) si 8970,91 lei, constând în : 534 CHF comision de acordare, 5442,29 CHF comision de administrare , diferentă de dobânda în cuantum de 4954,75 CHF şi dobândă legală în valoare de 8790,91 lei.
Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 2515 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
Document: Hotarâre  8096/2020  05.11.2020

Clauze abuzive OTP BANK

Acest lucru a fost posibil doar dupa ce imprumutatul s-a adresat instantei de judecata si a solicitat de esenta constatarea caracterului abuziv al tuturor clauzelor din contract.

Stiati ca : Instantele de judecata din Romania, au OBLIGATIA ca din OFICIU sa analizeze caracterul abuziv al tuturor clauzelor contractuale?

Cum imi dau seama ca am clauze abuzive OTP Bank?

O asemenea prevedere contractuala precum clauza abuziva OTP BANK isi va face singura simtita prezenta prin faptul ca fie costul creditul va creste fie o dobanda penalizatoare precum aceea indicata mai sus in cazul in care intarziati va va EXPLODA datoria restanta fie in cazul celor imprumutati in CHF, clauza abuziva principala a fost chiar MONEDA creditului.

De aceea sunt foarte multi cei care merg in instanta solicitand instantelor de judecata sa constate caracterul abuziv al clauzei de risc valutar si sa obtina chiar inghetarea cursului valutar CHF.

Amintim ca OTP BANK a fost prima banca din Romania impotriva careia instantele au pronuntat 7 hotarari succesive de inghetare a cursului valutar ( dosarele gestionate de catre SCA CUCULIS&ASOCIATII ).

Ne mai putem da seama ca avem inserate in contract clauze abuzive si daca verificam legea 193/2000 care arata clar ca:

(2) O clauză contractuală va fi considerată ca nefiind negociată direct cu consumatorul dacă aceasta a fost stabilită fără a da posibilitate consumatorului să influenţeze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau condiţiile generale de vânzare practicate de comercianţi pe piaţa produsului sau serviciului respectiv.

Ce fac daca am clauze abuzive in contractul cu OTP BANK?

Cum pot sa-mi recuperez banii platiti la in baza unor Clauze abuzive OTP BANK ?

Clauza abuziva OTP BANK sau clauzele abuzive ale OTP BANK pot fi eliminate din contract.

Este necesar in schimb sa va adresati instantei de judecata cu cerere prin care sa solicitati constatarea caracterului abuziv al acestor clauze inserate in contractele cu OTP BANK.

Poate va intrebati ce puteti face daca aveti un contract semnat inca din 2006-2007 sau chiar si mai vechi.

Astfel, trebuie sa stiti ca actiunea de stabilire a caracterului abuziv al unor clauze abuzive OTP BANK poate fi solicitat ORICAND , adica actiunea este imprescriptibila.

Pot sa solicit sa recuperez banii platiti in mod nejustificat in baza unor clauze abuzive, chiar daca am terminat de platit contractul?

Da, si acest lucru este posibil fiindca atata timp cand o clauza de natura abuziva atrage si nulitatea absoluta a acelei clauze acest lucru poate fi cerut si banii pot fi recuperati daca se constata caracterul abuziv al acelor clauze si DUPA CE ATI TERMINAT DE ACHITAT INTEGRAL IMPRUMUTUL.

In ce alte tipuri de contracte mai pot gasi clauze abuzive si la ce trebuie sa fiu atent?

Clauzele abuzive se regasesc in toate contractele semnate de catre consumatori cu profesionistii, astfel pot fi clauze abuzive in :

 • contractele cu bancile;
 • contractele cu IFN-urile adica Institutii financiare nebancare;
 • contractele cu prestatorii de servicii cum ar fi – telefonia mobila ( clauze abuzive telefonie mobila )
 • contractele cu Gazul , Apa , Curentul
 • contractele simple de ridicare a gunoiului menajer;
 • contractele de Leasing sau orice alt contract unde aveti calitatea de consumator.

Astfel, pentru a fi sigur ca nu suntei de fapt un pagubit al clauzelor abuzive si platiti sume de bani pe care in mod uzual si normal nu ar fi trebuit sa le platiti, este esential sa verificati contractul dvs. de existenta clauzelor de natura abuziva.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16
Sectorul 2
Bucuresti
Romania

Toate detaliile cat si informatii legate de procesele colective, pe adresa avocat@indrumari-juridice.eu

Societatea de AVOCATI Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

3 comments to “Clauze abuzive OTP BANK”
 1. Ma numesc Radu Alina Magdalena as dori sa va multumesc si pentru ca va ganditi si la noi cei care nu avem nici o putere sa rezolvam cu creditele CHF pe care le-am facut cand am avut nevoie de ele la niste rate rezonabile, si acum am ajuns sa nu avem ce sa le dam copiilor sa manance pentru a putea fi cu ratele la zi, pentru ca daca intarzii cateva zile suntem terorizati in fiecare zi cu telefoane de catre bancile de la care am luat creditele.

  adresa e-mail = amr2156@yahoo.com,

  Telefon 0744165566

  Valoarea imprumutului 81704 CHF .

  Contract de credit ipotecar nr. C2202/2700/7374 din 04.04.2008

  Dobanda de 7.79% pe o perioada de 300luni

  Banca OTP Bank Pitesti.

  In speranta ca ne veti putea ajuta va multumesc din tot sufletul de om disperat.

  Cu respect,

  Radu Alina Magdalena

  • Incep prin a va spune ca toti cei de aici sunt solidari cu dvs, si inteleg prin ceea ce treceti vizavi de aceste comisioane. Avem datele dvs. de contact, astfel ca un coleg avocat revine la dvs. pentru a va lua toate informatiile necesare in vederea demararii acestui proces. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 2. buna ziua dl. avocat va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat deoarece luna aceasta pe 29 ma prezint la tribunal pt timbrul de mediu platit in ian.2014 ,sant chemati si anaf si agentia pt mediu care sant impotriva restituiri taxei .
  Cum as putea sau ce trebuie sa invoc deoarece
  ma apar singur.
  multumesc frumos

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.