Cuculis si Asociatii va invata cum sa fiti despagubiti in cazul in care asigurarea nu este valabila sau falsa!

Cum pot sa fiu despagubit daca am fost o victima a strazii?

Asigurarea nu este valabila, ce fac?

Un serviciu aproape necunoscut de romani. FONDUL PENTRU VICTIMELE STRAZII.

asigurarea nu este valabila
Despagubiri Accident Auto

Autoritatea pentru supraveghere financiara (ASF), gestioneaza un fond pentru victimele strazii, exact pentru asemenea situatii.


Autor: Av. Drd. Cuculis Adrian

Cuculis si Asociatii va invata cum sa fiti despagubiti in cazul in care asigurarea nu a acoperit dauna atat materiala cat si morala.

Intr-un interviu acordat, reprezentatii Biroului de avocatura au declarat ca un procent de peste 70% din populatie nu cunoaste exsitenta unui asemenea fond care asa cum am aratat mai sus, este tinut de catre ASF.


Astfelm destul de putin romani cunosc faptul ca exista un Fond de Protectie a Victimelor Strazii , la care ei pot apela in cazul unui accident al carui vinovat este neidentificat sau daca asigurarea detinuta de soferul vinovat nu este valabila.

Practic, lipsa unei asigurari face cumva imposibila decontarea despagubirilor de la asigurarea vinovatului si astfel prin acest fond, cei care sunt victime, pot primi despagubirile aferente, la fel si familiile lor.


Atribuţiile Fondului , sunt consacrate la nivel EUROPEAN prin Directivele europene şi preluate în legislaţia internă prin norme emise de CSA, sunt următoarele:
de plată a despăgubirilor catre victimele rezultate prin accidente de vehicule neasigurate pentru riscuri de răspundere civilă sau cu autori neidentificaţi;

Cum procedeaza in cazul unui accident in care este nevinovat, dar soferul care a provocat accidentul ii da o asigurare falsa sau, care, din diferite motive nu este valabila?

In primul rand este important sa verificam pe loc (daca se poate) valabilitatea asigurarii sa observam ca cel care conduce este si posesorul asigurarii si sa verificam ca ea sa fie in original si nu copie.

Daca totusi primim o asigurare falsa, atunci fondul pentru victimele strazii urmeaza sa despagubeasca.


Exemplu de interventie a fondului atunci cand asigurarea nu era valabila-


ELENEA este o tanara soferita, care a provocat un accident rutier, conducand o masina inmatriculata in Italia, cu asigurare emisa in Italia.

In urma impactului, o tanara mama, DIANA, a decedat, iar familia s-a indreptat in instanta impotriva asiguratorului, solicitand daune materiale si morale.

Asigurarea prezentata de tanara care a provocat accidentul figura ca fiind incheiata la o societate Franceza.

Corespondentul firmei de asigurari din Romania a facut verificari si a constatat ca asigurarea era, de fapt, falsa.

In aceste conditii, singura despagubire a venit din partea Fondului de Protectie a Victimelor Strazii, care a intervenit in cauza si a acoperit cheltuielile morale si materiale.


Cum functioneaza Fondul cand asigurarea nu este valabila


Soferul vinovat nu are RCA


In cazul unui accident cu o masina inmatriculata in Romania, dar care nu detine un RCA fondul va va despagubi, dar numai daca nu detineti o asigurare facultativa (Casco) in baza careia sa puteti fi despagubit.

Astfel, daca exista CASCO, fondul este total absolvit.

Atata victima pot beneficia de despagubiri pentru daunele materiale suferite.

Pentru vatamarile corporale proprii de asemenea raspunde tot fondul precum si pentru daunele suferite ca urmare a decesului unei/unor persoane”.

E foarte important de precizat ca in cazul unei asigurari CASCO, prejudiciul va fi acoperit de firma de asigurari.


Masina vinovata nu este identificata

Tot fondul va va despagubi, dar numai pentru vatamarile corporale proprii sau pentru daunele suferite ca urmare a decesului unei/unor persoane.

In aceste cazuri, fondul. va poate acorda despagubiri si pentru daunele materiale suferite, dar numai daca in accidentul respectiv cel putin unei persoane i-au fost cauzate vatamari corporale care sa necesite pentru vindecare cel putin 60 de zile de ingrijiri medicale”.

Care este situatia in care Fondul pentru Victimele Strazii refuza desapgubirea?


Exista o situatie in care Fondul sa constate ca nu ar fi indeplinite conditiile de despagubire.

In acest caz din pacate se ajunge la situatia in care trebuie sa mergeti in instanta si atunci este important sa aveti parte de asistenta juridica specializata.

Apelati intodeauna la un avocat specializat in asigurari si despagubiri accidente.

Av.Drd. Cuculis


Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu

Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

2 comments to “Cuculis si Asociatii va invata cum sa fiti despagubiti in cazul in care asigurarea nu este valabila sau falsa!”

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.