Etilotestul Drager Si Aparatul Drager DrugTest Posibil Neconforme

Cat de sigure sunt aparatele etilotest Drager si Drager DrugTest si daca ele pot fi contestate.

Cati dintre cei care sunteti conducatori auto nu ati auzit de etilotestul Drager si de data ceva mai recenta de testul pentru verificarea consumului de droguri Drager DrugTest.

Dispozitivele nemtilor, posibil sa fi trimis in inchisoare persoane nevinovate si daca lucrurile stau asa, se vor deschide procese de milioane de euro impotriva statului Roman.

Vom lua doua exemple si anume, consumul de alcool citit gresit si consumul de droguri citit eronat de catre aceste aparate care par sa “scartaie” serios sub testul realitatii.

Etioltestul Drager – 2020 , un sofer este depistat ca ar fi consumat alcool iar etilotestul indica 0.07 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. 

Dupa ce omul a cerut sa fie condus la IML pentru a se recolta sange, surpriza a fost ca in sange avea 0.0, ceea ce in mod normal ar fi trebuit sa conduca la restituirea permisului, insa Politia a refuzat, bazandu-se pe proba Drager.

Se cunoaste fara echivoc din practica judiciara ca daca in aerul expirat avem o valoare, in mod mod normal in sange, avem cel putin o valoare dubla.

Se pare ca aceasta este exceptia care , INFIRMA regula.

Cazul care ne duce cu gandul ca Dragerul a trimis in inchisoare persoane nevinovate, vine de la Cluj, intrun caz de-a drept socant pentru sistemul judiciar.

Etilotestul Drager
Sursa Clujust.ro

Astfel, acuratetea aparatelor mentionate mai sus trebuie pusa sub semnul intrebarii in conditiile in care valorile aratate sunt unele ce asa cum arata si cercetatori, gresite in raport de cercetarile facute de catre acestia.

Consideram ca sintagma in dubio pro reo se aplica si in acest caz fiindca dupa opinia mea, daca nu pot face dovada de netagaduit asupra faptului ca rezultatele sunt reale si fara putere de tagada, politistii nu pot formula o propunere de trimitere in judecata in baza unor probe “probabile”.

In fine, dezbaterea dupa opinia noastra trebuie transata la nivel national, avand in vedere ca politia foloseste aceste aparate cu valoare de adevar judiciar, insa in spatele lor pot aparea neconformitati si nu pot fi pusi oameni pe drumuri in mod nejustificat , pentru erori tehnice judiciare.

Vedeti si :

Recoltarea probelor biologice in cazul depistarii sub influenta bauturilor alcoolice , la volan.

De asemenea, cunoastem si ceea ce inseamna stigmatul unei ridicari a dreptului de a conduce si deschiderea unui dosar penal care ulterior, poate fi infirmat prin alte mijloace mult mai sigure de analiza cum ar fi recoltarea probelor de sange.

Practic, discutam de doua cazuri diferite si separat documentate, in care aparatele Drager au dat rezultate eronate.

Av.Drd. Cuculis

4 comments to “Etilotestul Drager Si Aparatul Drager DrugTest Posibil Neconforme”
 1. in data de 12.08.2022 in jurul orei 23,40 am fost oprit de agentul de circulatie Tabacu George in localitatea Busteni si testat pentru consumul de alcool si apoi cu cel pentru substante psihoactive respectiv cu aparatul Drager seria 0054 care indica prezenta cocainei in corp.
  Mentionez ca nu am consumat niciodata in viata mea substante psihoactive si consider ca aparatul a dat eroare la masuratoare.
  Apoi am fost condus de mi s-au prelevat probe biologice.
  In urma acestui fapt mi sa retinut permisul de conducere urmand a-mi pierde si locul de munca unde lucrez ca sofer.
  Va rog sa ma sfatuiti ce as putea intreprinde.

 2. Buna seara,am și eu aceeași problema legată de aparatul Drager 5000
  Acum 3 luni am fost oprit in trafic de către un echipaj de poliție și supus unui test antidrog cu aparatul drug test Drager 5000,eu fiind de acord in vedeta testării întrucât nu consumase droguri niciodată.
  După testare,aparatul a indicat ca as fi consumat droguri,rezultatul fiind pozitiv Cocaina.
  Mi sau recoltat probe biologice,trimise la IML,etc.
  Zilele acestea mi-au ajuns rezultatele de la analize,ele fiind Negative,nu au găsit droguri in sânge
  Încă aștept sa îmi ajungă decizia in posta,mai apoi sa merg sa merg sa îmi recuperez permisul.
  Întrebarea mea este,care ar fi șansele ca eu sa câștig un proces împotriva poliției romane si sa cer daune,întrucât am rămas si fără permis,loc de munca si m-am făcut de râs.
  Aștept un răspuns pe email dacă se poate,va mulțumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.