Ce Am De Facut Daca Creditul A Fost Vandut La Recuperatorii De Creante-Cum Ne Putem Apara De Executarea Silita-Avocat Cuculis

Credit Cesionat Catre Recuperatorii De Creante? Executat silit de Cycle European Srl ?

Atentie – Nu Mai Au Voie Sa Va Perceapa Dobanda Si Puteti Contesta Cesiunea dar si executarea silita- Aflati cum?

-Recuperatorii Trebuie Sa Va Cheme In Judecata Inainte De A Va Putea Executa, Altfel Este Ilegala Executarea Silita-Avocat Cuculis

Executarea Silita poate fi anulata! Executat Silit De Credit Express Financial Servicessau Executat silit de Cycle European Srl? Acesti recuperatori de creante au dovedit ca executarile lor silite sunt ilegale si nu o spunem noi ci o spun instantele de judecata care le-au anulat executarile deschise in mod nelegal.

Mai jos o sa va dau exemple din dosarele pe care noi de la Cuculis&Asociatii , le-am denumit #DosarelePrindViata si fac asta fiindca oamenii scapa pe viata de recuperatorii de creante ilegali.

In cazul de mai jos va vom prezenta cum Executat silit de Cycle European Srl prin poprire, debitorul a contestat executarea silita si a castigat dosarul reusind cu ajutorul nostru sa anuleze integral tot dosarul de executare silita.

Sunteti executat silit de catre recuperatorii de creante? Completati formularul de mai jos:

Executat silit de Cosoreanu si Asociatii pentru recuperatorul de creante Cycle European Srl – Debitorul Anuleaza executarea silita

Nu a stat in pasivitate si cand a primit acte de executare silita de la Cycle European Srl si de la executorul Cosoreanu care i-a pus si poprire pe cont, debitorul si-a dat seama ca este ceva in neregula.

Acest lucru a fost posibil dupa ce a vazut o serie de explicatii pe care subsemnatul le-am facut in materialele video unde explicam faptul ca orice executare silita este prescrisa daca nu sunteti executati silit vreme de 3 ani.

Cycle European Srl il someaza pe debitor prin executorul Cosoreanu si Asociatii cu privire la un credit din 2008 , adica un credit vadit prescris.

Executat silit de Cosoreanu si Asociatii

In urma primirii acestor aceste de executare silita, care poarta denumirea de somatie de o zi, adica o somatie care nu vizeaza de fapt imobilul ci mai degraba bunurile mobile sau procedura popririi pe care a cerut-o recuperatorul de creante, debitorul a formulat o contestatie la executarea silita pe care a castigat-o si a scapat de plata intregului debit.

Şedinţe

20.01.2023 Ora estimata: 09:00
Complet: C3 (2020) – civil şi executări
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare.

Anulează actele de executare efectuate de SCPEJ COŞOREANU & ASOCIAŢII în dosarul de executare nr. 1054/2022.

Dispune întoarcerea executării silite efectuate de SCPEJ COŞOREANU & ASOCIAŢII în dosarul de executare nr. 1054/2022. Obligă intimata să restituie contestatoarei suma de 5.354, 74 RON. În baza art. 45, alin.1, lit. f din OUG nr.80/2013, dispune restituirea către contestatoare a taxei judiciare de timbru în valoare de 660, 78 RON, ulterior rămânerii definitive a sentinţei pronunţate în prezenta cauză. Obligă intimata la plata către contestatoare a sumei de 2239, 19 RON, cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge cererea formulată de intimată având ca obiect obligarea contestatoarei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Prezenta hotărâre se va comunica executorului judecătoresc la rămânerea definitivă a acesteia.

Executat silit de Cycle European Srl

Haideti sa vedem ce putem sa facem daca creditul a fost vandut la recuperatorii de creante.

Pasii pe care ii are de urmat un debitor executat silit in contextul unei cesiuni de creante, daca vrea sa scape de urmarirea silita atunci cand ea este ilegala.

Tinem sa mentionam ca recuperarea de creante ca fenomen, a fost reglementata foarte tarziu in Romania, asta prin OUG 2/2016 cu privire inclusiv la cesiunea de creante si cum se comporta un recuperator de creante pe teritoriul Romaniei.

Prin urmare, avem in spate ani de zile de abuzuri, toate patronate de aceste entitati de recuperare a creantelor cesionate de la banci catre recuperatorii de creante.

Daca Creditul A Fost Vandut La Recuperatorii de creante, aveti arme valabile pentru a le contesta calitatea de creditor, procedura de punere in executare silita a contractelor vandute de la banci la recuperatorii de creante dar si valabilitatea titlului executoriu si poate chiar si creanta in sine, prin invocarea unei prescriptii sau neregularitati in executarea silita.

In principal, un avocat de contestatii la executare silita, va poate identifica principalele probleme pe care le poate avea o cesiune de creante si astfel prin intermediul unei contestatii la executarea silita impotriva creditelor vandute si puse in executare de catre banca, poate sa va obtina o scutire integrala de la poprirea pusa pe contul dvs. sau poate chiar sa va salveze casa de la executarea silita.

Regulile s-au schimbat, spre exemplu. trebuie sa stiti ca daca banca cesioneaza contractul de credit spre un recuperator de creante, fie recuperatorul fie banca, trebuie sa va NOTIFICE in scris cu privire la acest lucru iar dvs. aveti dreptul conform OUG 52/2016 sa CONTESTATI CESIUNEA CREDITULUI!

Poate e mult spus, s-au schimbat regulile in materia cesiunii de creante insa un lucru este clar, cu aparitia OUG 52/2016, fenomenul executarilor silite poate fi contestat MULT MAI USOR de catre un avocat specializat in executare silita, asta doar daca sunteti vigilent si supuneti analizei vanzarea contractului dvs. de credit, pentru a putea fi identificate posibile ilegalitati si mai apoi sa poata fi contestate si anulate , in instanta.

Cititi si:

Un pic de legislatie pentru a intelege mai clar ce se intampla Daca Creditul A Fost Vandut La Recuperatorii de creante si daca incepe o executare impotriva dvs.

CAPITOLUL X din oug 52/2016 ne vorbeste despre momentele cand o banca are voie sa va cesioneze creditul dar si despre ceea ce puteti face dvs. pentru a contesta suma pentru care sunteti urmarit silit de catre acesti pretinsi recuperatori de creante, despre care trebuie sa va asigurati ca au toate actele necesare in regula, pentru a putea “lucra” pe teritorirul tarii noastre.

De stiut pentru toti cei care au creditele vandute / cesionate la recuperatorii de creante, acest demers implica de fapt o trecere din portofoliul bancii de unde ati contractat initial la o firma de tip SRL, care NU ARE DREPTUL SA VA ADAUGE DOBANZI CONTRACTUALE.

Una dintre conditiile pe care trebuie sa le indplineasca cesiunea de creanta, a creditului catre recuperator este urmatoarea:

(1) Consumatorul este informat cu privire la cesiunea prevăzută la art. 58. Cesiunea, individuală sau în cadrul unui portofoliu de creanţe, devine opozabilă consumatorului prin notificarea adresată acestuia de către cedent.

Asta inseamna ca daca nu ati primit o notificare cu privire la cesionarea creditului catre recuperator, NU TREBUIE SA PLATITI NIMIC ACELUI RECUPERATOR iar daca a inceput executarea silita pe baza unui credit cesionat si nenotificat, executarea este NULA!

De asemenea, pentru prima data in legislatia din Romania se face distinctia CLARA intre CONTRACTUL DE CREDIT si CREANTA REZULTATA DIN CONTRACTUL DE CREDIT .

Aici, tot legislatia ne ajuta si il ajuta pe debitor care are noi arme impotriva recuperatorilor de creante.

Astfel — (1) în cazurile în care contractul de credit însuşi ori numai creanţele rezultate dintr-un contract de credit se cesionează, consumatorul are dreptul să invoce împotriva cesionarului orice mijloc de apărare la care putea recurge împotriva cedentului iniţial, inclusiv dreptul la despăgubire.

Cu ajutorul celor 10 ani de experienta in materie de executare silita si mai ales ca am fost primii care am demascat abuzul recuperatorilor de creante care cesioneaza de la banci creditele intrate in scadenta anticipata, putem sa spunem ca un procent covarsitor din creantele cesionate catre firmele de recuperare a creantelor fie sunt prescrise, deci imposibil de pus in executare silita legala ci doar ilegala fie comporta probleme grave la notificarile de cesiune.

Cesiunea poate fi legala insa doar in anumite conditii iar clauza din contractul de credit ce da posibilitatea bancii sa cesioneze, are potential abuziv.

(4) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), creanţele rezultate din contractele de credit neperformante, pentru care creditorul a declarat scadenţa anticipată ori a iniţiat procedura executării silite a consumatorului, pot fi cesionate către entităţi care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe, […].

RECUPERATORII DE CREANTE NU VA MAI POT EXECUTA SILIT FARA A MERGE PRIMA DATA LA INSTANTA!

ATENTIE – A inceput executarea silita impotriva dvs. si nu ati fost chemat in judecata prima data? ATUNCI EXECUTAREA ESTE NULA ABSOLUT!

Cititi cu atentie ce prevede punctul 5 – 

(5) Contractele de credit, contractele de ipotecă, precum şi orice alte înscrisuri care au caracter de instrumente de garantare a respectivelor credite, încheiate la solicitarea creditorilor, nu reprezintă titluri executorii în cazul în care cesionarul este o entitate ce desfăşoară activităţi de recuperare creanţe.

Nu uitati- RECUPERATORUL DE CRENTE TREBUIE SA POATA FI GASIT IN ROMANIA!

Daca recuperatorul de creante nu este autorizat corespunzator, iarasi, executare silita a contractelor cesionate, este ilegala.

(2) Cesionarul contractului de credit, respectiv cesionarul creanţei este obligat să aibă sediul social, o sucursală sau un reprezentant în România pentru rezolvarea eventualelor litigii şi pentru a răspunde contravenţional şi/sau, după caz, penal, în faţa autorităţilor publice.

Foarte important este sa stiti ca dupa ce ati primit notificarea de cesiune, aveti dreptul de a cere instantei sa ANULEZE debitul daca acesta este deja inchis sau daca exista dobanzi la sumele respective, puteti cere instantei sa le anuleze! Ati primit notificarea de cesiune? atunci trebuie sa chemati recuperatorul in judecata!

Dobanzi crescute? dobanzi penalizatoare aplicate sau debitul este mai mare ca la inceput, atunci este un abuz!

Sa spunem ca totusi primiti o notificare de cesionare a creditului de la banca spre recuperatorul de creante, atentie la ce trebuie in mod obligatoriu sa contina notificarea de cesiune de creanta.

(4) Notificarea de cesiune va cuprinde –

c) dreptul consumatorului de a se adresa direct instanţei de judecată în cazul în care contestă existenţa debitului ori a cuantumului acestuia;

d) faptul că necontestarea de către consumator, în termenul de 30 de zile calendaristice, a debitului nu reprezintă o recunoaştere a sumei de către acesta şi nu îl privează pe consumator de dreptul de a se adresa instanţei.

Ce nu au voie sa faca recuperatorii de creante? Cititi cu atentie fiindca daca recuperatorii incalca regulile de mai jos, puteti sa le contestati in instanta actiunile de executare indreptate impotriva dvs.

(6) Reprezentanţii entităţilor care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe se legitimează atunci când se adresează consumatorilor.

Art. 60. Oug 52/2016 — Se interzic:

a) cesionarea contractului de credit şi a accesoriilor, precum şi a creanţei către o entitate care nu are sediul social, o sucursală sau un reprezentant în România;

S-a terminat cu dobanzile , dobanzile penalizatoare si orice alte dobanzi. Daca recuperatorul va adauga dobanzi E ILEGAL, un avocat pentru contestatii la executare silita va face contestatia si scapati de executarea silita ilegala.

b) perceperea de comisioane, dobânzi şi dobânzi penalizatoare, cu excepţia dobânzilor penalizatoare legale, de către entităţile de recuperare creanţe;

c) perceperea de costuri aferente activităţii de recuperare de către entităţile de recuperare creanţe, cu excepţia costurilor aferente procedurilor de executare silită;

d) derularea activităţilor de recuperare creanţe în perioada celor 30 de zile calendaristice prevăzute la art. 59 alin. (5) lit. b) şi până când este transmis consumatorului răspunsul la contestaţie;

Abuzat si hartuit de recupeartorii de creante? ILEGAL!!

e) utilizarea de tehnici care să hărţuiască sau să abuzeze orice persoană în legătură cu recuperarea creanţelor;

f) utilizarea, în cadrul procesului de recuperare creanţe, de ameninţări sau alte tehnici agresive, cu scopul de a vătăma fizic ori psihic consumatorul ori rude ale acestuia ori de a-i afecta reputaţia;

g) contactarea consumatorului, în cadrul procesului de recuperare creanţe, la locul de muncă al acestuia;

h) contactarea, în legătură cu recuperarea creanţelor, a oricărei alte persoane diferite de consumator, succesorii legali, avocatul sau împuternicitul acestuia, creditorul, avocatul sau împuternicitul creditorului;

i) afişarea la uşa apartamentului/blocului a notificărilor/ somaţiilor/adreselor în legătură cu recuperarea creanţelor, cu excepţia actelor de procedură afişate la solicitarea executorului judecătoresc ori a instanţei de judecată;

j) comunicarea entităţii care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe cu consumatorul în intervalul orar 20.00— 09.00.

Daca aceste lucruru sunt incalcate, aveti dreptul de a cere in instanta DAUNE!

De asemenea daca executarea silita este incepua in mod abuziv, puteti merge pe calea unei contestatii la executare pentru a putea anula executarea silita!

Daca creditul dvs. a fost cesionat in afara tarii, acela poarta denumirea de credit exportat si astfel dobanzile pe care le-ati tot platit au fost ilegale si puteti formula inclusiv plangere penala pentru a va putea recupera toate dobanzile platite pentru entitati din afara tarii .

Toate drepturile de mai sus le puteti accesa doar daca Executarea Silita este contestata si doar daca atacati exact lucrurile ilegale din cadrul ei care sunt ilegale Daca Creditul A Fost Vandut La Recuperatorii De Creante.

Av.Drd. Cuculis Adrian

86 comments to “Ce Am De Facut Daca Creditul A Fost Vandut La Recuperatorii De Creante-Cum Ne Putem Apara De Executarea Silita-Avocat Cuculis”
 1. In situatia in care pentru creditul aflat in executare silita am actiune pe rol pentru darea in plata, iar dupa darea in plata (intre termene), a fost cesionat creditul, credeti ca ar fi bine sa pun problema unei contestatii la cesionare inainte de a se pronunta instanta pe dare in plata?

   • Bună seara ,primit o hârtie de la B2 Kapital Portofolio Managment,pe care scrie ca pot sa mi plătesc amiabil datoria problema mea este ca nr contractului este din 3.07.2013de Orange,cesionat către Getback 26.04,2016,și externalizat către B2 Kapita Managment, 15.07.2021???R

    • Bună ziua D-le Avocat, mă ajutați vă rog cu un sfat am primit de la judecătorie o chemare în judecata, numita Invest Capital Ltd mă cheamă în judecată ,este vorba de un contract încheiat între mine și Orange România în 2016 pentru servicii de telefonie, internet și televiziune, ce as putea sa fac?

   • Am o retinere lunara de 50% din pensie,datorita unei sentinte judecătorești din anul 2009,iar reținerile sunt din 2011,făcute de Finanțe.Am platit în 12 ani suma de 46000 lei vechi,dar acum mi se retine aceeași suma,fiindcă dobânzile penalizatoare au ajuns la aceeași suma și nu le-am putut plati.Se poate face ceva?Cat timp este valabil titlul executoriu și cati ani pot finanțele sa-mi retina bani din pensie?

  • Am plătit 2000 de euro la
   Recuperator și să făcut refinanțare fără să știe având domiciliu an străinătate mai precis an Franța Paris și am dat adresata Banca LA surclusala BCR CRAIOA LĂPUȘ.
   MULTUMESC MULT
   AZI 3.11.2022.
   FRANȚA EUROPA LIBERĂ.

 2. Buna ziua am avut uun card de credit la euroline in valoare de 2000 ron si da am fost sunat prin vecini am avut poprie pe salariu fara sa fiu chemat in judecata..mi s au oprit 9000 de ron…can am vb cu executorul mi s a spus ca reprezinta dobanzi si cheltuieli de judecata…creditul a fost vandut ..akm am incheiat cu executorul am achitat tot am act doveditor ca nu mai am datorie…in cazul meu se mai poate face ceva…il mai pot actiona in judecata ??..va multumesc

  • Buna ziua.Ce putem face pentru un credit luat in 2008 ,ipotecar,apoi am aflat ca nu avea fundatie casa, ne-am judecat, am facut si darea in plata,degeaba.Am fost dati la o firma de recuperare din Ungaria unde va trebui sa platim si dupa moarte vreo 30ani.Dobanda este mai mare ca imprumutul.

    • Buna ziua.Sotia mea are un card de la banca BT,in valoare de 9000 ron,din cauza unor probleme financiare grave nu am platit acel card
     Toate bune si frumoase dar BT nici macar mu a trimis o notificare scrisa sau un mail
     A primit direct proprire pe salariu.Din partea unei firme de recuperari.Iar suma datorata este de 11000 ron.Se opreste din salariul ei o suma in jurul a 800 ron.Din cate stiu nu mai aveau voie sa te execute silit la sume pana in 10000 ron.Numai stiu exact
     Pot da in judecata sau conteata acest abuz.Multumesc anticipat

     • Buna ziua si noi il consideram un abuz. Trebuie sa stie toti cei care sunt executati silit ca singura varianta pentru a putea face lumina este contestatia la executarea silita. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

     • Eu nu am fost înștiințată, am primit acasă toate foliile cu executare silita suma și etc, problema este ca mi sau reținut toți banii.
      Ce am de făcut?
      Am fost la ei la birou și degeaba, la banca degeaba, nimeni nu face nimic.

      • In mod particular as face o contestatie la executare, “mersul” acesta la biroul executorului nu va aduce NIMIC. Este un sfat pentru toti, nu mai mergeti inutil la executori ca nu au ce sa faca pentru dvs. Din moment ce a inceput executarea silita exista doua posibilitati. Fie contestati fiindca poate este ilegala executarea silita fie platiti toti integral. Nu exista cale de mijloc. Nu va pierdeti timpul si calea de atac pe indrumarile executorilor care NU VA VREAU BINELE NICIODATA ei urmaresc sa va ia banii. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

  • Bună seară dacă am avut 2 credite și ambele au fost date la o firma de recuperări și la unul și credite aveam deja o poprire făcută și de 2 luni mai am o poprire pe indemnizatie creștere copil și azi am primit o somație imobiliara cu executare deși eu nu am avut credit ipotecar ce as putea sa fac în situația asta.va mulțumesc și o seară plăcută

 3. Hm ! Va rog sa faceti o interpretare juridica a OUG 52 din 2016, din care sa rezulte ca aceasta este incidenta si in cazul creditelor de consum fara ipoteca. Nelamurirea mea rezulta din contradictia existenta intre titlul Ordonantei, art. 1, art.2 al 1 si art.2 al 2.

 4. Am un credit ipotecar cesionat către B2 Kapital Portofoliu. Pot sa cer recuperatorului sa vând eu casa pentru a nu fi executat silit? Cesiunea a avut loc în 15 dec 2016 fără sa fiu anunțată ca se va cesionar creditul. Mulțumesc

 5. Să înțeleg că dacă un credit de-al meu a fost cesionat către o firmă din străinătate (DDM Invest AG), pot cere în instanță daune și eventuala reducere a creanței cu dobânzile ‘penalizatoare’ calculate de ei?

  De menționat că respectiva firmă a mandatat o altă firmă, Top Factoring, să acționeze pentru a recupera creanța.

  Mulțumesc.

 6. In 2014 am facut un imprumut,nu am mai putut plati pentru ca am fost disponibilizat.Creeanta a fost preluata de o firma de recuperari.Am fost plecat din tara si acum intors am gassit loc de munca si trebuie sa imi fac card de salariu.Pot fi gasit sa mi se puna popriere??

  • Buna ziua. Sotul meu este cetatean turc a luat un credit si a fost obligat sa se intoarca in turcia si nu a mai platit. Acum a revenit in romania si a aflat ca are 5000 de euro datoria.nu stim la ce firma si cum putem face sa luam legatura cu firma respectiva pentru a afla cum putem sa platim fara sa puna proprire pe contul din banca. Va multumesc.

 7. BUNA ZIUA, D-LE AV. CUCULIS. AM NEVOIE DE PAREREA DVS. SI CHIAR SA MA REPREZENTATI IN INSTANTA PENTRU UN CREDIT DIN 2010, RAMAS CU UN DEBIT DE 6000 LEI, CESIONAT IN 2015 CATRE Kredyt Inkaso Portfolio Investments.
  IN URMA TELEFOANELOR PRIMITE, AM DEPUS LUNAR SUME INTRE 50 SI 150 LEI, FARA SA STIU CE SUMA A MAI RAMAS DE PLATA, CE DOBANZI PRACTICA DUMNEALOR SI CE PENALITATI SUNT!
  DIN LUNA IAN 2017, NU AM MAI DEPUS PENTRU CA, LA TELEFON, MI SE CERE SA TRIMIT O ADRESA CATRE DUMNEALOR PRIN CARE SA SOLICIT SUMA RESTANTA (ADICA SA RECUNOSC SUMA, NU???)
  LE-AM SPUS CA NU AM CE SA CER, NU AM CU DANSII NICIUN CONTRACT INCHEIAT, NICI MACAR UN GRAFIC DE RAMBURSARE, IAR MAI NOU, VOR SA LE FAC O PROMISIUNE DE PLATA, DAR CRED CA SUMA S-A DUBLAT!!! CE MA SFATUITI SA FAC?
  MULTUMESC PENTRU AJUTOR, O ZI BUNA!

   • Buna ziua, avem mare nevoie de indrumarea d-voastra. Sotul meu, a contractat un credit la Cetelem in 2008.A restituit o parte din bani. Confruntand unele probleme, nu a mai putut plati. A primt de la Kruk anumite solicitari, dar el a fost operat pe cord, are pensie de boala, de 704 lei , si nu a putut plati. Astazi, 15.06.2020 am primit o notificare de executare silita pe masina-un peugeot – an fabr.2003 si un ford fiesta, pe care nu-l mai avem. In pv invoca cererea de executare silita mobiliara formulata de Investcapital LTD cu sediul in The Hub……Malta, va rog frumos sa ne ajutati, ce putem face? Multumim frumos.

  • Bună seara. Am luat 2 CREDITE de 5000 si 10000 ron de la Credius, nu am mai putut plăti si Credius a vândut creditele la recuperatori dar cu sume foarte mari, la cel de 5000,trebuie să dau 25000,iar celălalt 45000!!!! E normal???

 8. in octombrie 2010 am fost executata silit de banca transilvania prin executor bancar;executarea a mers in acest mod pana in octombrie 2016; din aprilie 2016 banca transilvania cluj a cesionat creditul[ care consta in 0 lei dobanzi si 60000 lei principal unei firme care a inceput executarea prin executor judecatoresc ;mi-au fost retinute sume concomitent si catre executorul actual si catre banca transilvania zalau vreo 3 luni pana cand banca transilvania zalau a ridicat executarea facuta de executorul lor bancar in 2010;mentionez ca creditul a fost facut pentru achizitionarea de aparatura si automobil in vederea exercitarii profesiei;vreau sa stiu daca mentinerea executiei prin executor bancar din 2010 pana in 2016 este legala?la primul termen al contestatiei la executare juristul bancii a incercat o intelegere cu avocatul meu dar intelegerea trebuia facuta cu firma de recuperare;daca banca a facut o ilegalitate prin mentinerea executarii facute de executorul angajat al bancii in 2010 pot sa ma adresez cu o sesizare unei institutii si la care? va multumesc

 9. Buna ziua, am un credit vandut catre firma de recuperare. Eu am fost plecata din tara 10 ani, acum m-am intors si am gasit un loc de munca, iar plata se face pe card bancar. Mi se va pune proprire pe salariu? Multumesc

   • Buna seara,va rog să mă ajutați într-o problema,să-mi ziceți ce pot sa fac,in 2010 am luat un credit de nevoi personale de la Alpha Bank,am platit ratele până în 2014 după care nu am mai putut plăti din cauza unor operații costisitoare ,banca a trimis dosarul la Cycle Debit colection care nu mă anunțat până acuma in 2020 cat pot să plătesc ratele ,eu am citit că dacă nu ești anunțat de către banca sau firma de recuperări timp de 3 ani se subscrie împrumutul ,va rog să-mi spuneți este adevărat,menționez că au trecut 6ani de când nici banca nici firma de recuperări nu mai anunțat nimic

   • Buna ziua. Sotul meu este cetatean turc a luat un credit si a fost obligat sa se intoarca in turcia si nu a mai platit. Acum a revenit in romania si a aflat ca are 5000 de euro datoria.nu stim la ce firma si cum putem face sa luam legatura cu firma respectiva pentru a afla cum putem sa platim fara sa puna proprire pe contul din banca. Va multumesc.

    • Bună ziua. În 2017 am încheiat un contract cu firma Orange dar nu am putut plăti facturile la telefonie mobilă. Între timp eu m am stabilit in străinătate. În tot acest timp nu am primit nici un act la adresa din România că trebuie să achit datoriile față de Orange. Acum după 6 ani a venit de la Kruk că trebuie să plătesc o sumă imensă, o sumă pe care eu nu am posibilitatea să o plătesc stând în străinătate in chirie. Aș avea o rugăminte la dumneavoastră dacă puteți să mă îndruma ți cu ce am de făcut în acest caz. Mulțumesc frumos!

 10. Buna ziua , daca am facut un credit ifn mic , suma de 300lei ,nu am platito la timp pe motivul ca mam mutat din oras si am schimbat jobul, dupa un termen mai lung am sunat la cei care am facut creditul si le_am platit toata suma + dobanda etc, eu mi_au vandut creditul unei firme de recuperari , nu am fost informat .
  In continuare mai figure in birou cu datorie .
  Ce pot face ?

  • Bună ziua. In 2004 am avut mai multe credite la diferite banci. O perioadă am plătit, după aceea nu am mai avut posibilitate. Am primit diferite scrisori la firme de recuperare, cu niște dobanzi foarte mari de plătit. Menționez că toate creditele făcute au fost de nevoi personale, fara ipotecă. In ultimii ani, am fost plecată din țară si acum doresc sa ma întorc si să-mi cumpăr o proprietate. Este posibil sa mi se puna sechestru pe locuință din cauza creditelor? Dupa câți ani se prescriu aceste creanțe ? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

 11. Buna ziua…am nevoie de o parere..Am un credit care a fost concesionat de o firma de recuperare am fost data in judecata am incheiat o intelegere de plata pe care am respectat-o luna de luna timp de 40 de luni,,,iar acum cand am cerut o calculare a debitului este diferenta intre suma primita in scris si cea care mai este de dat este de 6000 lei.Am intrbat de unde aceasta diferenta si mi-au raspuns -Dobanzi si penalizari””Au voie sa mai adauge aceste dobanzi si penalizari fara sa fiu anuntata in vreun fel?

 12. Buna ziua,am si eu un credit la banca pireus.acesta a fost dat spre recuperare unei case de avocati.mi s.a infiintat poprirea la locul de munca din anul 2013.suma actuala de plata catre firma de recuperare este de 25000ron.am sunat la dansii ptr o plata a acestei sume.am fost informat de catre o doamna reprezentant al casei de avocati ca mai am de platit in afara de aceasta suma penalitati si dobanzi catre banca.daca creditul a fost vandut banca mai are dreptul la dobanzi si panalitati pe acest credit??

 13. BUNÄ ZIUA in anul 2013 s a inceput o executare silitä impotriva mea si ih 2016 mi sa vandut imobilul creditul a fost luat de la VOLKSBANK si ei l au vandut uei firme de recuperare in acest caz se mai poate face ceva ? MENTIONEZ CÄ NU POT TRECE PE LA BIROUL DV DEORECE DE MAI MULTI ANI NU MAI SUNT IN ROMANIA vä multumesc si astept räspuns

 14. Bună ziua.
  Am doar o întrebare.
  Dacă o pensie alimentara a fost calculata pe baza unor documente greșite mai poate fi atacata având în vedere ca a trecut peste 1 an de zile.
  Respectiv baza de calcul este a altui pensionar cu același nume ca al meu.
  Cu mulțumiri
  Adrian Simon

 15. In urma deschiderii succesiunii dupa moartea tatalui meu, pe certificatul de mostenitor am acceptat si pasivul (un credit de nevoi personale si un card credit utilizat), creante care nu au putut fi stinse cu ajutorul asigurarii din credit. In momentul de fata datoria este cesionata unei societati de recuperare creante, nu am primit nici o notificare, nici din partea bancii nici din partea societatii de recuperare. Am aflat ca datoria este cesionata urmare discutiilor pe care le-am purtat cu banca pentru a platii o parte din credit. Creditul a fost cesionat in luna octombrie 2019. Ce as putea sa fac in aceste conditii?
  – sa ma prezint de buna voie la firma de recuperari pentru a stinge datoria?
  – sa las sa curga pana la îndeplinirea termenului de prescriptie?
  – mai este valabila o uletrioara notificare (daca au trecut 9 luni de la preluare)?
  Astept cu interes raspunsul si îndrumarea dvs! Cu stima,
  Gabriela B.

 16. Am executare silita pentru un credit de la FERRATUM IFN.Deja am poprire pe cuponul de pensi.Acum am aflat ca datoriamea afost cumparata de firma Credit express.Nu am primit scrisoare recomandata cNOTIFICARE DE CESIUNE DE CREANTA.,pe adresa unde locuiesc si sa confirm primirea acestei notificari.Va rog d – le avocat Cuculis sa ma ajutati si sa – mi spunetice safac.Va multumesc!

 17. Buna ziua Am executare silita pentru un credit de la BANC POST din anul 2008 .cativa ani am platit , dar am avut probleme financiara, nu am avut loc de munca si nu am putut plati.In anul 2018 a luat credtul firma Kruk si a dat poprire pe salariu.Acum am aflat ca datoria mea afost cumparata de firma PROSPERO CAPITAL SRL si ne-au dat in judecata , fara sa anunte sau ne cheme la proces.Acum am primit la firma o noua proprire executare silite cu dobanda si penalitati mare .Nu am primit nimic din anul 2018 nici o notificare nici o somatie si acum nu stiu ce trebuie sa fac. Nu am timp la contestatie .Am fost la un avocat dar asa de mare este onorariul si taxele ca nu am de unde platesc si nu stiu daca rezolv problema.Va rog d – le avocat Cuculis sa ma ajutati si sa – mi spuneti ce safac. Multumesc

 18. Bună ziua.am 2 credite pe numele soțului puse si pe extrasul de carte funciara.asi dori sa vand casa dar nu pot din cauza asta.la un credit am 16000 dar totalul e 35000.cum asi putea sa fac sa nu achit atâta dobanda la aceste credite data către kruk si eos ksi??? Multumesc!

 19. Bună ziua.am 2 credite pe numele soțului puse si pe extrasul de carte funciara.asi dori sa vand casa dar nu pot din cauza asta.la un credit am 16000 dar totalul e 35000.cum asi putea sa fac sa nu achit atâta dobanda la aceste credite data către kruk si eos ksi??? Multumesc!

  • Bună ziua.Am văzut ca multe persoane se confrunta cu aceeași problema”Kruk”..Ma puteți ajuta cu un sfat va rog frumos?În 2008 am facut o rata la alte și am plătit cum era pe vremea aceea jumătate din rata,apoi am părăsit tara pt cativa ani..Dar după atâția ani de 11 luni am poprire pe cont pt neplata ratelor.S-a ridicat suma undeva la 4000 ron.Am încercat sa ma angajez și eram de acord sa mi se oprească lunar o anumita suma din salar.DAR…mi se oprește automat 55% din salariu.Cum sa procedez???Va mulțumesc anticipat

    • BUNA ZIUA.AM UN IMPRUMUT LA BRD DE 24000 RON CU MAMA MEA GIRANT.CE SE POATE INTAMPLA DACA SE AJUNGE LA RECUPERATORI GEN CREDIT EXPRESS.VA MULTUMESC

 20. Bună ziua.am 2 credite pe numele soțului puse si pe extrasul de carte funciara.asi dori sa vand casa dar nu pot din cauza asta.la un credit am 16000 dar totalul e 35000.cum asi putea sa fac sa nu achit atâta dobanda la aceste credite data către kruk si eos ksi??? Multumesc! E norma atâta dobanda????

 21. Am un credit la banca și a fost dat la recuperatori.Am primit în luna Mai o oferta ,ca dacă plătesc 1500€ din suma normala a creditului de 6.800€ se stinge datoria.Eu nu am fost in tara și oferta sa dus.Acum am luat legătura cu dansa și a trimis o alt oferta in care spune c dacă plătesc 1500 de stinge partial.I_am sunat și ei spun ca nu este adevărat se stinge toată suma.Mi_a trimes contu și o foaie oline de semnat.Va plătesc,dar va rog sa ma învățați ce este de făcut.Termenu este pe 26 Februarie.Va multumesc!

 22. Bună ziua! Am avut 4 abonamente la firma de telefonie mobila orange, in anul 2018 se termina unul din contracte, am cerut închiderea contractului la timp cînd se încheia abonamentul,dar ei nu mi l-au închis au marit costurile la factura si mai mult .Eu am plecat din tara si nu am stiut am crezut ca au închis abonamentul asa cum le-am cerut .
  Acum in Ianuarie 2021 am primit notificare de la Credit Expres ca datoria care am avut-o la Orange a fost plasată lor ,iar eu trebuie sa le plătesc lor .
  Nu am plătit, dar sunt hartuita de 2,3 ori pe săptămînă la telefon de angajații firmei Credit Expres sa plătesc datoria care între timp cu dobînzile penalizatoare care au crescut au ajuns la o sumă enormă de aproape 2000 de lei de la o factură din 2018 in valoare de 700 de lei.
  Intrebarea mea este normal ca Orange sa vîndă datoria la Credit Expres? Si este normal sa fiu hartuita mereu de Credit Expres?
  Ce ar trebui sa fac ?Astept un raspuns de la dumneavoastra!
  Multumesc!

 23. Bună ziua în anul 2012 am avut un contract de credit prin mag altex cu banka unicredit ,nu mai știm exact ce am cumpărat dar după 9 anii neam trezit acasă cu o înștiințare dela o firmă de recuperatorii cum că o să ne facă poprirea pe salar ba mai mult sa și judecat în lipsa noastră fără sa știm, am vorbit și cu cei dela altex și neau zic că iei nici nu au lucrat cu unicredit în anul 2012 și nu ne pot da detaliile doar ca ne găsesc în baza lor de date cum că am plătit doar 5 rate și atit, acum după 9 anii trebuie sa plătesc recuperatorii?

 24. Bună ziua! Am primit azinotificare de cesiune de la EOS KSI.Creditul este la Raiffeisen din 2007.. Cuantumul preluat este 22oo,63 roti.Creanta azi este 6699,72 roti. Contractul de cesiune este din 30.03.2010. Ce trebuie sa fac.

 25. Am primit o somatie de la Icredit ifn.Am facut un imprumut de 5100 roni.Am platit pana in prezent suma de 6400 roni.In somatie ma avertizeaza sa platesc in termen de 15 zile suma de 6900 roni.Altfel voi primi executare silita de la recuperatori.Ce pot face? Multumesc!

 26. Bună ziua
  Am o datorie față de Kruk, plătesc pe lună câte 150 de lei.dar uneori nu pot plăti într-o lună, dar următoarea lună plătesc.Am scadență pe 10 ale lunii.
  Vine mereu la mine la domiciliu cu oare care amenințări și voce ridicata un reprezentant de la Kruk.
  Este normal să vină la domiciliu??

 27. Am avut si eu un credit facut la Banc post in 2007,am platit cam 2 ani,pe urma am plecat din tara si nu am avut cum sa platesc,iar cand m-am intors,dupa un an,le-am propus sa platesc cate 2 rate pe luna,ca sa recuperez acel an.Nu au fost de acord,si mi-au refacut tot scadentarul de plata,la care au mai adaugat inca un an la termenul intitial.Eu nu am fost de acord si am incetat sa le mai platesc.Deci din 2010 si pana in 2016,nu am mai platit,iar in 2016 am fost la banca sa ma interesez de dosarul meu si am aflat ca mi-a fost cedat catre KRUK,fara ca ei sa ma fi anuntat pe mine in legatura cu acest lucru.Nici cei de la Kruk nu m-au anuntat de nimic,doar cand i-am sunat eu mi-au spus ca da,dosarul meu este la ei.Acum primesc instiintari prin posta de la un executor judecatoresc ca e sentinta data sa fiu executat silit.Vreau sa stiu daca pasii facuti ca sa se ajunga la acest moment au fost legali sau nu.
  Va multumesc!

 28. Buna ziua,
  Am un credit la o banca, pentru care am platit rate aproximativ 2 ani, apoi am ramas fara serviciu si totodata in imposibilitatea de a achita ratele urmatoare. Creditul a fost cesionat ulterior catre Kruk, care m-a instiintat ca sunt in curs de executare silita, m-au rugat sa le trimit o scrisoare cu bunurile mobile si imobile pe care le detin, dar nu le-am trimis nimic deoarece nu am nimic pe numele meu. In cele din urma mi-au dat un mesaj in care imi spuneau ca au incetat urmarirea si executarea silita impotriva mea.
  Saptamana trecuta in schimb, am primit o scrisoare prin care sunt instiintat ca a inceput din nou urmarirea pe numele meu, de data aceasta de catre Investcapital MALTA LTD si ca urmeaza sa fiu executat silit daca nu platesc suma restanta.
  Pe langa faptul ca banca nu m-a sesizat cum ca au cesionat dosarul meu catre cei de la Investcapital MALTA LTD pentru probabil nici nu a facut-o banca ci cei de la Kruk (e doar o presupunere personala), nici nu am fost chemat in instanta in prealabil asa cum am vazut ca ati specificat dvs. in unul dintre articole.
  Intrebarea mea este: are voie un recuperator sa cumpere dosarul meu de credit de la un alt recuperator ca mai apoi sa ma execute silit si fara a ma chema in instanta inainte?

  Multumesc mutl!
  O seara buna!

 29. Buna ziua. Numele meu este Marius Negoita si doresc sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei spete: in anul 2020 luna martie am incheiat un contract pentru internet mobil cu firma Telekom pe numele fetei mele. Acesta a fost incheiat pe o perioada de 2 ani, timp in care serviciile de internet au mers din prost in mai prost, am facut numeroase reclamatii telefonice, au recomandat sa montez antene suplimentare pe care le am ridicat de la ei dar nu a ajutat cu nimic. Dupa plata abonamentelor lunare fara nici un fel de intarzieri dupa mai mult de 12 luni am rugat sa reziliem amiabil deoarece nu beneficiez de ceea ce platesc, dupa inca trei luni de tergiversari, refuzuri si amenintari catrebuie sa platesc tot contractul chiar daca nu beneficiez de ceea ce platesc nici inainte nici dupa reziliere au inchis fara a anunta macar prin email sau alta modalitate. Am depus la sediul lor echipamentul si ulterior am primit factura de reziliere ce reprezinta penalitati pentru incheierea inainte de termen a contractului.Nu este vorba de suma care este in jur de 300 ron ci de principii si bataie de joc. Dupa ce am anunta ca eu nu am sa platesc au predat suma la CrediExpres care suna si trimit mesaje cu amenintari , incredibil de agresivi , fara a trimite macar o hartie de instiintare oficiala, doar pe telefon si sms. Va rog ce pot sa fac pentru a inchide situatia explicata mai sus, bineinteles am in sustinere doar contractul incheiat , restul reclamatii si reziliere fiind doar telefonice. Va multumesc.

 30. Bună ziua,
  Mă confrunt cu o situație neplăcută.Am plătit timp de 10 ani unui recuperator de creanțe o sumă lunară modică.Am fost nevoită să fac asta la pesiunea conducerii instituției la care lucram în 2012 deși am observat că nu îndeplinea cerințele legale ale unei executări silite adică:nu a existat o decizie judecătoarească în spatele adresei de înființare a popririi ci doar o notificare a unui executor judecătoresc din București(eu locuiesc în provincie, la 300 km de capitală) și adresa firmei de recuperare de înființare a popririi.Am citit că executorul judecătoresc trebuie să fie din circumscripția curții de apel unde am domiciliul. Nu a fost cazul.De asemenea debitul a fost mărit considerabil cu dobândă și penalități de întârziere în condițiile în care achitasem 1 an rate băncii.Acum creanța a fost vândută altui recuperator nou apărut în România ce nu figurează la ANPC ca fiind reprezentant al firmei care imi cere bani.Ce să fac?Cer informații suplimentare noii firme?E bine să fac asta?Precizez că nu am primit cesiunea de creanță nici prima dată, nici acum.

  • Asta se intampla fiindca ati avut incredere sa semanati acele angajamente de plata. In fine, eu va zic ca ar trebuie acum sa incepeti un proces impotriva lor. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

   • Buna ziua
    Am un credit din 2018 de la cetelem
    Am cumparat electronice in valoare de 4.000de lei
    Iar valoare platibila ar Fi fost de 7.700
    Am platit 5.000de lei
    Dupa care nu am Mai putut platii,am incercat sa rezolv pe Cale amiabila dar nu au aceptat doar sume Mari
    Tocmai azi am primit un E-mail CA dosarul l-au predat unit executor
    Din 2700diferenta ce a ramas,ei au Mai adaugat 3000lei plus
    Ce pot face in a est caz?

   • Buna seara,d-le avocat!Am si eu o problema juridica si as dori sa ma ajutati.Acum cati ani am facut un imprumut la CAR Sanitar.Am platit cativa ani buni dar,dupa aceea,ramand fara serviciu,m-am gasit in imposibilitatea de a mai plati o perioada.Am facut cu ei o intelegere scrisa sa platesc in continuare din momentul in care imi voi gasi de munca.In luna octombrie a anului trecut am primit de la un executor judecatoresc o instiintare ca mi se va pune poprire pe salariu,lucru cu care am fost de acord,intre timp gasindu-mi serviciu.Dupa cateva luni am primit o alta instiintare cum ca voi fi executata silit,ei neretinandu-mi nimic din salariu si n-am inteles de ce!Aveam o intelegere cu ei!Din luna ianuarie am ramas fara loc de munca,pana la inceputul lunii mai…Intre timp sunt executata silit si s-au interesat de proprietatile pe care le detin impreuna cu sotul meu…o casuta batraneasca la tara care oricum e de daramat si o bucata mica de pamant pe care,oricum,au subevaluat-o!Mai nou,de putin timp am primit si o alta hartie de executare silita si pentru apartamentul in care locuiesc impreuna cu fiica mea,fiind minora si care oricum nu este inca proprietatea noastra deoarece platim inca rata la banca la el.Nu inteleg de ce s-au legat de toate.Si,in primul rand,cei de la CAR nu mi-au spus tot de la inceput,deoarece in luna octombrie a anului trecut,am hotarat sa mi sa puna poprire pe salariu,in conditiile in care CAR-ul facuse deja din luna septembrie toate demersurile sa fiu executata silit,fara ca eu sa primesc nici un fel de hartie,document de instiintare!…Nu mi-am permis sa-mi iau un avocat,ramanand fara munca din ianuarie si pana in mai anul acesta.Ce pot face?Ma puteti ajuta?Imprumutul a fost de 30000,ajungand la suma aceasta prin mai multe refinantari la ei,am platit ani de zile,retinandumi-se banii direct de pe statul de plata,cate 1000lei pe luna,am ramas cu 17000 de plata,iar acum am 21000,deoarece s-a adaugat si comisionul executorului de 4000lei.Ma puteti ajuta,va rog frumos?!Sunt disperata!

 31. Bună seară dacă am avut 2 credite și ambele au fost date la o firma de recuperări și la unul și credite aveam deja o poprire făcută și de 2 luni mai am o poprire pe indemnizatie creștere copil și azi am primit o somație imobiliara cu executare deși eu nu am avut credit ipotecar ce as putea sa fac în situația asta.va mulțumesc și o seară plăcută

 32. daca creanta a fost la 2 recuperatori si adresa de domiciliu s-a modificat, preluarea creantei de cel de-al doilea recuperator nu trebuia sa vina la adresa de domiclliu?

 33. Bună ziua, tatăl meu a luat un credit de la ICREDIT in 10.2020 de 1200 ron. El a plătit ceva rate, dar nu în totalitate, iar in ianuarie 2022 a decedat. Imediat după deces am fost la ICREDIT să spunem de decesul lui,am dus copie după certificatul de deces și doamna de acolo mi-a spus că e ok ,pot pleca acasă . Au trecut 2 ani de atunci, timp in care nu am primit nimic din partea lor.iar acum de sună destul de des de la Kredyt Inkaso,o firmă de recuperări, că trebuie să plătim creditul tatălui meu,suma de 1832 ron. In schimb nu am primit nici o notificare de când tatăl meu a decedat. Trebuie să plătesc eu creditul sau mama mea???? Contractul a fost făcut doar pe numele lui, al tatălui meu. Și mereu ne spune să plătim sau să facem un calendar de plată, că dacă nu,dosarul va merge în instanță. Ce trebuie să fac?? Vă mulțumesc anticipat. O zi frumoasă!

 34. Am scos un credit de 5000 lei de la CAR ,am plătit peste jumătate din suma în rate ,apoi mi-am pierdut locul de muncă, după care nu am mai putut plăti .
  C.A.R ma dat la firmă de recuperări și mi-au pus dobânzi și camete de mi-au făcut ei o suma rotundă de 140000 lei ,
  Acum vor sa ma execute silit ,
  Creditul l-am scos în 2014 și astăzi mia venit plicul cu executarea silită ,
  Ce sa fac ?

 35. Bună ziua,
  Am primit notificare de plata din partea unei firme de recuperare creanțe. E vorba de un contract Orange din 2017. Deși le am explicat ca au trecut mai mult de trei ani de atunci, ei o țin pe a lor. Am solicitat sa mi se prezinte actele în baza cărora s a făcut notificarea și n am primit nimic. Ce sa fac?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.