Cum Putem Bloca Pe Termen Foarte Lung Executarea Silita Prin Invocarea Clauzelor Abuzive – Vedeti Sentina BCR S.A Mai Jos – Avocat Cuculis

Mecanismul folosit pentru blocarea pe termen lung a executarilor silite , ce da posibilitatea unei negocieri serioase cu banca, avand in vedere ca institutia bancara nu va putea vinde imobilul debitorului. Executare Silita Blocata .

ZIARZ.F

 

Astfel, in cazul in care va aflati deja in procedura de executare silita, fie ca sunteti aproape de termenul de vanzare al imobilului sau in procedura incipienta a executarii silite, trebuie sa cunoasteti faptul, ca aveti o posibilitate legala, formata din mai multe cereri indisolubil legate unele de altele, pentru cei ce au creditele scadente anticipat si puse in executare silita.

Astfel, vom incepe cu o solutie obtinuta la Judecatoria Sectorului 1:

Dosarul : 114148/299/2015

Ora estimata: 08:30
Complet: C 20 – Civil
Tip solutie: 244 c.pr.civ
Solutia pe scurt: Admite cererea de suspendare a executării silite. Suspendă executarea silită ce se desfăşoară în dosarul de executare nr. 1289/2015 al Biroului Executorului Judecătoresc Guli Constantin până la soluţionarea prezentei cauze, în primă instanţă. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Admite cererea de suspendare a judecăţii. În temeiul art. 413 alin. (1) pct. 1 C.proc.civ., suspendă judecata contestaţiei la executare până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 32327/299/2015. Cu drept de recurs pe toată perioada suspendării, care se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 22 februarie 2016.
Document: Încheiere – Suspendare    22.02.2016

http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000611740&id_inst=299

 

In dosarul la care face referire instanta de mai sus, a fost deja data urmatoarea solutie pe fond:

Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea precizată. Constată caracterul abuziv al următoarelor clauze, prevăzute în contractul de credit nr. 2008751089/11.09.2008: art.9 lit.a, art. 9 lit.b, art.9 lit.e. Obligă pârâta la restituirea sumelor încasate abuziv: 855 euro reprezentând comision de acordare, 714,96 euro reprezentând comision de administrare, 4002,48 euro reprezentând comision de urmărire riscuri. Obligă pârâta la plata dobânzii legale de la data introducerii acţiunii -24.03.2015 şi până la achitarea integrală a sumelor datorate. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată de 4500 lei. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 04.11.2015.
Document: Hotarâre  20396/2015  04.11.2015

http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000528989&id_inst=299

Care sunt cererile pe care trebuie sa le facem pentru a suspenda pe termen lung procedura de executare silita?

Avand in vedere ca majoritatea executarilor silite sunt desfasurate in baza unor contracte de credit ce nu reprezinta hotarari judecatoresti, acestea pot fi atacate in mod total cu aparari de fond pe baza titlului executoriu si anume, invocarea clauzelor abuzive din acele titluri executorii.

Daca suntem fie in executare silita fie imienta ei este vadita, prima cerere pe care trebuie sa o facem la instanta de judecata este o cerere in constatarea caracterului abuziv al anumitor clauze contractuale, fie ca vorbim de dobanda, comisioane sau chiar si inghetarea cursului valutar.

Secundar, pentru a completa acest ansamblu de cereri, trebuie sa formulam, pentru cei ce se afla in executare silita, o contestatie la executare, in cadrul careia, vom invoca caracterul abuziv al clauzelor contractuale, practic o reiterare a aspectelor invocate in prima cerere de chemare in judecata.

Tertiar, vom formula si cerere de suspendare a executarii silite, iar dupa ce instanta de fond, se va pronunta pe suspendarea executarii silite, se va solicita in fata acestei instante, inclusiv suspendarea judecarii contestatiei la executare, pana ce primul dosar deschis, respectiv cel pe constatarea caracterului abuziv al unor clauze contractuale, se va finaliza.

Ce obtinem?

Astfel, procedura de executare silita este suspendata pana la solutionarea contestatiei la executare, iar cum contestatia la executare este suspendata si ea la randul ei, pana ce se va solutiona dosarul de clauze abuzive, termenul de definitivare al dosarului poate fi si de un an de zile, la care vom adauga si termenul de contestatie la executare ce si el poate fi de inca un an de zile si astfel prin aceasta procedura ce practic orice creditor o gaseste extrem de impovaratoare pentru el, DEBITORULUI ii poate procura un termen de 2 ani de zile sau poate si mai mult, insa nu mai putin, in care il tine BLOCAT pe creditorul bancar si ii da posibilitatea DEBITORULUI sa negocieze, sau sa intreprinda orice alt demers pentru rezolvarea situatiei.

av. Cuculis Adrian

 

16 comments to “Cum Putem Bloca Pe Termen Foarte Lung Executarea Silita Prin Invocarea Clauzelor Abuzive – Vedeti Sentina BCR S.A Mai Jos – Avocat Cuculis”
  1. Repet inclusi aici ca am nevoie de ajutor. Mi s-a vandut casa in octombrie 2015 la licitatie cu un pret derizoriu de 12.000 euro casa valorand 120.000 euro. Va rog ajutati-ma

  2. posibil sa vina pe1martie peste noi in casa,dc dispar vreo3zile din peisaj?ei mai pot intra peste mama mea si peste copilasul meu?sau dc refuzam sa plecam din casa pana la procesul de adjudecare? si dc noi il castigam,scapam de ei?

  3. Ce se întâmpla,sau ce mai poți face,după ce banca a vândut creditele neperformante sau în executare silită la o altă firmă de investiții?! Ce șanse mai au cei executați sa-si recupereze imobilul cu care a garantat?

  4. Se poate aplica si daca creditul a fost cesionat catre o firma de recuperari , care a solicitat DIRECT vanzarea imobilului , nu a negociat nici macar o secunda cu noi , desi avem retinere pe salariu si se vireaza lunar o suma in contul datoriei?

  5. Buna seara! Unde as putea sa reclam un executor judecatoresc care refuza sa faca compensarea, mai mult acesta si-a pus si niste taxe abuzive? Mentionez ca am facut contestatie la executare, dar inca nu sa dat termen . Multumesc!

  6. Buna ziua, am accesat impreuna cu sotia trei imprumuturi la un CAR ( MOLDOVA, BUCOVINA). Din cauza unor probleme de sanatate , documentate am ramas restant si de aici a inceput calvarul. DOBANZI PENALIZATOARE.pentru cca 9000 de lei imprumutati trebuie sa platesc 50000 lei. Am achitat pana acum 20.000 de lei dar in continuare mai am de plate 35000lei plus cheltuieli cu executarea. Mentionez ca inca nu sunt puse popriri.
    Va rog daca ma putei ajuta.
    multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.