Inghetarea Cursului CHF Credit Europe Bank La 3,4 Lei / Chf In Dare In Plata

Update 2024 Ianuarie Alta Inghetare/Adaptare De Curs Valutar – Solutie UNICA si DEFINITIVA Octombrie 2023 – Curs Valutar Inghetat la 3 Lei/ CHF Intr-un Dosar Impotriva Credit Europe Bank

Curs CHF Credit Europe Bank Adaptat La 3 Lei In Darea In Plata – O alta solutie unica isi face aparitia si o sa devina practica judiciara. In cadrul unui dosar unde am formulat o notificare in baza legii 77/2016, instanta a stabilit in mod DEFINITIV ca pe viitor, adica din 2021 de la data notificarii si pana la finalul contractului de credit, debitorul in CHF sa plateasca un MAXIM DE 3 LEI/CHF si nu mai mult.

Solutiile de adaptare pronuntate pana acum cu privire la media aritmetica NU sunt suficiente ci ele trebuie sa fie de un maxim stabilit la 3 lei/ CHF in conditiile in care unele dintre contracte au fost semnate la vremea la care CHF era de doar 1,7 lei.

Astfel, aveti in vedere ca toate contractele in CHF pot fi adaptate si nu trebuie sa ramaneti in pasivitate.

Practic, la data prezentului articol, CHF este de 5 lei. In conditiile prezentei solutii, daca ati avea o rata de 5000 de lei, ea ar scadea cu 40% ceea ce inseamna foarte mult raportat la un credit ce mai este de platit la el chiar si inca 15 ani.

Credit Europe Bank , pierde dosarul de inghetare a cursului valutar in mod definitiv si discutam despre un nou dosar de tipul #DosarelePrindViata

Aveti un contract de credit in CHF, EURO ? Verificati daca puteti ingheta / adapta cursul valutar.

2023 Ianuarie – Credit Europe Bank Romania S.A Pierde Procesul si Clientul Nostru Se Bucura De Stabilirea cursului valutar la un maxim de 2,9 Lei / CHF

Lupta cu ratele trebuie sa inceteze. Robor, IRCC, Libor, Euribor TOATE au crescut atat de mult incat a devenit aproape imposibil sa-ti mai platesti rata la banca.

Solutia este deja clara, sunt sute de hotarari si sute de debitori cu rate la banci care si-au adaptat contractele de credit in asa fel incat rata lor a scazut chiar si cu 40%.

Anul 2023 a inceput extrem de bine pentru debitori si aici este unul dintre cazurile unde o banca agresiva precum CREDIT EUROPE BANK S.A , este pusa in dificultate cu adaptarea contractului de credit care oricum din 2008 era plin de clauze abuzive.

Pentru a intelege mai bine solutia, redam direct din portal:

19.01.2023 Ora estimata: 09:00
Complet: C2 C
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepţia de netimbrare invocată de pârâtă. Respinge excepţia puterii lucrului judecat invocată de pârâtă.

Admite in parte cererea formulată de reclamanţii Sitaru Doandes Delia Angela şi Sitaru Doandes Grigore în contradictoriu cu pârâtul Credit Europe Bank Romania S.A.

Dispune adaptarea contractului de credit bancar nr. 106436 din data de 28.05.2008, în sensul că toate sumele datorate de reclamanti în temeiul contractului de credit se vor calcula la o valoare CHF egală cu jumătate din diferenta dintre cursul CHF de la momentul platii si valoarea CHF de la momentul contractării, la care se va adăuga valoarea CHF de la momentul contractării, doar pentru cazul în care diferenta dintre cursul CHF de la momentul plătii si valoarea CHF de la momentul contractării este cel putin egală cu 20%.
Document: Hotarâre    19.01.2023

O alta decizie castigata impotriva bancii Credit Europe Bank Romania SA. Vedeti solutia instantei de inghetare a cursului valutar la 3 lei.chf, impotriva CREDIT EUROPE BANK, mai jos:

Curs CHF Credit Europe Bank NV Adaptat La 3,4 Lei In Darea In Plata
NumeCalitate parteCREDIT EUROPE BANK ( ROMANIA) SAApelantMătanie ConstantinApelantMătanie GabrielaApelant

Şedinţe

14.11.2022Ora estimata: 09:00

Complet: C9-APEL
Tip solutie: Alte soluţii
Solutia pe scurt: Respinge apelul declarat de Credit Europe Bank ( România) SA, ca nefondat. Admite apelul declarat de apelanţii Mătanie Constantin şi Mătanie Gabriela . Schimbă în parte sentinţa apelantă în sensul că: Admite cererea reconvenţională şi dispune reechilibrarea contractului de credit şi de garanţie nr. 103754/11.02.2008 prin stabilirea cursului valutar pentru un CHF la valoarea de 3 lei, de la data transmiterii notificării către bancă. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, azi, 14.11.2022
Document: Hotarâre  5515/2022  14.11.2022

Solutie UNICA – Cursul Valutar Din Contractul Credit Europe Ipotecar IFN BLOCAT In Instanta la Fluctuatia de Curs De Peste 20%- #DosarelePrindViata

Inghetarea Cursului Chf 2022 la Credit Europe Bank – Nu e realmente o inghetare ci mai degraba o scadere la aproape de zero o C fiindca de fapt ceea ce va prezentam mai jos apare ca o solutie unica in peisajul romanesc in sensul in care la fluctuatiile de peste 20 % fata de cursul de la data semnarii contractului de credit se va dispune adaptarea lui la media aritmetica sau mai pe scurt , cam injumatatirea valorii ratei de plata.

#DosarelePrindViata iar contractul familiei TOFAN ajunge sa fie injumatatit.

Vorbim despre un credit achizitionat in 2008 la Credit Europe Ipotecar IFN in valoare de 78000 CHF si plin de clauze abuzive.

Politica de colectare date o gasiti aici.

Inclusiv clauza de risc valutar era prezentata ca o clauza in favoarea bancii.

Contractul cu clauze abuzive Credit Europe Ipotecar IFN il vedeti mai jos. Ceea ce este de notat este faptul ca solutia pe care o sa o vedeti mai jos este unica in materia adaptarii contractelor de credit.

Curs CHF Credit Europe Bank NV Adaptat La 3,4 Lei In Darea In Plata

Contractul de credit a fost atacat pe temeiul clauzelor abuzive referitoare la clauza de risc valutar si a ajuns sa fie adaptat de catre instanta de judecata printr-o solutie unica.

Creste cursul valutar cu peste 20% ? Atunci si rata imprumutatului urmeaza sa fie scazuta pe baza unei formule aritmetice.

In martie 2022 cursul CHF este de 4.9 lei / CHF, o suma uriasa in comparatie cu 2008 luna ianuarie cand acelasi curs valutar era de doar 2.28 lei/ CHF.

Ce a decis instanta cu privire la adaptarea contractului de credit si plata ratei la banca ?

Instanta decide in premiera adaptarea contractului de credit al Credit Europe Ipotecar IFN la o formula nemaifolosita pana acum.

Practic, discutam despre formula unica prin care dupa cresterea cu 20% a cursului valutar fata de momentul semnarii contractului, adica curs ce e crescut cu 20% inca din primele luni de creditare din 2008, calculul ratei pe care debitorul o plateste la banca este dat de formula aritmetica.

Avand in vedere solutia de mai jos in 2022 tehnic , debitorul ar trebuie sa plateasca o rata la Credit Europe Ipotecar IFN de doar :

4,9 – 2,28 : 2 = 1.31 la care se adauga 2,28 si rezulta ca debitorul plateste un curs de CHF la 3,59 lei in loc de 5 lei cat este actualmente acest curs la oficial.

10.03.2022 Ora estimata: 11:30
Complet: CC23
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite in parte cererea.

Dispune adaptarea contractului de facilitate de credit si de garantie nr. 102047/31.01.2018 ,în sensul că toate sumele datorate de reclamant in temeiul contractului de credit se vor calcula la o valoare CHF egală cu jumătate din diferenta dintre cursul CHF de la momentul platii si valoarea CHF de la momentul contractării, la care se va adăuga valoarea CHF de la momentul contractării, doar pentru cazul în care diferenta dintre cursul CHF de la momentul plătii si valoarea CHF de la momentul contractării este cel putin egală cu 20% .

Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 4008,4 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.
Document: Hotarâre  2080/2022  10.03.2022

Solutia este data in premiera pentru anul 2022 in sensul in care pana in momentul de fata nu exista la nivel de tara o alta solutie de adaptare a contractului de credit pentru CREDIT EUROPE IPOTECAR IFN S.A prin care instanta sa oblige acest IFN sa adapteze contractul de credit.

Vedeti mai jos si alte solutii prin care CREDIT EUROPE este infrant si cursul valutar este modificat in instanta.

Cursul CHF (franc elvetian) adaptat la 3,4 LEI/CHF la contractului de credit semnat de catre debitorul care a formulat notificarea de dare in plata, pentru un contract de credit al Credit Europe Bank

Inghetarea Cursului CHF Credit Europe Bank – Decizia este o premiera in materie de consumatori. Vine ca o premiera fiindca instanta Tribunalului Bucuresti, in urma analizarii apelului depus de catre SCA.Cuculis&Asociatii intr-un dosar unde Credit Europe Bank a contestat o notificare de dare in plata iar debitorii au formulat cerere reconvetionala, ADAPTEAZA adica ingheata cursul valutar pentru viitor mai precis.

Noutatea absoluta consta in faptul ca in urma depunerii notificarii de dare in plata prin care imprumutatul bazandu-se pe decizia 623/2016 a CCR prin care se arata ca inainte de orice stingere a obligatiilor contractuale din contractul bancar, partile trebuie sa negocieze dar si avand in vedere reglementarea impreviziunii prin aceeasi decizie, dupa ce Credit Europe Bank a contestat notificarea de dare in plata, debitorii au formulat cerere reconvetionala unde au solicitat INGHETAREA CURSULUI VALUTAR CHF, insa in APEL, instanta a stabilit ca acest curs trebuie ADAPTAT in sensul in care pe viitor va fi platita o rata comparabila cu 3,4 lei/CHF, in conditiile de la data prezentei.

Adaptarea cursului valutar prin notificarea de dare in plata trimisa catre Credit Europe Bank NV, are loc in APEL, asta dupa ce pe fondul cauzei, debitorul a pierdut intergral dosarul.

Confirmarea din APEL- Debitorul castiga darea in plata si INGHETAREA CURSULUI VALUTAR prin adaptarea contractului de credit, desi pierduse deja definitiv o alta contestatie la notificarea de dare in plata.

Aceasta decizie ce este schimbata in TOT in faza de apel de catre judecatori si prin care se dispune adaptarea contractului de credit respectiv, inghetarea mecanismului de crestere a cursului valutar, ca nu are relevanta faptul ca deja s-a judecat debitorul intr-o procedura de dare in plata si a pierdutr-o.

NOTIFICAREA de dare in plata si incercarea de a ingheta mecanismul cursului valutar prin adaptarea contractului se poate solicita chiar daca debitorul a pierdut un prim proces de dare in plata.

Inghetarea Cursului CHF Credit Europe Bank

Credit Europe Bank – Nici nu a stiut ce a “lovit-o”! A contestat notificarea de dare in plata si s-a “trezit” cu adaptarea cursului valutar.

Practic, dupa ce debitorul a depus notificarea de dare in plata prin care solicita bancii si o negociere in asa fel incat sa poata merge mai departe cu acest contract, Credit Europe Bank NV in loc sa gaseasca solutii asa cum arata de altfel si OUG 52/2016, a contestat notificarea de dare in plata.

02.07. Ziua in care debitorul scapa de grija ratelor.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Dupa ce a primit actele prin care a fost contestata notificarea de dare in plata, debitorul a formulat la randul sau o cerere reconventionala prin care a solicitat instantei, inghetarea cursului valutar al Credit Europe Bank.

Inghetarea Cursului CHF Credit Europe Bank a fost posibil prin dovedirea aspectului referitor la impreviziune.

De amintit este si faptul ca de data recenta, legea 77/2016 a fost modificata iar impreviziunea in contractele in CHF, este PREZUMATA.

Solutia pe fond a fost de respingere a adaptarii contractului insa dupa ce dosarul a ajuns la SCA Cuculis&Asociatii in apel, am avut cu totii surpriza placuta ca in urma pronuntarii, Tribunalul Bucuresti sa admita cererea reconvetntionala, sa constate ca EXISTA IMPREVIZIUNE, sa aplice LEGAL SI CORESPUNZATOR decizia CCR 623/2016 si sa ADAPTEZE la un curs de 3,4 LEI/ CHF, contractul de credit.

Inghetarea Cursului CHF Credit Europe Bank, vedeti decizia instantei din APEL.

02.07.2020
Ora estimata: 10:00
Complet: C3-APEL
Tip solutie: Schimbat total
Solutia pe scurt: Admite apelul paratilor.

Schimba in tot sentinta.

Respinge contestatia ca neintemeiata si admite in parte cererea reconventionala in sensul ca adapteaza contractul pentru viitor, toate sumele datorate de parati in temeiul conventiei de credit urmand a se calcula la cursul CHF-LEU egal cu jumatate din diferenta dintre cursul CHF de la momentul platii si cursul de la momentul incheierii contractului la care se adauga cursul CHF de la momentul incheierii contractului. Obliga intimata la plata sumei de 2000 lei cheltuieli de judecata.

Recursul se depune la Tribunalul Bucuresti, Sectia a VI a . Pronuntata azi, 02.07.2020.
Document: Hotarâre  1433/2020  02.07.2020

Adaptarea Cursului Valutar prin notificarea de dare in plata

Inghetarea Cursului CHF Credit Europe Bank

Se cunoaste aceasta informatie in “lumea” celor care se lupta cu bancile pe tema inghetarii cursului valutar si mai cu seama sa generalizam a clauzelor abuzive, ca Banca Credit Europe Bank refuza negocierile si orice discutie cu privire la adaptarea contractelor de credit.

Amintim si faptul ca in cazurile unde se solicita inghetarea cursulului valutar, bancile invoca nominalismul monetar, care de data recenta a fost transat de catre CJUE si spunem noi in favoarea debitorilor.

Vizualizati si :

Care au fost apararile aduse de catre parati in contestatia bancii si in cererea reconventionala si cum am reusit sa blocam cursul valutar?

Povestea debitorilor ingenunchiati de de cursul CHF si cum au reusit sa isi recapete libertatea contractuala si financiara si sa ramana si cu imobilul?

Imprumutati, au incheiat cu CREDIT EUROPE IPOTECAR IFN SA Contractul de credit nr. 104037 din data de 17.01.2008, prin care a fost acordat un credit in cuantum de 194.768 CHF, pe o durata de 360 de luni, in vederea achizitionarii imobilului-apartament, situat in Mun. Bucuresti.

Este evident ca daca ar fi stiut si daca ar fi inteles riscurile creditului in CHF, debitorii nu ar fi semnat acest contract de credit Credit Europe Bank NV.

Banca nu a facut dovada ca la momentul contractarii creditului in franci elvetieni a adus la cunostinta debitorilor posibilitatea devalorizarii monedei creditului, desi in calitatea sa de profesionist avea aceasta obligatie, cunoscand predictiile cursului valutar pentru franci elvetieni. Prin urmare, banca a indus in eroare clientii, cu buna stiinta.

Inghetarea Cursului CHF Credit Europe Bank

Cititi si despre:

Prin urmare, in conditiile in care creditul in franci elvetieni era un produs nou pe piata si in lipsa unor informatii corespunzatoare cu privire la moneda in care debitorii au contractat imprumutul, respectiv cu privire la istoricul evolutiei francului elvetian si la riscul generat de variatiile cursului de schimb valutar, debitorii s-au obligat sa returneze suma imprumutata la termenele si in cuantumul mentionate in contract, avand ca premisa cursul de schimb valutar CHF/RON si – Inghetarea Cursului CHF Credit Europe Bank- din perioada respectiva. Intr-un contract trebuie sa existe o proportionalitate intre drepturile si obligatiile asumate de catre parti ori riscul valutar, care incumba in mod exclusiv consumatorilor, denatureaza raportul juridic obligational, prin ingreunarea excesiva a situatiei consumatorului si conferirea catre banca a unui avantaj economic vadit disproportionat

5 motive pentru inghetarea mecanismului cursului valutar si adaptarea contractului de credit .

Inghetarea Cursului CHF Credit Europe Bank – ce a invocat debitorul in cererea reconvetionala?
  • CU PRIVIRE LA CEREREA RECONVENTIONALA si 5 argumente folosite din cele 20 mentionate in cererea de chemare in juecata, prin care am obtinut inghetarea cursului valutar CHF la Credit Europe Bank N.V prin adaptarea contractului de credit in procedura de dare in plata.

Am solicitat instantei de control  admiterea apelului si schimbarea hotararii de apel si am adus argumente cu privire la faptul ca solutia corecta ar fi doar daca instanta ar adapta contractul de credit prin inghetarea mecansimului de crestere a cursului valutar.

1.          Creşterea accelerată a valorii monedei franc elvețian, în raport cu moneda națională, precum şi cheltuielile generate de mecanismul de schimb valutar, lipsa monedei franc elvețian de la casele de schimb valutar o perioadă mare de timp, diferențele dintre cursul practicat de Bancă şi casele de schimb valutar şi, respectiv, cursul stabilit de BNR, diferențele dintre cursul de vânzare şi cel de cumpărare au condus la majorarea continuă a costurilor contractului, producând un dezechilibru major al prestațiilor reciproce ale părților, în detrimentul Împrumutaților, cu efectul obținerii unor foloase de către Banca împrumutătoare, fără contraprestație.

Acest prim argument ar avea dupa parerea nostra capacitatea in mod singular sa dupa la concluzia si necesitatea de Inghetarea Cursului CHF Credit Europe Bank.

2.          Aşadar, s-a produs o schimbare fundamentală a condițiilor de contractare, astfel că în prezent Împrumutații sunt obligați la prestații vădit disproporționate față de cele în considerarea cărora şi-au manifestat voința de a contracta.

3.          Prin urmare, au caracter abuziv clauzele contractuale, prin care se stipulează efectuarea oricăror plăți în moneda creditului, cu suportarea de către consumator a diferențelor de curs valutar.

4.          Banca nu a acționat cu bună-credință, anterior semnării contractelor de credit, funcționarilor bancari revenindu-le obligația de a explica clienților riscurile privind fluctuațiile cursului de schimb, de a le pune la dispoziție informațiile necesare, astfel încât aceştia să aibă posibilitatea de a evalua consecințele economice ale contractării creditelor.

5.          Atât suma împrumutată (capitalul), precum şi dobânda şi comisioanele percepute pentru credit sunt plătite, de asemenea, în franc elvețian la cursul de schimb din momentul plății, determinând astfel, pe fondul creșterii sensibile a valorii de schimb a monedei franc elvețian, un dezechilibru major între drepturile şi obligațiile asumate de către părți, respectiv creşterea nejustificată a beneficiilor Băncii în dauna consumatorilor, cu întregul cortegiu de consecințe negative asupra posibilității de respectare a obligațiilor contractuale.

Adaptarea Cursului Valutar prin notificarea de dare in plata se poate face in conditiile in care in cadrul contestatiei pe care Banca o face la notificarea de dare in plata, se formuleaza astfel o cerere reconventionala si se solicita inghetarea cursului valutar al CHF din contractul de credit.Trebuie sa stiti ca inclusiv contractele in

Av.Drd. Cuculis Adrian

Daca va confruntati cu situatia cresterii cursului valutar al monedei in care ati contractat creditul, in mod normal trebuie sa existe o clauza de salvgardare a contractului prin care sa reduca riscul contractual.

Daca nu aveti o asemenea clauza, este posibil sa fiti in fata unui contract ce contine clauze abuzive inserate in cuprinsul sau.

Completati formularul de mai jos:

8 comments to “Inghetarea Cursului CHF Credit Europe Bank La 3,4 Lei / Chf In Dare In Plata”
  1. Bună ziua, părinții mei sunt in aceeași situație cu creditul la banca Credit europe Bank in valuta CHF, cum pot lua legătura cu un avocat capabil pentru o astfel de soluționare.
    Vă mulțumesc anticipat!

  2. Un furnizor pentru a acoperi suma lipsa din vanzari a facturat pe firma mea o valoare de 5700 lei profitand ca eu sunt tanar si la inceput de drum.Eu nu am semnat sau sa fi vazut vreodata acea factura recent am aflat de la firma unde lucreaza ca am acea datorie fata de ei si am luat legatura cu acel agent si am inregistrat toata conversatia in care recunoaste tot ce a facut.Iar eu nu sunt de acord sa inregistrez acea factura in contabilitate chiar daca o achita el pentru ca eu ar trebui sa imi iau pe stoc marfa care exista doar in acte si cu asa ceva nu sunt de acord. Intrebarea mea ar fi : Ce masuri pot sa iau eu in aceasta situatie si daca se ajunge in instanta ce poate pati acel agent ?

    • Toate fuseseră făcute ilegal,eu nefiind prezenta.Am câștigat și procesul asta.Astept și eu un pluc acasă din care sa reiasă că sunt proprietara unui alt imobil in care să mă mut cu copiii
      Aștept că fostul soț sa fie evacuat din locuința mea.Martudisesc că mi.am platit impozitul in fiecare an și datoriile la întreținere nu sunt făcute de mine,ci de administrator care falsificase niste acte și semnături și nu știu ce testament de care habar nu.aveam.As dori și banii care u.am muncit pt care am dus acte la DGASPC ,îi vreau înapoi eu am muncit sclav 16 ore pe zi la program ,ani de zile!Mulțumesc sunteți f. corecți și simpatici!Vreau că OMV Petrom sa revina proprietarului de drept,conturile și casele mele de la eausescu ACHcare w tot a mea!Poate par lacomă dar erau zile când regina spala la lighean umilită intr.o baraca și n.avea faina nici pt o pâine?Daca eu și tatăl meu ,cum se știe acum nu mai e nici un secret,Nicolae Liviu Dragnea vom vrea sa dăm ceva,vom da pt că vrem ,obligați nu!Iar in încheiere de mdma mea nu vreau sa aud,de frați fictivi nu vreau sa aud,nici de mătuși și unchi.Eu am doar tatăl meu Liviu Dragnea și doi copii Popescu Denisa Ștefania în vârstă de 5 ani și Popescu Cristian Alexandru.Sunt divorțată definitiv din 2019 luna mai,sunt libera,am banii mei casele mele tatăl meu și copiii mei.Avum mai vreau și liniște aveți.cwva de obiectat?!Nu cred!!Mulțumesc de înțelegere!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.