Avocat Accidente Rutiere – Despagubiri Accidente De Circulatie

Ghid Pentru Obtinerea Despagubirilor In Urma Accidentelor Rutiere – Ce Aveti De Facut?

Avocat Accidente RutiereDespagubirile pentru accidentele auto. Tema abordata astazi se refera la accidentele rutiere si despagubirile pe care o victima le poate solicita daca a fost implicata intr-un accident rutier.

In caz de accident soldat cu vatamari corporale sau poate chiar in unele situatii cu decesul victimei , se pot solicita despagubiri accidente rutiere , in asa fel incat atat victima sau mostenitorii acesteia sa poata fi despagubiti proportional cu suferinta pricinuita prin accidentul de circulatie.

In Romania inregistram un numar exagerat de mare de accidente rutiere cu victime.

Cand spunem accidente auto cu victime ne gandim de multe ori ca si-a fracturat pietonul o mana ori participantul din celalalt autoturism a avut niste ingrijiri medicale si atat.

Din nefericire victimele accidentelor auto se pot imparti in :

  • victime mutilate cu handicap permanet , in scaun cu rotile, paralizii partiale sau totale;
  • decese
  • fracturi serioase.

Astfel, am intalnit in sutele de dosare pe care le gestionam cu accidente rutiere , copii de la 2 ani pana la batrani de 90 de ani sau chiar persoane care se aflau in ambulante pentru a fi transportate la spital si care au fost lovite de alte masini si li s-a produs decesul.

Toate aceste traume reprezinta niste fapte prejudiciabile atat pentru victima accidetului rutier ( daca ramane in viata ) dar si pentru familia acestuia iar traumele fizice dar si psihice , reprezinta de fapt fundamentul pentru ca o familie sa ceara despagubiri de natura morala si evident si materiala.

Update 2023 – Puteti solicita daune imense, taxa de timbru va ramane doar 100 de lei, asta dupa ce legea taxelor de timbru, OUG 80/2013 a fost modificata!

Astfel, daca ati fost victima unui accident auto si ati avut de suferit din punct de vedere al sanatatii si integritatii corporale ori daca faceti parte din familia unei persoane care a decedat in urma unui accident rutier, aveti dreptul la despagubiri.

70 de avocati – 45000 de dosare gestionate le nivel NATIONAL si cu birouri in Londra, 125,5 milioane de euro recuperate doar din despagubiri in ultimii 10 ani de activitate. Agenti care pot veni la dvs. acasa oriunde in Romania!

Victima Accident Auto ? Daca Sunteti victima unui accident rutier aveti dreptul la despagubiri, completati formularul de mai jos.

Datele introduse in formularul de mai sus vor fi folosite de catre SCPA CUCULIS&ASOCIATII in scopul contactarii dvs. pentru a rezolva problema semnalata.

Termenii si conditiile de folosire a platformei indrumari-juridice.eu gasiti aici.

Vedeti si :

Avocat accidente rutiere – De ce este important sa avem un avocat atunci cand suntem victima unui accident auto?

Ce rol are un avocat accidente rutiere in procedura de obtinere a despagubirilor in urma accidentelor rutiere?

Avocat despagubiri accidente auto – Ce pasi aveti de facut pentru a primi despagubirile aferente unui accident in care ati fost implicat?

Un avocat specializat in obtinerea de despagubiri pentru victimele accidentelor de criculatie, poate sa va catareasca posibilitatile de a deschide o actiune penala, adica de a depune o plangere penala sau daca este cazul ca despagubirile sa fie solicitate pe cale civila sau chiar prin negociere.

De asemenea un avocat care se ocupa ca prima specializare de despagubiri vatamari corporale provocate prin accident rutier poate sa va sprijine in cazul de accidente rutiere Bucuresti, Cluj, Timisoara , Constanta, Ilfov, Ploiesti, Pitesti, Iasi , Giurgiu, Clarasi sau oriunde in tara, ceea ce pentru cel care are de obtinut despagubiri in calitate de victima a unui accident rutier, este benefic, putand colabora ca orice avocat din toata tara.

Un avocat specializat in accidente rutiere va poate fi de fapt ghid pe tot parcursul procesului penal.

Trebuie sa stiti ca un dosar penal de ucidere din culpa spre exemplu chiar daca la prima vedere pare ca poate fi gestionat cu usurinta, in esenta nu este asa.

Noi la Cuculis&Asociatii am preluat cele mai importante cazuri de accidente auto din Romania si vom da cateva exemple mai jos, iar daca noi nu am fi asistat familiile victimelor in identificarea partilor care se puteau face vinovate de producerea accidentului, probabil ca acestea nu ar fi avut cum sa incaseze despagubirile stabilite de catre instantele de judecata.

Unele asigurari spre exemplu au falimentat si atunci este necesar sa identifici si alte persoane de la care s-ar putea recupera acele despagubiri.

Daca te rezumi asa cum fac majoritatae celor care va promit ca vor obtine “despagubiri prin negociere”, doar la a negocia, risti de multe ori sa nu obtii decat o despagubire care poate fi sub 50% din valoarea pe care ar trebui sa o incasezi.

Cand se poate face o plangere penala pentru a primi despagubiri morale sau materiale in urma accidentului rutier?

Avocatul specializat in accidente de circulatie cu decese sau cu vatamari corporale, are tocmai aceasta obligatie, sa cunoasca foarte clar textul de lege si sa dea cele mai bune sfaturi si directii clientului pe care il asista.

Astfel, cu titlu de exemplu, intodeauna se va face o plangere penala pentru vatamare corporala daca exista cel putin indicii temeinice ca zilele de ingrijiri medicale vor depasi 90 la numar.

Procese de despagubiri accidente auto, gestionate de catre noi, vedeti mai jos

  1. Cazul “Raisa”- Probabil deja cunoasteti faptul ca in Bucuresti, in 2021 ianuarie, un politist a omorat un copil si a vatamat corporal un altul.

Este vorba despre cazul generic explicat RAISA. Este un caz dureror si aparte in acelasi timp care le vremea respectiva parea cumva ca politia incearca sa musamalizeze ceea ce s-a intamplat dar nu a fost posibil oricum fiindca existatu deja imagini clare.

Avocat Accidente Rutiere
Cazul Raisa – Politistul care provoaca accidetul rutier – Despagubiri de peste 6.000.000 euro.

In acest caz particularitatea lui a constat in faptul ca avocatul Cuculis Adrian care a gestionat direct si persoanal acest caz, a identificat si culpa celor de ADMINISTRATIA STRAZILOR care ar fi trebuit sa marcheze corespunzator aceasta trecere de pietoni.

Avand in vedere ca asiguratorul masinii de politie este insolvent, despagubirile se solicita a fi platite atat de catre Administratia Strazilor cat si de catre DGPMB din cadrul caruia facea parte politistul.

Astfel, daca nu am fi depus cererile de atragere a raspunderii pe partea de raspundere civila si raspundere civilmente delictuala, atunci nu ar fi fost posibil sa cerem cei 6 milioane de euro doar de la asigurator, avand in vedere ca acesta raspundea prin ASF in limita a maxim 100000 de euro.

2. Un alt caz cutremurator a fost cel al fetitei Anastasia, de 4 ani, omorata de catre un sofer in Harlau si in urma accidentului rutier, urmeaza sa fie schimbata legea.

Avocat Accidente Rutiere
Fetita Anastasia, omorata de catre o soferita fara carnet de conducere.

3. Cazul cu cei 4 morti de la Iasi, unde o soferita beata a omorat 4 muncitori pe o strada din Iasi.

In acest caz particularitatea o da si faptul ca am solicitat atragerea raspunderii pentru 10.000.000 de euro dar mai cu seama se analizeaza daca nu cumva protectia muncii nu a fost respectata si evident sa fie atrasa si raspunderea pentru despagubirea ce urmeaza sa fie platita familiilor, de catre firma unei lucrau muncitorii.

Avocat Accidente Rutiere
Sursa poza gandul.ro – Soferita care a declarat ca “nu a fost de fata”.

V-am dat 3 exemple de dosare notorii unde avocatul Cuculis Adrian, coodonator al SCA CUCULIS&ASOCIATII , s-a implicat in mod direct si care au probabil cel mai mare impact din punct de vedere social.

Lista este de sute de dosare iar in ani de zile de mii de dosare de accidente auto unde victimele si mai ales familiile lor, au primit despagubiri nu doar de la cel vinovat de infractiunea de ucidere din culpa sau vatamare corporala ci de la partile resposnabile civilmente, adica alte persoane cum ar fi angajatorii si altii asemenea.

Cine are dreptul la despagubiri accidente auto si ce aveti de facut ?

Trebuie sa stiti ca atat victima cat si familia acesteia, au dreptul la despagubiri in urma unui accident auto.

Asa cum am indicat si mai sus, exista mai multe situatii in care una sau mai multe persoane se pot constitui in procesul penal ca parti civile.

Astfel, daca victima unui accident rutier a decedat, urmasii acesteia pot solicita plata de despagubiri in cadrul procesului penal.

Trebuie sa spunem ca si rudele mai indepartate pot fi parti in procesul penal in calitatea lor de solicitanti de despagubiri sub forma de daune morale dar si materiale.

Daca in schimb victima implicata in accidetul auto a suferit o vatamare corporala medie sau grava, atunci inclusiv aceasta poate cere pentru sine daune morale dar si materiale.

Daunele morale si daunele materiale in urma unui accident rutier Victima Accident Auto – Polita RCA

ATENTIE – Un specialist care te ghideaza de la inceputul demersului in scopul de a obtine despagubirile morale si materiale aferente pentru daunele suferite, iti poate da sfaturi pertinente pentru toate problemele pe care le poti intampina in demersul de a obtine despagubirile morale si materiale.

Accidentele auto se pot intampla in orice moment si nu din vina dumneavoastra.

De cele mai multe ori, in urma acestor accidente de circulatie se produc daune de natura materiala care sunt rezolvate de catre asigurarile persoanelor implicate sau cel putin de catre RCA – ul celui care s-a aflat in culpa.

Exista o situatie deosebita respectiv atunci cand in urma accidentului de circulatie au fost produse vatamari corporale sau chiar decesul unuia sau mai multor participanti la trafic.

Segmentul despagubirilor provocate de catre accidentele de circualtie este unul anevoios si doar un avocat accidente rutiere va poate explica parcursul logico-juridic al unui asemenea demers.

De aceea, in randurile de mai jos vom explica ce rol are un avocat specializat in despagubiri accidente de circulatie, care este valoare despagubirilor pentru o vatamare corporala si cand puteti primi daune morale pentru accidentele rutiere soldate cu daune morale si materiale si care este procedura prin care puteti primi despagubirile respective.

Tot ceea ce trebuie sa faceti pentru a obtine despagubiri accidente vatamari corporale sau despagubiri accidente rutiere cu deces , este sa urmati pasii de mai jos.

Victimele Accidentelor Auto Au Dreptul La Despagubiri Materiale Si Morale.

Avocat Despagubiri accidente auto – Asiguratorii Trebuie Sa Incerce Sa Acopere Tot Prejudiciul Creat De Catre Soferul Vinovat Pe Care L-au Asigurat-Despagubiri Accidente Auto RCA Si Alte Polite-Avocat Cuculis.

Vedeti mai jos ce aveti de facut in cazul unui accident auto pentru a primi despagubiri de la asiguratorul persoanei vinovate-Despagubiri Accidente Rutiere.

Inainte insa, trebuie sa explicam ce sunt daunele materiale si ce sunt daunele morale.

Daune morale accidente auto – Ce sunt si cum le solicitam?

Astfel, in urma producerii unui accident, vor rezulta aproape intodeauna daune materiale si suferinte de natura psihica ce se traduc prin plata din partea celui vinovat(asigurarii celui vinovat) a unor sume de bani pentru a putea compensa cumva suferinte produse dar si sa acopere daunele materiale.

Prin urmare dauna materială poate consta în beneficiul sau câştigul pe care victima accidentului nu l-a mai putut realiza, spre exemplu acesta era taximetrist iar in urma pierderii capacitatii de a conduce, asigurarea celui vinovat urmeaza sa-l despagubeasca viager(toata viata) pentru posibilele sume pe care le-ar fi putut genera.


Trebuie spus ca in anumite situatii, cel ce este victima unui accident, poate sa decedeze iar la daune materiale vor fi îndreptăţite părţile vătămate sau moştenitorii acestora, in calitate de succesibili, urmand sa faca dovada daunelor materiale dar si morale.


De regula pentru fiecare victimă in situatiile prezentate, accidentul este evenimentul ce poate schimba uneori ireversibil condiţiile de viaţă şi calitatea vieţii lor si astfel este necesar ca orice suma de bani sa va fie platita pentru o justa despagubire.

Nu uitati ca este dreptul dvs. sa apelati la un avocat specializat in obtinerea despagubirilor/Avocat despagubiri accident auto.

Cu privire la daunele morale pe care urmeaza ca partile vatamate sa le solicite, acestea sunt consolidate pe baza raspunderii delictuale atunci cand o persoana vatama corporal in urma unui accident de circulatie o alta persoana sau chiar produce decesul acesteia, asiguratorul vinovatului sau chiar vinovatul in sine ori fondul pentru victimele strazii , astfel –

„Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

Insa, conform legii, cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral” (art. 1349 C.civ, ce reprezintă regula generală în materie).

Referitor la solicitarea de acordare a daunelor morale, prejudiciile nepatrimoniale, denumite si daune morale, constituie acele consecinte daunatoare care nu pot fi evaluate în bani , deci cu continut neeconomic si care rezulta din atingerile si încalcarile drepturilor personale nepatrimoniale , aratam ca, asemenea consecinte pot fi durerile fizice si psihice, […]etc.

Desi cuantificarea prejudiciului moral nu este supusa unor criterii legale de determinare, daunele morale se stabilesc prin apreciere, ca urmare a aplicarii criteriilor referitoare la consecintele negative suferite de cei în cauza, în plan fizic, psihic si afectiv, importanta valorilor lezate, masura în care acestea au fost lezate, intensitatea cu care au fost percepute consecintele vatamarii, etc.

Toate aceste criterii se subordoneaza conotatiei aprecierii rezonabile, pe o baza echitabila, corespunzatoare prejudiciului real si efectiv produs.

Repararea integrală a prejudiciului presupune înlăturarea tuturor consecinţelor dăunătoare ale unui fapt ilicit şi culpabil (patrimonial sau nepatrimonial), în scopul repunerii pagubitului, pe cât posibil, în situaţia anterioară (restitutio in integrum).

Desigur, aceasta sintagma de restituio in integrum nu-si mai poate atinge scopul, avand in vedere ca valoarea protejata de catre legea penala a pierit si nu mai poate opera o asemenea compensare, daunele morale sunt considerate astfel, desi cinic, o reparatie pentru prejudiciul moral suferit. |( aici discutam despre accidetenel soldate cu morti)

Instanţa Supremă a decis că „despăgubirile acordate victimei trebuie să constituie o justă şi integrală reparare a pagubei cauzate prin fapta ilicită a autorului”; şi, de asemenea, că „este de principiu că victima unui fapt ilicit are dreptul la repararea integrală a prejudiciului suferit” iar întinderea despăgubirilor este determinată de principiile reparaţiei integrale a prejudiciului”.

Din acest punct de vedere, stabilirea unor asemenea despagubiri implica fara indoiala si o doza de aproximare, insa instanta trebuie sa stabileasca un anumit echilibru intre prejudiciul moral suferit, care nu va putea fi inlaturat in totalitate, si despagubirile acordate, in masura sa permita celui prejudiciat anumite avantaje care sa atenueze suferintele morale. (Decizia 6330/2011 secţia civilă a ICCJ).

Daune Materiale Accidente de circulatie auto.

In urma unui accident auto am stabilit deja ca se pot solicita despagubiri vatamari corporale sau despagubiri accidente rutiere cu deces.

Insa in urma unui accident auto unele despagubiri nu se rezuma doar la cele de natura morala ci transcend si catre zona daunelor de natura materiala.

Daca ati ramas cu o infirmitate permanenta, asiguratorul poate fi obligat sa va plateasca atat daune de natura morala cat si daune de natura materiala ce deriva din :

  • beneficiu nerealizat;
  • o indeminizatie pe viata pentru a va ajuta la intretinerea de zi cu zi;
  • orice alt prejudiciu rezultat in urma accidentului rutier.

2023 – S-a lansat Ghidul Suferintelor – Ce Despagubiri Primesti Daca Este Accidentat In Trafic ?

Desi putina lume cunoaste acest aspect, anul 2023 a inceput cu o lege noua, sau mai bine spus un ordin, ORDIN nr. 1/2.293/2022 privind stabilirea despăgubirii persoanei prejudiciate în caz de vătămare a integrităţii corporale sau a sănătăţii în urma producerii accidentelor de vehicule pe baza punctajului traumatologic stabilit de Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” Bucureşti.

Mai pe scurt, acest punctaj traumatologic inseamna de fapt posibilitatea unei persoane vatamate corporal de a-si negocia cu asiguratorul un anumit punctaj de trauma si ulterior sa primeasca aceste despagubiri , fara sa mai astepte dupa un proces penal.

Sfatul nostru este ca inainte de a proceda la acceptarea unor asemenea despagubiri in urma unui accident rutier, valoare de despagubiri pentru vatamare corporala sa fie discutata doar cu avocatul dvs. specializat in accidente rutiere.

Cum pot sa solicit si sa primesc despagubiri in caz de accident rutier soldat cu victime?

In primul rand trebuie sa explicam faptul ca puteti primi despagubiri in urma unui accident auto atat pe partea penala cat si pe partea civila.

Prin urmare o plangere penala pentru accidente soldate cu deces sau vatamari ar fi viabila doar daca suntem in fata unui infractiuni de vatamare corporala, fiindca in cazul in are victima moare, se deschide oricum dosar penal din oficiu si veti putea solicita prin avocat despagubiri decese si vatamari corporale provocate prin accident rutier, constituirea ca parte civila.

Astfel, pentru a putea discuta despre vatamare corporala, persoana vatamata in accientul rutier, trebuie sa prezinte 90 de zile de ingrijiri medicale.

De asemenea este vatamarea corporala si daca daca i-a fost pusa in pericol viata victimei accidetului de circulatie.

Atentie – ingrijirile medicale nu se refera la perioada in care o persoana sta efectiv in spital ci si perioada de dupa externare in care sunt necesare operatiuni medicale sau chiar si tratamante medicamentoase, pentru ca starea de sanatate a victimei sa revina la momentul anterior accidentului de circulatie.

Despagubiri accidente auto . despagubiri vatamari corporale – ce demersuri au de facut cei care sunt victimele unor accidente auto, pe drumurile nationale sau internationale, pentru a primi despagubirile aferente suferintelor la care au fost supusi in urma unor accidente rutiere.

Daca lovesc pe cineva pe trecerea de pietoni mi se deschide dosar penal?

Daca cel care a provocat accidentul de circulatie nu savarsise o alta infractiune cum ar fi , conducerea sub influenta bauturilor aloolice sau altor substante interzise ori nu poseda carnet sau alte infractiuni la regimul rutier, fapta de a accidenta o persoana CHIAR SI PE TRECEREA DE PIETONI nu reprezinta fapta PENALA daca nu sunt necesare 90 de zile de ingrijiri medicale.

Art. 196: Vătămarea corporală din culpă – Cod penal

(1)Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(4)Dacă urmările prevăzute în alin. (1)-(3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.

Despagubiri Accidente Rutiere 2023 – Procedura de judecata si ce are de facut victima unui accident auto?

Romania este o tara cu o rata a accidentelor auto extrem de crescuta, fara sa mai spunem ca inainte de 2016 orice persoana isi putea lua carnetul auto astfel nefiind conditionat un nivel minim de pregatire educationala generala.

SCA Cuculis&Asociatii

Din nefericire nu intodeauna toate procedurile in caz de accidente auto cu victime sunt respectate si astfel se ajunge la situatia aberanta pe care cu totii o cunoastem in Romania sub numele de “Mortul este de vina”.

Avocat Cuculis – despagubiri accidente auto: Va explicam care sunt trucurile pentru a combate asiguratorul in instanta.

Astfel, practica a aratat in mai multe randuri ca din pricina faptului ca fie victima fie rudele persoanei implicate in accident care a si decedat nu au apelat fie la un avocat specializat in despagubiri pentru accidente auto fie pur si simplu au fost delasatori cu acest subiect, nu au putut sa primeasca nicio despagubire morala sau materiala fiindca nu au respectat procedurile judiciare.

Rata accidentelor din nefericire a crescut iar un accident auto inseamna foarte multe, de la traume/daune pana la decesul persoanei implicate, de cele mai multe ori nu din vina ei.

Garantia pentru a primi daune morale, consta intr-o aparare facuta foarte bine alaturi de un avocat specializat in despagubiri pentru accidente auto care sa va stabileasca o strategie si sa documenteze foarte bine dosarul depus la instanta.

Desigur ca in urma accidentelor auto partile implicate pot ajunge sa fie vatamati corporal mai grav sau mai putin grav sau pot fi pusi in imposibilitatea de a-si desfasura activitatea de zi cu zi ceea ce inseamna un beneficiu nerealizat ce poate fi solicitat de la asiguratorul partii vatamate.

Care este valoarea despagubirilor pe care le poate primi o victima a unui accident auto?

Valoare despagubiri vatamare corporala sau deces in urma accidentului de circulatie – Conform legii 132/2017 a asigurarii obligatorii, valoarea maxima de despagubire conform legii este indicata dupa cum urmeaza :

b)pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente, la un nivel de 6.070.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României.
Astfel, trebuie sa facem o enumerare a situatiilor prin care poate trece o victima sau familia acesteia si astfel sa definim ce poate sa faca ea sau familia ei pentru a primi o despagubire financiara, egala cu suferinta prin care a trecut!

Avocat despagubiri accident auto.

Despagubiri Accidente Auto

Astfel, conform legii 132/2017 (4) Limitele minime de răspundere acoperite prin asigurarea RCA conform reglementărilor Uniunii Europene sunt următoarele:


a) pentru prejudicii materiale produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente, la un nivel de 1.220.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţeivalutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României;


b) pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente, la un nivel de 6.070.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României.

Asta presupune ca aceste limite nu pot fi intrecute insa in aceeasi masura ele pot fi si atinse atunci cand vine vorba despre un accident auto. Cu titlu de exemplu, pentru o pierdere definitiva a unui membru, (mana dreapta), instanta a stabilit cuantumul despagubirii la valoarea de 1.000.000 de euro.

Instanta de judecata.

Sunt situatii diferite si vom incerca sa prezentam cateva, poate dintre cele mai cunoscute si cu caracteristici ce se pot aplica in diferite circumstante la modul general-Despagubiri Accidente Rutiere

Categorii de accidente auto care pot face obiectul unor despagubiri morale sau materiale (exemple)

accidente cauzate de starea de ebrietate – in acest caz trebuie sa stiti ca desi soferul care a produs accidentul este baut, asta nu inseamna ca asigurarea nu o sa va despagubeasca pe dvs. sau memebrii familiei ci din contra si aceasta situatie este prevazuta;

accidente pe trecerea de pietoni – atunci cand un accident se petrece pe o trecere de pietoni, aproape ca se prezuma vina din start. Vedem in fiecare zi persoane care sunt lovite mortal pe trecerile de pietoni si trebuie sa stiti ca rudele lor au dreptul la despagubiri

accidente cu sau fara victime – daca avem accidente rutiere cu victime, atunci ele pot solicita despagubiri iar daca sunt fara victime se pot obtine doar despagubiri materiale pentru repararea masinii;

Despagubiri accidente rutiere cu deces si despagubiri accidente vatamari corporale

1. In cazul victimelor accidentate in timp ce se aflau pe trecerea de pietoni.

Daca ati fost lovit pe trecerea de pietoni, nu poate sa intre in discutie aproape prin nicio maniera, ca dvs. ati putea fi vinovat de ceva, astfel toti conducatorii auto sunt obligati de catre lege sa fie extrem de precauti in apropierea acestor locuri permise trecerii pietonilor.

Astfel, asa cum am arata si mai sus, daca vorbim chiar de trecerea de pietoni insa ingrijirile medicale nu depasesc 90 de zile, atunci NU se va face o plangere penala pentru despagubiri ci se va deschide o actiune civila impotriva conducatorului auto pentru plata de daune morale si materiale ca urmare a accidentului de circulatie.

Oricare ar fi situatia, trebuie sa urmati pasii de mai jos:


Primul pas pentru a porni pe calea obtinerii de despagubiri pentru accidentul auto prin care ati trecut, pe care trebuie sa-l urmeze victima este sa obtina un certificat de medicina legala, constatator al vatamarilor iar apoi sa formuleze o plângere penală solicitând ca persoana vinovată de producerea accidentului să fie trasă la răspundere, aceasta plangere penala poate fi construita cel mai bine, dupa ce va consultati cu un avocat accidente rutiere, la momentul la care apare si certificatul medicolegal.

ATENTIE – Mentiunea plangerii penale – aceasta este obligatoriu sa fie facuta la maximum de 3 luni de la producerea accidentului – contactati aici SCA CUCULIS&Asociatii pentru a verifica exact situatia dvs. ).


De asemenea si organul de cercetare poate sa emite o adresă către Institutul de Medicină Legală solicitând să se stabilească dacă v-a fost sau nu pusă în primejdie viața sau dacă ați suferit o infirmitate, câte zile de îngrijiri medicale au fost necesare, dacă ați suferit un prejudiciu estetic grav și permanent și dacă v-a fost afectată temporar/permanent, total/parțial capacitatea de muncă, toate aceste aspecte fiind de esenta sa contureze viitoarea paguba pe care o puteti primi de la asigurarea celui vinovat!


Dupa ce apare certificatul medicolegal se pot contura 2 situatii posibile astfel, în situația în care au fost necesare mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale, dacă viața v-a fost pusă în pericol sau dacă se constată că ați suferit o infirmitate sau un prejudiciu estetic grav deja se discuta despre vatamare corporala si astfel o posibila despagubire s-ar putea ridica si pana la 1000.000 euro in functie de gravitatea accidentului.

2. De multe ori organele de urmarire penala pot CLASA o anumita situatie cercetata si astfel exista o prejudiciu ramas si neacoperit, iar intrebarea multora este daca in afara de plangerea penala se mai poate face ceva.

Raspunsul este afirmativ, chiar daca plangerea penala se claseaza, in baza dosarului penal sau mai bine spus a probelor adunate in cadrul acestui (expertize, etc) puteti sa va adresati instantei civile impotriva asiguratorului pentru plata despagubirilor.

3. Pot solicita in calitate de mostenitor daune pentru un membru al familiei care a decedat in urma unui accident de circulatie soldat cu deces-Despagubiri Accidente Rutiere cu Deces

Da, in calitate de membru de familie insa doar in linie dreapta cum ar fi – mama, tatal, copilul, bunica, bunicul , fratele, pot solicita in urma celor ce au decedat pe drumurile publice, despagubirea pentru decesul acelei rude in urma accidentului auto.

Ati fost accidentat de catre un autoturism ce nu este asigurat? De unde obtineti daunele?

Ce fac daca cel care a provocat accidentul NU are asigurare CASCO sau RCA obligatoriu dar nici el nu are posibilitati materiale pentru a plati daunele materiale sau morale?

Nici aici nu trebuie sa va faceti probleme, fiindca ASF – Autoritatea de supraveghere financiara, detine un fond, denumit si fondul pentru victimele strazii.

Avand in vedere acest aspect, acesta poate fi introdus in dosarul penal sau civil si astfel va va despagubi corespunzator.

Intrebarea are un raspuns unic. FONDUL PENTRU VICTIMELE STRAZII. De asemenea, acelasi fond opereaza si in cazul in care asigurarea este falsa sau expirata adica nu exista.

Fondul este constituit tocmai din plata politelei RCA , o cota parte merge catre acesta iar in caz de accident auto cu deces sau sau chiar si accident auto cu vatamari corporale, fondul urmeaza sa despagubeasca in cadrul dosarului pe cel pagunit.


De cele mai multe ori, baza de drept material pentru daunele morale , fondul dreptului, este art. 1391 N.C.P.C.: ”Repararea prejudiciului nepatrimonial, astfel –


(1) În caz de vătămare a integrităţii corporale sau a sănătăţii, poate fi acordată şi o despăgubire pentru restrângerea posibilităţilor de viaţă familială şi socială.


(2) Instanţa judecătorească va putea, de asemenea, să acorde despăgubiri ascendenţilor, descendenţilor, fraţilor, surorilor şi soţului, pentru durerea încercată prin moartea victimei, precum şi oricărei alte persoane care, la rândul ei, ar putea dovedi existenţa unui asemenea prejudiciu.


De final trebuie sa conturez si faptul ca exista si situatii in care asiguratorul celui vinovat, este de acord cu medierea litigiului aparut si atunci, la masa rotunda se poate transa plata unor despagubiri in urma negocierilor purtate de catre avocatii ambelor parti pentru Despagubiri Accidente Auto/Avocat despagubiri accident auto..


Oricum, avand in vedere ca procesul penal cu privire la partea civila poate fi retras de catre victima, este oportun inainte de orice, sa fie facuta sesizarea organelor abilitate si ulterior in functie de plata despagubirilor, se poate fie renunta fie majora sau micsora pretentia victimei.

Aici textul integral din legea 132/2017 A RCA-Despagubiri Pentru Accidente Auto

Actualizare articol: Se pare totusi ca inclusiv aspectul referitor la impartirea culpei in producerea accidentului a fost transat.

Inalta Curte de casatie vorbeste despre participatia adusa de catre victima cu privire la intinderea daunelor suferite.

Spre exemplu daca pietonul era sub influenta bauturilor alcoolice, va fi evident faptul ca desi trecea pe trecerea de pietoni, acesta se face vinovat de intinderea vatamarilor asupra lui.

Asta pentru ca daca ar fi fost treaz si nu baut, ar fi avut prezenta de spirit mult mai mare si ar fi putut , poate evita accidentul.

De explicat este si faptul ca daca nu ar fi fost sub influenta bauturilor alcoolice, ar fi putut spre exemplu sa nu aterizeze in urma impactului in partea superioara ci s-ar fi puttu eschiva in asa fel incat sa nu fie ranit atat de grav.

Ipoteza de mai sus desigur este una care trebuie stabilita si nu trebuie interpretata ca fiind valabila in fiecare caz ci ea este diferinta in functie de caz.

Care este primul lucru pe care trebuie să-l facem atunci când avem un accident rutier ușor?

Daca discutam despre un accident auto care nu implica mai mult de doua masini si nu s-a soldat cu victime umane, pentru aceasta exista procedura constatului amiabil prin care cele doua parti implicate in accident, recunoscanu-se vina unuia dintre soferi, pot media sa spunem asa acel incident si soferul vinovat poate sa scape spre exemplu si fara sa-mi mai fie suspendat permisul de conducere.

Procedura constatului amiabil preuspune in mod cert si existenta unei asigurari valabile din partea soferilor implicati in accident, mai cu seama din partea soferului vinovat.

Totusi, trebuie sa avem mare atentie fiindca prin trafic umbla prea multe personae cu asigurari fie falsificate fie expirate fie fara asigurare sau cu asigurari la firmele aflate in procedura falimentului. In functie de acest lucru va sfatuiesc sa verificati prima data pe site-ul AIDA – Administrare istoric date asigurati, valabilitatea politiei si ulterior sa treceti la semnarea sau nu a a acordului amiabil.

Ce trebuie să facem dacă cerem despăgubiri de la celalalt șofer?

In principal daca lucrurile sunt in regula cu asigurarea celuilalt sofer, acesta in mod normal ar trebui sa va despagubeasca in 30 de zile.

Desigur daca discutam de accident cu victim se va deschide un dosar penal si aici o sa fie necesar sa cereti aceste daune in cadrul dosarului penal sau puteti alege o cale separate unde asiguratorul sa va plateasca despagubirile materiale iar cele morale sa le pretindeti in dosarul penal.

Exista din nefericire o practica din partea asiguratorilor, daca exista dosar penal, nu despagubesc pana nu se inchide cercetarea penala si aici o sa fie nevoie sa mergeti evident in instanta.

Oricum, pentru a primi despagubirile solicitate, fie pe baza constatului amiabil fie in dosarul penal va constituiti parte civila fie in dosarul civil deschis separate cereti acest lucru.

Oricum ar fi , nu aveti de platit taxa de timbru pe acest tip de actiune.

În cazul în care suntem nevinovați, cum demostrăm vina celuilalt?(pozele, filmulețele sunt admise ca probe?)

Sigur ca da! Orice proba materiala directa ori indirect o sa va fie folositoare. Camere de la politia locala, politia romana ori sri, toate pot fi folosite si inclusiv larga dezbatere cu acele camera de bord, DA si ele pot fi folosite ca probe in instanta.

As adauga si faptul ca daca aveti si un martor in masina ori pe strada, sa-l folositi pentru acest lucru.

Fotografiati locul unde s-a produs impactul si poate chiar si locatia gps a masinii o sa va ajute in caz de neconcordante in masuratori, sa dovediti exact unde va aflati.

Ce facem dacă cel care ne-a lovit fuge de la locul incidentului sau nu vrea să coopereze?

In principal daca nu vrea sa coopereze cu noi cel ce ne-a accidentat masina si atentie, fara victim umane, atunci mergem la biroul de accidente usoare si acolo declaram ce s-a intamplat.

V-as sugera aici sa faceti filmari cu cel in cauza refuza sa colaboreze sau chiar fuge imediat dupa ce v-a lovit.

Politia il gaseste il amendeaza dupa24 de ore si ii ia si permisulde conducere si evident ca asa dvs. Veti intra in posesia politei lui de asigurare iar in functie de modalitatea in care alegeti sa va reparati masina fie casco fie rca, asa ii vor fi luati lui banii de la asigurarea pe care o avea.

Daca nu o avea atunci o sa trebuiasca chemat in judecata chiar soferul fugar si doar instanta il poate oblige sa va plateasca.

Daca fuge de la locul accidentului cu victime atunci este dosar penal si va sfatuiesc sa sunati la 112.

Ce facem dacă unul dintre șoferi nu vrea să completeze amiabila?

Amiabila precum ii spune si numele, trebuie sa fie amiabila si nu fortata. Prin urmare, orice refuz la completarea acestui constat amiabil o sa duca implicit la esuarea oricarei cooperari intre cei doi soferi.

Daca soferii nu se inteleg, se vor deplasa la biroul de accidete auto iar politistul pe baza declaratiilor si a vizualizarii zonelor de impact si a schitei, o sa decida cui ii suspenda dreptul de a conduce si cine se face aparent vinovat.

Zic aparent fiindca acel proce verbal poate fi contestat de catre cealalta parte si atunci lucrurile in instanta se pot schimba.

Care este obligatia in cazul producerii accidentului cu victime?

In primul in rand avem obligatia sa dam primul ajutor si se presupune ca stim cum sa facem asta iar concomitant alertam serviciul de urgenta.

In al doilea rand nu miscam pozitia masinilor si nu avem voie sa consumam bauturi alcoolice si in niciun caz nu plecam de la fata locului decat daca plecam cu victima la spital.

Bine ar fi si in interesul nostru sa strangem niste martori mai ales daca suntem nevinovati, care sa povesteasca ce s-a intamplat.

Dacă este vina noastră, este bine să sunăm un avocat înainte să dăm o declarație polițiștilor?

Din nefericire de multe ori in cazul accidentelor auto , se produce si decesul unora sau mai multor victime. In aceasta situatie este obligatorie asistarea juridica a viitorului inculpat, mai ales ca in asemenea dosare dar chiar si in cele de vatamari corporale, pentru a fi dovedita vinovatia, trebuie facute o serie larga de expertise si adunate si administrate probe in dosar, lucru pe care o parte fara cunoastere juridica, nu le poate face.

Care sunt sancțiunile pentru șoferii care se înjură sau se bat în trafic?

Săvârşirea de către conducătorii de vehicule sau pasagerii acestora de gesturi obscene, proferarea de injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participanţilor la trafic; S-a schimbat si la noi legislatia si INJURIILE IN TRAFIC dar si bataile evident, sunt considerate comportamente ostile si aggressive si sunt sanctionate pe langa legea penala cu 9-20 de puncte de amend.

Av.Drd Cuculis Adrian

Victima a unui accident auto? Despagubiri Accidente Rutiere – Solicita ajutor mai jos pentru plata de despagubiri –

107 comments to “Avocat Accidente Rutiere – Despagubiri Accidente De Circulatie”
  1. Va rog din suflet sa ma ajutati in acest caz, deoarece mama mea a ramas paralizata in urma accidentului, care s-a petrecut pe o trecere de pietoni din Adjud, Jud Vrancea, iar cei vinovati de acest accident au foarte multi bani si incearca sa ne ia in ras cu cativa banuti. Rugamintea mea este destul de urgenta, deoarece domnii si-au angajat doi avocati de la Bucuresti si ne tot preseaza sa acceptam o suma de bani, care noua nu ne este de folos in nici un sens deoarece mama a ramas cu sechele multiple .Eu sunt fiica victimei, iar numarul meu de telefon este: 0745149253. Va multumesc!!

    • Bună ziua , am fost victima unui accident rutier , care s-a rezultat cu daune materiale însă asiguratorul nu îmi acoperă dauna mașinii , mașina se află in daună totală , iar evaluatorul de la poliță RCA îmi oferă o suma exagerat de mică încât să pot să acopăr valoarea unei mașini de același model . Ce aș putea face ?

    • Dl.av Cuculis,Doresc sa,va relatez o situație în urma unui accident ,lovire din spate l unei persoane care dadea mesaj pe telefon in urma careaia a fost dauna totala la masina,asigurătorul m a despăgubit,după prețul de catalog nu după prețul pieței GRUPAMA,CUM POT OBTINE,DIFERENTA DE BANI DELA EI S AU PERSOANA VINOVATA, PENTRU A PUTEA ACOPERII PAGUBA CARE NU MI PERMITE CU BANII PRIMITI SA MI I AU O ALTA MASINA ,CE SE POATE FACE MULTUMESC

  2. Buna ziua ma numesc Liliana si am sa va povestesc cazul meu , va rog din suflet sa ma ajutati , fiul meu in varsta de 29 de ani a fost ucis in accident in Anglia pe data de 7 spre 8 octombrie mai precis in orasul woking poate ca a ti auzit si dv , e un caz foarte complicat si am nevoie urgent de ajutor e vb de despagubire ptr ca vinovatul conducea drogat si beat , va rog din suflet sa imi raspundeti urgent daca ma puteti ajuta sa stiu sa mai caut pe altcineva , multumesc

  3. Legat de asigurare de locuință facultativa care in urma unui fenomen meteo cu aspect de vijelie mi-a distrus o anexa,iar dupa peste 50 de zile de asteptare a răspunsului de la asigurator, am primit raspuns negativ,se poate face ceva?

    • Bună ziua dl avocat în luna aprilie am suferit un accident de mașină veneam de la înmormântarea soacrei mele și pe fondul oboselii am ațipit la volan și am acroșat 2 masini fără răniți fără a consuma băuturi alcoolice eu am ieșit cel mai rău din accident dar și mama și tatăl meu au suferit acum întrebarea către dvs este misa trimis cam vro 3 plicuri de la spitalul de urgenta targoviste în care trebuie sa plătesc spitalizarea tatalui meu în valoare de circa 9000 lei tatăl meu fiind pensionar și avem domiciliu în județul Ilfov și mama mea a fost internată la spitalul elias dar de la spital nu a venit nimica de plata .eu sunt obligat sa platesc spitalizarea ca nu știu ce sa mai fac .va mulțumesc și o zii placuta ăsta răspunsul dvs

        • Bună,ma numesc Ocsko Ildiko-Irinke am 54 ani sint din Lipova jud.arad,si am lucrat în germania la o firma de curățenie ibisch într-o fabrica de ciocolata Milka din lorrach ,mam angajat pe data de 19 .01.2022,iar în octombrie 17 am avut accident cu microbuzul firmei mergând la lucru, a doua zi am fost operată la genunchi, ruptura de rotula,iar firma ma dar afara de la lucru, miam luat o avocata din Germania și am dat firma în judecată dar nu a rezolvat nimic, acuma avocata mia trimis o înștiințare ca voi fi despăgubiți cu suma de 3000euro ,eu cred ca e puțin ca eu in timpul accidentului am rămas și fără partea de sus a danturii, as vrea să-mi spuneți ce am de făcut, mulțumesc

    • Buna ziua!Am fost implicat într-un accident rutier pe data de 29.09.2020 ca victima pe autostrada din Austria mai exact Amstetten dupa care am scăpat cu noroc doar cu lovituri dar mia venit de plata de la spitalul din Amstetten si am luat legătura cu firma care am avut accidentul si mi-a cerut mie asigurarea de la locul de munca sa acopere suma de bani care trebuie platita tocmai de ei.Va rog dacă cunoașteți demersurile sa ma îndrumați.Va mulțumesc!

    • Bună ziua. Domnule avocat am fost implicat într-un accident ,o mașină civilă a poliției de frontieră din Sighetu Marmației a intrat în mine mă lovit în partea stângă spate eu fiind taximetrist și aveam 2 pasageri în mașină, toți suntem cu fracturi, mașină poliției de frontieră în timpul accidentul nu avea semnalele acustice in funcție și cel luminos un bec albastru nu era în funcțiune,in declarația de presă au declarat o altă variantă și vor sa mușamalizeze situația,am deja 9 zile de când polițiștii nu m-au chemat la declarații nici pe mine niipe martori,avem zile de la medicul legist, toată situația este simpla de la urgență din Sighetu Marmației ne-au trimis acasă că nu avem nimic,dar la o recitire a CT fost surprins de ce mă dor coastele și nu puteam respira adică eu aveam coaste fisurate, diagnosticul din urgență nu era același. ei vor sa mușamalizeze cazul și să mă bage pe mine de vină. Va rog frumos sa mă ajutați. Va mulțumesc anticipat

  4. Bună seara .Soțul a avut un accident de muncă în Germania a rămas în cărucior coloana cervicală fracturată avem un 1 an și 3luni de la accident vă rog dacă ați putea să mă informați cît durează un proces în cauză.

  5. Buna ziua,
    Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:Mama mea este victima unui accident de masina pe trecerea de pieton,momentan se afla in spital cu multiple lovituri…soferul vinovat vine si se intereseaza de starea mamei in fiecare zi…care ar fi demersurile necesare pt a putea recupera bani pt daunele materiale si morale…Va multumesc!

      • Bună ziua!
        Domnule avocat, cu respect, vă relatez despre accidentul suferit de soțul meu.
        Pe data de 12/11/2020,a fost izbit din plin de o șoferiță, pe trecere pietoni.
        N-A fost chemată nici Poliția, nici Salvarea la locul accidentului.
        L-a urcat în propria mașină și l-a adus acasă, plin de sânge, i-a fost spartă arcada și nemaiputând să meargă.
        Ducându -l la spital, s-a constatat că are o fractură ischio -pelviană și trebuie să stea imobilizat la pat, 6 săptămâni.
        Vă rog, spuneți -mi, cum trebuie să procedez?

  6. Buna ziua,
    Sunt victima unui accident de motocicleta. Un pieton in stare de ebiretate a traversat in alergare neregulamentar strada si l-am lovit din plin. In urma accidentului, eu(conducator al motocicletei) am suferit fracturi si alte lovituri puternice si daune importante la motocicleta in in vlaoare de aproximativ 40.000 lei.
    Politia romana care instrumenteaza dosarul, a tergiversat toate cercetarile astfel incat au trecut aproximativ 2 luni de la accident.
    Mi-au confirmat neoficial ca pietonul este vinovat, dar ei nu vor sa imi comunice datele de contact ale pietonului deoarece, sunt date personale. Am solicitat sa ne convoace pe amandoi la sediul politiei, dar au zis ca nu e cazul sa faca asa ceva.

    Imi puteti spune ce ar trebui sa fac pentru ca vreau sa imi recuperez pe cale amiabila prejudiciul iar daca nu se poate sa actionez in instanta.

    Exista vreo alta modalitate de a reusi sa obtin banii de la persoana vinovata? Si daca singura solutie este instanta, cam cat ar dura estimativ acest lucru si cum ati vedea dumneavoastra aceasta situatie.

    Multumesc anticipat.
    O zi placuta in continuare.

    • Buna ziua. Am avut un accident de masina de curand. Un sofer beat a intrat pe contrasens si ne.a distrus masina si eu si sotia am suferit vatamari, cate 13 – 15 zile de ingrijiri fiecare conform c.m.l.
      Am depus plangere pentru vatamare corporala amandoi si ne.a despagubit casco ptr auto care a fost dat ca dauna totala.
      Pentru vatamari, am depus amandoi acte si declaratii la asiguratorul rca al soferului vinovat.
      Daca acum acceptam despagubirea de la asiguratorul rca al soferului vinovat, pentru vatamarile corporale pe care eu si sotia le.am suferit in accident, ce se intampla legat de suma mai mare cu care ne.am constituit parte civila in plangerea penala.
      Intrebarea este:
      Autorul accidentului va mai putea fi obligat de instanta de judecata la proces sa ne plateasca alte despagubiri, sau pur si simplu stingem litigiul legat de despagubiri si va fi iertat automat ca urmare a acceptarii ofertei asiguratorului de catre noi, inclusiv absolvit de raspundere penala pentru fapta penala privind vatamarea noastra?
      Le mai putem refuza oferta de despagubire celor de la rca si sa asteptam finalizarea procesului?
      Stiu ca nu avem vatamari grave, insa, spre exemplu, de la accident, sotia se teme sa mai conduca auto noaptea, are cosmaruri, face accese de panica cand vede vehucule care se apropie de cel condus de ea cu viteza, etc., este vizibil foarte afectata/ traumatizata de la accidentul pe care l.am avut.
      Va multumesc

  7. Recent ‘un cumnat de al meu a avut un accident rutier ‘are 2 luni de cind este in spital inca nu cunoaste si nu este coerent ‘inca nu avem certificat medico legal ‘dar din ceia ce spune politia rutiera ‘care se ocupa de dosar ‘se spune ca el circula pe partea carosabila si soferul nu este vinovat de producerea accidentului ‘si el nu va beneficia de despagubiri de la RCA ‘Va rog ‘vreau sa stiu ‘va beneficia sau nu ?Are rost sa continuam procedurile de despagubire?Va multumesc !

  8. Am avut un accident de masina.Am depus plangere penala si am trimis la firma de asigurari pt daune morale si materiale….Adica am vrut sa negociez dar au refuzat si mi au dat o suma care nici nu pot sa o pronubt.O bataie de joc.Eu inainte de accident am avut o operatie de hernie cervicala si la 2 luni am avut accidentul…..cel care a facut accidentul nu a vrut sa ne intelegem.Am deschis proces pe cale civila cu casa de asigurari avand in vedere ca au refuzat sa mi plateasca daunele.voi incepe procedurile in instanta.vreau sa va intreb am castig de cauza?
    Daca eu de la accident am alta hernie si pe langa asta mi s a declandat si o boala autoimuna (poliartrita reumatoida)….in urma traumei suferite….?si acum trebuie sa ma chinui cu dureri……

      • Buna ziua am fost victima unui accident rutier ,șoferul care a provocat accidentul a fugit de la locul accidentului am fost internat în spital timp de 5 zile iar acum sunt în concediu medical cum pot fi despăgubiri?

  9. Buna seara.sunt victima unui accident rutier,,am de la iml ,14_16 zile îngrijiri medicale,,o să beneficiez de despăgubire rca asigurări?are dosar penal vinovatul ,,ce o să se întâmple va trebui să plătească prin lege?multumesc

  10. Bună ziua, in data 25 iunie am facut comanda la un taxi ptr a ne deplasa la Carrfour felicia, i am platit cursa dar dl taximetrist na asteptat sa coboare mama bine din taxiu, si a plecat in tromba usa taxiului unde era mama era deschisa, dl tacimtrist a plecat dar ulterior am vazut ca mama acea o contuxie la genunchiul drept cum a cazut sa lovit la genunchi la mana.,sold si cap am certificat medico legal in care specifica loviturile suferite in urma căderii, are 5-7 zile ingrijiri medicale ce daune pot obtine prin asigurarea Rca, va multumesc

      • Buna dimineata.Am fost implicata intr-un accident auto pasager fiind pe locul din dreapta fata. O autoutilitara ne-a lovit din spate, opriti fiind la trecea de pietoni pt a acorda prioritate pietonului aflat pe trecere. Politistul care se ocupa de caz si care a fost si la spital, inainte de terminarea investigatiilor, i-a transmis sotului ca sunt in afara oricarui pericol, dar la externare am 7-10zile de repaus la pat cu guler cervical, in urma contuziilor provocate de accident,si i-a spus sotului ca trebuie sa ma prezint sa semnez ca nu am pretentie la despagubiri. Cum ma sfatuiti sa procedez in aceasta situatie? Multumesc anticipat.

  11. Buna ziua am fost victima unui accident rutier ,șoferul care a provocat accidentul a fugit de la locul accidentului am fost internat în spital timp de 5 zile iar acum sunt în concediu medical cum pot fi despagubit?

  12. Buna dimineata.Am fost implicata intr-un accident auto pasager fiind pe locul din dreapta fata. O autoutilitara ne-a lovit din spate, opriti fiind la trecea de pietoni pt a acorda prioritate pietonului aflat pe trecere. Politistul care se ocupa de caz si care a fost si la spital, inainte de terminarea investigatiilor, i-a transmis sotului ca sunt in afara oricarui pericol, dar la externare am 7-10zile de repaus la pat cu guler cervical, in urma contuziilor provocate de accident,si i-a spus sotului ca trebuie sa ma prezint sa semnez ca nu am pretentie la despagubiri. Cum ma sfatuiti sa procedez in aceasta situatie? Multumesc anticipat.

  13. Va salut! Am o nelămurire legata de posibilitatea primirii unei despăgubiri in urma unui accident auto cu vătămare corporala din culpa. Am primit toate documentele necesare din partea polițistului care se ocupa de caz. Am un dosar cu tot ce este nevoie cu care mi s-a zis sa merg la asiguratorului celui gasit vinovat de accident. Soferul mașinii care a provocat accidentul a fost găsit vinovat pentru neacordare de prioritate la schimbarea direcției de mers si vătămare corporala din culpa. In momentul accidentului eu nu aveam categoria corespunzătoare conducerii vehiculului in care ma aflam. Este posibil sa imi pot recupera daunele?

  14. Bună seara băiatu meu este victima unui accident rutier în care șoferu a fost beat și drogat ce trebuie sa facem noi pentru a fi despăgubit

  15. Buna ziua,

    Mama mea a fost victima unui accident auto asteptand microbuzul pe partea carosabila, acolo unde il asteapta toata lumea. A suferit o fractura la picior, a fost operata si a stat in spital 11 zile. 6 saptamani este imobilizata la pat cu piciorul in ghips iar 10-12 saptamani nu are voie sa calce pe picior. Am depus cererea pentru certificatul medico-legal. Am contactat un agent specializat in recuperare daune care a fost la fata locului si a spus ca 15 pasi mai incolo este semnalata o statie de microbuz, cu toate ca nici dansul nu stia de existenta ei fiind totusi din aceeasi localitate. In constatarea politiei scrie ca mama mea se deplasa sau era stationata in centrul strazii, ceea ce este total neadevarat, ea fiind pe lateral. Aceasta constatare se bazeaza doar pe ceea ce a spus soferul, nimeni nu i-a luat ei o declaratie. Agentul ne-a sfatuit sa asteptam sa se claseze cazul si sa vedem ce va declara politia (cine este vinovat). Ceea ce a speriat-o cel mai tare este ca i-a spus ca daca ea va fi gasita vinovata va trebui sa suporte cheltuielile de spitalizare. Mama mea este pensionara si salariata si este disperata ca pe langa cheltuielile mari pe care trebuie sa le suporte acum, nemaivorbind de faptul ca este tintuita la pat, va trebui sa achite si spitalizarea. Ce ma sfatuiti? La ce sa ne asteptam?

  16. Buna ziua In cazul unui accident auto cu accidentarea unui pieton pe trecerea de pietoni si victima necesita ingrijiri medicale mai mari de 90 zile , se dispune cercetarea penala din oficiu?….sau trebuie ca victima sa depuna plangere?

  17. Buna ziua ,fiul meu de 10 ani a fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni ,asa cum rezulta din actul medical ,a prezentat leziuni traumatice prin lovire in urma accidentului.diagnostic:politraumatism prin accident rutier.Traumatism cranio-cerebral acut inchis,comotie cerebrala medie fara pierderea cunostintei,hematom epicranian occipital si plagi excoriate.necesitind 4-5 zile de ingrijiri medicale,plus supraveghere atenta la domicilu 2-3 zile.Vom putea cere despagubiri pentru acest caz?Va multumesc.

  18. Buna ziua mi-a fost lovit copilul pe trecerea de pietoni , an data de 22 -11-2019 si la operat la picior ia bagat doua cercelaje si imobilizare an aparat g ipsat cei de facut sunt ceva clauze auto

  19. Am fost accidentata pe trecerea de pietoni pe culoarea verde si am suferit si o plaga la spranceana dreapta unde a mi s-au pus 3 copci. Am facut plangere am scos certificat medico legal cu 7-8 zile ingrijiri medicale dar alte demesersuri nu am facut pt ca am simtit ca politia tine cu vinovatul , caruia ii plangea de mila ca de unde sa-mi dea despagubiri ca a ramas fara servici . fiind taximetrist.Politia m-a descurajat intun fel fiind si nu am facut si plangere penala.De vreo 2 luni am inceput sa am ameteli si am fost la neurolog. sa vad daca are legatura cu lovitura de la cap, dar trebuiesc facute investigatii (CT sau RMN) pe care nu mi le permit, Trebuie sa mai mentionez ca accidentul a avut loc in februarie 2019 .Mai sunt sanse sa primesc despagubiri si ce trebuie sa fac. Va multumesc anticipat Astept raspunsul Dvoastra

  20. Buna ziua, am si eu o intrebare,Fratele meu a murit intrun accident de masina in 3 / 4 / 2017.Vinovatul merge pe recunostinta,o firma de asigurari nea oferit 14.500 de euro eu nu am aceptar aceasta suma, am cerut sa mergem in istanta,intrebarea mea este am sanse ca sa primesc mai multi?

  21. Buna ziua ,
    Am fost victima unui accident ,eu fiind la volan am fost lovită în spate si proiectată intr un autobuz in timp ce asteptam ca acesta .Lângă mine pe scaunul din dreapta se află sora mea .La fata locului a venit politia ,salvarea .S a constatat că acesta era băut. Avem amandoua certificat medico legal pe care scrie 8,9 zile de îngrijiri. Cei de la asigurări au facut constatarea masini nu au zis nimic de alt fel de despăgubiri. Ce trebuie eu sa fac acum ? Am depus acte doar la poliție pana acum .In declarație luata de polițist m a intrebat faceti plângere? Da fac am zis ,atunci l am auzit zicând: urmează trimiterea în judecată fapt ce la notat .Asta e toata plângerea numai trebuie sa fac alta plângere?

  22. Buna seara d le Avocat.Sotul meu,a avut un accident rutier acum 6 ani.In urma acestui accident ,a suferit un accident răsculat,dupa 5 zile de comă și peste 90 de zile de spitalizare.Soferul din cealaltă masina,cel care a produs accidentul,a primit 3 ani cu suspendare,deci am trecut de procesul penal si ne aflăm la cel civil.Duoa 6 ani de la producerea accidentului,avocată care ne reprezinta,a uitat sa depună acte la dosar si ne spune că,este prea tarziu sa chemăm in judecata firma de asigurare.Va dati seama ca,riscăm să nu fie despăgubiri,în condițiile în care,timp de 6 ani,nu am primit nici un leu de la soferul vinovat.Este o tragedie pt un om care,nu mai poate lucra niciodata,nu se poate descurca singur si practic,ne a distrus toata familia,incercam sa l ajutam si sa facem orice pt el,însă nu va mai fi niciodata la fel.Va rog din suflet sa ma sfătuiți ce pot face in aceasta situatie!!!Dosarul se află pe rol la judecătoria Baia Mare MM,acolo unde a avut loc accidentul.Cu multe mulțumiri,astept raspunsul dvs

    • Buna ziua,in data de 17.11.2020 o doamna a intrat în mașina mea,venind dintr-o curba nu a mai avut timp sa ia dreapta de volan și a intrat în aripă,roata,ambele uși, airbagurile mi’au sărit de la mașină!pe mine mă doare piciorul și mâna!mă pot duce să scot certificat medico-legal?îmi vor da și daune pentru vătămări corporale?sau va trebui să îmi plătească zilele de spitalizare,plus zilele care nu mă duc la muncă persoana care a intrat în mine?

  23. Buna ziua, Stimate Domn! In data de 24.04.2020 mama mea in varsta de 81 ani a fost lovita de un autoturism condus de un vecin in timp ce traversa strada pe care domiciliaza. Mentionez ca este o strada infundata, cu putine locuinte pe ambele parti, iar mama se intorcea dupa ce efectuase cumparaturi de stricta necesitate conform reglementarilor legale din starea de urgenta. Din cauza varstei si oboselii accentuate mama nu si-a dat seama ca a cazut in urma unui impact crezand ca a alunecat si s-a impiedicat. Vazand aceasta autorul impreuna cu fiica acestuia (pasager in atutovehicul) desi i-au spus initial mamei ca au lovit-o s-au razgandit si la aparitia altor vecini au declarat ca victima a cazut. La Salvare si UPU s-a trecut cadere nu accident. Autorul impreuna cu fata acestuia m-au anuntat telefonic si prin sms asupra faptului ca “mama a cazut pe strada si s-a lovit” si ca un alt vecin a chemat Salvarea. Toate bune si frumoase, caz incheiat. Numai ca pe strada exista o locuinta cu camere video instalate de proprietar, insa fara a fi autorizate de organele competente. Datorita suspiciunii mamei si a altor vecini proprietarul ne-a pus la dispozitie o copie a inregistrarii in care se vede foarte limpede impactul si caderea mamei in urma loviturii. Mentionez ca autoturismul a intrat pe strada cu spatele si nu a facut niciun gest de franare decat dupa impact. In urma discutiilor cu soferul acesta a declarat ca nu a simtit si nu a realizat ca a lovit victima insa in urma vizionarii inregistrarii a recunoscut fapta. Am obtinut certificat la IML cu un numar de 45-50 zile ingrijire medicala (fractura umar, alte leziuni). In urma discutiilor repetate cu autorul nu am reusit sa ajungem la o intelegere asupra platii unor despagubiri cat de cat corecte. Acesta a achitat doar suma de 200 lei direct unei vecine care o ingrijeste pe mama si o ajuta la treburile domestice. Daca nu aparea acea inregistrare consider ca nici pana astazi autorul nu ar fi recunoscut fapta. Precizez totusi si faptul ca este probabil ca nici mama sa nu se fi asigurat in momentul traversarii strazii. Ce ma sfatuiti, Domnule Avocat? Merg mai departe sau renunt la orice demers legal? Precizez ca situatia financiara a familiei mele nu este tocmai buna, mai ales in aceasta pandemie si nu dispunem de sume suficiente pentru cheltuieli de judecata. In speranta unui raspuns va multumesc pentru atentia acordata acestui mesaj si va asigur de inalta mea consideratie! Cu respect,

    • Buna ziua stimate domn. Nu trebuie sa renuntati la drepturile dvs. Nu asa trebuie procedat. O sa va rog sa ne sunati la 0722298011 sa dezbatem situatia acesta cu privire la accidentul auto a carui victima este maa dvs. cU STIMA,AV. DRD. CUCULIS.

  24. Buna seara stimate domn imi cer scuze pt ora tarzie .
    Baiatul meu a produs un accident auto fara victime dar a lovit alt autoturism parcat .La momentul accidentului a consumat alcool in vloare de 0.35 mg / l alcool in aerul respirat. Intrebarea este cum va achita el dauna provocata celelaltei masini fiindca asiguratorul a anulat asigurarea cum era si normal. Cu cine ne vom judeca cu propietarul autoturismului sau cu asiguratorul si care e procedura de recuperare el neavand un venit la momentul respectiv. Va multumesc !! Cu respect o mama ingrijorata!!!

  25. Buna seara,am și eu o întrebare…tatăl meu a avut un accident rutier în timpul serviciului( era sofer de tir) în urma căruia a decedat,accidentul s a produs în iulie 2017,as putea cumva sa mai dau în judecata pe cale civila firma de transport sau firma de asigurări dupa atata timp? S a constatat a fi accident de munca .Mulțumesc

  26. Iubitul meu o adormit la volan si o intrat la un tir in remorca el lucraza pe comunitate pe duba si inainte sa adoarma a vorbit cu dispecerat si lo spus ca nu mai poate sa conduca ca ii spomn si aia o inceput sa urle la el si dupa ce so intamplat accidentul o sunato si io spus ca ce so intamplat si aia dela dispecerat o inceput sa urle ca sa duca marfa cum vrea si daste ii ceva normal ?
    Si ii pot trace ceva bani din acuza accidentul si plus pe langa asta duba are caso adica asigurarea aia

  27. buna ziua, baiatul meu a facut un accident rutier fiind sofer era baut victima a fost alt baiat a avut nevoie de ingrijiri medicale 1-2 luni, acum este bine ne-am inteles intr-un fel sa nu depuna plangere , dar a depus motivand pentru a primi bani de la asigurare , masina este a mea , cum trebuie procedat, multumesc mult un sfat bun va rog

  28. Buna ziua, fiica mea a fost implicata in data de 04.30.2021 intrun accident cu o ambulanta SMURD care circula pe contrasens fara a avea semnalel acustice in functiune,. Din pozele facute l-a fata locului reiesea in mod clar ca ea a circulat regulamentar, a franat si a aincecat sa evite impactul. In schimb organele de politie au zis ca din inregistrarea camerei de bord se vede ca si ea a circulat pe contrasens opinand ca este culpa comuna. Fiica mea a avut necesitat 5 zile de spitalizare si 14 zile de recuperare. Ulterior am contatcta un avocat care a zis ca nu va subzista infractiunea de vatamare corporala, si am depus plangrere penala pentru fals in declaratii, neglijenta in serviciu, cponstituindu-se un dosar penal separat de cel al accidentului rutie dar cauza s-a clasat cu toate ca am aratat cu probe pertinente aceste. Pentru vatamarea corporala s-a clasat cauza pentru lipsa plangerii penala, precizez ca fiicei mele nu i-a fost luata nici o declaratie cu privire la producerea accidentului, ulterior am descoperit ca cei de la medicina legala au trecut doar existenta unei suspiciuni de contuzie splenice dar diagnosticul principal la externare era contuzie splenica. Zilele acestea am aflat ca soferului ambulantei SMURD -a fost suspendat carnetul pentru 90 de zile, fiicei mele fiind-ui restituti insa nu a primit nici un document din partea politiiei daca are vreo culpa sau nu in producerea accidentului. Iar ca totul sa fie mai complicat asiguratorul este CITY INSURANCE. Ce sanse am ca sa refac expertiza medico legala, iar in situatia in care prejudiciul nu este acoperit de Fondul deGarantare a Asiguratilor pot sa ma adresez soferului in baza raspunderii civile delictuale?
    Cu deosebita stima

  29. Buna seara! Pe data de 06Oct.2017 ora 20:30 am fost accidentat la Drajna,DN-21.Chiar la intrarea pe bretea spre A2 am fost lovit lateral dreapta de un BMW cu viteza excesiva,din calculele mele 103km/h.Politia rutiera m-a acuzat ,nu am acordat prioritate chiar daca avea “viteza de 700km/h”desi erau 2 semne de restrictie la 40km/h.In procesul verbal nu se mentioneaza configuratia drumurilor;distantele de franare;nu a fost intocmita schita cu masinile.Nu am fost amendat nu mi s-a prezentat procesul verbal.In expertiza criminalistica INEC expertul se plange de aceste lipsuri si astfel nu a putut determina viteza de deplasare pe panta a BMW-ului,celelalte determinari sunt imprecise.Instanta nu mi-a dat dreptate.Acum intentionez sa deschid proces penal impotriva politiei pt.dauna totala si despagubiri morale.Doi avocati amici specializati m-au sfatuit sa nu deschid procesul pt. ca indicatiile sunt ca politia sa fie protejata.In acest caz eu privesc si spre CEDO.Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?

  30. Bună ziua, am și eu o nelămurire da că mă puteți ajuta, socra mea a fost victima unui accident rutier în urma căruia a decedat, au trecut 4 luni de atunci și noi nu știm absolut nimic, am tot fost la politie să cerem informații și tot ne spune să așteptăm. Șoferul care a produs accidentulu la interesat de nimic.Ce ar trebui să facem?Vă mulțumesc!!

  31. Buna ziua! Am nevoie de dumneavoastră pentru un dosar de despăgubire ANRP. Vă ocupați și cu acest domeniu?

  32. Daca eu(de exemplu) am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu decesul soferului din cealalta masina, care avea alcolemie 2,2 , iar eu nu aveam asigurare auto, dar masina a fost in stare tehnica buna, iar hotararea judecatoreasca spune culpa comuna 50% , firma de asigurari poate sa-mi ceara plata despagubirilor urmasilor celuilalt sofer? Mentionez ca circulam pe banda mea de mers, celalalt a intrat pe contrasens? Eu nu eram sub influenta alcoolului.

  33. Am fost implicata intr-un accident auto in data de 02 nov.2022 fara victime ,am mers la politie si dupa ce agentul constatator a vizualizat camerele de luat vederi de la locul accidentului mi-a comunicat telefonic ca eu nu sunt vinovata ,dar soferul vinovat nu vrea sa – mi dea asigurarea sa-mi repar masina.M-am adresat in scris conducerii IPJ Buzau pentru a-mi pune la dispozitie copie dupa polita de asigurare a soferului vinovat , numai ca in raspunsu; primit m-iau comunicat ca nu se poate deoarece sunt date cu caracter personal.Va rog sa -mi spuneti ce sa fac sa pot sa repar masina, Va multumesc anticipat!

  34. Bună seara!!! Vă rog din suflet să mă ajutați!!!!!În urmă cu 3 ani tatăl meu a fost pur și simplu spulberat ,i am adunat creierii de pe șosea ne au contactat o firma de avocați spunindu ne ca o sa se facă dreptate nici în ziua de astăzi nu știm nimic din câte am putut eu sa aflu cazul s ar fi închis pe motiv ca tatăl meu a fost de vina ,dacă se mai poate face cv va rog din suflet sa îmi răspundeți.Va mulțumesc!

  35. BUNA ZIUA, IN DATA DE 14/02/2023 TATAL MEU A DECEDEAD IN URMA UNUI ACCIDENT RUTIER PETRECUT IN BISTRITA. INTR-ADEVAR TATAL MEU INTENTIONA SA TREACA STRADA INTRUN LOC NEPERMIS FIINd LOVIT DE UN SOFER CARE CONDUCEA O CISTERNA DE BETON. CU TOATE CA SOFERUL A OBSERVAT INTENTIA TATALUI MEU A CONTINUAT DEPLASAREA ASADAR FIIND PROVOCAT ACCIDENTUL. IN URMA CONTROLULUI CU TESTUL DE ALCOOL SOFERUL AR FI CONSUMAT BAUTURI ALCOOLICE ,AVAND O ALCOLEMIE MICA DE 0,11. CE ESTE DE FACUT IN ACEST CAZ VA MULTUMESC FRUMOS

      • Bună seara Mama mea a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni acum 3ani in Suedia în timp ce traversa strada regulamentar a avut piciorul rupt a operato și a stat internata o săptămână în spital poliția a venit a dat declarație și nu a mai căutat-o nimeni de atunci trebuia după 3 luni sa meargă înapoi în Suedia dar a venit pandemia și ia fost frica sa mai plece .Este târziu să mai ceară despăgubiri după atâta timp ? Ce se mai poate face? mulțumesc ast raspuns

  36. Buna Ziua,
    Am fost impilcat intr-un accident rutier in urma caruia a rezultat vatamarea corporala ( mana fracturata) a celuilalt sofer. A fost spitalizat 3 zile la Spitalul Judetean, iar dupa clasarea dosarului ( intre victima si firma de asigurari) – dosar din care reiese faptul ca eu sunt vinovat de vatamarea corporala a acesteia, Spitalul a solicitat ca eu sa achit suma de 2,042 lei, suma ce reprezinta contravaloarea serviciilor medicale ce i-au fost acordate victimei.

    Intreb daca eu ar trebui sa achit suma aceasta , din moment ce aveam polita de asigurare RCA valabila??? Multumesc!

  37. Daca o masina cumparata recent si a 4 a zi intra altcineva in tine …tu (el fiind vinovat0avand sigurarea fostului propietar mai beneficiezi de asigurare daca inmatriculezi masina dupa accident ?

    Buna ziua

    Am cumparat o masin pe 25.07.2023 si pe 29.07.2023 a avut accident cu ea fiul meu…

    As dori sa imi spuneti ce e bine sa fac in cazul in care a fost (fiul meu (A)implicat intr-un accident fara victime,doar cu daune la autoturism.Respectivul CG care a fost vinovat…nu a vrut sa cada la intelegere amiabil…Initial a zis ca daca Politia zice ca el e vinovat ii va dat Asigurarea lui (fiului meu(A)…sau dus la Politie(cu Respectivul) si in urma declaratiei la gasit si Politia vinovat pe respectivul (CG),doar ca dansul a zis ca va face Contestatie….Am luat legatura cu Firma la care avea asigurarea respectivul(Groupama) am dat datele (ptr Deschiderea Dosarului de Dauna).Pe data de 01.08 2023 a venit Evaluatoru(Costatatorul)de la GroupAma a facut poze la Masina …la Documente(Permis CIM CI Talon Asigurare )….I-am adus la cunostinta ca masina a fost cumparata(pe numele meu) in data de 25.07.2023…si actele ptr a o inmatricula pe numele meu le-am luat in 31.07.2023 de la sediul Fan Curier,Accidentul a avut loc in 29.07.2023 (la volanul autoturismului fiind fiul meu(A).Asigurarea Masini o aveam pe cea de la fostul Proprietar(Care e pe numele lui GGC) care e valabila pana in Octombrie 2023 cu Decontare Directa de la Asirom,eu nu am avut cum sa fac alta asigurare pentru ca nu imi venisera actele.Din ce m-am informat eu asigurarea este valabila si eu pot face demersurile ptr a mi se deconta direct paguba (Reparatia in service)pe aceea asigurare,dansul avea masina scoasa de la fiscal cand a avut loc accidentul …si imi trimise-se actele pe 28.07.2023…actele erau predate la Fan curier in 29.07.2023…Evaluatorul cand a venit mi-a zis ca pot face incontinuare demersurile pentru inmatricularea masini pe numele meu(MASINA ESTE INMATRICULATA IN ROMANIA) nu stiu daca e bine ce mi-a zis Evaluatorul.Ce nelamurire am Daca eu fac demersurile in vederea Inmatriculari si merg la taxe si impozite eu mai beneficiez de asigurarea Respectiva de la Asirom(GGC)…pentru ca daca asigurarea e cu decontare directa dupa cate stiu eu asiguratorul suporta cheltuielile in caz de neintelegeri urmand a se judeca asiguratori intre ei …s-au ma trezesc ca mi se aduce la cunostinta ca eu nu mai beneficiez de asigurare deoarece am inscris-o pe numele meu masina ….Tin sa precizes ca masina nu e deplasabila si nu stiu daca fiind avariata e bine sa o inregistrez pe numele meu pana nu e reparata …sau dusa in service Auto…termenul pentru inmatriculare e de 30 de zile…Poate puteti sa imi dati cateva sfaturi …nu vreau sa ma trezesc ca asigurarea fiind pe numele fostului propietar beneficiaza el de despagubire si eu nu voi putea deconta cheltuielile reparatiei masini cu asigurarea respectiva….nefiind asigurarea pe numele meu….

    Multumesc mult si astept un raspuns….

  38. Buna seara.Am avut un accident rutier la Suceava loc.Molid pe 4 august noi fiind cu masina cu numere de Germania si reintorcindu-ne inapoi dupa concediu in Germania am oprit la trecere de pietoni pentru a da prioritate unui pieton care vroia sa treaca strada.Am fost loviti in acel moment in spate de un tir care se deplasa cu viteza.Din fericire am ramas toti vii .Problema e ca masina e distrusa .Pina in ziua de azi adica aproape o luna politia inca nu poate decide cine e vinovat in acest caz.

  39. Bună ziua am avut un accident rutier în Ungaria veneam cu un microbuz din Italia spre Romania, in urma accidentul mi-a fost retezat mâna dreaptă Medici din Ungaria au reușit să mi-o replanteze parțial înapoi
    Am stat în spital în Ungaria timp de 74 de zile
    Dar trebuie să mai fac încă o operație.
    Cam ce despăgubiri ar trebui să i-au și cam ce ar trebui să fac?

  40. Bună ziua am avut un accident rutier în Ungaria veneam cu un microbuz din Italia spre Romania, in urma accidentul mi-a fost retezat mâna dreaptă Medici din Ungaria au reușit să mi-o replanteze parțial înapoi
    Am stat în spital în Ungaria timp de 74 de zile
    Dar trebuie să mai fac încă o operație.
    Cam ce despăgubiri ar trebui să i-au și cam ce ar trebui să fac?

  41. Bună ziua.
    Am avut un accident rutier în Germania unde sunt angajat sezonier in agricultura ca șofer.Am acroșat cu mașina firmei o altă masină aflată în trafic avariind ușor ambele vehicole,fără victime.A fost chemată poliția și sefii de la firma unde lucrez.
    Întebarea mea este:
    Are dreptul firma germană la care lucrez să îmi oprească bani pentru acest accident de moment ce ambele vehicole au asigurare?
    Mulțumesc!

  42. Buna ziua, in data de 26.01.2024 am fost lovita pe trecerea de pietoni (insarcinata fiind in 11 saptamani ) la semafor verde de catre o masina .In urma acestui accident m am ales cu contuzii pe picioare si spate dreapta, iar sarcina este inca in evolutie .Puteti va rog sa imi spuneti daca are sens sa fac plangere penala sau doar despagubire cu asiguratorul ?
    Ieri 29.01.2024 mi a fost eliberat si certificatul medico legal de catre IML Timisoara cu ingerijire medicala 2-3 zile .

  43. Bună ziua sunt Adrian acum câteva zile am avut accident cu un stâlp de iluminat și a căzut tabloul cu fire de la stâlp mai recupera dauna la mașina mea?Eu am evitat să nu mă ciocnesc cu altă mașină m-am panicat și mi-am pierdut controlul și m-am izbit de stâlp permisul de conducere mi-a suspendat pe 6 luni maxima ce se poate face în situația mea?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.