Statul Obligat In Instanta Sa Plateasca Serviciile Medicale Private-Casmb

Obligarea CASMB La Plata Serviciilor Medicale Primite La Particular

Statul obligat sa plateasca serviciile medicale private dupa ce un pacient s-a tratat la privat iar CASMB a refuzat plata si a fost data in judecata. Obligarea CASMB La Plata deconturilor medicale este in premiera, dupa ce pacientul s-a tratat la particular.

Plata serviciilor medicale primite la particular in regim de urgenta decontata fortat de catre CASMB in instanta.

Epopeea “mortii domnului Lazarescu” varianta 2019 cu final fericit si mai bine spus cum sa iti recuperezi banii de la CASMB dupa ce esti fortat sa te adresezi spitalelor particulare pentru a nu-ti pierde viata.

Un dosar in premiera pe sanatate – Pacientul Obliga Casa de ASIGURARI de Sanatate Bucuresti la plata sumei de 68000 de lei.

Nu va lasati invins de sistem, aveti parghii legale. Aflati-le!

Casa de asigurari de sanatate a Municipiului Bucuresti

Cum a fost posibil ca dupa ce a primit tratament la un spital particular, pacientul sa obtina de la Casa de Asigurar de Sanatate Bucuresti, decontarea integrala a sumelor platite?

Care a fost speta prin care pacientul a cerut plata serviciilor medicale achitate la particular?

Povestea incepe in anul 2015 in luna octombrie.

Atunci a sunat telefonul catre ambulanta si la domiciiul din Ialomita si-a facut aparitia salvarea ce a transportat pacientul la Spitalul din Urziceni.

Acolo surpriza, doctorul a solicitat mutarea pacientului la Spitalul Floreasca apoi de acolo la Bagdasar Arseni, Spitalul de Urgenta Universitar si mai apoi cand si-a dat seama ca a fost efectiv refuzata la toate spitalele familia a luat decizia internarii la privat.

DA, ati citit foarte bine, in prag de pericol iminent, in coma, pacientul a fost refuzat la internare.

Practic, sistemul de sanatate l-a obligat pe pacient ( familia acestuia ) sa apeleze la spitalul particular Sanador care l-a anunat pe om ca sanatatea costa.

Si s-a constatat ca pentru cateva zile sanatatea a costat 15000 de euro pe care trebuia sa-i plateasca.

Nu va inchipuiti ca familia a avut banii acestia ci au fost absolut nevoiti sa faca un imprumut bancar pentru a-si salva ruda.

Dupa externarea din spitatul particular, oamenii s-au decis sa actioneze in judecata Statul pentru plata serviciilor medicale platite la particular.

Cum recuperam banii pe serviciile medicale platite la particular si ce invocam impotriva Casei de ASIGURARI de sanatate?

In primul rand plecam de la ideea ca serviciile de urgenta sunt absolut gratuite oriunde in Europa.

Cazul prezentat mai sus era circumscris notiunii de caz de urgenta.

Astfel, fapta ilicita rezulta din faptul ca CASMN a refuzat restituirea sumelor achitate pe perioada de spitalizare in cadrul unitatii Sanador.

Legea 95/2006 prevede ferm faptul ca “acordarea asistentei medicale publice de urgenta,[…]este o datorie a statului si un drept al cetateanului”.

Prin urmare, obligandu-l pe cetatean sa plateasca serviciile medicale private in conditiile in care trebuia sa beneficieze de ele GRATUIT, este un abuz.

Observam ca si art. 100 din aceeasi lege indica faptul ca finantarea acordarii asistentei medicale publice de urgenta se face prin bugetul Ministerului Sanatatii de la bugetul de stat.

Ori, daca pacientul a fost efectiv refuzat de catre sistem spre a fi internat, asta inseamna ca el a fost supus de facto unui abuz ce-i putea curma viata.

Nevoit sa scoata o mica avere din buzunar ca sa plateasca serviciile medicale private, pacientul a mers in instanta.

Vedeti o dezbatere pe tema sistemului de sanatate – AVOCAT DRD.CUCULIS ADRIAN

Poate sunteti interesati si de:

Ce aveti de solicitat in instanta daca va aflati intr-o asemenea situatie?

In primul rand identificati in mod clar faptul ca aveti acest drept.

Noi am cerut pentru clientul nostru obligarea paratei la plata decontarilor facute catre Sanador.

De asemenea asa cum arata si hotararea instantei, CASMB a fost obligata sa
plateasca serviciile medicale private plus dobanzile aferente.

Este adevarat ca au fost cerute si daune morale insa instana nu le-a acordat, inca!

Solicitati instantei in functie de situatie dvs. particulara si in baza art. 1349 obligarea la plata acestor sume.

Faceti dovada calitatii de asigurat pentru a indica inclusiv faptul ca sunteti cotizant si oricum nu ca ar fi important fiindca este serviciu de urgenta.

Dupa chemarea in judecata a casei de asigurari de sanatate in mai putin de un an de zile, pacientul primeste urmatoarea sentinta :

09.05.2019
Ora estimata: 08:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud. DINESCU A.G
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Admite în parte capetele de cerere I şi II formulate de reclamanta ION RADA în contradictoriu cu pârâta CASMB.

Obligă pârâta CASMB să plătească reclamantei ION RADA suma de 68.958,21 lei reprezentând servicii medicale suportate şi care trebuie decontate, alături de dobânzile legale penalizatoare, calculate conform OG nr. 13/2011, de la data achitării sumelor şi până la data restituirii efective.

Obligă pârâta CASMB să plătească reclamantelor suma de 6.100 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată – taxă judiciară de timbru şi onorariu avocaţial. Obligă reclamantele să plătească, în solidar, pârâtei SC SANADOR SRL suma de 7.142 lei reprezentând cheltuieli de judecată – onorariu avocaţial.


Document: Hotarâre  2708/2019  09.05.2019

Solutia mai in detaliu urmeaza sa o punem sub forma de pictograma.

Obligarea CASMB La Plata
Obligarea CASMB La Plata-SCA Cuculis&Asociatii castiga dosarul impotriva Casei De Sanatate.

Acest doare poate fi inceputul trezirii la viata a sistemului de sanatate publica ce este inghetat.

Cetatenii au drepturi si ele trebuiesc respectate.

Inclusiv ca pacientii au fost pusi sa plateasca serviciile medicale private cand ele trebuiau oferite GRATUIT, indica o problema sistemica.

Nu ramaneti in pasivitate si aparati-va drepturile in primul rand de pacient.

Legeaa pcientului arata in articolul 4 ca acesta are dreptul sa stie la ce servicii medicale are acces.

Astfel legea 46/2003 la randul ei a fost incalcata prin modul in care a fost tratat pacientul.

Cazul poate fi considerat un caz de malpraxis medical si cei vinovati sa fie trasi la raspundere.

Trimiterea pacientului de la un spital la altul fara ca acestea sa-l accepte, putea sa provoace o tragedie.

Obligarea CASMB La Plata acestor decontari este un minim de normalitate atins.

Faptul ca pacientul este sanatos si a scapat, dupa ce familia a facut eforturi mari, nu inseamna ca nu exista culpa disciplinara.

Consideram ca solutia instantei este data in premiera si va deschide orizonturi catre indreptarea erorilor dar si a abuzurilor savarsite in acest sistem.

Cetatenii trebuie sa-si cunoasca drepturile in calitatea lor de pacienti.

Va confruntati cu o problema din sistemul medical sau in sistemul medical? Click aici pentru programare.

Din dorinta de a va ajuta mai rapid si pentru a scadea timpul de asteptare, va putem la dispozitie formularul de mai jos.

Prin completarea lui veti putea contacta direct un avocat specializat in dreptul sanatatii in malpraxis si procedura medicala.

2 comments to “Statul Obligat In Instanta Sa Plateasca Serviciile Medicale Private-Casmb”
  1. Buna ziua! Ca medic rezident cu spital platitor Floreasca, primesc un spor de 35% in loc de 50% cat scrie pe pontaj, pentru ca ministerul lasa fiecare spital sa isi stabileasca sporurile. Dar eu lucrez in Fundeni, impreuna cu alti colegi care au alte spitale platitoare si primesc sporul de 50%. In acest caz, as avea castig de cauza daca as da in judecata Ministerul sanatatii pentru discriminare? Eu stiam ca UE are niste reguli pivind plata egala pentru munca egala, ori noi prestam aceeasi munca, in acelasi loc, cu aceeasi gradatie si fiind in acelasi an de rezidentiat, dar pe salarii diferite.In aceeasi situatie sunt mult mai multi rezidenti. Inteleg ca ministerul a permis spitalelor sa isi faca propriile reguli in functie de buget, dar ministerul nu are obligatia sa imi respecte dreptul de plata egala pentru munca egala?

    • Sa stiti ca mai avem colegi de-ai dvs. care deja sunt la noi cu aceeasi situatie si spitalele la care faceti referire au fost deja notificate si ne pregatim de proces. Va puteti altura 0722298011

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.