Invocarea Prescriptiei In Timpul Executarii Silite

Prescriptia executarii silite si invocarea prescriptiei in timpul executarii silite ca noua forma de anulare integrala a tuturor executarilor in care nu s-au mai emis acte executionale.

#DOSARELEPRINDVIATA si pe vreme de criza – Debitorul anuleaza INTEGRAL ORICE URMA DE EXECUTARE silita pentru un dosar de executare in care debitorii erau urmariti silit de peste 10 ani.

Vedeti totul mai jos despre NOUA METODA DE ANULARE A EXECUTARII SILITE.

Invocarea Prescriptiei de catre debitor si avocat in contestatia la executare silita
Av. Drd. Cuculis Adrian – Debitorul Padeanu Irina si Av. Gabriel Hoziu

Prin schimbarile intervenite la actualul cod de procedura civila s-a stabilit in concret ca invocarea perimarii este aproape imposbila, fapt pentru care toti debitorii executati silit de ani de zile, si-au pus problema urmatoare:

 • CUM POT ANULA O EXECUTARE SILITA PORNITA DE ANI DE ZILE, IN CARE EXECUTORUL A RAMAS IN PASIVITATE SI NU A MAI EMIS ACTE DE EXECUTARE SILITA?

Cum l-am scapat pe debitor prin metoda de Invocarea Prescriptiei in timpul executarii silite?

Aceasta problematica a invocarii prescriptiei in timpul executarii silite, am rezolvat-o noi cei de la SCA Cuculis&Asociatii prin “propunerea” unor remedii juridice si interpretari ale textului de lege, instantelor de judecata care au primit concluziile noastre si astfel s-a ajuns sa reusim sa –

 • Anulam INTEGRAL executarea silita a unui recuperator de creante numit INVESTCAPITAL reprezentat de KRUK ROMANIA S.A, invocand dupa 10 ani de zile de la deschiderea dosarului de executare, PRESCRIPTIA EXECUTARII SILITE.
 • Am anulat integral executarea silita ;
 • Am scapat debitorul de plata a peste 15000 de euro;
 • Am reusit sa obtinem pentru debitor recuperarea sumei de 10000 DE EURO PE CARE A PLATI-O VREME DE 10 ANI DE ZILE CU TITLU DE POPRIRE;
 • I-am recuperat chletuielile de executare silita;
 • AM REUSIT SA PRESCRIEM UN DOSAR DE EXECUTARE SILITA INCEPUT IN 2011;

Desi ati fi tentati sa spuneti ca fiind un dosar din 2011, s-a admis perimarea, va rog sa aveti in vedere ca in cadrul cererii de contestatie la executare, am invocat prescriptia si nu perimarea.

Puteti citi si :

Pentru conformitate redam extras din cererea de chemare in judecata:

 1. Prescriptia dreptului ce a cere executarea silita in temeiul art. 405 coroborat cu 4052 cod de procedura civila de la 1865;

Potrivit art. 405 Cod Procedura Civila de la 1865 “(1) Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.

Extras cerere de contestatie la executare silita. Invocarea Prescriptiei

In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani. (2) Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita. (3) Prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie”

Extras cerere de contestatie la executare silita. Invocarea Prescriptiei

In ceea ce priveste cauzele de intrerupere a termenului de prescriptie, art. 4052 Cod procedura Civila dispune: “(1) Cursul prescriptiei se intrerupe: a) pe data indeplinirii de catre debitor, inainte de inceperea executatii silite sau in cursul acesteia, a unui act voluntar de executare a obligatiei prevazute in titlul executoriu ori a recunoasterii, in orice alt mod, a datoriei; b) pe data depunerii cererii de executare, insotita de titlul executoriu, chiar daca a fost adresata unui organ de executare necompetent; c) pe data trimiterii spre executare a titlului executoriu, in conditiile art. 453  alin. 2; d) pe data indeplinirii in cursul executarii silite a unui act de executare; e) pe data depunerii cererii de reluare a executarii, in conditiile art. 3716 alin. 1; f) in alte cazuri prevazute de lege. (2) Dupa intrerupere incepe sa curga un nou termen de prescriptie”

Extras cerere de contestatie la executare silita. Invocarea Prescriptiei

In 2016 , debitorii au primit actul de executare silita de mai jos, practic din acel moment si pana in 2019 cand au primit un nou act de eecutare silita, acestia nu au mai fost contactati de catre executor si nici adresele de poprire sau alt tip de executare nu au mai fost actualizate.

Invocarea Prescriptiei

Prin urmare, la momentul anului 2019, cand au intervenit adresele de actualizare a debitelor, la acel moment suma fiind cu atat mai mare dupa un deceniu de plata a popririlor, am decis sa invoarea prescriptiei in cadrul contestatiei la executare silita, in timpul executarii silite.

Practic , pasivitatea creditorului duce direct la anularea intregii executari silite si va rugam sa cititi cu mare atentie articolul de mai jos din codul de procedura civila pentru a cunoaste exact cand puteti invoca prescriptia.

Articolul 709 Întreruperea prescripţiei si Invocarea Prescriptiei in cadrul contestatiei la executare silita.

(1) Cursul prescripţiei se întrerupe:

1. pe data îndeplinirii de către debitor, înainte de începerea executării silite sau în cursul acesteia, a unui act voluntar de executare a obligaţiei prevăzute în titlul executoriu ori a recunoaşterii, în orice alt mod, a datoriei;

2. pe data depunerii cererii de executare, însoţită de titlul executoriu, chiar dacă a fost adresată unui organ de executare necompetent;

3. pe data depunerii cererii de intervenţie în cadrul urmăririi silite pornite de alţi creditori;

4. pe data îndeplinirii în cursul executării silite a unui act de executare;

5. pe data depunerii cererii de reluare a executării;

6. în alte cazuri prevăzute de lege.

Vizualizati si :

Important este sa verificati punctul 4, care arata fara echivoc faptul ca ” pe data îndeplinirii în cursul executării silite a unui act de executare“, executarea silita si termenul aferent prescriptiei , se intrerupe.

Astfel, daca in decursului executarii silite NU SE FACE NICIUN ALT ACT DE EXECUTARE SILITA, puteti ORICAND si fara sa va loviti de tardivitate, sa invocati prescriptia executarii silite si Invocarea Prescriptiei retroactiveaza inca de la momentul deschiderii dosarului de executare silita.

Ce a decis instanta de judecata dupa invocarea prescriptiei , desi debitorul era in desfasurarea unui dosar de executare silita?

17.03.2020 Ora estimata: 12:30
Complet: CN37
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Respinge exceptia tardivitătii ca neîntemeiată.

Admite contestatia la executare.

Anulează toate actele de executare efectuate în dosarul nr. 151/2011 aflat pe rolul BEJ Iordache Ion.

Admite cererea de întoarcere a executării.

Dispune restituirea sumei executate. Admite în parte cererea de obligare la plata cheltuielilor de judecată.

Obligă intimatul la plata către contestator a sumei de 1400 de lei, reprezentând onorariu avocat, si la plata sumei de 420 de lei reprezentând contravaloarea xerocopierii dosarului de executare.

Invocarea Prescriptiei il scapa pe debitor de orice plata – Practic dupa 10 ani de executare silita debitorul este liberat de datoria pe care o avea insa crescuta in mod fictiv de catre recuperatorul de creante INVESTCAPITAL si KRUK ROMANIA SRL.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Sunteti executat silit sau ati primit o poprire pe cont? Verificati legalitatea actelor de executare silita, completati formularul de mai jos.

26 comments to “Invocarea Prescriptiei In Timpul Executarii Silite”
 1. Buna ziua! Am un credit de nevoi personale pe care nu l-am mai putut achita! Acesta a fost dat către un executor judecătoresc care a înființat o poprire. Fata de suma stabilită de executorul judecătoresc banca îmi percepe zilnic penalizare chiar dacă a dat creditul către executor. Este legală aceasta acțiune?

   • Buna ziua. Am urmat indicatiile dvs si am reusit sa invoc cu succes prescriptia executarii silite in timpul executarii silite. S-a redactat hotararea ( data in fond, inca nu s-a declarat apel) si problema mea este ca judecatorul a admis dupa cum ziceam intervenirea prescriptiei dar a anulat doar ultima poprire( care este ulterioara implinirii prescriptiei)si nu a desfiintat intreg dosarul de executare silita. A motivat ca desfiintarea intregului dosar de executare silita se poate face doar in urma perimarii si ca urmare a prescriptiei sunt lovite de nulitate doar actele de dupa prescriptie. As putea in apel sa obtin si anularea intregului dosar de executare ? Daca ramane hotararea data in fond, in cazul ca pe viitor executorul o sa intocmeasca noi acte de executare o sa fie nevoie sa fac noi contestatii la executare silita si sa invoc din nou prescriptia ca autoritate de lucru judecat? Va multumesc

    • Buna ziua. Revin cu problema referitoare la constatarea prescriptiei. In hotararea data de instanta in partea de considerente constata ca a intervenit prescriptia si in partea de dispozitiv anuleaza ultima poprire. Executorul mi-a spus ca nu citeste partea de considerente, care este maculatura, a anulat ultima poprire si La o luna m-am trezit acum cu o noua poprire. Sa fac din nou contestatie la executare, sa invoc prescriptia la putere de lucru judecat, sa invoc ca titluri le si-au pierdut puterea executoriie si sa cer desfiintarea executarii? Va multumesc

 2. Buna ziua. Am urmat indicatiile dvs si am reusit sa invoc cu succes prescriptia executarii silite in timpul executarii silite. S-a redactat hotararea ( data in fond, inca nu s-a declarat apel) si problema mea este ca judecatorul a admis dupa cum ziceam intervenirea prescriptiei dar a anulat doar ultima poprire( care este ulterioara implinirii prescriptiei)si nu a desfiintat intreg dosarul de executare silita. A motivat ca desfiintarea intregului dosar de executare silita se poate face doar in urma perimarii si ca urmare a prescriptiei sunt lovite de nulitate doar actele de dupa prescriptie. As putea in apel sa obtin si anularea intregului dosar de executare ? Daca ramane hotararea data in fond, in cazul ca pe viitor executorul o sa intocmeasca noi acte de executare o sa fie nevoie sa fac noi contestatii la executare silita si sa invoc din nou prescriptia ca autoritate de lucru judecat? Va multumesc

  • Ma bucur ca cetatenii acestei tari au beneficii reale in urma ajutorului meu neconditionat din ultimii 10 ani si acest lucru este imbucurator. In principal va indrum sa faceti si dvs. apel pentru a obtine o posibila anulare integrala a executarii silite si cu efecte retroactive. Cu stima, av. drd. Ccuulis 0722298011

 3. Buna ziua. Mi se poate pune poprire pe salar, daca sunt in L19, adica zile libere acordate de stat pentru asta cu copii, cand unitatile de invatamant sunt inchise, datorita institiuirii starii de urgenta?

 4. Buna ziua . Sunt din Sacele – Brasov.Am si eu executari silite. Sunt doua una la Banca Transilvania , este in lei , Platesc de cel putin 10 ani .Mi se pare enorm de mult. Cealalta am avut imprumut prin 2007 la OTP Bank , am luat chf .Platesc ca si la transilvania in contul executorului.As avea ceva sanse sa atac aceste executari ???? Mentionez ca eu am probleme cu Plangere Penala si se ocupa Domnul Avocat Serban Leonard.

 5. Bună ziua. Mi se poate pune poprire pe salariu dacă eu sunt girantul tatălui unui credit de nevoi personale în franci elvețieni? Au venit înștiințări cu poprire pentru amândoi, ideea este ca noi suntem în proces în acest moment cu Prosperocapital! Și ce aș putea face în această cauză?

  • Buna ziua stimate domn. Girantul desigur ca poate sa primeasca si el la randul lui o executare silita de la Prosperocapital insa poate la fel de bine sa porneasca o actiune de contestatie la executarea silita cu un avocat specializat in contestatii la executare silita. O sa va rog sa ne sunati la 0722298011 Cu stima, av. drd. Cuculis.

 6. Buna ziua! Am de 9 ani un overdraft pe un card de debit. De aproximativ 8 ani am schimbat angajatorul dar am continuat sa imi aduc salariul si sa imi platesc obligatiile, la banca emitenta a cardului.
  Acum m-am trezit ca banca imi cere imperios sa achit integral suma ,amenintandu-ma cu executarea silita.
  Este corect ceea ce fac ei?

 7. Buna ziua,
  Prescriptia in timpul executarii silite se poate aplica si in cazul datariilor catre ANAF? Am un titlu executoriu din 2011, am avut poprire pe salariu pana in anul 2015 cand nu am mai avut un venit suficient de mare ca sa mai retina ceva. Ultima adresa de la ANAF este primita in dec 2019.
  Va multumesc!

 8. am o poprire din 15.05.2014 c.f.sect 6.amenzi circulatie banca acum a pus poprire pe cont(30.12.2020)raiffaisen.ce pot face? multumesc 0767517960

 9. Subscrisa Asociația de proprietari Bloc D17 și D18 Brașov debitor către CET SA Brașov(19.251,76 lei), încheierea Judecătoriei Brașov din 21.12.2011, în Dosarul instanță nr.36821/2011, Dosar de exec.nr 448/2011, executare silită de BEJ Anca Ramona Loredana, Somația din 30.08.2012, cu termen de o zi.
  Nu s-a efectuat executarea silită ulterior datei de emitere a acestei somații.
  BEJ Anca Ramona Loredana a emis la data de 07.09.2021 adresa de înființare a popririi către ING Bank la care asociația are deschis cont bancar. Ce se poate face?
  Reprezentant legal Atudorei Radu Constantin, Președintele asociației,

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.