Poprire, Sechestru , Executare Silita Anaf? Afla Cum Te Poti Apara De Abuzurile Fiscului-Contestatie La Executarea Datoriilor Fiscale-Avocat Cuculis

Executarea Silita A Creantelor Fiscale-Urmarit De Anaf Sau Ditl? Afla Tot Ce Trebuie Sa Stii  Pentru A Bloca Sau Anula Executarea Silita A Fiscului-Avocat Cuculis

Executare Silita Anaf si procedura prin care debitorii pot sa combata abuzurile facute prin deciziile de impunere ale organelor fiscale!

In multe dintre cazuri sunt identificate abuzuri ale fiscului.

Daca sunteti executat de ANAF sau de DITL / DGTIL , trebuie sa stiti ca multe dintre executari sunt ilegale.

Stiati ca de data recenta ICCJ a stabilit ca termenul de prescriptie a creantelor fiscale incepe sa curga de la 1 ianuarie a anului imediat urmator nasterii creantei?

Poprire venita de la Anaf? Afla modalitatile de contestare si verifica daca este legala!

Actualizare pentru martie 2020- Avand in vedere decretul semnat de catre Presedintele Romaniei, pe perioada lunii martie 2020 popririle vor fi suspendate insa acest lucru va fi reluat incepand cu terminarea starii de urgenta si atunci trebuie sa fie pregatiti toti antreprenorii sa faca fata valului de popriri si executari silite ale ANAF.

”În acest sens, nu se mai emit somaţii, popriri asupra disponibilităţilor băneşti şi a veniturilor urmăribile şi nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Excepţie fac sumele provenite din hotărârile judecătoreşti pronunţate în materie penală”, a transmis ANAF, printr-un comunicat oficial.

Executare Silita Anaf

Intr-o societate normala, atunci cand primesti un document oficial de la o instituie a statului, cum este cazul nostru ANAF, nu ar trebui sa te duci cu gandul daca este legala sau nu, fiindca nu-i asa? Orice instituie de stat, lucreaza in scopul cetateanului, insa Paradoxal, si practica trecuta prezenta si sa speram ca nu si viitoare, a aratat ca de fapt multe daca nu prea multe dintre aceste popriri executorii emise de catre anaf, sunt ilegale pe diferite aspecte de fond sau de forma.

Poprirea este practic, primul instrument al ANAF atunci cand vrea sa-si intinda mana lunga catre buzunarul contribuabilului. Cine sunt contribuabili la stat? Aproape toata populatia tarii cu extrem de putine exceptii.

Ce este poprirea dispusa de catre ANAF si Executare Silita Anaf?

In primul rand incep prin a spune ca poprirea este o modalitate de a va fi blocate conturile si chiar si angajatorul dvs. (daca aveti) este obligat sa se supuna unui asemenea document provenit din partea unui executor fiscal in cazul creantelor fiscale.

Prin acest document, trimis de catre ANAF catre banci dar si catre locul dvs. De munca, practic, sumele de bani de acolo devin indisponibile pentru dvs.

ATENTIE- Acesta este momentul la care trebuie sa deschideti actiunea de contestatie la executarea silita fiscala.

Desigur, in teorie, banca trebuie sa opreasca cel mult 1/3 din banii din acele conturi ale dvs. unde va incasati salariul sau daca sunteti urmarit de catre mai multi creditori, cel mult 1/2 si de fiecare data povestea se reia si toti banii debitorului dispar ca prin minune din cont(la un anume moment, imi aduc amite ca un debitor, razvratit, chiar a vrut sa depuna o plangere penala pentru furt, desigur nu este cazul).

Aici idenitificam si primul abuz, daca poprirea nu este in limitele de mai sus, atunci ea este ILEGALA si trebuie sa fie ridicata daca nu pe intelegere cu hotarare din partea instantei, deci va trebui sa apelati la instanta de judecata.

Vizualizati si :

Cand se aplica sechestrul de catre ANAF si cand Executare Silita Anaf devine ilegala?

Se dispun măsuri asigurătorii sub forma popririi asigurătorii şi sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi/sau imobile proprietate a debitorului, precum şi asupra veniturilor acestuia, în cazuri excepţionale, respectiv în situaţia în care există pericolul ca acesta să se sustragă, să îşi ascundă ori să îşi risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea.

Vedeti mai jos cazuri prin care am anulat deciziile de impunere ANAF-

Dispoziţiile art. 231 rămân aplicabile. Măsurile asigurătorii devin măsuri executorii la împlinirea termenului prevăzut la art. 230 alin. (1) sau art. 236 alin. (12), după caz, ori la expirarea perioadei de suspendare a executării silite.

In cat timp se prescriu creantele fiscale?

In urma valului anuntat de catre ANAF si prin care s-aru facut si de rusine ca nu au reusit (asta pentru ca nu au incercat) sa recupereze debitele din ultimii 5 ani de zile, cred ca este de folos sa stiti ca ORICE creanta ce nu a fost platita(chiar si amenzile de circulatie) de mai mult de 5 ani de zile, este prescrisa. Totusi ANAF va incerca sa recupereze aceste sume de bani insa atunci cand primiti executarea silita, oferiti-le o surpriza prin contestarea deciziei de executare silita, la instanta de judecata, invocati prescriptia si articolul de mai jos –

Art. 110 din codul de procedura fiscala va scoate din incaurcatura – (1) Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.

Ce trebuie sa verific atunci cand primesc un act de executare?

Cand vine vorba de forma actelor fiscale iarasi avem o veste buna, fiindca in anumite cazuri si nu sunt putine deloc, deciziile de impunere sau actele de executare silita pornite de catre ANAF contin lipsuri, erori si alte asemenea ce pot duce la anularea in instanta a acelor acte de executare-

(1) Actul administrativ fiscal este nul în oricare din următoarele situații:

a) este emis cu încălcarea prevederilor legale privind competența;

Deci asta inseamna ca daca am primit o decizie de executare din partea unui alt organ fiscal decat cel competent(adica de sectorul,judetul de care apartinem spre exemplu, )atunci actul este nul.

O alta regula –

b) nu cuprinde unul dintre elementele acestuia referitoare la numele, prenumele și calitatea persoanei împuternicite a organului fiscal, numele și prenumele ori denumirea contribuabilului/plătitorului, a obiectului actului administrativ sau a semnăturii persoanei împuternicite a organului fiscal, […]precum și organul fiscal emitent;

De asemenea in completearea celor de mai sus as aminti ca debitorii sa fie atenti si la

 • data la care a fost emis și data de la care își produce efectele;
 • motivele de fapt;
 • temeiul de drept;

Ce fac daca primesc o executare silita pentru o datorie care este veche de 2,3,4 sau 5 ani de zile dar totusi nu este prescrisa?

Este normal si legal, ca un organ fiscal sa emita decizii de impunere dupa 2,3,4 sau chiar 5 ani de zile de la nasterea debitului?

Mai degraba este imoral insa si ILEGAL sa stai in pasivitate in calitate de organ al statului si mai apoi sa ridici pretentii financiare ce puteau fi recuperate intr-un termen rezonabil.

De ce este ilegal? Pai ANAF se bate cu propriile arme – Codul fiscal prevede ca stabilirea crentelor se face dupa cum urmeaza,

b) certitudinea impunerii, prin elaborarea de norme juridice clare, care să nu conducă la interpretări arbitrare, iar termenele, modalitatea şi sumele de plată să fie precis stabilite pentru fiecare plătitor, respectiv aceştia să poată urmări şi înţelege sarcina fiscală ce le revine, precum şi să poată determina influenţa deciziilor lor de management financiar asupra sarcinii lor fiscale;

Pai daca prevederea arata clar ca trebuie ca aceste termene sa fie PRECISE iar peste tot in codul fiscal se vorbeste despre notificarea debitorului, ANAF este principalul care incalca legea prin “taraganarea”acestor termene.

De asemenea aceasta stare de pasivitate este de natura sa atraga raspunderea disciplinara, civila si poate chiar si penala a celor ce trebuiau sa urmareasca recuperarea debitelor si de asemenea atunci cand suntem pusi intr-o asemenea situatie, se poate invoca si principiu stabilit chiar de catre CJUE acronim pentru Curtea de Justitie a U.E prin care se indica si in materie fiscala ca proportionalitatea trebuie sa fie baza de lucru pentru fiscalistii din intreaga Uniune Europeana.

Ca ultim exemplu, necertitudinea sumelor poate fi un alt argument de contestare a executarii silite ANAF.

Av.drd. Cuculis Adrian

Problema Juridica Ce Necesita Programare – Click Aici

In ipoteza in care treceti prin asemenea proceduri de executare silita fiscala, este bine sa stiti ca puteti sa le contestati in instanta, mai ales in conditiile in care in contextul 2020 si coronavirus, multe dintre afaceri vor fi nevoite pentru a supravietui sa se confrunte cu asemenea contestatii:

57 comments to “Poprire, Sechestru , Executare Silita Anaf? Afla Cum Te Poti Apara De Abuzurile Fiscului-Contestatie La Executarea Datoriilor Fiscale-Avocat Cuculis”
 1. O intrebare despre acest subiect-executarea silita.Pot fi (si cind) executati silit acesti mari datornici la stat,care au sume imense , ca si functiile pe care le detin ? De exemplu Victor Ciorbea,Avocat al Poporului.Cine si cind,il va obliga,sa returnee statului, banii pe care ii datoreaza ? Fiind un conflict de interese,demisia (datorita tocmai acestei functii detinute ) nu trebuie acceptata,ci inlocuita cu destituirea acestuia !

 2. Tocmai am primit hartie de la ANAF cu instiintare Amenzi politie. Nu se stie de cand. Daca nu mai avem chitantele doveditoare suntem executati silit

 3. am primit somatie de executare silita in urma unor datorii la anaf .pe PFA eu neavind nici o autorizatie in sensul acesta.Am depus o cerere de revizuire la anaf aducind in sprijinul acesteia o comunicare de la registrul comertului din care rezulta ca nu figurez ca persoana fizica autorizata.Ce pot sa fac in continuare?

 4. Nefiind în tara m-am trezit cu poprire pe conturi pentru o amendă de acum 9 ani in urmă dar nu mă anunțat nimeni că îmi va pune poprire sau altceva doar că la această amenda cei din primăria de care aparțin au pus cate ceva mărunțiș și amenda nu mi sa prescris acum eu lucrez în străinătate dar banii îmi intră într-un cont in Romania și m-am trezit cu poprire pe conturi.ce pot face in acest caz

 5. Buna seara.Sunt Ana Maria din Targoviste.Am avut un credit la CEC facut in 2007, pe 10 ani undeva in 2012-2013 nu am mai avut posibilitatea achitarii ratelor si am primit o somatie cum ca ar preluat Kruk datoria, dar mai exact un executor judecatoresc.
  Somatia a venit in 2014, inca una in 2015 si tot asa cate una pe fiecare an.
  Ba chiar m-a sunat acest executor zilele acestea sa ma intrebe ce facem cu acest dosar.
  Ce ar trebui sa fac???Sunt mai bine de 5 ani de cand nu am mai platit nimic.
  Astept mult un raspuns.
  Multumesc mult!

  • Buna ziua Sunt an situație critică de mai merge cu pornirile care mi sau facut pe salariu din ianuarie am 500 ron,iar de două luni alte 500 ron,am si un car de plătit si nu iau nici un bănuți la salariu,acum cateva zile am mai primit o scrisoare de la AXN,ca an 48 de ore daca nu achit suma de 250 ron ami pune oprire pe salariu,an care nu mai am de une sa fata.Va rog ce pot face an situația an cauza sa po ajunge de a plăti prin proprie pe salariu dar mai putin sa pot face fata datoriilor?
   Va multumesc!

 6. buna ziua! daca am amenzi de circulatie mai.vechi de 5 ani ar trebui sa le platesc? daca se prescriu, de ce nu sunt anulate si.imi.sunt reamintite cu regularitate de catre primaria de care apartin? multumesc anticipat

 7. Buna ziua. Respect maxim ca lucrati in interesul romanilor. Am primit un titlu executoriu pt niste amenzi de pana in 2010. Odata cu acest titlu a mai fost atasat un alt titlu din 2015. Nu este scrisa vreoadministratie fiscala in antet decat denumirea localitatii iar la creante nu sunt trecute procesle verbale sau sume pe fiecare amenda. Am lucrat detectiv ani buni, astfel s-au adunat pana in 2009 in jur de 20 de amenzi substantiale dar majoritatea contestate si anulate in instanta. Mentionez ca mai am circa 10 zile sa depun contestatie pt anularea titlului. Intre cele doua titluri ( primul nu mi-a fost comunicat) e un termen de 3+ ani. In fapt, inainte de emiterea ultimului cand am vrut sa scot cartea de identitate mi-au cerut din debit ca o conditie de eliberare a chitantei de rol . Am facut cerere pt a mi pune la dispozitia nota de plata sa zic asa si am primit titlul. As vrea sa stiu care are fi motivele principale pt a cere prescrierea sau chiar perimarea executarii intre cele doua titluri. Multumesc, cu stima.

 8. Buna ziua! Am si eu o problema cu ANAF-ul . Anul trecut in iunie am fost sa-mi platesc asigurarile de sanatate , fiind persoana fara venituri . Cand am ajuns la ghiseu doamna functionara mi-a dat un formular pt 12luni de plata . Eu i-am explicat ca doresc sa platesc doar 3luni pt ca atatia bani am. Functionara mi-a spus ca va plati apoi angajatorul.I-am explicat ca nu cred ca va exista vreun angajator pt ca am niste probleme de sanatate si nu ma angajeaza nimeni . Mai exact ar trebui sa-mi scot un certificat de handicap.Dar nu pot sa-l scot daca nu-mi pot face analize pt ca nu am aceasta asigurare. Atunci functionara mi-a spus ca voi primi o instiintare de la anaf . Si am primit-o pe 9 august . Este o somatie de plata pt 9luni – 720 lei si in acelasi timp si instiintare de executare silita incepand cu data de 24 august anul acesta. Eu nu am de unde sa dau acesti bani . In plus aceasta suma este calculata pe asigurarea de sanatate de anul trecut. Adica ca sa pot beneficia de aceste asigurari ar trebui sa platesc in jur de 1400 lei. Am fost la anaf si nici nu i-a interesat ca acea colega nu mi-a spus ca ar fi trebuit sa merg la ei sa anulez cererea pt 12luni inainte de 25 iulie anul acesta.Ce pot face ? In somatie spune ca pot contesta la tribunal. Dar nu stiu ce trebuie sa fac pt asta. Si mai am timp doar pana pe 24august 2018 .Am asteptat pana acum pt ca mi-am tot cautat de munca . Bineinteles fara succes. Sper sa ma puteti ajuta macar cu un mic sfat. Multumesc!

  • @ana gheorghe
   asa am patit si eu,la fel ca dv,am fost sa anunt la anaf ca nu am nici un fel de venit,si functionara de acolo m-a pus sa completez niste hartii cu datele. mele si dupa 2 ani m-am trezit cu somatie si titlu executoriu pe o suma de 1100ron,deci acea functionara abuziva ma scos dator la stat,eu fiind in necunostinta de cauza si crezând ca prin acele hartii anafu stie ca eu nu am nici un venit,si ca nu am din ce sa platesc acele Cass!Ce pot sa fac,e normal asa ceva?anaf este o institutie abuziva ,cu functionari abuzivi,care duc lumea in eroare si fac bani fortat la buget!Bineinteles eu nu am beneficiat deloc de asistenta medicala,sau vreo reteta compensata macar,deci de ce sa platesc aceasta suma?doar pt ca aceasta functionara ma dus in eroare,neinformandu-ma corect?Am crezut ca fac ceva bun anuntând anaful,dar acea functionara ma scos dator la stat,numai zic ca iei bon de ordine degeaba si sesizezi ca stând la rând vin altii fara bonuri si intra in fata,si culmea îi primesc fara bon,deci sfideaza si populatia acesti nesimtiti de functionari de la anaf!Inca ceva,eu nu am primit si nici nu am exemplarul 2 de la acea declaratie,care trebuia sa mi-l dea,si nu am nici acea decizie de impunere cu anexa,graficul in care arata exact lunile si suma de plata,ca nu mi-au dat,mi-au trimis doar somatia si titlu executoriu in plic acesti abuzivi!Sau ce valoare are acea declaratie,daca eu nu am avut nevoie de servicii medicale,pt ce aa platesc ceva ce nu am beneficiat,asta e abuz!asta sa intamplat la anaf constanta!

   • anaful sunt abuzivi,sotia mea desi angajata,cu chitantele platite si tot a primit somatie si titlu executoriu pe niste sume aiurite.astia vor sa faca bani fortat la buget.

 9. Buna ziua!
  Am primit somatie de ececutare silita de la ANAF pt datoriile unei societati care a fost pe numele meu, fara ca sa beneficiez in mod real de aceasta. Care sunt etapele si consecintele care urmeaza, avand in vedere ca nu am bunuri si nici venituri in tara(lucrez legal in Franta)? Multumesc pt raspuns

 10. Buna ziua,

  In urma cu 4 zile am primit de la Judecatoria sectorului executarea silita fara cale de atac pentru un credit neachitat din 2017 din cauza unui impas financiar. Mentionez ca la acel moment am depus o cerere de diminuare a ratei pe o perioada scurta de timp dar mi-a fost refuzata. In plicul de la biroul executorilor judecatoresti am mai primit si o copie dupa contractul de credit cu stampila “conform cu originalul” dar am constatat ca al doilea nume (implicit si semnatura) al reprezentantului bancar e diferit fata de cel de pe contractul meu original iar semnatura mea nu mi-o recunosc. Va rog frumos sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru ca sunt in acelasi impas financiar si de luna viitoare banca imi va bloca o treime din salariu. Multumesc.

 11. Buna ziua,

  In urma cu 4 zile am primit de la Judecatoria sectorului executarea silita fara cale de atac pentru un credit neachitat din 2017 din cauza unui impas financiar. Mentionez ca la acel moment am depus o cerere de diminuare a ratei pe o perioada scurta de timp dar mi-a fost refuzata. In plicul de la biroul executorilor judecatoresti am mai primit si o copie dupa contractul de credit cu stampila “conform cu originalul” dar am constatat ca al doilea nume (implicit si semnatura) al reprezentantului bancar e diferit fata de cel de pe contractul meu original iar semnatura mea nu mi-o recunosc. Va rog frumos sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru ca sunt in acelasi impas financiar si de luna viitoare banca imi va bloca o treime din salariu. Multumesc.

 12. Bună seara,

  Am fost înștiințată de către bancă în data de 14.11.2018, că am o poprire pe conturi reprezentand Adresa nr. 3785737 / 12.11.2018; Dosar exec 1098820
  Institutia emitenta: Administratia Finantelor Publice Sector 4 .
  Cum pot afla ce conține acest dosar, întrucât nu am primit nici o alta adresă/somație/informare în prealabil?! Și cum este posibil să se pună poprire la 2 zile după emiterea adresei respective?!

  Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

 13. Buna ziua, am primit o adresa de infiintare poprire pentru niste obligatii fiscale din venituri din profesii libere[ taxi] pentru anul2008/2009, avand valoarea de 7040 ron. Mentionez ca am incetat aceasta activitate in 2004. La intrebarea mea catre organul fiscal despre aceste datorii, de unde provin , mi s-a spus ca sunt dobanzi si penalitati pentru impozitul din anii aceia. Intrebarea mea este daca nu cumva aceste datorii s-au prescris, avand in vedere termenul legal de prescriere de 5 ani?
  In luna mai 2018, am mai primit o adresa de infiintare poprire pe care am platit-o – 1223 ron, suma care mi s-a spus ca este impozitul datorat pentru aceeasi activitate.
  Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta speta. Multumesc

 14. Buna ziua,
  Am primit o somatie de la ANaf prin care m-a someaza sa achit o datorie din anii 2006(de atunci Sunt plecat din tara). Daca nu achit urmeaza sa fiu executat silit. Am fost la Anaf si nu am primit lamuriri cu privire la suma(ea creste in fiecare an). Cum trebuie procedat?

 15. Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu o problema ce pare sa fi atins un nivel national, ceva ce nu este in regula , foarte multi romani se plang ca se infiinteaza popriri de catre ANAF fara notificarile legale preliminare.
  Vorbim de 3 recomandate “lipsa”, nu de una: 1. Decizia de impunere ; 2. Somatia de plata si titlul executoriu ; 3. Adresă de înfiinţare a popririi si chiar presupunand ca ar fi fost o eroare, la un moment dat , pentru una din ele, aceasta eroare nu s-ar fi produs sistematic , an de an si ptr toate cele 3 – doar in cazul ANAF si numai pentru aceste recomandate.
  De poprire am aflat de la banca, prin SMS. Nici o notificare preliminara din partea ANAF.
  Situatia este incredibila deoarece primesc frecvent avize pentru recomandate , mandate postale, in baza acestor avize merg la oficiul postal si ridic aceasta corespondenta INSA ESTE AL DOILEA AN IN CARE – REFERITOR LA TRIMITERILE ANAF – NU PRIMESC AVIZ / INSTIINTARE SI FACTORUL POSTAL PRECIZEAZA CA NU AVEA CUM SA AVIZEZE ASA CEVA, CE NU A PRIMIT SPRE A-MI INMANA , domnia sa insasi si-a sustinut pozitia cu dovada ca restul avizelor le primesc, este argumentul ca isi face corect meseria si ca singurul motiv pentru care nu am primit avizare pentru o astfel de recomandata este ca ACEASTA RECOMANDATA NU A EXISTAT SPRE A-MI FI INMANATA DE CATRE DANSA.
  Posterita in cauza sustine clar ca si-ar fi adus aminte un astfel de plic ANAF, insa nu a avut asa ceva sa-mi inmaneze, nici sa avizeze.
  “Aceasta lipsa a comunicarii legale a actelor premergatoare popririi este un “”leit-motiv”” , s-a produs si in anul precedent 2018, identic, poprirea fiind demarata in lipsa oricaror notificari, litigiul facand obiectul:
  _contestatiei inregistrata la DGRFP Galati sub nr. xxx / dd.mm.2018
  _Dosarului Civil xxx/yyy/2018 aflat pe rolul Judecatoriei, Sectia Civila
  insa ambele au fost solutionate in defavoarea subsemnatului, pe motiv gresit ca: “”nu s-a putut realiza comunicarea in aceasta modalitate principala prevazuta de dispozitiile legale in materie pentru ca scrisoarea recomandata nu a putut fi inmanata destinatarului, la adresa de domiciliu, si aceasta nici nu s-a prezentat la oficiul postal pentru ridicarea scrisorii, in interiorul termenului de pastrare , desi a fost avizat si reavizat””.”
  Este imposibil pentru un cetatean sa demonstreze ca o recomandata de la ANAF sau presupusele avizari pentru o astfel de recomandata nu au fost primite sau ca , in lipsa efectiva a acestor avizari, comunicarea procedurala nu a fost legal realizata deoarece ANAF “produce” mereu proba ca ar fi trimis o astfel de recomandata cu aviz de primire si deoarece n-a fost ridicata, a facut anunt colectiv pe site.

 16. Bună ziua! În anul 2013 am câștigat la loteria română o suma de bani, anul trecut am primit de la Anaf o somatie cum ca trebuia sa plătesc contribuția de asigurări sociale de sănătate, lucru despre care nu am știut ca trebuie sa plătesc, apoi au trimis un plic cu executare silita, apoi un plic cu sechestru și poprire pe bunuri și conturi. Ce se mai poate face? Mulțumesc.

 17. Bună seara! În anul 2013 luna ianuarie am câștigat la loteria română o suma de bani, în septembrie 2018 am primit plic de la Anaf cu somație pentru plata contribuțiilor sociale pentru asigurări de sănătate din cauza faptului ca am câștigat acest premiu la loteria română, eu nu am știut nimic despre aceste contribuții, ca daca știam le plăteam de atunci. În decembrie 2018 am primit plic cu Titlu executoriu, iar în luna aprilie 2019 plic cu Adresa de înștiințare privind înființarea proprii. Nu știu ce e de făcut și dacă ma poate lamuri cineva în legătură cu aceste lucruri. Mulțumesc anticipat!

 18. Buna ziua. Am primit de la ANAF o decizie de impozitare privind plata CASS pt anul 2015, de o valoare enorma: 36.720 lei. In anul 2015 eu am realizat venituri din vânzarea de acțiuni pe care le dețineam la un S.A., de 667644 LEI, pt care impozitul a fost reținut la sursă. precizez că neavând alte venituri și nefiind salariată, mi-am platit personal CASS-ul, la baza de impozitare pe care mi-a indicat-o la ghișeu, angajatul ANAF. La fel am procedat și în anii 2016 și 2017 și nimeni nu mi-a zis nimic că ar trebui să plătesc altfel.
  Întrebarea mea este pot sa fac contestatie? Mulțumesc!

 19. Buna ziua, am primit de la anaf o decizie de instituire a măsurilor asiguratorii pentru datoriile unei firme la care inca figurez ca Administrator,ca mod de ducere la îndeplinire a măsurilor asiguratorii mi a pus sechestru pe un imobil luat prin credit ipotecar anul trecut pot pierde acest imobil ?

  • Buna ziua. Cele mai multe masuri asiguratorii iau calea desfiintarii daca sunt contestate corect, in termen si se aduc motivele pertinente. Astfel, la intrebarea dvs. raspunsul este da, il puteti pierde daca nu luati nicio masura. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 20. Sunt executata silit de catre primarie . Invoca ca nu am platit impozitul pe un teren arabil pe care nu l muncesc. .si am uitat de acest teren m dosarul a fost deschis in anul 2013 si acum am primit samatia si titlu de executare silita

 21. Buna ziua!
  Imi puteti spune va rog daca poate pune Anaf poprire pe titlul de despagubire ANRP?
  Din cate stiu eu sunt sume cu destinatie speciala asadar este anormal
  Ii pot ataca in instanta?
  Multumesc!

 22. “Ca urmare a solicitarii dumneavoastra inregistrata la Directia de Impozite si Taxe Locale Sector 5 sub nr. 425747/30.07.2019, va informam ca figurati in evidentele noastre fiscale cu 8 amenzi contraventionale transmise de organul emitent ca fiind neplatite, in valoare de 1860 lei, pentru care s-a demarat procedura de executare silita prin emiterea Somatiilor din anii 2014 si 2016. Drept urmare, acestea nu sunt prescrise, urmand a fi emisa Adresa de infiintare a popririi. Daca detineti chitante cu care au fost achitate procesele verbale, va rugam sa le transmiteti la aceasta adresa de e-mail sau direct la sediul nostru din Uranus nr. 98”. amenzile sunt din 2012, 2013, 2014. Este un mail primit de la DITL, de aceea este in ghilimele. Mentionez ca nu mai locuiesc la adresa din buletin din 2014 cand m-am mutat in strainatate. Se mai poate face ceva? Va multumesc

 23. Buna ziua! Am o datorie veche de peste 7 ani catre ANAF. Am de platit undeva la 14 mi de euro accize provenite din contrabanda cu tigari. Daca nu am bani de unde sa platesc si nu am nimic trecut pe numele meu ca sa ma poate executa silit, la ce sa ma astept in continuare si ce trebuie sa fac? ( se poate ajunge la inchisoare)? Multumesc anticipat!

 24. Buna ziua suntem 4 moștenitori la un imobil in com Corbeanca. Unul dintre moștenitori are sechestru pe partea lui de moștenire cu o datorie la ANAF de 1 miliard 400 mil ( din urma unui PFA).Vrem să vindem această moștenire. Ce soluție avem pentru a putea vinde ??

 25. Buna ziua.
  Avem de recuperat de la casa de sanatate 10000 lei pentru concedii medicale din perioada 2018-2019 pentru unul din angajati Am solicitat Anaf respectarea art 230 din codul de procedura fiscal avand in vedere ca avem de incasat sume certe, lichide si exigibile. In acest sens am depus adresa de la casa de sanitate cu confirmarea sumei. Nu am primit nici un raspuns de la Anaf desi au trecut 2 luni. In schimb ni s-a pus poprire pe conturi. Va rugam sa ne precizati ce putem face pentru ca Anaf sa se adreseze casei de sanatate pentru recuperarea acestor sume si sa ne ridice poprirea de pe conturile bancare. Multumim!

 26. Buna ziua , am primit o instiintare de la banca ING unde am contul curent ca mi s-a pus o poprire pe cont de la un executor judecatoresc : Dumitru Vasile Marius ,ca urmare a unei executarii silite !nu cunosc detalii deloc gen : din ce cauza sau cu ce motiv mi s-a inffintat aceasta executare .Mi-au blocat contul ,mi-a intrat salariul si mi-au tras 33% din venturile de pe aceasta luna.Nu am primit nimic in posta ,nici o somatie absolut nimic doar instiintarea de la banca ca mi-e contul blocat !Cum as putea contesta aceasta maniera ,dupa parerea mea abuziva ?

 27. Buna ziua Sunt an situație critică de mai merge cu pornirile care mi sau facut pe salariu din ianuarie am 500 ron,iar de două luni alte 500 ron,am si un car de plătit si nu iau nici un bănuți la salariu,acum cateva zile am mai primit o scrisoare de la AXN,ca an 48 de ore daca nu achit suma de 250 ron ami pune oprire pe salariu,an care nu mai am de une sa fata.Va rog ce pot face an situația an cauza sa po ajunge de a plăti prin proprie pe salariu dar mai putin sa pot face fata datoriilor?
  Va multumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.