Contestatie Impotriva Executorilor Judecatoresti – Executori Judecatoresti

Executori Judecatoresti – Ce rol au si cum ajungi sa fii executat silit de catre executorii judecatoresti, cum te aperi impotriva executarilor silite si cand executarea silita este un abuz? Afla TOTUL!

Rolul unor executori judecatoresti este sa puna in executare silita toate tilturile executorii. Vorbim aici despre creantele cumparate de catre recuperatorii de creante de la bani, de la ifn-uri sau de la alte institutii, sa puna in executare contractele e imprumut semnate la notar sau la avocat, hotararile judecatoresti si in general toate titlurile executorii.

In decursul a 11 ani de de zile, Cuculis&Asociatii, s-au ocupat cu precadere de zona executarilor silite si de esenta suntem primii si singurii din Romania, specializati in contesatii la executarile silite pornite de catre executorii judecatoresti.

Mai jos, in cateva capitole, va aratam de fapt cum va puteti apara de o executare silita pornita de catre executori judecatoresti si cand este legala sau nu o executare silita.

Sa incepem!

Ce sunti executorii judecatoresti ?

Executorul judecatoresc sau organul de executare silita, asa cum il denumeste codul de procedura civila, este cel care se ocupa de infiintarea unei popriri, vanzarea unei case sau masini si blocarea partilor sociale din cadrul unei firme.

Practic, se arata in codul de procedura civila ca executarea silită a oricărui titlu executoriu, cu excepţia celor care au ca obiect venituri datorate bugetului general consolidat sau bugetului Uniunii Europene şi bugetului Comunităţii Europene a Energiei Atomice, se realizează numai de către executorul judecătoresc, chiar dacă prin legi speciale se dispune altfel.

Poate un executor judecatoresc sa-mi puna poprire daca nu are incuviintarea instantei?

Executorii judecatoresti nu au dreptul sa faca niciun act de executare silita pana cand nu primesc din partea instantei de judecata o incheiere numita incheiere de incuviintare a executarii silite.

Asta inseamna ca prima data cand primim o executare silita, pentru a verifica daca executorii judecatoresti au actionat legal, verificam incheierea de incuviintare a executarii silite.

De asemenea suspiciunea ca executarea silita a executorului judecatoresc este ilegala, poate sa apara si daca suntem executati silit fara sa fi fost insitiintati sau sa fi primit o somatie.

Ce fac daca un executor judecatoresc mi-a pus poprire pe cont?

Primul tip de act de executare silita si cel la care apeleaza aproape toti executorii judecatoresti, este poprirea pe cont.

Atunci cand primiti o poprire de la executorul judecatoresc este necesar sa va consultati cu un avocat specializat in executare silita si sa determinati daca poprirea este legala sau ilegala.

Stiati ca daca anulati un act de executare silita, timp in care in baza lui au fost facute alte acte de executare silita de catre executorul, dupa ce instanta constata ca actul de executare este ilegal, anuleaza si restul actelor intocmite?

In principal, verificarea daca un executor a pus poprirea corect sau incorect se poate face doar prin intermediul unei contestatii la executarea silita iar daca instanta constata ca executorii judecatoresti au actionat ilegal, le va anula intreg dosarul de executare silita.

Cititi si :

In cat timp pot sa contest executarea silita pornita de catre executorul judecatoresc ?

Stiati ca in cazul contractelor de credit sau chiar si cele ajunse la recuperatorii de creante , ori alte contracte de orice tip, puteti face contestatie la executarea silita a executorului judecatoresc, ORICAND, daca invocati existenta unor clauze abuzive?

Practic, pentru restul executarilor pornite de catre executorii judecatoresti, trebuie sa va incadrati in termenul de 15 zile.

Executorii judecatoresti pot intra in imobilul dvs. si va pot lua bunurile , atentie puteti contesta aceasta procedura!

Atentie, sunt situatii in care fara sa incuviinteze intrarea, instanta, executorii pot patrunde in imobil cu politia pentru a pune in executare silita titlurile executorii.

Spre exemplu, daca va este ridicat un bun din imobil ce nu este al dvs. evident ca se poate face o contestatie la executarea silita si la patrunderea in imobil.

Daca discutam despre titlturi executorii puse in executare de catre executorii judecatoresti si acestea nu sunt hotarari judecatoresti iar executorul intra in imobil fara a a avea o incuviintare a instantei, atunci este pasibil de a i se face o plangere penala.

Executorii judecatoresti raspund penal, civil si disciplinar!

Executori Judecatoresti – Daca un executor judecatoresc a savarsit o abatere spre exemplu si-a pus un onorariu mai mare decat cuprind ordinul ministrului justitiei, atunci puteti formula o contestatie la executare silita si atunci ii puteti anula executarea silita.

In schimb, daca a intocmit un act in mod ilegal, i se poate face plangere de catre debitor sau chiar de catre creditor si atunci cand savarseste un abuz in serviciu, evident ca plangerea poate fi una penala.

Pot chema in judecata in cadrul contestatiei la executare silita un executor judecatoresc ?

Este important sa stiti ca executorul este un simplu executant al creditorului. Acest fapt l-a retinut deja curtea constitutionala in sensul in care executorul judecatoresc NU are calitate procesuala pasiva atunci cand va executa silit si vreti sa formulati o contestatie la executare.

Sunteti executat silit de catre un executor ? Verificati daca executarea silita este legala! Completati formularul de mai jos:

Av.Drd. Cuculis

Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.