Cum Iti Recuperezi Banii In Urma Unei Fraude Bancare

Mi-Au Disparut Banii Din Cont – Ce Fac? Cazul Clientei Bancii Raiffeisen Care A Ramas Fara 42000 De Lei In Cont Printr-o Frauda Banca Si A Dat Banca In Judecata

Ti-au disparut banii din contul bancar pe tranzacii suspecte? Banca este OBLIGATA sa-ti restituie toti banii, daca nu o poti chema in judecata si sa o obligi sa isi plateasca si daune – Afla cum?

Fraude bancare cu cardul – Putini stiu ca daca sunt victime ale unor fraude bancare, nu ei sunt cei care trebuie sa suporte prejudiciile ci banca este aceea care are obligatia sa ii restituie IMEDIAT toate sumele de bani celui ce este pagubit si mai apoi sa isi securizeze mai bine aplicatiile ori tranzactiile.

Cum peste tot sunt fraude, este posibil ca daca ai ajuns aici sa fii deja victima unei fraude bancare si atunci mai jos am generat acest articol pentru a intelege cand si cum banca trebuie sa restituie banii pe care un “hacker” sau un infractor cibernetic i-a furat din conturile dvs.

De asemenea trebuie sa stiti ca si atunci cand aveti cardul “clonat” prin diverse metode, chiar si cele cand sunt folosite dispozitive la bancomate, tot banca este vinovata si responsabila de restituirea banilor.

Trebuie de asemenea sa stiti ca recuperarea banilor furati de pe card nu sta in atributiile dvs. ci din contra, banca este aceea care trebuie sa se adreseze autoritatilor iar clientul este cel care trebuie sa primeasca toti banii inapoi, de la banca.

Daca ati fost victima unor fraude cu cardul bancar sau aveti bani disparuti din cont, cu siguranta ati observat acele tranzactii suspencte pe cardul dvs. bancar care fie aveau sume mici retrase de pe contul dvs. fie sume mari si in transe proportionale.

Stiu ca pare greu de crezut da tot banca este cea care trebuie sa va despagubeasca si noi o sa va spunem cum!

Sa incepem!

Ati fost victima unei fraude bancare cu cardul sau v-au disparut bani din cont? Vreti sa-i recuperatori? Completati formularul

Cum identific daca am fost victima unei fraude bancare ?

Identificarea unei fraude bancare se face de regula prin accesarea contului bancar.

Nu toti dintre noi avem acel sistem de tip “home bank”motiv pentru care in anumite situatii este bine ca atunci cand nu avem un asemenea sistem, sa mergem periodic la banca si sa verificam disponibilul de cont iar o data pe luna sa solicitam bancii un extras de cont pentru a vedea un schelet al intregii activitati din luna respectiva.


Semne și indicii că ai putea fi victima unei fraude

Cel mai bun semn ca suntem victimele unei fraude bancare sau a unei fraude cu cardul nostru, este lipsa banilor in mod total din cont, desi nu am facut tranzactii cu cardul fie putem constata ca sunt anumite plati catre furnizori sau firme ( din afara tarii de regula ), care nu au un cuantum mare insa sunt cu zecile.

O metoda mai noua de a “fura” bani in mod silentios de pe carduri este sa extraga sume mai mici de pe carduri in speranta ca victimele fraudei bancare nu se vor prinde de frauda.

Un alt tip de frauda cu cardul bancar poate fi si folosirea datelor de pe acesta in scopul de a creea anumite conturi online si de a folosi datele acelor persoane insa majoritatea fraudelor sunt in jurul extragerii rapide de bani de pe acele carduri bancare.

Cu trecerea timpului si aparitia criptomonedelor , fraudele cu cardurile de credit bancare s-au intensificat si mai mult iar infractorii cibernetici cumpara monede virtuale pe care apoi le pot pierde urma.

De asemenea, frauda bancara poate fi si prin cumpararea directa de produse de pe site-uri oficiale cu ajutorul cardului dvs.

O categorie vulnerabila sunt chiar batranii fiindca acestia nu au banci virtuale pentru a verifica intodeauna cardurile iar atunci cand o fac, banii sunt deja disparuti.


Fraude bancare cu cardul – Ce să faci dacă suspectezi o activitate frauduloasă

V-ati astepta ca primul lucru pe care trebuie sa-l faceti sa fie sa contactati politia.

NU, primul lucru pe care il faceti este sa contactati BANCA pentru a bloca acel card si accesul la sistemul de plata.

De asemenea este foarte important sa verificati in integralitate tranzactiile de pe cont fiindca este posibil sa fi avut si alte tranzactii in trecut , la fel de frauduloase.

Nu mergeti dvs. la politie fiindca banca este autorizata in acest sens.

Raportarea incidentului si fraudei bancare, la banca. Cum o fac?

Contactarea băncii este primul pas pe care trebuie sa-l faceti.

Cum să raportezi frauda trebuie sa isi spuna chiar banca fiindca exista un sistem intreg de protectii ce pot fi activate.
Documentele necesare pentru sesizarea incidentului sunt datele personale ale contului si desigur, discutia cu operatorul de la banca.

Trebuie sa stiti ca imediat dupa ce ati facut aceasta raportare la banca cu privire la frauda bancara prin care ati trecut cu urmeaza ca banca sa faca inghetarea contului și blocarea cardului.
Orice utilizator de card bancar ar trebui sa stie cum să îsi prptejeze contul imediat după descoperirea fraudei.

Colaborarea cu banca în investigație – utilizatorul cardului este obligat sa ajute banca la depistarea infractorilor.


Furnizarea de informații și dovezi necesare băncii reprezinta de fapt primul si cel mai important pas in dovedirea bunei credinte in relatia cu banca iar urmarirea progresului investigației și comunicarea cu reprezentanții băncii fac dovada ca dvs. nu sunteti implicat in vre-un fel in fauda bancara si ca ati fost diligent in folosirea cardului iar banca in aceste conditii este absolut obligata sa va restituie toti banii.

Ce trebuie sa fac pentru a primii banii inapoi de la banca daca sunt victima unei fraude bancare?

Asa cum am aratat si mai sus primul mecanism pe care trebuie sa il pornim este acela al anuntarii bancii. Nu va indrum sa mergeti direct la politie fiindca nu are sens, banca este obligata asa cum veti vedea si mai jos, sa va puna la dispozitie toti banii furati iar dvs. sa ajutati banca cu ce puteti in investigatie.

Asadar, dupa ce ati blocat cardul si sunteti sigur ca nu se mai poate umbla in contul dvs. in mod neautorizat, va sfatuiesc sa mergeti la sucursala unde aveti contul si sa depuneti o solicitare in care sa prezentati situatia, prin care sa solicitati returnarea de indata a tuturor sumelor de bani ce au fost furate din contul dvs.

In ipoteza in care nu primiti niciun raspuns, pasul urmator este sa mergeti direct in instanta de judecata si puteti sesiza si ANPC iar daca raspunsul este negativ, urmati aceeasi procedura, direct la avocat.

Avand in vedere ca mai jos va voi ajuta sa intelegeti exact mecanismele pe care le puteti utiliza, cel mai sigur bancile va vor restitui banii.

Banca are norme interne pe care le-ati semnat inca de la bun inceput prin are se obliga la restituirea banilor fraudati

Desi nu toate conditiile sunt identice, aproape toate bancile au ceea ce se numeste ” Condiții Generale de Derulare a Operațiunilor Bancare pentru Persoane Fizice”.

Astfel, conform art. 1350 din Codul Civil, răspunderea civilă contractuală este obligația unei persoane de a repara prejudiciul cauzat unei alte persoane prin neexecutarea, executarea necorespunzătoare ori cu întârziere a obligațiilor născute dintr-un contract valabil încheiat.

(i) În ceea ce priveșteexistența unei fapte ilicite, arătăm că potrivit Condițiilor Generale de Derulare a Operațiunilor Bancare pentru Persoane Fizice, Ediția 01 februarie 2022, aplicabile clienților bancilor, denumite în continuare în cele ce urmează „Condiții Generale”:

„4.10.1 Clientul suportă toate pierderile legate de orice operaţiune de plată neautorizată dacă aceste pierderi rezultă în urma fraudei sau a nerespectării, intenţionate sau din neglijenţă gravă, a uneia sau a mai multor obligaţii legate de instrumentul de plata, ce ii revin, potrivit prevederilor prezentelor CGB si reglementarilor legale in vigoare. Excepție fac situațiile expres prevăzute de legislația in vigoare.

Avand in vedere acest prim paragraf inseamna ca raspunzi de banii disparuti din cont doar daca este NEGLIJENT GRAV ori daca frauda este una INTENTIONATA!

4.10.2. In cazul in care Clientul a notificat Banca cu privire la pierderea, furtul sau folosirea fara drept a instrumentului de plata, acesta ramane in continuare răspunzător pentru pierderile apărute chiar si după notificarea Băncii, in cazul in care el însuși a acționat in mod fraudulos.

4.10.3. Banca răspunde daca sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții: a) in cazul Operațiunilor de plata neautorizate de Client si a operațiunilor de plata neexecutate sau executate incorect de către Banca; b) daca sumele de bani nu au ajuns la Prestatorul de servicii al beneficiarului plații, in cazul operațiunilor neexecutate sau executate incorect de către Banca.

Prin urmare, din analiza textului de mai sus, rezultă că banca este răspunzătoare pentru operațiunile de plată neautorizate de către client, cu excepția cazurilor menționate mai sus, respectiv: clientul a acționat în mod fraudulos ori clientul nu a respectat intenţionat sau din neglijenţă gravă una sau mai multe obligaţii legate de instrumentul de plată.

Directiva Europeana protejeaza victimele fraudei bancare si obliga bancile sa va restituie banii

Potrivit Legii nr. 209/2019 privind serviciile de plată şi pentru modificarea unor acte normative ce transpune Directiva 2015/2366 a Parlamentului European și a Consiliului privind serviciile de plată în cadrul pieței interne, de modificare a Directivelor 2002/65/CE, 2009/110/CE și 2013/36/UE și a Regulamentului (UE) nr. 1093/2010, și de abrogare a Directivei 2007/64/CE, aceasta obligatie incumba bancii.

„Art. 173. – Fără a aduce atingere prevederilor art. 169 şi 170, în cazul unei operaţiuni de plată neautorizate, prestatorul de servicii de plată al plătitorului are următoarele obligaţii: a) rambursează plătitorului suma aferentă operaţiunii de plată neautorizate respective, imediat sau cel târziu la sfârşitul următoarei zile lucrătoare, după ce a constatat sau a fost notificat cu privire la operaţiune, cu excepţia cazului în care are motive rezonabile să suspecteze că a fost comisă o fraudă şi comunică aceste motive, în scris, autorităţii naţionale competente; b) readuce contul de plăţi debitat, în situaţia în care s-ar fi aflat dacă operaţiunea de plată neautorizată nu s-ar fi efectuat, dacă este cazul; c) se asigură că data valutei creditării pentru contul de plăţi al plătitorului nu este ulterioară datei la care suma a fost debitată. […]

Art. 177. – În cazul în care plătitorul nu a acţionat în mod fraudulos, acesta nu suportă nicio consecinţă financiară care rezultă din utilizarea unui instrument de plată pierdut, furat sau folosit fără drept în oricare din următoarele situaţii: a) pierderea, furtul sau folosirea fără drept a unui instrument de plată nu a putut fi detectată de către plătitor înaintea efectuării unei plăţi; […]d) în cazul în care prestatorul de servicii de plată al plătitorului nu solicită o autentificare strictă a clienţilor;”


Banca se face vinovata daca banii sunt furati de pe cardul clientului

În plus, sub acest aspect, menționăm că art. 147 din Legea nr. 209/2019 prevede că:O operaţiune de plată este considerată autorizată doar dacă plătitorul şi-a exprimat consimţământul pentru executarea operaţiunii de plată”, iar art. 148 stabilește că :„(1) O operaţiune de plată poate fi autorizată de către plătitor fie înainte, fie după executarea sa, dacă plătitorul şi prestatorul său de servicii de plată au convenit astfel. (2) Consimţământul de a executa o operaţiune de plată sau o serie de operaţiuni de plată trebuie să fie acordat în forma convenită între plătitor şi prestatorul său de servicii de plată. (3) Consimţământul de a executa o operaţiune de plată poate fi acordat şi prin intermediul beneficiarului plăţii sau al prestatorului de servicii de iniţiere a plăţii. (4) Procedura de exprimare a consimţământului trebuie convenită între plătitor şi prestatorul/prestatorii relevant/relevanţi de servicii de plată.”

Ce fac daca banca nu imi restituie banii furati ca urmare a unei fraude bancare?

Daca banca refuza sa faca plata desi vedeti mai sus ca legea romana prin transpunerea directivei europene o obliga sa va restituie banii, atunci nu va ramane de facut altceva decat sa ii chemati in judecata.

Actiunea de chemare in judecata este una complexa si trebuie sa vizeze actiunea in pretentii care atentie, nu este supusa unei taxe de timbru avand in vedere ca discutam despre o actiune ce se pozitioneaza in zona protectiei consumatorilor.

Exemple de procese cu banca pentru restituirea banilor furati prin frauda banca

De exemplu mai multe banci pe care le-am dat in judecata fiindca banii clientilor lor fusesera furati de pe carduri prin fraude bancare iar acestea dupa ce au primit cererea de chemare in judecata au fost de acord sa restituie banii fara sa se mai ajunga la o judecata efectiva.

Ultimul dosar pe care l-am initiat impotriva bancii Raiffeisen pentru un prejudiciu prin frauda bancare cu cardul clientului a fost pentru suma de 42000 de lei si pe care il anexam mai jos.

Cazul clientului bancii Raiffeisen Banca care a ramas fara 42000 de lei in cont – Ce s-a intamplat in acest caz unde Raiffeisen refuza sa restituie banii furati prin frauda banca si pe care i-am dat in judecata?

Clienta noastra are calitatea de client al băncii Raiffeisen Bank S.A., unde a deschis contul bancar, cont asupra căruia am are acces si prin intermediul aplicațiilor de mobile banking, respectiv prin aplicația SmartToken și SmartMobile.

În luna ianuarie 2022, aceasta a primit un e-mail ce părea a fi din partea Raiffeisen Bank S.A. prin care i se se solicita să îmi actualizez datele personale pentru a putea accesa în continuare aplicația SmartToken.

Clienta a accesat link-ul și a introdus adresa de e-mail, numărul de telefon și codul de utilizator.

La scurt timp, respectiv la ora 09:30, aceasta a primit un mesaj text pe telefon prin care i se furniza un cod pentru activarea aplicației SmartToken pe un alt telefon mobil.

De asemenea, i se preciza că în cazul în care nu am solicitat efectuarea operațiunii să apelez de urgență numărul *2000. Imediat după aceasta, aceasta a realizat că este posibil să fie ținta unei fraude bancare, astfel că a decis să contactez cât mai repede Serviciul Clienți al bancii, pentru a raporta incidentul.

În timp ce astepta să fie preluată de către un operator, a fost notificată de aplicația de mobile banking asupra faptului că a fost debitată suma de 42.000 Lei din contul bancar.

La foarte puțin timp după aceasta, contul a fost debitat de încă două ori cu suma de 42.000 Lei, respectiv cu suma de 24.000 Lei.

Astfel, în timpul zilei de 19.12.2022 au fost efectuate trei operațiuni neautorizate din contul subsemnatei, după cum urmează:

  • La ora 09:39:07 a fost retrasă suma de 42.000 Lei
  • La ora 09:40:58 a fost retrasă suma de 42.000 Lei
  • La ora 09:43:03 a fost retrasă suma de 24.000 Lei.

În urma înștiințării pârâtei cu privire la existența operațiunilor neautorizate, la data de 23.05.2023  Raiffeisen Bank S.A. a restituit subsemnatei suma de 66.000 Lei aferentă operațiunilor efectuate la ora 09:40:58 și 09:43:03. Banca a refuzat restituirea sumei de 42.000 aferentă primei tranzacții, invocând faptul că primul transfer a avut loc cu doar 1 secundă înainte de inițierea apelului telefonic către numărul *2000.

Am aratat ca că toate cele 3 tranzacții efectuate la data de 19.12.2022 din contul clientei bancii reprezintă operațiuni neautorizate, banca fiind obligată potrivit obligațiilor legale și contractuale asumate la restituirea integrală a sumelor retrase, pentru considerentele pe care le vom detalia în continuare.

De aici si litigiul de mai sus dar si faptul ca banca a restituit deja suma de 66000 arata clar ca banca are obligatia in caz de frauda sa RESTITUIE BANII FURATI.

Protecția viitoare împotriva fraudelor bancare

Noi suntem de parere ca din punct de vedere al legislatiei actuale aceasta aduce toate garanatiile prin care posesorii de carduri sa isi recupereze toate posibilele prejudicii.

Important este sa va feriti de linkurile suspecte, de mesajele nesigure si daca ajungeti sa fiti victimele unor fraude bancare sa nu uitati sa va protejati drepturile in fata bancilor.

Av. Dr. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
35 comments to “Cum Iti Recuperezi Banii In Urma Unei Fraude Bancare”
  1. Subsemnatul am calitatea de client al băncii Raiffeisen Bank S.A., unde aveam deschise 1 cont de lei 1 cont de euro + un card de cumpărături. Asupra conturilor aveam acces si prin intermediul aplicațiilor de mobile banking, respectiv prin aplicația SmartToken și SmartMobile.
    În data de 17.05.2023, am contactat un fond de investitii și am transferat o suma de 1000 de lei.
    În data de 19.05.2023, am primit în cont suma de 1330 lei.
    În aceeași dată, în jurul orei 13.30 -14, A luat legătura cu mine, un „reprezentant” al fondului de investitii care mi-a cerut sa deschid aplicația.
    Am deschis aplicația pe telefonul meu,, fără însă să-i comunic acestuia codul de utilizare şi pinul.
    De la distanţă, „reprezentantul „ fondului de investitii a reușit să-mi șteargă aplicația de pe telefon ca să nu sesizez transferurile efectuate.
    Ulterior, mergând la cumpărături şi dorind sa fac o plată, am constatat că toate cardurile mele erau golite,, nu mai aveau niciun ban.
    Instanţa urmează să constate faptul că, fără a comunica codul de utilizare şi pinul aplicației Smart Mobile, un „reprezentant al „ fondului de investitii mi-a șters aplicația de pe telefon şi mi-a fraudat suma de 30.050 de lei ceea ce demonstrează că există o breșă de securitate gravă, a băncii.
    Fraudatorul a reușit să păcălească sistemul de autentificare al băncii şi a efectuat tranzacțiile menţionate mai sus.
    Faţă de situatia prezentată, vă rog sa-mi comunicati care sunt sansele de castig daca chem în judecată banca şi cat m-ar costa să mă reprezentati in instanţă.
    Eu sunt din Braşov

      • Buna seara ! Suntem intr-o situație dificila pentru familia noastră și nu știm la cine sa apelam. Tatăl meu a fost victima unei fraude online. A vrut sa aplice pentru bursa de investiții Rompetrol , a intrat in legătura cu niște indivizi care se dădeau drept consultanți și le-a oferit datele de pe cardul BCR George. El crezând ca este pentru contul de investiții și eu având o aplicație in care el se liga si ii arătau cum creștea valoarea sumei inițiale. In 2 zile tatăl meu a ajuns pentru o alta situație la banca si a fost sesizat ca a făcut un împrumut de 124.172.00. O suma fabuloasa pentru o familie modesta. El neavând contract pe perioada nedeterminata. Eu știu ca el a oferit datele , nu știa pentru ce , nici prea multe despre tehnologie. Banii au fost vărsați in 4 conturi diferite. Am depus plângere la Investigații criminalistice Targu Jiu. Nu ne dau șanse. Suntem intr-o situație disperata. Putem face ceva in aceasta privința ?

  2. Ce trebuie sa fac pentru a scăpa de împrumutul făcut de un reprezentant financiar de investiții în numele meu la BCR aplicația George prin intermediul aplicației anydesck cu care a reușit să transfere împrumutul de 57014 Ron ( la care BCR nu m a contactat nici telefonic și nici printre o notificare facanduse Intr un sfert de oră împrumutul) pe care i a transferat fff repede
    Va mulțumesc

  3. Am fost fraudat online în urma cumpărării unui autovehicul marca Mercedes Benz de pe un site online cu suma de 13000 euro! Am anunțat banca când mi-am dat seama ca am fost fraudat mașina nefiind livrată! Am fost și la poliție dar aceștia mi-au spus că sunt șanse 0 de a îmi recupera banii! Dețin toată mesajele/e-mailurile și actele ce mi le-au trimis să le semnez și contul firmei la care am trimis banii!

    • Bună ziua cum pot proceda dacă am fost fraudat de către persoane cu criptomonede, am fost fraudat de către o așa-zisă companie care se ocupa cu criptomonede cred că erau Moldoveni de peste Prut. În 2023 am văzut pe Google cum ar fi făcut avere doamna Vaida de la acees direct din criptomonede am dat și eu nr de telefon și a doua zi mam trezit că suna telefonul mobil am răspuns și ma întrebat dacă vreau să fac tranzacții și ce știu despre ele eu iam spus că nu știu nimic și că nu vreau să fac așa ceva și iam închis telefonul au mai încercat să mă sune fiind înregistrat la ei, după mai multe luni au mai încercat dar le-am spus că sunt ocupat, cam prin luna August 2023 mau contactat din nou atunci iam răspuns mia zis că dacă vreau să fac tranzacții trebuie să dau o sumă de 750lei eu iam spus că nu am de unde pentru că eu sunt pensionat pe caz de boală și nu-mi permit să plătesc atâția bani până la urmă am cedat dar iam spus că nu am decât 200lei în momentul acela, eu având mai mulți bani pe card. Ion Lungu așa își spunea că îl cheamă până la urmă ma făcut sa transfer 200lei și urma când făceam rost de bani să mai dau 550lei ca să întru în tranzacții, eu nu știam să fac transferuri de pe aplicație BRDE atunci mia zis că mă ajută el mia dat pe WhatsApp nr de cont și numele Voicu a Doru și mi-a zis săi transfer în contul lui după două zile ma contact dacă am făcut rost și de cei 550lei eu iam spus că mam inprumutat de acești bani și tot asa mi-a dat pe WhatsApp un nr de cont și numele Giorgica Emilian Amargheolei și să depun 550lei după ce iam depus mia dat un link pe WhatsApp și să intru acolo să văd tranzacțiile și tot de acolo pot să și transfer în contul Meu. În fine mia zis că o să mă contacteze brokerul pe nume Virgil Mureșanu pe WhatsApp ma contactat brokerul și mi-a spus că nu am o să mă contacteze a doua zi pe la ora 9 ma contactat a doua zi pe 31 08 2023 mia spus să instalez aplicaţia anydesk și mi-a zis să mă uit pe link-ul pe care îl aveam și mă întrebat câți bani miau intrat în urma tranzacției pe care o făcuse la bursa mam uitat și acolo îmi arăta ca erau vreo 3000 de euro și că puteam săi transfer în contul meu dar mia zis ca să intru pe aplicația anidesk și sai dau cele șase nr după aceea mi-a spus să intru pe aplicația mea de pe telefon ca să-mi arate cum pot face transferul în contul meu, eu neștiind cum sa fac, el ma întrebat dacă vreau în lei sau euro eu iam spus că vreau în lei atunci el făcând calculul cam vreo 14800 lei, atunci mia zis sa intru în aplicația mea de pe telefonul mobil eu neștiind cum să procedez, el atunci ma ajutat să trec cei 14800 lei și dar eu nu mi-am dat seama că el ma pus să trec tot în contul lui Giorgica Emilian Amargheolei, fără să-mi dau seama eu iam trecut între timp mi s-a închis aplicaţia de pe telefonul mobil iar eu i-am spus că nu pot să mai văd și nici nu mai știam cum să o instalez, ma ajutat el cum să o instalez până la urmă am reușit atunci el mi-a zis că nu au intrat banii pe pe care îi tranferasami eu în contul lui Giorgica Emilian Amargheolei eu nu mi-am dat seama ce făcusem cu acel transfer. În final mia zis că au intrat banii pe numele lui Giorgica Emilian Amargheolei la un moment dat mi sa închis din nou aplicația de data asta știam cum să o instalez am încercat de mai multe ori dar nu am mai reușit până la urmă am sunat la banca să întreb de ce nu pot să mi instalez aplicaţia după ce le-am dat datele ma întrebat dacă cunosc persoana la care eu iam transferat banii, eu iam spus că nu o cunosc dar ma pus brokerul și atunci mia zis că am fost fraudat și mau întrebat ce aplicație am instalat și le-am spus că anydesk și mi-a zis să dizistalez aplicația și să resetez telefonul, am făcut greșeala să-mi resetez telefonul asta e a fost Vinerea pe 31 08 2023, am încercat să-l mai contactez pe brokerul dar pierdusami toate nr de telefon și pe WhatsApp, am lunea să-mi schimb cardul din nou explicându-le și celor de la banca după ce o săptămână trebuia să mă duc la banca să-mi ridic cardul până atunci am încercat să recuperez nr de WhatsApp și am reușit să găsesc nr și lam contactat pe Virgil Muroseanu dar mia răspuns altcineva în locul lui și i-am spus că de ce mi-a luat toți banii de pe card însă dânsul mia zis că nu Virgil nu mai este la ei în companie și că lar fi dat afară că a excrocat mai multă lume și că ar fi fugit din țară el atunci mia zis săi trimit exrasele de cont i le-am trimis și atunci că o să verifice și că o să-mi dea mesaj pe WhatsApp într-adevăr mia dat mesaj ca banii sunt găsiți doar că mai durează recuperarea lor nu mam dus la politie atunci pentru că am zis că poate o să-mi recuperez banii iam dat mesaj din nou când îmi intra bani pe cont propriu el atunci mia zis ca mai durează recuperarea lor atunci eu iam spus că dacă nu-mi intra a doua zi o să mă duc la poliție să fac plângere. Pe data de 14 09 2023 am fost la IPJ Dolj nr și am făcut plângere însă domnul de la politie mia zis că nu o să-mi mai recuperez banii am făcut plângerea și am plecat pentru că eram programat la doctor și nu am mai stat după înregistrare, lam întrebat când o să viu să-mi dea nr de înregistrare și mi-a zis când o să vină dansul după o săptămână din concediu am fost după o săptămână și ceva pentru ca cei de la banca fără plângere și înregistrare nu pot să-mi deblocheze cardul, a durat ceva, am fost din nou la politie dar mi-au spus cei de la poartă că este plecat la o percheziție și că să-l aștept am stat ceva atunci lau sunat și iau spus că sunt acolo dansul a spus că ajunge mai târziu și că o să mă sune ma sanat mai târziu și mi-a zis că plângerea mea nu a ajuns de la parchet și să vin după două săptămâni am fost lam sunat când am ajuns acolo și mia zis că este la un curs și că o să-mi lase la poartă plângerea cu nr de înregistrare, am fost la bancă cei de acolo mia zis că mă sună mai târziu între timp eu am sunat la București și am vorbit cu ei le-am spus că am plângerea și vorbisem să-mi deblocheze cardul mai târziu mau sunat de la banca din cartier ca să vin a doua zi am venit dar erau alte persoane acolo și nu știau despre ce este vorba pana la urma am reușit dar mam uitat pe extras de cont și acolo am văzut că-mi dispăruse și 18000lei și nu mai aveam niciun ban, mii luase brocherul și pe aceia fără să-mi dau abrobarea, nu am primit niciun răspuns până acum de la politie, am făcut și eu niște căutării după extrasul de cont unde mi sau dus banii și lam cautat pe feizbuc și lam găsit pe Georgică Emilian Amargheolei este din Botoșani iam dat mesaj pe profilul lui și iam spus dacă are contul cu nr….a doua zi mia răspuns la mesaj de și mia zis ca el nu poate intra acolo pentru că nu poate să facă dovada banilor trimiși de către brocher, mia mai trimis în altă zi mesaj luat după email și scria așa ING : numele meu și suma de 14800 lei în loc de paranteza scria recuperare pentru frauda ajunge când am văzut mesajul eu iam spus că sunt numai banii aia mai sunt și alte sume, el mi-a dat mesaj ca el este doar client, între timp a șters mesajul cu ING BANK am încercat să mai dau mesaje, lam sunat pe Mesinger dar nu mi-a mai răspuns.Mai pot să-mi recuperez banii de la Giorgica Emilian Amargheolei de pe extrasul meu de cont pentru că a trecut ceva timp.

    • Buna ziua,

      La data de 05.04 mi s-a intamplat si mie exact acelasi lucru, tot cu un Mercedes Benz GLA 220, am transferat banii si am ramas fara ei. Anuntul era postat pe olx, si spunea ca se afla la Caransebes, ulterior a sters toate conversatiile si si-a inchis telefonul.Oare imi puteti spune daca v-ati recuperat banii sau ati aflat cine este faptuitorul?Cu multumiri

  4. Am intrat pe un site-web de vanzari online si din cauza sumelor mari pe care le-au cerut nu am putut sa termin sarcinile ce erau acolo. Pentru asta as fi primit comision. Dar din cauza ca nu am putut termina sarcina au ramas banii investiti acolo. Cum as putea recupera ce am investit?

    • Am fost fraudata de un fond de investiții de suma de 40000 lei danduse broker și trebuie să facem retragere câștigului eu i-am dat datele personale dar nu aprobare pt căci mi-a furat banii am anunțat banca dar am fost și eu sunata zicea căci este de la fraude și prin interpol au blocat banii mei antru cont la banca Revolut plângere am făcut la politie am vârsta 71 ani nu mai știu ce să fac. Cum pot rezolva cec bank refuza sami de-a bani ei fiind depuși antrun cont pe ,3luni pt dobândă daca puteți să mă ajutați ce trebuie sa fac va mulțumim

    • Ați mai rezolvat ceva?
      Sunt și eu în aceeași situație.
      Am făcut plângere la petiții online, la politia din oraș nu m-au luat în seama chuar dacă am zis ca fac și următoarea plata cu condiția ca banca sa ne sprijine sa ii prindem pe făptași.
      Mai aveam o sarcina dar cereau o duma prea mare și am zis ca di asa am pierdut prea mult.

  5. Buna seara, dl avocat
    Mi s-au sustras din depozitul bancar o suma de 139000 lei.
    Am anuntat banca, mi s-a blocat cardul, am depus plangere la politie.
    Banca mi-a comunicat ca sa astept investigatiile politiei.
    In cat timp banca trebuie sa-mi returneze banii?
    Va multumesc

  6. Buna seara! Ma numesc Marinela. In luna August 2023 mi s-a furat poseta cu toate cardurile. Din toate cardurile, am uitat sa blochez cardul de la BCR de pe care individul a cheltuit 3000 lei contactless, maximul contactless, fara sa primesc nici o notificare pe aplicatie. Am facut toate demersurile, inclusiv declarația la poliție si totusi banca refuza sa imi returneze banii pe motiv ca au fost cheltuiti pe cumpărături contactless. Precizez ca a fost un card cu care am facut o singura tranzacție fizica doar ca sa fie activat.
    Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
    Mulțumesc

  7. Am cautat si am intrat pe pagina skill Genik cu intentia de a face investitii pe Piata Bursiera . Am deschis formularul cu suma de 250 euro. Dupa citeva zile mi sa prezentat un ” Broker ” care mi-a asigurat de un contract de investitii profitabil. Zilnic tot ma sunat sa gasesc fond de investitii de la prieteni ,sau sa scot credit bancar .Tot ma impulsiuonat de sansele profitabile ca sa pot avea posibilitatea de a inchide creditul in cel mai scurt timp posibil Cu multe telefoane am reusit sa obtin un credit de la banca la care mai aveam de platit in 2 ani un credit . Mi-a trimis un nume si un nr de cont unde am depus suma de 10 mii euro . Dupa ce au intrat suma nu mai da nici un semn de viata .a doua zi am facut plingere la banca si au incercat sa telefoneze cu banca pentru returnarea sumei , am copie de pe cartea de identitate a brokerului Am depus plingere la firma si mia spus ca le pare rau dar nu pot face nimic . Ce ma sfatuiti sa fac cit mai repede. Cu stima si respect Teo Va multumesc astept cu nerabdare urmatorul pas.

  8. am vrut sa fac o investitie si am intrat pe Facebook unde am accesat un site care promitea si unde se cerea sa investesti o suma de bani. ptr. a accesa situl iti cerea nr. de telefon. numele si duupa circa 5 minute am fost sunat si mi-a explicat in ce consta si beneficii, dupa care am fost sunat de asa zisul broker care mi-a explicat ce pasi trebuie sa urmez si asa am efectuat telefonic aplicatia pe care mi-a dictat-o si am efectuat scoatere de pe card a sumei de bani ceruta, mentionez ca acest lucru s-a intamplat dupa ce am facut poze la card, si buletin, dar mai mult am fost indus in eroare si am pozat si cardul detinut la alta banca dupa care mi s-a spus ca voi fi sunat.Dupa vreo doua ore mi s-a parut in neregula si am mers la prima banca unde fusesem de acord sa trimit suma si mi s-a spus ca frauda bancara, am alergat la cealalta banca unde ave-am o suma consistenta si blocat cardul si tranczatia, banii existand si urmand a fi trimisi asa cel putin mi-a zis lucratorul care m-a trimis si la politie unde am facut reclamatia. Zile la rand din 24.12.23 pana in 3.01.24 am tot dicutat cu compartimentul frauda al bancii care m-a asigurat ca tranczatia e blocata si sa astept raspunsul bancii dupa cererea . In data de 3.01 24 raspunsul bancii a fost ca cererea mea de a mi se returna banii nu este justificata deoarece am fost de acord cu tranczatia, ceace nu este corect.Pentru ca sunteti cunoscut ca avocat va intreb cu respect , considerati ca am vreo sansa si ce pasi trebuie urmati?

  9. Buna ziua, in zilele de 3 si 4 ianuarie 2024 mi-au fost furat din contul de euro suma de 2000 de euro , eu ne mai folosind cardul de anul trecut. Am vorbit cu un reprezentant de la banca si mi sa spus ca eu am acceptat desi nu este adevarat . se poate verifica. In aceasta situati ce reusita pot avea pentru recuperare banilor?
    multumesc situatie este recenta.

  10. Buna ziua. In data de 07-12-2023 am fost contactat de un reprezentant al unui fond de investitii si convins sa investesc suma de 1250 ron pe care am achitato cu cardul Revolut.
    Cateva zile mai tarziu am fost contactat de fondul de investitii respectiv si in urma discutiilor cu reprezentantul fondului si cu departamentul (juridic) am stabilit ca nu mai vreau sa continui si mi sa solicitat un nr de cont pt returnarea sumei. Mi sa trimis un link pe care l-am accesat pe telefon si in acel monent telefonul sa blocat (a aparut un mesaj indescifrabil pe ecran si sa scoata un sunet ciudat si sa vibreze) Neavand posibilitatea sa iau legatura cu banca fiind singur acasa , m-am deplasat la banca unde mi sa comunicat ca in cont nu mai am bani si ca nu pot bloca contul pt ca transferurile sau realizat cu succes si sa merg la politie.
    Cand ne-am intors de la politie am constatat ca si banii din contul firmei pe care o detin au disparut si din alt cont de cumparaturi. In total suma de 740000 de ron De la banca au spus ca toata operatiunea a durat 18 min si ca ei nu pot face nimic. Am depus plangere la DIICOT si asteptam ancheta atat de la DIICOT cat si ancheta interna a bancii care initial a spus ca nu stie cum a fost posibil sa dispara banii si dupa aceea au spus ca noi le-am dat userul si parola contului ceea ce este fals, noi am furnizat nr de cont pt transferul sumei de 1250 ron in nici un moment nu am furnizat alte date despre cont si pe telefonul pe care am fost contactat nu avem internet bankig, singura aplicatie bancara folosita pe acel aparat este Revolut. Intrebarea este daca mai putem recupera banii
    Va multumesc

  11. Buna ziua D-nul avocat Cuculis Adrian,chiar in ziua de ieri am fost fraudata bancar,pe tel.aparand un mesaj de la BCR.sa autorizez plata unei comenzi in desfasurare pe EMAG-mentionez ca eu n-am facut nicio comanda-cumparatura pe EMAG.Am sunat banca si am relatat situatia unui operator,care a blocat cardul,dar in timp ce mi-a cerut sa intru in aplicatia GEORGE sub ochii mei au fost virati suma de 3o.000 la banca REVOLUT,eu nu am cont deschis la aceasta banca,si convorbirea brusc s-a inchis,Eu am resunat banca,mi-a raspuns un alt operator,caruia am relatat din nou situatia ,care a verificat tot,blocarea card/cont+mi-a confirmat ca banii directionati spre banca REVOLUT sunt blocati-nu mai stiu sa ma bucur,ca simt ca-s in pragul unui infarct.Mi-a mai zis sa complectez on-line un formular AVIZ DE CONFIRMARE DE NEPLATA +NR.DE INREGISTRARE AL RECLAMATIEI LA POLITIE si sa-l trimit la center@bcr.ro.NU STIU ACUM DACA -MI VOI RECUPERA 37.000 DE RON de pe card,urmeaza ca de luni29.01.2024 sa fac toate aceste demersuri pt.ca totul s-a intamplat vineri 26.01.2024.Daca puteti sa ma sfatuiti cum sa procedez va multumesc cu recunostinta.

  12. Buna ziua,
    Cazul meu este asemanator cu cel descris pe data de 22.08.2023, pe blogull dumneavoastra.

    In data de 23.12.2023 am fost contactata si eu de un reprezentant al unui “fond de investitii”. Eu neavand instalata pe telefon aplicatia mobila (eu folosind internet banking – fiind client Banca Transilvania) mi s-a cerut sa instalez tot felul de aplicatii. Mi-au fost sustrase din conturi urmatoarele sume :
    26.500 lei (din contul meu – titular)
    73.550 euro (din conul sotului – eu fiind imputernicita)
    Am sesizat repede acest lucru, am apelat banca pentru a anunta problema, mi-au comunicat ca au facut cerere de restituire sume catre persoanele in a caror conturi s-au transferat banii… dar doar atat.
    Am facut si plangere la politie. Din partea politiei nu am suport… am tot sunat cateva zile la rand.. am reusit sa aflu nr de dosar si numele agentului de politie care se ocupa de dosar, dar cam atat … in rest mi s-a spus sa astept ca voi fi contactata.
    Am trimis si bancii plangerea de la politie iar raspunsul bancii a fost ca tranzactiile au fost efectuate corect. Am scris catre Banca Transilvania unele aspecte prin care relatez punctele vulnerabile ale bancii dar nu am mai primit raspuns din partea bancii.
    In concluzie doresc sa actionez banca in judecata. Ma puteti sprijini in acest sens?

  13. Buna seara,

    Din pacate si eu ma gasesc in situatia de a fi inselata. Am dorit sa achizitionez o masina de pe mobile.de , in valoare de 22.500 de euro. Am intrebat pe platforma, prin formularul de contact, de cartea de service a masinii. Am primit confirmare de la mobile.de , ca intrebarea mea a fost transmisa dealerului. Ulterior anuntul a disparut de pe site, dar a revenit dealerul cu informatiile solicitate de mine, despre masina, spunand ca inca este disponibila. Mi au dat un link cu site ul lor, cu termenii si conditiile de achizitie , dupa care mi au furnizat un cont in care sa fac plata. Dupa ce am achitat, evident masina nu a mai venit. Intrebarea mea, daca am fost inselata sa transfer banii in contul in care mi a fost furnizat, am vreo sansa sa fiu despagubita de banca? Am incercat sa intreb mobile.de cum mi au utlilizat si gestionat datele personale, in momentul in care eu le am furnizat, pt ca le au impartasit cu o terta parte frauduloasa si cum valideaza ei inscrierea dealerilor de site ul lor (in ceea ce ma priveste le as face plangere, pt ca pot fi implicati in furt). Cum este posibil sa si faca si un cont de business , intr o banca respectabila din Olanda (Rabobank). Pentru un moment, am sunat cele doua banci sa le anunt de inselaciune. Eu consider ca este o bresa de securitate si ca am fost o victima a Rabobank , pentru incapacitatea ei, de a si verifica clientii. Data fiind descrierea, pentru ca eu am cerut transferul, este vreo sansa ca sa fiu despagubita de banca, daca ii actionam in instanta?Multumesc,

    • Avem regulament european in favoarea noastra si lege de transpnere in legislatia natioanla. Consiedr si eu ca putem initia un demers pentru recuperarea banilor si care se poate duce pana la formularea unei actiuni in instanta. Cu bine. av. Cuculis 0722298011

  14. Bună ziua! Dacă băiețelul meu a folosit datele cardului și a cumpărat monede virtuale pentru un joc, mai pot recupera banii?

  15. Buna ziua,

    La data de 05.04 mi s-a intamplat si mie exact acelasi lucru, tot cu un Mercedes Benz GLA 220, am transferat banii si am ramas fara ei. Anuntul era postat pe olx, si spunea ca se afla la Caransebes, ulterior a sters toate conversatiile si si-a inchis telefonul.Oare imi puteti spune daca v-ati recuperat banii sau ati aflat cine este faptuitorul?Cu multumiri

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.