Victima Accident Auto?Aflati Ce Drepturi Aveti Si Ce Despagubiri Morale Sau Materiale Puteti Obtine De La Asigurator Prin Polita RCA-Despagubiri Accidente Auto-Avocat Cuculis

Victimele Accidentelor Auto Au Dreptul La Despagubiri Materiale Si Morale Iar Asiguratorii Trebuie Sa Incerce Sa Acopere Tot Prejudiciul Creeat De Catre Soferul Vinovat Pe Care L-au Asigurat-Despagubiri Accidente Auto RCA Si Alte Polite-Avocat Cuculis.

Vedeti mai jos ce aveti de facut in cazul unui accident auto pentru a primi despagubiri de la asiguratorul persoanei vinovate-Despagubiri Accidente Auto

Romania este o tara cu o rata a accidentelor auto extrem de crescuta, fara sa mai spunem ca inainte de 2016 orice persoana isi putea lua carnetul auto astfel nefiind conditionat un nivel minim de pregatire educationala generala. Astfel, rata accidentelor din nefericire a crescut iar un accident auto inseamna foarte multe, de la traume/daune pana la decesul persoanei implicate, de cele mai multe ori nu din vina ei.
Astfel, trebuie sa facem o enumerare a situatiilor prin care poate trece o victima sau familia acesteia si astfel sa definim ce poate sa faca ea sau familia ei pentru a primi o despagubire financiara, egala cu suferinta prin care a trecut!

Daune Materiale si Morale Accidente AUTO

Astfel, conform legii 132/2017 (4) Limitele minime de răspundere acoperite prin asigurarea RCA conform reglementărilor Uniunii Europene sunt următoarele:
a) pentru prejudicii materiale produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de
numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru
accidente, la un nivel de 1.220.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţeivalutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României;
b) pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente, la un nivel de 6.070.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României.

Sunt situatii diferite si vom incerca sa prezentam cateva, poate dintre cele mai cunoscute si cu caracteristici ce se pot aplica in diferite circumstante la modul general-Despagubiri Accidente Auto

1. In cazul victimelor aflate pe trecerea de pietoni!

Daca ati fost lovit pe trecerea de pietoni, nu poate sa intre in discutie aproape prin nicio maniera, ca dvs. ati putea fi vinovat de ceva, astfel toti conducatorii auto sunt obligati de catre lege sa fie extrem de precauti in apropierea acestor locuri permise trecerii pietonilor.
Primul pas pe care trebuie sa-l urmeze victima este sa obtina un certificat de medicina legala, constatator al vatamarilor iar apoi sa formuleze o plângere penală solicitând ca persoana vinovată de producerea accidentului să fie trasă la răspundere, aceasta plangere penala poate fi construita cel mai bine, dupa ce va consultati cu avocatul, la momentul la care apare si certificatul medicolegal.
De asemenea si organul de cercetare poate sa emite o adresă către Institutul de Medicină Legală solicitând să se stabilească dacă v-a fost sau nu pusă în primejdie viața sau dacă ați suferit o infirmitate, câte zile de îngrijiri medicale au fost necesare, dacă ați suferit un prejudiciu estetic grav și permanent și dacă v-a fost afectată temporar/permanent, total/parțial capacitatea de muncă, toate aceste aspecte fiind de esenta sa contureze viitoarea paguba pe care o puteti primi de la asigurarea celui vinovat!
Dupa ce apare certificatul medicolegal se pot contura 2 situatii posibile astfel, în situația în care au fost necesare mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale, dacă viața v-a fost pusă în pericol sau dacă se constată că ați suferit o infirmitate sau un prejudiciu estetic grav deja se discuta despre vatamare corporala si astfel o posibila despagubire s-ar putea ridica si pana la 1000.000 euro in functie de gravitatea accidentului.

2. De multe ori organele de urmarire penala pot CLASA o anumita situatie cercetata si astfel exista o prejudiciu ramas si neacoperit, iar intrebarea multora este daca in afara de plangerea penala se mai poate face ceva. Raspunsul este afirmativ, chiar daca plangerea penala se claseaza, in baza dosarului penal sau mai bine spus a probelor adunate in cadrul acestui (expertize, etc) puteti sa va adresati instantei civile impotriva asiguratorului pentru plata despagubirilor-
”Art. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

3. Tipurile de daune pe care le pot obtine persoanele pagubite/victimele accidentelor auto-Despagubiri Accidente Auto

Astfel, in urma producerii unui accident, vor rezulta aproape intodeauna daune materiale si suferinte de natura psihica ce se traduc prin plata din partea celui vinovat(asigurarii celui vinovat) a unor sume de bani pentru a putea compensa cumva suferinte produse dar si sa acopere daunele materiale. Prin urmare dauna materială poate consta în beneficiul sau câştigul pe care victima accidentului nu l-a mai putut realiza, spre exemplu acesta era taximetrist iar in urma pierderii capacitatii de a conduce, asigurarea celui vinovat urmeaza sa-l despagubeasca viager(toata viata) pentru posibilele sume pe care le-ar fi putut genera.
Trebuie spus ca in anumite situatii, cel ce este victima unui accident, poate sa decedeze iar la daune materiale vor fi îndreptăţite părţile vătămate sau moştenitorii acestora, in calitate de succesibili, urmand sa faca dovada daunelor materiale dar si morale.
De regula pentru fiecare victimă in situatiile prezentate, accidentul este evenimentul ce poate schimba uneori ireversibil condiţiile de viaţă şi calitatea vieţii lor si astfel este necesar ca orice suma de bani sa va fie platita pentru o justa despagubire.
De cele mai multe ori, baza de drept material pentru daunele morale , fondul dreptului, este art. 1391 N.C.P.C.: ”Repararea prejudiciului nepatrimonial, astfel –
(1) În caz de vătămare a integrităţii corporale sau a sănătăţii, poate fi acordată şi o despăgubire pentru restrângerea posibilităţilor de viaţă familială şi socială.
(2) Instanţa judecătorească va putea, de asemenea, să acorde despăgubiri ascendenţilor, descendenţilor, fraţilor, surorilor şi soţului, pentru durerea încercată prin moartea victimei, precum şi oricărei alte persoane care, la rândul ei, ar putea dovedi existenţa unui asemenea prejudiciu.
De final trebuie sa conturez si faptul ca exista si situatii in care asiguratorul celui vinovat, este de acord cu medierea litigiului aparut si atunci, la masa rotunda se poate transa plata unor despagubiri in urma negocierilor purtate de catre avocatii ambelor parti pentru Despagubiri Accidente Auto.
Oricum, avand in vedere ca procesul penal cu privire la partea civila poate fi retras de catre victima, este oportun inainte de orice, sa fie facuta sesizarea organelor abilitate si ulterior in functie de plata despagubirilor, se poate fie renunta fie majora sau micsora pretentia victimei.

Aici textul integral din legea 132/2017 A RCA-Despagubiri Pentru Accidente Auto

Av.Drd Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

Victima a unui accident auto? Despagubiri Accidente Auto – Solicita ajutor mai jos pentru plata de despagubiri-

Victima Accident Auto?Aflati Ce Drepturi Aveti Si Ce Despagubiri Morale Sau Materiale Puteti Obtine De La Asigurator Prin Polita RCA-Despagubiri Accidente Auto-Avocat Cuculis was last modified: October 15th, 2017 by Avocat Cuculis Adrian
9 Comments
 1. Va rog din suflet sa ma ajutati in acest caz, deoarece mama mea a ramas paralizata in urma accidentului, care s-a petrecut pe o trecere de pietoni din Adjud, Jud Vrancea, iar cei vinovati de acest accident au foarte multi bani si incearca sa ne ia in ras cu cativa banuti. Rugamintea mea este destul de urgenta, deoarece domnii si-au angajat doi avocati de la Bucuresti si ne tot preseaza sa acceptam o suma de bani, care noua nu ne este de folos in nici un sens deoarece mama a ramas cu sechele multiple .Eu sunt fiica victimei, iar numarul meu de telefon este: 0745149253. Va multumesc!!

 2. Buna ziua ma numesc Liliana si am sa va povestesc cazul meu , va rog din suflet sa ma ajutati , fiul meu in varsta de 29 de ani a fost ucis in accident in Anglia pe data de 7 spre 8 octombrie mai precis in orasul woking poate ca a ti auzit si dv , e un caz foarte complicat si am nevoie urgent de ajutor e vb de despagubire ptr ca vinovatul conducea drogat si beat , va rog din suflet sa imi raspundeti urgent daca ma puteti ajuta sa stiu sa mai caut pe altcineva , multumesc

 3. Legat de asigurare de locuință facultativa care in urma unui fenomen meteo cu aspect de vijelie mi-a distrus o anexa,iar dupa peste 50 de zile de asteptare a răspunsului de la asigurator, am primit raspuns negativ,se poate face ceva?

 4. Bună seara .Soțul a avut un accident de muncă în Germania a rămas în cărucior coloana cervicală fracturată avem un 1 an și 3luni de la accident vă rog dacă ați putea să mă informați cît durează un proces în cauză.

 5. Pingback: Cum Se Imparte Culpa Intr-un Accident Auto-Accidente Auto Daune Morale Si Materiale Impartirea Culpei In Producerea Accidentului Si A Intinderii Prejudiciului-Avocat Cuculis - Cuculis si Asociatii

 6. Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:Mama mea este victima unui accident de masina pe trecerea de pieton,momentan se afla in spital cu multiple lovituri…soferul vinovat vine si se intereseaza de starea mamei in fiecare zi…care ar fi demersurile necesare pt a putea recupera bani pt daunele materiale si morale…Va multumesc!

 7. Buna ziua,
  Sunt victima unui accident de motocicleta. Un pieton in stare de ebiretate a traversat in alergare neregulamentar strada si l-am lovit din plin. In urma accidentului, eu(conducator al motocicletei) am suferit fracturi si alte lovituri puternice si daune importante la motocicleta in in vlaoare de aproximativ 40.000 lei.
  Politia romana care instrumenteaza dosarul, a tergiversat toate cercetarile astfel incat au trecut aproximativ 2 luni de la accident.
  Mi-au confirmat neoficial ca pietonul este vinovat, dar ei nu vor sa imi comunice datele de contact ale pietonului deoarece, sunt date personale. Am solicitat sa ne convoace pe amandoi la sediul politiei, dar au zis ca nu e cazul sa faca asa ceva.

  Imi puteti spune ce ar trebui sa fac pentru ca vreau sa imi recuperez pe cale amiabila prejudiciul iar daca nu se poate sa actionez in instanta.

  Exista vreo alta modalitate de a reusi sa obtin banii de la persoana vinovata? Si daca singura solutie este instanta, cam cat ar dura estimativ acest lucru si cum ati vedea dumneavoastra aceasta situatie.

  Multumesc anticipat.
  O zi placuta in continuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.