Val De Dosare Castigate Impotriva Raiffeisen Bank Pe Clauze Abuzive – Comision Acordare Plus Modificarea Ratei Dobanzii Considerate Abuzive-Avocat Cuculis

Totul despre clauzele abuzive din contractele Raiffeisen Bank si cum ajungeti sa va recuperati banii platiti in baza acestor clauze de tip abuziv – comision acordare, administrare, dobanda contractuala ilegala.

Raiffeisen Bank Pierde Mai Multe Procese Pe Clauze Abuzive Mai Ales Dupa Aparitia Documentelor Ce Demonstrau Ca Banca Modifica Unilateral Dobanda Contractuala Din Sistem, Cu Mult Inainte Ca Imprumutatul Sa-si Manifeste Optiunea (Cost al Contractului) Avocat Cuculis

Raiffeisen Bank Pe Clauze Abuzive – Clauzele abuzive din contractele de credit sunt o reala problema, mai ales ca este posibil ca un simplu comision de administrare sa ridice ENORM costul creditului, la fel de bine si dobanda contractuala care daca este eliminata se pot reduce substantial ratele la credit.

Prezentam mai jos, dosare DEFINITIVE prin care aratam ca debitorii/imprumutati in perioadele 2006-2009 dar chiar si cei cu credite luate in 2012 – 2013 si nu doar, au clauze abuzive ascunse in contractele lor, care daca sunt eliminate, pot sa reduca creditul cu 30-40%.

Raiffeisen Bank Pe Clauze Abuzive

De data recenta in urma unor procese castigate ERGA OMNES, bancile au inceput sa restituie zeci de mii de euro / chf, imprumutatilor cu privire la dobanzile ilegale, incasate de catre banci.

Astfel, un cumul de 3 dosare deschise pe clauze abuzive, admise de catre instanta de judecata, cu privire la existenta clauzelor de natura abuziva in contractele incheiate cu Raiffeisen Bank

I. In dosarul de mai jos, sintagma dobanzii variabila a fost eliminata, dosarul este absolut DEFINITIV

Judecătoria SECTORUL 1 BUCUREŞTI   Dosarul de fond

Dosar: 22873/299/2017 

Reclamant IONASC GHEORGHE domiciliul ales la CA Cuculis si Asociaţii
Pârât RAIFFEISEN BANK SA

Şedinţe

07.11.2017Ora estimata: 08:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud. GHICA A.N.
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Constată caracterul abuziv al clauzei contractuale prevăzute de art. 3.2 din contractul de credit nr. RF43343624079/09.07.2007 privind doar la posibilitatea băncii de modificare a dobânzii în funcţie de „ în funcţie de evoluţia pieţei financiare”, cu consecinţa înlăturării sale. Respinge restul pretenţiilor, ca neîntemeiate.

Ulterior dosarul este castigat si in APEL de catre reclamant si instanta elimina clauzele abuzive in mod integral din contract.

Asta inseamna ca in apel am castigat si eliminarea clauzelor abuzive de tip comision de acordare si administrare!!!

Apelant – IONASC GHEORGHE domiciliul ales la CA Cuculis si Asociaţii
Intimat – RAIFFEISEN BANK SA

Şedinţe

25.06.2018Ora estimata: 09:00
Complet: C9-APEL
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite excepţia inadmisibilităţii invocate de către intimată prin întâmpinare. Respinge ca inadmisibil capătul de cerere având ca obiect constatarea caracterului abuziv al clauzei prevăzute de art. 3.4 din contractul de credit . Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că : Constată caracterul abuziv şi nulitatea absolută a clauzelor prevăzute la art. 3.5 privind comisionul de administrare şi art. 3.7 privind comisionul de procesare din contractul de credit nr. RF43343624079 DIN 10.07.2007. Obligă pârâta să achite reclamantului sumele încasate în baza clauzelor constatate ca fiind abuzive. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 25.06.2018
Document: Hotarâre  3204/2018  25.06.2018

Recursul este castigat tot de catre imprumutat si decizia ramane DEFINITIVA, imprumutatul trebuie sa-si recupereze toti banii platiti cu titlu de clauze abuzive, bancii Raiffeisen.

Şedinţe

25.11.2019 Ora estimata: 09:00
Complet: S6 Completul 1R
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge recursul ca nefondat. Definitivă.

Document: Hotarâre  1158/2019  25.11.2019

II.Aceeasi speta insa alti reclamanti, instanta anuleaza clauza dobanzii

Reclamant – LAZĂR RADUS CĂTĂLINA ANCA domiciliul ales la SCA Cuculis si Asociaţii

Parat – RAIFFEISEN BANK

Şedinţe

Ora estimata: 08:30
Complet: Complet amanari pronuntare pt. jud.IVAN E.A.I.
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii LAZĂR RADUS CĂTĂLINA ANCA, RADUS ANGHEL şi RADUS MARIA, în contradictoriu cu pârâta RAFFEISEN BANK S.A. Constată caracterul abuziv şi nulitatea absolută parţială a clauzei 3.3. din contractul de credit nr.RFI01742836986 din data de 21.12.2006, numai în ceea ce priveşte dreptul pârâtei de a modifica rata dobânzii în funcţie de evoluţia pieţei financiare.

III. Alt dosar covarsitor in care am reusit sa distrugem mafia bancara si am recuperator toate comisioanele si dobanzile platite de catre debitor catre banca Raiffeisen Bank!

RUS ANGELICA SÂNZIANA domiciliul ales la CA Cuculis si AsociaţiiApelant RAIFFEISEN BANK SA Apelant RUS MARIUS IOANApelant

Şedinţe

18.12.2018Ora estimata: 09:00
Complet: C8-APEL
Tip solutie: Alte soluţii
Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de reclamanţi. Admite apelul formulat de pârâtă. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: Admite în parte cererea. Constată caracterul abuziv şi, în consecinţă, nulitatea absolută a clauzei de la art. 3.3 din contract, sub aspectul dreptului băncii de a modifica unilateral dobânda. Obligă pârâta să restituie reclamantului sumele încasate cu titlu de diferenţă de dobândă, determinată ca diferenţa dintre dobândă modificată unilateral, în urma aplicării acestei clauze şi dobânda de 5,9% din contractul iniţial, începând cu data de 12.03.2007 şi să plătească dobânda legală calculată asupra acestor sume de la data încasării lor şi până la plata integrală.

Update 2019 – Ce face un debitor pentru a se proteja de un posibil contract cu clauze abuzive? La ce trebuie sa fie atent?

LA CE TREBUIE SĂ FIM ATENȚI ÎNAINTE DE A ÎNCHEIA UN CONTRACT BANCAR?

Este de notorietate faptul că au fost pornite zeci de mii de acțiuni împotriva instituțiilor bancare în ultimii ani, iar principalul motiv s-a datorat numeroaselor clauze abuzive inserate de către bănci, care nu au informat în prealabil consumatorii cu privire la conținutul acestora, în sensul stabilit de Directiva CE 93/13.

Articolul de față nu are scopul de a vă determina să nu mai încheiați contracte bancare, ci de a le analiza în prealabil, pentru a evita eventualele neplăceri ulterioare, în colaborarea cu orice profesionist alături de care încheiați o convenție.

Vizualizati si :

Pentru asigurarea desfășurării eficiente a contractului pe care urmează să-l încheiați, trebuie să aveți mare atenție asupra clauzelor următoare:

 1. Clauze de risc valutar: este clauza în baza căreia sunteți obligat să restituiți creditul în valuta contractată, indiferent dacă acesta din urmă a cunoscut creșteri semnificative sau s-a dublat, cum este cazul francului elvețian. Cu privire la acesta, în ultimii ani au fost pornite numeroase procese ce au avut ca scop înghețarea cursului valutar la valoare pe care o avea la data contractării, iar pentru a evita astfel de situații, trebuie să analizați cu mare atenție care a fost evoluția monedei împrumutate în ultima perioadă și dacă puteți să vă asumați o evoluție semnificativă a acesteia pe parcursul derulării contractului.
 2. Dobânda penalizatoare: Reprezintă dobânda percepută ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către debitor. Este perfect justificată sancționarea debitorilor rău-platinci, însă această sancținare trebuie făcută cu respectarea normelor legale și nu prin perceperea unei dobânzi penalizatoare care poate ajunge și la 50% peste valoarea dobânzii contractuale.
 3. Comisioanele de acordare, administrare: Aceste comisione reprezintă dobânzi mascate din partea Băncilor, care pentru simpla accesare a unei baze de date și a acordării sumei solicitate încercă să obțină plăți suplimentare, fiind numeroase procese câștigate pe astfel de clauze de către consumatori.
 4. Comisionul de urmărire riscuri: Scopul declarat de către bancă este acela de a proteja banca în eventualitatea unei imposibilități de plată din partea debitorului, însă există deja o serie de alte taxe și comisioane ce au exect același scop.
 5. Dobânda variabilă: Dobânda contractuală poate să fie una fixă sau variabilă, iar în eventualitatea în care este una variabilă trebuie să fie determinat un indice fix în funcție de care poate varia, nu ca urmare a deciziei unilaterale a băncii.

Majoritatea contractelor încheiate până în anul 2010 au conținut astfel de clauze abuzive, ce nu au fost negociate în prealabil cu consumatorii, fiind inserate cu rea-credință de către creditoare cu scopul de a obține sume suplimentare de la debitori.

Demn de precizat este faptul că o acțiune în constatarea și eliminarea acestor clauze abuzive este scutită de la plata taxelor de timbru pentru consumator și poate să fie intentată oricând, nefiind supusă termenelor de prescripție.

Chiar dacă a fost achiat integral creditul se poate începe o acțiune pentru recuperarea sumelor achiatate suplimentar, context în care se poate solicita și actualizarea acestora cu dobânda legală.

Clauzele de mai sus au fost precizate cu rol exemplificativ, în realitate fiind mult mai multe și greu de depistat, motiv pentru care se impune consultarea unui specialist, care vă poate ajuta în redactarea unei acțiuni și recuperarea sumelor ce au fost achitate suplimentar.

Sute de dosare Raiffeisen Bank Pe Clauze Abuzive castigate de catre imprumutati!

ATENTIE – Chiar si cei care sunt vanduti la recuperatorii de creante POT SOLICITA RECUPERAREA BANILOR PLATITI IN BAZA CLAUZELOR DE NATURA ABUZIVA.

Daca aveti un contract semnat cu Banca Raiffeisen sau cu o alta banca si aveti suspiciunea ca au fost inseraate clauze de natura abuziva in cadrul contractului, puteti completa formularul de mai jos si revenim la dvs. in cel mai scurt timp:

Cititi si:

Av. Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

0722298011

9 comments to “Val De Dosare Castigate Impotriva Raiffeisen Bank Pe Clauze Abuzive – Comision Acordare Plus Modificarea Ratei Dobanzii Considerate Abuzive-Avocat Cuculis”
 1. Buna seara !Am un contract de credit cu Raiffsen Bank din 2008 care se termina in 2018 luna august se mai pot recupera comisioanele abuzive plătite banci care sunt in jur de 5000 € ?Multumesc !

 2. Buna ziua,

  Am avut si eu doua credite la Raiffeisen,care au avut si polite de asigurare de viata; am platit creditele in avans – insa nici in ziua de azi nu mi-au fost restituite sumele aferente de la asigurarile de viata.

  Am incercat sa rezolv situatia cu cei de la Raiffeisen, ajungand pana la reclamatie la ANPC – insa nu s-a miscat nimic pana acum – si tot astept din luna Mai 2019 sa-mi fie resituite sumele aferente.

  Ce optiuni as avea din punct de vedere legal in acest moment?

  Multumesc,

  Sebastian

 3. Bună ziua am avut un contract de credit la banca raiffeisen in lei unde era stipulate comision de administrare si de acordare. Sepot recupera sumele plătite.

  • Buna ziua!Detin un credit ipotecar la Banca Raiffaisen din 2008.Pana in 2017am avut acest credit in CHF,iar in urma unor discutii avute cu cei din sucursala(avand istoric de plata foarte bun) am reusit sa schimb moneda in Leu si pe termen de 5 ani sa pastrez creditul la o anume suma de plata.Problema mea este ca ,In toti acesti ani,de cand am acest credit ,platesc dobinda foarte mare aceasta fiind trei sferturi si un sfert suma datorata bancii.Nu stiu ce a -si putea face pentru a diminua acest credit care este foarte mare si dupa acest numar de ani.Multumesc!!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.