Invocarea Prescriptiei In Timpul Executarii Silite

Update 2023 – O Noua Anulare De Executare Silita Prin Invocarea Prescriptiei In Interiorul Executarii Silite – OTP BANK Pierde 191000 CHF

Prescriptia invocata dupa trecerea termenului de 15 zile este posibila.

Asa s-a intamplat si in dosarul finalizat in 2023 unde am invocat prescriptia executarii silite in dosarul impotriva OTP BANK si am reusit sa salvam debitorul de la plata a peste 191000 de CHF.

Prescriptia executarii silite si invocarea prescriptiei in timpul executarii silite ca noua forma de anulare integrala a tuturor executarilor in care nu s-au mai emis acte executionale.

Trebuie sa stiti ca prescriptia poate fi invocata chiar si atunci cand au trecut cele 15 zile in care ati fi putut formula contestatie la executarea silita inceputa impotriva dvs.

Mai jos o sa va aratam care sunt parghiile prin care va puteti apara de o executare silita care ramane in pasivitate si unde nu puteti invoca perimarea fiindca s-au schimbat regulile insa puteti invoca prescriptia si astfel anulati executarea silita ilegala.

Sunteti in executare silita de mult timp? Ati pierdut termenul de 15 zile ? Completati formularul de mai jos:

Executat silit din 2017, debitorul afla de metoda Cuculis&Asociatii de invocare a prescriptiei in timpul executarii silite si castiga dosarul de contestatie la executare. Anulam 191000 CHF

Ce se intampla daca incepe executarea silita iar ulterior in mod inexplicabil nu se mai intampla nimic(totul stagneaza)?

Totul ramane in pasivitate vreme indelungata si totusi dosarul de executare silita este atat de prezent in vietile noastre fiindca avem un sechestru pe imobil si popriri active.

Atata timp cat trec cei 3 ani de zile si executorul NU face niciun alt act de executare silita, se considera ca debitul s-a prescris in timpul executarii silite, adica PASIVITATEA creditorului poate duce la anularea integrala a executarii silite.

Mai jos vedeti in mod clar ca in 2017 a fost deschis dosarul de executare silita iar ulterior in 2022 executorul “si-a adus aminte” ca are de recuperat de la debitor aproximativ 200000 de chf.

Ei bine, dosarul era deja prescris inca din 2020 iar asta inseamna ca executorul a incalcat legea si a REPUS in executare silita un titlu executoriu prescris.

Debitorul executat silit pentru suma de 191000 de chf si la un pas de a pierde casa in baza unei executari silite prescrise

Mai jos vedeti incheierea prin care s-a stabilit ca imobilul nu a fost adjudecat in data de 05 decembrie 2022 dar asta nu pentru ca a intervenit creditorul sau debitorul ci pur si simplu pentru ca nu a fost prezent niciun adjudecatar. Adica un hazard. Putea sa piarda imobilul si sa nu se mai poata face nimic asta daca nu actiona in judecata OTP BANK ce prin executorul judecatoresc a continuat o executare silita prescrisa in timpul executarii silite.

Solutia instantei de judecata – Anuleaza INTEGRAL executarea silita ca prescrisa

Dosarul instantei prin care am anihilat executarea silita a OTP BANK.

12.05.2023Ora estimata: 08:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud. DRAICA L.M.
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Admite în parte contestaţia la executare formulată de contestatorii Trufin Mihaela şi Trufin Radu Ion în contradictoriu cu intimata OTP Bank România SA.

Constată că a intervenit prescripţia dreptului de a obţine executarea silită în cursul executării silite pornite în baza titlurilor executorii reprezentate de contractul de credit nr. C2204/1000/9275 din data de 23.04.2008, modificat prin acte adiţionale şi contractul de ipotecă autentificat sub nr. 791/23.04.2008 de BNP Marina Manole, accesoriu contractului de credit nr. C2204/1000/9275 din data de 23.04.2008. Anulează Publicaţia de vânzare emisă la data de 18.10.2022 în dosarul de executare nr. 137/2017 al SCPEJ Coşoreanu & Asociaţii şi toate actele de executare ulterioare.

Dispune restituirea către contestatori, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, a sumei de 1.000 lei, achitată cu titlu de taxă judiciară de timbru conform chitanţei nr. 1978056064/1 din data de 20.12.2022, emisă de CEC Bank SA. Obligă intimata la plata sumei de 810,39 lei către SCPEJ Coşoreanu & Asociaţii reprezentând contravaloarea copiei dosarului de executare nr. 137/2017. Cu apel în 10 zile de la comunicare ce se va depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată astăzi, 12.05.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  4258/2023  12.05.2023

Un alt Dosar Unde Am Anulat Executarea Silita Prin Prescriptie Invocata In Timpul Executarii Silite

#DOSARELEPRINDVIATA si pe vreme de criza – Debitorul anuleaza INTEGRAL ORICE URMA DE EXECUTARE silita pentru un dosar de executare in care debitorii erau urmariti silit de peste 10 ani.

Vedeti totul mai jos despre NOUA METODA DE ANULARE A EXECUTARII SILITE.

Invocarea Prescriptiei de catre debitor si avocat in contestatia la executare silita
Av. Dr. Cuculis Adrian – Debitorul Padeanu Irina si Av. Gabriel Hoziu

Prin schimbarile intervenite la actualul cod de procedura civila s-a stabilit in concret ca invocarea perimarii este aproape imposbila, fapt pentru care toti debitorii executati silit de ani de zile, si-au pus problema urmatoare:

 • CUM POT ANULA O EXECUTARE SILITA PORNITA DE ANI DE ZILE, IN CARE EXECUTORUL A RAMAS IN PASIVITATE SI NU A MAI EMIS ACTE DE EXECUTARE SILITA?

Cum l-am scapat pe debitor prin metoda de Invocarea Prescriptiei in timpul executarii silite?

Aceasta problematica a invocarii prescriptiei in timpul executarii silite, am rezolvat-o noi cei de la SCA Cuculis&Asociatii prin “propunerea” unor remedii juridice si interpretari ale textului de lege, instantelor de judecata care au primit concluziile noastre si astfel s-a ajuns sa reusim sa –

 • Anulam INTEGRAL executarea silita a unui recuperator de creante numit INVESTCAPITAL reprezentat de KRUK ROMANIA S.A, invocand dupa 10 ani de zile de la deschiderea dosarului de executare, PRESCRIPTIA EXECUTARII SILITE.
 • Am anulat integral executarea silita ;
 • Am scapat debitorul de plata a peste 15000 de euro;
 • Am reusit sa obtinem pentru debitor recuperarea sumei de 10000 DE EURO PE CARE A PLATI-O VREME DE 10 ANI DE ZILE CU TITLU DE POPRIRE;
 • I-am recuperat chletuielile de executare silita;
 • AM REUSIT SA PRESCRIEM UN DOSAR DE EXECUTARE SILITA INCEPUT IN 2011;

Desi ati fi tentati sa spuneti ca fiind un dosar din 2011, s-a admis perimarea, va rog sa aveti in vedere ca in cadrul cererii de contestatie la executare, am invocat prescriptia si nu perimarea.

Puteti citi si :

Pentru conformitate redam extras din cererea de chemare in judecata:

 1. Prescriptia dreptului ce a cere executarea silita in temeiul art. 405 coroborat cu 4052 cod de procedura civila de la 1865;

Potrivit art. 405 Cod Procedura Civila de la 1865 “(1) Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.

Extras cerere de contestatie la executare silita. Invocarea Prescriptiei

In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani. (2) Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita. (3) Prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie”

Extras cerere de contestatie la executare silita. Invocarea Prescriptiei

In ceea ce priveste cauzele de intrerupere a termenului de prescriptie, art. 4052 Cod procedura Civila dispune: “(1) Cursul prescriptiei se intrerupe: a) pe data indeplinirii de catre debitor, inainte de inceperea executatii silite sau in cursul acesteia, a unui act voluntar de executare a obligatiei prevazute in titlul executoriu ori a recunoasterii, in orice alt mod, a datoriei; b) pe data depunerii cererii de executare, insotita de titlul executoriu, chiar daca a fost adresata unui organ de executare necompetent; c) pe data trimiterii spre executare a titlului executoriu, in conditiile art. 453  alin. 2; d) pe data indeplinirii in cursul executarii silite a unui act de executare; e) pe data depunerii cererii de reluare a executarii, in conditiile art. 3716 alin. 1; f) in alte cazuri prevazute de lege. (2) Dupa intrerupere incepe sa curga un nou termen de prescriptie”

Extras cerere de contestatie la executare silita. Invocarea Prescriptiei

In 2016 , debitorii au primit actul de executare silita de mai jos, practic din acel moment si pana in 2019 cand au primit un nou act de eecutare silita, acestia nu au mai fost contactati de catre executor si nici adresele de poprire sau alt tip de executare nu au mai fost actualizate.

Invocarea Prescriptiei

Prin urmare, la momentul anului 2019, cand au intervenit adresele de actualizare a debitelor, la acel moment suma fiind cu atat mai mare dupa un deceniu de plata a popririlor, am decis sa invoarea prescriptiei in cadrul contestatiei la executare silita, in timpul executarii silite.

Practic , pasivitatea creditorului duce direct la anularea intregii executari silite si va rugam sa cititi cu mare atentie articolul de mai jos din codul de procedura civila pentru a cunoaste exact cand puteti invoca prescriptia.

Articolul 709 Întreruperea prescripţiei si Invocarea Prescriptiei in cadrul contestatiei la executare silita.

(1) Cursul prescripţiei se întrerupe:

1. pe data îndeplinirii de către debitor, înainte de începerea executării silite sau în cursul acesteia, a unui act voluntar de executare a obligaţiei prevăzute în titlul executoriu ori a recunoaşterii, în orice alt mod, a datoriei;

2. pe data depunerii cererii de executare, însoţită de titlul executoriu, chiar dacă a fost adresată unui organ de executare necompetent;

3. pe data depunerii cererii de intervenţie în cadrul urmăririi silite pornite de alţi creditori;

4. pe data îndeplinirii în cursul executării silite a unui act de executare;

5. pe data depunerii cererii de reluare a executării;

6. în alte cazuri prevăzute de lege.

Vizualizati si :

Important este sa verificati punctul 4, care arata fara echivoc faptul ca ” pe data îndeplinirii în cursul executării silite a unui act de executare“, executarea silita si termenul aferent prescriptiei , se intrerupe.

Astfel, daca in decursului executarii silite NU SE FACE NICIUN ALT ACT DE EXECUTARE SILITA, puteti ORICAND si fara sa va loviti de tardivitate, sa invocati prescriptia executarii silite si Invocarea Prescriptiei retroactiveaza inca de la momentul deschiderii dosarului de executare silita.

Ce a decis instanta de judecata dupa invocarea prescriptiei , desi debitorul era in desfasurarea unui dosar de executare silita?

17.03.2020 Ora estimata: 12:30
Complet: CN37
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Respinge exceptia tardivitătii ca neîntemeiată.

Admite contestatia la executare.

Anulează toate actele de executare efectuate în dosarul nr. 151/2011 aflat pe rolul BEJ Iordache Ion.

Admite cererea de întoarcere a executării.

Dispune restituirea sumei executate. Admite în parte cererea de obligare la plata cheltuielilor de judecată.

Obligă intimatul la plata către contestator a sumei de 1400 de lei, reprezentând onorariu avocat, si la plata sumei de 420 de lei reprezentând contravaloarea xerocopierii dosarului de executare.

Invocarea Prescriptiei il scapa pe debitor de orice plata – Practic dupa 10 ani de executare silita debitorul este liberat de datoria pe care o avea insa crescuta in mod fictiv de catre recuperatorul de creante INVESTCAPITAL si KRUK ROMANIA SRL.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Sunteti executat silit sau ati primit o poprire pe cont? Verificati legalitatea actelor de executare silita, completati formularul de mai jos.

73 comments to “Invocarea Prescriptiei In Timpul Executarii Silite”
 1. Buna ziua! Am un credit de nevoi personale pe care nu l-am mai putut achita! Acesta a fost dat către un executor judecătoresc care a înființat o poprire. Fata de suma stabilită de executorul judecătoresc banca îmi percepe zilnic penalizare chiar dacă a dat creditul către executor. Este legală aceasta acțiune?

   • Am trimis la mai multe firme nebancare cu toate datele inclusiv si poza dupe buletin.Si misazis că nu sepoate fincă am pensia mică. Si acum mamtrezi precum am luat credit de la ofirmă nebancară.Si nici nu misazis la ce firmă misa acordat.

  • Bună seara! Am și eu o întrebare. Dacă se poate, vă rog, să mă lămuriți! Am luat un credit de la Biroul de Credite rapidein valoare de 4000 de lei. Am plătit câteva rate și apoi nu am mai putut plăti vreo 3-4 luni. Mi s-a propus o restructurare și creditul a ajuns la aproape 8000 de lei. Am acceptat doar ca să nu întru în executare. Bineînțeles că, rata a fost și mai mare și din nou nu am reușit să plătesc. S-a trimis dosarul spre executare și cu tot cu cheltuielile de judecată s-a ajuns la suma de 17.74 de lei.La această sumă, pe parcursul executării s-au mai adăugat 482 de lei, printr-un act adițional. Am ajuns la suma de 17.556 de lei. Executare a început în 2020 și de atunci mi s-a reținut din salariu în fiecare lună. La salariu din această lună , august 2023,s-a depus ultima tranșă. Când am sunat la executor să văd dacă totul este în regulă și dacă pot să primesc încheierea, mi s-a spus că banca a hotărât că trebuie să mai achit suma de 1840 de lei. Vă rog să-mi spuneți dacă este legal așa ceva. De la un credit de 4000 de lei am ajuns să plătesc aproape 20.000 de lei. Nu înțeleg de unde vine această sumă de 1840 de lei în plus. Am sunat la bancă și îmi dau numere de telefon și whatsapp la care nu-mi răspunde nimeni, nici telefonic, nici la mesaje. Vă rog să dați un sfat, ce să fac? Mulțumesc!

   • Buna ziua. Am urmat indicatiile dvs si am reusit sa invoc cu succes prescriptia executarii silite in timpul executarii silite. S-a redactat hotararea ( data in fond, inca nu s-a declarat apel) si problema mea este ca judecatorul a admis dupa cum ziceam intervenirea prescriptiei dar a anulat doar ultima poprire( care este ulterioara implinirii prescriptiei)si nu a desfiintat intreg dosarul de executare silita. A motivat ca desfiintarea intregului dosar de executare silita se poate face doar in urma perimarii si ca urmare a prescriptiei sunt lovite de nulitate doar actele de dupa prescriptie. As putea in apel sa obtin si anularea intregului dosar de executare ? Daca ramane hotararea data in fond, in cazul ca pe viitor executorul o sa intocmeasca noi acte de executare o sa fie nevoie sa fac noi contestatii la executare silita si sa invoc din nou prescriptia ca autoritate de lucru judecat? Va multumesc

    • Buna ziua. Revin cu problema referitoare la constatarea prescriptiei. In hotararea data de instanta in partea de considerente constata ca a intervenit prescriptia si in partea de dispozitiv anuleaza ultima poprire. Executorul mi-a spus ca nu citeste partea de considerente, care este maculatura, a anulat ultima poprire si La o luna m-am trezit acum cu o noua poprire. Sa fac din nou contestatie la executare, sa invoc prescriptia la putere de lucru judecat, sa invoc ca titluri le si-au pierdut puterea executoriie si sa cer desfiintarea executarii? Va multumesc

     • Bună ziua domnul avocat și eu am Executare pe case și o proprire pe cardul copilor,,și am dat la avocata mea din arad, de 8 luni,,nici un răspuns

     • Bună seara va ro sama la muriți și pe mine am luat de la Hora credit un credit de 1000 lei pe care trebui să-l înapoieze pona în luna lui agust2024 mi se cere înapoi 3500lei sunt substanțe zilnic și amenințată cu poprire pe salariu și ca ma baga în biroul de credit

   • Amenzile de circulație, și alte amenzi , cele care ajung la primarii sau Ditl uri se prescriu? Care este termenul după care se întâmplă acest lucru?

    • Bună dimineața,barou de avocatura,
     Sunt Aurel Pavel,născut 18.03.1954,
     Va rog să-mi trimiteți pensia din Italia ‘ca se duce în contul deschis de ei ‘nu știu unde deschis prin buletinul electronic italian al meu,pe care l-au ridicat de la anagrafe din comuna Sânta Cristina e Bissone ‘provincia di Pavia din Italia ‘și nu aveau voie’fiind ‘al meu cu impronte digitale’si codul SPID ce trebuia’sa-l folosesc eu pentru a accesa site-ul oficial inps.it.. !
     Pentru pensia din Italia…!
     Pe care nu mai reușesc acum sa o recuprez’ca au fost ei înainte la un sediu INPS.IT ‘și au înaintat o cerere ‘ca fiind de mine depusa ‘cu ajutorul buletinului electronic italian ‘ce mi l-au ridicat de la anagrafe ‘cum ziceam înainte…!

   • După o sentință definitivă castigata cu recuperare bani luati abuziv ce se întâmplă mai departe

  • De cei de la credite rapide Hora am luat un credit de 1500 și în trei săptămâni vor 2700 e normal,sunt mai răi că și cămătari mă și amenință că voi fi dată la biroul de credit!?

 2. Buna ziua. Am urmat indicatiile dvs si am reusit sa invoc cu succes prescriptia executarii silite in timpul executarii silite. S-a redactat hotararea ( data in fond, inca nu s-a declarat apel) si problema mea este ca judecatorul a admis dupa cum ziceam intervenirea prescriptiei dar a anulat doar ultima poprire( care este ulterioara implinirii prescriptiei)si nu a desfiintat intreg dosarul de executare silita. A motivat ca desfiintarea intregului dosar de executare silita se poate face doar in urma perimarii si ca urmare a prescriptiei sunt lovite de nulitate doar actele de dupa prescriptie. As putea in apel sa obtin si anularea intregului dosar de executare ? Daca ramane hotararea data in fond, in cazul ca pe viitor executorul o sa intocmeasca noi acte de executare o sa fie nevoie sa fac noi contestatii la executare silita si sa invoc din nou prescriptia ca autoritate de lucru judecat? Va multumesc

 3. Buna ziua. Mi se poate pune poprire pe salar, daca sunt in L19, adica zile libere acordate de stat pentru asta cu copii, cand unitatile de invatamant sunt inchise, datorita institiuirii starii de urgenta?

 4. Buna ziua . Sunt din Sacele – Brasov.Am si eu executari silite. Sunt doua una la Banca Transilvania , este in lei , Platesc de cel putin 10 ani .Mi se pare enorm de mult. Cealalta am avut imprumut prin 2007 la OTP Bank , am luat chf .Platesc ca si la transilvania in contul executorului.As avea ceva sanse sa atac aceste executari ???? Mentionez ca eu am probleme cu Plangere Penala si se ocupa Domnul Avocat Serban Leonard.

 5. Bună ziua. Mi se poate pune poprire pe salariu dacă eu sunt girantul tatălui unui credit de nevoi personale în franci elvețieni? Au venit înștiințări cu poprire pentru amândoi, ideea este ca noi suntem în proces în acest moment cu Prosperocapital! Și ce aș putea face în această cauză?

  • Buna ziua stimate domn. Girantul desigur ca poate sa primeasca si el la randul lui o executare silita de la Prosperocapital insa poate la fel de bine sa porneasca o actiune de contestatie la executarea silita cu un avocat specializat in contestatii la executare silita. O sa va rog sa ne sunati la 0722298011 Cu stima, av. drd. Cuculis.

 6. Buna ziua! Am de 9 ani un overdraft pe un card de debit. De aproximativ 8 ani am schimbat angajatorul dar am continuat sa imi aduc salariul si sa imi platesc obligatiile, la banca emitenta a cardului.
  Acum m-am trezit ca banca imi cere imperios sa achit integral suma ,amenintandu-ma cu executarea silita.
  Este corect ceea ce fac ei?

  • Bună ziua, vă rog frumos dacă se poate face un contract vinzare cumpărare, dacă nu este dezbătută moștenirea.

   • Bună ziua !
    Am nevoie de un sfat din partea d-voastra.
    În anul 2004,soțul meu a cumpărat un aparat de filmat prin BRD Brăila. Știm cu aproximatie ca l-am achitat până în 2011.
    Nu am primit până în data de 13.07.2023 somație din partea băncii de neplată a creditului.Am fost sunați în data 5.07.2023 de un reprezentant al firmei EOS KSI România S.R.L că avem de plată 3986,34 RON.către ei(firmă recuperatoare).
    Ieri am primit și notificare scrisă),în termen de maxim 5 zile să achitam această sumă, altfel trimite dosarul la cabinetul de avocatură partener.
    Nu știu cum să procedăm, soțul fiind pacient oncolog cu o pensie de boală de 1100 lei.
    Mulțumesc frumos pentru ajutor !

 7. Buna ziua,
  Prescriptia in timpul executarii silite se poate aplica si in cazul datariilor catre ANAF? Am un titlu executoriu din 2011, am avut poprire pe salariu pana in anul 2015 cand nu am mai avut un venit suficient de mare ca sa mai retina ceva. Ultima adresa de la ANAF este primita in dec 2019.
  Va multumesc!

  • Bună ziua
   Am o întrebare vizavi de o succesiune care s-au încheiat în 2017s-a împărțit casa și grădina între 3frati mie mi-a revenit casa iar unui frate o anexă legată de casă, casa era foarte

   • Am avut o executare silita in anul2016 cu poprire pe venituri până în august 2020 la un credit in franci elvețieni ,contractat în 2007,platit la zi până în 2015.In septembrie 2020 a încetat poprirea, fara a primi nimic scris .In iulie 2023 am fost executată silit cu poprire ,din nou,pe motiv de actualizare a debitului.Ce este de făcut?Pot invoca prescriptia?

    • Buna ziua. Putem sa deschidem o serie larga de procese pe tema francilor elvetieni. Trebuie sa vedem si aceste acte de executare silita pe care le-ati primit, ce vizeaza ele! Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011

 8. am o poprire din 15.05.2014 c.f.sect 6.amenzi circulatie banca acum a pus poprire pe cont(30.12.2020)raiffaisen.ce pot face? multumesc 0767517960

 9. Subscrisa Asociația de proprietari Bloc D17 și D18 Brașov debitor către CET SA Brașov(19.251,76 lei), încheierea Judecătoriei Brașov din 21.12.2011, în Dosarul instanță nr.36821/2011, Dosar de exec.nr 448/2011, executare silită de BEJ Anca Ramona Loredana, Somația din 30.08.2012, cu termen de o zi.
  Nu s-a efectuat executarea silită ulterior datei de emitere a acestei somații.
  BEJ Anca Ramona Loredana a emis la data de 07.09.2021 adresa de înființare a popririi către ING Bank la care asociația are deschis cont bancar. Ce se poate face?
  Reprezentant legal Atudorei Radu Constantin, Președintele asociației,

 10. Buna ziua.Se mai poate face ceva?Am executare silita din 2020,am contestat în instanță,am pierdut pe motiv de trecere a celor 15zile.Hotararea e din noiembrie 2021.Nu am venituri,nu am bunuri.Este vb de un credit CHF pe care nu l-am mai achitat din 2011.Ar fi trebuit să se prescrie din2014, nu să mă execute in 2020.C Mai pot face ceva ?

 11. Ma puteți ajuta sa nu mi se mai oprească din salariu sunt executat silit și de 4 luni am poprire pe salariu

 12. Bună ziua !
  Am nevoie de un sfat din partea d-voastra.
  În anul 2004,soțul meu a cumpărat un aparat de filmat prin BRD Brăila. Știm cu aproximatie ca l-am achitat până în 2011.
  Nu am primit până în data de 13.07.2023 somație din partea băncii de neplată a creditului.Am fost sunați în data 5.07.2023 de un reprezentant al firmei EOS KSI România S.R.L că avem de plată 3986,34 RON.către ei(firmă recuperatoare).
  Ieri am primit și notificare scrisă),în termen de maxim 5 zile să achitam această sumă, altfel trimite dosarul la cabinetul de avocatură partener.
  Nu știu cum să procedăm, soțul fiind pacient oncolog cu o pensie de boală de 1100 lei.
  Mulțumesc frumos pentru ajutor !

   • Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu un sfat, referitor la situația mea. Am proteza membru inferior, modulara de gamba dreapta de foarte mulți ani. Am beneficiat de proteza decontata de casa de sănătate în anul 2022,termenul de schimbare ar fi în 2026.In luna mai 2023 am suferit o operație retuș bont cu infecție cu pseudomona și staphylococcus aureus. În urma operație vechea proteza nu mai este buna și nici nu o mai pot purta din cauza infecției avute. Casa de sănătate nu îmi poate deconta o noua proteza înainte de termen cu toate ca mi-au spus ca ma încadrez la anexa 39, art1, alin. 5.Va rog sa ma sfătuiți ce sa fac în aceasta situație. Va mulțumesc!

 13. Am depus o documentatie la D.S.P pentru autorizatie sanitara.S-au aprobat actele, am platit taxa si au venit inspectorii si au spus ca totul este in regula.In momentul depunerii actelor era valabil un ordin MS si pana sa primesc autorizatia a aparut alt ordin.Mi s-a spus ca nimic nu mai este valabil si trebuie sa depun alte acte si sa platesc din nou alta taxa. In cazul acesta nu trebuia respectat ordinul in baza caruia s-a facut documentatia si inspectia ? Multumesc !

  • Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu un sfat, referitor la situația mea. Am proteza membru inferior, modulara de gamba dreapta de foarte mulți ani. Am beneficiat de proteza decontata de casa de sănătate în anul 2022,termenul de schimbare ar fi în 2026.In luna mai 2023 am suferit o operație retuș bont cu infecție cu pseudomona și staphylococcus aureus. În urma operație vechea proteza nu mai este buna și nici nu o mai pot purta din cauza infecției avute. Casa de sănătate nu îmi poate deconta o noua proteza înainte de termen cu toate ca mi-au spus ca ma încadrez la anexa 39, art1, alin. 5.Va rog sa ma sfătuiți ce sa fac în aceasta situație. Va mulțumesc!

 14. Am depus o documentatie la D.S.P pentru autorizatie sanitara.S-au aprobat actele, am platit taxa si au venit inspectorii si au spus ca totul este in regula.In momentul depunerii actelor era valabil un ordin MS si pana sa primesc autorizatia a aparut alt ordin.Mi s-a spus ca nimic nu mai este valabil si trebuie sa depun alte acte si sa platesc din nou alta taxa. In cazul acesta nu trebuia respectat ordinul in baza caruia s-a facut documentatia si inspectia ? Multumesc !

 15. Am revenit, îmi cer scuze! În mesajul pe care vi l-am trimis am greșit suma într-un loc. Am scris 1774 în loc de 17.074.

 16. Am o sentință definitivă de executare silită din2016.Se poate invoca prescripția ținând cont că mi s-a trimis periodic câte o somație?

 17. Buna ziua! Va rog, puteti sa-mi spuneti cum as putea sa-mi protejez partea de bunuri si valori, intr-o casnicie de 57 de ani cu acelasi partener, care se incapataneaza sa investeasca intr-un parteneriat dubios, cu persoane dubioase, de afaceri dubioase, fara macar sa fiu instiintata? Mentionez ca nu ne aflam in divort!
  Multumesc mult!

 18. Am avut contract cu Romtelecom și am reziliat contractul, a fost totul ok,am predat echipamentele, am făcut proces verbal de predare primire, și acum, mai exact în luna septembrie anul trecut, am primit un telefon de la o firmă de recuperare ca am de plătit 2500 de lei, mă tot suna și pe mine și pe soț, le-am trimis la Orange relații clienți e-mail, cu procesul verbal, dar degeaba, eu aveam abonamentul de 50 sau 60 lei și acum îmi cer bani ca la cămătari, ru știu ca nu am mai avut nimic de plata pentru ca ultimul a fost predare echipamente, ma hartuiesc cu telefoanele și nu știu unde trebuie să mă duc să văd despre ce este vorba,vă rog să mă sfătuiți ce pot să fac,vă mulțumesc frumos!

 19. Buna ziua,

  Am avut de recuperat niste cheltuieli de judecata de la un executor judecatoresc care nu a vrut de buna voie sa imi plateasca.
  Daca l-am somat sa plateasca inaite de implinirea termenului de prescriptie cu cateva zile se poate interpreta ca am intrerupt termenul de prescriptie al dreptului de a cere executarea silita?

 20. Bună ziua, sunt din Curtea de Argeș Tatălui meu i-a fost furat dreptul de moștenire a unor terenuri în C.de Argeș de către funcționarii Primăriei, prin falsificarea mai multor acte de la Fondul Funciar.Cu ani în urmă au avut loc numeroase procese pe care le-am pierdut ,deși avem acte de moștenire. Se mai poate face ceva?

 21. Pot să vă trimit copii după actele de moștenire vechi ale bunicului meu Bobîrlă Victor ,s-au putem fixa o întâlnire săptămâna viitoare, pentru miercuri.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.