Ce Am De Facut Daca Creditul A Fost Vandut La Recuperatorii De Creante-Cum Ne Putem Apara De Executarea Silita-Avocat Cuculis

Credit Cesionat Catre Recuperatorii De Creante?

Nu Mai Au Voie Sa Va Perceapa Dobanda Si Puteti Contesta Cesiunea

-Recuperatorii Trebuie Sa Va Cheme In Judecata Inainte De A Va Putea Executa, Altfel Este Ilegala Executarea Silita-Avocat Cuculis

Executarea Silita poate fi anulata! Executat Silit De Credit Express Financial Services?

Haideti sa vedem ce putem sa facem daca creditul a fost vandut la recuperatorii de creante.

Pasii pe care ii are de urmat un debitor executat silit in contextul unei cesiuni de creante, daca vrea sa scape de urmarirea silita atunci cand ea este ilegala.

Tinem sa mentionam ca recuperarea de creante ca fenomen, a fost reglementata foarte tarziu in Romania, asta prin OUG 2/2016 cu privire inclusiv la cesiunea de creante si cum se comporta un recuperator de creante pe teritoriul Romaniei.

Prin urmare, avem in spate ani de zile de abuzuri, toate patronate de aceste entitati de recuperare a creantelor cesionate de la banci catre recuperatorii de creante.

Daca Creditul A Fost Vandut La Recuperatorii de creante, aveti arme valabile pentru a le contesta calitatea de creditor, procedura de punere in executare silita a contractelor vandute de la banci la recuperatorii de creante dar si valabilitatea titlului executoriu si poate chiar si creanta in sine, prin invocarea unei prescriptii sau neregularitati in executarea silita.

In principal, un avocat de contestatii la executare silita, va poate identifica principalele probleme pe care le poate avea o cesiune de creante si astfel prin intermediul unei contestatii la executarea silita impotriva creditelor vandute si puse in executare de catre banca, poate sa va obtina o scutire integrala de la poprirea pusa pe contul dvs. sau poate chiar sa va salveze casa de la executarea silita.

Regulile s-au schimbat, spre exemplu. trebuie sa stiti ca daca banca cesioneaza contractul de credit spre un recuperator de creante, fie recuperatorul fie banca, trebuie sa va NOTIFICE in scris cu privire la acest lucru iar dvs. aveti dreptul conform OUG 52/2016 sa CONTESTATI CESIUNEA CREDITULUI!

Poate e mult spus, s-au schimbat regulile in materia cesiunii de creante insa un lucru este clar, cu aparitia OUG 52/2016, fenomenul executarilor silite poate fi contestat MULT MAI USOR de catre un avocat specializat in executare silita, asta doar daca sunteti vigilent si supuneti analizei vanzarea contractului dvs. de credit, pentru a putea fi identificate posibile ilegalitati si mai apoi sa poata fi contestate si anulate , in instanta.

Un pic de legislatie pentru a intelege mai clar ce se intampla Daca Creditul A Fost Vandut La Recuperatorii de creante si daca incepe o executare impotriva dvs.

CAPITOLUL X din oug 52/2016 ne vorbeste despre momentele cand o banca are voie sa va cesioneze creditul dar si despre ceea ce puteti face dvs. pentru a contesta suma pentru care sunteti urmarit silit de catre acesti pretinsi recuperatori de creante, despre care trebuie sa va asigurati ca au toate actele necesare in regula, pentru a putea “lucra” pe teritorirul tarii noastre.

De stiut pentru toti cei care au creditele vandute / cesionate la recuperatorii de creante, acest demers implica de fapt o trecere din portofoliul bancii de unde ati contractat initial la o firma de tip SRL, care NU ARE DREPTUL SA VA ADAUGE DOBANZI CONTRACTUALE.

Una dintre conditiile pe care trebuie sa le indplineasca cesiunea de creanta, a creditului catre recuperator este urmatoarea:

(1) Consumatorul este informat cu privire la cesiunea prevăzută la art. 58. Cesiunea, individuală sau în cadrul unui portofoliu de creanţe, devine opozabilă consumatorului prin notificarea adresată acestuia de către cedent.

Asta inseamna ca daca nu ati primit o notificare cu privire la cesionarea creditului catre recuperator, NU TREBUIE SA PLATITI NIMIC ACELUI RECUPERATOR iar daca a inceput executarea silita pe baza unui credit cesionat si nenotificat, executarea este NULA!

De asemenea, pentru prima data in legislatia din Romania se face distinctia CLARA intre CONTRACTUL DE CREDIT si CREANTA REZULTATA DIN CONTRACTUL DE CREDIT .

Aici, tot legislatia ne ajuta si il ajuta pe debitor care are noi arme impotriva recuperatorilor de creante.

Astfel — (1) în cazurile în care contractul de credit însuşi ori numai creanţele rezultate dintr-un contract de credit se cesionează, consumatorul are dreptul să invoce împotriva cesionarului orice mijloc de apărare la care putea recurge împotriva cedentului iniţial, inclusiv dreptul la despăgubire.

Cand pot recuperatorii de creante sa-mi cumpere creditul? Este legal? Pot Contesta Cesiunea de Creanta?

Cu ajutorul celor 10 ani de experienta in materie de executare silita si mai ales ca am fost primii care am demascat abuzul recuperatorilor de creante care cesioneaza de la banci creditele intrate in scadenta anticipata, putem sa spunem ca un procent covarsitor din creantele cesionate catre firmele de recuperare a creantelor fie sunt prescrise, deci imposibil de pus in executare silita legala ci doar ilegala fie comporta probleme grave la notificarile de cesiune.

Cesiunea poate fi legala insa doar in anumite conditii iar clauza din contractul de credit ce da posibilitatea bancii sa cesioneze, are potential abuziv.

(4) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), creanţele rezultate din contractele de credit neperformante, pentru care creditorul a declarat scadenţa anticipată ori a iniţiat procedura executării silite a consumatorului, pot fi cesionate către entităţi care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe, […].

RECUPERATORII DE CREANTE NU VA MAI POT EXECUTA SILIT FARA A MERGE PRIMA DATA LA INSTANTA!

ATENTIE – A inceput executarea silita impotriva dvs. si nu ati fost chemat in judecata prima data? ATUNCI EXECUTAREA ESTE NULA ABSOLUT!

Cititi cu atentie ce prevede punctul 5 – 

(5) Contractele de credit, contractele de ipotecă, precum şi orice alte înscrisuri care au caracter de instrumente de garantare a respectivelor credite, încheiate la solicitarea creditorilor, nu reprezintă titluri executorii în cazul în care cesionarul este o entitate ce desfăşoară activităţi de recuperare creanţe.

Nu uitati- RECUPERATORUL DE CRENTE TREBUIE SA POATA FI GASIT IN ROMANIA!

Daca recuperatorul de creante nu este autorizat corespunzator, iarasi, executare silita a contractelor cesionate, este ilegala.

(2) Cesionarul contractului de credit, respectiv cesionarul creanţei este obligat să aibă sediul social, o sucursală sau un reprezentant în România pentru rezolvarea eventualelor litigii şi pentru a răspunde contravenţional şi/sau, după caz, penal, în faţa autorităţilor publice.

Foarte important este sa stiti ca dupa ce ati primit notificarea de cesiune, aveti dreptul de a cere instantei sa ANULEZE debitul daca acesta este deja inchis sau daca exista dobanzi la sumele respective, puteti cere instantei sa le anuleze! Ati primit notificarea de cesiune? atunci trebuie sa chemati recuperatorul in judecata!

Dobanzi crescute? dobanzi penalizatoare aplicate sau debitul este mai mare ca la inceput, atunci este un abuz!

Sa spunem ca totusi primiti o notificare de cesionare a creditului de la banca spre recuperatorul de creante, atentie la ce trebuie in mod obligatoriu sa contina notificarea de cesiune de creanta.

(4) Notificarea de cesiune va cuprinde –

c) dreptul consumatorului de a se adresa direct instanţei de judecată în cazul în care contestă existenţa debitului ori a cuantumului acestuia;

d) faptul că necontestarea de către consumator, în termenul de 30 de zile calendaristice, a debitului nu reprezintă o recunoaştere a sumei de către acesta şi nu îl privează pe consumator de dreptul de a se adresa instanţei.

Ce nu au voie sa faca recuperatorii de creante? Cititi cu atentie fiindca daca recuperatorii incalca regulile de mai jos, puteti sa le contestati in instanta actiunile de executare indreptate impotriva dvs.

(6) Reprezentanţii entităţilor care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe se legitimează atunci când se adresează consumatorilor.

Art. 60. Oug 52/2016 — Se interzic:

a) cesionarea contractului de credit şi a accesoriilor, precum şi a creanţei către o entitate care nu are sediul social, o sucursală sau un reprezentant în România;

S-a terminat cu dobanzile , dobanzile penalizatoare si orice alte dobanzi. Daca recuperatorul va adauga dobanzi E ILEGAL, un avocat pentru contestatii la executare silita va face contestatia si scapati de executarea silita ilegala.

b) perceperea de comisioane, dobânzi şi dobânzi penalizatoare, cu excepţia dobânzilor penalizatoare legale, de către entităţile de recuperare creanţe;

c) perceperea de costuri aferente activităţii de recuperare de către entităţile de recuperare creanţe, cu excepţia costurilor aferente procedurilor de executare silită;

d) derularea activităţilor de recuperare creanţe în perioada celor 30 de zile calendaristice prevăzute la art. 59 alin. (5) lit. b) şi până când este transmis consumatorului răspunsul la contestaţie;

Abuzat si hartuit de recupeartorii de creante? ILEGAL!!

e) utilizarea de tehnici care să hărţuiască sau să abuzeze orice persoană în legătură cu recuperarea creanţelor;

f) utilizarea, în cadrul procesului de recuperare creanţe, de ameninţări sau alte tehnici agresive, cu scopul de a vătăma fizic ori psihic consumatorul ori rude ale acestuia ori de a-i afecta reputaţia;

g) contactarea consumatorului, în cadrul procesului de recuperare creanţe, la locul de muncă al acestuia;

h) contactarea, în legătură cu recuperarea creanţelor, a oricărei alte persoane diferite de consumator, succesorii legali, avocatul sau împuternicitul acestuia, creditorul, avocatul sau împuternicitul creditorului;

i) afişarea la uşa apartamentului/blocului a notificărilor/ somaţiilor/adreselor în legătură cu recuperarea creanţelor, cu excepţia actelor de procedură afişate la solicitarea executorului judecătoresc ori a instanţei de judecată;

j) comunicarea entităţii care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe cu consumatorul în intervalul orar 20.00— 09.00.

Daca aceste lucruru sunt incalcate, aveti dreptul de a cere in instanta DAUNE!

De asemenea daca executarea silita este incepua in mod abuziv, puteti merge pe calea unei contestatii la executare pentru a putea anula executarea silita!

Daca creditul dvs. a fost cesionat in afara tarii, acela poarta denumirea de credit exportat si astfel dobanzile pe care le-ati tot platit au fost ilegale si puteti formula inclusiv plangere penala pentru a va putea recupera toate dobanzile platite pentru entitati din afara tarii .

Toate drepturile de mai sus le puteti accesa doar daca Executarea Silita este contestata si doar daca atacati exact lucrurile ilegale din cadrul ei care sunt ilegale Daca Creditul A Fost Vandut La Recuperatorii De Creante.

Av.Drd. Cuculis Adrian

55 comments to “Ce Am De Facut Daca Creditul A Fost Vandut La Recuperatorii De Creante-Cum Ne Putem Apara De Executarea Silita-Avocat Cuculis”
 1. In situatia in care pentru creditul aflat in executare silita am actiune pe rol pentru darea in plata, iar dupa darea in plata (intre termene), a fost cesionat creditul, credeti ca ar fi bine sa pun problema unei contestatii la cesionare inainte de a se pronunta instanta pe dare in plata?

   • Bună seara ,primit o hârtie de la B2 Kapital Portofolio Managment,pe care scrie ca pot sa mi plătesc amiabil datoria problema mea este ca nr contractului este din 3.07.2013de Orange,cesionat către Getback 26.04,2016,și externalizat către B2 Kapita Managment, 15.07.2021???R

 2. Buna ziua am avut uun card de credit la euroline in valoare de 2000 ron si da am fost sunat prin vecini am avut poprie pe salariu fara sa fiu chemat in judecata..mi s au oprit 9000 de ron…can am vb cu executorul mi s a spus ca reprezinta dobanzi si cheltuieli de judecata…creditul a fost vandut ..akm am incheiat cu executorul am achitat tot am act doveditor ca nu mai am datorie…in cazul meu se mai poate face ceva…il mai pot actiona in judecata ??..va multumesc

  • Buna ziua.Ce putem face pentru un credit luat in 2008 ,ipotecar,apoi am aflat ca nu avea fundatie casa, ne-am judecat, am facut si darea in plata,degeaba.Am fost dati la o firma de recuperare din Ungaria unde va trebui sa platim si dupa moarte vreo 30ani.Dobanda este mai mare ca imprumutul.

 3. Hm ! Va rog sa faceti o interpretare juridica a OUG 52 din 2016, din care sa rezulte ca aceasta este incidenta si in cazul creditelor de consum fara ipoteca. Nelamurirea mea rezulta din contradictia existenta intre titlul Ordonantei, art. 1, art.2 al 1 si art.2 al 2.

 4. Am un credit ipotecar cesionat către B2 Kapital Portofoliu. Pot sa cer recuperatorului sa vând eu casa pentru a nu fi executat silit? Cesiunea a avut loc în 15 dec 2016 fără sa fiu anunțată ca se va cesionar creditul. Mulțumesc

 5. Să înțeleg că dacă un credit de-al meu a fost cesionat către o firmă din străinătate (DDM Invest AG), pot cere în instanță daune și eventuala reducere a creanței cu dobânzile ‘penalizatoare’ calculate de ei?

  De menționat că respectiva firmă a mandatat o altă firmă, Top Factoring, să acționeze pentru a recupera creanța.

  Mulțumesc.

 6. In 2014 am facut un imprumut,nu am mai putut plati pentru ca am fost disponibilizat.Creeanta a fost preluata de o firma de recuperari.Am fost plecat din tara si acum intors am gassit loc de munca si trebuie sa imi fac card de salariu.Pot fi gasit sa mi se puna popriere??

 7. BUNA ZIUA, D-LE AV. CUCULIS. AM NEVOIE DE PAREREA DVS. SI CHIAR SA MA REPREZENTATI IN INSTANTA PENTRU UN CREDIT DIN 2010, RAMAS CU UN DEBIT DE 6000 LEI, CESIONAT IN 2015 CATRE Kredyt Inkaso Portfolio Investments.
  IN URMA TELEFOANELOR PRIMITE, AM DEPUS LUNAR SUME INTRE 50 SI 150 LEI, FARA SA STIU CE SUMA A MAI RAMAS DE PLATA, CE DOBANZI PRACTICA DUMNEALOR SI CE PENALITATI SUNT!
  DIN LUNA IAN 2017, NU AM MAI DEPUS PENTRU CA, LA TELEFON, MI SE CERE SA TRIMIT O ADRESA CATRE DUMNEALOR PRIN CARE SA SOLICIT SUMA RESTANTA (ADICA SA RECUNOSC SUMA, NU???)
  LE-AM SPUS CA NU AM CE SA CER, NU AM CU DANSII NICIUN CONTRACT INCHEIAT, NICI MACAR UN GRAFIC DE RAMBURSARE, IAR MAI NOU, VOR SA LE FAC O PROMISIUNE DE PLATA, DAR CRED CA SUMA S-A DUBLAT!!! CE MA SFATUITI SA FAC?
  MULTUMESC PENTRU AJUTOR, O ZI BUNA!

   • Buna ziua, avem mare nevoie de indrumarea d-voastra. Sotul meu, a contractat un credit la Cetelem in 2008.A restituit o parte din bani. Confruntand unele probleme, nu a mai putut plati. A primt de la Kruk anumite solicitari, dar el a fost operat pe cord, are pensie de boala, de 704 lei , si nu a putut plati. Astazi, 15.06.2020 am primit o notificare de executare silita pe masina-un peugeot – an fabr.2003 si un ford fiesta, pe care nu-l mai avem. In pv invoca cererea de executare silita mobiliara formulata de Investcapital LTD cu sediul in The Hub……Malta, va rog frumos sa ne ajutati, ce putem face? Multumim frumos.

  • Bună seara. Am luat 2 CREDITE de 5000 si 10000 ron de la Credius, nu am mai putut plăti si Credius a vândut creditele la recuperatori dar cu sume foarte mari, la cel de 5000,trebuie să dau 25000,iar celălalt 45000!!!! E normal???

 8. in octombrie 2010 am fost executata silit de banca transilvania prin executor bancar;executarea a mers in acest mod pana in octombrie 2016; din aprilie 2016 banca transilvania cluj a cesionat creditul[ care consta in 0 lei dobanzi si 60000 lei principal unei firme care a inceput executarea prin executor judecatoresc ;mi-au fost retinute sume concomitent si catre executorul actual si catre banca transilvania zalau vreo 3 luni pana cand banca transilvania zalau a ridicat executarea facuta de executorul lor bancar in 2010;mentionez ca creditul a fost facut pentru achizitionarea de aparatura si automobil in vederea exercitarii profesiei;vreau sa stiu daca mentinerea executiei prin executor bancar din 2010 pana in 2016 este legala?la primul termen al contestatiei la executare juristul bancii a incercat o intelegere cu avocatul meu dar intelegerea trebuia facuta cu firma de recuperare;daca banca a facut o ilegalitate prin mentinerea executarii facute de executorul angajat al bancii in 2010 pot sa ma adresez cu o sesizare unei institutii si la care? va multumesc

 9. Buna ziua, am un credit vandut catre firma de recuperare. Eu am fost plecata din tara 10 ani, acum m-am intors si am gasit un loc de munca, iar plata se face pe card bancar. Mi se va pune proprire pe salariu? Multumesc

   • Buna seara,va rog să mă ajutați într-o problema,să-mi ziceți ce pot sa fac,in 2010 am luat un credit de nevoi personale de la Alpha Bank,am platit ratele până în 2014 după care nu am mai putut plăti din cauza unor operații costisitoare ,banca a trimis dosarul la Cycle Debit colection care nu mă anunțat până acuma in 2020 cat pot să plătesc ratele ,eu am citit că dacă nu ești anunțat de către banca sau firma de recuperări timp de 3 ani se subscrie împrumutul ,va rog să-mi spuneți este adevărat,menționez că au trecut 6ani de când nici banca nici firma de recuperări nu mai anunțat nimic

 10. Buna ziua , daca am facut un credit ifn mic , suma de 300lei ,nu am platito la timp pe motivul ca mam mutat din oras si am schimbat jobul, dupa un termen mai lung am sunat la cei care am facut creditul si le_am platit toata suma + dobanda etc, eu mi_au vandut creditul unei firme de recuperari , nu am fost informat .
  In continuare mai figure in birou cu datorie .
  Ce pot face ?

  • Bună ziua. In 2004 am avut mai multe credite la diferite banci. O perioadă am plătit, după aceea nu am mai avut posibilitate. Am primit diferite scrisori la firme de recuperare, cu niște dobanzi foarte mari de plătit. Menționez că toate creditele făcute au fost de nevoi personale, fara ipotecă. In ultimii ani, am fost plecată din țară si acum doresc sa ma întorc si să-mi cumpăr o proprietate. Este posibil sa mi se puna sechestru pe locuință din cauza creditelor? Dupa câți ani se prescriu aceste creanțe ? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

 11. Buna ziua…am nevoie de o parere..Am un credit care a fost concesionat de o firma de recuperare am fost data in judecata am incheiat o intelegere de plata pe care am respectat-o luna de luna timp de 40 de luni,,,iar acum cand am cerut o calculare a debitului este diferenta intre suma primita in scris si cea care mai este de dat este de 6000 lei.Am intrbat de unde aceasta diferenta si mi-au raspuns -Dobanzi si penalizari””Au voie sa mai adauge aceste dobanzi si penalizari fara sa fiu anuntata in vreun fel?

 12. Buna ziua,am si eu un credit la banca pireus.acesta a fost dat spre recuperare unei case de avocati.mi s.a infiintat poprirea la locul de munca din anul 2013.suma actuala de plata catre firma de recuperare este de 25000ron.am sunat la dansii ptr o plata a acestei sume.am fost informat de catre o doamna reprezentant al casei de avocati ca mai am de platit in afara de aceasta suma penalitati si dobanzi catre banca.daca creditul a fost vandut banca mai are dreptul la dobanzi si panalitati pe acest credit??

 13. BUNÄ ZIUA in anul 2013 s a inceput o executare silitä impotriva mea si ih 2016 mi sa vandut imobilul creditul a fost luat de la VOLKSBANK si ei l au vandut uei firme de recuperare in acest caz se mai poate face ceva ? MENTIONEZ CÄ NU POT TRECE PE LA BIROUL DV DEORECE DE MAI MULTI ANI NU MAI SUNT IN ROMANIA vä multumesc si astept räspuns

 14. Bună ziua.
  Am doar o întrebare.
  Dacă o pensie alimentara a fost calculata pe baza unor documente greșite mai poate fi atacata având în vedere ca a trecut peste 1 an de zile.
  Respectiv baza de calcul este a altui pensionar cu același nume ca al meu.
  Cu mulțumiri
  Adrian Simon

 15. In urma deschiderii succesiunii dupa moartea tatalui meu, pe certificatul de mostenitor am acceptat si pasivul (un credit de nevoi personale si un card credit utilizat), creante care nu au putut fi stinse cu ajutorul asigurarii din credit. In momentul de fata datoria este cesionata unei societati de recuperare creante, nu am primit nici o notificare, nici din partea bancii nici din partea societatii de recuperare. Am aflat ca datoria este cesionata urmare discutiilor pe care le-am purtat cu banca pentru a platii o parte din credit. Creditul a fost cesionat in luna octombrie 2019. Ce as putea sa fac in aceste conditii?
  – sa ma prezint de buna voie la firma de recuperari pentru a stinge datoria?
  – sa las sa curga pana la îndeplinirea termenului de prescriptie?
  – mai este valabila o uletrioara notificare (daca au trecut 9 luni de la preluare)?
  Astept cu interes raspunsul si îndrumarea dvs! Cu stima,
  Gabriela B.

 16. Am executare silita pentru un credit de la FERRATUM IFN.Deja am poprire pe cuponul de pensi.Acum am aflat ca datoriamea afost cumparata de firma Credit express.Nu am primit scrisoare recomandata cNOTIFICARE DE CESIUNE DE CREANTA.,pe adresa unde locuiesc si sa confirm primirea acestei notificari.Va rog d – le avocat Cuculis sa ma ajutati si sa – mi spunetice safac.Va multumesc!

 17. Buna ziua Am executare silita pentru un credit de la BANC POST din anul 2008 .cativa ani am platit , dar am avut probleme financiara, nu am avut loc de munca si nu am putut plati.In anul 2018 a luat credtul firma Kruk si a dat poprire pe salariu.Acum am aflat ca datoria mea afost cumparata de firma PROSPERO CAPITAL SRL si ne-au dat in judecata , fara sa anunte sau ne cheme la proces.Acum am primit la firma o noua proprire executare silite cu dobanda si penalitati mare .Nu am primit nimic din anul 2018 nici o notificare nici o somatie si acum nu stiu ce trebuie sa fac. Nu am timp la contestatie .Am fost la un avocat dar asa de mare este onorariul si taxele ca nu am de unde platesc si nu stiu daca rezolv problema.Va rog d – le avocat Cuculis sa ma ajutati si sa – mi spuneti ce safac. Multumesc

 18. Bună ziua.am 2 credite pe numele soțului puse si pe extrasul de carte funciara.asi dori sa vand casa dar nu pot din cauza asta.la un credit am 16000 dar totalul e 35000.cum asi putea sa fac sa nu achit atâta dobanda la aceste credite data către kruk si eos ksi??? Multumesc!

 19. Bună ziua.am 2 credite pe numele soțului puse si pe extrasul de carte funciara.asi dori sa vand casa dar nu pot din cauza asta.la un credit am 16000 dar totalul e 35000.cum asi putea sa fac sa nu achit atâta dobanda la aceste credite data către kruk si eos ksi??? Multumesc!

  • Bună ziua.Am văzut ca multe persoane se confrunta cu aceeași problema”Kruk”..Ma puteți ajuta cu un sfat va rog frumos?În 2008 am facut o rata la alte și am plătit cum era pe vremea aceea jumătate din rata,apoi am părăsit tara pt cativa ani..Dar după atâția ani de 11 luni am poprire pe cont pt neplata ratelor.S-a ridicat suma undeva la 4000 ron.Am încercat sa ma angajez și eram de acord sa mi se oprească lunar o anumita suma din salar.DAR…mi se oprește automat 55% din salariu.Cum sa procedez???Va mulțumesc anticipat

 20. Bună ziua.am 2 credite pe numele soțului puse si pe extrasul de carte funciara.asi dori sa vand casa dar nu pot din cauza asta.la un credit am 16000 dar totalul e 35000.cum asi putea sa fac sa nu achit atâta dobanda la aceste credite data către kruk si eos ksi??? Multumesc! E norma atâta dobanda????

 21. Am un credit la banca și a fost dat la recuperatori.Am primit în luna Mai o oferta ,ca dacă plătesc 1500€ din suma normala a creditului de 6.800€ se stinge datoria.Eu nu am fost in tara și oferta sa dus.Acum am luat legătura cu dansa și a trimis o alt oferta in care spune c dacă plătesc 1500 de stinge partial.I_am sunat și ei spun ca nu este adevărat se stinge toată suma.Mi_a trimes contu și o foaie oline de semnat.Va plătesc,dar va rog sa ma învățați ce este de făcut.Termenu este pe 26 Februarie.Va multumesc!

 22. Bună ziua! Am avut 4 abonamente la firma de telefonie mobila orange, in anul 2018 se termina unul din contracte, am cerut închiderea contractului la timp cînd se încheia abonamentul,dar ei nu mi l-au închis au marit costurile la factura si mai mult .Eu am plecat din tara si nu am stiut am crezut ca au închis abonamentul asa cum le-am cerut .
  Acum in Ianuarie 2021 am primit notificare de la Credit Expres ca datoria care am avut-o la Orange a fost plasată lor ,iar eu trebuie sa le plătesc lor .
  Nu am plătit, dar sunt hartuita de 2,3 ori pe săptămînă la telefon de angajații firmei Credit Expres sa plătesc datoria care între timp cu dobînzile penalizatoare care au crescut au ajuns la o sumă enormă de aproape 2000 de lei de la o factură din 2018 in valoare de 700 de lei.
  Intrebarea mea este normal ca Orange sa vîndă datoria la Credit Expres? Si este normal sa fiu hartuita mereu de Credit Expres?
  Ce ar trebui sa fac ?Astept un raspuns de la dumneavoastra!
  Multumesc!

 23. Bună ziua în anul 2012 am avut un contract de credit prin mag altex cu banka unicredit ,nu mai știm exact ce am cumpărat dar după 9 anii neam trezit acasă cu o înștiințare dela o firmă de recuperatorii cum că o să ne facă poprirea pe salar ba mai mult sa și judecat în lipsa noastră fără sa știm, am vorbit și cu cei dela altex și neau zic că iei nici nu au lucrat cu unicredit în anul 2012 și nu ne pot da detaliile doar ca ne găsesc în baza lor de date cum că am plătit doar 5 rate și atit, acum după 9 anii trebuie sa plătesc recuperatorii?

 24. Bună ziua! Am primit azinotificare de cesiune de la EOS KSI.Creditul este la Raiffeisen din 2007.. Cuantumul preluat este 22oo,63 roti.Creanta azi este 6699,72 roti. Contractul de cesiune este din 30.03.2010. Ce trebuie sa fac.

 25. Am primit o somatie de la Icredit ifn.Am facut un imprumut de 5100 roni.Am platit pana in prezent suma de 6400 roni.In somatie ma avertizeaza sa platesc in termen de 15 zile suma de 6900 roni.Altfel voi primi executare silita de la recuperatori.Ce pot face? Multumesc!

 26. Bună ziua
  Am o datorie față de Kruk, plătesc pe lună câte 150 de lei.dar uneori nu pot plăti într-o lună, dar următoarea lună plătesc.Am scadență pe 10 ale lunii.
  Vine mereu la mine la domiciliu cu oare care amenințări și voce ridicata un reprezentant de la Kruk.
  Este normal să vină la domiciliu??

 27. Am avut si eu un credit facut la Banc post in 2007,am platit cam 2 ani,pe urma am plecat din tara si nu am avut cum sa platesc,iar cand m-am intors,dupa un an,le-am propus sa platesc cate 2 rate pe luna,ca sa recuperez acel an.Nu au fost de acord,si mi-au refacut tot scadentarul de plata,la care au mai adaugat inca un an la termenul intitial.Eu nu am fost de acord si am incetat sa le mai platesc.Deci din 2010 si pana in 2016,nu am mai platit,iar in 2016 am fost la banca sa ma interesez de dosarul meu si am aflat ca mi-a fost cedat catre KRUK,fara ca ei sa ma fi anuntat pe mine in legatura cu acest lucru.Nici cei de la Kruk nu m-au anuntat de nimic,doar cand i-am sunat eu mi-au spus ca da,dosarul meu este la ei.Acum primesc instiintari prin posta de la un executor judecatoresc ca e sentinta data sa fiu executat silit.Vreau sa stiu daca pasii facuti ca sa se ajunga la acest moment au fost legali sau nu.
  Va multumesc!

 28. Buna ziua,
  Am un credit la o banca, pentru care am platit rate aproximativ 2 ani, apoi am ramas fara serviciu si totodata in imposibilitatea de a achita ratele urmatoare. Creditul a fost cesionat ulterior catre Kruk, care m-a instiintat ca sunt in curs de executare silita, m-au rugat sa le trimit o scrisoare cu bunurile mobile si imobile pe care le detin, dar nu le-am trimis nimic deoarece nu am nimic pe numele meu. In cele din urma mi-au dat un mesaj in care imi spuneau ca au incetat urmarirea si executarea silita impotriva mea.
  Saptamana trecuta in schimb, am primit o scrisoare prin care sunt instiintat ca a inceput din nou urmarirea pe numele meu, de data aceasta de catre Investcapital MALTA LTD si ca urmeaza sa fiu executat silit daca nu platesc suma restanta.
  Pe langa faptul ca banca nu m-a sesizat cum ca au cesionat dosarul meu catre cei de la Investcapital MALTA LTD pentru probabil nici nu a facut-o banca ci cei de la Kruk (e doar o presupunere personala), nici nu am fost chemat in instanta in prealabil asa cum am vazut ca ati specificat dvs. in unul dintre articole.
  Intrebarea mea este: are voie un recuperator sa cumpere dosarul meu de credit de la un alt recuperator ca mai apoi sa ma execute silit si fara a ma chema in instanta inainte?

  Multumesc mutl!
  O seara buna!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.