Poprire, Sechestru , Executare Silita Anaf? Afla Cum Te Poti Apara De Abuzurile Fiscului-Contestatie La Executarea Datoriilor Fiscale-Avocat Cuculis

Executarea Silita A Creantelor Fiscale-Urmarit De Anaf ? Afla Tot Ce Trebuie Sa Stii  Pentru A Bloca Sau Anula Executarea Silita A Fiscului-Debitorul Scapa De Executare, afla cum?

Executare Silita Anaf si procedura prin care debitorii pot sa combata abuzurile facute prin deciziile de impunere ale organelor fiscale!

In multe dintre cazuri sunt identificate abuzuri ale fiscului.

Daca sunteti executat de ANAF sau de DITL / DGTIL , trebuie sa stiti ca multe dintre executari sunt ilegale.

Stiati ca de data recenta ICCJ a stabilit ca termenul de prescriptie a creantelor fiscale incepe sa curga de la 1 ianuarie a anului imediat urmator nasterii creantei?

Mai jos o sa va prezentam un alt dosar tip #DosarelePrindViata cand va prezentam situatia unui debitor executat silit de ANAF care a reusit sa anuleze DEFINITIV 400000 de euro si care in acest moment sunt si prescrisi.

Sunteti executat silit de catre ANAF? Completati acum formularul de mai jos

Debitor executat silit de 400000 de euro de ANAF , anuleaza executarea silita a ANAF-ului in mod DEFINITIV

Povestea care prinde viata astazi in 2023 este a domnului Baboi.

Acesta a garantat cu un bilet la ordin in calitatea lui de responsabil legal in cadrul unei societati, un proiect desfasurat prin Agentia De plati si dezvoltare rurala si pescuit.

Era un simplu angajat care nu avea nicio responsabilitate sa rezolve problemele societatii din punct de vedere financiar ci doar un simplu reprezentant cu un mandat si atat.

Nu si-a pus nimeni problema in felul acesta cand societatea a refuzat sa mai plateasca datoriile si l-au scos “vinovat” pe clientul nostru care nu avea cum sa fie executat silit de catre ANAF decat ILEGAL!!

Vedeti mai jos decizia emisa de catre ANAF in baza caruia debitorul a fost executat silit.

Decizia de impunere nu i-a fost comunicata niciodata de catre ANAF domnului Baboi. De asemenea, niciun alt act nu a fost semnat de catre acesta si totusi primeste in 2020 o somatie de plata unde apare o suma ce iti taie rasuflarea – 1.905.420 LEI, adica aproximativ 40000 de euro.

Nu uitati, executarile silite pornite de catre ANAF pot fi contestate in 15 zile NU pierdeti acest termen de contestatie!

Echipa de mai jos , colegele mele, alaturi de mine , am reusit in cei 2 ani de zile sa il salvam de la faliment pe toata viata pe debitorul care a fost executat silit de catre ANAF.

Alaturi de anularea executarii silite pornite de catre ANAF, debitorul a reusit sa scape de fapt de intreaga creanta care s-a si prescris intre timp.

400000 de euro anulati din executarea silita a ANAF – Solutia instantei este definitiva, am castigat dosarul

Solutia instantei de judecata dupa 2 ani de zile de proces – Anuleaxa TITLUL EXECUTORIU ANAF si EXECUTAREA SILITA

Dupa cum o sa puteti observa accesand intregul dosar de mai jos de executare silita ANAF, in prima instanta, la fond, contestatia depusa de catre debitor a fost RESPINSA.

Nu renuntati niciodata la drepturile dvs. Era ILEGAL ceea ce se intamplase si anume ca ANAF sa execute silit debitorul care nici macar nu stia de unde provine acel debit.

Asa ca am facut apel la Tribunal si aici SURPRIZA! Am invins, am anulat nu doar executarea silita dar si tiltul executoriu adica pretinsa decizie care nu fusese niciodata emisa catre noi.

28.12.2022Ora estimata: 09:00
Complet: C1 A
Tip solutie: Schimbat total

Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată, în sensul că:

Admite contestaţia la executare. Anulează titlul executoriu din 7.02.2020 şi somaţia nr. 343010053091207 din 7.02.2020, emise în dosarul de executare nr. 1560426340016/ 34/30/1/2020/343010046436626. Definitivă. Pronunţată astăzi, 28.12.2022, şi pusă la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei.
Document: Hotarâre  887/2022  28.12.2022

Anaf nu a stiut procedura de executare silita cu privire la un titlu executoriu tip BILET LA ORDIN dar nici macar nu a respectat prevederile legale cu privire la emitarea unor insitiintari si decizii de impunere, fapt ce a dus nu doar la anularea executarii silite si a titlului executoriu fiscal ci si la PRESCRIPTIA EXECUTARII SILITE.

Cititi si :

Poprire venita de la Anaf? Afla modalitatile de contestare si verifica daca este legala!

Actualizare pentru martie 2020- Avand in vedere decretul semnat de catre Presedintele Romaniei, pe perioada lunii martie 2020 popririle vor fi suspendate insa acest lucru va fi reluat incepand cu terminarea starii de urgenta si atunci trebuie sa fie pregatiti toti antreprenorii sa faca fata valului de popriri si executari silite ale ANAF.

”În acest sens, nu se mai emit somaţii, popriri asupra disponibilităţilor băneşti şi a veniturilor urmăribile şi nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Excepţie fac sumele provenite din hotărârile judecătoreşti pronunţate în materie penală”, a transmis ANAF, printr-un comunicat oficial.

Executare Silita Anaf

Intr-o societate normala, atunci cand primesti un document oficial de la o instituie a statului, cum este cazul nostru ANAF, nu ar trebui sa te duci cu gandul daca este legala sau nu, fiindca nu-i asa? Orice instituie de stat, lucreaza in scopul cetateanului, insa Paradoxal, si practica trecuta prezenta si sa speram ca nu si viitoare, a aratat ca de fapt multe daca nu prea multe dintre aceste popriri executorii emise de catre anaf, sunt ilegale pe diferite aspecte de fond sau de forma.

Poprirea este practic, primul instrument al ANAF atunci cand vrea sa-si intinda mana lunga catre buzunarul contribuabilului. Cine sunt contribuabili la stat? Aproape toata populatia tarii cu extrem de putine exceptii.

Ce este poprirea dispusa de catre ANAF si Executare Silita Anaf?

In primul rand incep prin a spune ca poprirea este o modalitate de a va fi blocate conturile si chiar si angajatorul dvs. (daca aveti) este obligat sa se supuna unui asemenea document provenit din partea unui executor fiscal in cazul creantelor fiscale.

Prin acest document, trimis de catre ANAF catre banci dar si catre locul dvs. De munca, practic, sumele de bani de acolo devin indisponibile pentru dvs.

ATENTIE- Acesta este momentul la care trebuie sa deschideti actiunea de contestatie la executarea silita fiscala.

Desigur, in teorie, banca trebuie sa opreasca cel mult 1/3 din banii din acele conturi ale dvs. unde va incasati salariul sau daca sunteti urmarit de catre mai multi creditori, cel mult 1/2 si de fiecare data povestea se reia si toti banii debitorului dispar ca prin minune din cont(la un anume moment, imi aduc amite ca un debitor, razvratit, chiar a vrut sa depuna o plangere penala pentru furt, desigur nu este cazul).

Aici idenitificam si primul abuz, daca poprirea nu este in limitele de mai sus, atunci ea este ILEGALA si trebuie sa fie ridicata daca nu pe intelegere cu hotarare din partea instantei, deci va trebui sa apelati la instanta de judecata.

Vizualizati si :

Cand se aplica sechestrul de catre ANAF si cand Executare Silita Anaf devine ilegala?

Se dispun măsuri asigurătorii sub forma popririi asigurătorii şi sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi/sau imobile proprietate a debitorului, precum şi asupra veniturilor acestuia, în cazuri excepţionale, respectiv în situaţia în care există pericolul ca acesta să se sustragă, să îşi ascundă ori să îşi risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea.

Vedeti mai jos cazuri prin care am anulat deciziile de impunere ANAF-

Dispoziţiile art. 231 rămân aplicabile. Măsurile asigurătorii devin măsuri executorii la împlinirea termenului prevăzut la art. 230 alin. (1) sau art. 236 alin. (12), după caz, ori la expirarea perioadei de suspendare a executării silite.

In cat timp se prescriu creantele fiscale?

In urma valului anuntat de catre ANAF si prin care s-aru facut si de rusine ca nu au reusit (asta pentru ca nu au incercat) sa recupereze debitele din ultimii 5 ani de zile, cred ca este de folos sa stiti ca ORICE creanta ce nu a fost platita(chiar si amenzile de circulatie) de mai mult de 5 ani de zile, este prescrisa. Totusi ANAF va incerca sa recupereze aceste sume de bani insa atunci cand primiti executarea silita, oferiti-le o surpriza prin contestarea deciziei de executare silita, la instanta de judecata, invocati prescriptia si articolul de mai jos –

Art. 110 din codul de procedura fiscala va scoate din incaurcatura – (1) Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.

Ce trebuie sa verific atunci cand primesc un act de executare de la ANAF ?

Cand vine vorba de forma actelor fiscale iarasi avem o veste buna, fiindca in anumite cazuri si nu sunt putine deloc, deciziile de impunere sau actele de executare silita pornite de catre ANAF contin lipsuri, erori si alte asemenea ce pot duce la anularea in instanta a acelor acte de executare-

(1) Actul administrativ fiscal este nul în oricare din următoarele situații:

a) este emis cu încălcarea prevederilor legale privind competența;

Deci asta inseamna ca daca am primit o decizie de executare din partea unui alt organ fiscal decat cel competent(adica de sectorul,judetul de care apartinem spre exemplu, )atunci actul este nul.

O alta regula –

b) nu cuprinde unul dintre elementele acestuia referitoare la numele, prenumele și calitatea persoanei împuternicite a organului fiscal, numele și prenumele ori denumirea contribuabilului/plătitorului, a obiectului actului administrativ sau a semnăturii persoanei împuternicite a organului fiscal, […]precum și organul fiscal emitent;

De asemenea in completearea celor de mai sus as aminti ca debitorii sa fie atenti si la

 • data la care a fost emis și data de la care își produce efectele;
 • motivele de fapt;
 • temeiul de drept;

Ce fac daca primesc o executare silita pentru o datorie care este veche de 2,3,4 sau 5 ani de zile dar totusi nu este prescrisa?

Mai degraba este imoral insa si ILEGAL sa stai in pasivitate in calitate de organ al statului si mai apoi sa ridici pretentii financiare ce puteau fi recuperate intr-un termen rezonabil.

De ce este ilegal? Pai ANAF se bate cu propriile arme – Codul fiscal prevede ca stabilirea crentelor se face dupa cum urmeaza,

b) certitudinea impunerii, prin elaborarea de norme juridice clare, care să nu conducă la interpretări arbitrare, iar termenele, modalitatea şi sumele de plată să fie precis stabilite pentru fiecare plătitor, respectiv aceştia să poată urmări şi înţelege sarcina fiscală ce le revine, precum şi să poată determina influenţa deciziilor lor de management financiar asupra sarcinii lor fiscale;

Pai daca prevederea arata clar ca trebuie ca aceste termene sa fie PRECISE iar peste tot in codul fiscal se vorbeste despre notificarea debitorului, ANAF este principalul care incalca legea prin “taraganarea”acestor termene.

De asemenea aceasta stare de pasivitate este de natura sa atraga raspunderea disciplinara, civila si poate chiar si penala a celor ce trebuiau sa urmareasca recuperarea debitelor si de asemenea atunci cand suntem pusi intr-o asemenea situatie, se poate invoca si principiu stabilit chiar de catre CJUE acronim pentru Curtea de Justitie a U.E prin care se indica si in materie fiscala ca proportionalitatea trebuie sa fie baza de lucru pentru fiscalistii din intreaga Uniune Europeana.

Ca ultim exemplu, necertitudinea sumelor poate fi un alt argument de contestare a executarii silite ANAF.

Av.drd. Cuculis Adrian

Problema Juridica Ce Necesita Programare – Click Aici

In ipoteza in care treceti prin asemenea proceduri de executare silita fiscala, este bine sa stiti ca puteti sa le contestati in instanta, mai ales in conditiile in care in contextul 2020 si coronavirus, multe dintre afaceri vor fi nevoite pentru a supravietui sa se confrunte cu asemenea contestatii:

159 comments to “Poprire, Sechestru , Executare Silita Anaf? Afla Cum Te Poti Apara De Abuzurile Fiscului-Contestatie La Executarea Datoriilor Fiscale-Avocat Cuculis”
 1. O intrebare despre acest subiect-executarea silita.Pot fi (si cind) executati silit acesti mari datornici la stat,care au sume imense , ca si functiile pe care le detin ? De exemplu Victor Ciorbea,Avocat al Poporului.Cine si cind,il va obliga,sa returnee statului, banii pe care ii datoreaza ? Fiind un conflict de interese,demisia (datorita tocmai acestei functii detinute ) nu trebuie acceptata,ci inlocuita cu destituirea acestuia !

      • Am făcut un imprumut anul trecut la hoața credit și nu am reușit sa nu am reușit sa plătesc încă creditul . Mai exact nu am dat nici un ban înapoi. Ma suna in fiecare zi și ma tot amenință cu poprire și executare silită .

       • Cineva adică un individ cu datele mele personale și făcut un buletin fals și a făcut un împrumut la B.C.R IN ANUL 2008 AM FACUT ATUNCI SESIZARI LA POLITIE parchet .nu sa rezolvat nimic . Si de atunci sunt hartuit de nenumărate firme de recuperări cit și de Anaf

      • Bună ziua. In data 12.06.2015 am făcut un credit de 3500 Ron la Provident urmând să plătesc suma de 5468 Ron la sfârșitul împrumutului.Din motive de sănătate și a multor probleme nu am reușit să îl achit.Vineri 23.02.2024 am primit un plic cu somație imobiliară dacă în termen de 15 zile nu achit suma de 7431 Ron.. Somația ar fii și pe imobilul din București și pe casa de la țară(țin să menționez că pe aceste două imobile suntem 3 moștenitori,eu mamă și fratele meu). Vă rog din suflet să mă ajutați sau să mă învățați ce să fac pentru că sunt la pământ din toate punctele de vedere fiind suferindă și de o boală incurabilă.Vă mulțumesc.O zi frumoasă!

    • Bună ziua, am o poprire pe conturi pentru o datorie la BRD Finance din 2007. Va întreb, nu cumva aceasta datorie s a prescris? Mulțumesc

    • Bună seara, mi sa pus poprire de la anaf pe salariu după 14 anii, poprirea inițială a fost în anul 2011 după sfârșitul procesului, am primit 2 anii cu suspendare, plus 2 de reabilitare și apoi am mersi în Europa la muncă, în 2023 am revenit și mam angajat în țară și după 3 lunii a apărut asta de am făcut atac de panica, adică nu mai mă așteptam după atâția anii, vă mulțumesc, dacă se poate o îndrumare!

   • Bună ziua eu am primit un sechestru pe imobil pentru o datorie a firmei din 2014 cum pot sa conteste acest sechestru

    • Buna ziua!Persoanelor cu dizabilitati li se pot pune propriri?La pensia de handicap fac referire,si ce procent din venituri e legal.Multumesc!

    • Dacă ar fi mai multi executori as avea vreo șansă. Am avut contul blocat și am stat saptmina flamind fiind pe comunitate, la întoarcere patronul mia desfăcut contractul de munca și Tim de2 ani nu mi-am găsit de munca.

      • Buna ziua,am o firma la care am suspendat activitatea in 2010 si nu am mai reluat-o,profit la firma nu am avut ,a functionat un an pe pierdere,acum mi-a venit instintare de la anaf dar nu stiu despre ce este vorba ca nu am ridicat plicul,de 12 ani nu am mai depus nimic pt ca nu am incasat nimic,ce pot patii acum ca nu am redeschis firma dupa 3 ani de suspendare

     • Dacă am o amenda din 2007 și am plătit în 2014 ,pentru ca nu puteam face dezbaterea de moștenire, iar anaf îmi trimite în 2023 ca nu am plătit amenda ,iar eu nu găsesc chitanța, pentru ca nu făceam actele de moștenire dacă nu achitam amenda de 300 de lei ,cum pot dovedi ca am achitat, merge cu contractul de moștenire?
      Mulțumesc!

    • Bună ziua! Am o senntință irevocabilă nr dosar 3385/214/2021.anaf nu mia ridicat poprirea de la BRD este poprirea pusă și pe alocația copiilor.

   • Eu find posesor de permis de conducere cu școală profesională și avînd o încălcare a legi circulației rutiere la categoria b ceea ce a fost specificat și de instanță.Are dreptul să-mi anuleze permisul de conducere un milițian?

   • Tata deține casa construia cu mama și pământ dar noi copii suntem titular pe cada și tata de bunici și nu sa făcut partaj dar el a făcut acte false la un nepot patern și masina teren mam nimic și el a îndepărtat totul ca noi copii sa nu avem nimic

  • Buna ziua.Am primit o notificaré, de la ANAF,prin care ma instiinteaza ca la data de 03.08.2015, SRL-ul(plafar),care nu functioneaza din 2012,inregistreaza obligatii fiscale restante.Ma invita la sediul AJFP pentru consultarea documentatiei. Nu pot sa merg, sunt in Spania.Ce sa fac? Ce mi se poate intampla?E nevoie sa iau legatura cu dumneavoastra? Cu stima. Va multumesc

  • Bună .Ce se poate face când cel care este executat silit s-a ,, dus ” cu capul, a ajuns alcolic, într-un cuvânt un om distrus care și-a pierdut până si familia și totul datorită unor mașinațiuni a unor băieți deștepți sus puși și bine organizați!!!??

 2. Tocmai am primit hartie de la ANAF cu instiintare Amenzi politie. Nu se stie de cand. Daca nu mai avem chitantele doveditoare suntem executati silit

   • Bună ziua.In aprilie 2020 am luat o amenda de 300 lei pentru ca nu aveam completata declarația de deplasare.In 48 ore am plătit suma de 50 lei la primărie.
    In august 2022 am fost înștiințat de banca prin e-mail ca am o poprire de 300 lei.Am mers la ANAF și mi s-a spus ca am plătit la primărie nu la ei.
    Am mers acasă, am găsit PV -ul și chitanta.
    Pe PV de constatare scrie ca plata se face la primărie și este pusa o stampila cu nr contului.Pe chitanta apăre același cont.
    Rog un sfat pentru a scăpa de poprire.Multumesc.

   • Bună ziua! Dacă am deja poprire pe salariu, una după 2 ani, alta după 3 ani, de 2 ani, mai pot face contestație? Asta în condițiile în care contul meu de salariu este încă blocat! Mai mă puteți ajuta?

  • Dom Avocat ași dori sa va intreb daca părinți au decedat si noi suntem 2 frați el locuind în apartamentul părintesc nu vrea sa facem taxa de succesiune pt împărțirea bunului nici sa ma despagubeasca daca merg in instanta si câștig împărțirea imobilului si el nu vrea sa împărțim eu ce pot face in acest sens ?

    • Ma numesc Chifor DanilaAlina.sunt din București Seclor2 și am făcut împrumut la2 bănci pt.a putea.suporta tratamentele necesare ficei mele de 15 ani menționez că fica mea este Chifor Raluca are.15 ani și.are din naștere Sindromul Down nu poate vorbi și se mișcă foarte greu totul a fost bine până după pandemie 2022 când soțul meu a rămas fără servici și nu am mai putut plăti ratele bancare motiv pt.care băncile.OTP. și ING.mi a pus poprire pe indemnizația mea de asistent personal al fiicei mele care era și așa.foarte.mica am ajuns să iau cu tot cu alocația dublă a.fetei.mele 1000 lei pe lună bani cu care nu ne putem descurca am făcut cerere de ridicare temporară a popriri dar am fost refuzată vă rog D le Avocat să ne ajutați cu un sfat ce putem face să ni se ridice și temporar poprirea de pe cont Va mulțumesc fam.Chifor

     • Buna ziua!
      Am primit de la Anaf ca trebuie sa depun declaratia 212 pentru declararea veniturilor din rambursuri perioada 2017-2022.
      Va precizez ca toate obiectele vandute on line au fost obiecte personale.
      Trebuie sa declar ceva sau astept sa vad ce urmeaza?
      In caz de imputare a impozitului unor sume cu titlu de ramburs am sanse de castig in instanta?

   • Bună ziua Domnule avocat ,vin cu o întrebare la dumneavoastră soțul meu acum vreo 8 ani a făcut o mică banca de vreo 2000 de lei și după atata timp mi-a venit foaie acasă precum că mi sa pus sechestru pe mașina și mi sa luat și actele pe ea,se poate plati in rate sa o achit suma ar fi de 3860 lei ..??? Ei nu sunt de acord sa le dau in rate și să-mi de-a actele masinij ce pot face VA ROOOG AJUTATIMA

 3. am primit somatie de executare silita in urma unor datorii la anaf .pe PFA eu neavind nici o autorizatie in sensul acesta.Am depus o cerere de revizuire la anaf aducind in sprijinul acesteia o comunicare de la registrul comertului din care rezulta ca nu figurez ca persoana fizica autorizata.Ce pot sa fac in continuare?

 4. Nefiind în tara m-am trezit cu poprire pe conturi pentru o amendă de acum 9 ani in urmă dar nu mă anunțat nimeni că îmi va pune poprire sau altceva doar că la această amenda cei din primăria de care aparțin au pus cate ceva mărunțiș și amenda nu mi sa prescris acum eu lucrez în străinătate dar banii îmi intră într-un cont in Romania și m-am trezit cu poprire pe conturi.ce pot face in acest caz

   • Sunt executata silit de catre primarie . Invoca ca nu am platit impozitul pe un teren arabil pe care nu l muncesc. .si am uitat de acest teren m dosarul a fost deschis in anul 2013 si acum am primit samatia si titlu de executare silita

  • Trebuia sa faceti contestatie la judecatorie in termen de 15 zile de la primirea instiintarii (scrie si pe actul transmis de ANAF). Poate puteti face i acum daca dovediti ca nu erati in tara la momentul primirii plicului

 5. Buna seara.Sunt Ana Maria din Targoviste.Am avut un credit la CEC facut in 2007, pe 10 ani undeva in 2012-2013 nu am mai avut posibilitatea achitarii ratelor si am primit o somatie cum ca ar preluat Kruk datoria, dar mai exact un executor judecatoresc.
  Somatia a venit in 2014, inca una in 2015 si tot asa cate una pe fiecare an.
  Ba chiar m-a sunat acest executor zilele acestea sa ma intrebe ce facem cu acest dosar.
  Ce ar trebui sa fac???Sunt mai bine de 5 ani de cand nu am mai platit nimic.
  Astept mult un raspuns.
  Multumesc mult!

  • Buna ziua Sunt an situație critică de mai merge cu pornirile care mi sau facut pe salariu din ianuarie am 500 ron,iar de două luni alte 500 ron,am si un car de plătit si nu iau nici un bănuți la salariu,acum cateva zile am mai primit o scrisoare de la AXN,ca an 48 de ore daca nu achit suma de 250 ron ami pune oprire pe salariu,an care nu mai am de une sa fata.Va rog ce pot face an situația an cauza sa po ajunge de a plăti prin proprie pe salariu dar mai putin sa pot face fata datoriilor?
   Va multumesc!

  • Buena ziua.Va rog, am primit o notificaré,de la ANAF,prin care ma instiinteaza ca la data de 03.08.2015, SRL ul(plafar),care nu functioneaza din 2012(nu este inchis),inregistreaza obligatii fiscale restante. Ma invita la sediul AJFP pentru consultarea documentatiei.Nu por sa merg,sunt in Spania.Ce sa fac,ce mi se poate intampla?E nevoie sa iau legatura cu dumneavoastra? Multumesc, cu stima

  • Am fost executata silit pentru o linie de credit.cind mai aveam putin de plata biroul executoresc a facut o notificare banci si mi sa mai pus o suma de bani la executare chipurile cheltueli din timpul executari.mentionez ca eu nu am fost notificata doar banca este legal ? Va rog frumos un raspuns .poprirea este pe firma

 6. buna ziua! daca am amenzi de circulatie mai.vechi de 5 ani ar trebui sa le platesc? daca se prescriu, de ce nu sunt anulate si.imi.sunt reamintite cu regularitate de catre primaria de care apartin? multumesc anticipat

 7. Buna ziua. Respect maxim ca lucrati in interesul romanilor. Am primit un titlu executoriu pt niste amenzi de pana in 2010. Odata cu acest titlu a mai fost atasat un alt titlu din 2015. Nu este scrisa vreoadministratie fiscala in antet decat denumirea localitatii iar la creante nu sunt trecute procesle verbale sau sume pe fiecare amenda. Am lucrat detectiv ani buni, astfel s-au adunat pana in 2009 in jur de 20 de amenzi substantiale dar majoritatea contestate si anulate in instanta. Mentionez ca mai am circa 10 zile sa depun contestatie pt anularea titlului. Intre cele doua titluri ( primul nu mi-a fost comunicat) e un termen de 3+ ani. In fapt, inainte de emiterea ultimului cand am vrut sa scot cartea de identitate mi-au cerut din debit ca o conditie de eliberare a chitantei de rol . Am facut cerere pt a mi pune la dispozitia nota de plata sa zic asa si am primit titlul. As vrea sa stiu care are fi motivele principale pt a cere prescrierea sau chiar perimarea executarii intre cele doua titluri. Multumesc, cu stima.

   • Buna ziua.
    Am vrut sa scot bani de pe cardul de salarii si mi-au spus ca am sume insuficiente.
    Imediat, am primit un mesaj de la banca ca am contul blocat ,,s-a instituit poprire pentru:2265821 suma:34.436.00 RON, info:Administratia judeteana a Finantelir publice Constanta”.
    Am mers la finante si…lupte. Intr-un final am aflat ca sunt datorii
    De prin 2013, 2015,2016 plus accesorii.
    Am semnat 5% in 2012, nu sunt foarte sigura, dupa care, in aceladi an, am divortat.
    Mi-a promis ca nu imi v crea nicio problema.
    Nu am avut nicio tangenta cu firma.
    Pe 21 septembrie, m-am dus la bancomat si s-a intamplat cum v-am spus mai sus.
    Banca era inchisa, ssa ca m-am dus a doua zi la ANAF.
    Am solicitat un document in baza caruia am contul blocat. Nu imi dau nimic.
    Am solicitat la B.T.R.L. un document din care sa reiasa cauza popririi contului. Au spus ca nu pot sa-mi dea.
    Dela ANAF nu am primit nimic: somatii, executari silie, absolut numic.
    Am cardul de salariu blocat, nu am nici bani de paine, un copil de tinut in Bucuresti, in chirie -e student si nu stiu ce sa fac.
    La avocat, nu am niciun document sa duc.
    Ce sfat imi dati?

 8. Buna ziua! Am si eu o problema cu ANAF-ul . Anul trecut in iunie am fost sa-mi platesc asigurarile de sanatate , fiind persoana fara venituri . Cand am ajuns la ghiseu doamna functionara mi-a dat un formular pt 12luni de plata . Eu i-am explicat ca doresc sa platesc doar 3luni pt ca atatia bani am. Functionara mi-a spus ca va plati apoi angajatorul.I-am explicat ca nu cred ca va exista vreun angajator pt ca am niste probleme de sanatate si nu ma angajeaza nimeni . Mai exact ar trebui sa-mi scot un certificat de handicap.Dar nu pot sa-l scot daca nu-mi pot face analize pt ca nu am aceasta asigurare. Atunci functionara mi-a spus ca voi primi o instiintare de la anaf . Si am primit-o pe 9 august . Este o somatie de plata pt 9luni – 720 lei si in acelasi timp si instiintare de executare silita incepand cu data de 24 august anul acesta. Eu nu am de unde sa dau acesti bani . In plus aceasta suma este calculata pe asigurarea de sanatate de anul trecut. Adica ca sa pot beneficia de aceste asigurari ar trebui sa platesc in jur de 1400 lei. Am fost la anaf si nici nu i-a interesat ca acea colega nu mi-a spus ca ar fi trebuit sa merg la ei sa anulez cererea pt 12luni inainte de 25 iulie anul acesta.Ce pot face ? In somatie spune ca pot contesta la tribunal. Dar nu stiu ce trebuie sa fac pt asta. Si mai am timp doar pana pe 24august 2018 .Am asteptat pana acum pt ca mi-am tot cautat de munca . Bineinteles fara succes. Sper sa ma puteti ajuta macar cu un mic sfat. Multumesc!

  • @ana gheorghe
   asa am patit si eu,la fel ca dv,am fost sa anunt la anaf ca nu am nici un fel de venit,si functionara de acolo m-a pus sa completez niste hartii cu datele. mele si dupa 2 ani m-am trezit cu somatie si titlu executoriu pe o suma de 1100ron,deci acea functionara abuziva ma scos dator la stat,eu fiind in necunostinta de cauza si crezând ca prin acele hartii anafu stie ca eu nu am nici un venit,si ca nu am din ce sa platesc acele Cass!Ce pot sa fac,e normal asa ceva?anaf este o institutie abuziva ,cu functionari abuzivi,care duc lumea in eroare si fac bani fortat la buget!Bineinteles eu nu am beneficiat deloc de asistenta medicala,sau vreo reteta compensata macar,deci de ce sa platesc aceasta suma?doar pt ca aceasta functionara ma dus in eroare,neinformandu-ma corect?Am crezut ca fac ceva bun anuntând anaful,dar acea functionara ma scos dator la stat,numai zic ca iei bon de ordine degeaba si sesizezi ca stând la rând vin altii fara bonuri si intra in fata,si culmea îi primesc fara bon,deci sfideaza si populatia acesti nesimtiti de functionari de la anaf!Inca ceva,eu nu am primit si nici nu am exemplarul 2 de la acea declaratie,care trebuia sa mi-l dea,si nu am nici acea decizie de impunere cu anexa,graficul in care arata exact lunile si suma de plata,ca nu mi-au dat,mi-au trimis doar somatia si titlu executoriu in plic acesti abuzivi!Sau ce valoare are acea declaratie,daca eu nu am avut nevoie de servicii medicale,pt ce aa platesc ceva ce nu am beneficiat,asta e abuz!asta sa intamplat la anaf constanta!

   • anaful sunt abuzivi,sotia mea desi angajata,cu chitantele platite si tot a primit somatie si titlu executoriu pe niste sume aiurite.astia vor sa faca bani fortat la buget.

 9. Buna ziua!
  Am primit somatie de ececutare silita de la ANAF pt datoriile unei societati care a fost pe numele meu, fara ca sa beneficiez in mod real de aceasta. Care sunt etapele si consecintele care urmeaza, avand in vedere ca nu am bunuri si nici venituri in tara(lucrez legal in Franta)? Multumesc pt raspuns

 10. Buna ziua,

  In urma cu 4 zile am primit de la Judecatoria sectorului executarea silita fara cale de atac pentru un credit neachitat din 2017 din cauza unui impas financiar. Mentionez ca la acel moment am depus o cerere de diminuare a ratei pe o perioada scurta de timp dar mi-a fost refuzata. In plicul de la biroul executorilor judecatoresti am mai primit si o copie dupa contractul de credit cu stampila “conform cu originalul” dar am constatat ca al doilea nume (implicit si semnatura) al reprezentantului bancar e diferit fata de cel de pe contractul meu original iar semnatura mea nu mi-o recunosc. Va rog frumos sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru ca sunt in acelasi impas financiar si de luna viitoare banca imi va bloca o treime din salariu. Multumesc.

 11. Buna ziua,

  In urma cu 4 zile am primit de la Judecatoria sectorului executarea silita fara cale de atac pentru un credit neachitat din 2017 din cauza unui impas financiar. Mentionez ca la acel moment am depus o cerere de diminuare a ratei pe o perioada scurta de timp dar mi-a fost refuzata. In plicul de la biroul executorilor judecatoresti am mai primit si o copie dupa contractul de credit cu stampila “conform cu originalul” dar am constatat ca al doilea nume (implicit si semnatura) al reprezentantului bancar e diferit fata de cel de pe contractul meu original iar semnatura mea nu mi-o recunosc. Va rog frumos sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru ca sunt in acelasi impas financiar si de luna viitoare banca imi va bloca o treime din salariu. Multumesc.

  • Buna ziua. Parintii mei au o firma in romania, acum cateva luni a muncit o femeie o luna jumate apoi a plecat ptr ca avea datorii si au aflat de la anaf ca munceste si urmau sa ii puna proprire pe salariu. Mama mea a anuntat ca femeia nu mai munceste la ea la firma iar acum mama mea a primit instiintare de la executor ca trebuie sa ii plateasca femeii asteia datoria. Este normal asa ceva? Ce se poate face?

    • Buna ziua, am și eu o întrebare, fiica mea a fost amăgită de cineva sa devină administratorul unei societăți, in ianuarie 2008, ia lăsat acelei persoane procura sa se ocupe de societate, in septembrie a predat societatea altei persoane tot prin procura deoarece nu era în țara, in 2009 și 3010 sa judecat pentru insolventa și creanțele societății, tot cu procura a fost reprezentată, dar în final a fost scoasă cu o datorie de către ANAF cu 55 000 lei asta pe anii 2004 2005 2006 și cei de la ANAF au spus că ea a deținut societatea din anul 1991 ceea ce este total fals deoarece fiica avea doar 9 ani in 1991, acum anaful dorește să facă partajul casei sa o poată executa, este corect și cum o pot rezolva un sfat va rog, am depus actele la judecătorie

     • Buna ziua, noi am reusit sa anulam 4 milioane de lei intr-o situatie identica, fiindca este clar ca nu cel care avea acest rol de administrator era de vina ci cei din spatele lui. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

 12. Bună seara,

  Am fost înștiințată de către bancă în data de 14.11.2018, că am o poprire pe conturi reprezentand Adresa nr. 3785737 / 12.11.2018; Dosar exec 1098820
  Institutia emitenta: Administratia Finantelor Publice Sector 4 .
  Cum pot afla ce conține acest dosar, întrucât nu am primit nici o alta adresă/somație/informare în prealabil?! Și cum este posibil să se pună poprire la 2 zile după emiterea adresei respective?!

  Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

 13. Buna ziua, am primit o adresa de infiintare poprire pentru niste obligatii fiscale din venituri din profesii libere[ taxi] pentru anul2008/2009, avand valoarea de 7040 ron. Mentionez ca am incetat aceasta activitate in 2004. La intrebarea mea catre organul fiscal despre aceste datorii, de unde provin , mi s-a spus ca sunt dobanzi si penalitati pentru impozitul din anii aceia. Intrebarea mea este daca nu cumva aceste datorii s-au prescris, avand in vedere termenul legal de prescriere de 5 ani?
  In luna mai 2018, am mai primit o adresa de infiintare poprire pe care am platit-o – 1223 ron, suma care mi s-a spus ca este impozitul datorat pentru aceeasi activitate.
  Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta speta. Multumesc

 14. Buna ziua,
  Am primit o somatie de la ANaf prin care m-a someaza sa achit o datorie din anii 2006(de atunci Sunt plecat din tara). Daca nu achit urmeaza sa fiu executat silit. Am fost la Anaf si nu am primit lamuriri cu privire la suma(ea creste in fiecare an). Cum trebuie procedat?

 15. Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu o problema ce pare sa fi atins un nivel national, ceva ce nu este in regula , foarte multi romani se plang ca se infiinteaza popriri de catre ANAF fara notificarile legale preliminare.
  Vorbim de 3 recomandate “lipsa”, nu de una: 1. Decizia de impunere ; 2. Somatia de plata si titlul executoriu ; 3. Adresă de înfiinţare a popririi si chiar presupunand ca ar fi fost o eroare, la un moment dat , pentru una din ele, aceasta eroare nu s-ar fi produs sistematic , an de an si ptr toate cele 3 – doar in cazul ANAF si numai pentru aceste recomandate.
  De poprire am aflat de la banca, prin SMS. Nici o notificare preliminara din partea ANAF.
  Situatia este incredibila deoarece primesc frecvent avize pentru recomandate , mandate postale, in baza acestor avize merg la oficiul postal si ridic aceasta corespondenta INSA ESTE AL DOILEA AN IN CARE – REFERITOR LA TRIMITERILE ANAF – NU PRIMESC AVIZ / INSTIINTARE SI FACTORUL POSTAL PRECIZEAZA CA NU AVEA CUM SA AVIZEZE ASA CEVA, CE NU A PRIMIT SPRE A-MI INMANA , domnia sa insasi si-a sustinut pozitia cu dovada ca restul avizelor le primesc, este argumentul ca isi face corect meseria si ca singurul motiv pentru care nu am primit avizare pentru o astfel de recomandata este ca ACEASTA RECOMANDATA NU A EXISTAT SPRE A-MI FI INMANATA DE CATRE DANSA.
  Posterita in cauza sustine clar ca si-ar fi adus aminte un astfel de plic ANAF, insa nu a avut asa ceva sa-mi inmaneze, nici sa avizeze.
  “Aceasta lipsa a comunicarii legale a actelor premergatoare popririi este un “”leit-motiv”” , s-a produs si in anul precedent 2018, identic, poprirea fiind demarata in lipsa oricaror notificari, litigiul facand obiectul:
  _contestatiei inregistrata la DGRFP Galati sub nr. xxx / dd.mm.2018
  _Dosarului Civil xxx/yyy/2018 aflat pe rolul Judecatoriei, Sectia Civila
  insa ambele au fost solutionate in defavoarea subsemnatului, pe motiv gresit ca: “”nu s-a putut realiza comunicarea in aceasta modalitate principala prevazuta de dispozitiile legale in materie pentru ca scrisoarea recomandata nu a putut fi inmanata destinatarului, la adresa de domiciliu, si aceasta nici nu s-a prezentat la oficiul postal pentru ridicarea scrisorii, in interiorul termenului de pastrare , desi a fost avizat si reavizat””.”
  Este imposibil pentru un cetatean sa demonstreze ca o recomandata de la ANAF sau presupusele avizari pentru o astfel de recomandata nu au fost primite sau ca , in lipsa efectiva a acestor avizari, comunicarea procedurala nu a fost legal realizata deoarece ANAF “produce” mereu proba ca ar fi trimis o astfel de recomandata cu aviz de primire si deoarece n-a fost ridicata, a facut anunt colectiv pe site.

 16. Bună ziua! În anul 2013 am câștigat la loteria română o suma de bani, anul trecut am primit de la Anaf o somatie cum ca trebuia sa plătesc contribuția de asigurări sociale de sănătate, lucru despre care nu am știut ca trebuie sa plătesc, apoi au trimis un plic cu executare silita, apoi un plic cu sechestru și poprire pe bunuri și conturi. Ce se mai poate face? Mulțumesc.

 17. Bună seara! În anul 2013 luna ianuarie am câștigat la loteria română o suma de bani, în septembrie 2018 am primit plic de la Anaf cu somație pentru plata contribuțiilor sociale pentru asigurări de sănătate din cauza faptului ca am câștigat acest premiu la loteria română, eu nu am știut nimic despre aceste contribuții, ca daca știam le plăteam de atunci. În decembrie 2018 am primit plic cu Titlu executoriu, iar în luna aprilie 2019 plic cu Adresa de înștiințare privind înființarea proprii. Nu știu ce e de făcut și dacă ma poate lamuri cineva în legătură cu aceste lucruri. Mulțumesc anticipat!

 18. Buna ziua. Am primit de la ANAF o decizie de impozitare privind plata CASS pt anul 2015, de o valoare enorma: 36.720 lei. In anul 2015 eu am realizat venituri din vânzarea de acțiuni pe care le dețineam la un S.A., de 667644 LEI, pt care impozitul a fost reținut la sursă. precizez că neavând alte venituri și nefiind salariată, mi-am platit personal CASS-ul, la baza de impozitare pe care mi-a indicat-o la ghișeu, angajatul ANAF. La fel am procedat și în anii 2016 și 2017 și nimeni nu mi-a zis nimic că ar trebui să plătesc altfel.
  Întrebarea mea este pot sa fac contestatie? Mulțumesc!

 19. Buna ziua, am primit de la anaf o decizie de instituire a măsurilor asiguratorii pentru datoriile unei firme la care inca figurez ca Administrator,ca mod de ducere la îndeplinire a măsurilor asiguratorii mi a pus sechestru pe un imobil luat prin credit ipotecar anul trecut pot pierde acest imobil ?

  • Buna ziua. Cele mai multe masuri asiguratorii iau calea desfiintarii daca sunt contestate corect, in termen si se aduc motivele pertinente. Astfel, la intrebarea dvs. raspunsul este da, il puteti pierde daca nu luati nicio masura. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

   • Buna ziua domnule avocat.am mai multe parcele de teren extravilan cumpărate cu acte de măna, menționez faptul că sânt trecute la mine in registrul agricol de peste 25de ani ,cum as putea sa intru in posesia lor ,sa fiu proprietar de drept.multumesc watap 0675409978

  • Buna ziua domnule avocat.am mai multe parcele de teren extravilan cumpărate cu acte de măna, menționez faptul că sânt trecute la mine in registrul agricol de peste 25de ani ,cum as putea sa intru in posesia lor ,sa fiu proprietar de drept.multumesc

 20. Sunt executata silit de catre primarie . Invoca ca nu am platit impozitul pe un teren arabil pe care nu l muncesc. .si am uitat de acest teren m dosarul a fost deschis in anul 2013 si acum am primit samatia si titlu de executare silita

 21. Buna ziua!
  Imi puteti spune va rog daca poate pune Anaf poprire pe titlul de despagubire ANRP?
  Din cate stiu eu sunt sume cu destinatie speciala asadar este anormal
  Ii pot ataca in instanta?
  Multumesc!

   • Buna ziua domnule avocat.am mai multe parcele de teren extravilan cumpărate cu acte de măna, menționez faptul că sânt trecute la mine in registrul agricol de peste 25de ani ,cum as putea sa intru in posesia lor ,sa fiu proprietar de drept.multumesc watap 0675409978

    • Buna seara
     Soțul meu a luat un credit laBRD
     In anul2006 și nu a achitat integral, in momentul de față a venit un plic cu executare silita, menționez că jumătate din suma reprezintă cheltuieli cu executarea, mă puteți ajuta sa fac contestație?

 22. “Ca urmare a solicitarii dumneavoastra inregistrata la Directia de Impozite si Taxe Locale Sector 5 sub nr. 425747/30.07.2019, va informam ca figurati in evidentele noastre fiscale cu 8 amenzi contraventionale transmise de organul emitent ca fiind neplatite, in valoare de 1860 lei, pentru care s-a demarat procedura de executare silita prin emiterea Somatiilor din anii 2014 si 2016. Drept urmare, acestea nu sunt prescrise, urmand a fi emisa Adresa de infiintare a popririi. Daca detineti chitante cu care au fost achitate procesele verbale, va rugam sa le transmiteti la aceasta adresa de e-mail sau direct la sediul nostru din Uranus nr. 98”. amenzile sunt din 2012, 2013, 2014. Este un mail primit de la DITL, de aceea este in ghilimele. Mentionez ca nu mai locuiesc la adresa din buletin din 2014 cand m-am mutat in strainatate. Se mai poate face ceva? Va multumesc

 23. Buna ziua! Am o datorie veche de peste 7 ani catre ANAF. Am de platit undeva la 14 mi de euro accize provenite din contrabanda cu tigari. Daca nu am bani de unde sa platesc si nu am nimic trecut pe numele meu ca sa ma poate executa silit, la ce sa ma astept in continuare si ce trebuie sa fac? ( se poate ajunge la inchisoare)? Multumesc anticipat!

   • Am primit somatie,titlu executoriu Anaf Bv,pt.datorii Ghimbaselul Bod,de 24535 lei.Eu am lucrat acum Aprox.40 ani când se numea coop.de constă,pana s-au privatizat,pe vremea mea toți sa l arații eram membrii coop.De aproape 5 ani Anaf încearcă sa recupereze dar a așteptat pana au decedat cei doi salariați care au mai rămas,respectiv președinte si cont.sef.Spun ca este răspundere colectiva,5 pers.din vechea garda de aprox.70 ani,cu pensii după 33 ani munca de 1000 lei,care nu avem legătură cu datoriile Soc.Ghimbaselul,acum am înțeles ca am rămas doua caci trei au făcut contestație anul trecut si s- au scos,eu am fost bolnava dar am aceeași situație cu ele.Sunt disperata,singura,f.copii,fara casa,pensie 1300 lei si rata de 150llei la unicredit,au trecut deja 5 zile din 15

 24. Buna ziua suntem 4 moștenitori la un imobil in com Corbeanca. Unul dintre moștenitori are sechestru pe partea lui de moștenire cu o datorie la ANAF de 1 miliard 400 mil ( din urma unui PFA).Vrem să vindem această moștenire. Ce soluție avem pentru a putea vinde ??

 25. Buna ziua.
  Avem de recuperat de la casa de sanatate 10000 lei pentru concedii medicale din perioada 2018-2019 pentru unul din angajati Am solicitat Anaf respectarea art 230 din codul de procedura fiscal avand in vedere ca avem de incasat sume certe, lichide si exigibile. In acest sens am depus adresa de la casa de sanitate cu confirmarea sumei. Nu am primit nici un raspuns de la Anaf desi au trecut 2 luni. In schimb ni s-a pus poprire pe conturi. Va rugam sa ne precizati ce putem face pentru ca Anaf sa se adreseze casei de sanatate pentru recuperarea acestor sume si sa ne ridice poprirea de pe conturile bancare. Multumim!

 26. Buna ziua , am primit o instiintare de la banca ING unde am contul curent ca mi s-a pus o poprire pe cont de la un executor judecatoresc : Dumitru Vasile Marius ,ca urmare a unei executarii silite !nu cunosc detalii deloc gen : din ce cauza sau cu ce motiv mi s-a inffintat aceasta executare .Mi-au blocat contul ,mi-a intrat salariul si mi-au tras 33% din venturile de pe aceasta luna.Nu am primit nimic in posta ,nici o somatie absolut nimic doar instiintarea de la banca ca mi-e contul blocat !Cum as putea contesta aceasta maniera ,dupa parerea mea abuziva ?

 27. Buna ziua Sunt an situație critică de mai merge cu pornirile care mi sau facut pe salariu din ianuarie am 500 ron,iar de două luni alte 500 ron,am si un car de plătit si nu iau nici un bănuți la salariu,acum cateva zile am mai primit o scrisoare de la AXN,ca an 48 de ore daca nu achit suma de 250 ron ami pune oprire pe salariu,an care nu mai am de une sa fata.Va rog ce pot face an situația an cauza sa po ajunge de a plăti prin proprie pe salariu dar mai putin sa pot face fata datoriilor?
  Va multumesc!

 28. buna ziua
  am primit o poprire pe cont ,va rog sa ma ajutati sa o contest.
  este o amenda de3000 ron si niste datorii de care nu am habar.

  Multam frumos

 29. Am primit poprire in banci pentru regularizare contributii sanatate pe motiv ca in 2017 am avut profit din depozite la banca. Dar veniturile din depozite au fost mici. Banuiesc ca trebuie sa fie depasit un anume profit din depozite lunar care sa atraga plata contributiei la sanatate. Corect? Sau indiferent de valoarea dobanzii primita tot se plateste contributie la sanatate?
  Se poate rezolva prin contestatie? Daca, da, unde si cum se face contestatie?

 30. buna ziua.
  un verisor primar este incarcerat in penitenciarul mioveni.
  azi a primit o citatie ca trebuie sa fie exacutat silit pentru ca are de platit cheltuieli de judecata.
  trebuie sa ai opreasca 30% din banii care ai primeste de mama lui de acasa, adica din pensia ei.
  am fost sunat de catre verisorul meu si a zis sa ai caute pe internet un articol in care el poate sa faca o contestatie pentru a opri aceasta executare silita.
  care este articilul care il va ajuta pe verisorul meu sa faca o contestatie la executare silita.
  sa dovedeasaca ca banii sunt din donalii nici decum din fondurile lui propri.

 31. Bună ziua, La adresa mea funcționează o firma a unei cunoștințe, a făcut contract, dar doar în acte are sediul la mine. Momentan vin înștiințări de la Anaf, nu sume mari, de ordinul sutelor de lei. Zilele acestea a venit o înștiințare de plata prin firma de recuperări. Vreau sa știu dacă ma obliga pe mine cu ceva acest lucru, în sensul sa mi execute ceva bunuri.

 32. Buna ziua! Am avut o proprire de 3300de lei ea fiind achitata mi au oprit salariul..am sunat la anaf iar iei imi spun ca au trimis email cu ridicare proprirei inspre locul meu de munca de unde mi sau oprit bani si spre banca BCR. Dar cei de la banca nu vor sa mi inapoieze banii pe motiv ca nu au primit si ca vor inscris. Ce pot face mi au luat 15 mil din salariu si nu vor sa mi inapoieze

 33. Buna ziua. Cum pot afla despre ce este vorba ? Am primit somatie pe care scrie ,, venituri din recuperarea cheltuielilor judiciare avansate de stat de la persoanele rezidente” si suma 600 lei.
  Sa nu am probleme o platesc . Dar cum pot afla despre ce este vorba? Dosar de executare nr 8173/21/30/1/2021/213010049645031 nr 213010056240160 din 10.11.2021
  C.N.P. 1701212212962

 34. Bună ziua! Am o amenda de la ITM,deja m-a contactat un executor din partea ANAF,nu știu cum trebuie procedat…firma nu mai funcționează din 2019,atunci am primit și amenda.Nu am cumpărat nimic pe firma,a funcționat doar 2 luni.Am doar un teren și o mașină împreună cu soțul,terenul este ipotecat.Ce poate sa-mi ia? Ce se întâmplă ,nu am nici loc de munca.

 35. Am primit somatie,titlu executoriu Anaf Bv,pt.datorii Ghimbaselul Bod,de 24535 lei.Eu am lucrat acum Aprox.40 ani când se numea coop.de constă,pana s-au privatizat,pe vremea mea toți sa l arații eram membrii coop.De aproape 5 ani Anaf încearcă sa recupereze dar a așteptat pana au decedat cei doi salariați care au mai rămas,respectiv președinte si cont.sef.Spun ca este răspundere colectiva,5 pers.din vechea garda de aprox.70 ani,cu pensii după 33 ani munca de 1000 lei,care nu avem legătură cu datoriile Soc.Ghimbaselul,acum am înțeles ca am rămas doua caci trei au făcut contestație anul trecut si s- au scos,eu am fost bolnava dar am aceeași situație cu ele.Sunt disperata,singura,f.copii,fara casa,pensie 1300 lei si rata de 150llei la unicredit,au trecut deja 5 zile din 15

  • Bună ziua, am avut o firma, care nu mai funcționează de 4 ani, nu era închisă prin acte, și acuma nea spus contabila ca a fost anaf la ei în control, si avem de plata 400 mii lei datorie, din dividente. Nu am avut habar de nimic atâția ani,când funcționa firma am plătit tot timpul datoriile la stat, dar nu am știut nimic de dividente, știu ca contabila e de vina trebuia sa ne spună sa închidem firma de mult. Inca nu a venit nimic în poștă, dar îmi e tare frica ca poate sa îmi pună sechestru pe locuință proprie? Doar atat am. Pe nume. Nu am cum sa plătesc datoria uriașă la stat. Oare poate sa puna sechestru pe locuință? Mulțumesc

 36. Buna ziua sunt din Galati dar locuiesc in Franta.Am avut o Amenda penala in valoare de 5 mii de lei data de judecatoria din Bacau care am platito in 2021, insa ce i de la Anaf imi trimiteau incontinuare acasa plicuri ca trebuie sa platesc amenda, dupa ceva vreme ca ma executa silit. Anul trecut in August am fost acasa scurt timp si m am dus la Anaf sa rezolv problema( cu chitanta in mana) insa toti ridicau din umeri si ma trimiteau de la un ghiseu la altul.Nu am rezolvat nimic..a trebuit sa plec din tara.Anul acesta m am trezit ca cei de la Judecatoria Bacau m au bagat in instanta schimbarea amenzii cu inchisoare. Am trimis la o cunostinta din Ro chitanta amenzii platite mi a trimiso la Bacau sa judecat cazul in lispa si mi a dat castig de cauza au anulat tot. Acum iar ce i de la Anaf mi au trimis acasa plicuri ca ma executa silit, mi au pus proprire pe bunuri etc. Nici nu sunt in tara sa pot rezolva abia in luna august ajung…ma puteti sfatui cu ceva? multumesc

   • Am o datorie la ANAF din 2016 , ANAF m a dat pe mîna recuperatorului , recuperatorul de la 100 de lei datorie a ajuns la 2700 , care este procedura ? Se poate depune o cerere intenție de restructurare a datoriei ? Mulțumesc .

 37. Buna ziua am primit ÎNȘTIINȚARE
  privind înființarea popririi pentru niste amenzi din 2012, 2013, 2014 si 2019, credeti ca se mai poate face ceva? instiintarea am primit-o pe 06.09.2023. nu pot atasa documentul primit de la ANAF
  Va multumesc
  Ion Edmond Gava

 38. Buna ziua,

  Pentru asociatiile de proprietari care figureaza cu datorii restante prescrise catre bugetele de stat, care este procedura va rog? cat poate fi instituita poprirea pe cont? avand in vedere ca este insolvabil, poate fi datoria radiata din oficiu de catre fisc? multumesc

 39. Buna ziua,
  Am avut o societate dar sa radiat automat din 2012,a ramas ceva de plata ,acum cred ca sa marit suma. Am primit acum de la anaf precum ca masina mea.Stare secestrat.Fara evaluare,dar masina inca o folosesc.
  art24 7 (1)/legea207/2015
  art238(9)/LEGEA 207/2015
  art336alin1lit.m din legea 207/2015
  Si lista continua daca eu incalc .Ce este de facut?

 40. Eu cu tata stam o casa care nu vor saimi face contractul de casa stau de 1jumatate .si vor sa ne dea afara si sa stam pe străzi.unde samă adresez la parchet sau justitie.in locul nostru vor sa bage un neam dea lui primarul.ce fac in cazul acesta.

 41. Am primit de la Anaf o adresa de infiintare poprire pentru o suma de 5477 lei impozit minim plus majorari si dobanzi , conf. OUG 34/2009 , cu toate ca nu mai am activitate din 2009 si pana la acel an am avut o activitate foarte sporadica si mica . Adresa de infiintare poprire va fi trimisa la Casa de pensii Prahova deoarece sunt pensionar cu o pensie de 1225 lei si primesc si ajutor de 250 lei de la stat o data la 2 luni . Aceasta datorie nu este prescrisa ? Nu mai am activitate din 2009. Am primit in 2020 de la Anaf Proces verbal de declarare a starii de insolvabilitate a firmei . Va rog dati-mi un sfat ce pot sa fac ? Multumesc!

 42. Am poprire pe salariu de aproape un an de zile …crede.ti ca ma puteți ajuta …am un minim pe economie sunt singura și un copil de întreținut.

 43. Eu nu am nici un venit sunt diagnosticat -cancer și au blocat contul bancar din care au tras suma pe care o aveam ca ajutor pentru întreținere ANAF SEC 3

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.