Contestatie Executare Silita Bilet La Ordin – Cum Contest Biletul La Ordin

Contestatie Executare Bilet La Ordin – Cum se face o contestatie la executare inceputa in baza unui bilet la ordin?

Contestatie Executare Silita Bilet La Ordin – procedura de contestare a executarii silite si metode de a bloca executarea silita ilegala.

Executare silita pornita in baza unui bilet la ordin sau in acronim, B.O, nu este o executare silita oarecare. Are termene diferite de contestatie la executare a biletului la ordin si mai cu seama si motivele pot fi diferite fata de o executare silita pornita in baza unui contract de credit.

Am ales sa facem vorbire despre cum poti sa contesti un bilet la ordin sau mai bine zis despre cum poate fi contestata o executare silita pornita in baza unui bilet la ordin avand in vedere si ultimul dosar de data foarte recenta castigat impotriva bancii Transilvania prin care am reusit sa anulam o datorie colosala de 15000 de euro si practic avalistul, adica garantul biletului la ordin, fostul asociat din cadrul firmei care a emis biletul la ordin, a SCAPAT de intreaga executare silita.

Executare Silita Bilet La Ordin

Pont juridic: biletul la ordin trebuie sa poarte semnatura avalistului , adica a persoanei care “garanteaza” in solidar cu societatea. Daca aceasta semnatura nu se regaseste pe biletul la ordin, atunci executarea silita impotriva administratorului firmei este ilegala.

Sa incepem!

Esti executat silit in baza unui B.O ( Bilet la Ordin) pe care l-ai avalizat si ai garantat pentru plata datoriei pentru firma? Verifica cum pot scapa de executarea silita!

Pentru urgente folositi direct aplicatia Whatzapp aici

Banca Transilvania Savarseste Un Abuz Major – Executa Silit Un Debitor Avalist al Unui Bilet La Ordin, Desi Datoria Era Prescrisa

Dupa parerea mea, punerea in executare silita a unui bilet la ordin in anul 2021 dupa ce a primit refuzul la plata in anul 2011 tine chiar si de un abuz in serviciu al executorului judecatoresc si chiar mai mult decat atat de o coniventa infractionala cu Banca Transilavnia care desi in mod vadit stia ca executarea silita a avalistului era prescrisa, la ani de zile distanta de la refuzul la plata a pus in executare silita biletul la ordin.

Legea desi dateaza din 1934 sub numarul 58, este una destul de clara incat sa nu permita interpretari:

Despre prescriptie:

  • Art. 94 din legea 58/1934 arata ca :
  • Orice acţiuni rezultând din cambii împotriva acceptantului se prescriu în termen de 3 ani, calculaţi de la data scadenţei.

Ori, in conditiile in care chiar prin actul de executare silita se arata ca scadenta a fost in 2011, faptul ca in 2021 se pune in executare silita acel bilet la ordin, arata de fapt o rea credinta si o dorinta ilicita de executare silita a avalistului biletului la ordin.

Haideti sa vedem mai jos actul emis sub forma somatiei de plata si cum isi devoaleaza singuri abuzul:

Sigur ca tupeul bancilor nu a incetat niciodata sa ne uimeasca insa coniventa banca si executor judecatoresc a fost ceea ce ne-a suprins mai mult.

Daca banca nu are nicio raspundere decat aceea ca asa cum vom prezenta mai jos isi asuma ca o sa piarda toata suma pusa in executare silita, executorul judecatoresc ar trebui sa raspunda.

Executat silit de executorul Schiopu si Tetu, debitorul a refuzat sa fie parte din categoria celor care se lasa abuzati si au contestat executarea silita pornita in baza biletului la ordin.

Cum s-a solutionat dosarul? vedeti mai jos:

Cititi si:

Dosar Definitiv – Executat silit pentru 79207,65 Lei In baza Unui Bilet La Ordin, Debitorul Anuleaza Inteagra Executare Silita Si Scapa De Datoria Prescrisa

Executarea silită ilegală in cazul unui bilet la ordin, este o problemă serioasă care poate afecta pe oricine se confruntă cu aceasta.

De regula avalistul , adica cel care garanteaza pentru biletul la ordin, este chiar proprietarul firmei, administratorul acesteia iar pentru el , inceperea executarii silite ilegale este dezastruoasa. Asta pentru ca de regula cand firma nu mai plateste, executarea silita a biletului la ordin prin refuzul la plata, se indreapta impotriva avalistului.

Este important de subliniat că fiecare caz este unic și de aceea necesita consultarea unui avocat specializat în dreptul executării silite.

În general, există câteva posibilități prin care debitorul poate scăpa de o executare silită ilegală:

  1. Contestarea procedurii de executare: Dacă debitorul constata că procedura de executare silită a fost efectuată în mod ilegal sau cu încălcarea drepturilor sale, are dreptul să conteste aceasta. Poate solicita anularea executării silită în instanță si pentru motivul pe care l-am folosit noi si anume PRESCRIPTIA!
02.11.2023
Ora estimata: 09:00
Complet: 11 A
Tip solutie: Schimbat total
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa civilă apelată, în sensul că: Admite în parte contestaţia la executare.

Anulează actele de executare silită efectuate în cadrul dosarului ST514/2021 al BEJA Schiopu şi Tetu. Obligă intimata la plata sumei de 4.015 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către contestatoare, constând în onorariu de avocat. Dispune restituirea către contestatoare a sumei în cuantum de 1000 lei reprezentând taxă de timbru judiciar, achitată conform chitanţei nr 0003253/25.11.2021 şi a sumei în cuantum de 500 lei constând în contravaloarea taxei judiciare de timbru, achitată conform chitanţei nr 0006592/06.05.2022. Definitivă. Pronunţată la data de 02.11.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  5803/2023  02.11.2023

Totul Despre Cum se anuleaza o executare silita inceputa in baza unui Bilet la Ordin – Vedeti Mai Jos

ATENTIE – Contestatia la executare impotriva unei somatii de plata emisa cu privire la punerea in executare a unui bilet la ordin, se face in termen de 5 zile de la primire si nu de 15 zile.

Ati pierdut termenul de 5 zile? Vedeti ce puteti sa faceti accesand link-ul de aici.

Legea biletului la ordin si a cambiei dateaza din 1934 avand numarul 58. O lege veche insa care va poate ajuta daca o cunoasteti, sa anulati executarile silite incepute in baza unor bilete la ordine emise de catre dvs. pentru a garanta anumite plati.

Articolul 62 din legea 58/1934 –

În termen de 5 zile de la comunicarea somaţiunii, debitorul poate face contestaţie la executare.

In mod specific se arata care este termenul MAXIMAL de contestatie la executare asa ca este important sa nu-l pierdeti si sa apelati urgent la un avocat specializat in executari silite si contestatii la executare pentru a contesta executarea silita pornita in baza unui bilet la ordin.

Cum incepe executarea silita a unui bilet la ordin?

In cazul in care biletul la ordin este introdus in banca de catre creditor si nu aveti disponibil banesc atunci banca vizeaza acest lucru pe biletul la ordin si practic il poate pune in executare silita direct la executorul judecatoresc.

De multe ori bancile fac abuzuri punand in executare silita aceasta garantie denumita bilet la ordin.

Aflati totul despre cum sa anulati executare silita a unui creditor care va executa silit in baza unui bilet la ordin insa in mod ilegal.

Unde se face contestatia la executare silita cand sunteti executat silit in baza unui bilet la ordin?

Contestaţia se va introduce la instanţa de executare, care o va judeca potrivit Codului de procedură civilă, de urgenţă şi cu precădere, înaintea oricărei alte pricini.

Asta inseamna ca prin trimitere catre codul de procedura civila, va trebui sa formulati contestatia la executare la domiciliul/sediul pe care il aveti, competenta astfel aratata de catre cod fiind data la circumscriptia debitorului.

Poate fi suspendata o executare silita inceputa in baza unui bilet la ordin?

Instanţa va putea suspenda executarea numai în cazul în care contestatorul nu recunoaşte semnătura, înscriindu-se în fals, sau nu recunoaşte procura.

În caz de suspendare a executării, creditorul va putea obţine măsuri de asigurare.

Astfel observam ca de esenta debitorul poate sa obtina o suspendare a executarii insa in conditii mult mai restrictive decat in cazul unei executari silite pornite spre exemplu in baza unui contract de credit.

Vedeti si :

La ce trebuie sa fie atent un debitor atunci cand este executat silit in baza unui bilet la ordin si ce trebuie sa solicite in contestatia la executare?

Ponturi si sfaturi pentru a scapa de executarea silita:

a) In primul rand asa cum am amintit si mai sus, VERIFICATI SEMNATURA DE PE BILETUL LA ORDIN, este posibil asa cum s-a mai intamplat ca atunci cand ati emis in ALB biletul la ordin sa nu fi pus semnatura pe acel bilet ori poate ea a fost falsificata.

Ce inseamna emiterea in alb a biletului la ordin? In principal inseamna o greseala, insa daca tot ati facut-o este bine sa stiti ca puteti sa o indreptati, asta daca nu cumva creditorul dvs. profita de acest lucru si trece data tragerii in asa fel incat sa nu fie nevoie de acceptare a biletului la ordin.

Articolul 26 Cambia plătibilă la un anume timp dela vedere trebuie prezentată spre acceptare în termen de un an dela data emisiunii. Tragatorul poate reduce sau prelungi acest termen.

Aceste termene pot fi reduse de giranti.

b) Vedeti daca nu cumva s-a prescris obligatia de plata a biletului la ordin.

Articolul 94 din legea 58/1934

Orice acţiuni rezultând din cambii împotriva acceptantului se prescriu prin trei ani, socotiţi dela data scadentei.

Nu uitati ce am tot scris cu privire la termene de prescriptie – PUTETI SCAPA DE ORICE OBLIGATIE!

Acţiunile posesorului împotriva girantilor şi împotriva tragatorului se prescriu printr-un an socotit dela data protestului făcut în timp util sau dela data scadentei în caz de stipulaţiune, fără cheltuieli.

Acţiunile girantilor unii împotriva altora şi împotriva tragatorului, se prescriu prin 6 luni socotite din ziua din care girantul a plătit cambia sau din ziua în care acţiunea de regres a fost pornită împotriva sa.

c) ATENTIE- Executorul judecatoresc are OBLIGATIA sa inscrie in somatiunea de plata, biletul la ordin INTOCMAI cum acel bilet la ordin era emis, iar asta inseamna ca daca in somatia primita nu aveti fotocopiat sau TRANSCRIS biletul la ordin INTREAGA executare silita este nula – “

” Somatiunea de executare trebuie să cuprindă transcrierea exactă a cambiei sau a protestului, precum şi a celorlalte acte din care rezultă suma datorită. Pentru obligaţiunile cambiale subscrise prin procura, somatiunea va face menţiune şi de actul din care rezultă mandatul.”

d) Verificati ca sumele de bani cuprinse in somatia de plata sa fie reale si sa respecte cambia, altfel executarea silita din nou este nula.

Nu uitati ca orice incalcare a legii cambiei si biletului la ordin dar si a dispozitiilor de cod de procedura civila, vor atrage in mod irevocabil ANULAREA INTREGII EXECUTARI SILITE insa este important ca dvs. sa formulati contestatia la executare in termenul prescris de catre lege de 5 zile.

Informati-va, este important sa va stiti drepturile si faptul ca daca ajungeti sa fiti executati silit puteti sa va aparati.

Av. Dr. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania

4 comments to “Contestatie Executare Silita Bilet La Ordin – Cum Contest Biletul La Ordin”
  1. Buna seara,
    În cazul în care biletul la ordin a fost avalizat dar nedatat , acesta nefiind dat spre complectare celui care l-a introdus in banca, acesta fiind sustrans. Deasemenea nici suma complectata nu figureaza in baza contabila, iar instanta a considerat ca fiind avalizat nu are importanta modul de complectare , trecând astfel la executarea silită pe bunurile personale. Ce șanse există în acest sens, având în vedere că acest lucru s-a întâmplat anul trecut, iar eu am făcut plângere penală împotriva acestuia ,care a fost nefavorabilă mie?

    Multumesc

  2. Mi s-a pus poprire pe contul bancar în baza unui BO dat cu proces verbal pentru campania agricolă 2020 2021 .Contractul de vânzare cumpărare de imputuri agricole cu firma respectivă a expirat la data de 30 11 2022,și nu a mai fost reînnoit
    Mi s-a pus poprire ca persoană fizică pentru imputuri cumpărate în 2023 pe baza acelui
    BO. Firma pe care o reprezint ca administrator a intrat în insolvență iar eu nu mai sunt administrator din luna a 3 2023 .

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.