Contestatie Impotriva Executorilor Judecatoresti – Executori Judecatoresti

Executori Judecatoresti – Ce rol au si cum ajungi sa fii executat silit de catre executorii judecatoresti, cum te aperi impotriva executarilor silite si cand executarea silita este un abuz? Afla TOTUL!

Rolul unor executori judecatoresti este sa puna in executare silita toate tilturile executorii. Vorbim aici despre creantele cumparate de catre recuperatorii de creante de la bani, de la ifn-uri sau de la alte institutii, sa puna in executare contractele e imprumut semnate la notar sau la avocat, hotararile judecatoresti si in general toate titlurile executorii.

In decursul a 11 ani de de zile, Cuculis&Asociatii, s-au ocupat cu precadere de zona executarilor silite si de esenta suntem primii si singurii din Romania, specializati in contesatii la executarile silite pornite de catre executorii judecatoresti.

Mai jos, in cateva capitole, va aratam de fapt cum va puteti apara de o executare silita pornita de catre executori judecatoresti si cand este legala sau nu o executare silita.

Sa incepem!

Ce sunti executorii judecatoresti ?

Executorul judecatoresc sau organul de executare silita, asa cum il denumeste codul de procedura civila, este cel care se ocupa de infiintarea unei popriri, vanzarea unei case sau masini si blocarea partilor sociale din cadrul unei firme.

Practic, se arata in codul de procedura civila ca executarea silită a oricărui titlu executoriu, cu excepţia celor care au ca obiect venituri datorate bugetului general consolidat sau bugetului Uniunii Europene şi bugetului Comunităţii Europene a Energiei Atomice, se realizează numai de către executorul judecătoresc, chiar dacă prin legi speciale se dispune altfel.

Poate un executor judecatoresc sa-mi puna poprire daca nu are incuviintarea instantei?

Executorii judecatoresti nu au dreptul sa faca niciun act de executare silita pana cand nu primesc din partea instantei de judecata o incheiere numita incheiere de incuviintare a executarii silite.

Asta inseamna ca prima data cand primim o executare silita, pentru a verifica daca executorii judecatoresti au actionat legal, verificam incheierea de incuviintare a executarii silite.

De asemenea suspiciunea ca executarea silita a executorului judecatoresc este ilegala, poate sa apara si daca suntem executati silit fara sa fi fost insitiintati sau sa fi primit o somatie.

Ce fac daca un executor judecatoresc mi-a pus poprire pe cont?

Primul tip de act de executare silita si cel la care apeleaza aproape toti executorii judecatoresti, este poprirea pe cont.

Atunci cand primiti o poprire de la executorul judecatoresc este necesar sa va consultati cu un avocat specializat in executare silita si sa determinati daca poprirea este legala sau ilegala.

Stiati ca daca anulati un act de executare silita, timp in care in baza lui au fost facute alte acte de executare silita de catre executorul, dupa ce instanta constata ca actul de executare este ilegal, anuleaza si restul actelor intocmite?

In principal, verificarea daca un executor a pus poprirea corect sau incorect se poate face doar prin intermediul unei contestatii la executarea silita iar daca instanta constata ca executorii judecatoresti au actionat ilegal, le va anula intreg dosarul de executare silita.

Cititi si :

In cat timp pot sa contest executarea silita pornita de catre executorul judecatoresc ?

Stiati ca in cazul contractelor de credit sau chiar si cele ajunse la recuperatorii de creante , ori alte contracte de orice tip, puteti face contestatie la executarea silita a executorului judecatoresc, ORICAND, daca invocati existenta unor clauze abuzive?

Practic, pentru restul executarilor pornite de catre executorii judecatoresti, trebuie sa va incadrati in termenul de 15 zile.

Executorii judecatoresti pot intra in imobilul dvs. si va pot lua bunurile , atentie puteti contesta aceasta procedura!

Atentie, sunt situatii in care fara sa incuviinteze intrarea, instanta, executorii pot patrunde in imobil cu politia pentru a pune in executare silita titlurile executorii.

Spre exemplu, daca va este ridicat un bun din imobil ce nu este al dvs. evident ca se poate face o contestatie la executarea silita si la patrunderea in imobil.

Daca discutam despre titlturi executorii puse in executare de catre executorii judecatoresti si acestea nu sunt hotarari judecatoresti iar executorul intra in imobil fara a a avea o incuviintare a instantei, atunci este pasibil de a i se face o plangere penala.

Executorii judecatoresti raspund penal, civil si disciplinar!

Executori Judecatoresti – Daca un executor judecatoresc a savarsit o abatere spre exemplu si-a pus un onorariu mai mare decat cuprind ordinul ministrului justitiei, atunci puteti formula o contestatie la executare silita si atunci ii puteti anula executarea silita.

In schimb, daca a intocmit un act in mod ilegal, i se poate face plangere de catre debitor sau chiar de catre creditor si atunci cand savarseste un abuz in serviciu, evident ca plangerea poate fi una penala.

Pot chema in judecata in cadrul contestatiei la executare silita un executor judecatoresc ?

Este important sa stiti ca executorul este un simplu executant al creditorului. Acest fapt l-a retinut deja curtea constitutionala in sensul in care executorul judecatoresc NU are calitate procesuala pasiva atunci cand va executa silit si vreti sa formulati o contestatie la executare.

Sunteti executat silit de catre un executor ? Verificati daca executarea silita este legala! Completati formularul de mai jos:

Av.Drd. Cuculis

Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
60 comments to “Contestatie Impotriva Executorilor Judecatoresti – Executori Judecatoresti”
 1. Am cumpărat o mașină în luna 2 sau făcut toate actele necesare a radiat masina din primărie iar eu am înregistrat o în primărie. Pe data de 10 august am fost la poliție pt înmatriculare și mi s-a spus că este sechestrată din luna 5 dar masina este proprietatea mea Este legal ceea ce mi s a întîmplat Mutumesc

  .

  • Mi sa pus proprie pe pensie care este de 890 de romi pentru un card care nu mai este valabil din 2009 mi sa pus poprire din anul20013 și pina in prezent consider că este o mare oroare furt din pensia mea. dacă vreți va voi trimite toate actele prin posta ajutatima va rog Sint singura. Fără nici un ajutor și bolnavă am trei boli grave

    • Buna ziua ,am avut poprire pe salariu și blocarea contului ,suma a fost achitată dar când am cerut să mi -se ridice poprirea mi -sa spus că termenul este de 14 zile este adevărat că după câte știu eu termenul este de 3 zile lucrătoare și pentru ridicare și pentru restituirea sumei implus oprită ,acum asi dori sa știu ce este de făcut și unde le pot face o plangere

   • Buna ziua ! Pentru un credit luat în 2006 pentru care nu am mai plătit din 2008 in luna martie ultima rata iar banca că sa isi recupereze banii m-a dat la un birou de executare judecătorească care a luat încuviințarea popririi in 2013 de la judecătorie iar încuviințarea sa judecat fara că eu să știu acest lucru primind la cutia poștală notificarea de încuviințare a popririi cat și copiile după dosarul de la judecătorie in 2014.
    In 2017 și 2018 am mai primit înștiințări de poprire primite la cutia poștală eu in aceasta perioada nefiind angajat deci nu au avut ce sa execute !
    Acum in 2022 am vrut să îmi fac un cont la banca dar surpriza încă figurez cu acea datorie la executorul judecătoresc Șchiopu și tetu.
    Întrebarea mea este următoarea ? A intervenit termenul de prescripție din 2013 până în prezent cu privire la aceasta datorie ?
    Nu am avut bani sa fac contestație în anulare și să invoc prescripția conform normelor în vigoare din 2013 până azi .
    Eu din cauza acestei datorii nu pot face cont la banca pentru diferite acțiuni bancare .
    Va mulțumesc!

  • Buna ziua intrebarea mea este,urmatoarea sotia mea a bagat divortul de mine ,instanta la cererea mea a hotarat ia sa poarte numele de fata care il avea inainte de casatorie .Dar aceasta nu a vrut,de atunci a trecut doi ani ,acum a castigat partajul si mi-a pus casa in executare silita ,mentionez faptul ca se foloseste de numele meu abuziv,fara acordul meu ma poate executa cu un nume care nu ii apartine ,s-au nu.

 2. Nu este încă executare silită dar am fost anunțată de B2 kapitalprin MJ telefonic.Daca executarea silita este făcută pe o speță din 2013,nu este depășit termenul de.,,?

  • Mi s-a pus poprire pe cont pt neachitarea pensiei alimentare intre anii 2011-2015,procesul judecandu-se in 2015 fara ca eu sa fiu citat. Am toate actele ca eu am platit pensia alimentara in toti anii aia. Toate actele orimte de la d-na executor le-am primit intotdeauna dupa ce a trecut termenul de a putea contesta. Ieri am primit instiintarea de la d-na executor,trimsa de pe data de 6 ianuarie,cu drept de contestare de 5 zile lucratoare si dimineata am constatat ca deja am contul blocat. Ce pot face in situatia asta?

 3. Bună ziua. Cum ar trebui să procedez ca să pot primi plata de întreținere din urmă. Specific că ar trebui din anul 2019. A plătit din urmă feb,martie și aprilie 2019 iar acum doar pe lunile iulie, august și septembrie. Din urmă nu a trimis nimic. Și mă amână spunând să aștept. Aș putea face vreo cerere la executor pentru executarea silită. Hotărârea judecătorească s-a emis pe 5.5.2021 iar avocatul mi-a dat o copie la pronunțare, originalul fiind la el la cabinet de 3 luni.

 4. Am un contract de credit din data 16/9/2008 pe data de 10/9/2021am primit o somație și un proces verbal de sechestru pe 2 autoturisme ce pot sa fac

 5. PROSPERCAPITAL S.A.R.L si INTRUM DEBT FINANCE AG a trimis astazi 14.sept.2021 instiintare cu EXECUTARE SILITA pe numele nostru a parintilor pentru apt. fiului Georgescu Cristian G.care are uzufruct. Este PRIMA INSTIINTARE pe care o primim , pusi in fata faptului implinit fara a fi informati, instiintati anterior, nu avem date referitor la sumele pentru care apt. este in executare silita, pentru cine si ce sunt sumele , de unde provin ele fiind de 1.893,95 si 469,22 debit si cheltuieli executare la cererea PROSPERCAPITAL S.A.R.L. ; 4050,33 la cererea INTRUM DEBT FINANCE AG. nu stim de unde vin aceste sume si mentionez ca din sept. 2020 fiul meu a ramas fara servici proiectul la care a lucrat fiind desfiintat si personalul dat afara fara drept de apel. Nici in acest moment nu are desi a cautat si cauta continu. Este un SOC TOTAL pentru noi ca pentru sumele mentionate mai sus vor sa puna mana pe un apt. la val. de zeci de mii de euro. Nu am fost anuntati, instiintati, avertizati cu privire la ce ar fi urmat sa se intample (executarea silita), nu ni sa oferit varianta achitarii sumelor desi nu aven cunosiinta pentru ce sunt si de la cine; in actele primite a fos “omisa” intentionat sau nu… aceasta informatie referitor la provenienta sumelor. Va rog sa ma contactati urgent in vederea sprijinului, ajutorului in aceasta situatie dezastruoasa.

 6. Buna ziua am primi privitor t pe data de 9-09-2021 un titlu de executare silita de la Biroul executorilor judecatoresti Hojda Sorin -Ovidiu din Suceava dosar 1253/2016, avand ca obiect un credit avut la CEC care a fost vandut firmei de recuperare INKASO , credit care a fost achitat ulterior acestei firme in 1.03.2017. Pe dara de 6.09.2021 am primit titlu de executare cu somatie pt suma de 2.841 lei debit restant acest firme plus cheluieli de judecata de 9898, 34 lei…s-a facut porire pe conturi mie personal si girantilor Prezentandu-ma personal la sediul executorului si prezentand extrasul de cont prin care se face dovada achitarii creditului firmei recuperatoare fara suma de 374 de lei care constituie tot taxa pt executare silita aferenta d. Hojda Sorin mi s-a spus ca este o eroare si ca de fapt ei s-au interesat in urma telefonului dat de mine, dealtfel eu plateam suma respectiva care era ulterior achitat Rog respectuos daca exista posibilitatea sa ma ajutati , daca
  exista posibilitatea unui castig de cauza in aceasta problema pt ca si angajarea unui avocat costa si momentan nu am posibilitatea financiara de a plati acest avocat, in eventualiatea ca pot pierde. Acesti executori stiu prea bine cum sa procede chiar daca trmit executari abuzive,.Multumesc

 7. Bună ziua am luat un credit in anul 2006 de la bcr am plătit în jur de 1 an iar creanga a fost preluată de eos international .creditul a fost de 28000 lei si acum am oprire pe cont cu toate că nu am nici un cont in romania acum mi se cere 56.526.40 lei am facut contestație și pe 30 septembrie am termen mi sau cerut înscrisuri și nu am va rog îndrumați-mă cum sa procedez va multumesc.

 8. Am fost doar sunat a unde imi tin bunurile nu am primit nimic acasă iar cand am întrebat pt ce este sechestru o datorie din 2013

 9. Nu mai exista executori care să înceapă demersurile pentru executarea silita a unei mame care alienează copilul in vârsta de 2, 6 ani, de aproape 2 ani,, împiedicând relația copilului cu tatăl și bunicii paterni, ambii, tatăl și bunica paternă având hotărârii definitive, executorii?

 10. Bună ziua! Am de plătit printr-o hotărâre judecătorească suma de 2020 lei, dar de la executor am primit suma de 4795,78 lei. Explicația a fost ca este și o alta taxa la apel. Dar în hotărâre este scrisa suma de 2020 cheltuieli de judecata. Ce trebuie sa fac în acest caz. Mulțumesc!

 11. buna ziua

  am făcut un împrumut la un IFN am semnat online , din păcate nu am putut achita suma deoarece am rămas fără job și am fost dată către un executor silit (Biroul Executorului Judecatoresc Ivan Traian Daniel). Mesajul l-am primit de la banca că mi se a făcut proprie pe salariu . Eu nu mai lucrez și nu am nimic pe numele meu Am incercat să găsesc dosaru însă tot ce mi-a pare de la banca este Suma: 1448.9 RON
  Reprezentand: / 22.09.2021; Dosar exec 535 / 2021
  Institutia emitenta: Biroul Executorului Judecatoresc Ivan Traian Daniel.
  întrebarea mea este legal

 12. Buna am o factura neplatita la Telekom si am primit un plic de la biroul executorilor judecotoresti.ce poate sa imi faca ca nu am nimik pe numele meu duar alocatia copiilor.suma neplatita este de 430 de lei

 13. Buna ziua!detin un credit din data de 12.03.2008 ,nu am platit decat cateva rate iar in data de 16.09.2021 am primit executare silita in baza neplatii creditului.
  As dori sa stiu daca se poate face ceva in legatura cu acest credit!
  Multumesc si o zi buna!

 14. Bună dimineața. Dintr-un credit de 70.000 am plătit aproximativ 30.000. Acum mi s-a pus poprire pe cont. Problema e că e contul de salariu. Are cineva dreptul să-mi oprească tot salariul în condițiile în care este singura sursă de venit a familiei ?

 15. Am primit o donatie de 50.000 constand intr-un apartament de la mama mea. Intrebare : un executor judecatoresc are dreptul de al executa silit pentru plata celor 25.000 pentru care am deja conturile blocate si platesc lunar din salariu? Multumesc antipat.

 16. BUNA SEARA ! CUM SE PROCEDEAZA PRIVIND CONTESTAREA UNEI EXECUTARI SILITE PRIN POPRIRE CONT.? AS DORI EU SA CONTEST

 17. Bună seara! Am o proprire pe salariul ,de la un credit luat în 30.07.2007.Am luat un avocat și am deschis proces ,după un an de procese nu am câștigat dar mai aveam dreptul la un apel.Doamna avocat care am avut-o nu mi a făcut apelul și mi a dat dosarul după aproape 5 luni când nu cred ca mai pot face ceva.Credeti ca mai pot face ceva împotriva Prosperocapital.B.E.J. Vasile Dumitru Gabriel.O seara frumoasa!

 18. Buna seara, am avut doua credite prin 2007 , unul la BRD, rate pentru un pc si un credit la Alpha BanK, pentru a scapa de la ratele de la BRD care devenisera enervanti ( ma sunau cu o zi inainte termen limita rata bancara,etc). La Alpha Banc mi-au dat foaie cu inchidere credit dar la BRD desi platisem tot , nu am primit decat o chitanta. Toate bune si frumoase dar astazi m-am trezit cu o proprire pe cont de 2465,8 de la Executor judecatoresc mazilu si asociatii ( creditul in sine era de 1700 platit integral). Alte credite stiu ca nu am dar chiar si asa, sunt mai bine de 14 ani de atunci. Ce pot sa fac in cazul acesta?

 19. Am avut un credit ipotecar în anul 2008 în CHF pe care nu l – am mai putut plăti sa văzut apartamentul pentru care am făcut creditul și am avut oprire pe conturi pana în data de 01.06.2016 care am primit o comunicare ca să suspendat executarea silința acum iar avem oprire pe cont de la același executor nu putem sa scoatem salari nu știm ce sa facem.

 20. UNDE FAC SESIZARE IMPOTRIVA UNUI EXECUTOR JUDECATORESC care nu-si indeplineste sarcinile nici dupa nenumarate e-mailuri (un an de zile)
  multumesc ,
  STIMA !

 21. Bună ziua este normal ca dl executor sa retina bani și de la serviciu și sa pună proprire și pe cont în condițiile în care de la serviciu a primit răspuns a doua zi , adică mi a luat banii de doua ori se face o luna și nu mi am recuperat banii ? Sa aștept asta am primit răspuns….și la banca unde primesc alocația copilului a tr proprire ,lumea mai are de plătit rate facturi viata de zi cu zi ( sunt girant)

 22. Buna ziua sint Gocz ileana din oradea am primit o somatie pentru executare imobiliara creditul facut din 2008 de la Cofidis care nu mai este din 2010 imi retine lunar din pensia de boala 41 lei din 2020 si scrie pe somatie am de plata 9983,52 lei scrie in contract 4000 lei eu am facut cerere la Cofidis dar nu mi s-a dat nici un leu si ma trezesc cu actele astea sint doua date diferite cu suma aprobata sint cu dizabilitate handicap grav gr 1 ma puteti ajuta sa fac o contestatie la judecatoria oradea mai am citeva zile am fost la EOS khi azi eu acum vad prima data aceasta somatie si este dosarul din 2014 am sanse sa cer judecatoriei anularea totala a executarii silite doarece eu nu am primit nici un leu de la Cofidis si imi retine lunar 41 lei din 2020 Acest act acum am primit-o prima data in rest nimic

 23. Buna ziua! Este legal ca un executor sa nu raspunda nici la telefon nici la mail. De 3 zile incerc sa i-au legatura cu executorul pt a afla cat mai am de plata sa mi se poata inchide poprirea si sa mi se poata debloca conturile dar nu imi raspunde nimeni. Ce masuri pot lua?

 24. O hotărâre judecătorească privind executarea unei creanțe bancare veche de 18 ani, care nu este semnata și stampilata, nu apare pe site-ul judecătoriei Iași ca a fost judecata anul acesta, este valabila? Mulțumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.