Avocat Accidente Rutiere Victima Accident Auto Despagubiri Morale Si Materiale Polita RCA – Despagubiri Accidente Rutiere

Tema abordata astazi se refera la accidentele rutiere si despagubirile pe care o victima le poate solicita daca a fost implicata intr-un accident rutier.

In caz de accident soldat cu vatamari corporale sau poate chiar in unele situatii cu decesul victimei , se pot solicita despagubiri accidente rutiere , in asa fel incat atat victima cat sau mostenitorii acesteia sa poata fi despagubiti proportional cu suferinta pricinuita prin accidentul de circulatie.

Update 2021 – Puteti solicita daune imense, taxa de timbru va ramane doar 100 de lei, asta dupa ce legea taxelor de timbru, OUG 80/2013 a fost modificata!

Astfel, daca ati fost victima unui accident auto si ati avut de suferit din punct de vedere al sanatatii si integritatii corporale ori daca faceti parte din familia unei persoane care a decedat in urma unui accident rutier, aveti dreptul la despagubiri.

50 de avocati – 45000 de dosare gestionate le nivel NATIONAL si cu birouri in Londra, 4,5 milioane de euro recuperate doar din despagubiri in ultimii 10 ani de activitate.

Victima Accident Auto ? Daca Sunteti victima unui accident rutier aveti dreptul la despagubiri, completati formularul de mai jos.

ATENTIE – Un specialist care te ghideaza de la inceputul demersului in scopul de a obtine despagubirile aferente pentru daunele suferite, iti poate da sfaturi pertinente pentru toate problemele pe care le poti intampina in demersul de a obtine despagubirile morale si materiale.

Vezi firme despagubiri accidente rutiere – Contact urgent pentru despagubiri morale si materiale in urma accidentelor auto- vezi WHATZAPP!

Accidentele auto se pot intampla in orice moment si nu din vina dumneavoastra.

De cele mai multe ori, in urma acestor accidente de circulatie se produc daune de natura materiala care sunt rezolvate de catre asigurarile persoanelor implicate sau cel putin de catre RCA – ul celui care s-a aflat in culpa.

Exista o situatie deosebita respectiv atunci cand in urma accidentului de circulatie au fost produse vatamari corporale sau chiar decesul unuia sau mai multor participanti la trafic.

Segmentul despagubirilor provocate de catre accidentele de circualtie este unul anevoios si doar un avocat accidente rutiere va poate explica parcursul logico-juridic al unui asemenea demers.

De aceea, in randurile de mai jos vom explica ce rol are un avocat despagubiri accidente de circulatie, care este valoare despagubiri vatamare corporala si cand puteti primi daune morale accidente rutiere si care este procedura prin care puteti primi despagubirile respective.

Tot ceea ce trebuie sa faceti pentru a obtine despagubiri accidente vatamari corporale sau despagubiri accidente rutiere cu deces , este sa urmati pasii de mai jos.

Sa incepem.

Cum pot sa solicit si sa primesc despagubiri in caz de accident rutier soldat cu victime?

In primul rand trebuie sa explicam faptul ca puteti primi despagubiri in urma unui accident auto atat pe partea penala cat si pe partea civila.

Prin urmare o plangere penala accidente soldate cu deces sau vatamari ar fi viabila doar daca suntem in fata unui infractiuni de vatamare corporala.

Astfel, pentru a putea discuta despre vatamare corporala, persoana vatamata in accientul rutier, trebuie sa prezinte 90 de zile de ingrijiri medicale.

Atentie – ingrijirile medicale nu se refera la perioada in care o persoana sta efectiv in spital ci si perioada de dupa externare in care sunt necesare operatiuni medicale sau chiar si tratamante medicamentoase, pentru ca starea de sanatate a victimei sa revina la momentul anterior accidentului de circulatie.

Despagubiri accidente auto . despagubiri vatamari corporale – ce demersuri au de facut cei care sunt victimele unor accidente auto, pe drumurile nationale sau internationale, pentru a primi despagubirile aferente suferintelor la care au fost supusi in urma unor accidente rutiere.

Avocat despagubiri accidente vatamari corporale – Ce rol are un avocat accidente rutiere in procedura de obtinere a despagubirilor in urma accidentelor rutiere?

Avocat despagubiri accidente auto – Ce pasi aveti de facut pentru a primi despagubirile aferente unui accident in care ati fost implicat?

Un avocat daune auto poate sa va catareasca posibilitatile de a deschide o actiune penala, adica de a depune o plangere penala sau daca este cazul ca despagubirile sa fie solicitate pe cale civila.

De asemenea un avocat care se ocupa ca prima specializate de despagubiri vatamari corporale provocate prin accident rutier poate sa va sprijine in cazul de accidente rutiere Bucuresti, Cluj, Timisoara , Constanta, Ilfov, Ploiesti, Pitesti, Iasi , Giurgiu, Clarasi sau oriunde in tara, ceea ce pentru cel care are de obtinut despagubiri in calitate de victima a unui accident rutier, este benefic, putand colabora ca orice avocat din toata tara.

Cand se poate face o plangere penala pentru a primi despagubiri morale sau materiale in urma accidentului rutier?

Avocatul specializat in accidente de circulatie cu decese sau cu vatamari corporale, are tocmai aceasta obligatie, sa cunoasca foarte clar textul de lege si sa dea cele mai bune sfaturi si directii clientului pe care il asista.

Astfel, cu titlu de exemplu, intodeauna se va face o plangere penala pentru vatamare corporala daca exista cel putin indicii temeinice ca zilele de ingrijiri medicale vor depasi 90 la numar.

Daca lovesc pe cineva pe trecerea de pietoni mi se deschide dosar penal?

Daca cel care a provocat accidentul de circulatie nu savarsise o alta infractiune cum ar fi , conducerea sub influenta bauturilor aloolice sau altor substante interzise ori nu poseda carnet sau alte infractiuni la regimul rutier, fapta de a accidenta o persoana CHIAR SI PE TRECEREA DE PIETONI nu reprezinta fapta PENALA daca nu sunt necesare 90 de zile de ingrijiri medicale.

Art. 196: Vătămarea corporală din culpă – Cod penal

(1)Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(4)Dacă urmările prevăzute în alin. (1)-(3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.

Victimele Accidentelor Auto Au Dreptul La Despagubiri Materiale Si Morale.

Avocat Despagubiri accidente auto – Asiguratorii Trebuie Sa Incerce Sa Acopere Tot Prejudiciul Creat De Catre Soferul Vinovat Pe Care L-au Asigurat-Despagubiri Accidente Auto RCA Si Alte Polite-Avocat Cuculis.

Vedeti mai jos ce aveti de facut in cazul unui accident auto pentru a primi despagubiri de la asiguratorul persoanei vinovate-Despagubiri Accidente Rutiere.

Inainte insa, trebuie sa explicam ce sunt daunele materiale si ce sunt daunele morale.

Daune morale accidente auto – Ce sunt si cum le solicitam?

Astfel, in urma producerii unui accident, vor rezulta aproape intodeauna daune materiale si suferinte de natura psihica ce se traduc prin plata din partea celui vinovat(asigurarii celui vinovat) a unor sume de bani pentru a putea compensa cumva suferinte produse dar si sa acopere daunele materiale.

Prin urmare dauna materială poate consta în beneficiul sau câştigul pe care victima accidentului nu l-a mai putut realiza, spre exemplu acesta era taximetrist iar in urma pierderii capacitatii de a conduce, asigurarea celui vinovat urmeaza sa-l despagubeasca viager(toata viata) pentru posibilele sume pe care le-ar fi putut genera.


Trebuie spus ca in anumite situatii, cel ce este victima unui accident, poate sa decedeze iar la daune materiale vor fi îndreptăţite părţile vătămate sau moştenitorii acestora, in calitate de succesibili, urmand sa faca dovada daunelor materiale dar si morale.


De regula pentru fiecare victimă in situatiile prezentate, accidentul este evenimentul ce poate schimba uneori ireversibil condiţiile de viaţă şi calitatea vieţii lor si astfel este necesar ca orice suma de bani sa va fie platita pentru o justa despagubire.

Nu uitati ca este dreptul dvs. sa apelati la un avocat specializat in obtinerea despagubirilor/Avocat despagubiri accident auto.

Cu privire la daunele morale pe care urmeaza ca partile vatamate sa le solicite, acestea sunt consolidate pe baza raspunderii delictuale atunci cand o persoana vatama corporal in urma unui accident de circulatie o alta persoana sau chiar produce decesul acesteia, asiguratorul vinovatului sau chiar vinovatul in sine ori fondul pentru victimele strazii , astfel –

„Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

Insa, conform legii, cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral” (art. 1349 C.civ, ce reprezintă regula generală în materie).

Referitor la solicitarea de acordare a daunelor morale, prejudiciile nepatrimoniale, denumite si daune morale, constituie acele consecinte daunatoare care nu pot fi evaluate în bani , deci cu continut neeconomic si care rezulta din atingerile si încalcarile drepturilor personale nepatrimoniale , aratam ca, asemenea consecinte pot fi durerile fizice si psihice, […]etc.

Desi cuantificarea prejudiciului moral nu este supusa unor criterii legale de determinare, daunele morale se stabilesc prin apreciere, ca urmare a aplicarii criteriilor referitoare la consecintele negative suferite de cei în cauza, în plan fizic, psihic si afectiv, importanta valorilor lezate, masura în care acestea au fost lezate, intensitatea cu care au fost percepute consecintele vatamarii, etc.

Toate aceste criterii se subordoneaza conotatiei aprecierii rezonabile, pe o baza echitabila, corespunzatoare prejudiciului real si efectiv produs.

Repararea integrală a prejudiciului presupune înlăturarea tuturor consecinţelor dăunătoare ale unui fapt ilicit şi culpabil (patrimonial sau nepatrimonial), în scopul repunerii pagubitului, pe cât posibil, în situaţia anterioară (restitutio in integrum).

Desigur, aceasta sintagma de restituio in integrum nu-si mai poate atinge scopul, avand in vedere ca valoarea protejata de catre legea penala a pierit si nu mai poate opera o asemenea compensare, daunele morale sunt considerate astfel, desi cinic, o reparatie pentru prejudiciul moral suferit. |( aici discutam despre accidetenel soldate cu morti)

Instanţa Supremă a decis că „despăgubirile acordate victimei trebuie să constituie o justă şi integrală reparare a pagubei cauzate prin fapta ilicită a autorului”; şi, de asemenea, că „este de principiu că victima unui fapt ilicit are dreptul la repararea integrală a prejudiciului suferit” iar întinderea despăgubirilor este determinată de principiile reparaţiei integrale a prejudiciului”.

Din acest punct de vedere, stabilirea unor asemenea despagubiri implica fara indoiala si o doza de aproximare, insa instanta trebuie sa stabileasca un anumit echilibru intre prejudiciul moral suferit, care nu va putea fi inlaturat in totalitate, si despagubirile acordate, in masura sa permita celui prejudiciat anumite avantaje care sa atenueze suferintele morale. (Decizia 6330/2011 secţia civilă a ICCJ).

Daune Materiale Accidente de circulatie auto.

In urma unui accident auto am stabilit deja ca se pot solicita despagubiri vatamari corporale sau despagubiri accidente rutiere cu deces.

Insa in urma unui accident auto unele despagubiri nu se rezuma doar la cele de natura morala ci transcend si catre zona daunelor de natura materiala.

Daca ati ramas cu o infirmitate permanenta, asiguratorul poate fi obligat sa va plateasca atat daune de natura morala cat si daune de natura materiala ce deriva din :

 • beneficiu nerealizat;
 • o indeminizatie pe viata pentru a va ajuta la intretinerea de zi cu zi;
 • orice alt prejudiciu rezultat in urma accidentului rutier.

Despagubiri Accidente Rutiere 2020 – Procedura de judecata si ce are de facut victima unui accident auto?

Romania este o tara cu o rata a accidentelor auto extrem de crescuta, fara sa mai spunem ca inainte de 2016 orice persoana isi putea lua carnetul auto astfel nefiind conditionat un nivel minim de pregatire educationala generala.

SCA Cuculis&Asociatii

Din nefericire nu intodeauna toate procedurile in caz de accidente auto cu victime sunt respectate si astfel se ajunge la situatia aberanta pe care cu totii o cunoastem in Romania sub numele de “Mortul este de vina”.

Avocat despagubiri accidente auto: Va explicam care sunt trucurile pentru a combate asiguratorul in instanta.

Astfel, practica a aratat in mai multe randuri ca din pricina faptului ca fie victima fie rudele persoanei implicate in accident care a si decedat nu au apelat fie la un avocat specializat in despagubiri pentru accidente auto fie pur si simplu au fost delasatori cu acest subiect, nu au putut sa primeasca nicio despagubire morala sau materiala fiindca nu au respectat procedurile judiciare.

Rata accidentelor din nefericire a crescut iar un accident auto inseamna foarte multe, de la traume/daune pana la decesul persoanei implicate, de cele mai multe ori nu din vina ei.

Garantia pentru a primi daune morale, consta intr-o aparare facuta foarte bine alaturi de un avocat specializat in despagubiri pentru accidente auto care sa va stabileasca o strategie si sa documenteze foarte bine dosarul depus la instanta.

Desigur ca in urma accidentelor auto partile implicate pot ajunge sa fie vatamati corporal mai grav sau mai putin grav sau pot fi pusi in imposibilitatea de a-si desfasura activitatea de zi cu zi ceea ce inseamna un beneficiu nerealizat ce poate fi solicitat de la asiguratorul partii vatamate.

Care este valoarea despagubirilor pe care le poate primi o victima a unui accident auto?

Valoare despagubiri vatamare corporala sau deces in urma accidentului de circulatie – Conform legii 132/2017 a asigurarii obligatorii, valoarea maxima de despagubire conform legii este indicata dupa cum urmeaza :

b)pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente, la un nivel de 6.070.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României.
Astfel, trebuie sa facem o enumerare a situatiilor prin care poate trece o victima sau familia acesteia si astfel sa definim ce poate sa faca ea sau familia ei pentru a primi o despagubire financiara, egala cu suferinta prin care a trecut!

Avocat despagubiri accident auto.

Despagubiri Accidente Auto

Astfel, conform legii 132/2017 (4) Limitele minime de răspundere acoperite prin asigurarea RCA conform reglementărilor Uniunii Europene sunt următoarele:


a) pentru prejudicii materiale produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente, la un nivel de 1.220.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţeivalutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României;


b) pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente, la un nivel de 6.070.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României.

Asta presupune ca aceste limite nu pot fi intrecute insa in aceeasi masura ele pot fi si atinse atunci cand vine vorba despre un accident auto. Cu titlu de exemplu, pentru o pierdere definitiva a unui membru, (mana dreapta), instanta a stabilit cuantumul despagubirii la valoarea de 1.000.000 de euro.

Instanta de judecata.

Sunt situatii diferite si vom incerca sa prezentam cateva, poate dintre cele mai cunoscute si cu caracteristici ce se pot aplica in diferite circumstante la modul general-Despagubiri Accidente Rutiere

Despagubiri accidente rutiere cu deces si despagubiri accidente vatamari corporale

1. In cazul victimelor accidentate in timp ce se aflau pe trecerea de pietoni.

Daca ati fost lovit pe trecerea de pietoni, nu poate sa intre in discutie aproape prin nicio maniera, ca dvs. ati putea fi vinovat de ceva, astfel toti conducatorii auto sunt obligati de catre lege sa fie extrem de precauti in apropierea acestor locuri permise trecerii pietonilor.

Astfel, asa cum am arata si mai sus, daca vorbim chiar de trecerea de pietoni insa ingrijirile medicale nu depasesc 90 de zile, atunci NU se va face o plangere penala pentru despagubiri ci se va deschide o actiune civila impotriva conducatorului auto pentru plata de daune morale si materiale ca urmare a accidentului de circulatie.

Oricare ar fi situatia, trebuie sa urmati pasii de mai jos:


Primul pas pentru a porni pe calea obtinerii de despagubiri pentru accidentul auto prin care ati trecut, pe care trebuie sa-l urmeze victima este sa obtina un certificat de medicina legala, constatator al vatamarilor iar apoi sa formuleze o plângere penală solicitând ca persoana vinovată de producerea accidentului să fie trasă la răspundere, aceasta plangere penala poate fi construita cel mai bine, dupa ce va consultati cu un avocat accidente rutiere, la momentul la care apare si certificatul medicolegal.

ATENTIE – Mentiunea plangerii penale – aceasta este obligatoriu sa fie facuta la maximum de 3 luni de la producerea accidentului – contactati aici SCA CUCULIS&Asociatii pentru a verifica exact situatia dvs. ).


De asemenea si organul de cercetare poate sa emite o adresă către Institutul de Medicină Legală solicitând să se stabilească dacă v-a fost sau nu pusă în primejdie viața sau dacă ați suferit o infirmitate, câte zile de îngrijiri medicale au fost necesare, dacă ați suferit un prejudiciu estetic grav și permanent și dacă v-a fost afectată temporar/permanent, total/parțial capacitatea de muncă, toate aceste aspecte fiind de esenta sa contureze viitoarea paguba pe care o puteti primi de la asigurarea celui vinovat!


Dupa ce apare certificatul medicolegal se pot contura 2 situatii posibile astfel, în situația în care au fost necesare mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale, dacă viața v-a fost pusă în pericol sau dacă se constată că ați suferit o infirmitate sau un prejudiciu estetic grav deja se discuta despre vatamare corporala si astfel o posibila despagubire s-ar putea ridica si pana la 1000.000 euro in functie de gravitatea accidentului.

2. De multe ori organele de urmarire penala pot CLASA o anumita situatie cercetata si astfel exista o prejudiciu ramas si neacoperit, iar intrebarea multora este daca in afara de plangerea penala se mai poate face ceva.

Raspunsul este afirmativ, chiar daca plangerea penala se claseaza, in baza dosarului penal sau mai bine spus a probelor adunate in cadrul acestui (expertize, etc) puteti sa va adresati instantei civile impotriva asiguratorului pentru plata despagubirilor.

3. Pot solicita in calitate de mostenitor daune pentru un membru al familiei care a decedat in urma unui accident de circulatie soldat cu deces-Despagubiri Accidente Rutiere cu Deces

Da, in calitate de membru de familie insa doar in linie dreapta cum ar fi – mama, tatal, copilul, bunica, bunicul , fratele, pot solicita in urma celor ce au decedat pe drumurile publice, despagubirea pentru decesul acelei rude in urma accidentului auto.

Ati fost accidentat de catre un autoturism ce nu este asigurat? De unde obtineti daunele?

Ce fac daca cel care a provocat accidentul NU are asigurare CASCO sau RCA obligatoriu dar nici el nu are posibilitati materiale pentru a plati daunele materiale sau morale?

Nici aici nu trebuie sa va faceti probleme, fiindca ASF – Autoritatea de supraveghere financiara, detine un fond, denumit si fondul pentru victimele strazii.

Avand in vedere acest aspect, acesta poate fi introdus in dosarul penal sau civil si astfel va va despagubi corespunzator.

Intrebarea are un raspuns unic. FONDUL PENTRU VICTIMELE STRAZII. De asemenea, acelasi fond opereaza si in cazul in care asigurarea este falsa sau expirata adica nu exista.

Fondul este constituit tocmai din plata politelei RCA , o cota parte merge catre acesta iar in caz de accident auto cu deces sau sau chiar si accident auto cu vatamari corporale, fondul urmeaza sa despagubeasca in cadrul dosarului pe cel pagunit.


De cele mai multe ori, baza de drept material pentru daunele morale , fondul dreptului, este art. 1391 N.C.P.C.: ”Repararea prejudiciului nepatrimonial, astfel –


(1) În caz de vătămare a integrităţii corporale sau a sănătăţii, poate fi acordată şi o despăgubire pentru restrângerea posibilităţilor de viaţă familială şi socială.


(2) Instanţa judecătorească va putea, de asemenea, să acorde despăgubiri ascendenţilor, descendenţilor, fraţilor, surorilor şi soţului, pentru durerea încercată prin moartea victimei, precum şi oricărei alte persoane care, la rândul ei, ar putea dovedi existenţa unui asemenea prejudiciu.


De final trebuie sa conturez si faptul ca exista si situatii in care asiguratorul celui vinovat, este de acord cu medierea litigiului aparut si atunci, la masa rotunda se poate transa plata unor despagubiri in urma negocierilor purtate de catre avocatii ambelor parti pentru Despagubiri Accidente Auto/Avocat despagubiri accident auto..


Oricum, avand in vedere ca procesul penal cu privire la partea civila poate fi retras de catre victima, este oportun inainte de orice, sa fie facuta sesizarea organelor abilitate si ulterior in functie de plata despagubirilor, se poate fie renunta fie majora sau micsora pretentia victimei.

Aici textul integral din legea 132/2017 A RCA-Despagubiri Pentru Accidente Auto

Actualizare articol: Se pare totusi ca inclusiv aspectul referitor la impartirea culpei in producerea accidentului a fost transat.

Inalta Curte de casatie vorbeste despre participatia adusa de catre victima cu privire la intinderea daunelor suferite.

Spre exemplu daca pietonul era sub influenta bauturilor alcoolice, va fi evident faptul ca desi trecea pe trecerea de pietoni, acesta se face vinovat de intinderea vatamarilor asupra lui.

Asta pentru ca daca ar fi fost treaz si nu baut, ar fi avut prezenta de spirit mult mai mare si ar fi putut , poate evita accidentul.

De explicat este si faptul ca daca nu ar fi fost sub influenta bauturilor alcoolice, ar fi putut spre exemplu sa nu aterizeze in urma impactului in partea superioara ci s-ar fi puttu eschiva in asa fel incat sa nu fie ranit atat de grav.

Ipoteza de mai sus desigur este una care trebuie stabilita si nu trebuie interpretata ca fiind valabila in fiecare caz ci ea este diferinta in functie de caz.

Av.Drd Cuculis Adrian

Victima a unui accident auto? Despagubiri Accidente Rutiere – Solicita ajutor mai jos pentru plata de despagubiri –

60 comments to “Avocat Accidente Rutiere Victima Accident Auto Despagubiri Morale Si Materiale Polita RCA – Despagubiri Accidente Rutiere”
 1. Va rog din suflet sa ma ajutati in acest caz, deoarece mama mea a ramas paralizata in urma accidentului, care s-a petrecut pe o trecere de pietoni din Adjud, Jud Vrancea, iar cei vinovati de acest accident au foarte multi bani si incearca sa ne ia in ras cu cativa banuti. Rugamintea mea este destul de urgenta, deoarece domnii si-au angajat doi avocati de la Bucuresti si ne tot preseaza sa acceptam o suma de bani, care noua nu ne este de folos in nici un sens deoarece mama a ramas cu sechele multiple .Eu sunt fiica victimei, iar numarul meu de telefon este: 0745149253. Va multumesc!!

 2. Buna ziua ma numesc Liliana si am sa va povestesc cazul meu , va rog din suflet sa ma ajutati , fiul meu in varsta de 29 de ani a fost ucis in accident in Anglia pe data de 7 spre 8 octombrie mai precis in orasul woking poate ca a ti auzit si dv , e un caz foarte complicat si am nevoie urgent de ajutor e vb de despagubire ptr ca vinovatul conducea drogat si beat , va rog din suflet sa imi raspundeti urgent daca ma puteti ajuta sa stiu sa mai caut pe altcineva , multumesc

 3. Legat de asigurare de locuință facultativa care in urma unui fenomen meteo cu aspect de vijelie mi-a distrus o anexa,iar dupa peste 50 de zile de asteptare a răspunsului de la asigurator, am primit raspuns negativ,se poate face ceva?

  • Bună ziua dl avocat în luna aprilie am suferit un accident de mașină veneam de la înmormântarea soacrei mele și pe fondul oboselii am ațipit la volan și am acroșat 2 masini fără răniți fără a consuma băuturi alcoolice eu am ieșit cel mai rău din accident dar și mama și tatăl meu au suferit acum întrebarea către dvs este misa trimis cam vro 3 plicuri de la spitalul de urgenta targoviste în care trebuie sa plătesc spitalizarea tatalui meu în valoare de circa 9000 lei tatăl meu fiind pensionar și avem domiciliu în județul Ilfov și mama mea a fost internată la spitalul elias dar de la spital nu a venit nimica de plata .eu sunt obligat sa platesc spitalizarea ca nu știu ce sa mai fac .va mulțumesc și o zii placuta ăsta răspunsul dvs

  • Buna ziua!Am fost implicat într-un accident rutier pe data de 29.09.2020 ca victima pe autostrada din Austria mai exact Amstetten dupa care am scăpat cu noroc doar cu lovituri dar mia venit de plata de la spitalul din Amstetten si am luat legătura cu firma care am avut accidentul si mi-a cerut mie asigurarea de la locul de munca sa acopere suma de bani care trebuie platita tocmai de ei.Va rog dacă cunoașteți demersurile sa ma îndrumați.Va mulțumesc!

 4. Bună seara .Soțul a avut un accident de muncă în Germania a rămas în cărucior coloana cervicală fracturată avem un 1 an și 3luni de la accident vă rog dacă ați putea să mă informați cît durează un proces în cauză.

 5. Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:Mama mea este victima unui accident de masina pe trecerea de pieton,momentan se afla in spital cu multiple lovituri…soferul vinovat vine si se intereseaza de starea mamei in fiecare zi…care ar fi demersurile necesare pt a putea recupera bani pt daunele materiale si morale…Va multumesc!

   • Bună ziua!
    Domnule avocat, cu respect, vă relatez despre accidentul suferit de soțul meu.
    Pe data de 12/11/2020,a fost izbit din plin de o șoferiță, pe trecere pietoni.
    N-A fost chemată nici Poliția, nici Salvarea la locul accidentului.
    L-a urcat în propria mașină și l-a adus acasă, plin de sânge, i-a fost spartă arcada și nemaiputând să meargă.
    Ducându -l la spital, s-a constatat că are o fractură ischio -pelviană și trebuie să stea imobilizat la pat, 6 săptămâni.
    Vă rog, spuneți -mi, cum trebuie să procedez?

 6. Buna ziua,
  Sunt victima unui accident de motocicleta. Un pieton in stare de ebiretate a traversat in alergare neregulamentar strada si l-am lovit din plin. In urma accidentului, eu(conducator al motocicletei) am suferit fracturi si alte lovituri puternice si daune importante la motocicleta in in vlaoare de aproximativ 40.000 lei.
  Politia romana care instrumenteaza dosarul, a tergiversat toate cercetarile astfel incat au trecut aproximativ 2 luni de la accident.
  Mi-au confirmat neoficial ca pietonul este vinovat, dar ei nu vor sa imi comunice datele de contact ale pietonului deoarece, sunt date personale. Am solicitat sa ne convoace pe amandoi la sediul politiei, dar au zis ca nu e cazul sa faca asa ceva.

  Imi puteti spune ce ar trebui sa fac pentru ca vreau sa imi recuperez pe cale amiabila prejudiciul iar daca nu se poate sa actionez in instanta.

  Exista vreo alta modalitate de a reusi sa obtin banii de la persoana vinovata? Si daca singura solutie este instanta, cam cat ar dura estimativ acest lucru si cum ati vedea dumneavoastra aceasta situatie.

  Multumesc anticipat.
  O zi placuta in continuare.

  • Buna ziua. Am avut un accident de masina de curand. Un sofer beat a intrat pe contrasens si ne.a distrus masina si eu si sotia am suferit vatamari, cate 13 – 15 zile de ingrijiri fiecare conform c.m.l.
   Am depus plangere pentru vatamare corporala amandoi si ne.a despagubit casco ptr auto care a fost dat ca dauna totala.
   Pentru vatamari, am depus amandoi acte si declaratii la asiguratorul rca al soferului vinovat.
   Daca acum acceptam despagubirea de la asiguratorul rca al soferului vinovat, pentru vatamarile corporale pe care eu si sotia le.am suferit in accident, ce se intampla legat de suma mai mare cu care ne.am constituit parte civila in plangerea penala.
   Intrebarea este:
   Autorul accidentului va mai putea fi obligat de instanta de judecata la proces sa ne plateasca alte despagubiri, sau pur si simplu stingem litigiul legat de despagubiri si va fi iertat automat ca urmare a acceptarii ofertei asiguratorului de catre noi, inclusiv absolvit de raspundere penala pentru fapta penala privind vatamarea noastra?
   Le mai putem refuza oferta de despagubire celor de la rca si sa asteptam finalizarea procesului?
   Stiu ca nu avem vatamari grave, insa, spre exemplu, de la accident, sotia se teme sa mai conduca auto noaptea, are cosmaruri, face accese de panica cand vede vehucule care se apropie de cel condus de ea cu viteza, etc., este vizibil foarte afectata/ traumatizata de la accidentul pe care l.am avut.
   Va multumesc

 7. Recent ‘un cumnat de al meu a avut un accident rutier ‘are 2 luni de cind este in spital inca nu cunoaste si nu este coerent ‘inca nu avem certificat medico legal ‘dar din ceia ce spune politia rutiera ‘care se ocupa de dosar ‘se spune ca el circula pe partea carosabila si soferul nu este vinovat de producerea accidentului ‘si el nu va beneficia de despagubiri de la RCA ‘Va rog ‘vreau sa stiu ‘va beneficia sau nu ?Are rost sa continuam procedurile de despagubire?Va multumesc !

 8. Am avut un accident de masina.Am depus plangere penala si am trimis la firma de asigurari pt daune morale si materiale….Adica am vrut sa negociez dar au refuzat si mi au dat o suma care nici nu pot sa o pronubt.O bataie de joc.Eu inainte de accident am avut o operatie de hernie cervicala si la 2 luni am avut accidentul…..cel care a facut accidentul nu a vrut sa ne intelegem.Am deschis proces pe cale civila cu casa de asigurari avand in vedere ca au refuzat sa mi plateasca daunele.voi incepe procedurile in instanta.vreau sa va intreb am castig de cauza?
  Daca eu de la accident am alta hernie si pe langa asta mi s a declandat si o boala autoimuna (poliartrita reumatoida)….in urma traumei suferite….?si acum trebuie sa ma chinui cu dureri……

   • Buna ziua am fost victima unui accident rutier ,șoferul care a provocat accidentul a fugit de la locul accidentului am fost internat în spital timp de 5 zile iar acum sunt în concediu medical cum pot fi despăgubiri?

 9. Buna seara.sunt victima unui accident rutier,,am de la iml ,14_16 zile îngrijiri medicale,,o să beneficiez de despăgubire rca asigurări?are dosar penal vinovatul ,,ce o să se întâmple va trebui să plătească prin lege?multumesc

 10. Bună ziua, in data 25 iunie am facut comanda la un taxi ptr a ne deplasa la Carrfour felicia, i am platit cursa dar dl taximetrist na asteptat sa coboare mama bine din taxiu, si a plecat in tromba usa taxiului unde era mama era deschisa, dl tacimtrist a plecat dar ulterior am vazut ca mama acea o contuxie la genunchiul drept cum a cazut sa lovit la genunchi la mana.,sold si cap am certificat medico legal in care specifica loviturile suferite in urma căderii, are 5-7 zile ingrijiri medicale ce daune pot obtine prin asigurarea Rca, va multumesc

   • Buna dimineata.Am fost implicata intr-un accident auto pasager fiind pe locul din dreapta fata. O autoutilitara ne-a lovit din spate, opriti fiind la trecea de pietoni pt a acorda prioritate pietonului aflat pe trecere. Politistul care se ocupa de caz si care a fost si la spital, inainte de terminarea investigatiilor, i-a transmis sotului ca sunt in afara oricarui pericol, dar la externare am 7-10zile de repaus la pat cu guler cervical, in urma contuziilor provocate de accident,si i-a spus sotului ca trebuie sa ma prezint sa semnez ca nu am pretentie la despagubiri. Cum ma sfatuiti sa procedez in aceasta situatie? Multumesc anticipat.

 11. Buna ziua am fost victima unui accident rutier ,șoferul care a provocat accidentul a fugit de la locul accidentului am fost internat în spital timp de 5 zile iar acum sunt în concediu medical cum pot fi despagubit?

 12. Buna dimineata.Am fost implicata intr-un accident auto pasager fiind pe locul din dreapta fata. O autoutilitara ne-a lovit din spate, opriti fiind la trecea de pietoni pt a acorda prioritate pietonului aflat pe trecere. Politistul care se ocupa de caz si care a fost si la spital, inainte de terminarea investigatiilor, i-a transmis sotului ca sunt in afara oricarui pericol, dar la externare am 7-10zile de repaus la pat cu guler cervical, in urma contuziilor provocate de accident,si i-a spus sotului ca trebuie sa ma prezint sa semnez ca nu am pretentie la despagubiri. Cum ma sfatuiti sa procedez in aceasta situatie? Multumesc anticipat.

 13. Va salut! Am o nelămurire legata de posibilitatea primirii unei despăgubiri in urma unui accident auto cu vătămare corporala din culpa. Am primit toate documentele necesare din partea polițistului care se ocupa de caz. Am un dosar cu tot ce este nevoie cu care mi s-a zis sa merg la asiguratorului celui gasit vinovat de accident. Soferul mașinii care a provocat accidentul a fost găsit vinovat pentru neacordare de prioritate la schimbarea direcției de mers si vătămare corporala din culpa. In momentul accidentului eu nu aveam categoria corespunzătoare conducerii vehiculului in care ma aflam. Este posibil sa imi pot recupera daunele?

 14. Bună seara băiatu meu este victima unui accident rutier în care șoferu a fost beat și drogat ce trebuie sa facem noi pentru a fi despăgubit

 15. Buna ziua,

  Mama mea a fost victima unui accident auto asteptand microbuzul pe partea carosabila, acolo unde il asteapta toata lumea. A suferit o fractura la picior, a fost operata si a stat in spital 11 zile. 6 saptamani este imobilizata la pat cu piciorul in ghips iar 10-12 saptamani nu are voie sa calce pe picior. Am depus cererea pentru certificatul medico-legal. Am contactat un agent specializat in recuperare daune care a fost la fata locului si a spus ca 15 pasi mai incolo este semnalata o statie de microbuz, cu toate ca nici dansul nu stia de existenta ei fiind totusi din aceeasi localitate. In constatarea politiei scrie ca mama mea se deplasa sau era stationata in centrul strazii, ceea ce este total neadevarat, ea fiind pe lateral. Aceasta constatare se bazeaza doar pe ceea ce a spus soferul, nimeni nu i-a luat ei o declaratie. Agentul ne-a sfatuit sa asteptam sa se claseze cazul si sa vedem ce va declara politia (cine este vinovat). Ceea ce a speriat-o cel mai tare este ca i-a spus ca daca ea va fi gasita vinovata va trebui sa suporte cheltuielile de spitalizare. Mama mea este pensionara si salariata si este disperata ca pe langa cheltuielile mari pe care trebuie sa le suporte acum, nemaivorbind de faptul ca este tintuita la pat, va trebui sa achite si spitalizarea. Ce ma sfatuiti? La ce sa ne asteptam?

 16. Buna ziua In cazul unui accident auto cu accidentarea unui pieton pe trecerea de pietoni si victima necesita ingrijiri medicale mai mari de 90 zile , se dispune cercetarea penala din oficiu?….sau trebuie ca victima sa depuna plangere?

 17. Buna ziua ,fiul meu de 10 ani a fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni ,asa cum rezulta din actul medical ,a prezentat leziuni traumatice prin lovire in urma accidentului.diagnostic:politraumatism prin accident rutier.Traumatism cranio-cerebral acut inchis,comotie cerebrala medie fara pierderea cunostintei,hematom epicranian occipital si plagi excoriate.necesitind 4-5 zile de ingrijiri medicale,plus supraveghere atenta la domicilu 2-3 zile.Vom putea cere despagubiri pentru acest caz?Va multumesc.

 18. Buna ziua mi-a fost lovit copilul pe trecerea de pietoni , an data de 22 -11-2019 si la operat la picior ia bagat doua cercelaje si imobilizare an aparat g ipsat cei de facut sunt ceva clauze auto

 19. Am fost accidentata pe trecerea de pietoni pe culoarea verde si am suferit si o plaga la spranceana dreapta unde a mi s-au pus 3 copci. Am facut plangere am scos certificat medico legal cu 7-8 zile ingrijiri medicale dar alte demesersuri nu am facut pt ca am simtit ca politia tine cu vinovatul , caruia ii plangea de mila ca de unde sa-mi dea despagubiri ca a ramas fara servici . fiind taximetrist.Politia m-a descurajat intun fel fiind si nu am facut si plangere penala.De vreo 2 luni am inceput sa am ameteli si am fost la neurolog. sa vad daca are legatura cu lovitura de la cap, dar trebuiesc facute investigatii (CT sau RMN) pe care nu mi le permit, Trebuie sa mai mentionez ca accidentul a avut loc in februarie 2019 .Mai sunt sanse sa primesc despagubiri si ce trebuie sa fac. Va multumesc anticipat Astept raspunsul Dvoastra

 20. Buna ziua, am si eu o intrebare,Fratele meu a murit intrun accident de masina in 3 / 4 / 2017.Vinovatul merge pe recunostinta,o firma de asigurari nea oferit 14.500 de euro eu nu am aceptar aceasta suma, am cerut sa mergem in istanta,intrebarea mea este am sanse ca sa primesc mai multi?

 21. Buna ziua ,
  Am fost victima unui accident ,eu fiind la volan am fost lovită în spate si proiectată intr un autobuz in timp ce asteptam ca acesta .Lângă mine pe scaunul din dreapta se află sora mea .La fata locului a venit politia ,salvarea .S a constatat că acesta era băut. Avem amandoua certificat medico legal pe care scrie 8,9 zile de îngrijiri. Cei de la asigurări au facut constatarea masini nu au zis nimic de alt fel de despăgubiri. Ce trebuie eu sa fac acum ? Am depus acte doar la poliție pana acum .In declarație luata de polițist m a intrebat faceti plângere? Da fac am zis ,atunci l am auzit zicând: urmează trimiterea în judecată fapt ce la notat .Asta e toata plângerea numai trebuie sa fac alta plângere?

 22. Buna seara d le Avocat.Sotul meu,a avut un accident rutier acum 6 ani.In urma acestui accident ,a suferit un accident răsculat,dupa 5 zile de comă și peste 90 de zile de spitalizare.Soferul din cealaltă masina,cel care a produs accidentul,a primit 3 ani cu suspendare,deci am trecut de procesul penal si ne aflăm la cel civil.Duoa 6 ani de la producerea accidentului,avocată care ne reprezinta,a uitat sa depună acte la dosar si ne spune că,este prea tarziu sa chemăm in judecata firma de asigurare.Va dati seama ca,riscăm să nu fie despăgubiri,în condițiile în care,timp de 6 ani,nu am primit nici un leu de la soferul vinovat.Este o tragedie pt un om care,nu mai poate lucra niciodata,nu se poate descurca singur si practic,ne a distrus toata familia,incercam sa l ajutam si sa facem orice pt el,însă nu va mai fi niciodata la fel.Va rog din suflet sa ma sfătuiți ce pot face in aceasta situatie!!!Dosarul se află pe rol la judecătoria Baia Mare MM,acolo unde a avut loc accidentul.Cu multe mulțumiri,astept raspunsul dvs

  • Buna ziua,in data de 17.11.2020 o doamna a intrat în mașina mea,venind dintr-o curba nu a mai avut timp sa ia dreapta de volan și a intrat în aripă,roata,ambele uși, airbagurile mi’au sărit de la mașină!pe mine mă doare piciorul și mâna!mă pot duce să scot certificat medico-legal?îmi vor da și daune pentru vătămări corporale?sau va trebui să îmi plătească zilele de spitalizare,plus zilele care nu mă duc la muncă persoana care a intrat în mine?

 23. Buna ziua, Stimate Domn! In data de 24.04.2020 mama mea in varsta de 81 ani a fost lovita de un autoturism condus de un vecin in timp ce traversa strada pe care domiciliaza. Mentionez ca este o strada infundata, cu putine locuinte pe ambele parti, iar mama se intorcea dupa ce efectuase cumparaturi de stricta necesitate conform reglementarilor legale din starea de urgenta. Din cauza varstei si oboselii accentuate mama nu si-a dat seama ca a cazut in urma unui impact crezand ca a alunecat si s-a impiedicat. Vazand aceasta autorul impreuna cu fiica acestuia (pasager in atutovehicul) desi i-au spus initial mamei ca au lovit-o s-au razgandit si la aparitia altor vecini au declarat ca victima a cazut. La Salvare si UPU s-a trecut cadere nu accident. Autorul impreuna cu fata acestuia m-au anuntat telefonic si prin sms asupra faptului ca “mama a cazut pe strada si s-a lovit” si ca un alt vecin a chemat Salvarea. Toate bune si frumoase, caz incheiat. Numai ca pe strada exista o locuinta cu camere video instalate de proprietar, insa fara a fi autorizate de organele competente. Datorita suspiciunii mamei si a altor vecini proprietarul ne-a pus la dispozitie o copie a inregistrarii in care se vede foarte limpede impactul si caderea mamei in urma loviturii. Mentionez ca autoturismul a intrat pe strada cu spatele si nu a facut niciun gest de franare decat dupa impact. In urma discutiilor cu soferul acesta a declarat ca nu a simtit si nu a realizat ca a lovit victima insa in urma vizionarii inregistrarii a recunoscut fapta. Am obtinut certificat la IML cu un numar de 45-50 zile ingrijire medicala (fractura umar, alte leziuni). In urma discutiilor repetate cu autorul nu am reusit sa ajungem la o intelegere asupra platii unor despagubiri cat de cat corecte. Acesta a achitat doar suma de 200 lei direct unei vecine care o ingrijeste pe mama si o ajuta la treburile domestice. Daca nu aparea acea inregistrare consider ca nici pana astazi autorul nu ar fi recunoscut fapta. Precizez totusi si faptul ca este probabil ca nici mama sa nu se fi asigurat in momentul traversarii strazii. Ce ma sfatuiti, Domnule Avocat? Merg mai departe sau renunt la orice demers legal? Precizez ca situatia financiara a familiei mele nu este tocmai buna, mai ales in aceasta pandemie si nu dispunem de sume suficiente pentru cheltuieli de judecata. In speranta unui raspuns va multumesc pentru atentia acordata acestui mesaj si va asigur de inalta mea consideratie! Cu respect,

  • Buna ziua stimate domn. Nu trebuie sa renuntati la drepturile dvs. Nu asa trebuie procedat. O sa va rog sa ne sunati la 0722298011 sa dezbatem situatia acesta cu privire la accidentul auto a carui victima este maa dvs. cU STIMA,AV. DRD. CUCULIS.

 24. Buna seara stimate domn imi cer scuze pt ora tarzie .
  Baiatul meu a produs un accident auto fara victime dar a lovit alt autoturism parcat .La momentul accidentului a consumat alcool in vloare de 0.35 mg / l alcool in aerul respirat. Intrebarea este cum va achita el dauna provocata celelaltei masini fiindca asiguratorul a anulat asigurarea cum era si normal. Cu cine ne vom judeca cu propietarul autoturismului sau cu asiguratorul si care e procedura de recuperare el neavand un venit la momentul respectiv. Va multumesc !! Cu respect o mama ingrijorata!!!

 25. Buna seara,am și eu o întrebare…tatăl meu a avut un accident rutier în timpul serviciului( era sofer de tir) în urma căruia a decedat,accidentul s a produs în iulie 2017,as putea cumva sa mai dau în judecata pe cale civila firma de transport sau firma de asigurări dupa atata timp? S a constatat a fi accident de munca .Mulțumesc

 26. Iubitul meu o adormit la volan si o intrat la un tir in remorca el lucraza pe comunitate pe duba si inainte sa adoarma a vorbit cu dispecerat si lo spus ca nu mai poate sa conduca ca ii spomn si aia o inceput sa urle la el si dupa ce so intamplat accidentul o sunato si io spus ca ce so intamplat si aia dela dispecerat o inceput sa urle ca sa duca marfa cum vrea si daste ii ceva normal ?
  Si ii pot trace ceva bani din acuza accidentul si plus pe langa asta duba are caso adica asigurarea aia

 27. buna ziua, baiatul meu a facut un accident rutier fiind sofer era baut victima a fost alt baiat a avut nevoie de ingrijiri medicale 1-2 luni, acum este bine ne-am inteles intr-un fel sa nu depuna plangere , dar a depus motivand pentru a primi bani de la asigurare , masina este a mea , cum trebuie procedat, multumesc mult un sfat bun va rog

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.