Poprirea Pe Contul Bancar

Poprirea pe contul bancar este o formalitate ce tine de executarea silita a unei creante.

Cum se face o contestatie la poprirea pe salariu?

Este o procedura intruziva si care va blocheaza accesul la conturile bancare si chiar la propriul salariu atunci cand angajatorul dvs. este transformat intrun tert poprit.

Popriea impusa de catre executorul judecatoresc sau cel fiscal in cadrul executarii fiscale, nu este o masura definitiva ci una temporara si cu anumite limite ce daca nu sunt respectate, transforma executarea silita intr-o procedura ILEGALA.

Ilegalitatea executarii silite prin poprire poate sa fie data de mai multe elemente ce pot fi identificate doar daca un avocat specializat in executare silita va verifica cu atentie actele primite de la executor.

Unele dintre motivele pentru care poprirea poate fi ilegala se refera la prescriptia sumelor executate la lipsa mentiunii sumei executate din incheierea de incuviintare, necompetenta executorului judecatoresc, adaugarea de catre recuperatori a dobanzilor contractuale si altele.

ATENTIE- Pentru a lamuri o situatie despre care sunt des intrebat, voi raspunde la intrebare urmatoare:

 • Este normal sa mi se puna poprire fara sa fiu anuntat?

Raspunsul este DA, macar pentru aceasta procedura putem sa spunem ca aplicarea popririi fara a fi anuntat debitorul, se incadreaza in textul legal.

Astfel, statistic vorbind, in ultimii 10 ani de zile, a fosta executata silit de catre executori la cererea bancilor, ifn-urilor si recuperatorilor, jumatate din populatia Romaniei.

Cititi si :

Daca nu va vine sa credeti acest lucru, intrati aici si in campul de cautare scrieti “incuviintarea executarii silite” si o sa vedeti dezastrul rezultat.

Mai jos, vedeti un dosar de data recenta prin care am reusit sa anulam o alta executare silita, de data aceasta pornita de catre Prosperocapital SARL care in mod normal era reprezentat prin KRUK S.A invocand neregularitatea actelor de executare silita.

Poprirea Pe Contul Bancar
21.01.2020 Ora estimata: 08:30
Complet: C 20 Civil
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite contestatia la executare formulată.

Anulează executarea silită desfăsurată în dosarul de executare nr. 1336/2019 aflat pe rolul Copuzeanu Florin Traian.

Obligă intimata să plătească debitoarei suma de 648 lei cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând 600 lei onorariu avocat si 48 lei cheltuieli fotocopiere dosar executare.
Document: Hotarâre  356/2020  21.01.2020

Observam din decizia pronuntata de catre instanta de judeca ca Poprirea Pe Contul Bancar a avut intindere doar pana la momentul intervenrii hotararii de anulare a executarii silite.

Ceea ce trebuie sa stiti este ca procedura de poprire se ridica imediat dupa ce instanta de judecata s-a pronuntat chiar si pe fondul cauzei, sentinta avand caracter executoriu.

Desi am mai discutat despre limitele pe care le are executorul judecatoresc si anume ca nu poate sa puna poprire pe orice sume de bani sau pe oricare conturi doreste, propun sa facem o reamintire a situatiilor in care executorul daca popreste contul, savarseste o ilegalitate.

Vizualizati si :

Astfel, codul de procedura civila la art. 729 precizeaza foarte clar care sunt limitele urmăririi veniturilor băneşti:

Spre exemplu daca discutam despre salarii sau alte sume de bani pe care le incasati lunar si chiar si pensiile care sunt tot periodice, acestea pot fi poprite dupa cum urmeaza:

Daca discutam despre o singura poprire, sau mai bine zis un singur creditor:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii; – adica daca trebuie sa platiti o pensie de intretinere.

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

ATENTIE – SALARIUL MINIM NET PE ECONOMIE POATE FI URMARIT DOAR PENTRU PARTEA CE DEPASESTE JUMATATE DIN ACEST CUANTUM

Daca ati fost concediat sau daca primiti compensatie pentru desfacerea contractului de munca ori ajutor pentru incapacitatea temporara de munca sau aveti un ajutor de somaj, acesti bani nu pot fi popriti decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.

Ce sume de bani nu pot fi executate silit deloc prin poprirea pe contul bancar ?

Poprirea Pe Contul Bancar – (7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.

Daca sunteti executat silit prin mai multe forme, mobil, imobil si prin poprire, puteti sa solicitati instantei de judecata, chiar inaintea termenului de judecare a contestatiei la executare sa dispunsa suspendarea executarii silite.

Astfel, interdictia de pe contul bancar se ridica imediat dupa ce obtineti o sentinta de suspendare a executarii silite.

Suspendarea executarii silite se poate face doar la instanta de judecata.

Ce fac daca banca imi opreste mai mult decat are voie sau nu imi elibereaza celelalte sume de bani care in mod normal nu ar trebui sa mi le popreasca?

Si in acest caz discuta despre un abuz care poate fi oprit cu ajutorul instantei de judecata si prin contestatia la executare silita.

Practic este necesar sa formulati o contestatie la executare silita si sa invocati aceste aspecte ce tin de ilegala masura a popririi asta doar daca executorul refuza sa dea curs solicitarii dvs. de ridicare a popririi sau tertul poprit adica banca, nu-si indeplineste obligatiile in limita in care sa nu va prejudicieze in calitate de debitor.

Astfel, daca sunteti in situatia de a fi executat silit fie prin poprire, imobiliar sau mobiliar, puteti verifica legalitatea actelor de executare silita prin intermediul contestatiei la executare silita.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Completati formularul de mai jos daca sunteti executat silit:

18 comments to “Poprirea Pe Contul Bancar”
 1. Bună ziua! În urma unei exec. ap mi a fost vândut la licitație. Diferența de bani datorați băncii ar trebui sa i plătesc eu, dar dacă nu mai am nici o sursa de venit, ce se poate întâmpla? În cât timp se va închide dosarul executării? Mulțumesc!

   • Dar în cazul în care banca deși a făcut plata către debitorul ANAF lunar prin OP ce-i aparține către ANAF care nu-și face lucrările la timp și creează debite false cum poate fi trasă la răspundere că execută și de zece ori aceeași sumă pe care chiar ea a platito la ordinul clientului său prins între ANAF care nu-și operează încasările și bancă care știe că a făcut plata , dar abuziv îi fură banii clientului său și de zece ori dacă este stimată de ANAF o instituție care vrea să-i facă ordine în evidență altă persoană și funcționării să-și încaseze nestânjenit salariul fără să presteze serviciul! Dee abuzurile acestea cine ne poate salva? Plățile către ANAF sunt făcute chiar prin trezoreria statului!

 2. am poprire pe salariu,angajatorul imi opreste 33 la suta din venit dar in schimb am toate conturile blocate si nu pot scoate nici diferenata de salariu de pe card decat la banca.de ce atata timp cat se opreste din salariu cardul meu este blocat?

 3. Buna seara! bej Tudorache Catalin Andrei a trimis adresa de poprire pt “creditorul” Debit Collection Agency”, pe data de 12 martie 2020.Eu sunt in somaj tehnic si am anuntat ambele entitati, dar nu ii intereseaza. Este legala poprirea pe perioada somajului tehnic?

 4. Am avut un împrumut de 200 milioane lei vechi am ajuns sa dau în napoi triplu adică 600 am poprire pe salariu am cardu blocat nu se poate face nimic varog din 1400 salariu pe care îl am ce pot face cu iei.am rate la brd 6000 mai iau 2000 în mina cie pot face cu iei va multumesc

 5. Bună ziua as dori să imi spuneti cum pot rezolva o neplata la un abonament orange.Aveam de plata o factură de 280 acum 5 ani pe care am tot zis ca o plates din care am platit la un an cred 150 lei la un moment dat am primit acasă ca tb sa platesc 500 si ceva am vb cu cei de la firma de recuperari si mi au zis ca ce am platit eu 150 s-au luat ca dobânda si ca tb sa platesc inca 500 ca sa msa achit .nu am platit si nu mi a mai fenit nici o instintare pana anul acesta in luna martie ca tb sa pjatesc 900si ceva .eu am avut doar abonament la orange fara telefon .va rog frumos daca imi puteți spune cum să procedez cu această firma nu as dori sa mi se puna propire.

 6. Buna ziua!Am avut poprire pe conturi,executorul judecatoresc a trimis la mai multe banci instituirea popririi,s-a recuperat suma datorata,a trecut un an de atunci…acum nu pot deschide un cont la o banca anume,unde nu am avut niciodata cont deoarece figurez cu poprire…Executorul judecatoresc nu a trimis sistarea popririi catre toate bancile si nu pot lua legatura cu executorul,nici telefonic,nici prin email.

 7. Buna ziua Mentonez avnd Rate la Bănci 3 RATE la BRD FINACE PLUS UNA LS CETELEM IN TOTAL 4 EU AVND O PENSIE 704 RONI DIN CARE TREBUIE SA PLSTESC LUNAR LUMINA APA GAZELE CABLUL TV INTERNET SI CU CE MA MAI ÎNTRETIN SI EU DE MANCATE EU VA SPUN SINCER DIN TOR SUFLETUL SUNT ÎN PRAGUL DISPERARI DACS NU POT SA SCAP SI VOI FO SILIT DE EXECUTOR EU VOI PUNE CAPAT ZILELOR SI ATUNCI VKI SCAPA VA ROG SA MA AJUTATO FINCA SUN ÎN PRAGUL DISPERARI Nrul de telefon 0784672774

 8. M-am trezit cu executare silita de catre bej Ion si asociatii ptr o amenda lipsa rovineta din 2011, amenda neplatita trecuta prin tribunal in 2014! Nu am primit niciodata acasa nici o consemnare despre aceasta amenda!
  E posibil ca o hotarare judecatoreasca sa fie executata de bej in 2020?
  Bani luati din contul de pensie brd inainte de a primi instiintarea!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.