Mi-a Fost Cesionat Creditul Catre O Firma De Recuperari Creante-Ce Pot Face?Contestatie La Cesiunea Creditului-Avocat Cuculis

Noutate Cu Privire La Cesiunea De Credite( Oug 52/2016) -Contestatie La Cesiunea Creditului Catre O Firma D Recuperari Creante Tip (Kruk,Eos Ksi,Secapital,Top Faktoring,Sau Recuperatori Externi Din Afara Tarii) – Cine Poate Face Contestatie Pentru Anularea Debitului Sau Atunci Cand Cesiunea A Intervenit  Abuziv – Avocat Cuculis

Contestatie la cesiunea de creanta!

Nu de putine ori am vazut ca sute/mii si global zeci de mii de debitori, cu credite “neperformante” au fost cesionati catre firele de recuperari creante, fara sa poata sa faca ceva pentru a opri acest fenomen.

De asemenea, sa nu uitam, ca pretul pe care se facea cesiunea, era unul derizoriu, iar de cele mai multe ori suma pe care urma sa va execute, era MULT mai mare decat suma reala si acest lucru nu il puteati contesta, decat atunci cand incepea o executare silita, sau mai pe scurt, atunci cand era prea tarziu pentru a mai opri poprirea,dar nu atat de tarziu incat sa nu puteti anula executarea silita.

Vestile bune vin de la OUG 52/2016, aveti in vedere ca din 2016 septembrie puteti contesta IMEDIAT dupa ce primiti cesiunea de creanta, valoarea debitului cedat dar si suma in sinea ei, daca aceasta a fost, platita total sau partial.

Cum aflu daca am fost cesionat catre un recuperator de creante?

Art. 59 din  oug 52/2016 alin (1)  arata urmatorul aspect – Consumatorul este informat cu privire la cesiunea prevăzută la art. 58. Cesiunea, individuală sau în cadrul unui portofoliu de creanţe, devine opozabilă consumatorului prin notificarea adresată acestuia de către cedent.

ATENTIE – Prin urmare, atunci cand sunteti cesionat, OBLIGATORIU veti fi si incunostiintat pentru a putea formula contestatie la cesiunea de creanta!

(1) În cazurile în care contractul de credit însuşi ori numai creanţele rezultate dintr-un contract de credit se cesionează, consumatorul are dreptul să invoce împotriva cesionarului orice mijloc de apărare la care putea recurge împotriva cedentului iniţial, inclusiv dreptul la despăgubire.

Ce presupune contestatia la cesiunea de creanta?

Articolul 59 alin.5 litera C) CONSACRA dreptul debitorului cedat, sa ceara instantei de judecata, sa constate, EXISTENTA debitului in sine sau CUANTUMUL acestuia –

c)dreptul consumatorului de a se adresa direct instanţei de judecată în cazul în care contestă existenţa debitului ori a cuantumului acestuia;

In cat timp se poate depune contestatia la cesiunea?

Contestatia la cesiunea de creanta se poate depune in termen de 30 de zile, insa de spus este si faptul ca in cazul in care se depaseste acest termen nu reprezintă o recunoaştere a sumei de către acesta şi nu îl privează pe consumator de dreptul de a se adresa instanţei, prin calea unei contestatii la executare sau cereri de anulare a debitului!

4 comments to “Mi-a Fost Cesionat Creditul Catre O Firma De Recuperari Creante-Ce Pot Face?Contestatie La Cesiunea Creditului-Avocat Cuculis”
  1. CE POT SA FAC AM PRIMIT PE DATA 03/02/2017 EXECUTAREA SILITA DOSAR NR.2182/2016, MENTIONEZ CA EU NU AM PRIMIT NICI O CITATIE, AM UN CREDIT DE4.304,05 LEI PLUS DOBINDA DE 7.360,50 LEI EU AM RAMAS FARA SERVICI SI NU AM AVUT POSIBILITATEA DE A MAI PLATII RATELE ,ROG CE POT SA MAI FAC IN SITUATIA DATA MULTUMESC ASTEPT RASPUNS . TELEF.0756589842

  2. Am primit o gramada de notificari si telefoane dar nu ca nu am vrut sa platesc nu am avut de unde si de la 100 mil am ajuns la 500 de mil va ganditi cata dobanda platesc eu acuma. Si nu mai stiu ce sa fac va rog sa ma ajutati.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.