Anularea Executarii Silite A Recuperatorului Otp Faktoring ZRT – Contestatie La Executare Admisa – Avocat Cuculis

Ce trebuie sa invocam pentru anularea intregii executari silite a Otp Faktoring ZRT ?

Otp Faktoring ZRT

Otp Faktoring ZRT pierde un nou dosar de contestatie la executare.

Incepe sa se uniformizeze practica pe anularea intregii executarii silite atunci cand instanta constata ca exista o neconcordanta referitoare la titlul executoriu pus in executare silita si sumele reale pe care debitorul le-ar fi avut de platit.

Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia tardivităţii formulării contestaţiei la executare invocată de intimată prin întâmpinare.

Admite contestaţia la executare formulată de contestatoarele GRIGOREAN IOANA CORINA şi MATEI ELENA, în contradictoriu cu intimata OTP FAKTORING ZRT cu sediul în Budapesta, str. Moszar nr. 8, reprezentată de OTP Factoring SRL şi, în consecinţă:

Anulează executarea silită efectuată în Dosarul execuţional nr. 918/OFR/2015 al Societăţi Civile Profesionale de Executori Judecătoreşti Fodor& Bujdoso şi toate actele de executare efectuate în acest dosar.

Respinge cererea de suspendare a executării ca rămasă fără obiect. Obligă intimata OTP FAKTORING ZRT să achite contestatorilor suma de 339,60 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.


Document: Hotarâre  2145/2016  08.03.2016 – hotararea ar putea fi gasita pe portalul instantelor.

Aici gasiti de asemenea si informatii generale cu privire la Executarea silita a datoriilor .

Motivul anularii executarii silite?

Art. 662 cod procedura civila – 

Creanţa certă, lichidă şi exigibilă

(1) Executarea silită nu se poate face decât dacă creanţa este certă, lichidă şi exigibilă.

(2) Creanţa este certă când existenţa ei neîndoielnică rezultă din însuşi titlul executoriu.

(3) Creanţa este lichidă atunci când obiectul ei este determinat sau când titlul executoriu conţine elementele care permit stabilirea lui.

(4) Creanţa este exigibilă dacă obligaţia debitorului este ajunsă la scadenţă sau acesta este decăzut din beneficiul termenului de plata.

(5) Creanţele cu termen şi cele condiţionale nu pot fi puse în executare, însă ele pot participa, în condiţiile legii, la distribuirea sumelor rezultate din urmărirea silită a bunurilor aparţinând debitorului.

De asemenea, acest recuperator de creanta, este in esenta un simplu SRL ce nu avea nici dreptul de a incasa dobanzi contractuale bancare, astfel incat fapta acestui recuperator se incadreaza la o serie larga de  infractiuni:

 1. Camatarie, prevazute si sanctionate de catre legea 216/2011; Autor – Cesionarul Banca, Complice – Cedentul
 1. Coruptie in intelesul dispozitiilor legii 78/2000 alin 1 litera e); Autor – Cesionarul Banca , Complice – Cedentul
 1. Evaziune fiscala in intelesul dispozitiilor legii 241/2005 Autor – Cedentul , Complice – Cesionarul Banca.
 1. Inselaciune in raport de art. 244 Cod Penal – Autor – Cedentul , Complice – Cesionarul Banca.

In acest scop a fost demarata si actiunea penala pentru tragerea la raspundere a acestora.

Formular Plangere Penala Credite Exportate Pentru Care S-au Incasat Dobanzi Bancare Ilegale De Catre Recuperatorii De Creante – Avocat

Update articol:

Chiar de curand vorbeam despre faptul ca recuperatorii de creante functioneaza in ilegalitate.

Tocmai bine ca ANPC in baza OUG 52/2016 a venit si a “legalizat” cumva functionarea lor prin autorizarea in registrul unic.

Asta nu inseamna totusi ca ei va pot cauta oricand, sau ca pot adauga dobanzi.

Este important ca atunci cand sunteti cautat de un recuperator de creante, sa NU luati singur hotararea de a trata cu el pentru ca este posibil sa puteti fie anulata intrega executare silita si atunci nu mai trebuie sa platiti nimic, fie sa anulati cel putin partial debitul colosal cerut.

Puteti face o programare pentru o consultanta juridica specializata aici.

av. Cuculis Adrian

9 comments to “Anularea Executarii Silite A Recuperatorului Otp Faktoring ZRT – Contestatie La Executare Admisa – Avocat Cuculis”
 1. Am o executare pentru un credit de la OTP BANK primita de la OTP FAKTORING prin EXECUTOR JUDECATORESC PRISECARU

 2. Buna ziua

  Am primit un titlu de executare silita de la OTP Faktoring prin executor Rogojan Silviu din Piatra Neamt pentru un credit din 2009. Eu am achitat acest credit in 2015-2016, in urma unei popriri din salariu pe mai multe luni. Acum, mi s-a spus ca nu am achitat tot, a mai ramas un rest si ca mi se pune iar poprire pe salariu. As vrea sa stiu daca este normal acest lucru, avand in vedere ca odata ce mi s-a ridicat poprirea, nu ar fi trebuit sa mai am ceva de plata. Am vreo sansa sa contest titlul de executare?

  Multumesc
  Narcisa Ruset

 3. Buna ziua ,

  Am un dosar de executare silita din 08.2014 . acum , cand mai aveam de achitat doar suma de 5186,23 lei am primit , din partea BEJ o incheiere actualizare debit de 18143,65 lei , potrivit , mi se spune , dispozitiilor art 628 alin 3 cod procedura civila .etc . As dori sa stiu daca pot contesta aceasta comunicare la instanta de executare ea fiind emisa pe 30.07 2019 , primita prin posta la 05.08.2019 . care sunt costurile determinate de acest fapt si daca sunt sanse de anulare acestei actualizari de debit .
  Cu multumiri Emilia Leustean
  15.08.2019

 4. Buna ziua,

  Avem o casa ipotecata licitata și vândută de otp factoring, apoi evident ca nu s au îndestulat și doresc și un apartament, singurul bun imobil pe care îl mai avem în posesie. în fond nu s a admis faptul ca este prescris dreptul lor de a mai cere ceva.
  judecătorii au: desprins excepția tardivității ca neîntemeiată. respins constestatia ca neîntemeiată.

  ce este de făcut?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.