Cum iti poti recupera permisul de conducere, dupa ce a fost retinut de organele de politie?

Toti cei ce au probleme cu ridicatul permisului de conducere, pot posta aici pentru a primi raspunsuri si de la ceilalti “patiti”!

Recuperarea permisului de condicere dupa ce a fost retinut de catre organele de politie, cunoaste o arie foarte larga de rezolvare si asta pentru ca retinerea permisului de conducere se poate dispune si atunci cand savarsim o contraventie dar si atunci cand savarsim o infractiune.

In atare conditii trebuie sa stim si faptul ca de multe ori exista niste abuzuri din partea politiei si atunci cand suntem informati corect putem combate aceste abuzuri.

Ne-am propus sa facem o analiza exhaustiva cu privire la ceea ce are de facut un contravenient in conditiile in care este depistat in trafic si ii este retinut permisul, cand este legala o asemenea operatiune sau cand este un abuz sau exces de zel din partea politiei dar si cand este legal si poate ca este mai bine sa ramanem in pasivitate.

Sa incepem!

Aveti permisul retinut de catre politie si vreti sa-l recuperati? Contraventie sau infractiune? Completati formularul de mai jos:

Cum iti poti recupera permisul de conducere daca a fost retinut de catre politia rutiera?

Nu intodeauna retinerea este legala. 

Sa nu uitam ca o asemenea procedura implica in viata unui sofer chiar si pierderea locului de munca, in conditiile in care multi dintre cetatenii Romaniei practica pentru desfasurarea activitatii la locul de munca soferia sub forma profesionista ori sunt obligati sa foloseasca tot timpul carnetul de conducere pentru a ajunge la locul de munca.

Trebuie sa stiti ca daca vi s-a ridicat dreptul de a conduce, aveti posibilitatea ca in termen e 15 zile de la retinerea permisului sa formulati plangere contraventionala.

O plangere impotriva procesului verbal de contraventie se poate depune doar dupa ce impreuna cu avocatul dvs. identificati motivele de nulitate partiala sau totala , absoluta sau relativa dar si incalcarile pe care le-a savarsit organul de politie atunci cand v-a ridicat dreptul de a conduce.

ATENTIE-Nu orice retinere de permis ne da dreptul sa contestam si sa recuperam permisul!!

In cazul infractiunilor, procesul verbal constituie act de sesizare al parchetului in cazul in care am comis un accident cu victime sau am condus sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante interzise.

In situatia descrisa mai sus, atunci cand suntem depistati sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor interzise, dreptul de a conduce este suspendat si nu mai avem dovada de 15 zile de ciculatie.

O recuperare permis suspendat dosar penal se poate solicita politiei rutiere doar dupa ce reusiti impreuna cu avocatul dvs. specializat in dosare penale sa obtineti o clasare a cauzei sau achitare in instanta.

Articolul 97 Codul Rutier adica OUG 195/2002 cu privire la circulatia pe drumurile publice prevede ca –

(1) În cazurile prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă, poliţistul rutier dispune şi una dintre următoarele măsuri tehnico-administrative:

a) reţinerea permisului de conducere şi/sau a certificatului de înmatriculare ori de înregistrare sau, după caz, a dovezii înlocuitoare a acestora;

b) retragerea permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare sau înregistrare ori a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare;

c) anularea permisului de conducere.

d) ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar.

Refuzul de prelevare probe biologice este infractiune.

Cand trebuie sa dam testul de verificare a cunostiintelor atunci cand am ramas fara permisul de conducere?

Articolul 106 (1) din codul rutier prevede o sanctiune aproape drastica ! Practic trebuie sa dai un examen pentru a se verifica acele cunostinte rutiere pe care le detii:

Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:

a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renunţarea la urmărirea penală sau instanţa a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicării pedepsei;

c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art. 104.

Trebuie sa stim si faptul ca vom ramane fara permis de conducere iar recuperarea permisului de conducere se poate face doar dupa ce promovam acel examen si in conditiile in care am primit o sanctiune de suspendare a permisului pentru o perioada de 180 de zile.

Ce se intampla daca nu ma prezint sau dau testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie atunci cand am ramas fara permisul de conducere?

Legea este la fel de aspra si daca nu va prezentati la test si daca il picati. Astfel :

Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Cum iti poti recupera permisul de conducere? Care este procedura de recuperare a permisului de conducere, atunci cand a fost retinut de catre politia rutiera?

Inainte de a explica procedura, vreau sa aduc aminte ca sunt mai multe categorii de soferi care “alearga” sa-si recupereze permisul de conducere.

a) Soferii cu permis de conducere emis in afara tarii ( Permis de Italia, Spania, Franta, Anglia etc.) si ale caror permise de conducere au fost retinute in Romania pentru abateri la regimul circulatiei;

b)Soferi cu permis de conducere emis in Romania si care sunt soferi profesionisti si practica soferia pentru a-si castiga existenta;

c) Ceilalti soferi care poseda categoria B spre exemplu.

Pentru a putea recupera permisul de conducere, este esential sa formulati contestatia la procesul verbal de contraventie.

Nu este suficient acest lucru, ci va trebui sa solicitati si emiterea de la instanta de judecata , a unui certificat de grefa iar in baza acestuia si pana la finalizarea procesului de contestatie a procesului verbal, veti putea obtine permisul inapoi si pe baza lui veti putea sa va exercitati dreptul de a conduce pe drumurile publice.

Avand in vedere ca lucrurile s-au mai modernizat in ultima perioada si in legislatia noastra, acel certificat de grefa despre care am scris mai sus, este suficient sa fie inlocuit cu un extras de pe portalul instantelor de judecata.

O cerere de restituire permis dupa ce faceti plangerea contraventionala se adreseaza direct serviciului rutier care v-a ridicat si permisul de conducere.

Prin urmare, o prima concluzie referitoare la cei cu permise de conducere straine, trebuie sa se adreseze in termenul de 15 zile, judecatoriei de unde au fost amendati contraventional pentru a-si ridica ulterior de la politia rutiera permisul auto fiindca altfel, dupa depasirea termenului de 15 zile, acesta pleaca pe calea misiunii diplomatice catre tara care l-a emis si va fi o munca infernala sa-l mai gasiti.

ATENTIE – daca sunteti in situatia de a a avea permis de conducere dobandit in afara Romaniei si vi s-a suspendat dreptul de a conduce in Romania, mergeti URGENT LA AVOCAT pentru a promva o actiune in instanta ( plangere contraventionala ) si pentru a va recupera permisul de conducere fiindca altfel prin trimiterea lui pe cale diplomatica adica in statul emitent al permisului de conducere, este  posibil sa dureze si un an de zile.

Cum formulez o cerere reducere perioada suspendare permis de conducere?

Trebuie sa stiti ca exista si o asemenea situatie in care dvs. dupa ce primiti sanctiunea retinerii permisului de conducere si suspendarii dreptului de a conduce, in anumite situatii conform Art. 104 din codul rutier, puteti solicita scaderea cu 1/3 a sanctiunii aplicate, insa doar daca promovati examentul de notiuni rutiere:

(1)La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârşirea unor contravenţii se reduce cu o treime, de către şeful poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:

a)a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;

b)a obţinut permisul de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei.

Nu uitati ca prin testul 13 din 15 perioada de suspendare poate fi scazuta pana la limita de 30 de zile.

Cum contest un proces verbal de contraventie prin care mi s-a suspendat permisul de coducere si cum pot recupera permisul daca formulez o plangere contravenionala?

Cum contestam un proces verbal de contraventie si cum pot recupera permisul de conducere pana se judeca procesul?

Astfel, atunci cand primim un proces verbal de contraventie este important sa cunoastem faptul ca il putem contesta daca modul in care s-au petrecut faptele nu au fost cuprinse in mod corect in procesul verbal sau daca politistul rutier face un abuz si retine aspecte neadevarate, pentru a va sanctiona. Important de precizat este si faptul ca circulatia pe drumurile publice este reglementata de OUG 195/2002 reprezentata de codul rutier al Romaniei.

In fine, atunci cand comitem o contraventie, precum, trecerea pe rosu, neacordare de prioritate, oprirea interzisa sau depasirea vitezei. Astfel, ordonanta mai sus mentionata arata ca –

Incalcarea dispozitiilor prezentei ordonante de urgenta, altele decat cele care intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni, constituie contraventie si se sanctioneaza cu avertisment ori cu amenda ca sanctiune principala si, dupa caz, cu una dintre sanctiunile contraventionale complementare prevazute la art. 96 alin. (2).

Evident, contraventiile sunt de mai multe tipuri si ele sunt cuprinse in lege de la art. 99 pana la 109 si sunt extrem de variate.

Dar ce se intampla,daca un proces verbal nu are toate caracteristicile pe care le cere legea si care ar fi ele.

In afara de legea speciala 195/2002 avem si o ordonanta de “drept comun” ce reglementeaza contraventiile la modul general si astfel daca agentul constatator nu respecta cele inscrise mai jos, atunci procesul verbal este nul, insa atentie, doar daca il contestati in instanta –

Astfel Art. 16 al oug 2/2000 arata ca
(1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.


(11) In cazul contravenientilor cetateni straini, persoane fara cetatenie sau cetateni romani cu domiciliul in strainatate, in procesul-verbal vor fi cuprinse si urmatoarele date: seria si numarul pasaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberarii acestuia si statul emitent.


(5) In cazul in care contravenientul este minor procesul-verbal va cuprinde si numele, prenumele si domiciliul parintilor sau ale altor reprezentanti ori ocrotitori legali ai acestuia.


(6) In situatia in care contravenientul este persoana juridica in procesul-verbal se vor face mentiuni cu privire la denumirea, sediul, numarul de inmatriculare in registrul comertului si codul fiscal ale acesteia, precum si datele de identificare a persoanei care o reprezinta.


(7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica “Alte mentiuni”, sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.

Ce pot sa fac daca mi s-a suspendat dreptul de a conduce pe 30,60,90 sau 180 de zile?

Sunt momente in care, desi am comis o contraventie, avem nevoie sa circulam cu autoturismul. Pentru a putea circula este important sa formulati o plangere contraventionala la instanta de judecata si astfel suspendandu-se efectele procesului verbal de contraventie, se poate ridica si permisul de la politia rutiera pana la solutionarea plangerii contraventionale. Leguitorul a permis urmatoarea situatie –

Articolul 118
(1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria in a carei raza de competenta a fost constatata fapta.
(2) Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti. – asta inseamna ca si sanctiunea complementara a suspendarii dreptului de a conduce pe drumurile publice este suspendata.
(3) Dovada inregistrarii plangerii depuse la judecatorie in termenul prevazut la alin. (1) se prezinta de contravenient la unitatea de politie din care face parte agentul constatator, care va efectua mentiunile in evidente si ii va restitui permisul de conducere. – Aici ne referim in mod clar la un certificat de grefa.

Ce se intampla cu permisul de conducere daca sunt condamnat cu privire la o infractiune in legatura cu regimul circulatiei pe drumurile publice ?

In principal trebuie sa stiti ca niciodata nu o sa apara in hotararea de condamnare si mentiunea ca se “anuleaza” permisul de conducere.

Acest lucru se dispune doar in conditiile in care intervine o hotarare de condamnare pentru infractiunea de :

 • ucidere din culpa pe drumurile publice;
 • refuz prelevare probe biologice;
 • conducerea sub influenta bauturilor sau substantelor interzise si orice alta infractiune in legatura DIRECTA cu regimul circulatiei.

Evident ca acest lucru se intampla si daca ati primit interdictia de a mai conduce, cu titlu de pedeapsa complementara.

Art. 114 din codul rutier arata exact ceea ce am scris mai sus si anume, conditiile in care se dispune de catre politia rutiera , anularea permisului:

a)titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;

b)titularul permisului de conducere a fost condamnat, printro hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (2), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) şi art. 339 alin. (2)-(4) din Codul penal;

d)titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal.

e)permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă.

ATENTIE – Daca ati dobandit permisul in timpul cercetarii penale, aceasta urmeaza sa fie anulat!

f)permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea uneia dintre infracţiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (1) şi (2), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) şi art. 339 alin. (2)-(4) din Codul penal sau pentru săvârşirea unei infracţiuni care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.

Dupa cat timp de la condamnare puteti sa redobanditi permisul de conducere ?

Foarte multi se intreaba cum fac o recuperare permis suspendat dosar penal? Ei bine raspunsul este unul complicat fiindca in functie de ce tip de dosar penal aveti si in functie de cum se finalizeaza el, puteti sti daca veti avea permisul de conducere ANULAT sau suspendat ulterior sau poate nicio interdictie.

Astfel, chiar daca sunteti condamnat cu pedeapsa inchisorii, permisul de conducere tot urmeaza sa fie anulat si puteti sa il redobanditi prin refacerea formelor de scolarizare dupa 6 luni de zile iar in alte cazuri dupa un an de zile iar persoana respectiva are dreptul de a se prezenta la examen pentru obţinerea permisului de conducere, respectiv pentru obţinerea unui nou permis de conducere, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:

a)au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate;

b)a trecut un an de la data graţierii totale ori a restului de pedeapsă, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere sau de la data împlinirii termenului de prescripţie a executării pedepsei;

c)a intervenit amnistia;

d)interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă, prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a fost executată integral ori executarea acesteia a încetat în alt mod prevăzut de lege;

e)a intervenit reabilitarea.

Redobandire permis suspendat alcool

Ce se intampla cu permisul dupa clasare dosar penal?

Desi pare imposibil de crezut, codul rutier mai da o lovitura soferilor care au trecut prin corvoada unui dosar penal.

Astfel daca ati avut un dosar penal deschis si acesta a fost clasat ori instanta de judecata a dispus AMANAREA APLICARII PEDEPSEI sau RENUNTAREA LA APLICAREA PEDEPSEI sau RENUNTAREA LA URMARIREA PENALA( de catre procuror), ATENTIE, veti avea permisul de conducere suspendat asa cum arata art. 103 din codul rutier:

(1)Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:

[..]

c)pentru o perioadă de 180 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi procurorul sau instanţa de judecată a dispus clasarea în condiţiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligaţia prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal;

d)pentru o perioadă de 180 de zile în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane dacă a fost încălcată o regulă de circulaţie pentru care prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea în condiţiile art. 16 alin. (1) lit. b), e) şi g) din Codul de procedură penală, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligaţia prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal ori încetarea procesului penal în condiţiile art. 16 alin. (1) lit. e) şi g) din Codul de procedură penală;

Astfel, este foarte important sa stiti ce aveti de facut in conditiile in care sunteti angrenat intr-un proces penal sau doar o simpla contraventie care se poate transforma in dosar penal daca nu cunoasteti legea.

Avocat Dr. Cuculis Adrian

Disclaimer/Act de renuntare: Continutul articolului dar si a intregului site, reprezinta informare publica si nu poate fi confundata cu forma de publicitate. Prezentul articol reprezinta pozitia SCA Cuculis&Asociatii si este destinat publicului larg cu scop informativ. Informatiile oferite cu titlu de opinii personale pot fi preluate si folosite pe propria raspundere de catre profesionisti, avocati, notari, judecatori, procurori, mediatori, consilieri juridic, practicieni in insoventa etc. si nicio informatie de pe prezentul site, preluata de catre persoanele mai sus mentionate in mod neexhaustiv si folosita ca atare, nu ii poate fi imputata SCA Cuculis&Asociatii.

1,504 comments to “Cum iti poti recupera permisul de conducere, dupa ce a fost retinut de organele de politie?”
  • Aveti posibilitatea contestarii insa a-ti circulat cu un auto neimatriculat ceea ce inseamna ca sunteti in sfera penalului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua
    am cumparat din germania o masina si am circulat in germania, austria, slovenia, serbia cu nr galbene valabile
    cand am intrat in tara la vama mi au oprit permisul, talonul si nr galbenemasina am asus o din vama cu platforma..cum imi pot recupera permisul?

    • buna ziua miam adus o masina din anglia si am plecat pana brasov si cand mam intors ma oprit politia si Mia cerut asigurarea o avem numai actu si ma verificat si era rosie si Mia luat permisu si talon si numere Dar a doua zi am mers cu asigurare si Mia dat numerele Dar permisu nu si nu stiu nimik Mia dat doar o dovada fara drept vreu un rasp va rog ca nu stiu pe cat mi la luat

     • Buna ziua!
      La trecerea la nivel cu calea ferată pe șoseaua Andronache,în timp ce mă apropiasem de bariera,am trecut pe partea dreaptă să fac loc ambulanței care se apropia din spate cu semnalele pornite,după care am continuat traversarea în spatele ambulanței,neobservand si neauzind din cauza ambulantei semnalele,am continuat trecerea nepunand in pericol in vreun fel siguranta traficului rutier sau feroviar .Mentionez ca suntem doua persoane in aceasta situatie si ca agentul constatator,unul singur,era de la transporturi si chiar el ne-a spus ca este acolo pentru a dirija traficul deoarece toata dimineata barierele au fost defecte,caborandu-se si ridicandu-se la fiecare 3 minute,lucru pe care l-am observat si noi in timpul asteptarii langa masina de politie.
      Daca se poate contesta va rog sa ma contactati.
      Multumesc!

       • pe 04/04/2019 am fost implicata in accident rutier cu ranire de persoana.Persoana ranita am fost eu, am stat internata 1 saptamana la Spital Universitar sectia neurologie. M-i s-a retinut permisul pentru neacordare de prioritate.nu stiu cine este cealalta persoana.am sunat la Udriste si mi s-a spus ca dosarul a plecat la Parchet. am facut cerere de consultare dosar dar mi s-a refuzat pe motiv ca doar persoanele implicate au acest drep sau avocatii lor si dosarul este la Brigada Rutiera pentru cercetare. raspunsul de la Parchet l-am primit pe 10/09/2019.Am sunat iar la Brigada Rutiera si mi s-a spus ca ei nu au primit nici o ordonanta de la Parchet si sa astept. Au trecut 5 luni si jumatate CIT TREBUIE SA MAI ASTEPT PANA IMI RECUPEREZ PERMISUL?????? MULTUMESC

       • Bună seara mi-a fost reținut permisul.de.conducere ai am primit o dovadă de cinsprezece zile motivele su t Poliția s-a luat după mine.xa am.luat la ocazie patru persoane pe care le transportam.la o distanță de 30 km,am.fost și agresat de.politistii înfățișat.si dus la postul.de Poliție Viseu de Sus unde acolo mai tinut tot.incatusat,pînă au făcut ei procesele verbale.impotriva mea.au scris ce au dorit ei pe hîrtii,am primit doar dovadă în mînă de.circulatie ,cînd îmi recuperez permisul și cui trebuie să mă adresez?

       • Am fost testat cu aparatul de depistarea drogurilor si a iesit pozitiv cu toate ca eu nici nu stiu cum arata drogurile pot primi drept de circulatie pana la iesirea rezultatelor de sange de la iml?

        • Buna ziua! Am fost prins conducand sub influenta substantelor psihotope,mi s-a luat permisul si mi s-au recoltat probe. Sunt cetatean italian . Il pot recupera? Sau trebuie sa astept pana se termina cercetatea.

        • Buna seara . Permis italian suspendat în România pt 90 de zile , cum pot face sa îl recuperez ? Exista o cerere ceva ?

       • Buna ziua, mi a fost retinut permisul de conducere pentru alcoolemie de 0.03 foarte mica…dupa parerea mea, eu neband nimic in ziua respectiva si cu cateva zile bune in urma…Am contestat pana la urma in instanta la judecatoria sectorului 1, am depus tot la dosar dar mai trebuie sa iau si dovada de la INML, am cerut probe de sange atunci, m au plimbat cei de la udriste peste tot, cei de la INML mi-au zis ca imi trebuie o cerere de la rutiera sa imi elibereze testul de sange altfel nu merge, si ieri mi a venit citatie de la judecatorie sa ma prezint in 10 zile maxim cu dovada testului ca aveam 0 alcoolemie, acuma…intrebare
        Daca nu mi au eliberat cererea cei de la Udriste, ce trebuie facut?
        Am fost sa fac cererea acum o luna si ceva.

       • La o suspendare a parisului de conducere de 180 zile cu cât se reduce în cazul trecerii testului?

      • Buna ziua am facut un accident cu iubita mea in masina am intrat in sant misa reținut permisul si mia dat dovadă cu drept de conducere pana la finalizarea cazului acum am pierdut portofelul cu buletin si dovada si nu stiu ce sa mai fac ma plimba de colo colo

       • Buna ziua am avut un accident cu masina acum 5 luni am iesit de pe carosabil si miam dat intrun cap de pod nu am fovit pe nimeni nam fost cu nimeni pur si simplu eu am fost cel care sa lovit iar politai rutiera mia dat o dovada de 15 zile la insistentele mele catre politai sami termine dosarul pentru am recupera permisul sunt fara folos misa spus de catrd politai ca el lucreaza cand vrea el nu cand vreau eu deja e 5 luni ce pog sa fac va rog sai raspundeti multumesc frumos

       • Buna ziua
        Mi sa reținut permisu de conducere cu o alcolemie de 0,36 ml/gr pur in aerul expirat pe o perioadă de 90 de zile.
        După testul de redobandire se reduce pedeapsa la 30 de zile?
        Va multumesc

         • Permisul meu de conducere a fost dobândit in țara Germania Dortmund, iar permisul a fost suspendat in orașul bacau din România fără drept de circulație, motivul ar fi ca permisul meu de conducere nu este legal/adevărat, deși am dovezi care arată ca permisul meu este dobândit pe drept in Germania, va rog sa îmi dați un sfat cu ce ar trebui sa fac îmi puteți scrie pe whatsapp la ‪+49 1521 5432899‬ mulțumesc !

        • 1.15.in sange ce sar putea intampla sant incepator cum as putea sami recuperez permisu deja nimic nu mi sa spus mi anulat deja de 8 luni nu mia venit nici o fisa de la parchet nimic.

      • Buna ziua,
       Dacă mi-a expirat dovada de circulație pe data de 02.11.2019 si pe data de 04.11.2019 am luat reexaminare in cat timp imi preiau permisul?

      • Salut Mi sa reținut permisul pt conducere sub influența alcoolului ,primind dovada fără drept de conducere pot face cv pt al recupera pana se judeca cazul ?

      • Bună ziua, am fost prins sub influenta alcoolului mi s a luat permisul și mi s a întocmit dosar penal, de la politie a plecat dosarul cu renunțare la urmărirea penala iar procurorul a acceptat, acum aștept decizia judecătorului dar din cauza stării de urgenta procesul s a amânat. As putea sa fac cerere pt o dovada de circulație având în vedere ca procesul este pe rol? Ce ma sfătuiți? Mulțumesc.

      • Bună seara mi a fost reținut permisul pentru 90 de zile și nu am un an de experienta pot aplica pentru redobândire?

      • Buna ziua! Sotului meu i.a fost luat permisul pe 3 luni pt ca a fost gasit cu 0.09 alcoolemie. A dat pretestarea si a luat.o insa vrea sa stie daca i se accepta cererea de a se reduce la 1 luna. 0

      • Buna ziua la sotu meu i sa luat permisu in 2014 pentru alcool a luat amendă penală ce ar trebuie să facă sa deie examen din nou? Multume

      • Mi a fost reținut permisul de Germania pe teritoriul României pentru pentru o alcoolemie 0.87 în aerul expirat ce pot sa fac sa l recuperez

      • Bună, mi a fost reținut permisul pt rezultat pozitiv la drugtest de metamfetamina. Aștept rezultatul de la IML. Nu am consumat substanțe. Am cum sa recuperez permisul pe perioada investigației?

     • Eu nu sunt in tara si am primit acasa clasarea dosarului cum as putea sa fac sa imi recuperez permisul este retinut din 25-08-2017

     • Buna seara,am si eu o intrebare am fost implicat intrun accident si mii sa retinut permisul francez nu au fost victime nu am lovit pe nimeni,problema e ca ma gasit cu alcool 0,41,mii sa spus ca permisul va fii trimis in franta si atat

     • M am procopsit cu un dosar penal ptr ca am fost depistat în trafic conducînd cu permisul suspendat, era luni 5 august 2019, iar polițistul mi-a zis ca din 3 august sîmbătă aveam permisul suspendat, am primit înștiințarea acasă pe 7 august, ce trebuie să fac să îmi recuperez permisul?

      • Buna,și eu am fost găsit cu 0.57 in aerul expirat acum 3 zile mi-a reținut permisul de conducere de către poliția rutieră brăila și plus de asta mi-a întocmit și dosar penal am permisul de 6 luni nu am alte abateri la normele rutiere,am fost dus și la proba biologică încă nu stiu care va fii rezultatul am consumat doar bere fara sa mănânc și după o zi de muncă în construcție îmi puteți da un sfat ce trebuie să fac va multumesc

      • Buna ziua! Mi-a fost reținut permisul in Italia Brescia deoarece am încurcat cartela tachograf cu cea a fiului meu, dintr-o neatenție poliția a scris in procesul verbal că fost o încurcătură dar au zis că nu se poate face nimic și mi -au trimis permisul la prefectură Brescia.Am trimis email la prefectură și am primit înapoi email că l-au trimis la Consulatul din Milano.Acum nu știu ce e de făcut mai am de așteptat sau o să-l trimită ei în tara?va rog să îmi dați careva detalii.Va mulțumesc!

     • Mi sa suspendat permisul pe o perioada de un an în Ungaria ptr alcool la volan. 0.63.de atunci nu mai știu nimic am trimis 2 scrisori ca nu ma pot prezenta la proces și sa ia decizia în lipsa mea dar nu mia mai venit nici amenda nici permisul. Mai am 3 luni și fac un an știți când mi la trimite? Am probleme dacă ies din tara la vamă când îmi trimite permisul

     • Buna ziua,cat va dura procederurile penale pana ma va chema procuroru in istanta?dacapermisu mia fost retinut pe baza alcolului dar eu in momentul cand mau oprit ei nu eram la volanul masini .

     • Misa luat permisul că nu-i am documentat asigurarea dar nu ia cerut o de cat permisul eu lucrez că șofer pe camion asigurarea am avut-o Dar când am vrut lei dau mia spus că nu am parcat bine

     • Mi-a fost reținut permisul pentru viteza ,iar a doua zi am fost luat iar de radar mai am dreptul la redobandire?

     • Bună ziua am avut și eu permisul reținut pe o perioadă de 90 de zile și am făcut contestație miam luat dreptul de conducere și miam văzut de treaba pe timpul pandemiei nu mia venit nici o foaie acasa ca nu mai am dreptul de a conduce ca a câștigat ei judecata eu in timpul acesta am fost oprit de politia rutieră și miau luat talonul masini ca nu aveam certificatul de omologare dela folia dela geamuri miau dat si amenda da nu mau căutat in baza de date în timpul acesta mia venit o foaie acasa ca am sost depistat că am condus pe drumurile publice cu permisul suspendat și sa predau permisul am predat permisul și miau dat dovada fără drept de a conduce si eu am facut iar contestatie și de un an jumate stau așa acum aștept clasarea dosarului dela procuror dă dela politie a plecat cu clasare cum pot să fac să ridic permisul că poate procurorul mai mă tine câteva luni până imi trimite clasarea dosarului acasă

     • Buna ziua. M-a retras permis italian la poliția pentru nu am dat precedenta la trecere de pedon. M-a făcut amenda și 6 punctele, dar suspendat permis pe 60 zile. Cum pot sa recupera permis deoarece plec din țara spre Italia și am nevoie acolo? Exista un formular sau un model pentru cerere la poliția ? Mulțumesc pt ajutorul.

     • Buna ziua ,ieri am fost la politia rutieră sa iau o autorizatie de reparatie,pt ca acum 2 saptămâni am dat cu spatele si am intrat intr-un garaj de beton ciment dur,la mn avarie aripa spate dreapta,betonul nu a avut nimic,nu m-am dus in termen de 24h,si ieri cand am fost spune agentul amendă 580 lei si 4 puncte de penalizare plus permis pe 30 de zile cu dovada circulatie de 15 zile,am inteles pana la urmă dar am rămas șocat de decizie si ca nu a dat doar avertisment ci maximul la ambele,intrebarea este,a fost exces de zel? Putea sa dea doar amendă fără reținere permis?sau doar avertisment la ambele?ce șanse aș avea dacă aș contesta amenda si reținerea permisului? Mi se pare drastic totul.multumesc

     • Cît tinp îmi poate ține poliția permisul?dacă am condus un tractor cu 100 de kg mai mare decît face parte categoria B.

     • Buna ziua din data de 27-06 -2022 am avut accident auto cu victime dar ceva ușor după 9luni mi sa clasat dosarul acum ce trebuie să fac să-mi recuperez permisul mulțumesc

     • Am fost opri și lovit de polițe nici nu sau legitimat și au țipăt jos din masina și.mau lovit și nu am vrut sa mai suflu după ce mau bătut și miau făcut dosar penal ca nu am vrut sa suflu în aparatu lor de nervi ca mau bătut și miau lut și permisul de conducere

     • Bună ziua,mi a fost reținut permisul de către polițist psnydy ca am ieșit din curte și este linie continuuă și el spune că eu am depășit,și a oprit și o alta persoana pentru a o pune martor,dar aceea persoana nu a văzut ce sa întâmplat.Ce este de făcut?

    • Ora estimata: 09:00
     Complet: Complet 1
     Tip solutie: Condamnare
     Solutia pe scurt: In baza art. 396 alin.1 şi alin.10 C. pr. penală condamnă pe inculpatul M.F.P., pedeapsa de 1 ( un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art.336 alin.1 Cod penal. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 1(un) an închisoare aplicată şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani( care se calculează de la data pronunţării prezentei sentinţe), conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal. În baza art. 93 alin.1 Cod penal obligă inculpatul ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile: d) să comunicare schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin.2 lit. b Cod penal, impune inculpatului ca, pe durata termenului de supraveghere, să frecventeze unul dintre programele de reitegrare socială derulate de către Serviciul de probaţiune Caraş-Severin sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitare. În baza art. 93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Coronini sau Primăriei oraşului Moldova Nouă, pe o perioadă de 90 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În baza art. 91 alin.4 Cod penal, atrage atenţia inculaptului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal, privind cazurile şi condiţiile în care suspendarea executării pedepsei sub supraveghere poate fi revocată. În baza art. 398 raportat la art. 274 alin.1 C.pr. penală, obligă inculpatul la plata cheltuielilor avansate de stat în cuantum de 300 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.
     Document: Hotarâre 127/2017 13.10.2017
     Va rog sa mă ajutați când pot sa imi recuperez permisul

     • buna detin permis di Marea Britanie am fost prins cu nr rosi exspirate ce se intampla cu permisul meu va multumesc

      • Buna ziua! S-a dat decizia la plangere contraventioanal cu sanctiune suspendarii permisului pentru 90 zile, dar nu are mentiune definitiva. In cat timp trebuie predat la politie si care e provedura? Ar trebuie solicitata o completarr dispozitiv cu mentiunea “definitiva”?

       • Buna am adresa in germania si am fost prins baut la volan. Mi sa suspendat permisul pt un an. Si mi l-au trimis în romania. In romania pot sa imi recuperez permisul sau trebuie sa astept un an. Permis romanesc

       • Buna ziua am avut un accident cu masina acum 5 luni am iesit de pe carosabil si miam dat intrun cap de pod nu am fovit pe nimeni nam fost cu nimeni pur si simplu eu am fost cel care sa lovit iar politai rutiera mia dat o dovada de 15 zile la insistentele mele catre politai sami termine dosarul pentru am recupera permisul sunt fara folos misa spus de catrd politai ca el lucreaza cand vrea el nu cand vreau eu deja e 5 luni ce pog sa fac va rog sai raspundeti multumesc frumos

     • salut!
      am aceeasi solutionare(un pic mai blanda la pedeapsa)
      poti sa imi explici si mie care sunt pasii pentru recupererea permisului

     • Bună ziua ma numesc bambor dumitru mia fost reținut permisul irlandez si masina în irlanda pt motivul ca eu nu am știut ca aveam asigurare falsa la masina nu știu engleza și am rugat un prieten sa vorbească pt asigurare prin tel și mia facut asigurare falsa iar eu nu știam mia fost suspendat permisul și am fost chemat în curte dar eu în acel moment miam schimbat chiria si nu am fost informat ca trebuie sa merg la tribunal eu eram sigur ca puteam sa conduc și acum după 2 ani aproape mau oprit din nou garda și mia confiscat iarăși permisul și masina și acum sunt chemat iarăși la tribunal și nu știu cum sa procedez am rămas fără munca și am doi copii și soția e însărcinată va rog sa ma ajutați cumva.va mulțumesc.

    • buna ziua
     am si eu o problema cu permisul mia fost suspendat pana pe data de 7 februarie si sunt plecat din tara as dori sa stiu daca imi pot recupera permisul fara a ma intoarce inapoi in tara
     mimtumesc anticipat

    • Am condus cu viteză….avem limita de 70…Si eu avem 111…Si mi sa suspendat permisul pe o peroda de 90 cum fac să-l restitui mai repede.

    • Buna ziua, detin permis de conducere cat B si C mi a fost suspendat permisul pt faptul ca am condus pe drumurile publice un autovehicul cu i remorca mai mare (capacitatea) decat cea care imi era permisa. Pot sa fac ceva pt a mi recupeara mai repede permisul. Multumesc

    • Buna seara george este numele meu va rog daca puteti sa ma ajutati cu o indrumare azi am fost implicat intr un accident cu lovire din spate la locul accidentului a fost solicitata ambulanta pentru un pasager din masina lovita de mine precizez ca persoana respectva a fost dusa la spital pentru investigatii si nu are decît o contuzie usoara la genunchi nu i sa dat zile medicale si a iesit pe picioare dupa o jumatate de ora parintii fetei nu au nicio pretentie nu au depus plîngere si nici nu vor depune in schimb mi sa retinut permisul pe toata durata cercetarii penale intre 6 si 8 luni mi sa spus ce pot face in aceasta situatie multumesc

    • Buna …am fost prins cu 129km|h si mi sa retinut permisul pe 3 luni …am permis de 5 ani si nu mi a mai fost retinut niciodata ..ce pot face??

    • Vă rog un raspuns daca se poate prelungi dovada de circulatie după 15 zile a fost reținut permisul pt.depasirea vitezei legale

    • Buna ziua! Daca mi-au luat permisul de conducere pentru alcool, oare îl mai pot recupera și cat durează până se încheie dosarul?
     Menționez că am avut 1,44 in sânge

    • Bună ziua, am fost prins sub influenta alcoolului mi s a luat permisul și mi s a întocmit dosar penal, de la politie a plecat dosarul cu renunțare la urmărirea penala iar procurorul a acceptat, acum aștept decizia judecătorului dar din cauza stării de urgenta procesul s a amânat. As putea sa fac cerere pt o dovada de circulație având în vedere ca procesul este pe rol? Ce ma sfătuiți? Mulțumesc.

      • Bună seara. Fratele meu avut un accident în Franța cu moartea unei persoane la trecerea de pietoni el avand culoarea verde în septembrie 2019 iau fost reținute buletinul și permisul la- u reținute zile și iau dat drumul firma la care lucra iau luat bilet de avion dar nu iau dat nici un act .Prin ianuarie iau trimis numai un document prin care i se interzice circularea pe un an de zile în Franța dar nu iau trimis nici un buletin și nici permis a fost la un avocat și i sa spus sa lase lucrurile așa .Vă rog frumos sa îmi spuneți ce trebuie sa facem . Va multumesc

     • Permisul meu lam preschimbat in italia Livorno la scoala dar eu am plecat mia dat o foaie de la scoala sa circul cu ea dar eu sunt momentan in armenia am facut si o delega la o persoana din Italia cum procedez sami vina in romania

    • Buna ziua sotul meu a depasit limita d viteza pe autostrada cu 70 de km ,politistul care era civil cand la oprit ia spus ca ii trece decat 10 km peste limita si restul amenda ,la o saptamana si un pic ia venit foaie ca i la oprit pe 2 luni mai poate face ceva in privinta asta . Mentionez ca politistul ia zs k va veni o amenda d 700 euro . Ma poate indruma cnv cu un sfat

    • Buna ziua, un prieten ma lasat cu masina personala deoarece eu consumasem alcool si nu aveam voie sa conduc, el sa da jos din masina si a plecat acasa ulterior un echipaj de politie a oprit si m-au acuzat ca eu am condus autoturismul, la momentul in care domnii politisti m-au abordat eu nu mai eram nici macar pe scaunul din dreapta eram practic pe strada mi-au cerut sa fac testarea etilotest si probele biologice pe motiv ca eu am condus masina am refuzat aceste probe pentru ca nu eu am condus masina ulterior am fost adus la sectie unde domnii au intocmit niste acte si din spisele domnilor au descins la domiciliul persoanei care a condus masina sustinand ca au vorbit cu dansul si acesta le-a spus ca nu a codus el la acel moment nu am avut posibilitatea sa iau legatura cu șoferul, ziua urmatoare am luat legatura cu el si mi-a spus ca la el nu a vorbit cu nici un politist, ce este de facut?

    • Buna ziua domnul avocat
     Ieri am lovit pe cineva cu oglinda masini
     Nu mi-am dat seama ca e un om
     Crezand ca e vr animal ceva
     Am auzit o bubuiala si mam trezit fara oglinda la masina
     Msm intors am oprit mam uitat im jur nu sa vz nimic si am plecat
     La circa 2 ore a vn politia mia ridicst masina
     Spunand ca am accidentat pe cineva si am parasit locul acidentului
     Victima are o pana rupta
     Mia loat permisu Mia dat dovada fara drept de circulatie
     Spunand ca am dat peste un om si omu a cazut intrun șanț fiind drum de tara plin de buruieni
     Nu am vazut nimic
     Ce pot face ?
     Imi mai pot recupera permisu ?
     Pot face contestatie ?

    • Bună ziua misa reținut permisul pentru 30 zile.eu am domiciliu pe constanta. iar permisul este pe Târgoviște. Posibil sa mi-l trimită la Târgoviște?mulțumesc

    • Buna ziua,mi-a fost ridicat certificatul de inmatriculare de la motocicleta datorita ,,zgomotului,, produs de aceasta…mentionez ca agentul constatator a luat aceasta masura pe baza simturilor proprii”auz”..neavand un sistem omologat de masurare ..decibelmetru…cum trebuie procedat…multumesc

    • Bună ziua mi-a reținut permisu de 2 ani de zile nu știu nimic de el pe motivul ca am condus sub influenta alcoolului dar eu eram propietaru mașini nu cel care a condus !

    • Bună ziua am primit clasare nr roși expirate la Slatina s a produsi ncidentul ce pot face sa nu mai stau cele 180 zile fără drept de a conduce precizez ca am stat 8 luni cu dovada de circulație permis nu a ajuns la Sibiu urmeaza sa ajunga la sfârșitul lunii martie menționez ca sunt șofer profesionist Cu Stima

    • Am un dosar penal pt conducerea sub influența băuturilor alcoolice din 2017 ,cazul nu a fost judecat .cum pot recupera permisul?

    • Am 4 suspendări de câte 180 zile . Am intentat proces în instanta .
     Pot cere cu certificat de grefa permisul pana se judeca

    • dosar penal sau civil?:
     Buna ziua,sunt șofer de transport persoane local,am avut un eveniment neplăcut la plecarea din statia cu alveola un taxiu mă lovit în partea din stânga al microbuzului fata,polițistul mă suspendat 90de zile dreptul de am mai conduce fara altă contravenție pe motivul că nu am acordat prioritate la taxiu și că nu mama asigurat la plecarea de pe loc.eu am procedat corect am semnalizat plecarea și m-am asigurat la plecarea de pe loc dar m-am trezit cu taxiul in față.ce pot sa fac eu pentru a anula suspendarea permisului sunt căsătorit am doi copii credit pentru casa și asta fiind singura sursa de bani in casa.politia și este dosar civil nu este penal

   • Buna ziua,
    Mi-a fost retinut permisul pentru 60 de zile. Se vor implini cele 60 de zile vineri, 6 iunie. Imi voi primi permisul in acea zi sau va trebui sa stau pana marti, avand in vedere ca sambata si duminica nu se lucreaza la Politia Rutiera, iar luni este zi libera, de Rusalii?
    Si inca o intrebare: daca risc si conduc fara carnet, incepand de sambata, avand in vedere ca a a expirat suspendarea temporara, risc ceva amenzi si alte suspendari pentru faptul ca nu pot prezenta permisul? Practic, daca astept pana marti, suspendarea carnetului meu ar fi de … 64 de zile!
    Va multumesc!

    • Buna ziua! Ma puteti ajuta, in cazul meu permisul de conducere a fost retinut pentru 30 de zile, dupa expirarea termenului trebuie sa-l ridic personal sau pot sa imputernicesc pe cineva la notariat sa mi-l ridice?
     Ca multumesc!!!

      • Buna ziua, mi-a fost retinut permisul, deorece l-am lovit pe cel din fata mea cand am.pornit de la semafor, cel pe care l-am lovit era cu sotia, aceasta s-a panicat si a inceput sa planga, au chemat salvarea si politia, el a ramas la fata locului sotia a plecat la spital, a venit un echipaj de politie, au masurat un impact care a avut nu a avut loc la mai mult de 20 km/h, dupa analizele de la spital dna nu avut nimic, eu am ramas fara permis pentru ca am lovit usor o masina, ei neavand nicio zgarietura, cei de la politie mi-au dat o dovada de circulatie de 15 zile, dupa care trebuie sa prelungesc pentru inca 30 zile si tot asa pana la rezolvarea dosarului care merge la parchet, eu am nevoie de permis fizic pentru a iesi din țară pt a.pleca in concediul programat de 1 an, intrebarea mea este daca pot contesta decizia, tinand cont ca am fost amendat in baza art 51. Cat dureaza pana imi obtin permisul tinand cont ca cei pe care i am lovit nu au nimic si nu au nicio pretenție.

    • buna seara,cumnatul meu a fost condamnat la 1 an de inchisoare pentru ca a condus in stare de ebrietate,poate face recurs in 10 zile,exista vreo sansa sa se poate schimba ceva?va multumesc

     • Buna ziua ma numesc dronea mihaita pe data de 20 12 2018 am fost implicat într un acident .eu fiind victima mi sa retinut permisul de conducere sa constatat vina comuna mi sa dat dovada de 15 zile eu fiind taximetrist .pe data de 21 01 2019 pe raza sec 1 bucuresti am fost oprit de brigada rutieră si sa constatat ca aveam dovada expirată .mi sa întocmit dosar penal pt conducere fara permis mentionez ca detin pemis din 2000 nu am mai avut abateri ce trebuie sa fac pt ami lua permisul va multumesc nr meu s

   • Bunaz ziua!
    Permisul de conducere retinut pentru 30 de zile dupa expirarea termenului trebuie ridicat personal sau se poate si alta persoana imputernicita la notariat?
    Va multumesc!

     • Buna seara, astăzi la data de 18.02.2016 poliția rutieră mi-a supendat carnetul de conducere emis de autoritățile republicii Moldova respectiv mi-au dat adeverința kare înlocuiește permisu valabil pe 15 zile . Cum pot sa ma întorc acasă am venit doar pentru o zi la Iași .

    • Buna seara,mi s-a retinut permis conducere moldovenesc pe teritoriul romaniei (abuziv nu am vazut cand mi’au facut semn sa opresc eram in tafic atat ei cat si eu in coloana masini)pe 30 zile+ certificat inmatriculare masina (motivul certificatul fiind ilizibil….) cum recuperez actele?permisul imi vine la Chisinau si certificatul in Italia? Dupa cele 30 zile?

    • Buna ziua. Mi-a fost retinut permisul pt 30 de zile pt depasire pe linie continua.Eu peste 2 saptamani trebuie sa plec din tara si imi trebuie neaparat permisul…Am inteles ca se poate face o cerere la politie ca sa il pot lua mai devreme.Este adevarat si daca da,cum se procedeaza? Multumesc

     • Ma prins politia pt alcool 0.10 miau suspendat permisul pe 90 de zile după care mam suit în masina sa ajung acasă și din nou mau prins alt echipaj de politie ce șanse am să-mi recapăt permisul inapoi

   • Buna ziua am facut o mare gresala sa consum alcool si am fost oprit de politie unde a iesit o alcoolemie de 0.65 am fost dus la recoltare la spital si acum sunt treminat am pierdut serviciul si nu imi doresc decat sa pot face ceva sa nu imi pierd si permisul va rog frumos sa ma ajuta-ti cu un sfat

    • Buna ziua . Am fost inregistrat cu aparatul radar cu 117km/h in bucuresti . Mi-a fost suspendat 90 de zile permisul, tin sa precizez ca este permis eliberat de Marea Britanie . Sunt interesat daca pot da reexaminare in Romania sa il iau dupa 1 luna. Am facut cerere sa il pastreze la Udriste . Am nevoie de permis pentru a conduce in Europa inclusiv Romania . Cum pot face ca sa il redobandesc cat mai repede ? Multumesc .

      • Salut, am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.
       Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe termen de 3 luni si eu am plecat din tara, in ianuarie pe 16 expira suspendarea.
       Intrebarea mea este: pot sa mi-l ridic in mai adica dupa 4 luni? Se poate intampla ceva daxa nu ma duc intr-un anumit termen?

      • Prietene te aşteaptă un dosar penal un sfat cînd te cheama la parchet recunoşti tot îţi asumi vina si se încheie cu suspendare dosarul 500 lei si daune de judeccata

      • Buna seara , mi sa reținut permisul de conducere in urma unei testări drog-test am fost dus la recoltarea de sânge unde analizele au ieșit negative ce pot face in situația aceasta să-mi readobandesc permisul de conducere

       • In data 24.11.2016 la ora 0.26 am fost oprit de un echipaj de politie exact cand am mutat masina pentru o distanta de 10m pentru a o pune in dreptul unui stalp de iluminat. Necazul a fost ca bausem bere . La alcool-test mi-a iesit 4.2 iar la examenul bio mi-a iesit 1.00 respectiv 0.8 la al doilea . Mi s-a retinut permisul . Ce pot face in aceasta situatie ?

      • Buna ziua am o intrebare .mia fost anulat permisul in uk 21 de luni cu posibila scolarizare cu 25 la suta din pedeapsa..acum am condus iarasi fara avea drept de conducere.mentionez aveam schimbat permisul in uk.si tot in uk sa intamplat.pot sa conduc in romania ca vreau sa ma retrag in tara noastra.va rog frumos un raspuns concret multumesc

    • AM O INTREBARE SI EU AM FOST OPRIT IN TRAFIC SI AM AVUT NR PROVIZORI EXPIRATE SI ERAM BEAT CU O ALCOLEMIE DE 0.67 DUPA O ORA MA DUS LA ANALIZE BIOLOGICE SI AM AVUT REZULTATUL DIMINEATA DE 1,34 CE POT PATI? VA MULTUMESC

   • Buna seara.imi cer scuze ca postez ca reply…Am permisul retinut pentru alcoolemie de 1,05 in sange la data de 10 august 2014.Mi s-a dat renuntare la inceperea urmaririi penale.Am platit azi cheltuielile judiciare in cuantum de 1000 de lei si urmeaza sa depun maine recivisa la parchet.Cand imi pot recupera permisul?Multumesc

    • Sunt în caz similar…Cum ai procedat pentru nu? Ai așteptat sa primești de la procuror decizie pe urma ai mers la un avocat sau ai mers la avocat direct?am întrebat telespectatori ca pana nu ajunge dosarul pe mana procurorului nu are rost sa ai avocat …

    • Buna,și eu am fost găsit cu 0.57 in aerul expirat acum 3 zile mi-a reținut permisul de conducere de către poliția rutieră brăila și plus de asta mi-a întocmit și dosar penal am permisul de 6 luni nu am alte abateri la normele rutiere,am fost dus și la proba biologică încă nu stiu care va fii rezultatul am consumat doar bere fara sa mănânc și după o zi de muncă în construcție îmi puteți da un sfat ce trebuie să fac va multumesc

   • in urma cu 4 luni de zile am fost oprint in trafic de un echipaj de politie, acestia au constatat ca asigurarea masini pe care o conduceam este falsa si mi-au fost luate nr de inmatriculare ,actele masini si permisul de conducere.Au trecut 4 luni de zile de atunci si eu nu mi am recuperat permisul.Ce este de facut in aces caz ?

   • Buna ziua.am facut si eu un accident cu mașină,am lovit o fata pe trecerea de pietoni.ea nu a pățit nimik si nici nu a depus plângere împotriva mea.dar permisul mi-a fost luat.pe 90 de zile.pentru neacordare de prioritate.eu vroi-am sa dau 13 din 15 sa il i-au mai repede.se poate?ce trebuie sa fac?cei de la parchet mi-au spus k trebuie sa aștept 3 4 luni k sa î-mi deadea solutionarea si fara ea nu pot sa dau sa il i-au mai repede.mulțumesc!!!!

   • Buna ziua va pot deranja cu o intrebare? Am permisul anulat pt consum de alcool am platit amenda penala si a trecut 1 an de la terminarea procesului, cum trebuie sa procedez pt a mi recupera permisul de conducere? Va multumesc anticipat

   • am si eu o intrebare mi sa lut permisu pe italia p1 luna p depasire p autostrada nu am stiut de panourile publicitate ce se poate face in sitoatia asta de ce dureaza 6-7 luni pana vine in tara

    • Ionut ,ai aflat ceva ? Tatal meu a patit exact acelasi lucru si nu gasim permisul .. sunam la consulat ,ei sustin ca nu il au ,in Ro nu este venit … E de negasit !

   • Buna ziua, va rog mul sa ma ajutati pentru ca nu mai inteleg nimic,

    In data de 12 iunie 2013conducand o masina cu nr de inmatriculare pe bulgaria am fost oprit de politie pe raza orasului Valenii de munte, la control aveam asigurarea si ITP-ul expirate de o saptamana, mi sa retinut talon auto, placute inmatriculare si permis, mi sa facut dosar penal, totul a durat pana in 07 noiembrie 2013 sa finalizat dosarul cu NUP, am primit acasa ordonanta in data de 18 ianuarie 2014 in care scria ca durata de retinere a permisului a fost din 12iunie2013 pana in 07noiembrie 2013, si ca am dreptul de a conduce autoturisme,si sa merg sa imi iau permisul.

    deci aveam voie sa conduc doar ca nu aveam permisul la mine. Eu locuiesc la Intorsura Buzaului, pe 20 ianuarie 2014 am plecat sa imi iau permisul, am fost oprit de radar cu viteza de 63 km,h in localitate, la verificare in baza de date eu figuram cu permis retinut si asa mam aes cu alt dosar penal, explicand politistilor si aratand ordonanta, nu au vrut sa ma asculte, cu un prieten mam dus la politia ploiesti de unde am ridicat permisul, pe 30 aprilie 2014 am primit o ordonana prin care spune ca fapta nu exista deoarece aveam drept de connducere, din nou toate bune si frumoase , pe data de 28 martie 2014 am primit o amenda radar , am platito, totul ok, ieri la intorrsura buzaului un radar din nou, cu 65 in localitate , prezentand toate actele si verficandu-ma politistul imi spune ca permisul meu e retinut si ca am dosar penal din data de 28 martie 2014, la fel si lui i-am aratat ordonantele de la judecatorii si a spus ca nu sa implementat in baza de date cu toate ca am drept de conducere nu am voie sa conduc pt cabaza de date spunne cxa am permisul retinut, probabil o sa mi se faca iar dosar penal, va rog sa ma ajutati pt ca nu mai inteleg de ce politisti vor doar sa isi faca treaba nu sa si faca cum trebuie, ce sa mai fac?

   • Bună ziua,in dată de 28/10/2015 la virajul la dreapta pentru a avea o mai bună vizibilitate am ieșit mai mult în stradă principală moment în care am intrat in coeziune cu un alt autovehicul care circulă regulam3ntar.În urma impactului a rezultat rânirea ușoară,respectiv cap spart,e mult spus a celuilalt cond auto.Acesta a mers la spital si automat a fost sesizată politia rutieră asta în timp ce noi în prealabil stabilisem să o rezolvam pe cale amiabilă,autoturismele jefuind grav avariate.Am fost chemat la Poliția Voluntari unde s-au demarat cercetările pentru”raniri ușoare” așa este specificat în dovadă prin care mi-a fost reținut permisul.Am înțeles ca și așa s-a și întâmplat ca pot prelungi acea dovadă din 30 în 30 de zile.Întrebarea mea este:eu îmi pot recupera permisul de conducere având în vedere faptul ca lucrez ca șofer la o firmă din Italia?asta până la terminarea cercetărilor…menționez ca firma la care lucrez nu recuniaste acea dovadă..,.eu cred ca mii se ia dreptul la muncă…aștept răsp. Mulțumesc..

    • Am fost implicat in accident rutier cu un tramvai .Am facut o manevra de intrare la o intreprindere si am fost lovit in partea laterala stanga .In concluzie am fost si victima si autor .Mi s-a intocmit dosar penal . Dosarul a plecat de la Politia Rutiera cu rezolutia de clasare ,nefiind alte victime . Precizez ca nu mi-am i prelungit dovada de circulatie si acum se implinesc patru luni de la eveiment . Cand Parchetu imi va da rezolutia de clasare se iau in considerattie lunile in care nu am condus ?MULTUMESC!

   • Bună seara as vrea sa știu și eu ce se întâmplă am avut un accident rutier nu am acordat prioritate la semnul cedează trecerea și am lovit o alta mașină care era pe drumul prioritar șoferul a fost speriat și sa lovit puțin la cap a fost dus la spital sa constatat ca nu are nimic și nici nu a depus plângere împotriva mea as vrea sa știu pe cat timp îmi suspenda permisul de conducere mulțumesc frumos

   • Buna ziua!!
    Am si eu o mare nelămurire..mi s.a reținut permisul de conducere urmat de o amendă în valoare de 500 lei care mi se pare nedrept…cica mi s.a reținut pentru că am bara din fata stânga crăpată 15 cm cu aproximație care s.a produs in timp ce intrăm în garaj si era gheata jos și am șters de poarta…nu mi s.a părut că trebuie să anunț asta la poliție așa că am circulat în continuare…și după 4 luni se găsește politia din comuna să îmi spună că de ce nu am anunțat că am dat în poartă de la garaj…mi s.a specificat în amenda ca ma incadredz la art 100/al 3 litera g din og195/2002..și acolo nu specifică nimic de reținerea permisului decât la clasa 2 de amendă…..ce pot să fac?? să.mi recuperez permisul care mi se pare că mi sa reținut pe nedrept…vă multumesc

   • Am fost prins aseara la volanul autovehicului care il conduceam cu o alcolemie de0,76 in aerul expirat preciez ca nuu am lovit nici o masina si nu am produs nici o paguba de nici un fel am luat putin o margine de burdura si am facut explozie am rugat pe cineva sa ma tracteze putin iar cand aproape am mers 2 metrii a sosit un echipaj de politie rutiera care era in trecere in aceea zona am fost dus la spital testat si nu siu ca mi-a iesit.acum in cat timp as puteta revedea permisul/sau daca il mai vad vreodata/cat dureaza chestia asta?Ma scuzati ca postez aici dar in alta parte nu am gasit!!!VA rog ajutati-ma cu un raspuns

   • Bună ziua.mi sa retinut permisul de conducere în urma unui accident rutier pe trecerea de pietoni nu am observat o persoana și am lovit și i am rupt piciorul .am fost am plătit spitalizare și ce era de făcut. Dar se intarzie sunt 8 luni de la accident și dosarul nu a ajuns nici măcar în instanță sau la procuratura.victimele.nu au îngrijirile medicale ca sa se poată merge pe.penal pt ca nu a fost așa de grav.pe.mine ce mă. Intereseaza Cum îmi pot recupera permisul pe perioada anchetei sau dacă pot? Va mulțumesc anticipat

   • Buna ziua domnule avocat, numele meu este Oprea Corneliu si as dori, daca puteti, sa-mi dati un sfat, cu privire la un accident rutier, din data de 11.12.2014, cu parasirea locului, fara incuviintare, cel putin asa reiese din dosar, dupa ce s-a constatat ca minorul in cauza, a fost de vina. Mentionez ca parintii minorului au scris in declaratie ca nu au nicio pretentie, in urma investigatiilor de la spital, acesta suferind un hematom minor, care nu a necesitat ingrijiri medicale. Trebuie sa mai adaug ca, am parasit locul accidentului, dupa ce am coborat din masina de serviciu, eu si colegul meu si am constatat dealtfel impreuna cu ceilalti martori, ca nu era necesara chemarea ambulantei, negandindu-ma la consecintele urmatoare, respectiv, deplasarea minorului, de catre parinti, la spital. In consecinta, va rog frumos, spuneti-mi la ce ma pot astepta, deoarece au trecut aproape 2 ani, iar politistul care a investigat cazul, mi-a spus ca trebuie sa astept, pentru ca sunt f. multe dosare pe rol si daca imi voi mai putea lua vreodata permisul, acesta fiindu-mi necesar la locul de munca. Cu toata consideratia, va multumesc !

   • Buna ziua am avut permisul suspendat în Italia pe 6 luni și-a m plecat în țară mi l-au trimis la ambasada spaniola pt ca am permis spaniol si de la ambasada mi sa spus că nu se elib acte ce pot face în cazul ăsta trebuie să merg în Spania l a poliția care mi la eliberat va mulțumesc

   • Bună ziua!am și eu o întrebare:am fost oprit de poliție anul trecut ,am condus o mașină cu nr roșii expirate după 8 luni am primit neurmăriri penala de la procuror dar cu trimitere în judecata m am prezentat la proces și am obținut același răspuns renunțare la urmărirea penală și cheltuielile judiciare suportate de stat,am mers la politie sa mi ridic permisul dar surpriza :4 luni de zile suspendat? as vrea sa știu dacă e corect și legal decizia poliției mulțumesc.

   • Bună ziua am avut un accident pe trecerea de pietoni dar nu am fost eu de vina un baiat a fugit și sa lovit de aripa din dreapta mașini am oprit imediat mașină mam dus la el ai lam întrebat dacă vrea sa chem salvarea el a refuzat pt ca el nu era lovit a refuzat sa chemam politia după 10 minute a plecat și am plecat și eu după ce am făcut schimb de nr de telefon după 2 ore ma oprit politia și ma întreabăat de accident am recunoscut mia reținut permisul de conducere de pe 19.8.2016 luna august miau spus ca dosarul este trimis în instanta de pe 15.1.2017 ianuarie dar nu am primit nici o înștiințare a-și dori sa știu cat ar mai dura și ce se poate întâmpla în acest caz va mulțumesc aștept răspunsul

   • Buna am tractat o masina ce era radiat din alta tara si nu stiam ca acceasta masina nu e in regula si nici soferu nu avea permis de romania si meau facut dosar penal ce pot face in cazu asta

   • Buna ziua
    Mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile pt neacordarea prioritatii de trecere a pietonilor. Intr-un sens giratoriu masina de politie a filmat scena. Eu m-am inscris pe o artera laterala pt a-mi urma cursul deplasarii mele. Netrecand prin fata lor au venit dupa mine. Mi-au cerut actele si mi-au comunicat ca nu am dat proprietate la pietoni si din acest motiv trebuie sa-mi suspende dreptul de a conduce pt 30 de zile. La cererea mea mi-au aratat filmarea. Pietonii erau pe scuar cand eu eram cu masina pe trecerea de pietoni. Ei au facut pasul pe trecere in momentul in care eu eram trecut. Video respectiv nu evidentia neacordarea prioritatii catre pietoni. Mi-au intocmit P.V. Mi-au retinut permisul. Nu am semnat P.V. Am scris in dreptul obiectiilor ca nu sunt de acord cu cele mentionat si ca pietonii se aflau pe scuar in momentul trecerii mele.
    Intrebare. Ce sanse am daca fac contestatie?
    Astept raspuns.
    Multumesc

   • Salut in urma c o luna jumate am provocat un accident pana la venirea pokitie persana in care am intrat nu avea nimica dar dupa 30 min si cateva telefoane a inceput sa vaite ca il doare capu a fost dus la fagarasi si ulterior la brasov pentru investigati mai amanuntite dar persoana a plecat in italia si am inteles ca este in concediu medical dar munceste intrebarea in cat timp imi pot recupera permisul ca vad ca decurge lucrurile foarte greu cu icazia acetu accident miam pierdut serviciu

   • Buna ziua am si eu o problema sa ma ajute cineva va rog
    In data de 01.03.2017 am cumparat o masina cu numere expirate stiam dar am vrut sa o mut din fata curții omului ca mi a dat un sg rand de chei la ea si mi a fosr frica si a trecut garda ma prins la volan si mi sa facut dosar am circulat 4 luni si de atunci numai circul si nici nu aflu nimic un ajutor multumesc.

   • Buna ziua am permisul luat din iunie 2015 pentru conducere cu numere expirate si m-i sa dat dovada cu drept de circulatie. In 2016 septembrie am fost depistat in localitate cu 120 kmh si iar am primit suspendare timp de 90 de zile. Nu am primit dovada de circulatie deoarece mai aveam exact 15 zile pe dovada . Procesul verbal era rupt si am facut contestatie pe care am pierduto.in noiembrie a venit raspunsul de la dosarul cu numere expirate clasare si 90 de zile permisul suspendat si 30 de zile majorare incepand de pe data de 3 noiembrie si tot in noiembrie am primit hotararea la contestatie care a fost respinsa. Am fost sa imi ridic permisul azi 4 iunie si miau spus ca abia de azi incepe sa curga suspendarea pentru viteza si se mai adauga o luna pentru ca nu am fost sa le predau permisul sau dovada. Precizez ca nu aveam nici dovada valabila in noiembrie si nici permis acesta fiind la politie din 2015 iunie.chiar nu pot face nimic sa imi iau permisul am asteptat 7 luni in care nu aveam cu ce sa conduc.

   • Și eu la fel , am avut permisul suspendat , nu stiu pe cât timp pentru ca nu mi sân spus pana la soluționarea dosarului ieri am avut judecată pentru renunțarea la urmărirea penală , întrebarea e cum pot să-mi ridic permisul ? Mi-a venit o foaie de la judecătorie precum ca am esit de sub urmărire penală atata tot nu mi se explica nimic despre permis dacă ma puteți ajuta cu un raspuns

   • Bună ziua miau suspendat permisul pentru 90 de zile. Cum procedez după expira cele 90 de zile trebuie să mă duc la politie să îl ridic sau vine prin posta romana.

   • Buna ziua mia fost retras permisu de conducere pe 3 luni pentru viteza.Iar permisul a fost Spaniol am fost la sectia de politie timisoara si a spus ca permisul a fost trimis in Spania. Iar io nu am posibilitatea sa merg in spania pentru al recupera.Domnul de la sectie mia spus cu dovada ce mi-a dato as putea sa merg sa fac permisul Romanesc va rog frumos sa ma i formati ce am de facut Multumesc

    • Sfatul pe care vi-l dau este pentru toata lumea. Atunci cand va este retinut permisul de conducere strain, in Romania, formulati URGENT plangere contraventionala fiindca altfel o sa umblati dupa permis in toata lumea. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

   • Mi-a fost reținute permisul de conducere din cauza vitezei(radar) și trebuie să îl recuperez, ce acte trebuie sa prezintvior

   • Bună seara. Mi-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile din cauza conducerii sub influența băuturilor alcoolice. Trebuie neapărat să dau testul? Și după cât timp pot da acest test de la data când am comis fapta. Mulțumesc!

   • Buna ziua, am si eu o intrebare, daca ma aflu intro depasire si in dreapta mea se afla o masina si nu ma pot baga, dupa ce am réusit so depasesc a inceput linia continua chiar in timp ce eu ma bagam inapoi pe banda,,, dece se rétine un permis pentru chestile astea ??? (Permis Francez) as vrea sa stiu daca Poate récupéra permisu prima ruda Adica maicamea, va multumesc si multa sanatate la toata limea

    • Am fost implicat intr-un accident rutier cu un deces in urma cu 3 ani, politia mi.a retinut permisul si de atunci circul cu dovada care se reinnoieste la politie. Sunt in proces cu familia victimei, victima a decedat la spital dupa mai multe saptamani.
     Eu m.am.stabilit in anglia si cineva mi.a spus ca pot recupera permisul daca mi. am stabilit domiciliul in alta tara.
     Este adevarat? Cum trebuie procedat.
     Multumesc

   • Buna ziua mi sa suspendat permisu pe motivul ca eram baut dar precizez ca eram stationat in afara parti carosabilului cu cheile scoase din contact dar stand pe scaunul la sofer si beam si mi la luat pe motiv ca eram baut asa a declarat si politistul ca eram stationat au dreptul multumesc

   • Buna ziua.
    Mi a fost suspendat permisul deoarece am fost prins cu 103 km/h in localitate pe 90 zile cu posibilitate de a da examen la 1 luna.
    Am mers in instanta sa ma judec deoarece eram la intrarea in localitate.
    Intrebarea mea este..daca pierd procelul se lungeste perioada de 3 luni cu posibilitatea de a da la 1 luna?

   • Unde vi s-a retinut permisul?(sau alte detalii): Buna ziua. Am avut carnetul luat pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Am avut procesul pe data de 19 decembrie,unde mi s.a dat o amendă penală în valoare de 8000 lei si cheltuieli de judecată de 1000 lei. Amenda penală am plătit o si am depus recipisa la biroul de executari penale Piatra Neamț. Precizez ca sunt sofer profesionist si am nevoie de un sfat in privinta redobandirii carnetului. Cat timp trebuie sa astept si ce examene trebuie sa sustin?va multumesc anticipat pentru raspuns.

   • Buna seara , prietenul meu a fost baut si a facut scandal acasa. Sora lui a chemat politia si a spus ca conduce si ambaleaza masina in fata casei… cand a venit politia i sa solicitat permisul de conducere prietenul meu refuzand sa i-l dea si nu a vrut sa sufle in fiola. El sa ridicat de la masa si politia la imobilizat punand-ui cartusele si luand-ul la sectie timp de 5 ore. La ora 6 cand l-am trezit i sa dat sa semneze o hartie spunand ca este pentru “lucrurile lui” iar cand a vrut sa citeasca politistul ia spus pe un ton agresiv “nu trebuie, doar semneaza” tin sa spun ca pe el la arestat din casa masina era oprita iar cheile la mine. Dupa care a primit o scrisoare ca ii va fi suspendat pe termen de 6 luni plus 1600 de euro amenda. Noi suntem in austria eu sunt cetatean roman dar prietenul meu e cetatean austriac. Va rugam daca puteti sa ne dați un sfat cum am putea proceda mai departe sa recuperam permisul.

   • Buna ziua! Mi-a fost reținut permisul in urma cu șase luni pt conducere sun influența alcoolului cu dosar penal clasat de procuror, carnetul a fost obținut in Italia și scihimbat in Anglia. După șase luni nu am nici un răspuns de la poliția Huși. Mulțumesc!

   • Buna seara! Permisul meu a fost suspendat pe o perioada de 90 de zile pentru consum de alcool(0,11) in aerul pur expirat.Dar am facut recurs so mi-au dat inapoi prmisul .Procesul a durat 1 an si ceva dupa sa finalizat si de la 90 de zile a crescut suspendarea la 120 de zile si daca nu merg sa dau un test asa mi-au zis ,mai creste cu 30 de zileVa rog sa ma lamuriti,de la 3 la 5 luni nu reusesc sa inteleg.Va multumesc

   • În data de 16 02 mi-a fost luat permisul 30 zile. Am făcut contestație deoarece amenda a fost mare. Permisul nu l-am ridicat până la încheierea procesului deoarece nu am speranțe mari că voi castiga aștept 30 zile . Întrebarea este: după terminarea procesului dacă pierd nu mă trezesc că mi-l ia din nou și să-mi spună că dacă am depus contestație trebuia să-l ridic?

   • Dacă mi a fost reținut permisul de conducere, ca am trecut pe rosu la linia ferată mai trebuie sa dau vreo declarație, sau doar aștept cele 90 de zile pentru a putea fi recuperat??

   • Buna seara! Pe data de 6 decembrie mi sa suspendat permisul în judetul Iflov 30 de zile, pentru neacordare prioritate pietoni. Am primit amenda conform legii si dovada de 15 zile. Sunt cetatean străin iar permisul este emis in Turcia. Mentionez ca am permis de sedere tot in judetul ilfov. Defapt mi sa reținut permisul în același oraș Unde am domiciliul. Va rog sa -mi spuneti care este procedura si de unde pot ridica permisul?Multumesc.

   • Bună ziua!
    Mi-a fost suspendat permisul pentru trecere cale ferata cu semnale acustice și luminoase, am recunoscut ca nu le-am văzut în momentul angajării în traversare. Am depus certificat de grefa și contestație pentru a putea circula pana la soluționare pt ca trebuie sa transport soțul bolnav de cancer stadiul 4 la tratament la București, fiind din Brăila. Intrebare :trebuie sa fiu reprezentata la proces de un avocat?

   • Bună Ziua ! Numele meu este Geantă Ionuț-Adelin , o rugăminte am dacă îmi puteți spune : anul trecut mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile , pe data de 17-10-2020 , asta a picat sâmbăta , care eu am fost luni si am facut contestatie , si mi-am luat permisul inapoi , nu am fost înștințat în niciun fel după terminarea sentințelor judecătorești ! Bun … anul acesta pe data de 16-10-2021 , eu având mașina de serviciu limitată la 95 de km/ h , la o ieșire din localitate ma luat din nou radarul cu viteza de 102 km/h , asta a picat tot sâmbăta , luni nu am putut merge sa fac contestație , si am mers azi (marți) bun , am facut contestație , am așteptat să îmi dea certificatul de grefă , de la Judecătoria Pătârlagele , După ce mii la dat , am pornit către serviciul rutier buzău ! Toate bune până aici , intru înăuntru , după o oră jumate de așteptare , îi înmânez d-lui șef de poliție certificatul de grefă impreună cu dovada de circulație , și buletinul , și după care să îmi zică că am un dosar penal de anul trecut de la contestația de pe 17-10-2020 , și că îmi va mai face încă un dosar penal la contestația asta de pe 16-10-2021 , că cică nu am predat permisul de conducere cand am fost înștiintat anunl trecut și că eu am condus cu dreptul de conducere suspendat , dar eu pana pe 16-10-2021 , de anul trecut am fost verficat pe la vama pe fiecare saptămână , si ma oprit zeci de echipaje de poliție si în românia , și in străinătate ! Că sunt sofer si fac transport de marfă internațional , nici pe 16-10-2021 , nu am avut viteza de 102 km/h am avut 94 km/h pot dovedi , ca am gps de monitorizare a vitezei , si de localizare , Nu stiu cat de explicit am fost dar as dori sa aflu ce pot face in aceasta situatie ? Mi se pare un abuz din partea politiei , ca nu am fost instiintat in niciun fel si acum m-am trezit ca am 2 dosare penale !! Daca vreti ma puteti suna oricand la numarul de telefon

   • Buna ziua, conducînd autoturismul de serviciu pe drum să detectat pompa servo ,în trafic ma șpriț poliția și rarul, sancțiuni 90 zile prmisul și 9 / 20 puncte amendă, pentru defecțiuni la sistemul de direcție , de ce nu am voie să beneficiez de reducere a pedepsei, deoarece gorjiu mi-au dat voie să susțin examenul iar doljul nu-mi primește cererea de reducere a pedepsei spunindumi că nu aveam dreptul la reducere ,va rog mult ajutatima sunt conducatori auto și rămîn fără serviciu

   • Am 6luni fără permis am condus sub influenta alcoolului și acum mi au mai dat 8 luni cu suspendare mai pot face ceva?

   • Cum as putea să îmi recuperez mai repede permisul de conducere, întrucât am fost implicat într-un accident de circulație cu o victimă langa Gherla jud Cluj,nu a fost nimic grav ,doar o mica julitură,dar mi-a fost reținut permisul pentru 90 de zile, victima nu a avut nevoie de spitalizare sau sa fi fost ceva grav,nu are nici o pretenție,și nici nu am lovit alta mașină….doar mașina mea…

   • Buna seara. Vin cu o intrebare Putin mai grea. Daca A-ti putea sa ma ajutati cu un raspuns va multumesc frumos. Situatia mea e urmatoarea. In 2009 am luat permisu cat B. In Italia. In 2015 mi-a fost revocat permisu pe o perioda de 2 farà drept de a conduce. In 2017 am dat de permis in Romania. In 2020 lam tradus in italiana. Pe permis imi arata Ca’ a fost luat in 2009. Nicidecum in 2017. In 2022 mi lau suspendat pe o perioda de 3 Luni. Acum mi lau dat. Doar Ca’ trebuie sa fac analize pentru alcool 2 beri. Intrebarea mea Este. Eu daca merg in Romania si vreau sal scot pe cel Roman. Imi rezulta Ca’ a fost suspendat si trebuie sa fac analize? Eu vreau sa parasesc definitiv italia

   • Anul trecut am avut un accident de circulație cu vătămare corporala din culpa permisul mi a fost reținut și mi s a dat dovada pe care o pot prelungi luna de luna însă acum am plecat în spania si din câte știu eu nu pot conduce cu dovada exista vre o posibilitate sa primesc permisul pana la soluționarea cazul .

   • Buna ziua
    In anul 2012 am avut permisul suspendat pentru viteza am facut contrstatie si am perdut intra timp am plecat in Germania si nu am m-ai predat permisul.
    Intrebarea este a intervenit prescrierea faptei s-au nu?
    VA multumesc.

   • Varog sa mise dea permisul de conducere adresa unde stau este strada trompetului nr 21ca nam cu ce sa umblu casa pot sa aduc de mâncare la copiii mei va rog sa ma ajutați?

   • Imi pot recupera permisul de conducere dacă accesta a fost reținut deoarece a fost reținut de către IPJ ARAD .DEOARECE am fost gadit in trafic sub influenta alcolui. Am fost judecat sa dat sentința 2 ani cu suspendare. Dar în sentința nu este specificat dacă pe accesta perioada de de ani îmi pot recupera permisul de conducere. Va rog frumos sa ma ajutati ci accesta informație Mulțumesc frumos.

   • Buna ziua! Permisul fiind irlandez mi-a fost reținut de poliția romană pt 30de zile. Mi-a expirat pedeapsa și la politia rutieră mi-a spus ca e trimis la ambasada romană in Irlanda. Cum pot să-mi recuperez permisul? Va multumesc!

   • Mi s.a reținut permisul de Germania , la urziceni , pentru viteza pentru 90 de zile . Am dovada pentru 15 zile , dar maine vreau sa plec in Germania . Cum îmi recuperez permisul de Germania ? Menționez ca nu depășesc cele 15 zile de dovada , pe teritoriul României . Doar sa ajung la vama , și revin in țara când îmi expira cele 90 de zile . Este de ajuns declarație pe propie răspundere de la notar ? Mulțumesc !

   • Buna ziua am deschis în instanță prin avocat un proces deoarece perimisul mi a fost suspendat pe o perioadă de 90 de zile ,întrebare ? Daca au fost aceste zile libere de la stat inclusiv luni in cît timp se înregistrează documentul pentru a mi putea ridica permisul ! Țin să precizez că actele au fost depuse vineri ! Mulțumesc

   • Am permisul suspendat pt. consum de alcool si accident fără vătămare corporală pt.15 luni.Pe data de 21 iulie a expirat pedeapsa si am aplicat pt a putea conduce din nou .am trimis documentele la dvla si mi sa spus ca pot conduce chiar dacă noul permis nu a ajuns încă.Problema mea este ca nu pot sa mi fac asigurare pt .masina daca nu am seria permisului care a fost trimis deja la.dvla.ce pot sa fac in continuare?

   • Bună ziua.
    În această lună împlinesc doi ani de la anularea permisului de conducere pentru alcool 0.39 în alcooltest.
    Cum îl pot recupera?

  • am fost oprit pe drumurile publice de catre frontiera,cu nr rosi expirate,am predat permisul in urma cu doua luni,e posibil sa mi,,l anuleze?daca nu,cand il pot recupera?

    • Buna ziua ! Am si eu o intrebare , mi sa retinut permisu 3 luni , acool 0.70 in biologic si am implinit deja aceele 3 luni , dar nu stiu ce trebuie sa fac pentru a recupera permisu. Cu cateva zile inainte sa implinesc cele 3 luni mi-a venit acasa o Ordonanta am fost cu ea la judetu; unde locuiesc si mi-a zis ca ar trebui sa merg la judetu’ care mi-a luat permisu sa duc ordonanta apoi am sunat la sectia unde mi-a fost retinut permisu si am trimis ordonanta prin fax de acum in cat timp e posibil sa-l primis va rog , ajutati-ma !

    • buna ziua domnule avocat m-i sa retinut carnetul de conducere pentru alcool 0,18 . M-i sa retinut carnetul pr 90 de zile dar am facut contestatie si am dat examenul de redobandire si mi la dat intr-o luna. dupa ce am ridicat permisul de la ipj dupa 5 zile am fost prins in localitate ruland cu vinteza de 114 la ora. Mai pot sa fac din nou cerere la judecatorie si sa dau iar testul de redobandire?
     Va rog sa-mi raspundeti ca din asta imi castig existenta va multumesc mult respect

  • Mi sa retinut permisul de conducere si placutele de in articulate impreuna cu talonul masina in articulate in Bulgaria pentru ca un domn politist a suspectat el la ora 2 noaptea ca asigurarea nu este originala adica falsa.Masina era a unui prietent Doar mam urcat sa o probez si mi-a facut dosar penal este posibil ????

    • Buna seara am si eu o problema cu permisul de conduce.permisul de conducere il am suspendat si luna viitoare imi expira suspendarea pe data de 14,as vrea sa stiu daca eu pot circula dupa expirarea suspendari din germania spre romania fara a ridica permisul de conducere pana ajung la politie sami ridic permisul din romania

    • Buna ziua! Sunt angajat al MAI-ului, mometan sunt in concediu crestere copil si am fost oprit pentru alcoolemie la volan. ce mi se poate intampla la locul de munca?
     Va multumesc,

   • Buna ziua am si eu nevoie de putin ajutor sunt in germania am facut un mic acccident intr.o parcare am zgariat o pasina pagubele find de o zgarietura de 1 cm care nici nu se observa eu am plecat de la locu accidentului crezand ca e penibil sa anunt pe cineva pt zgarietura aia acuma am primit scrisoare de la politie mam prezentat si au datele mele pagubitu a avut doi martori care au vazut eu nu sunt asigurat plus ca nu conduceam masina personala ce pot face ? cu pagubitu nu pot lua contact imi este pus in pericol permisu ? va rog datimi un raspuns eu vreau sa plec in romania in cateva zile si nu vreau sa mi se suspende sau anuleze permisu va multumesc

  • Salut!am si eu permisul de conducere retinut de polita rutiera din alexandria jud teleorman din motivul conducerii cu numere provizorii expirate!am primit instiintarea le la parchet si am o amenda de 1000 de lei plus cheltuielile de judecata pe care nu am platito!acum sunt in spania si nu pot sa ma intorc in romania!CUM IMI POT RECUPERA PERMISUL SAU DACA POT??MULTUMESC

   • salut am mers si eu cu un vehicul neimtriculat mi sa facut dosar si acu am fost chemat ptr reexaminare sti ce se intampla?

     • Mi sa luat permisul de UK acum doua luni ptr alcool.Nu am primit nici o instiintare inca. Rezultatul find 0,93 in aerul pur expirat. Din comentarii am inteles as fi putut cere restituirea permisului in 15 zile facand o cerere cu cel mult o zi inainte de a parasi Tara? Miati putea oferi CEVA detalii? Multumesc!

  • Buna ziua! Am si eu o intrebare va rog…am fost oprit in romania pt ca imi expirase de 2 zile numerele rosii. Mentionez ca nu am avut nici un act la mine(eram plecat aproape de casa doar sa cumpar cativa saci ciment). Intre timp am plecat in belgia aici locuiesc de 4ani.si obligat fiind de lege permisul meu a fost schimbat in permis belgian. Asi vrea sa stiu ce o sa se intample acum in romania. Multumesc mult!

    • Buna ziua.Am si eu o nelamurire…am facut accident ieri seara si datorita unui stalp de circulatie (stop) care era cazut am ramas fara permis .Masina in care eram eu a fost rasturnata datorita impactului cu un taxiu care m-a lovit in dreapta spate.Nu am facut amiabila deoarece masina mea a daramat un alt stalp de circulatie de pe parte opusa a strazii.Intrebarea mea este…astazi am fost la politie si mi-au suspendat permisul pe 60 de zile cu posibilitate de a reduce perioada daca iau examnul cu cele 15 intrebari dupa ce expira dovada.Domnul politist cand a completat procesul verbal nu a bifat si faptul ca permisul meu a fost retinut (desi acesta a fost).Pot contesta decizia datorita acestui fapt?sau macar datorita faptului ca stalpul era daramat?Multumesc anticipat

    • buna.am si eu o intrebare am condus o masina cu numere de germania si nu am stiut ca in urma cu 4 zile sa fiu oprit masina fusese radiata de catre proprietar german.mia fost retinut permisul si mi sa facut dosar penal si mi sa zis ca in decurs de o luna si ceva voi primi permisul.ce se intampla sau poate intampla pentru ca a trecut déjà doua luni.va s fi recunoscator pentru o lamurire

    • Domnule avocat,Mi s-a retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate.Du pa 60 de zile trebuie sa dau examen?

  • BUNA ZIUA. FIUL MEU A AVUT O CONDAMNARE DE 4 LUNI INCHISOARE PT CONDUCERE SUB INFLUENTA BAUTURILOR ALCOOLICE, SENTINTA DEFINITIVA DIN IANUARIE 2009. IN 2010 A FOST CONDAMNAT LA 2 ANI INCHISOARE PT ALTA INFRACTIUNE FARA LEGATURA CU CIRCULATIA RUTIERA (VATAMARE CORPORALA), IN FEBR 2014 AM TERMINAT DE ISPASIT PEDEAPSA, IAR IN MAI 2014 AM SOLICITAT REEXAMINAREA PT REDOBINDIREA PERMISULUI DE CIRCULATIE. VA ROG SA IMI SPUNETI DACA SE POATE SA IL DAU ACUM SAU CIND SI IN CE CONDITII. VA MULTUMESC.

   • Doar dupa trecerea termenului de 1 an de zile. vedeti oug 195/2000 priviind circulatia pe drumurile publice. Cu stima av. Cuculis 0722298011

    • Multumesc pt raspuns. Nu am inteles bine t, de cind se considera un an : de la ramanerea definitiva a Sentintei Penale din 2009 sau un an dupa efectuarea pedepsei pt cealalta infractiune ce un are legatura cu conducerea auto pe drumurile publice? va rog sa imi explicati. Cu multra stima. O zi buna

    • in data de 30 noiembrie am fost oprit de politia rutiera si mi-a fost retinut permisul de conducere pentru 30 de zile. motivul ar fi o trecere pe culoarea rosie a semaforului. trebuie sa mentionez ca am fost oprit la o distanta de aproximativ 3 km de semafor. nu pentru ca as fi rulat cu viteza ci pentru ca mcv-ul era la o distanta relativ mare de semafor. Trebuie mentionat de asemenea ca eu am trecut pe verde dar din moment ce am facu dreapta am intalnit pietoni pe trecere si am fost blocat in intersectie. motive pentru care si culoarea semaforului se putea schimba in rosu. Politista ce mi-a retinut permisul are o afinitate pentru mine. sunt oprit saptamanal si verificat eventual chiar amendat pentru vreo centura sau diverse. imi pot recupera permisul?

  • Salut! mi`a fost luat permisu pe 3 luni din cauza (probleme grave la diretie..)putin joc la un cap de bara,,,iar cei de la rar imreuna cu politia au constatat ca sunt grave….si o amenda de 1530 roni….pot sa iau permisu mai repede,trebuie sa platesc amenda ca sa pot ridica permisu? Va multumesc anticipat

   app permisu al am de 10 ani si mai fost odata suspendat pe 2 luni acum vreo 3 ani si cva.va salut.

   • Buna ziua stimate domn. Cu siguranta puteti recuperarea permisului si fara plata amenzii. Consecinta este atacarea P-V fie si peste termen. Cu stima, av Cuculis 0722298011

    • Buna ziua !
     M.i s.a retinut permisul de conducereB pe data de 7 octombrie am avut un accident , conduceam o motocicleta de teren , dar nu aveam cat A2 aveam cat B , respectivul a intrat pe rosu si ma izbit in pod de unde am iesit doar cu o fractura frumusica de femur .Acum ma chinu sa ma recuperez dupa operatie. Vreau sa stiu daca o sa imi pot recuper permisul cat B .mai am o amenda penala platita tot asa de la un scuter eram minor ( nu am stiut ca s-a schimbat legea) intre timp am obtinut cat b cazierul nefiind patat. Multumesc

    • salut Domnule , o intrebare va rog , mi sa suspendat permisul pe baza martorilor nu am fost oprit sau prins ca am condus pe drumurile publice masina mea personala , martpri sustin ca mau vazut pe drumurile publice ca am condus masina mea ce avea placutele de inmatriculare expirate si pe baza asta mi sa suspendat permisul si mi sa facut dosar penal .

  • Mi-a fost suspendat permisul de conducere in tara dar perioada suspendarii a expirat cum pot face sa l primesc in belgia ???

  • Mi-au reținut permisul pt 30 zile in Timișoara unde am domiciliul actual.Au trecut cele 30 de zile,dar permisul meu este la Vaslui pt ca acum câțiva ani am stat o perioada acolo si a fost emis la Vaslui. Nimeni nu vrea sa-mi spună o alta soluție in afară sa merg la Vaslui. Va rog sa ma ajutați!

  • Mi sa retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate la pietoni, dovada ce mi sa eliberat,este valabila, conform legii in viguare daca nu este stampilata cu stampila unitatii ci cu semnatura agentului constatator?

  • Buna ziua,
   am luat si eu permisul de conducere, pe 31 martie…..si astazi suntem in 22 si nu mi-a venit nici pana acum acasa prin posta…..ce pot face?

  • am cumparat o remorca .teoretic era in regula conform legii (asigurare,itp,numere legale)practic era radiata din oficiu din 2007 fara a fi anuntat propietarul. am fost oprit in trafic si mi s-au ridicat; permis,numarul de inm,certificat .s-a facut dosar penal la care s-a dat ordonanta de clasare dar permisul s-a retinut pe 90 de zile si nu stiu in ce baza

   • am cumparat o remorca .teoretic era in regula conform legii (asigurare,itp,numere legale)practic era radiata din oficiu din 2007 fara a fi anuntat propietarul. am fost oprit in trafic si mi s-au ridicat; permis,numarul de inm,certificat .s-a facut dosar penal la care s-a dat ordonanta de clasare dar permisul s-a retinut pe 90 de zile si nu stiu in ce baza

  • buna seara am condus masina unui prieten si politia din romania mi-au retinut permisul si mi-au facut dosar penal deoarece a avut nmere false si asigurare falsa am trei luni si tot nu am primit nici un raspuns nici acum ,ce sa fac va rog ca sunt terminat fara permis.

  • Buna ziua..am si eu o problema…perimisul meu a fost retinut in germania..am atins o masina stationata si i am rupt oglinda nu am avut unde sa opresc si am mers putin mai in fata clar nu vroiam sa fug..si m au bagat la fuga de la locul accidentului mi au suspendat permisul pe o perioada de 9 luni..acum eu sunt in tara si am foarte mate nevoie de permis..am auzit ca il pot recupera dar sa circul doar pe teritoriul romaniei..inde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac..va multumesc si astept un raspuns..

  • Buna ziua,
   Sunt cetățean roman cu domiciliul in Austria (Wien) si de curând mi-a fost reținut permisul pe 8 luni, sa va spun cum sa întâmplat mai exact :
   In data de 15.08.2015 am sărbătorit împlinirea a 25 de ani de viata , fără evenimente :), in jurul orelor de 05:30 am plecat sa duc unul dintre invitați acasă dupa câteva pahare de Jack Daniel’s pana la destinație mai aveam cam 1km cand la o intersecție unde semaforul se afla constant intermitent pana in jurul orei 07:00/07:30 , un taximetrist venind din stânga mea a intrat direct in mine cu 60/70km/h .
   In mod normal eu aveam prioritate dar la fata locului și-a făcut prezenta organele de poliție si a constatat o alcoolemie de 0,76 in aer, (nu mi-a extras sânge ). Din fericire eu nu am pățit nimic dar mașina e avariata total ceea ce am întâmpinat alta problema cu asigurarea , eu având fullcasco plus+ .
   Permisul mi-a fost reținut pe o perioada de 8 luni .
   E normal ? Am angajat si un avocat dar in Austria toate se rezuma la AȘTEPTAT ceea ce e total neplăcut .
   Cu asigurarea nu am rezolvat nimic , trebuia sa încasez suma de 45.000,00€ dar îmi spune ca fullcasco plus+ nu m-a poate despăgubi pentru alchol . Problema e ca eu dau lunar 300,00€ pentru fullcasco plus+ .
   Aștept cât mai multe îndrumări !
   Va multumesc anticipat !

   • Eu cred ca aveti clauza de excludere, ceea ce inseamna, ca si aici in Romania, lucrurile s-ar fi desfasurat exact la fel. Data viitoare cand va ganditi sa va urcati baut la volan, mai bine nu o faceti. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Kum imi pot rekupera permisu daka am lovit un om kum dadeam ku spatele dar nu eu am fost de vino o dekalarat politia si omul o iesit din spital in ziua impaktului nu o avut dekat o zgarietura la nas va rog sa ma ajutati!!!

  • Am obtinut permis de cond. in 1969,in 2010 a fost anulat in urma unei hotarari judecatoresti,la-m redobindit pe 29.09.2015.Pe permis nu este mentionat nici redobandit si nici o alta data ex.a permisului anterior. Este corect? Va multumesc cu respect. tel.0749733cxx

  • Buna ziua in data de 27 nov pe timp de noapte am acrosat cu oglinda laterala drapta un pieton care circula pe dj pe partea dreapta a carosabilului la 1 m de acostament refuzat sa solicitam ingrijiri medicale insa cu greu a acceptat sa o vada medicul de garda din comuna insotita de mine.persoana nu are nevoie de ingrijiri medicale iindu-i prescrise decat analgezice pentru a scadea durerea (a cazut cu fudul pe asfalt)dupa amiaza am fost sa declar accidentul si dupa o noapte intreaga de masuratori declaratii test de alcolemie(0) mi-a fost retinut permisul pentru parasirea locului accidentului si vatamare corporala din culpa fara drept de a conduce .Mentionez ca victima nu are nici o pretentie intrebarile mele sunt pit recupera permisul daca fac contestatie ?si cum credeti ca se va hotarai cu privire la dosare?multumes pentru timpul pierdut astept un raspuns

  • buna o rugăminte eu am permis special pentru invalizi. Mi la reținut in România pentru alcool si acuma nici nu știu pentru cât timp mi l-au luat ajutați-mă mersi

  • buna Astazi am avut judekata kaci mau stopat in stare de ibrietate ka prima data in viata am servit la volan shi mau judekat ku o amenda mare shi ku 3 ani de zile ku privarea permisului ,,kum pot sa fak sami intork permisul caci poliia asta moldoveneaska si statul nau dreptate …altii nui puteau skoate de la volan de betsi ce erau si au permis …intrebarea e in aceeia ca daka un cetatean al moldovei daca nu dispune de bani ca sai dee mita la colaborator de politie sai dee mita pai trebue sal priveze da?si vrau sa va intreb nu pot chiar sa fak nimik pt ami intoarce permisul?

  • Buna ziua, in data de 18.05.2016, mi-a fost retinut permisul pt 90 de zile, mi-a fost data dovada pana pe 02.06.2016, dupa care pt o urgenta am fost nevoit sa ma deplasez cu masina, in Bucuresti, pe data de 18.07.2016, in. urma careia am fost retinut din nou din cauza unui conducator auto care incalcase grav regulile de circulatie, el a fost lasat sa plece de catre agent iar eu am fost retinut pe dreapta pt vocabular necorespunzator. In urma acestui incident mi s-a dat alta dovada prin care mi se interzice dreptul de a conduce, agentul spunandu-mi cavoi primi o instiintare in cateva zile despre situatia dosarului meu care in prealabil mi-a zis ca va ajunge la parchet. Auu trecut 3 luni si nu am niciun rezultat, nicio instiintare, programul nu- mi permite sa pierd timpul pe la institutiile statului, iar la telefoanele alocate politiei rutiere , incerc de 30 de zile si nu pot lua legatura, centralista imi face legatura, dar la interioarele cerute, suna si nu- mi raspynde nimeni. Daca ma puteti ajuta cu un sfat, ce ar trebui sa fac pt a- mi cunoaste situatia

  • Mi-a fost reținut permisul italian in Romania mai trebuie sa faci școală ceva pentru redobândirea

  • A intrat o fata în mine mi a spart oglinda,ne a înțeles după multe diacutii ca fiecare sa facă oglinzile si după câteva zile suna cei de la police sa ma prezint pentru ca am avut un accident si nu m am prezentat în maxim 2 zile pentru ca fata s a dus la police a declarat ce a vrut si ma chemat sa dau declarație si când sa plec mi a zis ca a-mi da amenda în valoare de 1000 de lei ai permisu pe o luna de zile ,dar pana la urma mi a dat amenda de 290 le-o so carnetu pe 1 luna .Nu stiu ce lege e asta si nu mi se pară drept ,vreau sa dau în judecata sa a-mi recuperez permisu .

  • Mi a fost reținut permisul de conducere pe 30 de zile
   Mai aveam 4 zile si mi l dădeau inapoi
   Dar nu am mai avut răbdare si m-am urcat la volan m-au prins si m i l au suspendat iar ce se poate întâmpla…?

   • Buna seara! Am o intrebare.Tatal meu a avut un mic accident el nu a fist vinoavat.O femeie a traversat strada fara sa se asigure si a luato cu oglinda,a venit ambulanta aluato si a mers la spital.Tatal meu nu a sunat politia pt ca sa panicat nu a stiut cu sa procedeze,si ia suspendat permisul.Mentionez ca are 71 de ani e posibil sa nu il mai poata recupera?are deja 6 sap decand ia suspendat permisu.va multumesc si astept un raspuns ce se poate face?

  • Am permisul obținut în Italia, dar mi a fost reținut în România! După ce am fost judecat, am platit amenda în România, am făcut munca în folosul comunității tot în România și când am întrebat la instituția competenta când pot redobândi permisul, m au trimis în Italia! Este normal și legal asa ceva?

  • Mi-a fost ridicat permisul pe perioada de 30 de zile pentru depasirea liniei continue la care urma indicatori depășire permisă nu interzisa mi-au luat permisul pe nedrept

  • Mia fost suspendat dreptul de a conduce find testat cu aparatul alcotest rezultatul fiind 0.48 am mers la probele de sange acol am comentat cu politisti au trecut 6 luni de atunci si nu am primit nimic ce as putea face in situatia data

  • Buna seara!am si eu o problema legat de permisul de conducere,în data de 08.12 2019 Am fost oprit de către poliția rutieră din Bușteni PH,si mi -și luat permisul pentru 30 de zile ,pentru neacordarea de prioritate pe trecerea de pietoni.
   Mi -au dat dovadă 15 zile ,dar din pacate eu nu am stiut ca trebuie sa fac cerere ca sa mi se rețină permisul in Romania ,ca eu dețin permis de conducere italian,si cand am fost sal ridic dupa ce a trecut cele 30 de zile ,mi sa confirmat că pe data de 20 .01.2020 a fost trimis in italia .
   Intrebarea mea este pot cere preschimbarea permisului in Romania,sa am unul romanesc,mai ales ca acesta va expira pe data de 28.03 .2020,dar fiind ca permisul inca nu a ajuns in Italia nici pana acum.
   Pot cere o dovadă sa pot conduce pana la recuperarea permisului auto?
   ASTEPT raspuns,va multumesc

  • 1.15.in sange ce sar putea intampla sant incepator cum as putea sami recuperez permisu deja nimic nu mi sa spus mi anulat deja de 8 luni nu mia venit nici o fisa de la parchet nimic.

  • mia fost reținut permisul pt:conducerea unui autovehicul ne matriculat și cu remorca tot ne-matriculata va rog ajutațima cu o informație va mulțumesc.

  • buna ziua…mi-au expirat cele 30 zile a suspendări premiului de conducere….nu pot merge să-l ridic mi sa spus ca nu pot intra in jud bt datorita carantinei…..spune-ti o alta metoda cum pot sa intru in posesia permisului

  • Mi sa luat permisul de conducere or data de 21 .03 2020 pt o alcolemie de 0.17 cum proceeds sa il recuperez cu ce se intampla acum in tara la noi ….

  • Mi sa suspendat permisul pe o perioada de un an în Ungaria ptr alcool la volan. 0.63.de atunci nu mai știu nimic am trimis 2 scrisori ca nu ma pot prezenta la proces și sa ia decizia în lipsa mea dar nu mia mai venit nici amenda nici permisul. Mai am 3 luni și fac un an știți când mi la trimite? Am probleme dacă ies din tara la vamă când îmi trimite permisul

  • Buna seară
   IN SEARA ASTA AM MERS CU MASINA PE DRUM INFATA MEA POLITIA COMUNITARA BUHUSI MERGEAU FOARTE AM STAT IN URMA LOR APROXIMATIV 1 CHILOMETRU ȘI FARA SĂ-MI DAU SEAMA MAM ENERVAT IN IN DREPTUL UNUI PECO IAM DEPASIT IN FATA POLITIA STATEU ASCUNSI DUPA O MASINA CU FARURILE STINSE M-AU OPRIT MIAU DAT 4 PUNCTE DE AMENDA SI PERMISU SUSPENDAT PE 30 ZILE CE POT FACE

  • Buna ziua, mi-a fost reținut permisul pentru 30 de zile, ce trebuie sa fac pentru a mil recupera?

  • Buna seara am permisul de Spania si mi sa retinut permisul pentru 90 de zile in Sibiu pentru alcol cu o tasa de 0,21 in aer si am buletinul de Iasi cum fac ca sa il recuperez mai repede?

  • 9-17am o problemă cu un permis de conducere italian ce a fost reținut în 2013 de politia Bacău și nu a mai ajuns la destinație am obținut un duplicatul dar acum trebuie preschimbat și nu vor pina nu rezolv problema din 2013

  • Mia fost retinut prmisul de conducere Nu am acordat prioritate trecere pietono Fara Dovezi,nu mi sa cerut decit prmisul,de. Conducere Asigurarr ITP,nu trebuie ,radpuns de politist.cu ce Argimente trebuie sa ma prezint la Proces ?

  • Bună ziua! pe data de 10 01 2022 eu si soțul meu ne duceam fetița la scoală la ora 07:28 dimineața când la o trecere de pietoni o doamnă trecuse pe trecere când soțul meu a oprit masina lângă dumneaei a cazut in fața masinii noastre desi nu a fost lovită eu am coborât din masina oferindui ajutor sa se ridice si sa o curăț de noroi a refuzat categoric mi-am cerut iertare in mod repetat dar tot a refuzat sa vorbim sa putem merge la poliție soțul a plecat cu fetița si eu am ramas cu dumneaei dar ea a plecat si s-a dus la poliție si a spus ca noi am lovit-o desi pe filmarea drv se vede ca nu a fost lovită si a spus ca noi am plecat de la locul accidenoului deci total fals eu i-am spus soțului sa duca fetița la scoala aflată la 5 minute de locul faptei iar eu sa ma duc cu dumneaei la poliție însă aceasta a refuzat din nou orice discuție amiabilă după care am plecat sa pot baga fetița în scoală deoarece era foarte speriată m-am întors înapoi sa văd daca mai este acolo si nu mai era iar seara in jurul orei 17:00-18:00 trimițând poliția la noi cum ca noi am fi fost “fugari”si ce credeți? De ce s-a făcut atât tam-tam pentru ca dumneaei lucrează la SAN Dâmbovița. Multumesc frumos! As vrea un sfat cum poate soțul recupera permisul atât timp cat noi am fost corecți! MULTUMESC!

  • Mi a ridicat permisul un politist imbracat intr un echipament albastru ,la fel si masina fara inscriptii o madina civila….iar politistil nu avea insemne politia rutiera…legea le da voie. Ca fara inscriptii …

  • Mi-i s-a reținut permisul pentru depășirea pe linie continua simpla pentru o perioada de 30 de zile plus încă o luna din cauza punctelor acumulate in urma acesteia!

  • Buna ziua Dnl avocat soțului meu i sa luat permisul pt viteza 3luni sa nu conducă .mai avea 3saptamani sa ia permisul l-au prins conducând în București fara permis și a dat. Și. Date eronate care sunt. Consecințele ?asta sa întâmplat acum 2ani nu mai are antecedente .va mulțumesc. Anticipat

  • Salut am permisul suspendat pentru alcol de 5 luni și mia venit un plic ca am fost scos de sub urmărire penala poate știți careva din voi mai durează mult pana îmi recuperez permisul?

  • Mie mi-a luat permisul până la soluționarea cazului ptr un biciclist care sa dezichilibrat langa mașină și nu știu ce să fac că teoretic eram parcat dar dansul a depus plângere și a trecut o lună și nimic nici un semn

  • Buna , mia fost retinut permisul Pentru Alcool avand 0.88 mg in aerul pur Expirat in Austria , puteti sa imi Spuneti ce as putea Patii ?

  • Bună seara! În data de 4 06 2022 am fost implicat într-un accident rutier , cu mașina personală .Un minor a ieșit brusc cu bicicleta și a intrat lateral în mașină moment în care am oprit mașina , l-am verificat , observând două julituri ,pe braț moment în care l-am urcat în mașină , anunțând părinții care au venit și prelundul ei , pentru a merge la spital , pentru investigații medicale , ei nu au dorit implicarea poliție , eu mi-am continuat drumul cu mașina acasă , păstrând tot timpul legătura cu părinții ,despre situația copilului , aflând că nu este nimic grav , și din cauza șocului am servit ceva de băut , după 4 ore de la eveniment , m-am trezit cu două echipaje de poliție acasă , făcând toate cercetările despre accident , mașina având doar parbrizul fisurat ,de la impact bicicleta a căzut pe parbriz cu cornul, mi-au refuzat dovadă de reparați la mașină, nu mi-au întocmit proces verbal , mi-au dat o dovadă fără drept de circulație , după 10 zile am primit dovadă cu drept de circulație de la Serviciul Rutier , timp de 4 luni nu am mai primit nimic , și nu știu unde trebuie să mă adresez despre situația dosarului , cât timp am permisul reținut , nu am cunoștință despre caz!

  • Nu am dat prioritate la pjeton( a venit un copil in fuga sa izbit de oglindă, nu a căzut.am oprit m-am dat la el si el a luat-o la fugă.Daca am văzut că a fugit si nu are nimic am plecat.a doua zi am fost chemat la poliție și mi sa reținut permisul fără dovada

  • Cum îmi pot recupera permisul de conducere după ca a fost suspendat motiv ca a-și fi condus un autoturism pe un drum comunal un autoturism neînmatriculat neștiind ca acela e un drum comunal?

  • Bună ziua misa reținut permisul prin faptul unui accident pentru ne păstrarea distanței regulamentare care a rezultat o victimă deși în aceeași zi a plecat acasă din spital împăcîndune pe cale amiabilă la care am primit o dovadă am angajat avocat misa aprobat curs de 4 luni apoi am plecat din țară și am revenit la aproximativ o lună mea făcut din nou cerere avocatul și nu am mai primit nimic vă rog sfaturi sau proceduri mulțumesc

  • M-ai fost reținut permisul pentru depășirea limitei de viteză în localitate, ce aș putea face pentru a-l recupera

  • Bună seara, am fost oprit în afara localității Botoșani de un radar neinscriptionat, depășind pe linia discontinua!
   Mi sa adus la cunoștință că am depășit pe linia continuă fapt pentru care nici nu am semnat nici procesul verbal, pentru că nu este adevărat ceea ce susțin polițiștii!
   Mi-a fost suspendat permisul pentru 60 de zile!
   Un abuz enorm!
   Este posibil să inventeze o asemenea minciună fără o dovadă?

  • Am f9st condamnat la 10 luni cu executare pentru conducere sub influența alcoolului prima proba alcoolemie 1 a doua 0,9 mi-a fost retinut am executat pedeapsa eu fiind condamnat ulterior si pentru alte unfractiuni de ev.fiscala s-au contopit am executat pedeapsa dar in hotararea de condamnare pentru conducerea sub influența alcoolului nu am nici o interdictie am trimis mail serviciului de permise sa îmi spună care este situatia mea cu privire la permisul meu mi-au raspuns ca la ei in baza de date apare ca permisul meu este retinut suspendat de catre politia rutiera Brașov si sa ma adresez serviciului politiei rutiere Brașov care l-au retinut nu apare anulat s-au ceva de genu eu avand domiciliul la Bacău. Ce trebuie sa fac cineva mi-a spus sa fac fisa medivcala si sa merg la politie si sa îmi cer permisul pentru că ei nu au operat in baza de date .Ce ma sfătuiți?

  • Salut! Am si eu o intrebare daca se poate. Am avut permisul suspendat in suedia pentru ca am consumat alcol. Acum o saptamana am primit o foaie la adresa in care scrie asa: Cazul permisului de conducere
   Permisul de conducere românesc a fost trimis astăzi autorităţii pentru permis de conducere din România şi
   am atasat decizia din 7 martie 2023 ca a fost inlocuita si ca aveti un
   perioada de retragere până la 4 aprilie 2024 inclusiv
   Agenția de transport suedeză.
   Mentionez ca fapta s-a savarsit pe 4 februarie 2023.
   As putea sa il recuperez mai devreme de 4 aprilie? Trebuie sa mai dau examen ceva? Va multumesc mult.

 1. Mi sa luat permisu in data de 20-05-2012 pentru alcol mi a iesit pronuntarea data de 14-11-2012 va facem cunoscut ca prin sentita penala nr .406/14.11.2012 prin nere curare,ati fost condamnat la 9 luni inchisoare pentru sa risiera infranti uni de conduce re pe crumiri le pubbliche a unui autoturism avendo in sangue o imbibiate alcolica peste limita legala an baza art .81,82 COD penal,sa dispus suspendarea esecutrici pedepsei pe durata unui termen de incercare de 2ani si9 luni. Am deja 8 luni de cind mi sa luat permisul vreau sa stiu daca dupa 9 luni pot sa dau pentru permis

  • Stimate domn, puteti sa va luati permisul de conducere dupa trecerea termenului de incercare. Cu stima.

   • buna ziua am si eu o intrebare mia esti 0,17 alc in aer expirat si politaiul mia zis ca pe o luna il am suspendat permisu da mia zis cva si de examen nu inteleg eu am mai avut o data luat permisu si am auzit cva si de 6 luni daca e de la primul incident ma puteti lamuri si pe mine ms

   • Buna Seara, Baiatului meu i-a fost suspendat pe trei luni permisul, conducea un scuter dar bause doua beri.S-a opus recoltarii de probe, agentul de politie l-a invitat a foua zi la post, duminica.A doua zi cand s-a prezentat a semnat procesul verbal i s-a intocmit dosar penal si suspendat permisul.El lucreaza ca agent comercial fara permisul de cinducere pierde munca .se poate obtine o dovada de circulatie si cat de grava e situatia? Va rog sa ne dati un sfat.sfat.
    multumim

 2. Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,85 in aerul expirat , mi s-au recoltat doua probe de sange , dupa 3 ore am plecat si am fost oprit din nou si am avut 0,82 in aerul expirat .Am fost condus la spital unde mi s-a recoltat decat o proba de sange si pe a doua am refuzat-o dand o declaratie de refuz . Am cerut recalcularea , rezultatul la primul dosar mi-a venit 0,80 in sange la limita legala. Pentru cel de al doilea dosar am dat o declaratie la ofiterul de ancheta unde am sustinut ca nu mai stiu daca este scrisul meu pentru ca mi-a fost rau si tocmai de aceia am refuzat a doua proba biologica.Ofiterul de ancheta a zis ca im-i cere expertiza grafologica ,desi chiar daca recunosteam ca eu am scris nu stiu daca ma putea invinui de refuz.
  Deci am doua dosare la diferenta de trei ore,la primul recacularea a iesit 0,80 si la al doilea nu am decat o proba de sange ,pot fi invinuit si trimis judecata? Ce sanse am sa-mi recuperez permisul? Va multumesc.

  • Stimate domn, situatia dvs. este destul de grava dat fiind faptul ca amandoua dosarele sunt penale. In primul rand va sfatuiesc sa apelati la asistenta specializata si in al doilea rand sa va faceti griji mai mari pentru o eventuala viitoare condamnare penala decat de permis. In acest momement daca dosarul dvs. se afla la procuoror va putem ajuta sa primiti dreptul de a conduce pe perioada procesului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

   Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept

   • Buna ziua.Am permisul retinut pentru alcoolemie de 0,72 la alcooltest,sunt la prima abatere,am cazierul curat si sunt sofer profesionist din 1998 si vreau sa va intreb,asi putea recupera permisul pana la finalizarea procesului,lucrand ca sofer pe camion si neavand alta sursa de venit.Mentionez ca am si o rata la banca in valoare de 1800 ron pe luna.Am fost cooperant cu politia,am fost si la probe de sange pe care le-am si platit de altfel ca sa vina rezultatul mai repede.Va multumesc pentru un raspuns

    • Buna ziua! Mi-a fost retinut permisul pe data de 25 feb 2016 pt alcoolemie de 0,47 in aerul expirat am fost am facut si 2 probe de sange de buna voie. Dupa aproape 2 luni de la retinerea permisului am fost la politie pt ca nu ma anuntat nimeni de analize de nimic. La politie mi sa zis ca, da intradevar analizele mi-au venit da nu vrea nimeni sa-mi zica cat mi-a iesit alcoolul si pe ce perioada mi-a luat permisul. Ce pot sa fac in legatura cu asta? Multumesc!

 3. am refuzat probele biologice am fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare si as vrea sa stiu si eu cind pot da din nou si ce trebui sa fac.

  • Stimate domn, dvs. puteti sa va luati permisul de conducere dupa ce trece perioada de incercare si anume 2 ani de zile de la condamnare.Pe scurt, trebuie sa fiti reabilitat de drept. Cu stima,av. Cuculis. 0722298011

 4. cum recuperez permis spaniol retinut in romania pentru viteza de 103 kmh,viteza mea indicata era de 90kmh in localitate va multunesc

  • In principal la aceste probleme avem solutia clara, s-au mai intamplat pe teritoriul Romaniei asemenea incidente si cu siguranta prin depunerea plangerii puteti obtine permisul de conducere. Cu siguranta va putem ajuta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 5. Cum pot sami recuperez permisul Italian retinut de Politia Brasov pentru incalcarea liniei continue,sunt cetatean a R.MOLDOVA cu resedinta in ITALIA.In procesul verbal mi sa trecut adresa de la Chisinau .La intrebarea mea inspectorului rutier unde va ajunge permisul meu ,mi sa raspuns ca las ca stiu ei unde il vor trimite.Cum pot fi sigur ca permisul meu imi va ajunje in italia.Va Multumesc

  • Permisul dvs. NU va ajunge in Italia, trebuie sa contestati URGENT P-V si sa il ridicati de aici. Cu stima av. Cuculis 0722298011

 6. Buna ziua , Am varsta de 23 de ani sex feminin , am avut parte de primul accident acum 3 luni in ce sens?! Dupa acordarea de priritate tranvaielor si masinilor pe directia de sens ce urma sa o schimb mai exact Drumul Taberei ,aflandu-ma pe sinele de tranvai am dat sa -mi continui drumul inainte cu o viteza foarte mica abea bagat in viteza a doua pe banda a treia foarte aproape de bordura uitadu-ma la pietonii ce urmau sa traverseze ei fiind pe partea mea dreapta eu fiind deja pe zebra zic eu , o mare izbitura ma lovit p partea dreapta aproape ca daca aveam geamul deschid ,a trezeam cu el in masina , masina mea fiind una mica de an vechi cu doua usi foarte joasa.am pus frana mai mult de sperietura am coborat iar printre picoarele pietonilor mi-am cules oglinda si geamul de pe jos , un biciclist in varsta de 50si presupun era deja langa bordura cu bicicleta dansului. Fiind prima oara care mi se intampla asa ceva eu ca fraera am urcat masina pe bordura ca sa poate trece masinile din spate cu gandul sa-l ajut pe om daca e ranit nicidecum cu gandul ca sa fi vinovata deoarece dintre noi doi el avea viteza cea mai mare.Iar matorul ce lucreaza la ziar nu vrea sa se implice desi la inceput a acceptat sa vina pentru a da dreclaratie ca biciclistul a trecut pe rosu pe partea carosabila si pe verde pe zebra .In sf mi sa deschis dosar sunt in cercetare de vatamare corporala din culpa.D-l fiind oarecum victima prin surprinderea mea sa operat la mana , i sa zis de catre politist sa depuna plagere in maxim 60zile. Am prelungit dovada si sa implinit 3 luni in care nu sa depus nici o plangere iar cu mine personal nu vrea sa discute. Nu am posibilitatea sa dau peste cine se ocupa de dosar , dar ce se intampla ? nu mi se da permisul inapoi daca nu sa depus plangere si nu sa afacut nmk?

  • Buna ziua stimata doamna. In legatura cu problema dvs. cu accidentul auto. Nu va pot spune decat ca trebuiesc facute investigatii la nivel de politie/parchet birgada rutiera pentru a determina daca intradevar exista sau nu plangere penala. In fine, trebuie discutat cu politistul de sectie dar aveti grija, fara aparare specializata dosarul poate ramane si ani de zile uitat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 7. Buna seara am si eu o problema am fost oprit de organele de politie si am fost depistat co o alcolemeie de 0,65 in aeru experiat problema este in felu urmator eu am refuzat recoltarea probelor biologice …nu am stiu ca asta eo infractiune repet e prima oara cand mi se intampla asa ceva .important este ce sanse mai am sa iau permisu inapoi am primit dovada fara condus astept un raspuns multumesc

  • Dvs. nu veti putea conduce mai bine de un an de zile daca nu veti avea o aparare specializata, care sa faca presiuni in sensul legal si pozitiv, pentru demararea urmaririi penale. Sunt cazuri similare care au stat si pana la 3 ani fara permis. Singura sansa este sa msicati dosarul piesa cu peisa. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 8. cum recuperez permisul ceh retinut in romania pentru o perioada de o luna de zile si respectiva perioada a trecut?mentionez ca in momentul actual ma aflu in cehia

  • buna ziua pe 20-12-2015 am fost oprit de un echipaj d politie conducând un autoturism de categoria B pe drumurile publice la testul cu alcool test sa inregistrat 0.70 mi sa retinut prmisu mau dus la un spital unde sau recoltat 2 probe de sange pana la aceasta data nu a venit rezultatul mai pot sa optin permisul inapoi depind de el mentionez ca ora in care am fost oprit era 24 si lucrez in MAPN imi afecteaza locul de munca? la locul de munca nu sunt pe o functie care sa afecteze din cauza permisului sunt bucatar

   • buna ziua pe 20-12-2015 am fost oprit de un echipaj d politie conducând un autoturism de categoria B pe drumurile publice la testul cu alcool test sa inregistrat 0.70 mi sa retinut prmisu mau dus la un spital unde sau recoltat 2 probe de sange pana la aceasta data nu a venit rezultatul mai pot sa optin permisul inapoi depind de el mentionez ca ora in care am fost oprit era 24 si lucrez in MAPN imi afecteaza locul de munca? la locul de munca nu sunt pe o functie care sa afecteze din cauza permisului sunt bucatar

 9. mi s-a retinut permisu Italian in Romania pentru neacordare de prioritate la pietoni. problema e ca eu sunt stability in Romania si nu stiu cum sa fac sa-mi recuperez permisu fara sa ma duc in italia pentru ca deja a trecut termenul de 30 de zile

  • Stimate domn. In mod normal permisul dvs. urmeaza sa se intoarca la organul emitent. In caz contract puteti face demersuri prin consulat sau ambasada. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 10. Am fost prins in data de 27.12.2011 cu o alcoolemie de 0.72 in aeru expirat si in sange de 1.44 si in data de 10.05.2013 am fost condamnat la 8 luni de inchisoare si 2 ani si 8 luni termen de incercare.Va rog sa imi spuneti cand pot sa-mi redobandesc permisul.

  • Dupa termenul de incercare puteti redobandi permisul de conducere. Aveti noroc si puteti face contestatie la executarea pedepsei daca intri noul cod de rutier si penal in vigoare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 11. m i sa anulat permisul de conducere pentru alcol 0,43 in aer 1,5 si 1,20 la sange inainte de a se schimba codul rutier cand in aerul expirat era maxim 0,40 . spunetimi va rog dupa noul cod pot sa mi recuperez permisul noul cod fiind de maxim 0,80 in aer

 12. permisul mia fost retinut pentru 90 zile am avut probleme la masina un roment stanga fata si un capat de bara treb sa ma intorc la munca in grecia si imi treb permisul cum as putea sa fac sa il iau inapoi mai am la dispozitie 3 zile din data de 15-01-2014.ce ar treb sa fac sau sa procedez

 13. Buna seara . As dori sa stiu daca este posibil sa fac ceva pentru a-mi recupera permisul de conducere sau o dovada cu drept de circulatie in situatia in care impotriva mea se efectueaza cercetari intr-un dosar penal pentru fapta prevazuta la art 87 al 5 cod rutier. Ma pot folosi de prezumtia de nevinovatie pentru recuperarea permisului pana la incheierea cercetarilor ? Multumesc anticipat !

  • Nu stimate domn. Pentru alcool nu se preungeste permisul de conducere. Nu puteti facet absolut nimic dvs. singura varianta efectiva pe care o aveti este sa fortati rezolvarea dosarului penal, altfel o sa asteptati 2-3 ani de zile pentru solutionare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna seara incep prin ami cere scuze k am condus sub influenta bauturilor alcolice…in urma unui procesa penalca urmare a unei alcolemi in sange de .3 respectiv 1.2 in data de 14 martie 2014 am fost condamnat la 8 luni puscarie si in care se amina cauza cu 2 ani supraveghere…precizez k de permis nu se specifica absolut nimica…permisul mi sa anulat si o sa trebuiask sa dau iara de permis si dupa cat timp sau sa suspendatsi dak da dupa cat timp il pot ridica???multumesc anticipat

 14. Permisul nu mi-a fost retinut pentru alcool , pentru ca politistii mi-au spus ca dupa ce am suflat in etilotest , acesta le-a afisat eroare dar mie nu miau aratat acest lucru . Le-am sugerat sa mergem la spital in cazul in care au suspiciuni , iar pentru ca totul se petrecea in fata casei mele le-am mai spus ca merg pana in casa sa-mi iau documentele , acestea nefiind asupra mea . Nu au zis nimic atunci , dar cand am iesit inapoi , aprox 8-10 minute , ei plecasera de la fata locului , si miau intocmit dosar penal pentru sustragere . Exista si un martor care a asistat la tot si a ramas la poarta vazand ca am iesit inapoi . Nu inteleg de ce au procedat asa , de ce nu mi-au adus la cunostinta ca nu am voie sa merg in casa , de ce nu au zis nimic atunci cand au vazut ca fac acest lucru ? Ei nici macar nu mi-au stabilit identitatea , au facut-o ulterior dupa dumarul de inmatriculare al automobilului meu .

 15. Multumesc foarte mult pentru raspunsuri , insa eu va intrebasem daca se poate recupera permisul de conducere sau se poate obtine dovada cu drept de circulatie pana la terminarea cercetarilor sau finalizarea unui proces , nu exista nici o dovada ca as fi consumat alcool , dar permisul imi este retinut de luni de zile pentru ca se fac cercetari …, iar din cpp stiu ca orice persoana este nevinovata pana la decizia contrara a unei instante de judecata . Oare eu nu beneficiez in acest caz de prezumtia de nevinovatie ? Se poate face cerere de restituire a permisului la procurorul de caz ? Multumesc anticipat !

   • Bună seara.Mia fost reținut permisul pentru ca mia expirat numerele rosii cu o zi. Mi sa dat neinceperea urmării penale dar permisul mi la suspendat pe trei luni cu toate ca am luat și examenul de redobândire a permisului.cei de la politie mia spus ca nu pot beneficia de micșorare a pedepsei. Ce pot face sa îl iau. Va mulțumesc.

 16. Va multumesc pentru raspunsuri ! Dar pana la finalizarea tuturor etapelor prin care trebuie sa trec , eu am ramas fara servici , automat fara un ban in buzunare , o sa fiu scos in strada fiindca nu imi mai pot plati chiria , o sa mor de foame fiindca nu mai am cu ce sa imi cumpar mancare ….si multe altele , poate ca o sa fiu deja mort sau fara o adresa la care sa mi se comunice ca de fapt nu sunt vinovat …. asta , asa ca o paranteza care sper sa nu deranjeze .

 17. Sper si eu ca aceste randuri sa fie citite de cat mai multe persoane , si asta multumita site-ului dumneavoastra , si poate cineva ma va lamuri si pe mine de ce imi sunt ingradide niste drepturi si aplicate sanctiuni , cand eu legal sunt nevinovat si deocamdata nu trebuie sa probez acest lucru , deci sunt pedepsit fara ca o instanta de judecata sa se pronunte in acest sens .

 18. Buna ziua

  As vrea sa stiu daca sotului meu i-a fost retinut permisul pentru conducere sub influenta alcoolului la alcooltest a fost 0.52 in aerul expirat a fost trimis la efectuarea de probe biologice nu avem inca rezultatul. Ce se mai poate face in aceste conditii.
  Multumiri anticipate

  • Fiului meu ia luat permisul pe 30 dec 2015 chiar an fata blocului chear cand parca.era sub influenta alcolului ia fc cu epilotestul nu stie ce alcolemie are la dus si la INML pt analize.dar nu anteleg de ce pana sai faca cu epilotestul au vrut sai puna catusele el nefiind violent .sa dus sa plateasca analizele la inml si au refuzat spunandui ca plateste statul .a ramas sa vada cei cu dosarul la udriste .baiatu mia spus ca ar fi av 0,34 ori doi nu ma pricep ce fel calculeaza.nu ia dat dovada ei lau dus cu masina ei lau adus anapoi an fata blocului unde lau gasit ca parca.ce consecinte va avea si permisul daca il mai da e prima abatere de acest gen nu anteleg de ce sai faca dosar penal mai ales cand parca venind titusi printre blocuri distanta de casa fiind de 300de metri.nu stim nimuc de dosar deocamdata.ati putea sa ma lamuriti cu ceva de ce cu catuse de ce cu epilotestu sil mai dyci si laINMML pt analize daca nu sa opus si a fc cu epulotestul .va multumesc

  • Buna ziua,

   Sunt intr-o situatie similara. Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Pentru 0.52 in aerul expirat, cat a iesit in sange? Ce ati facut? Ce ati patit?

 19. Buna ziua , mi s-a ridicat permisul de conducere romanesc in Italia pe data de 06.12.13 pentru alcolemie de 0.90 .Ulterior am primit in cutia postala din Romania un plic cu mentiunea ca 180 zile mi-a fost suspendat dreptul de a conduce , cu o amenda care inca nu a fost stabilita , si ca respectivul act a fost trimis consulatului roman de la Roma .As dori sa stiu daca cele 180 zile sunt valabile si la noi in tara si daca voi fi sanctionat si de Politia Romana .

  Multumesc anticipat !

  • Stimate domn. Tinand cont de strasa legatura politieneasca legata intre statele membre ale uniunii europene cu siguranta veti fi introdus in baza de date a politiei rutiere din Romania cu aceasta suspendare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 20. am si eu o intrebare, pe 07. noiembrie 2013 am fost oprit in trafic cu o masina inmatriculata in bulgaria si politisti au decis ca asigurarea desi falabila ca date nu are acoperife iar itp ul mai avea o capsare deci fals, miau retinut permisul pentru cercetari si mi au dat dovatya fara drept de circulatie si de atunci pana acum 28. 01 2014 nu am primit nici un telefon de la politie sau altceva, as vrea sa stiu dac au vreun numar de zile de rezolvare a cazurilor sau ce trebuie sa face, astepr taspuns, multumesc anticipat!

  • In principal daca vi s-a deshis un dosar penal, da termenul este legal de o luna, dar nu este cazul cand discutam despre situatii penale. Procedura este urmatoarea. Contactat politistul care se ocupa de dosar, apoi procurorul, Daca veti sta in impasibilitate, o sa rezolva cauza cam in 3 ani.

   Av. Cuculis 0722298011

   • Mi sa reținut permisul în Cehia pt.conducere unui vehicul cu remorca ne având categoria E am plătit o amenda de 500 de euro pe loc Si permisul au zis ca îl trimite în tara la ce consecințe ma pot aștepta

 21. sunt din Onesti mia fost suspendat permisul pe o perioada de 30 zile la neacordare de prioritate unui pieton in bacau cum se procedeaza la recuperarea lui

  • In primul rand daca considerati ca nu sunteti vinovat, promovati imediat o contestatie la procesul verbal de contraventie. Plangerea suspenda executarea cat si masura aditionala, astfel in baza unui certificat de grefa obtineti si permisul de conducere. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii
   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 0722.298.011

   This message is confidential and privileged. If you are not the intended
   recipient, please do not read, copy use or otherwise
   disclose this message. If you have received this message by error,
   please notify the sender by replying to this e-mail.

 22. Am fost prins conducand cu permisul suspendat pe 60 de zile. Mi sa intocmit dosar penal. Intrebarea mea este cu noul cod de procedura penala ce voi pati, voi mai putea conduse sau mi se va lua permisul de conducere? Multumesc anticipat!

 23. Buna ziua,,,,,as dori sa va rog sa mi raspundeti la o intrebare ,,,In curand se implineste aproape un an de cand am fost depistat cu 0,46 inaer si 1 la prima proba cu 0,9 la a doua in sange….Dosarul este in lucru si nu s a inceput inca UP…In situatia in care se da b indice 1 ( desi am inteles ca nu mai exista) sau se renunta la UP ( dupa noul cod penal) in cat timp intru in posesia permisului de la solutie? Multumesc anticipat

  • Stimate domn. In primul rand, urmarirea penala a inceput. Exista 2 tipuri pentru fapta, rem si pentru persoana in personam. Astfel nu discutam despre un nou cod rutier fiindca nu exista. Pentru vechiul cod trebuie sa asteptati sa se definitiveze rezolutia parchetului cu nup sau iup. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 24. am fost oprit de organele de politie cu permisul suspendat dar…cu o mare eroare. mie nu mi sa adus deloc la cunostinta si nici nu mie sa dat o dovada inlocuitoare precum ca as avea permisul suspendat. beneficiez? imi pot lua permisul inapoi?

 25. buna ziua.
  in 2012 pe vara am baut 2 beri.
  cand la plecat a fost oprit de o politie si a rezultat o alcoolemie de 0,46
  peste o luna am luat cu 14 intrebari bune si peste 2 luni sa iau carnetul.
  in ce eram la munca am avut un acc vasc si de 1 si 7 luni m-am recuperat in proportie de 50-60 la suta.
  pot sa iau carnetul innapoi?

  • Stimate domn. Din mesajul dvs. nu se intelege foarte clar ce ati si ce nu ati facut. O sa va rog pentru edificarea amandurora sa ne contactati telefonic.Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Salut domnule Cuculis in vara anului trecut am fost prins baut la volan o alcoolemie spun eu enorma 0,95 alcool pur in aerul expirat ce se poate intampla am dosarul deschis din data de 17.08.2013 pana acum nimic nu a venit si nu ma sunat

    • Buna ziua. Da, fiindca era obligatia dvs. sa va interesati de dosar, in caz contrar este foarte posibil sa ajungeti sa fiti si condamnat pentru alcoolemia asta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • buna
    am fost oprit in austria la control tehnic si sa-u gasit nereguli la sistemul de directie si franare.
    mi-au aplicat o amenda de 4750 euro si s-au retinut actele masini ;trailerului si a masini dupa trailer pe care o transportam.
    sau retinut si permisul soferului pina se incaseaza banii.
    ce credeti ca pot sa fac deoarece nu pot face rost de aceasta suma.
    multumesc

 26. Salut!! Permisul mi-a fost suspendat pe o perioada de 90 zile cu dovada cu drept de a conduce pe 15 zile pentru viteza /51 Km/h peste limita legala, au trecut 2 luni nu am avut obiectii, dar acum trebuie sa plec din tara si imi este necesar. sunt din judetul Valcea si permisul mi-a fost suspendat in jud. Dolj. cum sau cand voi reintra in posesia permisului de conducere? trebuie sa merg dupa el sau imi vine acasa? perioada suspendarii incepe de la expirarea dovezii inlocuitoare sau de la data suspendarii permisului? Va multumesc !

  • Perioada suspendarii incepe de la expirarea dovezii. Permisul se ridica la politia rutiera/institutia prefectuli permise si auto de domiciliu. Av. Cuculis 0722298011

 27. buna dimineata!!! am fost oprit cu o alcolemie de 0.48 in aerul expirat iar probele biologice fiind 0.9 prima si 0.75 a doua dupa noul cod penal pot sa scap sa nu mi se mai anuleze permisul ….

  • Buna ziua. Nu uitati ca pana la acest moment nu avem un nou cod rutier. In cazul in care se vor schimba limitele de la contraventie la infractiune, cu siguranta veti putea. Intre timp va sfatuiesc sa va preocupati de problema cu dosarul penal pe care il aveti intocmit pe numele dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 28. Buna ziua!Am permisul expirat si am fost prins beat la volan in afara localitatii,in jurul orelor 22 .La probele biologice mi-a iesit 1,08 alcolemie.Nu am antecedente .Ce mi se poate intampla?Imi pot salva permisul?Multumesc anticipat!

 29. Buna ziua.In iulie 2013 am fost prins cu o alcoolemie de 0,88 in aerul expirat si in sange 1.32! la sf lunii am proces si as vrea sa stiu daca m-as putea recupera permisul cand se face anul,adica in iulie 2014 si cu ce ma ajuta noul cod rutier?de ce as putea scapa?va multumesc

 30. Buna ziua! Am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamari corporale si de curand am primit urmatoarea sentinta pe care nu prea o inteleg. Admite apelul declarat de către Ministerul Public-Parchetul de pe lângă Judecătoria X împotriva sentinţei penale nr. 600/29.03.2013 pronunţată de către Judecătoria X, desfiinţează în parte sentinţa și rejudecând: Descontopește pedeapsa rezultantă de 6 luni închisoare aplicată inculpatului intimat X în componentele sale, pe care le repune în individualitatea lor. În aplicarea art. 4 cod penal, constată că în privinţa infracţiunii de vătămare corporală din culpă prev. de art. 184 alin. 1 și 3 cod penal cu aplic. art. 320/1 cod procedură penală, a intervenit dezincriminarea faptei și dispune achitarea inculpatului conf. art. 17 alin. 2 rap. la art. 16 alin. 2 cod procedură penală. Conf. art. 386 cod procedură penală schimbă încadrarea juridică dată faptelor comise de către inculpatul intimat X din două infracţiuni prev. de disp. art. 184 alin. 2 și 4 cod penal din 1969, cu aplic. art. 320/1 cod procedură penală din 1969, în două infracţiuni prev. de disp. art. 196 alin. 2 și 3 cod penal rap. la art. 194 alin. 1 lit. b și respectiv e cod penal și cu aplic. art. 320/1 cod procedură penală din 1969, și aplică inculpatului pedepse de câte 6 luni închisoare pentru aceste infracţiuni, urmând ca în baza art. 33 lit. b și art. 34 lit. b cod penal din 1969, inculpatul să execute pedeapsa principală cea mai grea, aceea de 6 luni închisoare. Menţine aplicarea faţă de inculpat a disp. 81 și următoarele cod penal privind suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Dispune plata sumei de 200 lei reprezentând onorariu apărător din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului X. Definitivă. Pronunţată în ședinţă publică, astăzi, 13.02.2014.
  Dat fiind acestea, cand pot reprimii permisul?
  Va multumesc

 31. Buna seara! Tatal meu a facut un accident cu masina aseara, beat fiind. Din pacate desi nu au fost victime, si s.a inteles cu celalat sofer sa rezolve problema pe cale amiabila, cineva a chemat politia si la testul cu epilotest i.a iesit 0.99 alcool. credeti ca mai are vreo sansa sa conduca vreodata? Multumesc anticipat

 32. buna ziua , am si eu o intrebare mia fost suspendat permisul pe o luna ce as putea face sal iau mai repede amtrecut pe cluarea galbena spre rosu am intrat in intersectie pe galben si mia fost retinut

  • Sub o luna nu puteti face nimic. Doar contestatie la P-V. Daca erau 3 luni puteati sa dati examenul scrut de diminuare la 1 luna. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Buna seara mi sa retinut permisul de conducere pentru 90 de zile din cauza unei alcolemi de 0.14 in epilotest mam dus dupa ce au trecut cele 90 de zile mi sa spus ca mil vor da dupa 120 zile de si nu am dat testul de redobandire

 33. buna sera am si eu o antrebare.am fost condamnat la 6 luni cu suspendare +2 ani perioada de ancercare pt.ca am refuzat sa dau sange,am depus un certificat fobie de ace de la un phsihiatru de aici din italia legalizat,tradus tot.de care instanta de fond nu a tinut seama,ce sanse am la apel?Informaţii generale
  Nr. unic (nr. format vechi) : 2673/330/2013 (94/2014 )
  Data inregistrarii 10.01.2014
  Data ultimei modificari: 17.02.2014
  Sectie: Secţia a II-a penală
  Materie: Penal
  Obiect: infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002)
  Stadiu procesual: Apel

  Părţi
  Nume Calitate parte
  VÂNTU MIHĂIŢĂ Recurent Inculpat

  Şedinţe
  12.03.2014
  Ora estimata: 09:00
  Complet: S2 Completul nr. 3A
  Tip solutie:
  Solutia pe scurt:
  Document:

  12.02.2014
  Ora estimata: 09:00
  Complet: S2 Completul nr. 3R
  Tip solutie: Încheiere
  Solutia pe scurt: lip.ap.
  Document: Încheiere de şedinţă 12.02.2014

  Căi atac
  Dată declarare Parte declarantă Cale de atac
  30/12/2013 VÂNTU MIHĂIŢĂ, Recurs

  astept raspuns,multumesc

  • Interesanta speta dvs. declar acest lucru. Din punctul meu de vedere avei sanse chiar foarte mari, insa trebuie vazut dosarul de fond.Exista o practica in acest sens si o carte scrisa de un profesor roman si trebuie analizat dupa cum am spus dosarul. Cu stima, av CUculis 0722298011

 34. scuzati buna seara am o intrebare.mi sa luat permisul pt ca conduceam cu 140 la ora in oras ca sa imi iau permisul trebuie sa dau din nou examen????multumesc

  • Ati contestat P-V? La dublul vitezei il aveti suspendat 3 luni cu posibilitate de examen si reducere la 3 luni pt motive temeinice. Cu stima, av CUculis 0722298011

 35. Buna ziua
  Va deranjez si eu cu o intrebare in urma cu 2 ani mi sa retinut permisul de cpnducere pentru 3 luni ,am sustinut testare si lam recuperat dupa o luna jumatate ,acum am avut un accident rutier cu vatamare a unei persoane ,care nu a depus plangere si nu a fost nimic grav doar 2 vatanai ,deocamdata dosarul este la parchet astept decizia .intrebarile mele ar fi
  La ce pedeapsa ma pot astepta si
  Daca mi se va retine permisul pe o perioada timp mai pot beneficia de sustinerea testului de reducere a pedepsei ?
  MULTUMESC.

 36. am uitat sa specific ca am avut alcolemie 0,si ca deocamdata circul cu dovada data de politie pe care o reinoiesc in fiecare luna.multumesc inca o data.

  • Buna ziua, am fost prins de radar, in localitate cu viteza de 106km/h exact acum 29 de zile. As mai putea face contestatie tinand cont ca au trecut cele 15 zile. Exista vreo modalitate prin care as putea castiga in instanta. Precizez ca am fost inregistrat de aparatul radar Autovision Rom377.
   Va multumesc!

 37. Buna ziua,
  Mi-a fost suspendat permisul pt alcool de 0.19 in Bucuresti eu fiind din Judetul Tulcea, in momentul cand mi-a fost data amenda am primit si o chitanta cum ca pot reduce pedeapsa de la 90 de zile la 30 dar intrebarea este unde pot sa dau acest test in Bucuresti?Trebuie sa ma duc la Tulcea sa il dau sau pot in Bucuresti. Am vb pe la diferite institutii dar statul roman nu are treaba cu populatia si nici cu cei 7 ani de acasa asa am decis sa apelez la voi.Ms.

 38. buna seara ma scuzati ca va deranjej din nou cu alte intrebari.. pe 3 martie mi se termina 3 luni de cand miau suspendat permisul. si vreau sa va intreb daca trebuie sa dau examen obligatoriu ca sa pot lua permisul de conducere de la politie..ori mil da fara sa dau examen si este posibil ca politia sa imi dea 2 amenzi una de 7 mil alta tot de 7 mil pt viteza de 140 km h…..am vorbit cu un domn politist si mi sa spus ca trebuie pe data de 28 feb, trebuie sa dau examen ca sa imi pot ridica permisul.ca sa schimbat codul rutier acum in 2014, va rog frumos daca puteti sa imi spuneti dvs daca este adevarat pt ca nu mai inteleg nimic prima mi sa spus daca ast 3 luni o sa mil pot ridica fara sa dau examen nu mai inteleg nimic va rog sa imi dati dvs cateva raspunsuri multumesc frumos cu respect o seara buna

  • Codul rutier nu s-a schimbat. Masura a fost data sub vechiul cod, prin urmare, dupa cele 3 luni il puteti ridica de la politia rutiera. Cu stima, av CUculis 0722298011

 39. Daca mi-a fost suspendat permisul pt o perioada de 3 luni din cauza alcoolului si sunt incepatoare se poate prelungi termenul de retinere sau la expirarea lui imi pot recupera permisul?si cum procedez sa-l recuperez?multumesc

  • Daca ati fost sub limita atunci nu se prelungeste, daca ati fost peste limita e dosar penal cu retinere pe termen nedeterminat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 40. Buna ziua!Am fost implicat intr un accident rutier in aprilie 2013 iar sentinta a hotarat pe 18-02-2014 ca trebuie sa ispasesc o pedeapsa de 3 luni cu suspendare si 2 ani si 3 luni de incercare.Am avut 0,23 alcool in aerul expirat si 0,39 respectiv 0,25 la probele din sange.Cand as putea sa-mi recuperez permisul?multumesc mult

  • salut ..as avea o intrebare ….am fost oprit cu masina care avea numerele rosii expirate ..mi-sa facut dosar penal..nu am baut…am cooperat.. ….as dori daca se poate sa imi spuneti ..ce se poate intampla….multumesc

 41. În baza art. 184, alin. 1 și 3, Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 320/1, alin.7, Cod procedură penală din 1968, raportat la art. 5, Cod penal condamnă inculpatul Gheorghelică Florin la o pedeapsă de 3 luni închisoare pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă săvârșită în dauna părţii vătămate Iordache Robert-Ionuţ, în data de 23.04.2013. În baza art. 71, alin. 2, Cod penal din 1969, cu referire la art. 12 din Legea nr. 187/2012, interzice inculpatului pe durata executării pedepsei drepturile prevăzute de art. 64, alin.1, lit. a, teza a II a, lit. b, Cod penal. În baza art. 81, Cod penal din 1969, raportat la art. 5, Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 2 ani și 3 luni ce constituie termen de încercare pentru inculpat stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal din 1969. În baza art. 71, alin. 5, Cod penal din 1969, cu referire la art. 12 din Legea nr. 187/2012, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii aplicată inculpatului, prevăzută de art. 64, alin.1, lit. a, teza a II a, lit. b, Cod penal din 1969, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art.404, Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului cu privire la dispoziţiile art. 83 și art. 84, Cod penal din 1969. În baza art. 19 cu referire la art. 397, Cod procedură penală și la art. 1349, 1357, 1387 și 1391 Cod civil obligă inculpatul împreună cu asigurătorul de răspundere civilă auto SC Groupama Asigurări SA România la 646 lei despăgubiri civile către Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii MS Curie București și la 5000 lei reprezentând despăgubiri civile pentru daune materiale și 25.000 lei despăgubiri civile pentru daune morale către partea vătămată Iordache Robert Ionuţ, constituită parte civilă prin reprezentant legal Iordache Oana-Mihaela. Respinge acţiunea civilă formulată de părţile civile Iordache Oana-Mihaela și Iordache Liviu privind obligarea inculpatului la despăgubiri civile pentru daune morale În baza art. 274, Cod procedură penală obligă inculpatul la 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în ședinţă publică astăzi, 18.02.2014.
  Spuneti`mi va rogin cat timp pot recupera permisul si daca mai este necesar sa fac scoala iar.

 42. Buna ziua am fost prins de catre politie cu numere rosii expirate aveam la mine doar dovada inlocuitoare a permisului de conducere am dat o declaratie la sectie cum ca am astiut ca sunt expirate au zis ca il suspenda pe 3 luni in fine vreau sa stiu peste cat timp imi ridica suspendarea si daca iau dovada de prelungire pe 30 zile doar din data din care expira dovada apare permisul suspendat? va multumesc..

 43. Buna ziua am fost prins de catre politie cu numere rosii expirate aveam la mine doar dovada inlocuitoare a permisului de conducere am dat o declaratie la sectie cum ca am astiut ca sunt expirate au zis ca il suspenda pe 3 luni in fine vreau sa stiu peste cat timp imi ridica suspendarea si daca iau dovada de prelungire pe 30 zile doar din data din care expira dovada apare permisul suspendat? va multumesc..

  • Numere rosii expirate inseamna conducere cu un auto neinmatriculat. Asta inseamna infractiune, deci nu inteleg,ce doriti dvs. mai ales ca sunt doua chestiuni diferite. Numere rosii cu retinere permis, etc. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 44. buna ziua ..in data de 14.12.2012 am fost orpit de politia rutiera ,m-au testat cu echilotestul…rezultatul fiind 0,73 in aerul expirat,la sange am avut 1,70 ..numai 1 proba am dat. in data de 16.09.2013 m-a judecat si am primit pedeapsa de 8 luni inchisoare cu suspendare si 2 ani termen de incercare.art116 litera b spune asa : a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere. eu de aici sa inteleg ca numai in data de 26 septembrie pot sa ma inscriu la scoala de soferi pentru un nou permis?? si cand intra in vigoare noul cod rutier…ca parca trebuie sa intre de la 1.02.2014. …astept un raspuns.STIMA SI RESPECT

 45. Buna ziua.
  In 2009 am avut un accident in urma caruia o persoana a fost vatamata corporal. Instanta a stabilit ca eu am fost vinovata de producerea accidentului in consecinta am primito pedeapsa de 7 luni cu suspendare si 2 ani probatiune. Sentinta definitiva a fost data in 2010. Intrebarea mea este urmatoarea: permisul meu a fost anulat sau exista posibilotatea sa il recuperez? Mentiones ca in sentinta nu scrie absolut nimic de anularea permisului sau interzicerea dreptului de a conduce.
  Va multumesc

 46. Buna ziua,
  In data de 29.04.2011 am avut un accident minor cu masina personala la volanul careia se afla un prieten de-al meu. Accidentul a fost cu o masina taxi, iar in urma lui a izbucnit un adevarat taraboi, prietenul meu fugind de acolo. In momentul in care au venit organele de Politie, m-au dus la Spital cu forta pentru recoltare de probe biologice desi le spusesem ca nu eu am condus. Dupa aceasta, prietenul meu s-a prezentat la Sectia de Politie si a recunoscut ca el a fost cel care a condus si ca a fugit de frica.
  Politistii au considerat ca trebuie sa imi faca dosar de urmarire penala mie!! si de aici a urmat un intreg balamuc.
  Mentionez ca in declaratiile date am specificat inclusiv faptul ca am fost dus cu forta la spital si ca oraganele de Politie mi-au recomandat sa ma impac cu taximetristul pentru a nu avea probleme.
  Dupa 2 ani si jumatate!!! propriul meu avocat mi-a recomandat ca ar fi bine sa mergem pe procedura 320 simplificata pentru a nu mai pierde si mai mult timpul.
  In urma acestui demers, in 3 saptamani toata “nebunia” a fost gata. Am primit 1 an si 2 luni de inchisoare cu suspedare. Nu am facut Recurs, astfel incat aceasta sentinta a devenit definitiva in data de 08.12.2013. Am inteles de asemnea ca la 1 an de la sentinta definitiva pot face din nou scoala de soferi.
  Intrebarea mea ar fi daca nu exista o anumita procedura (mai ales odata cu adoptarea noului Cod Penal) prin care sa arat ca de fapt am fost privat 2 ani de zile de dreptul de a conduce tocami de catre Statul Roman prin intermediul Politiei si astfel sa pot face acum scoala de soferi. Va multumesc

 47. Buna ziua.
  Am fost depistat conducand avand permisul suspendat pentru depasirea vitezei regualmentare. Agentul constatator mi -a spus ca dupa noul cod penal voi primi doar o amenda administrativa, in functie de ce decide procurorul. Concret, pana la urma ce se poate intampla? Multumesc

  • Da si nu. Daca este administrativ nu aveti cazier, daca este amenda penala aveti cazier. Oricum ar fi este un proces complex de urmarire penala si trebuie sa va interesati de soarta dosarului penal asta pentru a nu va trezi pus in fata faptului implinit de a primi chiar o condamnare cu inchisoare. Cu stima, av CUculis 0722298011

 48. am o antrebare mi sa luat carnetul ca am cofundat 2 numere provizorii am avut una pe 26 un pe 20 si nu meam dat siama ca ultima expira pe 20 si am cofundato cu provizoriul de 26 asa am scris si an declaratie si am dovezile va rog spunetimi ce puteti sami faceti sami iau perimisul anapoi deci nu am nici o abatere cu poitia cazerul meu e curat nu am nici un punct luat va agajezi dar numai saami ziceti 100 la suta ce puteti face pentru ca nu miam dat siama ca numerele rosii leam cofundat cu dovada cealalta de 26 si pe mine ma oprit pe 25

  • Aveti un raspuns in topcil carnet de conducere. O sa va rog sa ne contactati direct la birou fiindca este vorba de un dosar penal. Va multumesc. Cu stima, av Cuculi s0722298011

   • Buna seara.pe data de 22.03.2014 am fost surprinsa de politie conducand o masina cu nr.de germania expirate,am aflat asta chiar de la ei.masina era a unor prieteni si ma rugasera sa o aduc la bloc de la o spalatorie.mi s-a facut dosar penal si mi s-a luat permisul.nu mai am nici o abatere,de cand am permis(10 ani)nu am luat decat o amenda.cat o sa dureze rezolvarea dosarului?ma ajuta faptul ca masina o sa fie inmatriculata?cu permisul ce se intampla?va multumesc anticipat.

 49. deci au fost numere rosii ca sa antelegeti si meam pus de trei ori si cand mam uitat an acte si am vazut ca e pe 26 am zis ca am timp sa ma duc dupa nevastamea an aeroport si ma oprit dar nu meam dat siam asa am si declarat daca credeti ca putet face ceva sa mil scoateti la o luna eu va angajezi va pot suna ca am luat numarul dumneavoastra sau dac din ce am ziz eu an mare pe saitul ast si puteti sami faceti ceva va pot lasa num meu si va pot angaja fara nici o discutie numai sa fie ceva clar sami ziceti ce puteti face pentru mine pentru ca eu sunt curat an tote domenile cazerul e curat

  • deci tot eu sunt pentru avocat las num de tel daca crede ca poate sa mil scoata cu amenda si o una pentru ca nu a fost cu rea credinta deci am dovezi domnu avocat daca credeti ca puteti face ceva pentru ca sunt curat an toate daca puteti face ceva sunatima cat se pote de repede ca sa nu ami gasesc alt avocat deci putem discuta mai multe la tel va mutumesc macar un sfat dac nu puteti dom avocat 0749699561

 50. Buna ziua vin cu o intrebare aseara am fost prins conducand un autovehicul pe drumurile publice si am fost testat cu ekilotestul rezultatul fiind de 0,46 am fost cooperant si mi-au recoltat si probele de sange si mi-au suspendat permisul facandumi si dosar penal … la ce sa ma astept ?..as dori cateva sfaturi si ce trebuie sa incep sa fac..unde trebuie sa merg?…

  • Buna ziua stimate domn. Pentru a putea in primul rand sa va rezolvati
   problema, trebuie sa mergeti sa platiti analizele si ulterior puteti
   proceda mai departe. Daca nu va interesati de dosar va asigur ca va dura
   spre 2 ani de zile aceasta procedura. Cu stima, av. Cuculis 0722298011

 51. buna ziua,
  in data de 26.02.2014, am fost opri de agentii de politie si mi-au retinut permisul pt o luna de zile, pt neacordare prioritate pietoni. totul a pornit de la faptul ca agentul de politie nu s-a prezentata cand ma oprit, l-a deranjat faptul ca l-am intrebat cu cine stau de vb ca asa este normal si domnul agent s-a suparat si a inventat un pieton… si cum este cuvantul lui de organ al legii m-a lasat fara permis. nu au nici o proba nu erau cu camera, este decat cuvantul lui. mentionez faptul ca am permis spaniol, obtinut in spania. procesul verbal nu m-i l-au dat pt ca am specificat in mentiuni ca nu sunt de acord cu cele intamplate si chiar am fost amenintat de domnii politisti ca or sa-mi trimita permisul in spania…. in data de 27 am fost la ipj dta, am facut plangere si am intrat in audienta la comandant. acum sunt in asteptare… nu pot contesta in istanta procesul verbal ca nu il am, dispun decat de o dovada pt 2 saptamani. ce trebuie sa fac in continuare?
  multumesc

  • Procesul verbal il primiti prin posta. Cand il primiti, daca advs. aveti un martor il citam si castigam procesul in mod sigur. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Salut..se poate ciircula cu dovada de 15 zile din romania in italia? Daca o legalizez si o traduc?..multumesc.

 52. Salut! Am fost prins la volan cu o alcolemie de 0,41 in etilotest dupa care am fost condus la probele biloogice mi.au fost recoltate 2 probe la interval de 1ora……..Una mi.a iesit 0,60 si ceealalta 0,70…… am fost la politie si mi,au dat amenda am platito pe loc. INTREBARE!!! ca sa primesc permisu c trebuie sa mai fac??? trebuie sa platesc si cheltuielile de judecata? si la inplinire a 90 de zil il primesc???????

  • salut ..as avea o intrebare ….am fost oprit cu masina care avea numerele rosii expirate ..mi-sa facut dosar penal..nu am baut…am cooperat.. ….as dori daca se poate sa imi spuneti ..ce se poate intampla….multumesc

 53. As dorii sa aflu ce trebuie sa fac la permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile,pentru o alcoolemie de 0,33 alcool in aerul expirat

  • Sa va sustineti partiala nevinovatie si sa va ordonati foarte repede pana nu se schimba codul rutier si nu va mai fi posibila reexpertizarea la procuror pentru aloolemie, altfel va asteptati la o condmnare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 54. Buna ziua.
  Am obtinut permisul de conducere in 1991 B+C+E, in Romania.
  In 2007, fiind resident in Spania,… am preschimbat acest permis de cond.
  Pe data de 08 August 2012, aflandu-ma in Romania, mai exact in localitatea unde am domiciliul,
  dupa ce am servit 3 pahare cu vin urmand s.o duc acasa pe prietena mea , cu masina proprietate personala,
  am fost oprit de catre un echipaj de politie. Am fost testat cu etilotestul , rezultatul fiind 0,59 mg/l alcool in aerul expirat.
  Am fost condus la spitalul judetean unde am dat doua probe de sange. la prima proba a iesit 1,10 gr%0 , iar dupa o ora la a doua proba am avut 0,95%0.
  Ca sa urgentez putin tot procesul asta mi.am platit probele de sange, si pe data de 28.11.2012 a avut loc procesul in care am recunoscut
  ca am condus pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica de 1,10gr%0.
  Am fost condamnat opt luni cu suspendare si doi ani si opt luni de termen de incercare.
  Hotararea ramane definitive la data de 10.12.2012.

  Pana aici toate decurg asa cum trebuie, zic eu. Am gresit, platesc!
  In luna Mai, 2013 merg la Directia Generala de Trafic a provinciei de Catalunia, in Barcelona, ssa ma interesez ce e cu permisul meu.
  Mai exact daca mai am sau nu permis, daca am de platit vreo amenda, daca am de recuperate puncte,… etc.
  Acolo mi se spune ca nu am nici o infractiune doar ca mi.a expirat vizita medicala la cat.C+E ,
  si ma indeamna sa.mi fac vizita medicala si ca o sa.mi trimita carnetul acasa (adresa unde locuiesc in Spania) .
  In 10 zile primesc permisul valabil la cat B pana in 2023, iar cat C+E pana in 2018.
  Vreau sa precizez ca seria permisului emis de Spania este chiar nr. tau de indentificare sau CNP-ul cum e in Romania.
  Problema mea este urmatoarea: Pot circula ORIUNDE IN EUROPA (cel putin) DAR IN ROMANIA NU !
  De ce? Pt ca eu figurez in Romania cu permisul seria (respective CNP-ul meu din Spania) ca si PERMIS ANULAT!

  Daca fac alta scoala de soferi in ro sa.mi iau alt permis nu as mai avea probleme. Dar cu acest permis nu pot circula aici.
  Intrebarea mea este: cui trebuie sa ma adresez ,unde trebuie sa merg ,ce trebuie sa fac, ca sa pot conduce si pe teritoriul Romaniei
  cu acest permis care NU ESTE ANULAT !

  Va multumesc anticipat!

  03.03.2014

 55. Buna ziua.
  Am obtinut permisul de conducere in 1991 B+C+E, in Romania.
  In 2007, fiind resident in Spania,… am preschimbat acest permis de cond.
  Pe data de 08 August 2012, aflandu-ma in Romania, mai exact in localitatea unde am domiciliul,
  dupa ce am servit 3 pahare cu vin urmand s.o duc acasa pe prietena mea , cu masina proprietate personala,
  am fost oprit de catre un echipaj de politie. Am fost testat cu etilotestul , rezultatul fiind 0,59 mg/l alcool in aerul expirat.
  Am fost condus la spitalul judetean unde am dat doua probe de sange. la prima proba a iesit 1,10 gr%0 , iar dupa o ora la a doua proba am avut 0,95%0.
  Ca sa urgentez putin tot procesul asta mi.am platit probele de sange, si pe data de 28.11.2012 a avut loc procesul in care am recunoscut
  ca am condus pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica de 1,10gr%0.
  Am fost condamnat opt luni cu suspendare si doi ani si opt luni de termen de incercare.
  Hotararea ramane definitive la data de 10.12.2012.

  Pana aici toate decurg asa cum trebuie, zic eu. Am gresit, platesc!
  In luna Mai, 2013 merg la Directia Generala de Trafic a provinciei de Catalunia, in Barcelona, ssa ma interesez ce e cu permisul meu.
  Mai exact daca mai am sau nu permis, daca am de platit vreo amenda, daca am de recuperate puncte,… etc.
  Acolo mi se spune ca nu am nici o infractiune doar ca mi.a expirat vizita medicala la cat.C+E ,
  si ma indeamna sa.mi fac vizita medicala si ca o sa.mi trimita carnetul acasa (adresa unde locuiesc in Spania) .
  In 10 zile primesc permisul valabil la cat B pana in 2023, iar cat C+E pana in 2018.
  Vreau sa precizez ca seria permisului emis de Spania este chiar nr. tau de indentificare sau CNP-ul cum e in Romania.
  Problema mea este urmatoarea: Pot circula ORIUNDE IN EUROPA (cel putin) DAR IN ROMANIA NU !
  De ce? Pt ca eu figurez in Romania cu permisul seria (respective CNP-ul meu din Spania) ca si PERMIS ANULAT!

  Daca fac alta scoala de soferi in ro sa.mi iau alt permis nu as mai avea probleme. Dar cu acest permis nu pot circula aici.
  Intrebarea mea este: cui trebuie sa ma adresez ,unde trebuie sa merg ,ce trebuie sa fac, ca sa pot conduce si pe teritoriul Romaniei
  cu acest permis care NU ESTE ANULAT !

  Va multumesc anticipat!

  • Problema este ca inca nu au ajuns informatiile dvs. personale de condamnare si in spatiul UE. Insa daca sunteti oprit in Romania cu siguranta veti fi condamnat cu executarea. Problema o rezolvati interteritorial la serviciile aferente de inamtriculare. In RO. dupa expirarea termenului de incercare. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

   • Buna ziua. Am cumulat 15 puncte de penalizare. Am fost cautat la domiciliul din buletin, insa nu mai locuiesc acolo. Mentionez ca nu mi-am schimbat domiciliul in buletin. Nu am fost gasit si s-a operat suspendarea in evidentele politiei, fara ca eu sa stiu. Ulterior, am primit o sanctiune ( 2 puncte penalizare + avertisment). La aproximativ 2 saptamani dupa acest incident, am fost sunat de catre un lucrator al Biroului Rutier Rm. Valcea care mi-a adus la cunostiinta faptul ca trebuie sa predau permisul de conducere si ca mi-a fost intocmit dosar penal in baza art. 335 alin. 2 din CP. Am primit o dovada fara drept de circulatie. Ce pot face in aceasta aituatie?

 56. Buna ziua,
  In data de 29.04.2011 am avut un accident minor cu masina personala la volanul careia se afla un prieten de-al meu. Accidentul a fost cu o masina taxi, iar in urma lui a izbucnit un adevarat taraboi, prietenul meu fugind de acolo. In momentul in care au venit organele de Politie, m-au dus la Spital cu forta pentru recoltare de probe biologice desi le spusesem ca nu eu am condus. Dupa aceasta, prietenul meu s-a prezentat la Sectia de Politie si a recunoscut ca el a fost cel care a condus si ca a fugit de frica.
  Politistii au considerat ca trebuie sa imi faca dosar de urmarire penala mie!! si de aici a urmat un intreg balamuc.
  Mentionez ca in declaratiile date am specificat inclusiv faptul ca am fost dus cu forta la spital si ca oraganele de Politie mi-au recomandat sa ma impac cu taximetristul pentru a nu avea probleme.
  Dupa 2 ani si jumatate!!! propriul meu avocat mi-a recomandat ca ar fi bine sa mergem pe procedura 320 simplificata pentru a nu mai pierde si mai mult timpul.
  In urma acestui demers, in 3 saptamani toata “nebunia” a fost gata. Am primit 1 an si 2 luni de inchisoare cu suspedare. Nu am facut Recurs, astfel incat aceasta sentinta a devenit definitiva in data de 08.12.2013. Am inteles de asemnea ca la 1 an de la sentinta definitiva pot face din nou scoala de soferi.
  Intrebarea mea ar fi daca nu exista o anumita procedura (mai ales odata cu adoptarea noului Cod Penal) prin care sa arat ca de fapt am fost privat 2 ani de zile de dreptul de a conduce tocami de catre Statul Roman prin intermediul Politiei si astfel sa pot face acum scoala de soferi. Va multumesc

  • Inseamna ca propriul dvs. avocat v-a aranjat minunat. Cum sa spuna asa ceva mai ales in varianta asta. Mi se pare inacceptabil. Nu puteti face nimic pana nu trece termenul de incercare. Mi se pare dupa cum va spun inadmisibil asa ceva. As incerca ceva pe recurs, insa cu repunere in termen. trebuiee vazut.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 57. Buna ziua!
  In luna martie a anului 2009, mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 30 de zile pentru depasire pe linia continua. In luna iulie a aceluiasi an, am mai avut inca o suspendare de 90 de zile pentru defectiuni grave la sistemul de directie pe care am contestat-o si am pierdut. Nu am predat permisul de conducere in 15 zile si la data de 28.02.2014 am fost instiintat ca sunt suspendat din exercitarea dreptului de a mai conduce pe o perioada de 150 de zile. Intrebarea mea este… ce pot face ca sa il recuperez mai repede, tinand cont ca daca nu am permisul de conducere, nu imi pot castiga existenta. Crede-ti ca daca as merge in audienta la comandantul politiei si m-as plange dumnealui as putea rezolva ceva in privinta asta? Sau… spuneti-mi dumneavoastra ce as putea face. chiar nu exista nici o portita?
  Va multumesc!

 58. La data de 11 decembrie 2013 tatal meu a oprit la o trecere de pietoni aflata la o intersectie aglomerata din centrul orasului. Dupa ce a dat prioritate pietonilor aflati pe trecere a vrut sa plece si in momentul punerii in miscare a masinii a sarit in fata un pieton, pe care l-a impins, aceasta alunecand. A coborat, a intrebat daca il poate ajuta, daca a patit ceva, dar acesta s-a grabit sa plece adresandu-i tatalui meu injurii, fara a vrea sa comunice.
  Fiind in timpul serviciului, presat de sef, timp si aglomeratie, a plecat mai departe. Dupa aproximativ o ora este anuntat ca este cautat de politie pentru ca pietonul respectiv, dupa ce a ajuns acasa, indemnat de rude s-a intors la locul faptei si a chemat politia si SMURD-ul, in dorinta obtinerii unor beneficii materiale. Pietonul a fost transportat la spital, iar de aici a fost trimis acasa pentru ca nu prezenta niciun semn de vatamare si nu i s-a eliberat CML. In declaratia data la politie, recunoaste ca nu a traversat regulamentar si nu s-a asigurat, dar permisul tatalui meu a fost retinut fara sa i se spuna pe ce perioada sau sa primeasca o dovada de circulatie.
  In ianuarie, tatal meu merge din nou la politie sa afle ce se intampla pentru ca are nevoie de permis in cadrul serviciului, raspundul primit fiind ca trebuie sa astepte pentru ca politia nu stie cum se aplica procedurile noului cod. Revine peste o saptamana si este trimis sa caute pietonul si sa se prezinte cu acesta la politie. Dupa o saptamana il gaseste, cautandu-l personal, se prezinta cu acesta la politie si este trimis sa ii scoata CML pe banii personali. Dupa cererea intocmirii CML-ul deja platit, i se spune ca nu are cum sa i se elibereze asa ceva, ci doar o expertiza, o hartie. De atunci au trecut inca 3 saptamani si pe 11 martie se fac 3 luni de la suspendarea permisului si a dreptului de circulatie fara a primi pana acum vreun raspuns.
  Exista vreo cale de a primi permisul inapoi mai repede? Au dreptul sa il retina mai mult de 3 luni daca pana acum nu s-a solutionat nimic?

 59. Buna ziua . Am si eu nevoie de un sfat , o indrumare . Am fost prinsa ruland cu viteaza de 104 km/h de un radar montat pe o masina neinscriptionata, in localitate , mentionez ca eram in depasire . Mi-a fost suspendat permisul pe o durata de 3 luni . Pot da examenul pentru reuperarea permisului dupa 30 zile , tinand cont ca acum 1 an jumatate mi-a mai fost suspendat permisul pentru depasire pe linie continua pentru 30 zile ? Pot ataca cumva in instanta ? Am nevoie de avocat ? Cum se procedeaza ?

  Mii de multumiri

 60. Va salut!va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns..in data e 4 feb 2014 am fost ‘prins’ de politie cu un autovehicul pe drumurile publice,dar de fapt masina nu era in mers,era oprita pt ca am un senzor defect si cineva ma impingea,eu bausem cu o seara inainte si in ziua aceea 5 beri,domnii politisti au oprit langa mine cand ma dadusem si eu jos si impingeam si m-au luat la sectie spunandu-mi sa scriu ca am fost oprit in trafic,ca dc nu scriu asa,imi agravez situatia,in sfarsit,am scris asa in declaratie,mi-a iesit in alcooltest 1,22 in aerul expirat,inca nu am fost sa vad cat este in sange,ca mi-au recoltat si doua probe,ce solutie credeti ca exista?se judeca dupa noul cod penal si ce pedeapsa credeti ca-mi va da?sau poate aveti dvs.alta solutie.Va multumesc daca imi veti raspunde!

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 61. Buna ziua! Am fost oprit de un echipaj si in urma alcooltestului mi.a rezultat 0,43 alcool in aerul expirat. Am fost la spital pentru recoltarea probelor biologice. Ce crede.ti ca as putea pati? Va multumesc

 62. Buna ziua,as vrea sa stiu ce pasi trebuie sa urmez mai trebuie sa fac scoala din nou. Amenda nu mi-a venit inca acasa. Multumesc mult Ora estimata: 08:30
  Complet: Pamânări/incidente 8
  Tip solutie: Soluţionare
  Solutia pe scurt: Judecătoria Constanţa Dosar nr. 20807/212/2013 HOTARARE 24.10.2013 În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 rep. cu aplicarea art. 320 ind. 1 C. proc. pen. , condamnă inculpatul NAUM DANIEL (…) la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În baza art. 81 C. pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei de 8 luni închisoare pe o durata de 2 ani şi 8 luni, termen de incercare stabilit conform art. 82 C. pen. În baza art. 359 C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C. pen. a căror nerespectare, are ca urmare revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art. 71 alin. 2 C. pen. interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II si lit. b C. pen. În baza art. 71 alin. 5 C. pen. suspendă executarea pedepselor accesorii a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II si lit. b C. pen. pe durata suspendării condiţionate a executarii pedepsei inchisorii. În baza art. 191 alin. 1 C. proc. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de statul român, în prezenta cauză. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în sedinţă publică, azi, 24.10.2013 Preşedinte,
  Document: Hotarâre 1254/2013 24.10.2013

 63. buna seara am si eu o intrebare in 09.09.2013 sa definitizat procesul in urma careuia am primit 8 luni cu suspendare si nu mai stiu sigur cred ca 2ani si 8 luni cu incercare in urma a doua fatpe coerente conducerea pe drumurile publice cu numere rosi expirate si cu dovada retineri permisului expirata dar cu drept de prelungire asi’ vrea sa stiu daca pot recupra permisul dupa cele 8 luni sau trebuie sa astept sa sa ma reabilitez adica 2ani si 8 luni.va multumesc foarte mult tin sa precizez ca am intrebat si am si angajat un av….dar din pacate nimeni nu mi-a raspun datorita faptului ca sa schimbat codul rutier astept un raspuns mai indetaliat daca se poate. va multumesc inca o data !!!

 64. Circulatia pe drumurile publice cu un autovehicul care nu are drept de circulatie in Romania.
  am cumparat o masina de la un oarecare, nu am nume. l-am gasit pe internet. Masina era era inmatriculata in Spania, mi s-a facut un contract de V-C, intre mine si poprietarul din carte, nefiind el, nu la un notar, o foaie scoasa la imprimanta! M-a oprit politia si mi-a zis ca asigurarea si itp nu erau valide, erau false. mi s-a intocmit dosar penal pentru infractiunea mai sus mentionata! Am deja 5 luni de cand e luat permisul, ce pot face sa il recuperez mai repede? mi s-a dat la retinerea actelor dovada fara drept de circulatie, am fost la parchet sa cer dreptul de circulatie, dar am fost refuzat! da-ti-mi o solutie, va rog!

  • am uitat sa mai aduag ceva. am fost chemat la inspectorat, am vorbit cu acel politist, am dat declaratie si la el in raport a scris cu propunere de N.U.P. pot apela la prezumtia de nevinovatie? tinand cont ca si acel politist a scris ca nu sunt vinovat? ce sanse am sa imi recuperez dreptu de a conduce? macar cu dovada! va multumesc!

  • Prelungirea SE POATE da doar daca considera procurorul. Nu este o obligatie, asta trebuie sa aveti si dvs. in vedere. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua,sotului meu ia fost retinut permisul pt 90 zile,deoarece a condus masina cu nr rosii expirate si avea o alcolemie de 0,32 in aerul expirat,el acum fiind plecat la munca in Anglia.Intrebarea mea est: dupa cele 90 de zile,eu pot sa merg sa ii ridic permisul? Bineanteles cu procura de la el??

 65. Buna ziua,
  am si eu o prolema, in data de 22.09.2013 conduceam un autoturism la care aveam montate placute de inmatriculare de ungaria P-uri. exemplu: P-05628
  Aceste numere sunt valabile pe teritoriul Uniunii Europene si au asigurare valabila pe termen de un an.
  Am fost oprit de catre domnii politisti care mi-au comunicat ca imi retin permisul de conucere motiv ca numerele le considera false, si m-au obligat sa demontez placutele de inmatriculare de pe masina, eu punand intrebari ca care e motivul sa demontez acele numere atunci ei mi-au sucit mainile la spate sa ma incatuseze daca nu dau jos rapid numerele de pe masina.
  Deja au trecut imediat 6 luni de zile de cand mi s-a retinut permisul de conducere si mi s-a facut dosar penal pt numere false si masina neinmatriculata, mentionez faptul ca politia din Oradea a depus verificare la autoritatile maghiare cu privire la provenienta si valabilitatea numerelor, raspunsul venit dovedit ca sunt in perfecta regula cu drept de circulatie.
  As dori sa stiu cat timp mai poate trece pana imi pot recupera permisul de conducere, pentru ca chiar nu am savarsit nici o infractiune .
  Multumesc anticipat.

 66. Buna seara, am si eu o nelamurire. Mi-a fost luat permisul de conducere prin luna Noiembrie pentru alcool. 0,67 in aerul expirat si 1,15 in scadere pana la 1.0 in sange. Pot face recalcularea dupa atata timp? Va multumesc

 67. ieri in 12.03.2014 am fost oprit in trafic si mi-a fost retinut permisul auto de Italia pentru alcoolemie de 0,51.Mi sa recoltat singe la spital si pe urma am dat o declaratie la politie.Va rog sa-mi spuneti pasii care trebuie sa-i fac ptr a nu i-mi trimite permisul in Italia ptr ca eu nu ma mai reintorc acolo.multumesc.

 68. Buna ziua,

  In data de 14.12.2013 am fost depistat in trafic cu alcolemie 0,48 in aerul expirat ..mi s-au recoltat probe de sange…de lapolitie inca nu am primit rezultatele la sang ,dar am resuit sa aflu (sursa din interiorul politiei) care sunt rezultatele….0,8 prima proba si 0,65 ce de a doua…in aceste conditii nu cred ca se mai pune problema unui dosar penal…Va rog sa-mi precizati ce demersuri trebuie sa fac sa-mi pot recupera permisul. Va multumesc

 69. La data de 11 decembrie 2013 tatal meu a oprit la o trecere de pietoni aflata la o intersectie aglomerata din centrul orasului. Dupa ce a dat prioritate pietonilor aflati pe trecere a vrut sa plece si in momentul punerii in miscare a masinii a sarit in fata un pieton, pe care l-a impins, aceasta alunecand. A coborat, a intrebat daca il poate ajuta, daca a patit ceva, dar acesta s-a grabit sa plece adresandu-i tatalui meu injurii, fara a vrea sa comunice.
  Fiind in timpul serviciului, presat de sef, timp si aglomeratie, a plecat mai departe. Dupa aproximativ o ora este anuntat ca este cautat de politie pentru ca pietonul respectiv, dupa ce a ajuns acasa, indemnat de rude s-a intors la locul faptei si a chemat politia si SMURD-ul, in dorinta obtinerii unor beneficii materiale. Pietonul a fost transportat la spital, iar de aici a fost trimis acasa pentru ca nu prezenta niciun semn de vatamare si nu i s-a eliberat CML. In declaratia data la politie, recunoaste ca nu a traversat regulamentar si nu s-a asigurat, dar permisul tatalui meu a fost retinut fara sa i se spuna pe ce perioada sau sa primeasca o dovada de circulatie.
  In ianuarie, tatal meu merge din nou la politie sa afle ce se intampla pentru ca are nevoie de permis in cadrul serviciului, raspundul primit fiind ca trebuie sa astepte pentru ca politia nu stie cum se aplica procedurile noului cod. Revine peste o saptamana si este trimis sa caute pietonul si sa se prezinte cu acesta la politie. Dupa o saptamana il gaseste, cautandu-l personal, se prezinta cu acesta la politie si este trimis sa ii scoata CML pe banii personali. Dupa cererea intocmirii CML-ul deja platit, i se spune ca nu are cum sa i se elibereze asa ceva, ci doar o expertiza, o hartie. De atunci au trecut inca 3 saptamani si pe 11 martie se fac 3 luni de la suspendarea permisului si a dreptului de circulatie fara a primi pana acum vreun raspuns.
  Exista vreo cale de a primi permisul inapoi mai repede? Au dreptul sa il retina mai mult de 3 luni daca pana acum nu s-a solutionat nimic?

  • Este un dosar penal poate sa fie retinut si 3 ani nu 3 luni. Din pacate asta este procedura si daca nu va angajati un avocat catre perioada aceea se indreapta si permisul in retinerea politiei. In fine, pe noul cod penal puteti scapa cu o renuntare la urmarirea penala, ceea ce este foarte favorabil. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 70. In data de 02.03.2014 ma aflam intr-o parcare in fata unei sectii de politie inchisa la un capat si delimitata cu semnul de interzis iar la intrare cu doua astfel de semne in timp ce am dat cu spatele sa ies din acea parcare am acrosat o masina parcata regulamentar.M-am coborat din masina cu prietenul care se afla in dreapta sa vedem ce s-a intamplat iar in timp ce stateam langa masina a iesit din sectia de politie un agent care ne-a spus sa ne luam actele si sa mergem in sectie.dupa aproximativ 15min a venit un echipaj de la rutiera care m-a intrebat daca doresc sa sflu in etilotest ocazie cu care i-am refuzat,intrebandu-i ce calitate procesuala am si ce infractiune am savarsit daca ma aflam langa masina la care nu mi s-a raspuns .Dupa care am fost condus la o unitate spitaliceasca sa mi se recolteze probe biologice unde am refuzat acest lucru pe motiv ca nu mi se aduce la cunostiinta ce fapta am comis.Nu am dat nici o declaratie atat eu cat si prietenul meu am refuzat sa primesc dovada.Ce e de facut in cazul acesta intrucat ei mi-au retinut doar infractiunea de refuz de recoltare de probe biologice si nu si conducerea pe un drum public sub influenta bauturilor alcoolice.

 71. buna ziua in 2011 am fost prins conducand cu o alcoolemie de 0,98 in aerul expirat proba de singe am refuzato am fost invatat sa iau dela medicu de familie o adeverinta precum ca am fobie la ace dar dela politie a zis ca e falsa si ma bagat la un fel de uzdefals refuz de probe si conducere baut dar din 2011 si pina azi tot intreb la politie si avocatu si zice sa astept ba sa schimbat procuroru mia cerut expertiza la imele pt. refuz de probe dar nu are bani politia sa platesca si sa astept ce trebuie sa fac sa vad imi anuleaza premisu sau ce se intimpla va multumesc astept un raspuns

  • Buna ziua stimate domn. In legatura cu problema dvs. intradevar ati comis o alta infractiune, nu destul ca era una. In tot cazul, daca aveti aparator va sfatuiesc sa discutati cu acesta, probabil ca nu af acut nimic daca a durat atat. Mult succes, cu stima,a v Cuculis 0722298011

 72. buna ziua am si eu o intrebare me-au retinut permisul de conducere cat b. pe 90 zile dar lucrez pe camion cum osa conduc acum osa astept sa treaca 90 zile sau o sa-mi dea o dovada? Multumesc!

 73. La recalculare mi-a iesit alcoolemia 0,9 mg / mie, va rog sa-mi spuneti , pot sa scap fara permisul anulat, si poate DL. Procuror, daca nu am avut antecedente pana acum, sa-mi dea N.U.P-ul, ?
  Va multumesc ptr. raspuns

  • Buna ziua. Nu mai exista NUP exista doar CLASARE sau renuntare la urmarirea penala. Exista si varianta renuntarii la aplicarea pedepsei insa asta este pe fondul cauzei. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 74. Buna ziua ,
  Pe data de 10/11/2012 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru o alcoolemie de 0,53 in aerul expirat ,si implicarea intr-un accident rutier fara victime , politisti eliberandumi o dovada fara drept de conducere .
  An prezent dosarul este la parchet , pot cere eliberarea unei dovezi provizori pana la terminarea cercetarilor , daca da cui trebui sa ma adresez ? iar daca nu ce pot sa fac , in afara faptului ca astept , mai ales ca acel permis de conducere a platit facturile acasa
  VA MULTUMESC

  • Dovada prealabila nu se poate cere fiindca erati baut. Daca ne interesam corespunzator de cazul dvs. poate puteti iesi cu o renuntare la urmarirea penala dupa noul cod de procedura penala. Eu cred, desi nu exista pana la acest moment, practica, sa ajungeti si la un acord de vinovatie.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 75. buna seara!In data de 05 decembrie 2013 am pierdut recursul la procesul verbal dar nu am stiut ca nu se mai trimete acasa nimic si nu mam prezentat la timp sa depun permisul.Mentionez ca am primit acasa o hartie ca mi-a mai adaugat inca 30 de zile la suspendarea de 60 de zile.Am depus permisul pe data de 15.01.2014Ce este de facut?Multumesc!

 76. Buna ziua
  Va rog muult am nevoie de un raspuns din parte dvs
  Sotul meu a fost oprit de un echipaj de politie,el conducand o masina pe care o reparase,cu numere Bulgaria..nestiind ca aceasta nu are acte la ea..I s-a luat permisul..acum pe 3 Aprilie se implinesc 2 luni..nu stim nimic..pentru cat timp..ce se intampla..absolut nimic..unde ne putem interesa?ce este de facut?Precizez ca este pt prima data cand trecem prin asa ceva..el nemaiavand abateri…Multumesc! Stima,

  • Buna ziua stimata doamna. Am discutat cu dvs. personal la telefon si din cate stiu a fost stabilita si o programare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 77. Bună seara, în data de 23 martie, am fost oprit și testat pt alcoolemie iar rezultatul a fost de 0,32 în aerul expirat. Mi a fost reținut permisul pt 90 de zile. Menționez ca am refuzat recoltarea de probe de sânge. Întrebarea mea este:pot sa dau examen și sa îl reduc la 1 luna de zile? Va mulțumesc anticipat

 78. salut.in noiembrie 2013 am avut un accident cu victima pe trecerea de pietoni m-am impacat cu ea mi-a venit scoaterea de sub u.p. mi sa dat amenda si a zis ca il am suspendat pe 3 luni acum cand mam dus sa iau permisu nu mi la dat mi-a oprit copi dupa acte si sentinta de la parchet si a zis sa astept 30 de zile ca imi vine acasa ceva si sa ma duc cu ea la el.m-ar interesa ce se intampla cu permisu multumesc

 79. Buna seara , am si eu o intrebare la o alcolemie de 0.72 in aeru repirat ce pot primi dupa noul cod rutier, adica la ce anume m-as putea astepta , fiind la prima abatere nemai avand probleme cu politia pana acuma…Multumesc!!

 80. mi sa zis de catre politistu care se ocupa de caz ca ar fii 3/6 lunii cu sudpendare si anulare/sunspendarea permisului de conducere pe un an de zile maxim …este adevarat?

 81. Buna ziua, in 13 ianuarie fiul meu a facut un accident din vina lui, pentru neacordarea de prioritate intr-o intersectie, loviind un autovehicol. Posesorul acestuia dupa ce au facut amiabila, a rupt-o, a chemat salvarea si a fost internat la urgenta pentru 5 ore….neavand nimic grav….doar sperietura si batranetea. Baiatului i s-a retinut carnetul pentru 90 de zile si abia astazi 25 martie dosarul a plecat la procurorul de sector( cel pe care l-a lovit nu a facut plangere la politie) In cat timp poate sa isi i-a carnetul inapoi? Multumesc si astept raspunsul dvs.

 82. buna ziua in 2011 am fost prins conducand cu o alcoolemie de 0,98 in aerul expirat proba de singe am refuzato am fost invatat sa iau dela medicu de familie o adeverinta precum ca am fobie la ace dar dela politie a zis ca e falsa si ma bagat la un fel de uzdefals refuz de probe si conducere baut dar din 2011 si pina azi tot intreb la politie si avocat si zice sa astept ba sa schimbat procuroru mia cerut expertiza la IML daca refuz expertiza ce se poate intimpla, daca nu ma ma-i prezint la politie se poate judeca si in lipsa cum trebuie sa procedez sa se claseze cazu VA MULTUMESC

 83. Buna ziua. Mi-a fost retinut permisul de conducere pe 90 de zile pt depasirea vitezei cu peste 50km/h decat limita legala.Momentan am primit dovada pt 15 zile.Lucrez afara pe camion. Este vreo pozibilitate de a-l obtine mai repede.Multumesc mult

  • Da, in functie de situatia PERSONALA. Daca sunteti de ex. somer sau o activitate sa spun neimportanta nu se justifica, in cazul in care aveti o functie importanta spre ex, puteti cere reducerea perioadei, sau daca el este absolut folositor pentru locul de munca. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 84. va salut ,in decembrie 2012 am avut un accident fara victime,eu am fost luat de smurd si dus la spital unde 2 politisti ma asteptau pt probe . din cauza socului si traumatismelor picior rupt,traumatism cranio facial si multe altele nu imi amintesc mare lucru.politistii si doctorii spun ca eram lucid si vorbeam cu ei refuzand sa dau probe biologice alti martori spun ca eram ,,planta,,,.in acest moment dosarul este la procuror …….ce sanse de achitare am ? va multumesc

  • Nu stiu in acest punct. Trebuie vazut dosarul si daca printr-un mod se poate demonstra asta, se merge pe clasare, renuntare la urmarire, etc. In orice caz, trebuie vazut dosarul. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 85. iIn data de 04 iulie 2013 am fost opit in trafic de un echipaj de politie in italia zona Perugia am fost controlat acte ,documente, diagrame tahograf * precizez ca eu lucram pe un camion de mare tonaj in italia+ . Dupa control politia a spus ca am defectiuni la tahograf si trbue sa mi retina permisul de conducere 15 zile, mi a intomit un proces verbal pe care a scris ca pot sa conduc camionul pina la garaj .pina aici OK i am intrebat de unde pot sa mi iau permisul dupa cele 15 zila au spus ca de la Prefectura de PERUGIA SERVICIUL PERMISE.Dupa citeva zile seful meu italian fiind sa interesat la serviciul permise,eu nu vb prea bine italiana,mi a zis ca de fapt mi la retinut pe 2 luni adica pe 04 septembrie 2013 sa merg la Perugia sa mi l ridic, pe 04 septembrie am mers la Perugia iar cei de acolo mi a zis ca l au trimis la consulatul Roman de la Roma,am sunat la consulat iar cei de acolo au zis ca lau trimis in tara,fiind permis romanesc,iar in tara nu a ajuns chiar ieri 25 03 2014 am fost la politie sa vad daca a juns.va rog frumos,sa mi suneti ce pot face,mentionez ca soferia este meseria mea .VA MULTUMESC

 86. Buna ziua ,mi s-a suspendat carnetul pe 60 zile pentru parcare neregulamentara si 519 lei amenda in proces se specifica ca am circulat pe contrasens eu fiind oprit in fata unui magazin ce pot face in acest caz va rog sa ma indrumati ce se poate face.Multumesc.

 87. buna seara numele meu este ioan acum o saptamana ma oprit politia rutiera si r.a.r am avut probleme la directie.au luat certificatul . permisul pt 90 zile si amenda 760 .eu am avut premisul perschimbat in spania ,acolo nu am avut incidente .eu nu mai plec din Romania dar permisul e pe spania .cum pot sa imi recuperez permisul
  .acum am dovada 15 zile .am facut o cerere sa nu fie trimis in spania
  as vrea sa va intreb daca in cazul meu mai pot face ceva ppt ca politia mia spus ca nu au cum sa ma verifice daca eu am avut incidente in spania . eu nu am mai fost in spania de5 ani va multumesc

 88. Buna ziua
  Duminica seara la ora 23 23.03 2014 aveam masina pe alee secundara la mine in cartier la colt in fata magazinului,de unde am cumparat tigari. agentii de la BOP au declarat ca am vrut sa le ofer o cafea si ca am spus ca am baut 3-4 beri fiind ziua mea.Apoi au facut sesizare simtindu-ma baut ca m-am suit la masina si am condus 10 metri pe alee,care era cu sens unic,circa 10-15metri.
  Acestea leam aflat ulterior din PV al 2-lea.Dupa 3 -4min de la sesizare a venit Rutiera si m-au gasit la volau cu masina stationand(conform primului PV) ,M-au pus sa suflu ,a iesit 0,91,m-au dus la sange, 2,05 ,1,95 a iesit in sange.
  Ce ma sfatuiti sa fac sa fac?

  • Sa va gasiti urgent un aparator fiindca asta nu este un dosar de care scapati. Poate fi si cu executarea pedeapsa. O zi buna. av Cuculis 0722298011

 89. buna seara’am forost oprit d un echipaj d pol cu o alcoolemie d 0,48 in aer’iar la sange 1,15 iar a doua 1”ce ma sfatuiti’??care sunt consecintele?

 90. Salut am si eu o problema asemanatoare pe data de 6.10.2013 mi s-a suspendat permisul de conducere eliberat de autoritatile Spaniole, cu o alcolemie de 1 la mie in aer expirat, am platit probele la medicina legala mi-am angajat avocat dar cat se intarzie cu astfel de cazuri au trecut 6 luni de atunci si nu am niciun rezultat de nicaieri, niste sfaturi? Cei care sunt in tema.

 91. Buna ziua! Azi sunt 21 zile de cand NU mi-a ajuns permisul de conducere. Ce pot sa fac? Am promovat examenul traseu in data de 10 martie. Va multumesc!

 92. BUNA ZIUA DL AVOCAT AM SI EU O INTREBARE
  PE DATA DE 24 -01-2013 A INCEPUT URMARIREA PENALA PT ALCOOL 0.83 IN AER SI 1.2 LA PRIMA PROBA DE SANGE A DOUA DUPA O ORA 0.59 A TRECUT MAI BINE DE 2 ANI SI URMARIREA PENALA NU SE MAI TERMINA CE POT SA FAC???DE FIECARE DATA CAND MA PREZINT CU MARTORI NU SE PREZINTA MARTOUL LOR SI TOT ASA SE AMANA POT FACE CEVA ???AS DORI SA STIU CUM SE TERMINA PROCESUL ASTA SA POT SA STIU SI EU CE SA FAC …

 93. Buna ziua. Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 zile pentru trecere la nivel cu calea ferata când se lasau barierele. As vrea sa stiu daca pot sustine examenul pentru redobândirea permisului la 30 zile. Am permisul de 13 ani si nu am mai avut incidente de acest fel. Stiu ca nu este o scuza dar ma grabeam cu copilul la un stomatolog. Multumesc.

 94. Buna dimineata,pe data de 21 februarie 2014 am fost oprit in trafic de un echipaj de la rutiera,in urma testarii cu aparatul etilotest a iesit 0,41 mg ,am fost dus la spital pt probe,la prima proba mi-a iesit 0,85 si la a doua 0,77 mg,intrebare mea este : de cand incepe suspendarea?de pe data de 21 februarie sau de cand au venit rezultatele la probe?multumesc anticipat

 95. buna ziua!mi-a fost suspendat permisul pentru radar pe DN1, directia sebes-sibiu , am depasit viteza limita pentru a nu-mi fi suspendat permisul cu 3km (153km/h), am contestat in instanta procesul verbal , am angajat un avocat care din nefericire nu s-a prezentat nici la instanta de fond unde am pierdut procesul ,dar nici la tribunal unde am facut recurs. Intr-un final mi-a venit acasa comunicarea si evident am mers sa-mi predau permisul la politie,sa pot beneficiia de examenul de redobandire,intrucat ,in ultimii doi ani nu am avut nici macar o abatere,INSA AGENTUL RESPECTIV mi-a spus ca ar fi trebuit sa merg la tribunal dupa definitivarea procesului si in decurs de 15 zile sa predau documentul in cauza , ALTFEL PERIOADA DE SUSPENDARE MI SE PRELUNGESTE CU O LUNA.Intrebarea mea este mai am ceva de facut ….acum incerc sa contest hotararea tribunalului la Inalta Curte si va intreb mai pot sa fac acest lucru avand in vedere ca dosarul meu s-a intors la Judecatoria Saliste unde a fost procesul pe fond…si daca pot sa mai obtinun certificat de grefa….Multumesc anticipat!

 96. Mi-a fost supendat permisul pe o perioada de 30 de zile pentru nerespectarea culorii rosii a semaforului desi am trecut pe galben.Intrebarea mea este daca pot face contestatie la politie???

 97. Buna ziua. Am fost prins de politie coducand o masina cu permis de conducere cat A, scoala de soferi o terminasem si luase si sala….mai erau 4 zile pana sa dau orasul…..dar in acest timp am fost prins……mia fost retinut permisul cat A de catre politist……..
  Intrebarea mea este……pot da in continuare orasul? Daca il iau imi va elibera noul permis cu ambele categori de conducere chiar daca permisul actual este retinut?
  Daca ma aleg doar cu o amenda penala …….raman in posesia permisului de conducere?
  Cu respect……

 98. Buna seara. Ma numesc Constantin Serbu sunt posesorul unui permis de conducere emis de autoritatile Romane in anul 1992. Lundu-mi rezidenta in Grecia autoritatile elene, l-au retinut pe cel romanesc si mi-au eliberat unul grecesc. . In Romania mi-a fost suspendat pt 30 de zile si a fost trimis in Grecia(KALAMATA). EU MOMENTAN SUNT IN UK ,CUM AS PUTEA INTRA IN POSESIA PERMISULUI EU NEPUTAND AJUNGE IN GRECIA??

  • Prin mandatar. Cred ca aici se aplica legea elena si nu va pot spune ce ar fi de facut pe teritoriul lor si ce forma de imputernicire accepta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • buna seara.am si eu o intrebare.mi a fost luat permisu pt neacordare de prioritate pe 30 zile si amenda de 390 lei,trebuie sa platesc amenda ca sa pot ridica permisu ?

 99. Buna ziua,pe data de 25.03.2014 am fost implicat intr-un accident din care nu au rezultat pagube materiale,drept pentru care nu am anuntat la politie.Ca dovezi am pozele masinii pe care am lovit-o.Zilele trecute am primit citatie cum ca trebuie sa ma prezint la sectia de politie accidente usoare.Am fost ieri acolo,am dat declaratie cum ca am fost implicat in accident doar ca nu sau produs pagube,fiind sanctionat cu amenda de 340 lei pentru nerespectarea distantei/ neprezentarea la sectia de politie si suspendarea permisului pe 30 zile.Ce as putea face in aceasta situatie?

 100. Buna ziua ! Am si eu o nelamurire si stiu ca ma puteti ajuta cu un raspuns….Sunt posesor al unui permis de conducere de 4 luni ..mi-am cumparat o masina cu numerele de Germania expirate ..A doua zi de la data cumparari ,dornic sa vad cum se misca masina am dat exact o tura de blok …moment in care am fost oprit de cei de la politie ..au vazut placutele cu data expirata ..Am mers la sectia de politie mi sa facut doasar penal ..permisul a fost retinut ….Intrebarea mea este …este posibil ca permisul sa-mi fie anulat ,,tinund cond ca il am de 4 luni ..daca nu cam cat poate dura procesul? Va multumesc cu Stima

  • Buna ziua stimate domn. Stiu ca am discutat si telefonic, v-am dat toate detaliile si da este posibil sa fie anulat doar la cerere. Tinand cont de faptul ca infractiunea este una cu pericol social scazut, nu. Av. Cuculis 0722298011

 101. bua seara.a,si vrea sa stiu ce se va intimpla la cazul meu.am fost pris cu o alcoolemie de 0,85 in aer,prima data pt ca am avut si a doua oara 0,73 in aer,.deci doud dosare peale in 2 ore.nu am avut nici o abatere pia acum ,.sunt foarte stresat,.ce o sa patesc?nu sunt daune,nici victime,multumesc la dumezeu.data faptei 23 martie 2014.am fost cooperant. va multumesc.ce sa fac?am gresit.

  • Buna ziua, in primul rand trebuie sa fiti foarte atent fiindca este extrem de grav ce ati facut dvs. Trebuie vazut dosarul penal in primul rand. O zi buna, av Cuculis 0722298011

 102. Buna ziua as dori sa stiu daca permisul de conducere ce il am din 2005-2015 este valabil pe teritoriul Republica Ceha?sunt aici de 4 ani sunt castorit aici am rezidenta aici pe 10 ani,ce informatie imi puteti da.
  va multumesc

  Cu stima.

 103. Buna sera,

  Anul trecut in luna septembrie am fost retinut de catre o masina de politie de sectie (circa) in fata blocului meu, acestia constatand ca am baut au chemat rutiera. Am suflat in etilotest am avut 0.82. Am fost la IML si mi-au prelevat sange, la prima proba mi-a iesit 2.00 iar la a doua 1.80. As dori sa fac recalculare insa am inteles ca in baza noului cod penal nu se mai poate face recalculare si ca se iau de baza aceste doua probe. Va rog sa imi spuneti daca este asa si daca da, ce se poate intampla si in cat timp imi pot recupera permisul? Va multumesc!

 104. buna seara.
  va rog frumos as avea si eu o intrebare…
  fiului meu pe 24 noembrie 2013 i-a fost retinut permisul de conducere cu o alcolemie de 0,6 in aer respectiv 1,1 0,9 in singe,acum dosarul este pe rol avind un termen.s-a facut acel acord si procurorul a propus o amenda penala de 4000 lei
  intrebarea este :
  o sa-i anuleze permisul sau o sa s-ai suspende dreptul….si daca il anuleaza care este perioada dupa care poate sustine din nou ex de redobindire?
  va multumesc anticipat.

  • Buna ziua si ma bucur ca Noul Cod penal functioneaza foarte bine. Fata de acordul devinovatie, daca instanta il gaseseste pertinent il va admite exact asa cum a propus procurorul si anume cu o amenda penala de 4000 de lei. Totusi, sa nu uitati ca va ramane cu cazier. O zi buna, av Cuculis 0722298011

 105. Buna ziua, in urma unei depasiri peste linia continua mi-a fost suspendat permisul o luna de zile, acest termen a trecut. Voi primi permisul prin posta sau trebuie sa merg eu la politie?
  Mentionez ca acest lucru sa intamplat in judetul BN si eu locuiesc in CJ.

 106. Buna ziua.Mi-a fost anulat permisul pentru alcol in noiembrie 2012.in septembrie 2013 sa terminat procesul si am primit pedeapsa de 6luni cu suspendare.intrebarea mea este cand pot sa dau redobandirea? pot sa dau pt.redobandire luna aceasta?

   • Buna ziua.in septembrie 2013 procesul sa terminat,mia fost anulat permisul si am primit pedeapsa de 6luni suspendare si 2ani reabilitare.cum procedez si cand pot sa-mi recuperez permisu?astept raspunsul dumneavoastra.va multumesc

 107. buna ziua…in decembrie 2012 am avut un accident si eram sub influenta alcoolului.in urma probelor biologice mi a rezultat 1.20 in scadere 1.10 abea anul asta am avut proces in ianuarie si sa terminat cu amenda penala pe care am achitat o imediat dupa primirea instiintarii. permisul nu l am mai avut din momentul accidentului. ce trebuie sa fac pentru a mi recupera permisul? trebuie sa astept 6 luni?1 an? sau pot mrge la seful circulatii a judetului sa cer o recalculare a perioadei din momentul in care mi a fost luat permisul si pot merge la examen? nu stiu nici care este situatia permisului daca e anulat sau suspendat? va rog dati mi un sfat.

  • Buna ziua. Dupa termenul de incercare il puteti ridica. In cazul amenzii nu este cazul de termen de incercare insa veti avea cazier ce se reabiliteaza de drept dupa un an. Mergeti cu sentinta de condamnare si ridicati permisul, asta daca instanta nu a dispus anulare . Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • cataline cam cat a fost amenda penala?asta numai daca poti sa spui. stiu pe cineva an situatia ta care a primit cam mult 6000 lei acu ff recet .tu din pacate ai permisul anulat si poti sa redobandesti altul prin examen dupa sase luni din momentul cand a fost scrisa amenda. nu cred ca ati cere chitanta la dosar da e bine ca ai platito altfel te executa silit si daca nu are ce sa ati ia te leaga cu siguranta,/

 108. Buna ziua, in septembrie 2013 am condus băut la echilotest 0,80 in sânge 1,4 și 1,5 dosarul se afla încă la poliție. Imi vor anula permisul???va multumesc

  • Exista si posibilitatea aceasta daca procurorul o cere sau daca se ajunge la concluzia ca reprezentati interes public sau vechiul pericol social.av. Cuculis 0722298011

 109. in luna iulie 2013 mi sa intocmit dosar penal pentru accident rutier cu victime.am sunat la biroul de circulatie rutiera Brasov si mi s a zis ca dosarul sa depus in 5 03 2014 la parchet.am sunat la parchet si mi sa zis ca dosarul meu nu a fost inregistrat acolo.mentionez ca nu sunt din judet si permisul mi a fost retinut din iulie anul trecut.ce e de facut.multumesc anticipat

  • Stimate domn. In momentul in care se produce/constanta o infractiune, intocmirea dosarului penal se refera la o nota de constatare si permisul dvs. cu o copie a buletinului. Dosarul nu se trimite la parchet doar daca aveti calitate de deputat,notar, avocat,executor, functie publica etc. el merge la serviciul rutier urmarire penala si este in supravegherea procurorului. Asa cum am amintit, procesul poate dura foarte mult daca nu va interesati de dosar. De facut in prima faza ar fi aflarea nr. de dosar, oragnul de urmarire penala etc. Nu uitati ca o data cu modificarea codului penal, avem acces la dosar chiar din faza de UP. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 110. Buna ziua ! Am si eu o nelamurire si stiu ca ma puteti ajuta cu un raspuns….Sunt posesor al unui permis de conducere de 4 luni ..mi-am cumparat o masina cu numerele de Germania expirate ..A doua zi de la data cumparari ,dornic sa vad cum se misca masina am dat exact o tura de blok …moment in care am fost oprit de cei de la politie ..au vazut placutele cu data expirata ..Am mers la sectia de politie mi sa facut doasar penal ..permisul a fost retinut ….Intrebarea mea este …este posibil ca permisul sa-mi fie anulat ,,tinund cond ca il am de 4 luni ..daca nu cam cat poate dura procesul? Va multumesc cu Stima

 111. Buna ziua!am si eu o intrebare in legatura cu suspendarea permisului din cauza alcoolemiei am fost oprita in data de 20 ianuarie am avut o alcoolemie de 0.49 in aer expirat in urma probelor de sange la prima am avut 0.9 la cea de-a doua 0.7 in cazul asta cei de la politie m-au trimis sa platesc recalcularea la inml. am platit-o dar inca domnisoara de la politie nu s-a deranjat sa timita cererea de recalculare vroiam sa va intreb daca am vrob sansa sa imi iasa sub 0.8 in urma recalcularii mentionez ca am 24 de ani si permisul de 6 ani in care nu am avut nici un accident si in procesul verbal am declarat ca am baut 50 ml de wiskey in jurul orei 9 si inca 50 ml in jurul orei 12 eu m-au oprit la 2:45 doar ca plecasem de la servici si nu mancasem nimic in ziua respectiva.va multumesc pt raspuns

 112. in 20 decembrie 2013 am facut un accident fara victime fiind baut.mi-a iesit 0,65 la etilotest,am mers la spital de unde mi s-au recoltat probe biologice.am achitat toate pagubele dar intrebarea mea esteca au trecut 4 luni si nu am primit nimic.unde trebuie sa ma duc?sunt din Roman jud.Neamt

 113. bunaseara domnule avocat daca trec proba teoretica si practica al permisului de conducere pt cat. b. cum intru in posesia permisului si la ce perioada de timp o sa il pot detine . va multumesc .

 114. Bună ziua! Am primit rezoluția de la Parchet cu amenda administrativa de 900 lei si 100 lei pt. cheltuieli de judecata pt. conducerea unui autoturism cu numere expirate. Dar in aceasta nu este specificat nimic de suspendarea permisul de conducere. Menționez ca permisul a fost reținut si am circulat cu dovada prelungita pana in prezent. Cum ajung in posesia permisului? Exista posibilitatea ca permisul să se suspende după aceasta rezoluție? Mulțumesc.

 115. in 04 04 2014 mi-a fost luat permisul ca am condus cu numere rosii care au expirat pe 03-04-2014 .in timp ce mergeam sa scot al doilea rand de numere rosii .am primit o dovada de 15 zile pentru permis pot prelungi dovada?? Multumesc!

  • Buna ziua. dvs. aveti dosar penal, de prelungit la procuror il prelungiti insa eu cred ca trebuie sa aveti de grija la dosarul penal. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 116. buna ziua eu am condus un autovehicul neinmatriculat cu numere rosii expirate de pe un alt autovehicul…in prezent mi s-a intocmit dosar penal si mi-a fost retinut permisul de politistul care m-a oprit si pe care mi l-a predat procurorului de caz impreuna cu dosarul…mentionez ca nu am mai avut niciodata probleme penale….avocata mea mi-a spus ca politistul nu avea dreptul sa–mi retina permisul si ca va depune o plangere la procuror pentru restiturea lui din motiv ca respectivul nu avea dreptul de a-l retine….v-as ruga sa-mi spuneti care daca sunt sanse sa imi recuperez permisul si care ar fi acestea?cu respect…

 117. Buna ziua! pentru retinere permis in data de 25,02,2014 unei persoane in varsta de 61 de ani, fara antecedente, pt alcoolemie
  0,8 etilotest, 2,0 si 1,9 probe biologice, care sunt pedepsele ce se pot aplica? se mai accepta recalculare? multumesc

 118. am condus cu permisul suspendat ce sanse am la o amenda penala ami pot recupera prmisul anapoi mentionez caci trebuie sa ancep lucru an data de 12 06 2014 sunt sofer pe autobuz multumesc anticipat

  • Din ultima perspectiva a codului apreciez totusi ca se poate merge pe renuntare la urmarirea penala, adica sa capati fara cazier. Cu stima av Cuculis 0722298011

 119. buna ziua
  as dori sa stiu si eu dupa cat timp pot sa dau de permis ,mi-a fost anulat
  Solutia pe scurt: In baza art. 386 alin 1 c.p.p, schimba încadrarea juridică a faptei din infracţiunea prev de art. 87 alin 1 din OUG 195/2002 , in infracţiunea prev. de art. 336 alin 1 c.p. In baza art. 336 alin 1 c.p., cu aplicarea art 5 cp ; art 375 cpp si art 396 alin 10 c.p.p. . condamna inculpatul G.M. fiul lui I. şi O , născut la data de 20.02.1992 în Caracal, jud Olt, domiciliat în comuna R. , jud Olt la 8 luni închisoare. In baza art. 81-82 c.p. cu art. 5 c.p. şi art. 15 din Legea 186/2012 , dispune suspendarea condiţionata a executării pedepsei pe o durata de 2 ani si 8 luni ce constituie termen de încercare. Se atrage atenţia asupra dispoz art. 83 c.p. Obliga inculpatul la 300 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului.
  Document: Hotarâre 71/2014 14.04.2014

 120. Buna ziua, am fost oprit de catre politia locala pentru prezentarea documentelor, si ma intrebat daca am consumat bauturi alcoolice, am raspuns ca da, am suflat in etilotest si a iesit 1.05, am refuzat recoltarea de sange fiindumi frica de ace, am permisul italian, la ce ma astept si pe cat timp imi poate retine permisul de conducere, va multumesc, si astept un raspuns posibil!

 121. Buna seara! azi 15.04.2014 mi-a fost retinut permisul de conducere Romanesc in Italia pentr-u ca am facut o depasire pe o strada cu drum lateral pe proces scrie ca poate fi suspendat de la 30 la 90 de zile dar ei mi-au spus k maxim 30 de zile si ca mil va trimite in Romania cum pot proceda pentr-u al recupera si unde! Va multumesc

 122. IERI 14.04.2014 I-A FOST RIDICAT UNUI PRIETEN PERMISUL DE CONDUCERE IN ITALIA PENTRU DEPASIRE!!A PLATIT SI O AMENDA DE 320€!!MENTIONEZ CA ESTE SOFER PROFESIONIST SI CONDUCEA LA MOMENTUL RESPECTIV UN TIR!!
  CE POATE FACE PENTRU A INTRA IN POSESIA PERMISULUI??INITIAL I-A SPUS CA IL RETINE PT.10 ZILE CA APOI SA INTELEAGA CA PT 3 LUNI??!!
  MULTUMESC ANTICIPAT

 123. Buna. Am o intrebare, sunt in germania de 2 ani, ieri am circulat in afara orasului cu 45km mai mult de limita era 100, si ma prins radaru, politia germana poate sa iti suspende permisu, ce se intampla, il trimite in romania unde trebe sa il ridic personal.va rog sa imi raspundetu. Va multumesc!

 124. Buna ziua,in cazul anularii permisului de conducere pentru infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002) art. 87 al. 5 OUG 195/2002,am primit o sentinta de 1 an si 6 luni cu suspendarea conditionata a executarii.
  Va rog sa-mi spuneti cand ma pot inscrie din nou la examenul pentru permisul de conducere.
  Va multumesc anticipat

 125. buna ziua am si eu o intrebare.am condus pe drumurile publice un autovehicul cu o alcolemie de 0,56in aerul expirat si1,25 in sange,facand si acident fara victime si pagube.mam prezentat la audierea unui procuror si am recunoscut apoi am fost chemat si la tribunal si la fel am recunoscut.am primit pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare si anularea permisului,plus o amenda de 800 ron.si acu as vrea sa stiu trebuie sami fac scoala de soferi din nou ca sami recapat permisu?va rog datimi un raspuns

 126. Buna ziua in 08 04 2014 mia fost retinut permisul pentru alcol 0,57 in aerul exp am fost la spitalul sf pantelimon bucuresti mi sau recolta doua probe de sange la interval de o ora inca nu am primit rezultatele la sange mentionez ca politistul mia spus ca ori sa ma sune un coleg care preia cazul in trei patru zile , am baut doua kile de apa inite de prima recoltare si dupa aia miam bagat doua perfuzii pe vena ma ajuta cu ceva?

 127. Buna ziua , mentionez ca acum o luna am fost oprit in trafic de un echipaj de politie rurala , fiind prins de catre acestia conducand cu permisul suspendat pe trei luni (pentru depasirea vitezei legale cu 63 km/h), acestia m-au luat la sectie , m-au pus sa dau niste declaratii , m-au rechemat a doua zi , si unul din agenti mia aratat niste hartii , spunand ca e dosar penal si ca e posibil sa scap doar cu o amenda administrativa .Ingrijorarea mea este ca de atunci nu am mai primit nici un raspuns …nu stiu daca dosarul a fost trimis , nu stiu daca cineva se ocupa de acel dosar .Intrebarea mea este , daca dupa expirarea celor trei luni , nu primesc nici un raspuns , pot sa imi i-au permisul inapoi ? nu stiu , macar pana se rezolva dosarul ,sau pot sa cer o dovada inlocuitoare pana la rezolvarea dosarului ?

   • Va multumesc pentru raspuns si va mai deranjez cu doua intrebari ,o sa primesc vreo instiintare acasa cu referire la acest dosar ? E posibil ca dosarul sa nu fi ajuns inca la Parchet , de doua luni ?

     • Asta ar insemna ca daca dosarul nu ajunge pana imi expira mie dreptul de a conduce 90 de zile , sa pot sa imi ridic permisul fara probleme si apoi cand va ajunge la parchet sa imi suspende iar permisul?

   • mi sa intocmit dosar penal pentru furt.dar a fost o neintelegere intre partea vatamata si mine. a doua zi iam inapoiat obiectul iar el sia retras plangerea
    .acestea sau intamplat acum doua saptamani.eu am dosarul pentru examen auto intocmit din septembrie anul trecut.am sustinut odata orasul in februarie,in concluzie mai pot sustine examenul auto.mii de multumiri anticipat

 128. Hristos a inviat! Domnule avocat ,am si eu o problema de suflet; fiul meu, care a implinit 21 de ani in luna martie, a avut nefericita experienta de a fi prins vineri seara, dupa un incident in trafic9s-a ciocnit usor) de un alt sofer…initial cazuseara la intelegere,sa-i dea asigurarea,intrucat masina aceluia,era doar putin atinsa,a noastra ceva mai rau,dar nu asta conteaza. probabil acel sofer si-a dat seama ca baiatul a baut si n-a mai vrut. a fost dus la politie si la testarea cu alcool-test i-a iesit 0,54 alcool in aerul expirat. bause doua pahare de bere la pranz, dar a manca ciorba de miel cu otet si sarmale cu varza acra. Nu a plecat sa se plimbe baut,s-a dus sa ajute pe cineva, fiindu-i jena sa refuze,desi era in timpul liber. A fost dus la spital si i s-au luat probe de sange. Ce putem face sa-l ajutam?..menionez ca are permis de cat B din anul 2011 si apoi a luat C+E. Nu are abateri,e un copil model, lucreaza la primarie si are nevoie de permis si mai mult,vrem sa evitam un proces si un eventual cazier,care i-ar strica ascensiunea in cariera?! Ce solutii ne dati?

  • Buna ziua stimata doamna. In legatura cu problema dvs. cred ca primul pas este sa porneasca urgent catre INML sa plateasca analizeze si sa vada cat iese aloolemia in sange. In mod normal 0.54 in etilotest, nu e o veste buna fiindca o sa fie 1 in sange sau chiar si mai mult. Din experienta cu Noul Cod Penal si procedura penala, va spun ca 90% ar trebui sa scape FARA cazier si pedeapsa. Evident lucrurile nu vin de la sine si trebuiesc facute demersuri in acest sens. Cu stima, av CUculis 0722298011

   • Buna seara d-le avocat!..din pacte,lucrurile s-au terminat abia acum,si cum nu se poate mai rau pt.copilul meu…pe scurt, acesta este sentinta….,, Şedinţe
    08.10.2015
    Ora estimata: 8:30
    Complet: C5 CAMERĂ PRELIMINARĂ/FOND
    Tip solutie: Soluţionare
    Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1) C.pen. cu aplicarea dispoziţiilor art. 396 alin. 10) C.proc.pen. condamnă pe inculpatul X la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În baza art. 66 alin. (1) lit. a) b) şi i) C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a conduce orice fel de autovehicul pe o durată de 3 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. În baza art. 93 alin. (1) C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenu