Stergerea Din Baza De Date Preventel

Vreti sa-ti faci un abonament la firma de telefonie mobila si nu ti se permite ? Posibil sa fii in baza de date PREVENTEL in mod ilegal.

Baza De Date Preventel este de fapt o platforma in si pe care isi gestioneaza informatiile companiile de telefonie mobila precum Vodafone, Orange, Digi, Telekom si altele, in legatura cu cei care isi fac un asemenea abonament si fie nu si-l platesc la termen fie inregistreaza situatii prin care le sunt suspendate abonamentele pentru neplata sau alte incidente.

“Preventel” este de fapt sistemul de evidenţă tinu tin mod comun de catre toti furnizorilor de comunicații ce cuprinde informații cu privire la situația persoanelor fizice sau juridice ce au un asemenea abonament si care generează fraude sau care au datorii ce provin din achitarea cu întârziere/neachitarea facturilor emise pentru încasarea preţului serviciilor prestate.

Sunteti notat in baza de date PREVENTEL sau va urmaresc recuperatorii de creante pentru facturi la telefonia mobila? Completati formularul de mai jos:

Astfel, atata vreme cat te afli in baza de date Preventel NU vei mai putea sa faci un abonament de telefonie mobila si problema mare este ca daca ai avut un chirias si el a facut acele datorii pe o anumita adresa care este a ta , vor trebui gasite solutii de stergere din baza de date PREVENTEL fiindca altfel la adresa respectiva chiar daca nu ai fost tu cel care a facut abonamentul ci chiriasul, nu vei mai putea face un abonament pana cand nu se va obtine stergerea din baza de date Preventel.

Nu de putine ori, notarea in baza de date Preventel se face in mod ERONAT sau chiar si daca este facuta pe buna dreptate pentru neplata, aceasta notare in baza de date PREVENTEL , NU A FOST NOTIFICATA CELUI CE ARE DATELE PROCESATE.

De mentionat ca la fel ca in cazul biroului de credit, datele nu pot fi prelucrate pe orice perioada iar daca cel notat in baza de date preventel nu primeste notificarea de notare, aceasta este ilegal facuta si prelucrarea datelor personale este ilegala.

Pentru a intelege cand si unde se poate vorbi despre un abuz, am decis sa analizam astazi subiectul stergerii din baza de date PREVENTEL.

Sa incepem.

Ce este baza de date Preventel ?

Preventel este o baza de date dezvoltata de catre operatorii de telefonie iar prin intermediul acestei baze de date, operatorii transfera informatii referitoare la comportamentul clientilor care nu isi indeplinesc obligatiile de plata ale serviciilor oferite de acestia sau care comit acte de frauda.

Datele transferate de operatori sunt folosite in analiza cererilor de activare a potentialilor clienti.

Spre exemplu din conditiile de lucru, Vodafone poate solicita Clientului în vederea activării, pe baza informaţiilor obţinute din sistemul Preventel (sau în funcţie de bonitatea Clientului, depunerea cu titlu de garanţie sau plata în avans a unei sume care este de minim 5 ori valoarea abonamentului achiziţionat de Client, în funcţie de Planul Tarifar și Extraopțiunile alese de Client sau pur si simplu poate sa refuze un anumit tip de abonament.

Care sunt situatiile in care sunteti notati in baza de date PREVENTEL ?

In principal, notarea un baza de date Preventel se efectueaza in conditiil in care exista intarzieri la plati sau servicii suspendate ori abuzul sau utilizarea inadecvata a produselor sau serviciilor ori un client care comite o frauda si care utilizeaza reteaua de servicii a unui operator dar si restantele sau facturile neachitate va pot duce la notarea in aceasta baza de date.

Un client care comite o frauda este un client care utilizeaza reteaua si serviciile unui operator cu rea intentie, in general pentru a-si produce beneficii dar fara a avea intentia de a plati serviciile folosite

Ce este Fișierul Preventel: cum funcționează?

O factură telefonică neplătită, acest lucru se poate întâmpla. O factură prea scumpă, o supraveghere, o respingere a taxei, Cauzele pot fi multiple, consecința este, la rândul ei, automată: dosar preventel .

Importanța cuantumului acestor plăți restante nu este elementul principal al înregistrărilor Preventel, de fapt, este mai mult frecvența acestor facturi neplătite, care este un flagel pentru operatori. Această clarificare este importantă, deoarece vă permite să înțelegeți postările Preventel.

Astfel, dacă un client, în ciuda memento-urilor pentru regularizare, are o datorie de cel puțin 30 de euro cu privire la un operator de telefonie, acesta din urmă poate proceda la o cerere de plată proastă a clientului cu Preventel . Clienții sunt informați despre această procedură în contractul semnat cu furnizorul.

Fișierul Preventel consolidează feedback-ul unui număr mare de furnizori de planuri mobile cu privire la clienții neplătiți. Până în 2020, peste 2 milioane de oameni au fost examinați.

Cat timp ramane un utilizator inregistrat in baza de date PREVENTEL?

Notarea se efectuează pe o perioadă de 3 până la 5 ani (în caz de recidivă cu privire la facturile neplătite).

In comparatie cu biroul de credit, notarea in Preventel este identifica.

Sa stii! Dacă contestați o factură de telefon, această dispută are un efect suspensiv. Cu alte cuvinte, operatorul nu va putea depune până la închiderea litigiului.

Cititi si :

Cum se poate solicita stergerea din baza de date PREVENTEL ?

In principal trebuie sa stiti ca daca:

 • nu sunteti instiintat ca veti fi notat in baza de date PREVENTEL – NOTAREA ESTE ILEGALA;
 • daca achitati restanta si nu sunteti eliminat din baza de datre PREVENTEL – NOTAREA ILEGALA;
 • daca aveti o intarziere cauzata de sistem – NOTAREA EST EILEGALA;
 • daca intarzierea este de mica insemntatate si sunteti notat in PREVENTE – NOTAREA ESTE ILEGALA.

Desigur exista si alte situatii in care notarea este ilegala insa trebuie sa discutam pe acele situatii si sigur ca exista remedii de la caz la caz.

Mai jos, avem un caz al unui debitor notat PERPETUU in baza de date PREVENTEL.

Sunt considerat un datoric permanent al companiilor de telefonie mobila – NOTAT IN PREVENTEL

Reteaua Preventel, în care te pot băga toate companiile de telefonie mobilă din România, care este o baza de date iar În cazul Telekom, când semnezi contractul la abonament, semnezi că ești de acord să trimită datele tale aici, dacă n-ai plătit sau ai comis fraudă, iti poate incala drepturile de prelucrare a datelor cu caracter personal si companiile care nu-ți dau detalii despre asta comit abuzuri.

Sunt și oameni care, la șapte ani de când și-au plătit factura restantă, încă sunt notificari că apar în rețeaua Preventel și trebuie să dea câteva milioane garanție, doar ca să-și facă un abonament nou.

DEȘI MI-AM PLĂTIT FACTURILE, DATELE MELE TOT AU AJUNS LA RECUPERATORI

Recuperatori Creditexpress, sunt cei care apar cu pretentii de recuperare. Mai sunt si altii ce este drept insa baza este ca toti actioneaza la fel, in mod abuziv.

Practic,. atunci cand sunteti contactat de catre recuperatorii de creante fiindca ati avea o factura neplatita la telefonie mobila, prima data verificati cu un avocat specializat in litigii cu recuperatorii de creante, daca nu cumva creante este PRESCRISA.

Nu ii lasati sa va abuzeze.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16 Sectorul 2

13 comments to “Stergerea Din Baza De Date Preventel”
 1. Bună ziua… Mie imi cere o firmă APS 1600 de lei pentru ca am rămas acum vreo 7-8 ani dator 5 lei (zic ei) la un abonament Vodafone care a fost folosit încă mult timp de la data acelei “datorii”… Prima înștiințare am primit-o anul trecut de la o altă firmă care a vândut la rândul ei creanțele la APS România

 2. Mam achitat la provident acuma 5ani și tot figurez în biroul de credit, ce trebuie să fac, vă mulțumesc anticipat

 3. Buna ziua, figurez in preventel desi nu am datorii. Am avut acum 8 ani. Cum pot iesi din aceasta baza de date in care am fost introdus ?

 4. Bună ziua! Folosesc o cartela sim prepay iar de 1 săptămâna nu mai pot primi apeluri,dar celelalte servicii ale cartelei funcționează. Am sunat la serviciul clienți și mi s-a spus sa aștept 30 zile pt remedierea problemei. Problema mea este ca depind de apelurile telefonice la serviciu și plus de asta am diferite cereri de angajare depuse și alte solicitări de la diverse instituții de la care aștept răspuns și nu pot fi contactat.
  As dori un sfat,ce pot face și dacă pot sa ii dau în judecata.
  Va mulțumesc anticipat!

 5. Bună ziua,
  Am primit de curând de la DIGI (RCS-RDS) o somație de plată cu următorul mesaj “Va informam ca vom initia procedurile legale pentru recuperarea debitului restant in valoare de 173.21 RON. Dosarul dvs va fi înaintat instanţei de judecată pentru recuperare pe cale judecatorească a sumelor datorate la care se vor adauga, dupa caz, penalitati de intarziere, cheltuieli de judecata si orice alte sume generate de existenta unui proces.” , am sunat la ei și ar fi vorba de două facturi din 2016 una din martie și una din aprilie , facturi de care nu știu și nici nu vor să mi le dea, insistând ca eu sunt cu plățile la zi mai ales ca în prezent la ei nu am nici o datorie pe noua adresă unde am contract cu ei, dar nu am am chitanțe din vremea aia sa dovedesc.
  Ce pot face sa scap de acesta datorie ba chiar mai mult de un proces în instanță cum zic ei .

  Multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.