Conditii anulare permis conducere – avocat

Vedeti Daca Se Anuleaza Permisului De Conducere Daca Am Fost Depistati La Volan Sub Influenta Bauturilor Alcoolice Sau Daca Am Produs Un Accident Cu Victime?

Condițiile anulării permisului de conducere. Contestație admisă

Conditii anulare permis conducere si cum putem sa scapam de o asemenea sanctiune?

Conform art. 114 alin. 1 din OUG 195/2002, „anularea permisului de conducere se dispune doar in conformitate cu actul normativ indicat mai sus si doar daca sunt indeplinite conditiile de la punctul 114 dupa cum se arata in lege:

Conditii anulare permis conducere

Articolul 114 (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:

a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporala a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;

Practic, observam aici ca leguitorul nu face distinctia intre savarsirea unor infractiuni la regimul rutier care sa fi fost savarsite cu intentie directa sau din culpa, ci vorbeste despre o posibila condamnare care sa fi intervenit ca urmare a nerespectarii legii.

Asta inseamna ca in urma condamnarii ( daca nu este instituita o amanare a executarii pedepsei), serviciul rutier va anula permisul.

b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal; La data de 01-09-2014 Lit. b) a alin. (1) al art. 114 a fost modificată de pct. 31 al art. I din ORDONANŢA nr. 21 din 26 august 2014, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 635 din 29 august 2014.

c) abrogată

d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal.

Practic, nu trebuie neaparat sa fi intervenit o condamnare pentru incalcari la regimul rutier, este suficient ca prin decizia de condamnare sa fi fost dispusa si pedeapsa interzicerii dreptului de a conduce.

e) permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă.

f) permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.

(2) Permisul de conducere se anulează şi în cazul în care titularul acestuia a decedat.

(3) Procedura anulării permisului de conducere se stabileşte prin regulament.

ATENTIE – In varianta unde nu vorbim despre dosare penale care pot rezulta in condamnari, este important sa stiti si cum se recupereaza permisul de conducere, pentru abateri contraventionale.

Vedeti si :

Totusi, in ipoteza in care se savarsesc infractiuni fie pe drumurile publice fie in legatura cu alte fapte care ar putea sa duca la interezicerea dreptului de a conduce, poate fi pastrat in cele din urma, permisul de catre cel care a comis infractiunea?

După cum rezultă din Sentinţa penală, reclamantul, a condus un autoturism fără să posede permis de conducere, motiv pentru care a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin.1 Cod penal. (…) În baza art. 83 şi art. 84 Cod penal, Curtea de Apel a amânat aplicarea pedepsei închisorii.

Pentru a se putea dispune anularea permisului în temeiul art. 114 alin. 1 lit. f din OUG 195/2002 este necesară întrunirea a două condiţii astfel:

1) permisul să fi fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi

2) titularul să fi fost condamnat printr-o hotărâre rămasă definitivă.


Deşi prima condiţie este îndeplinită, instanţa reţine că cea de a doua condiţie nu este întrunită, pentru următoarele argumente:


Prin Decizia penală, Curtea de Apel nu a pronunţat condamnarea reclamantului, ci doar a stabilit o pedeapsă cu închisoarea şi a amânat aplicarea acestei pedepse pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Doar în măsura în care reclamantul nu respectă obligaţiile stabilite în sarcina sa, comite o altă infracţiune pe durata termenului de supraveghere sau se descoperă săvârşirea anterioară a unei alte infracţiuni, cf. art. 88 şi 89 Cod Penal poate interveni revocarea sau anularea amânării aplicării pedepsei.


Cf. art. 90 din NCP, „(1) persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.


(2) Amânarea aplicării pedepsei nu produce efecte asupra executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărâre”.
Din aceste dispoziţii legale se deprinde ideea că amânarea aplicării pedepsei nu reprezintă o condamnare.


La aceeaşi concluzie, că hotărârea de amânare a aplicării pedepsei nu reprezintă o condamnare se ajunge şi din interpretarea dispoziţiilor art. 17 alin. 2 din NCPC, potrivit cărora „în cursul judecăţii acţiunea penală se stinge prin rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, renunţare la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei, achitare sau încetare a procesului penal”.


Rezultă aşadar că, dacă amânarea aplicării pedepsei ar reprezenta o condamnare, legiuitorul nu ar fi făcut referire, în dispoziţiile citate mai sus (art. 17 alin. 2 din NCPC), atât la hotărâri judecătoreşti de condamnare, cât şi la hotărâri judecătoreşti de amânare a aplicării pedepsei.

Cele două soluţii, de condamnare sau de amânare a aplicării pedepsei reprezintă cazuri distincte de stingere a acţiunii penale, neputându-se confunda una cu cealaltă întrucât fiecare are consecinţe diferit reglementate de dispoziţiile NCP şi NCPP. (Tribunalul Braşov, Sentinţa civilă nr. 591/2015, portal.just.ro)

Astfel, tragem concluzia de aici ca desi exista constatata infractiunea ca savarsita, daca totusi inculpatului i se aplica o masura de amanarea a alicarii pedepsei, serviciul public de permise auto , nu are dreptul sa ii anuleze permisul de conducere celui ce conform legii nu este supus niciunei interdictii, ba chiar mai mult de atat, prin hotararea de amanare a aplicarii pedepsei, permisul de conducere trebuie restiuit celui care a primit o asemenea solutie din partea insantei penale.

Aceeasi situatie poate fi prezenta spre exemplu si in cazul unei persoane care consuma alcool la volan?

Poate fi amanata aplicarea pedepsei pentru o infractiune de conducere sub influenta alcoolului?

Acest lucru este aplicabil si acolo fiindca discutam despre indeplinirea conditiilor amanarii aplicarii pedepsei.

Practic, pentru a se putea dispune o asemenea masura, pedeapsa aplicata trebuie sa fie de maxim 2 ani, pentru infractiunea sarvarsita de catre inculpat chiar daca vorbim de concursul de infractiuni.

Astfel, o persoana chiar cu imbibatie alcoolica la volan, poate scapa cu permisul de conducere in buzunar, fara sa mai fie anulat de catre organele de politie.

Av.Drd. Cuculis Adrian

112 comments to “Conditii anulare permis conducere – avocat”
 1. Buna ziua d-le avocat. Cu respect ma adresez si eu d-voastra cu rugamintea -daca se poate sa ma ajutati intr-o problema importanta care il priveste pe fiul meu.In data de 29 August 2014 fiul meu a fost arestat pt. ca a condus o motocicleta fara categoria A -el este sofer profesionist categoria B,Csi E .Nu a oprit sa semnul ,,regulamentar ,,al politistilor care i-au pregatit un flagagrant si a fugit desii era urmarit de politistii din comuna Vintu de jos. A venit acasa cu motocicleta si a crezut ca nu a fost recunoscut de catre politisti . Si-a lasat casca si motocicleta acasa si a esit in centru comunei pe jos ,dar cand a fost in apropierea Primariei Vintu de jos ,politistii cei doi insotiti si de sefu de post la vazut pe camera de supraveghere a comunei si iau esit in intampinare -si ,au procedat asa cum se vede din imaginile publicate deun post de tv. din zona noastra .-Va rog sa intrati pe Gooogle si sa scrieti ,,eroarew comica a politistilor din com. vintu de Jos ,,si ve-ti vedea ce a urmat. Apoi ,si-au dat seama ca au abuzat si in complicitate cu organul de cercetare a politiei judiciare alba au inventat faptul ca inainte de a esii el in strada dupa ce sa refugiat cu motocicleta acasa ,au inventat ca el ar fi dat cu o bucata de tigla in autoturismul politiei (autoutilitara ) si ca ia amenintat cu moartea cu un par cu cuie .Au prelucrat dosarul -si au pus martori care sa dovedit apoi in instanta ca nici nu au fost de fata si nu au vazut nimic din ceia ce au scris politistii in declaratiile de mrtori din dosarul intocmit de catre politisti.Pe rolul Judecatoriei Alba iulia este dosarul p. nr. 7730/176/2014 Judecatoria Alba Iulia si martorii toti audiati au declarat altceva decat au scris politia judiciara in dosar nr. 3600/P/2014 .Am stat 30 zile inchis la IPJ Alba apoi 90 de zile la Penitenciarul de la Aiud.Pt. ca instanta a fixat termen de judecata tot peste 30 zile. Am fost scos Sub control judiciar doar in urma audierii primilor martorii care au declarat ca mau vazut conducand motocicleta si ca cand am fost retinut si arestat de catre politisti ,asa cum sa vazut din imaginile de pe camera de supraveghere a comunei Vintu de jos -si ca atunci cand mau ,,retinut,, politistii ,eu am fost somat cand au ajuns in fata mea la 2 m. si ca eu am ridicat mainile sus dar ei tot m-au atacat cu sprei in fata si m-au imobilizat..Am stat 90 de zile Sub control judiciar si tot la 2 zile m-am dus la semnat la Alba Iulia la Politia Judeteana . la termenul de judecata de la 14 iulie 2015 am fost scos de Sub control judiciar pt. ca doua persoane care au semnat Procesul verbal de cercetare la fata locului au declarat ca ei au scris ceia ce au sustinut cei doi politisti – ( -cei care m-au urmarit prin comuna cu motocicleta si m-au imobilizat si pus catusele asa cum at-i vazut din imaginile de pe camera de supraveghere a comunei. Insa mi sa respins cererea de eliberare a unei adeverinte de circulatie si eu trebuie sa muncesc pt. ca din data de 29 August 2014 nu am mai muncit pt. ca profesia mea este acea de sofer profesionist.. Am formulat contestatie si tribunalul mi-a respins contestatia ca neantemeiata .In data de 14 iulie 2015 sa stabilit termen de judecata doar pt. Luna septembrie 2015. eu am un copil in varsta de 8 ani si parintii nu ma mai pot intretine din pensia lor.D-le avocat -va rog cu respect sa i-mi spuneti cum trebuie sa procedez pt. obtinerea dreptului de a conduce pana la finalizarea procesului. Pt. ca dupa cum am aratat se lungeste intentionat durata procesului . trebuie sa muncesc -apoi daca se repecta legea -vom vedea ce va mai fi si cand se va fi hotarare definitiva si irevocabila
  Precizez -faptul ca nu am fost baut si nu am accidentat pe nime -nu am fost pericol pt. nimeni . Cu respect va multumesc -Moldovan radu Nicolae

  • Buna as avea si eu o intrebare am luat permisu de conducere acum zece ani am vrut sa il schimb in italia si nu rezulta permisu ce pot sa fac permisu lam luat in spania

  • Buna am o cauza de retinre de permis,si trimitere la un control amanuntit la un doctor specialist ,este posibila anularea permisului de condure,mentionez ca sufar de diabet zaharat tip 2,dupa cate zile ma va trimite la control

 2. Problema dvs. juridica: buna am si eu o problema cu permisul de conducere ,,,,,,
  am fost prins la volan cu permisul suspendat si vreau sa stiu ce se intanpla daca
  mai pot sami recuperez permisu sau sa anulat a trecut un an si miau spus ca osam
  vina acasa un plic cu cazul ce se intanpla vreau sa stiu ce sa intanpla in cel mai
  rau caz spunetimi si mie va rog frumos

  • Salut am fost prins la volan pe data de 27.08.2017 cu permisu de conducere suspendat as dori sa stiu si eu termenu cat dureaza pana sa finalizeaza dosarul si daca sunt șanse sami dea permisu de conducere in napoi multumesc pentru raspuns???

    • Bună seara, acum aproape 6 ani am avut un accident de circulație, pe fond mi-au dat achitare iar la curtea de apel București m-au condamnat la 2 ani cu suspendare dându- mi 20%vină, eu având martori și expertiza favorabil. în acest caz se anulează permisul? vă mulțumesc.

   • Am si eu o intrebare mia fost retinut permisu in 02.05 .2019. 0.43 in fiola Aum o saptamana am fost chemat la proces am spus ca sunt de acord sa prestez munca in folosul comunitati

    • Să trăiți domnul Avocat am și eu o problemă dacă a-ți putea sa mă lămuriți ma prins la volan sub influența alcoolului.. ce vreau eu sa vă întreb este dacă se pune timpul asta cat am stat fara permis.. pentru ca încă nu m.au chemat la judecată încă nu mi.au dat verdictul cât sa stau fara permis… vă mulțumesc

 3. Problema dvs. juridica: Stimate avocat,
  Buna ziua ! Pe data de 21 iunie 7:00 am fost victima unui accident rutier, la
  intrarea intr-un sens giratoriu a intrat un individ in masina mea cu o viteza extrem
  de mare si m-a proiectat 95 m cu tot cu masina.Individul a vrut sa fuga de la fata
  locului dar a fost imobilizat de trecatori.Au sosit echipajele de urgenta.La testul
  cu aparatul etilotest acesta avea 0.23 , apoi in urma recoltarii probelor biologice
  acesta consumase Metamfetamina, Cocaina si Canabis.In acest timp eu am fost
  transportat la urgente, mi s-a aplicat o atela ghipsata.De la spital am fost la
  politie sa dau declaratie cu ce s-a intamplat.A doua zi a venit un expert sa
  evalueze avaria masinii, rezultatul a fost ”dauna totala”si mi sa spus : ”ai
  scapat usor, la cum arata masina putea fi fatal” , apoi m-am prezentat la medicina
  legala pentru consult.Dupa mai bine de o luna am primit rezultatele 4-5 zile de
  ingrijiri medicale, mentionez ca eu si acum am dureri de picior.Am consultat un
  avocat si acesta a facut cerere la procuror sa vedem dosarul, a trecut mai bine de
  doua saptamani, nu se intampla nimic, nu am fost chemat sa dau alte declaratii,
  nimic.Am spus avocatului ca vreau sa cer daune pentru cele intamplate si acesta mi-a
  recomandat sa fac plangerea dupa ce se termina procesul penal pentru a nu fi motiv
  de aparare in instanta.Intrebarile mele sunt :
  1.Daca persoana care a produs accidentul se afla sub influenta alcoolului si a unor
  substante interzise de lege , de ce avocatul spune ca singurul act de atac asupra
  lui pe partea civila este acel document de expertiza medicolegala care nu
  indeplineste conditiile unei infractiuni.(Ingrijiri medicale de peste 90
  zile).Conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si a unor substante
  psihoactive nu este infractiune si posibila cauza de atac in instanta ?
  2.Cat dureaza pana pot primi dosarul sa vad ce s-a mentionat in accesta?
  3.Daca dureaza asa mult pana se solutioneaza procesul penal, mai pot face plangere
  pe partea civila(termenul era de 3 luni) ?
  Imi puteti da un sfat va rog frumos ?

  • Pe data de 03.07.2013 am fost condamnat la 6 luni inchisoare cu suspendare pt refuz recoltare probe biologice. Am emigrat dupa sentinta. M-am intors in tara de curand si am cerut preschimbarea permisului expirat. In baza de date a serviciului rutier figuram cu permisul retinut. Mi s-a cerut sa fac o cerere de clarificare a situatiei judiciare. In urma acestei cereri mi s-a comunicat ca am permisul anulat. Redau mai jos hotararea judecatoreasca din 03.07.2013 :

   In baza art. 87 alin. 5 din OUG 195/2002R, cu aplicarea art. 320 ind.1 alin. 7C p.p. si art. 74-76 C. Penal condamna pe inculpat la 6 luni inchisoare.
   In baza art. 81-82 C. Penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pronuntata in sarcina inculpatului pe durata unui termen incercare de 2 ani si 6 luni.
   In baza art. 71 alin. 1 Cp aplica inculpatului pedeapsa accesorie prevazuta de art. 64 lit. a teza a II-a si lit. b C.p. care se suspenda conf art.71 alin.5 C.p. pe toata durata suspendarii cond a executarii pedepsei
   In baza art. 359 C.p.p. atrage atentia inculpatului asupra prevederii art. 83 C. Penal privind revocarea suspendarii cond. a executarii pedepsei.
   In baza art. 359 C. P.p. obliga inculpatul la plata sumei de 250 lei cheltuieli judiciare catre stat.
   Pronuntata in sedinta publica 03.07.2013
   Definitiva 16.07.2013

   Am cautat pe net de ce mi s-a anulat permisul pt ca nu se face referire la art. 144 dar nu m-am lamurit. Va rog am nevoie de un raspuns. Mi se pare neglijenta si abuz in serviciu. Va multumesc anticipat.

   • Buna ziua.Tatalui meu in varsta de 80 de ani,bolnav(nu aude bine,nu are reflexe bune,cu sonda permanenta pentru prostata),i s-a prelungit permisul de conducere pe alti 10 ani.Cui trebuie sa ma adresez pentru a anula acest document.Multumesc

     • Am permis anulat de la 1 sep 2019 un an cu suspendare pot da examen dupa 1 sept 2020 ?Trebui sa mai astept 6 luni .,trebuie sa fac scoala din nou ?O pot face pana la 1 sept sa castag timp ?Am facut munca in folos si facut curs de psihologie reintegrare .Am avut permis de aproape 40 ani cu doar 2.-3 amenzi nesemnificative .multumesc !!

    • Buna ziua,in noiembrie 2019,am fost gasit cu alcoolemia 1,45 in aer,va rog sa-mi spuneti cit timp dureaza pina la un verdict,si daca am sanse a nu-mi fi anulat permisul
     Multumesc

  • Salut am și eu o problema cu permisul in data de 6 martie 2016 am avut un accident auto am ajuns sa ma judec cu acest proces la care cauza a fost soluționat considera istata ca am avut vina comuna ambele părți și misa dat o amenda de1200 de lei fapt pentru care miau anulat permisul deconducere ce se poate face sau este normala aceasta măsură pe care mi administra politia? Nu tribunalul

 4. Am condus un autoturism ne inmatriculatvsi mi sa suspendat permisul de conducere dar politaiul constatator nu mia oprit permisul de conducere cand ma depistat cu autoturismul ne inmatriculat. Eu la domiciliul meu nu am primit nimic cum ca as avea permisul suspendat. Eu avand permisul im buzunar am condus in continuare, dar am fost prins conducand autoturism cu permis suspendat dar acest lucru nu stiam daca nu fusesem instiintat. Ce mi se poate intampla,sau ce as putea face ca sa se judece dosaru ce este de 1 an si nu am primit nimic nici macar o chemare la parchet sau judecatorie. Si daca pot lua dovada de circulatie pana la solutionarea cazului si cum? Si daca mai pot sa imi recuperez permisul de conducere si dupa ce perioada

  • Salut am avut un accident si mi au reținut permisul de conducere si de doi ani permisul sta la ei pot face vreo cerere ceva sami dar permisul până la o hotărâre definitiva

   • Buna ziua ! Fiul meu este condamnat la 2ani și 6 luni închisoare pentru vătămare corporală din culpa și refuzul de probe biologice , având și o suspendare de 2ani și 6 luni ,as dori sa ma informați dacă are permisul suspendat ! Va mulțumesc !

 5. buna ziua. siti cumva daca exista un termen in care se poate aplica anularea permisului de conducere ? daca nu a fost facuta comunicare de catre instanta organelor de politie si au trecut aproape 2 ani de la ramanerea definitiva a acesteia, se mai poate anula ? in prezent in baza de date a politiei nu figureaza ca anulat.

 6. Buna seara,in urma cu un an de zile instanta sa pronuntat si sentinta a ramas definitiva in urma refuzului de probe biologice,mi sa dat 1 an de inchisoare,sa inlocuit pedeapta initiala cu 2 ani de zile de supraveghere,iar printre pedepsele complementare sa specificat ca pe o perioada de 1 an de zile de la data ramanerii definitive a sentintei mi se impunde sa nu conduc nici un autovehicul,pot sa imi ridic permisul dupa aceasta perioada de 1 an? va multumesc anticipat

 7. am un vecin care poseda permis de conducere dar are foarte grave probleme cu vederea unde ii pot face reclamatie ptr anularea permisului ca avem copi mici si ai supunem la riscuri

  • Tu nu ai dreptul sa ii faci nici o reclamatie ca nu esti medic sa poti aprecia cit de bine sau rau vede un om. Si pina la urma cit de nemernic sa fii sa faci un astfel de rau cuiva IN MOD INTENTIONAT? A accidentat pina acum pe cineva acel cetatean? Pai daca nu inseamna ca probabil este capabil sa conduca si tu nu ai niic un drept sa iti dai cu parerea. Stii ce patesc cei ca tine? Desi eu nu iti doresc asa ceva…intr-o zi s-ar putea sa dea peste copiii tai un sofer turmentat si drogat care conducea cu 100 la ora intr-o zona rezidentiala… Si stii de ce? Pentru ca Dumnezeu nu bate cu parul…iar tu ai pacatuit pentru simplul motiv ca ti-ai manifestat neincrederea in capacitatea de a conduce in siguranta a unui cetatean onest care nu ti-a gresit cu nimic tie pina acum…povestea ta seamana izbitor cu aia cu drobul de sare….

  • Buna ziua am si ieu o întrebare dom Avocat ,am avut si ieu un accindent în data 2018 05 19 mai eram cu trei persoane în masina si íntrat cineva în noi frontal deci iel ie vinovat dar ieu aveam permisu suspendat si nu stiam nimic aveam la mine permisu ..în 2016 am avut un proces cu masina si am fost la tribunal sa terminat procesu si la politie în calculator am ramas cu permisu suspendat si ieu nu stiam nimic si a trecut de la accident un an jumate si nimic .va rog frumos ce am de facut sa-mi recuperez permisu ..multumesc

 8. Buna ziua,
  As dori si eu o indrumare va rog. Ce pasi trebuie urmati dupa finalizarea termenului de probatiune fara probleme?
  Pe scurt am fost prins baut la volan in 2011, 2 ani a stat dosarul la politie, 7 luni la parchet, iar in urma acordului de recunoastere a vinovatiei am primit 1 an de puscarie cu suspendare. Judecatoria a amanat aplicarea pedepsei si mi a dat 2 ani de supravehere si fara drept de conducere. In februarie se finalizeaza termenul de doi ani fara probleme. Mentionez ca din 2011 pana acum nu am am avut permis(in seara incidentului eliberandumi se dovada fara drept de circulatie. In hotararea judecatoreasca este mentionat faptul ca permisul nu este anulat ci doar dreptul de a conduce este suspendat.
  Cum se procedeaza? Serviciul de probatiune trimite dosarul la judecatorie? Trebuie sa primesc de la acestia un act cum ca imi pot ridica permisul? Voi avea iar termen de judecata? Voi avea nevoie de avocat?
  Va multumesc!

 9. buna ziua domnule avocat am si eu o întrebare am condus fara permis si am avut un accisent fara victime si alcol masina in regula si am fost la politie si mia facut dosar penal dar nu ma judecat inca si eu am obtinut permisul de conducere categoria b stiti cumvabce sar puteanintampla mil vor anula sau ce se poate intampl?

 10. Buna ziua stimate si onorat domn avocat
  Ma numesc Boca Dorin. Stimate domn avocat in data de 23.08.2016 am fost pris conducand pe drumurile publice un autoturism fara a poseda permis de conducere fapta penala pentru care mi sa intocmit dosar penal. In data de 14.07.2017 am intrat in posesia permisului de conducere in urma frecventarii scolii de soferi si sustinerea examenelor teoretice si practice. In data de 29.10.2017 am fost condamnat la 11 luni si 20 de zile de inchisoare pedeapsa care a fost inlocuita cu 60 de zile munca in folosul comunitatii si 2ani supravehere la Serviciul de Probatiune Hunedoara sentinta definitiva si irevocabila. In data de 13.12.2017 in baza art.114 alin.1 lit.f din OUG 195/2002 mi-a fost anulat pemisul de conducere.
  Cu toata stima stimate domn avocat , va rog respectos sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire : eu mai pot redobandi permisul de conduce si dupa cat timp in caz ca nu e anulat definitiv . iar daca e anulat definitiv spuneti-mi va rog respectos daca mai am dreptul si dupa cat tim sa pot urma cursurile unei scolii de soferi ?
  Cu stima si deosebit respect,
  va multumesc anticipat !!!

 11. Bună seara doresc o lămurire la o problema .Soțul meu a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0.48 aer expirat și la singe ia ieșit prin proba de 90 iar a doua de 80 am achitat taxa .La ce sa ne așteptăm? Ce se va intimpla cu permisul lui va fi anulat sau doar suspendat ?Cit timp va dura tote aceste cercetări? Mulțumesc anticipat aștept raspuns

 12. Buna seara domnu avocat !Mi-a fost retinut permisu de conducere pt ca am fost prins cu 2 metri steri de lemne si nu aveam acte pe lemne si am insistat sa nu imi sechestreze masina si mia retinut permisu .lemnele le aveam de la un var .politia mia zis ca am dosar penal si sa astept sa ma cheme in judecata, oare cat timp o sa dureze si ce se va intampla o sa imi suspende permisu ? Va multumesc si astept un raspuns daca ma puteti ajuta !

 13. Buna ziua!!! Am avut un mic incident în dimineața asta ,i-am dat asigurarea dar problema.a este că eu am avut un concurs de infracțiuni,printre care și conducere sub influența stupefiantelor și am avut cu executare,in hotărârea definitivă nu s-a menționat anularea permisului de conducere sau suspendarea lui.ce se poate întâmpla ???

  • Buna ziua Domnule avocat, sunt din București si pe data de 13.03.2019 am fost depistat la volan in urma unui control al testului de saliva sub influenta substantelor interzise (canabis), am primit fără drept de a conduce, am fost dus la inml pentru probele de urina si sange iar apoi la udriste pentru intocmirea dosarului.Tin sa mentionez ca permisul il aveam de fix 9 luni de zile (incepator),nu detineam la mine nimic ilegal, atata tot la volan sub influenta substanelor(canabis),la ce sa ma astept sau cum ar fi cel mai ok sa procedez pentru a afla situatia permisului caci nu vreau sa stau pe bara 2 ani cel putin…va multumesc frumos, cu stima si respect

 14. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema mai “speciala”. Din anumite motive ce tin de locul de munca, sotul meu doreste sa isi anuleze definitiv doar categoriile C si E ale permisului. Exista o solutie in acest sens?

 15. Buna ziua domnule avocat ! am fost prins de politie fara permis de conducere cu o alcoolemie de 0.23 . sunt in scoala de soferi proba teoretica fiind admis urmand proba practica peste 3 luni..mai exista vreo sansa sa am permis de conducere mai pot da proba practica sau mi s-ar anula dosarul de scoala de soferi?nu stiu ce se va intampla in continuare.va multumesc !

 16. Buna ziua va rog sa imi raspundeti .deoarece nimeni nu vrea sa ma lamureasca in urmatoarea situatie.Am fost prinsa sub infl. alcoolului conducand,pe data de 2nov. 2016 ,mi s.a intocmi dosar penal iar in data de 2nov. 2017 am primit hot. jud. 1 an si 4 luni iar legiuitorul a decis aman. aplicarii pedepsei pe termen de 2ani.cu munca in folosul comunitatii pe care deja am exercitat.o iar una dintre interdictii este sa nu conduc autovehicule pentru care se cere obligativitatea detinerii permisului de conducere.In luna martie am fost chemat de politia jud. sa ridic permisul de conducere, dar ca eu desi il am nu pot conduce si daca conduc si sunt prinsa risc renuntare si sunt predispusa la detentie cu executare.va rog sa.mi raspundeti pentru ca unde m.am adresat au spus ca sunt caz singular De ce mi l.au dat daca nu am voie nu se contrazice ceea ce spune lit. G..Lamuriti.ma va rog!Multumesc!.

 17. buna seara domnule avocat am o problema in luna noiembrie 2017 am dat peste o persoana pe trecerea de pietonu victima a fost dusa la spital pentru investigati a 2 zi ia dat drumul am inteles ca nu a avut nimic nu prea este de vorbit cu familia eu din luna accea nu am dat nici o declaratie nu ma sunat nimeni am mers pe dovada pana acum 4 luni acum sunt plecat in strainatate si dasta nu am mai luat dovada nu ma cautat nimeni eu pur si simplu nam dat nici o declaratie au spus ca ma cheama a 2 zi nu ma chemat nimeni ce pot face sa inaintez dosaru sau sa vad ce sa intamplat eu vin acasa luna aceasta pe data de 13.
  Astept raspusul dumneavoastra

   • Bună ziua domnule avocat am o intrebare in vederea anulării permisului de conducere categoriile B C E in urma unui accident cu autoturism proprietate personală am acrosat o căruță pe timp de noapte nesemnalizata si cu un schelet montat pe căruța iesit din gabarit care circula pe DN fiind orbit de un alt auto ce circula din sens opus in afara localității acesta dupa impact a intors căruța si a fugit către casa inapoi in comuna eu am oprit auto la o distanță de circa 40 50 m dupa am coborât si am strigat dupa acesta dar nu a oprit si a continuat drumul către casa eu am plecat către locul de munca unde aveam camionul parcat într-o parcare păzită și supravegheată video am lăsat auto în parcare fără să șterg urme de pe el si am luat autocamionul pe care lucram ca sofer si am plecat in cursa cu condiția să anunț accidentul in maxim 24 de ore adica la întoarcerea din cursa acesta din urmă dupa dupa 6 ore sa dus la spital si sa dat victima .Acum am terminat cu procesul si cu apelul facut de mine si am o pedeapsa de 2 ani si 6 luni sub control judiciar și 70 zile in folosul comunității dupa cum mau condamnat in urma art.338 alin.1.Vreu sa stiu daca mai pot face ceva si cum ramane cu permisul de conducere pentru ca depind de el va fi anulat ? Si daca va fi anulat dupa cat timp il mai pot obține. Apelul s-a respins si am ramas cu pedeapsa de la fond . Va multumesc astept un raspuns daca puteti si pe gmail ivanionut012@gmail.com.

 18. in data de 28.11.2016, am fost implicat intr-o tamponare..banala, eu am scos vinovat in urma testarii alcoolemiei 0.84%..desi viram la stg si aveam 2km la ora..am fost condamnat la 1.7 ani cu suspandare.
  intrebarea mea este, dupa cat timp pot sa-mi redobandesc permisul si ce implica…deoarece nu am interdictie legata de posibilitatea recuperarii acestuia

 19. Bună ziua!
  Am o problema, acum un an am condus fără permis dar făceam școală de șoferi și acum mi-a venit o hârtie acasă sa ma prezint la secție dar as avea orașul într-o săptămână, oare mai pot da orașul după acest incident sau îmi interzice sa mai dau orașul?
  Mulțumesc!

  • Nu cred ca se va ajunge la acest lucru. Daca pe timpul cercetarii penale, cel ce a savarsit infractiunea de conducere pe drumurile publice fara a avea acest drept, dobandeste permisul, actiunea penala se claseaza cel mai sigur. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

   • buna ziua

    -am redobandit permisul ce conducere anulat dupa reexaminare teoretica si practica
    – doresc sa imi spuneti daca este adevarat ca daca in termen de 6 luni de la redobandire savarsesc o contraventie cu suspendare a permisului acesta imi va fi anulat din nou
    -deasemeni daca sunt obligat sa montez semnele de incepator pe parbriz
    -nu am gasit nimic despre aceste lucruri in codul rutier

    Va multumesc anticipat

  • Mi-au dat condamnare 180 de zile amenda 45/zi total 8100 de lei plus 1350 cheltuieli de judecată pe 22 Decembrie ptr alcool 0,86 sant aproape trei ani jumate și permisul anulat vreau sa fc recurs dar nu in fetesti in Constanța se poate aproape 4000 de euro plus permis anulat nu mi se pare corect eu locuiesc și muncesc in MadriSpania am avocat din Constanța și permis anulat așteptând din 28 August 2017 de când mi-au luat permisul și 100 de milioane 8100 amenda penală sant trei ani jumate

 20. Buna ziua sunt Aurel si in iunie 2017 mi-a fost retinut permisul pentru consum de alcool (pe dovada scrie fara drept de conducere ) am fost judecat , am recunoscut fapta , am primit zece luni cu suspendare , am acceptat munca in folosul comunitatii , cursuri de calificare ,doi ani de supraveghere dar despre permis nu scrie absolut nimic in hotararea definitiva fapt pentru care va intreb cum si cand i-mi pot recupera permisul
  Va multumesc

 21. m-a fost retinut permisul pe 30 zile.eu am in proces de vreo 2 ani si nu stiam ca s-a finalizat si ar fi trebuie sa predau permisul pentru 90 zile ,deci am.circulat cu el suspendat care metionez este de italia.
  Acum vreau sa ma.duc sa fac o cerere sa il iau pt ca trebuie sa parasesc tara.o sa pot.
  ideea este ca in momentů.cand m-a fost retinut nu mi-ai zis ca este suspendat insa eu am verificat la cateva zile pe un site unde gasesti sentinte judecatoresti.

 22. Buna ziua, in 2018 am fost surprins conducand fara permis, mi sa intcomit dosar penal, cauza inca nu sa judecat m-au mai chemat doar la o declaratie in calitatea de suspect. Intre timp, eu mi-am luat permisul de conducere pentru cat. B, dupa parerea dvs, care sunt sansele sa fie anulat? Mentionez ca nu am consumat alcool sau droguri, nu am fost implicat in accidente sau alte deastea, doar am fost oprit pentru control
  Stima .

 23. Bună ziua in urma cu 6 luni am fost oprit de politie in timp ce aveam permisul de conducere suspendat
  Întrebarea mea e urmatoarea daca mi.am recunoscut fapta am sanse sa.mi recuperez permisul sau trebuie să mă astept la anularea lui

 24. Buna ziua. In februarie 2019 mi a fost ridicat permisul de conducere in urma unui control de rutina in care am fost depistat conducand vehiculul in prezenta substantelor stupefiante. Mi-am platit analizele singur, iar dosarul cred ca se afla la procuratura. Exista vreo sansa ca permisul meu sa nu fie anulat?

 25. Buna ziua. Ma numesc Vi orel D. si doresc sa stiu daca exista posibilitatea legala de reducere a pedepsei complementare a suspendarii dreptului de a conduce autovehicule care necesita permis auto. Perioada de incercare este de 2 ani. Multumesc.

 26. Bună ziua domnule avocat am fost prins baut la volan mi sa intocmit dosar penal… In instanta am primit o pedeapsă de 2 ani sub supraveghere… Nu știu nimic de permis nu scrie nimic dacă sa anulat sau nu… As dori sa știu daca sunt sanse sa nu fie anulat sau dacă sa anulat cand il pot face din nou… Vă mulțumesc!

 27. Buna ziua:) as dori sa intreb daca am fost prins cu 0.7 in aeru expirat, analizele de sange nu stiu inca cat au iesit dar cred ca o sa iasa dublu… Si mai am si doua contraventii una ca am avut permisu expirat din 2018 fara sa stiu (neatentie) si una ca nu am oprit la semnalele politistior pentru ca m am panicat. Oare o sa mai pot da de permis in viata asta? Sau o sa mi l anuleze pe viata? Sau cum se procedeaza.. Am mai avut luat permisu in urma cam cu doi ani tot din aceeasi pricina pe 3 luni, si l am redobandit dupa o luna…poate fi si asta un impediment. Va multumesc frumos

   • Buna ziua dml avocat am primit o hartie acasa care scrie pe ea anulare permis auto eu am fost prin conducat fara permis acum 5 ani de zile si a durat 3 ani casa se inchida procesul eu am urmat scoala de soferi pana sa primesc hotararea definitiva si acum mi-a anulat permisul il am certificat de grefa de la tribunal ce sperante pot avea

 28. Buna seara dl avocat,

  Sunt si eu intr-o situatie delicata. Am fost prins conducand fara permis. In primul proces mi-au dat amanarea pedepsei de 7 luni cu inchisoarea si termen de supraveghere doi ani, in al doilea proces s-au contopit pedepsele si am primit 9 luni cu suspendare si termen de incercare 2 ani.
  In momentul de fata nu am mai savarsit alte infractiuni si a trecut un an de la decizia definitiva a ultimului proces. M-am prezentat de curand la DRPCIV provincie pentru sustinerea examenulu de conducere, iar cei de la permise mi-au comunicat ca nu pot sa dau pentru ca nu am o decizie defintiva de reabilitate diin partea instantei in baza noului cod penal. In cazul acesta va trebui sa astept inca un an pana se va defintiva termenul de incercare?

 29. Buna ziua acum 3 luni Am fost prinsa la un autoturism fara a Posada permis de conducere si Mia facut dosar penal,politia Mia spus sa merg inainte sa imi iau permisul.Eu am luat sala cu 23 traseu il am pe 3 decembrie…Inca nu sunt anuntata in leg.cu dosaru penal,Ce ma sfatuiti sa face…………….

 30. Buna ziua! In anul 2004 am fost judecat si condamnat in baza art.86 cu suspendare sub supraveghere la 3 ani si 6 luni. In baza art.86 alineat 3, litera e C.P. se va interzice dreptul de a conduce atovehicule pe durata termenului de incercare.Este vorba de o alcolemie de 0.81 ,cand minimul era de 0.80. Permisul a fost anulat ? Cum pot obtine permisul? Va multumesc!

  • Buna ziua! Revin la celemai sus mentionate cu hotararea definitiva a instantei ,in care nu se mentioneaza anularea permisului ,ci doar,,In baza art.86 alineat 3 ,litera e C.p.,interzice inculpatului dreptul de a conduce autovehicule pe durata termenului de incercare”.Sa inteleg ca permisul a fost suspendat pe aceasta perioada? Nu anulat! Va multumesc!

  • Buna seara am primit 11 luni cu suspendare si 2 ani sub supraveghere plus 100 zile dar nu zice ca nu mai am voie sa conduc autovehicule si am citit ca daca e cu suspendare nu este condamnare imi pot recupera permisul?

 31. Am fost oprit de politie verificat cu aparatele lor de alcool si de droguri nu au iesit pozitive nici unul dar politistului i sa parut suspect asa ca ma dus la spital acolo am dat sange urina iar politistu a spus ca urina mea nu are culoare si ca trebuie sa dau alta evident am cerut sa fiubsondat deoarece nu mai puteam urina am plecat acasa iar a 2 zi a venit in civil la usa mia dat o dovada fara drept de circulatie si mia luat permisu de atunci aștept sa fiu sunat el mia zis ca va fii o mare clasare in acest dosar

   • Buna ziua dml avocat am primit o hartie acasa care scrie pe ea anulare permis auto eu am fost prin conducat fara permis acum 5 ani de zile si a durat 3 ani casa se inchida procesul eu am urmat scoala de soferi pana sa primesc hotararea definitiva si acum mi-a anulat permisul il am certificat de grefa de la tribunal ce sperante pot avea

     • Buna ziua am depus o contestatie in urma deciziei primite ptr anularea permisului ținând cont de faptul ca in anul 2018 am obtinut permisul de conducere legal , dupa trei ani jumatate de cand am fost prins conducand fara permis .In hotărârea definitiva , procesul fiind incheiat la curtea de apel Constanța, nu specifica anularea permisului de conducere , aceasta dispoziție de anulare a permisului fiind data de IJP Tulcea , in conditiile in care eu am obtinut permisul in Constanta . Sa procedat corect ?

 32. Buna ziua! Revin la celemai sus mentionate cu hotararea definitiva a instantei ,in care nu se mentioneaza anularea permisului ,ci doar,,In baza art.86 alineat 3 ,litera e C.p.,interzice inculpatului dreptul de a conduce autovehicule pe durata termenului de incercare”.Sa inteleg ca permisul a fost suspendat pe aceasta perioada? Nu anulat! Va multumesc!

 33. buna ziua domnule avocat ma numesc viorel am si eu o problema am fost prins la volan cu alcolemie de 0, 56 ce se pote in tanpla mi pot recupera permisul nu am facut pagube sau alte victime am fost audieat nu ma ma opus la audieri ce se poate in tanpla si cat mai astept pana ami da un raspuns sa stiu si eu stau nu mai in stres continu nu stiu ce sa ma mai fac va rog dati si mie un ruspuns va multumesc mult

   • Buna,am avut permisul suspendat pe 30 pt nescordare de prioritate…iar eu nascand si fiind cu copil mic nu am ajuns sa il ridic tin sa mentionez ca au trecut 2 ani de atunci…tin sa mentionez ca nu am avut nici un fel de eveniment sau dosar penal…va rog suneti.mi ce as putea face?

 34. Buna,am avut permisul suspendat pe 30 pt nescordare de prioritate…iar eu nascand si fiind cu copil mic nu am ajuns sa il ridic tin sa mentionez ca au trecut 2 ani de atunci…tin sa mentionez ca nu am avut nici un fel de eveniment sau dosar penal…va rog suneti.mi ce as putea face?

 35. Buna ziua , sunt incepator si am fost surprins de radar cu viteza de 155 km pe h in localitate am fost sancționat cu amendă si suspendarea premierului pe o durată de 90 de zile. Dupa aceasta întâmplare eu a trebuit să plec din tara la munca si in urma a fost trimis un plic si nu stiu ce este ..ati avea idee dvs?

 36. buna seara domnul avocat ma numesc gabor stefan si am si eu o intrebare in urma cu doi ani am fost implicat intrun accident cu o caruta si miea fost retinut permisul de conducere pana la finalizarea cazului drept pentru care mieau eliberat dovada de circulatie la fiecare 30 de zile. am circulat asa cu dovada.intre timp ma luat radarul si miea fost retinuta dovada pentru 90 de zile eu am continuat sa conduc fara dovada si mau oprit in trafic si mau depistat cu permisul suspendat drept pentru care mieau deschis dosar penal am fost chemat in instanta mieam recunoscut vina si mieau anulat permisul primind si o amenda de 4000 de lei plus interdictie 6 luni sa ma inscriu la scoala precizez ca hotararea definitiva sa dat pe data de 22.01.2019 puteti va rog frumos sami spuneti de cand se socotesc cele6 luni din ziua cand sa dat hotararea definitiva sau din ziua cand am platit amenda penala Va multumesc

 37. Buna ziua am o peoblema.
  Sunt din iasi si am dat de scoala de soferi, acum 4 ani, am facut o saptamana conducere dupa care am abandonat in 2016. Acum 2 saptamani mai exact cam pe 15. O6. 2020 am dat de scoala de soferi in Caransebes ca de aici e sotia mea am facut dosarul tot am inceput orele dar nu poate sa ma bage la examen din cauza ca inca nu sunt sters din iasi de la scoala. Problema care este. Nu ami mai amintesc cum se cheama scoala de soferi si cum al chema pe instructor. Ma puteti ajuta intrun fel sau ce se poate face

  • Bună ziua dl avocat îmi puteți spune dacă îmi mai pot recupera permisul am fost audiat ca suspect în dosar și acum mă audiază ca inculpat pentru thc mi a zis polițistul că am fost audiat la art 318 alin 2 au trecut deja 6 luni de la fapta comisă.

   • Buna ziua domnule avocat, am si eu o antrebare, an 2019 Octombrie am fost condamnat la 1 an si 4 luni anchisoare cu suspendare pentru cond. sun infl. alcoolului, a trecut un an de la sentiinta si am anceput sa dau din nou pentru examen, dar ieri am facut prostia de a ma urca la volan, sa aduc masina acasa de la service si am fost prins. Antrebarea mea este daca ajung la anchisoare sau ce sanse am, multumes!

 38. Mi-au dat pe 22 Decembrie condamnare fapta fiind in 28/08/2017 permis anulat plus 8100 de lei amenda penală 45/zi total 180 de zile nu mi se pare normal atatia bani amenda penală plus 180 de zile de condamnare zile munca prea mult mi se pare și permis anulat după 3 ani jumate vreau sa fac recurs ce se poate întâmplau recursul îmi micșorează amenda îmi pot da carnetul va rog mult locuiesc in Madrid și muncesc aici

 39. Buna ziua, va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu un raspuns, fratele meu deținea permisul de conducere de 10 luni ,a fost oprit de un echipaj poliție nu rutieră și i s a facut testul cu saliva pt droguri, el fumase cu o zi inainte sa urce la volan, si cu toate astea i a iesit si l au dus si iml ,problema este ca el in perioada respectiva mergea si la probatiune o altă problemă nu cu condus ,va rog sa mi spuneti există vreo sansa sa nu i dea cu executare? Va multumesc anticipat si asteptam cu nerăbdare răspunsul dvs, sănătate multă.

 40. buna ziua. in ziua de 17 mai 2020 eram stationat pe pana si in asteptarea unei firme de tractari am baut la volan 400 gr de palinca .cineva ma vazut a anuntat politia care a venit si ma gasit dormind. am pus sa suflu in etilotest in care a iesit 90 si am mers de buna voie la probe biologice la care prima proba a fost 1.66 si la a doua 1,44 mi sa retinut carnetul si timp de 8 luni nu mai stiu nimic.intrebarea mea la dumneavoastra este daca permisul poate fi anulat ptr acest gen de infractiune ,mi sa facut dosar penal oare pot fi condamnat ptr asta?? va multumesc ASTEPT UN RASPUNS

 41. Buna ziua. Am avut permisul de conducere anulat o data pentru conduserea sub influenta bauturilor alcoolice. Dupa o perioada am dat examen si am luat exmenul si implicit am avut din nou permis de conducere. Acum un an s-a intamplat iar sa conduc sub influenta bauturilor alcoolice si acum a fost mai grav ca nu am vrut sa suflu in etilotesc si nici sa imi ia sange si mi s-a facut dosar penal. Acum dupa ce s-a judecat iar procesul evident am permisul anulat iar , si am luat 10 luni inchisoare cu suspendare sub supraveghere cu termen de incercare de 2 ani. Intrebarea mea este daca mai pot da examen din nou daca am avut permisul anulat de 2 ori si peste cat timp?

 42. solutie: Condamnare
  Solutia pe scurt: În baza art. 196 alin. 2 şi 3 C.pen cu aplicarea art 396 alin 10 Cpp condamnă pe inculpata Claudia-Elena la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 338 alin. (1) Cod Penal cu aplicarea art 396 alin 10 Cpp condamnă pe inculpata Claudia – Elena la pedeapsa de 1 an ?i 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. În baza art 39 alin 1 lit b Cod penal raportat la art 38 alin 1 Cod penal aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 1 an ?i 4 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 2 luni închisoare, în total 1 an ?i 6 luni închisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. În baza art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 94 alin. 1 C. pen. pe durata termenului de supraveghere datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c)-e) C.pen. se comunică Serviciului de Probaţiune Ilfov. În baza art. 93 alin. 2 lit. b) C.pen. impune condamnatei să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate; În baza art. 93 alin. 3 C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Bazei Sportive, conform deciziei consilierului de probaţiune. În baza 404 alin. 2 C.proc.pen. şi art. 91 alin. 4 C.pen. atrage atenţia inculpatei asupra necesităţii unei bune conduite viitoare şi asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligaţiile care îi revin pe durata termenului de supraveghere. În temeiul art. 19, art. 25, art. 86, art. 397 alin. 1 C.proc.pen. raportate la art. 1349, art. 1357 C.civ. admite în parte acţiunea civilă formulată de către persoana vătămată Andreea Marilena, împotriva inculpatei Claudia Elena şi a părţii responsabile civilmente SC Grawe Romania Asigurare S.A. În temeiul art. 397 alin. 1 C.proc.pen. raportat la art. 49 din Legea nr. 136/1995 şi la Decizia nr. 1/2016 pronunţată în recurs în interesul legii de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie obligă partea responsabilă civilmente SC Grawe Romania Asigurare S.A la plata către partea civilă Petre Andreea Marilena de daune morale în cuantum de 70.000 euro (în echivalent în lei la data plăţii) şi despăgubiri materiale în cuantum de 700 lei. În baza art.50 alin.1 din Legea nr.136/1995 obligă partea responsabilă civilmente S.C. Grawe Romania Asigurare S.A la plata către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a sumei de 9126,54 lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor pentru asistenţa medicală acordată persoanei vătămate Petre Andreea Marilena şi la plata dobânzii legale aferente acestei sume începând cu data de 14.08.2018 şi până la data plăţii. În baza art. 274 alin. 1 şi 3 C.proc.pen. obligă inculpata Cevei Claudia Elena la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 500 lei aferente urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19.11.2020.
  Document: Hotarâre 528/2020 19.11.2020

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.