Alcoolemie La Volan Si Refuz Recoltare Probe Biologice-Accidente Auto-Se Anuleaza Permisul Sau Nu?Infractiuni La Regimul Rutier-Avocat

Ce trebuie sa faca un sofer care a fost oprit de politie si consumase bauturi alcoolice? Ce se intampla din punct de vedere juridic? Alcoolemie la volan rezulta dosar penal!

Aflati-va drepturile – dar si obligatiile.

Infractiuni de circulatie pe drumurile publice.

Suntem obligati sa ne conformam testarii cu aparatul Drager AlcoolTest? de unde rezida aceasta obligatie? Daca refuz ce se intampla?

Articolul 38 din ordonanta circulatiei pe drumurile publice – Conducătorii vehiculelor, cu excepţia celor trase sau împinse cu mâna, instructorii auto atestaţi să efectueze instruirea practică a persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi examinatorul autorităţii competente, în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, sunt obligaţi să se supună testării aerului expirat şi/sau recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de substanţe psihoactive, la solicitarea poliţistului rutier.

Rationamentul juridic arata clar ca in aceste conditii avem obligatia de a expira aer in aparatul drager, altfel savarsim o alta infractiune de refuz recoltare probe.

Daca am condus sau sub influenta bauturilor alcoolice, mi se va anula permisul?

In primul rand trebuie sa spunem ca desi limita pentru care sunteti pasibili de deschiderea unui dosar penal este de 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat, in conditiile in care sunteti oprit de catre politia rutiera si dvs. sunteti depistat cu 0.40 mg in testul drager, se vom aplica dispozitiile de mai jos, urmand ca daca la recoltarea probelor biologice concentratia ajunge la 0,80, sa se deschida dosar de urmarire penala.

Art. 88 din OG 195/2002

(5) Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, testată de poliţistul rutier cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic şi depistată ca având o concentraţie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, îi poate solicita acestuia să i se recolteze mostre biologice în cadrul unităţilor sau instituţiilor medicale prevăzute la alin. (1), în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge.

§ 3. Anularea permisului de conducere Articolul 203

(1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune:

a) de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de o instanţa din România;

b) de şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în baza unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă, pronunţată de către o autoritate străină competentă, pentru o infracţiune săvărşită de titular pe teritoriul statului respectiv, dacă pentru fapta săvărşită legislaţia română prevede această măsură.

(2) Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia titularul a domiciliat, în condiţiile existenţei unui certificat de deces.

(3) Măsura anulării permisului de conducere se comunică, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situaţiile prevăzute la alin. (1). (4) În termenul prevăzut la alin. (3), permisul de conducere se transmite de serviciul poliţiei rutiere care a dispus anularea la autoritatea competentă care l-a eliberat, în vederea efectuării menţiunii în evidenta.

Cat pot redobani perimsul daca a fost anulat??

Ce interdictii are o persoana care este implicata intr-un accident auto?

Articolul 78 (1)

Conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, instructorului auto atestat care se află în procesul de instruire practică a unei persoane pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi examinatorului autorităţii competente în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere sau pentru oricare dintre categoriile acestuia, implicaţi într-un accident de circulaţie, le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

Conducatorul auto, implicat intr-un accident auto cu victime, nu are voie sa paraseasca locul accidentului decat cu acordul politistului rutier sau doar in scopul de a transporta victima la spital.

Ratiunea articolului 78(1) de a nu consuma alcool dupa accidentul auto, este ca la fiecare accident, se testeaza aerul expirat. –

Articolul 186

În cazul accidentelor de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, conducătorii vehiculelor sunt obligaţi să se supună testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de produse sau substanţe stupefiante ori al medicamentelor cu efecte similare acestora. Dacă rezultatul testării arată o concentraţie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau indică prezenţa în organism a substanţelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să se supună recoltării probelor biologice.

Cum se determina alcoolemia ?

Articolul 116 (1)

Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:

a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

c) a intervenit amnistia;

d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.

(2^1) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, ca urmare a condamnării pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, în condiţiile art. 4 din Codul penal, se poate prezenta la autoritatea competentă pe raza căreia îşi are domiciliul sau reşedinţa, pentru eliberarea unui nou permis de conducere, în condiţiile ordinului ministrului afacerilor interne prevăzut la art. 24 alin. (5^3), fără a mai susţine examen şi cu prezentarea documentului care atestă o astfel de situaţie.

(2^2) În situaţia în care anularea permisului de conducere nu a fost dispusă până la depunerea cererii de restituire de către titularul permisului de conducere, condamnat definitiv pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, în condiţiile art. 4 din Codul penal, şeful serviciului rutier competent dispune restituirea acestuia, în baza documentului care atestă o astfel de situaţie.

(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că: a) este aptă din punct de vedere medical*)

Articolul 194 (1) Pentru determinarea alcoolemiei se recoltează două probe biologice la interval de o ora intre prelevări. În cazul refuzului de prelevare a celei de-a două probe biologice nu se efectuează calculul retroactiv al alcoolemiei.

Cu cat se pedepseste infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe?

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Articolul 337

Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Sfaturi pentru cei cu aceasta problema?

Intodeauna este importanta situatia de fapt, raportati-va la gasirea unui avocat specializat in apararea litigiilor ce deriva din codul rutier.

De esenta, chiar daca ati condus pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice, puteti termina dosarul printr-o renuntare la urmarirea penala sau chiar renuntare la aplicarea pedepsei, ceea ce inseamna ca veti ajunge sa ramaneti cu perimsul de conducere fara a mai fi anulat.

Solicitati recalcularea alaturi de aparatorul dvs. si reexpertizati acele analizare, pot face diferenta intre dosar penal si anularea permisului si a scapa de dosarul penal si a ramane cu permisul.

Spre exemplu, cei care sunt soferi de profesie, au oarecum un tratament diferit din aceasta prisma fiindca depinde siguranta familiei lor de existenta carnetului de conducere.

Cel mai bun sfat, nu va urcati bauti la volan si nu refuzati prelevarea probelor biologice.

Aveti o problema de drept penal din aceasta sfera? Puteti face o programare aici.

Vreti sa analizati sansele pe care le aveti sa scapati de dosaul penal? Completati formularul de mai jos.

147 comments to “Alcoolemie La Volan Si Refuz Recoltare Probe Biologice-Accidente Auto-Se Anuleaza Permisul Sau Nu?Infractiuni La Regimul Rutier-Avocat”
 1. Buna ziua ,in data de 19.04.2018 am fost depistat de catre politie conducand un moped cu alcoolemia de 0,82 in aerul expirat rezultatul iml inca nu a ajuns , s-a intocmit proces verbal in calitate de suspect ,si de atunci nimic , care credeti ca sunt sansele sa primesc o pedeapsa cu amanare , sunt sanse sa primesc o astfel de pedeapsa cu avocat din oficiu ? imi trebuie avocat personal cum trebuie sa procedez.
  Va multumesc

  • Buna ziua.In 2015 am facut scoala de soferi dar nu am dat examenul ,in 2018 am condus o masina 100 de metri fara permis iar in 2020 am facut din nou scoala de soferi si am obtinut permisul de conducere .ce mi se piate intampla in cazul acesta?

   • Am dosarul la parchet Babadag cu propunere de soluționare am recunoscut fapta am solicitat munca în folosul comunității. La fiola 0,41 prima proba am 1,45a doua proba 1,25.Din septembrie am la parchetul Babadag dosarul pentru soluționare. Ce șanse am menționez ca sunt la prima abatere am condus pe distanta scurta și am colaborat cu polițistul.

     • Buna ziua, credeți că am putea anula un proces verbal de suspendare a permisului de conducere pe motiv că numele meu este oarecum scris greșit o cifră din CNP foarte ușor confundabilă însă nu seamănă de loc cu cea corecta adresa nu se înțelege deloc decât Nr străzii, oraș scris foarte greșit judetul la fel(pe tot procesul n a scris corect orașul și judetul),menționez că procesul verbal este plin de greseli , descriere fapte este iarăși greșită cu toate că am fost prins cu o alcoolemie de 0,08 și am dorit recoltarea de sânge, într-adevăr am băut o doza de bere cu câteva ore in urmă însă sper să mi iasă 0 în sânge fiindcă intervalul de timp dintre ultima gura de bere și analizele la sânge este de peste 2 ore.
      Multumesc

    • Am fost condamnat la 1,6 ani și 20 zile cu executare în penitenciar pentru conducere cu nr roșii expirate iar apoi fapte concurente cu dreptul suspendat,fără lăcomie și droguri,m am eliberat mai devreme cu 3 luni. Nu am primit și auzit ordonanțe care sa zică ca permisul mi a fost anulat,cum pot face acum sa l ridic?

   • Buna seara,am patit o nedreptate legat de o tamponare la ora 4:30 dimineata la 50 de metri de locuinta mea,mai exact m-am aplecat instinctiv dupa o pricheta care imi cazuse pe partea pasagerului fata ,in momentul cand m-am apecat dupa ea am tras de volan imvoluntar acrosand la o viteza de 15-20 la ora 2autovehicole ,am tras masina mai in fata am asteptat din momentul tamponaraii pina la 7:05 sa iasa cineva dar pe la ora 6 datorita starii de soc si a remuscarilor,am inceput sa cons alcool,intre timp am facut deplasari intre domiciliu si locul cu pricina cu gandul ca dau de proprietari la ora 11:30am fost testat cu etilotestul si la 12:00 mi-au fost luate probe biologice ,am 6 luni de cand stau fara permis saptamana asta sunt chemat la audieri in calitate de suspect si la spusele politistului care se ocupa de caz ar urma sa fiu audiat si ca inculpat ,aici mi-a dat lumea peste cap si l-am rugat sa imi explice care e diferenta dintre unul gasit la volan si cazul meu unde am fost gasit pe in fata blocului cu berea in mana dupa 8ore de la producerea tamponarii (accidentul a fost doar cu pagube materiale),raspunsul a fost : știți cum sunt legile in romania .Vreau sa subliniez faptul ca politistul care ma dus la prelevarea probelor biologice nu mi-a adus la cunostinta ca am nevoie si de a2a proba de sange si a chemat asistenta am fost pus sa semnez fara sa mi se aduca la cunostinta ce semnez….va rog sa ma ajutati pentru ca sunt acuzat pe nedrept ,in momentul tamponarii eram perfect treaza ,nu eram sub influenta alcoolului,eu am fost prost ca am vrut sa fiu corect.Va rog din suflet sa ma ajutati cu cele mai bune sfaturi,doar vreau sa subliniez ca una din masini apartinea si unui politist care cred eu ca a influentat foarte mult cazul meu si aici ma refer la recoltarea celei de a2a probe si faptul ca tot el a chemat politia cand ma vazut fara sa vina sa vb cu mine.Depind maxim de permis si cu el imi castigam existenta pentru a oferi un trai mai bun copiilor mei….

    • Ce pedeapsa primesc pentru alcolemia de 1,39 in conditiile in care eu eram lânga masina cand a ve.it politia am condus pe distanta scurta si am colaborat cu politistul?

    • Prins în timpul serviciului cu o alcoolemie de 1,44in aerul expirat din cauza unor probleme am băut și am plecat la munca polițai mă oprit am refuzat să mă duc la proba de sânge iar acum mi-au făcut 2dosare penale sunt la prima abatere .Ce pedeapsa am sa primesc

    • Buna ziua, credeți că am putea anula un proces verbal de suspendare a permisului de conducere pe motiv că numele meu este oarecum scris greșit o cifră din CNP foarte ușor confundabilă însă nu seamănă de loc cu cea corecta adresa nu se înțelege deloc decât Nr străzii, oraș scris foarte greșit judetul la fel(pe tot procesul n a scris corect orașul și judetul),menționez că procesul verbal este plin de greseli , descriere fapte este iarăși greșită cu toate că am fost prins cu o alcoolemie de 0,08 și am dorit recoltarea de sânge, într-adevăr am băut o doza de bere cu câteva ore in urmă însă sper să mi iasă 0 în sânge fiindcă intervalul de timp dintre ultima gura de bere și analizele la sânge este de peste 2 ore.
     Multumesc

   • Am fost prins conducând sub influenta băuturilor alcoolice,apărut 0,50 în aerul expirat,la probele biologice a ieșit la prima proba 1,05 și la o ora la cia dea doua 0,74,ce se întâmplă, mi se anulează permisul?Menționez ca nu am fost prins pe drum județean,comunal,etc

    • În urma încheierii acordului de recunoaștere procurorul a propus amânarea aplicării pedepsei, cu termen de supraveghere 2 ani în care voi avea următoarele obligații: muncă în folosul comunității 40 zile și interdicția de a conduce.
     Întrebare: În fața instanței mai pot cere micșorarea interdicției de a conduce ?

    • Am băut aseară iar dimineață la ora 7 mia gasit alcoolemie o, oo5. Cum pot redobandi permisu

   • Bună am fost depistat la vola cu o alcoolemie în sânge 3.17 mlig prima proba adora 2. 91 și am avariat doua masin

  • Buna ziua! In data de 16/07/2016 am condus un autoturism pe raza judetului constanta, fara a poseda permis de conducere pt nici o categorie, eram si sub influenta bauturilor alcolice 0,56 in aer, 1,05 in sange!in 2017 luna a 11 am fost condamnat in prima instanta la o pedeapsa de 1 an de inchisoare cu amanarea pedepsei etc,iar in 2018 luna 3 am fost condamnat de curtea de apel in urma apelului la o pedeapsa de 1 an si 8 luni de inchisoare cu suspendare,2 ani cu incercare!insă pe data de 25/12/2021 am recitivat,avand in vedere circumnstantele as dori sa stiu daca voi face inchisoare cu executare!mers 200 de metri pe un drum de tara,câmp mai exact,ora 22/detin un permis L de uk care nu pot circula pe drumurile din romania!am fost cooperant.nu mam sustras de la probele biologice!alcolemia 0,86 in aer!dar nu eram reabilitat!termenul de reabilitare se implinea pe 10/03/2023!intrebarea mea pt dv este : am vre-o sansa sa scap cu amenda penala in cuantum maxim?

  • Bună ziua am fost prins la volan și am făcut testul de droguri și am ești pozitiv ce sane am sa hmi recuperez permisul de conducere va rog

  • Bună ziua dacă pe parcursul suspendări mau prins din nou băut la volan și suspendarea nu trecuse av vreo scăpare. Multumesc

   • Daca am foat in 2022 condamnata cu 9 luni de inchisoare iar prin contestatie cu 2 ani de supravechere pentru conducere fara permis auto cand am dreptul sa mai incep o scoala de soferi

    • Buna seara am fost avut un accident cu mașina și am avut permisul suspendat și acum o săptămână în urmă am fost mers la ziua unui prieten și am consumat niste vișinată și am fost testat și mi-a ești 0,52 alcoolemie in aerul expirat și am fost și la spital la probe biologice ce șanse asi avea de a îmi recupera permisul

  • Bună ziua, am un dosar penal pentru conducerea sub influenta alcoolului deschis la secția 9 politie București din august 2021 și până acum nu am fost chemat pentru declarație, ce pot sa fac în continuare. Mulțumesc

 2. Buna ziua! In 2017 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcool. Pana in prezent nu am putut face demersuri pentru al recupera pentru ca nu am fost primit pe motiv ca ma vor chema ei. Pe 15.02.2019 in drumul de la serviciu spre casa am fost oprit (politie locala) si depistat faptul ca mergeam fara permis, iar la 2 saptamani acelasi lucru (politia rutiera), aveam si 0.15 mg alcool dupa 2 heineken 0,33. Am fost condus la BPR, unde a fost completat un PV, dupa care am fost audiat de catre o persoana care mi-a spus ca in 2 saptamani se va atribui un lucrator (poate acelasi de la primul) si voi fi sunat. As dori sa stiu ce crede ti ca as putea sa mai solutionez in aceasta situatie.

  • Buna ziua! Am fost depistat in trafic cu un scuter pe un drum comunal posedand permis cat A B cu alcolemie 1,19 Iuresti jud Botosani fara nici un incident! Sa m-ai sper la permis?

  • Bună seara am fost lovit de un tir din spate conducând un moneda de 49cc în scris acele în regula dar nu posed permis am consumat alcool 0.64 in aerul expirat voi ajunge în judecata și ce pedeapsa primesc

   • La cat timp după hotarârea definitivă poți.lua carnetul ? A fost reținut ptr refuz de probe si a primit 1an si 6 luni în folosul comunității?

  • Buna seara domnu avocat !
   Am o problema ,mia fost suspendat permisul pe 60 de zile iar dupa 10-15 zile de la predarea dovezi , eram parcat pe un drum de tara ,care ducea catre un râu , iar din senin am fost saltat de cei de la SAS , la momentul acela am fost batut si supus unor injuri fara motiv , miau rascolit masina in cautare de droguri , nau gasit nimic si au chemat in echipaj pentru a face proba de alcolemie iar la proba mia iesit 0.00 , mau dus la sectie si miau intocmit proces verbal pentru conducere fara permis , oare ce as putea face ?
   Dat find am 2 martori ce erau cu mine in masina care pot confirma ca noi stationam in acel moment .
   Va multumesc

   • Buna ziua am o intrebare daca sotul meu a condus beat si fara permis are dosar penal si proces acum pe 17 ianuarie nu avem bani pentru un avocat din pacate el si-a recunoscut fapta avea in sange 1.84 poate prime închisoare cu executare?

   • În urma încheierii acordului de recunoaștere procurorul a propus amânarea aplicării pedepsei, cu termen de supraveghere 2 ani în care voi avea următoarele obligații: muncă în folosul comunității 40 zile și interdicția de a conduce.
    Întrebare: În fața instanței mai pot cere micșorarea interdicției de a conduce ?

  • La cat timp după hotarârea definitivă poți.lua carnetul ? A fost reținut ptr refuz de probe si a primit 1an si 6 luni în folosul comunității?

  • Am fost prins cu 0.42 in fiola am fost sânge mi sa luat de doua ori …. pot scapă sa nu mi sa anuleze permisul ?🙁🙁

 3. Bună dimineața în anul 2016 am fost oprit în trafic de Politia Rurală nu aveau aparat Drager am mers cu ei la o secție de Poliție am suflat a esti bonul nu se vedea nimic pe bon au zis că este alcolemie 0,43mg alcol în aerul expirat am refuzat să semnez din motivul ca nu se vede și rusul este sters,am mers cu ei la probe biologice și ajunși le-am spus fac proba dar numai în prezența Polțistului Rutier nu au vrut să cheme Polița Rutiere spunînd că ei ce sunt.
  Mi să făcut dosar Penal Refuzul de probe biologice,,Am avut o Avocată care nu a făcut nimic,mai mult nu avea dreptul să exercite dreptul de Avocat este suspendată,si asa am fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare,3 ani supraveghere,60 zile lucru în folosul comunități,mai multe articole,am făcut Apel acum primul apel este pe 2 Martie,sincer să vă spun nu am incredere nici in avocată care o am acum,eu sunt din Iasi dacă mă puteți ajuta să optim achitare vă angajez ca Avocat multumesc

 4. Mi sa reținut în România permisul spaniol pentru refuz de probe biologice ce șanse șanț acum să-l recuperez mai ales ca șanț șofer de profesie

 5. Buna ziua! Am fost depistat in trafic cu un scuter pe un drum comunal posedand permis cat A B cu alcolemie 1,19 Iuresti jud Botosani fara nici un incident! Sa m-ai sper la permis?

  • Buna ziua. Pe 22 2022 aprilie am fost găsit cu 0,74 la test dragher, 1,44 și 1,38 în sânge, am recunoscut vina, nu am fost recalcitrant, am colaborat cu poliția la cercetări. In 31 de ani de condus nu am avut nici o abatere, amenda, accident, etc. Suntem pe 7 decembrie și nu am fost chemat la judecata. Ce șanse să nu rămân fără permis.

 6. Bună ziua în 2020 am fost oprit de politia rutieră și aveam o alcolemie foarte mare ce șanse am să-mi recuperez permisul de conducere și să scap cu suspendare și amendă?Vă mulțumesc. Aștept un răspuns din partea dumneavoastra

 7. Bună am fost legitimat de agentul de poliție în fața casei în parcare mașina era oprită nu am fost oprit în trafic am fost depistat cu alcolemie 0.92 mai pot recupera permisul? Mulțumesc

   • Buna ziua.In 2015 am facut scoala de soferi dar nu am dat examenul ,in 2018 am condus o masina 100 de metri fara permis iar in 2020 am facut din nou scoala de soferi si am obtinut permisul de conducere .ce mi se piate intampla in cazul acesta?

     • Bună seara. Am fost oprit de politie dimineața ora 8și 15 minute m-au testat celular etilotestul și a ieșit 0,51 după ce am consumat seara aproape 1,5 litri de vin. La sânge a ieșit prima proba 1,40 iar a doua 1,20. Ce este de făcut. Mulțumesc mult!

      • În data de 10 august 2023 am spart luneta la masina in curte și pe 11 mam dus la politie pentru dovada pentru schimbarea lunetei fără masina cu bicicleta și am dat o declarație cum sa întâmplat iar la final ma-u pus sa suflu în fiola a ieșit 0.45 și mi-a făcut dosar penal am fost la probe .nici un răspuns. Menționez că nu am consumat alcool la volan și nu am fost oprit în trafic 9y

 8. Multumes, întrebarea este ca a
  .care ar fi suspenda perdeaspei pe maxim ani,? nu mai pot sa ies din casa , sau trebuie sa ma duc la politia mereu.amanare ce înseamnă ?, nu am nici o șansă la amenda penala?. Cati ani sa am în cazier infracțiunie? Va roog un răspund pana îmi vine rezultatul stau numai pe calmare.

   • Deci , dacă înțeleg nu se poate amână pedeapsa, deci în mai ferici situație suspendare , amenda nu cred ca se pate ca a fost 1,5, si mai astet rezultatele la sânge nu am avut nici un incendiu am vrut sa mut mașina în parcare dar , am mutat o. Și este infracțiune,, pe camerele caqm coborât din mașina și am vrut sa mă îndepărtat de mașina
    am atis o mașina vecina multumesc

   • Bună ziua am avut 0,87g in aer respirat mia luat și sânge as vrea să-mi iau un avocat e posibil să-mi de-a mai puțin de 5 ani până dau din nou de permis???!!! mulțumesc

   • Prin judecatoria mia fost suspendat permisul fără să știu pe o perioadă de 30 zile anul trecut. Am condus cu permis până azi.Azi miau LUOAT permisul spunând că anul trecut Am avut permisul suspendat si ca îmi face dosar penal.Eu nu am stiut.am fost controlat de multe ori de poliție și nu miau spus nimic.ce fac ce va urma

 9. Pai nu am nici o condamnare, va întreb dacă este posibilitatea de condamerea cu suspendare și cam cari ani se poate maxim? Sau dacă se poate amânarea pedepsei, sau am șanse la amenda penala .nu am nici o abata pana acum .

 10. Deci , dacă înțeleg nu se poate amână pedeapsa, deci în mai ferici situație suspendare , amenda nu cred ca se pate ca a fost 1,5, si mai astet rezultatele la sânge nu am avut nici un incendiu am vrut sa mut mașina în parcare dar , am mutat o. Și este infracțiune,, pe camerele caqm coborât din mașina și am vrut sa mă îndepărtat de mașina
  am atis o mașina vecina multumesc

 11. Buna ziua, baiatului meu i-a fost retinut permisul de conducere in data de 25.06.2020 pentru alcolemie de 0,46 alcool in aerul respirat, a fost dus la IML pentru recoltarea de sange si nici in ziua de azi nu s-a intamplat nimic,De la politie ni se spune ca nu au primit rezultatele de aloolemie din sange.Mentionez ca am fost si la IML pentru a afla rezultalul, iar de aici ne-au trimis la politie spunand ca ei u trimis rezultatul, iar noua nu ne pot spune.Am aplelat si un avocat dar din pacate esre toto amanat si el pe mottiv ca asteapta rezultatl alcoolemiei.Oare ce se poate faace?

  • Este adevarat insa trebuie sa aveti o ordonanta sa platiti acele analize apoi rezultatul pleaca la politie si de acolo se dispune sau nu inceperea urmaririi penale Va indrum spre un avocat specializat av, drd. Cuculis 0722298011

   • Buna ziua soțul meu ia fost reținut permisul de conducere în data de 4 iulie la probe biologice o ieșit 1%si a 2 probă 88 cît timp poate dura dosaru

     • Buna ziua , in data de 29 01 2022 am fost oprit de catre politia rutiera avand o alcoolemie de 1.05 ( am condus 20m si am parcato ,politia ma vazut cand am parcato si a venit la mine la masina si de acolo a inceput ) mi sa spus sa suflu in aparat drager am refuzat si am fost dus la sectia de politie iar acolo am suflat si dupa aceea ma dus la recoltare de probe biologice mi sa intocmit dosar penal ,nu am fost agresiv sau sa folosesc cuvinte obscene , intrebarea mea este daca mi se anuleaza permisul de conducere (fiind profesionist se va tine cont ca sa nu il anuleze?) Va multumesc si va rog daca puteti sa imi spuneti ce mi se poate intampla , o zi buna

 12. Bună ziua în data de 01.08.2013 pe la ore 20-21 am consumat 4 beri 0.33 în mașină cu motoru oprit un echipaj de la secția 16 ma legitimat și după câteva discuții contrari mi-au cerut permisu amenintandu-ma ca îmi fac dosar penal pentru alcool la volan precizez ca am fost du la secția 16 și la ora 4 dimineața am fost dus la îmi. Nici în ziua de azi 22.01.2022 nu am fost chemat de nimeni, am decât dovada procesului verba

 13. Daca am condus fara permis si am lasat un minor sa imi conduca masina si ne.a oprit politia am dat declarati cu ce sa intamplat putem scapa ?

 14. Buna ziua in data de 29/01/2022 ,am parcat autoturismul în fața porții mele și când era să cobor din mașină au venit domnii polițiști la mine să mă legitimeze (eu fiind parcat ,ei susțin că mai văzut când am parcat)și ma pus sa suflu in drager și am avut o concentrație de 1.05 ….. Întrebarea mea este daca mi se va anula permisul ? Se va ține cont și de gradele după el ? Va rog să îmi spuneți ce mi se poate întâmpla , o zi buna

 15. Buna ziua am fost oprit de poliție ma pus sa suflu in etilotest am avut 0.43ma dus la sânge am făcut doua probe după o luna am mers la poliție și i-am rugat frumos sa îmi spuna analizele de la sânge domnu mi-a spus rezultatele 1.06 prima cred și a doua 0.85 Domnu avocat as dori sa știu dacă se poate ca permisu sa fie doar suspendat nu anulat.Accept ore in folosul comunități accept dosar penal sa mi se dea 1 an sau 5 cu suspendare ca așa se încadrează cu alcool la volan.Atât m-ar interesa doar sa nu fie permisu anulat.Îmi puteți da un răspuns daca se poate va rog frumos.MULTIMESC

 16. Buna ziua, în anul 2019 ma aflam lângă masina care era stationata, a venit un echipaj si am fost depistat sub influența alcoolului. Nici la această dată dosarul nu este finalizat de poliție iar eu am rămas fără permis. Care este termenul de finalizare cercetării.

 17. Bună ziua!în Septembrie 2021 am fost oprit de Poliție și la etilotest am avut 0,61 și după ce am fost dus la spital am refuzat probele biologice!Mi-au spus că este penal!Ce șanse mai am să-mi înapoieze permisul?Vă mulțumesc!

 18. Buna ziua! Am si eu o intrebare
  Am vrut sa achizitionez o motocicleta de teren si am loato in proba circa 50 metri pe o ulita da nu aveam permis si nici motocicleta acte vroiam so cumpar pentru teren accidental
  Si ma oprit un echipaji de politie si mi-au facut proces verbal care sunt riscurile in instanta

 19. Salut am șansa să scap de pedeapsa cu închisoare daca am avut alcoolemie in sânge de 2.80 fapta sa repetat accesată sa intamplat dupa redobandire si sa inchis cel dintâi dosar mi sa dat cu suspendare 2 ani

 20. Buna seara.
  Sunt sanse sa rezolv problema fara retinerea permisului la o contraventie de conducere sub influenta bauturilor alcoolice cu alcool in singe (IML) prima proba 0,06 iar cea de a doua 0,00.
  Fara accident fara alte complicatii. Mentionez ca sunt profesionist
  Singura sursa de venit.

 21. Bună ziua.
  Am o sentință definitivă a Curtii de Apel Timișoara conf art 336alin1Cod penal .as dori o consultant-cu privire la posibilitatea de a obține dreptul de conduce înaintea împlinirii termenului de 2 ani conf sentinței date.

  • Buna ziua, din nefericire nu veti putea face acest lucru inainte de un an de zile – (6) Persoana care nu deţine permis de conducere şi a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru oricare dintre infracţiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (1), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) şi art. 339 alin. (2)-(4) din Codul penal sau pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, precum şi persoana al cărei permis de conducere a fost anulat în condiţiile art. 114 alin. (1) lit. a)-d) sau ale art. 115 alin. (1) au dreptul de a se prezenta la examen pentru obţinerea permisului de conducere, respectiv pentru obţinerea unui nou permis de conducere, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
   a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate;
   b) a trecut un an de la data graţierii totale ori a restului de pedeapsă, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere sau de la data împlinirii termenului de prescripţie a executării pedepsei;

 22. Pe 23 mai veneam de la serviciu in drum spre casa m-am oprit într-un sat învecinat la un prieten și l-am ajutat la ceva treabă după care am consumat și ceva bere, apoi am chemat un văr sa vina să conducă el mașină spre casă între timp am vrut să întorc mașină de plecarea și am dat cu spatele aproximativ 8,10 m, timp in care un vecin al prietenului meu ieșită și el cu spatele din garaj și l-am zgiriat forte puțin, cerandumi o sumă imensă nu am fost de acord și a sunat la112. A venit un echipaj am suflat în aparat,0,95 am fost de acord sa merg la spital unde prima probă a fost de2,20 și adoua de 2. Întrecut nu am mai avut nici o problema cu poliția, sunt la prima abatere.mia reținut permisul până la finalizarea dosarului și am primit o dovadă că nu mai am dreptul de a conduce pina la finalizarea. Aș vrea să știu și eu daca mai primesc permisul și după cît timp?

 23. Buna ziua mi-a sa aplicat i pepdeasa accesorie de doua ori Art. 66. alin. (1) lit. i) am fost executat în 2019.04 pina in 2021 04 din 3 ani de pepdeasa aș dori să știu și eu mai pot da de permis daca mi-a dat 5 ani pepdeasa accesorie ? Și când aș putea face reabilitarea menționez ca am condus fără permis pe drumurile publice și condamnat pe art 335

 24. Buna seara am o mare problema am fost prins cu o alcolemie foarte mare, si dupa 3 ani jumate a ajuns cazu la procuror si el mia trimis notificare ca imi respinge cererea de acord a accepare a vinovatiei ce pot face ( e mai grav sau?) Va rog un rasp

  • Buna ziua!in anul 2022 in luna august m- a prins politia germana baut la volan.Eu de atunci am venit in tara .cand am plecat am intrebat si au zis ca imi trimit permisu in Romania .Dupa 1 an si 4 luni nu am primit nimin .Ce trebuie sa fac ?cand imi voi primi permisu?

 25. Am fost testat cu alcol test mia iesit0,08 iar la proba sînge prima probă 0,10 iar la proba 2 a ieșit 0,00 mise suspendă dreptul de conducere 90 de zile ? Ce trebuie să fac?Mulțumesc anticipat

 26. Buna ziua .la proba bologica am iesit 2,22 la al doila cu 1.89 ce sansa am la aplicarea amanari pedepsei? Sant la prima abatere . Nu am avut oamenda de platit in viata mea. Multumesc frumos.miklo

 27. Buna ziua!
  Mi s-a luat carnetul 3 luni, pt 0,07mg/in aerul expirat si analizele de sange inca nu au iesit. Am formulat plagere contraventionala. Politistul care mi-a dat carnetul inapoi cand i-am dat certificatul de grefa de la Judecatorie mi-a spus ca “daca ies anaizele de sange mai mari, trebuie sa aduc permisul inapoi”. Sunt sofer profesionist, au trecut 15 ore de cand am baut,,,,Nici nu stiu ce sa fac…legile se schimba continuu. Ce sfat imi dati ca sa pot lucra in continuare? Ce sa fac?

 28. Buna ziua!
  Mi s-a luat carnetul 3 luni, pt 0,07mg/in aerul expirat si analizele de sange inca nu au iesit. Am formulat plagere contraventionala. Politistul care mi-a dat carnetul inapoi cand i-am dat certificatul de grefa de la Judecatorie mi-a spus ca “daca ies anaizele de sange mai mari, trebuie sa aduc permisul inapoi”. Sunt sofer profesionist, au trecut 15 ore de cand am baut,,,,Nici nu stiu ce sa fac…legile se schimba continuu. Ce sfat imi dati ca sa pot lucra in continuare? Ce sa fac?

 29. in anul 1997 mi sa anulat permisul de conducere dar nu mi sa facut dovada anulari permisului sau nu am fost instiintat. in data de 21 10 2023 am fost oproit in trafic si mi sa facut dosar penal . iintre timp optin permisul de conducere in data de 1 05 2024 . dar pe data de 9 04 2024 imi este retinut permisul fara a avea dreptul de circulatie .ce trebui sa fac / multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.