Contestatie Decizie Puncte Anrp – Avocat Contestatii Anrp

Contestatie decizie puncte Anrp.

Un alt caz incredibil prin care Autoritatea Pentru Restituirea Proprietatilor sau mai bine spus. CNCI in acronim, subevalueaza cu de peste 10 ori suma pe care o are de achitat prin decizia de valitare si compensare, unor mostenitori.

Practic, in ceea ce vedeti mai jos, in urma formularii acestei contestatii decizie punct Anrp, de la 377.500 de puncte, in echivalent 1 punct anrp egal cu 1 Leu, am ajuns in urma pronuntarii hotararii la 2.709.151 puncte ceea ce echivaleaza cu de peste 8 ori suma pe care au indicat-o in decizia de compensare, cei de la ANRP.

Problematica celor ce asteapta aceste decizii trebuia transata inca din 2019 luna Mai, insa in continuare exista inca zeci de mii de dosare nesolutionate.

In urma formularii cererii de chemare in judecata, am solicitat instantei sa dispuna efectuarea unei expertize, prin care sa se stabileasca in mod concret care este valoarea imobilului si nu bataia de joc administrata la nivelul ANRP, cu o subevaluare vadita.

Vizualizati si :

Expertiza din cadrul dosarului a relevat suma de mai jos.

Contestatie Decizie Puncte Anrp

Practic, dupa obtinerea expertizei ce a fost depusa la dosar, instanta de judecata nu a facut nimic altceva decat sa dea sens expersiei expertizei tehnice si sa dispuna obligarea comisiei la emiterea unei noi decizii de compensare, cu o suma echivalenta de 2.709.151 puncte ANRP.

Decizia instantei de mai jos cu privire la Contestatie decizie puncte Anrp.

31.01.2020 Ora estimata: 08:30
Complet: F 2
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite in parte cererea.

Anuleaza decizia de compensare nr. 20129/10.05.2018 emisa de parata. Obliga pe parata sa emita in favoarea reclamantilor decizie de compensare prin 2.709.151 puncte pentru imobilul situat in str. …, mun. Tulcea, jud. Tulcea.

Se pune problema ca multi dintre mostenitori nu mai au puterea necesara sa se adreseze instantei de juedcata si astfel se ajunge de cele mai multe ori, atunci cand nu reusesc sa primeasca aceste despagubiri in cuantumul normal si legal si daca nu le contesta, sa fie prejudiciati practic, desi dreptul lor era unul mult mai mare.

Av.Drd. Cuculis Adrian

15 comments to “Contestatie Decizie Puncte Anrp – Avocat Contestatii Anrp”
 1. retroactiv se poate face contestatie?mentionez ca soacra mea a luat despagubiri acum cativa ani,dar valoarea a fost mica in comparatie cu bunurile despagubite din Ucraina

 2. Buna ziua. Ma numesc George. Pentru un teren de 6000 mp in Slatina in zona A am primit de la CNCI o decizie din 07.08.2019 de despagubire pentru 3594 mp suma fiind de 98 lei/mp (20 euro). Am contestat diferenta invalidata pana la 6ooo mp dar vreau sa contest si evaluarea ca nefiind cea reala care acuma conform grilei notarilor valoare minima este de 44 euro pe mp, Intreb daca dvs. imi puteti face o evaluare care sa o peezint in instanta si daca eu trebuie sa platesc taxa de timbru la aceasta valoare. In functie de raspuns discutam detaliil. Multumesc.

 3. Buna ziua!
  Se poate realiza o exceptie de neconstitutionalitate de la Art. 35 Alin. 1 din Legea 165/2013 apeland la la Art. 21 din Constitutie*?
  * Art. 21 din Constitutie:
  1. Orice persoana se poate adresa justitiei pentru apararea drepturilor, a libertatilor si a intereselor sale legitime
  2. Nici o lege nu poate ingradi exercitarea acestui drept
  3. Partile au dreptul la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil
  4. Jurisdictiile speciale administrative sunt facultative si gratuite
  Totodata, avand in vedere precedentele cazuri impotriva ANRP-ului si cazul meu de subevaluare a imobilului(casa) nu ar insemna un prejudiciu realizat detinatorului imobilului prin Art. 35 Alin. 1 din Legea 165/2013(si subevaluarea realizata de ANRP)?
  O fereastra de timp pentru exercitarea unui drept nu inseamna o limitare a dreptului?
  Care este opinia dumneavoastra?

  • Buna ziua, poate fi propusa o asemenea exceptie de neconstitutionalitate. Noi lucram cu colegul nostru Augustin Zegrean fost presedinte CCR , in elaborarea acestor exceptii. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

 4. Buna ziua!
  Se poate face o exceptie de neconstitutionalitate de la Art. 35 Alin. 1 din Legea 165/2013 folosind Art. 21 din Constitutie privind Accesul liber la justitie*?
  * Art, 21 din Constitutie – Accesul liber la justitie:
  1. Orice persoana se poate adresa justitiei pentru apararea drepturilor, a libertatilor si a intereselor sale legitime
  2. Nici o lege nu poate ingradi exercitarea acestui drept
  3. Partile au dreptul la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil
  3. Jurisdictiile speciale administrative sunt facultative si gratuite
  Totodata, avand in vedere precedentele cazuri impotriva ANRP-ului si cazul meu de subevaluare a imobilului(casa) nu ar insemna ca se realizeaza un prejudiciu detinatorului imobilului(eu) prin Art. 35 Alin. 1 din Legea 165/2013?
  Oferind o fereastra de timp pentru exercitarea dreptului la justitie nu inseamna limitarea acestui drept?
  Care este opinia dumneavoastra?

 5. Buna ziua, pentru o suprafata de 2.59 ha ocupata in prezent de amenajarea hidrotehnica Lugas – jud. BIhor , CNCI a emis la data de 09.03.2021 decizie de compensare in cuantum de 19.984 puncte ceea ce consideram ca este ridicol si umilitor. O evaluare se face pentru un teren arabil asa cum a fost la data exproprierii sau la categoria de folosinta actuala ?

 6. Stimate Domnule Av.DRD. Cuculis

  Sant nemultumita de decizia primita pt.despagubiri (14-11-2022)si dorim in termen de 30 de zile sa contestam in instanta.
  Mentionam ca imobilul s-a demolat in anii 1950 in com Balesti jud. Gorj.
  Dosarul la ANRP a fost depus in anul 2013 pe baza unei hotărâri definitive și irevocabile din aprilie 2006.
  Suma calculata pt. imobil inainte de 1-07-2005 de catre expert a fost de
  371 800 000 lei (dupa denominarea din 1-07-2005 suma a fost de 37180 lei).
  Decizia primita a fost de numai 1344 puncte in total.
  Am dori sa stim daca ne puteti ajuta pt a contesta decizia in instanta si care ar fi onorariul?
  Altfel ne ati putea recomanda un avocat?

  Va multumesc

 7. Stimate domn Avocat.
  Incerc sa descriu cat mai succint situatia. In 2017, am actionat CNCI si ANRP in Instanta, ptr o subsevaluare (cladiri) si ptr refuzul de a compensa restul imobilului (teren). Sentinta data in anul 2019 de Tribunalul Bucuresti a inclus evaluarea (de catre expert) a terenul LA GRILA NOTARIALA din 2016. In 2021, am cerut Curtii de Apel evaluarea la grila notariala din 2020/2021, conform Legii. Un nou expert a realizat expertiza la valoarea grilei din 2021. Tosusi, in Decizia sa din 2022, Curtea de Apel a ignorat calculul la nivelul lui 2021, pastrand valoarea din 2016! Stiu ca acum cateva luni CNCI a emis o Decizie de Compensare in acest dosar, dar mie nu mi-a fost transmisa. Mai am vreo cale de a impune ca Decizia CNCI sa se faca conf. Art. 21, alin. 6 ?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.