Poprirea Pe Contul Bancar

Poprire pe cont – Ce facem in cazul in care avem contul de la banca poprit, adica nu il mai putem folosi din pricina unei executarii silite?

Poprirea pe contul bancar este o formalitate ce tine de executarea silita a unei creante. O poprire pe cont bancar se insitutie de catre executorul judecatoresc, cel mai des intalnita practica, atunci cand sunteti executat silit de un recuperator de creanta sau chiar de catre o Banca ori IFN.

Astfel, poprirea pe conturile bancare , asta daca aveti mai multe conturi deschise la diferite banci, opereaza simultan catre toate sucursalele bancilor si in mod automat intervine o poprire conturi .

Executat silit prin poprire? Completati formularul de mai jos pentru a verifica legalitatea executarii silite:

Ce inseamna poprire pe cont ?

Poprirea pe cont nu are o definitie precisa in codul de procedura civila ci ea este de fapt un efect pe care il resimte debitorul care detine un cont bancar in banca si care o data poprit nu mai are acces la el.

Practic, notiunea de cont poprit inseamna ca executorul judecatoresc, legal sau ilegal, acest lucru trebuie sa il aflati doar contestand executarea silita, va blocheaza accesul la propriul dvs. cont.

Ceea ce este ilegal este si faptul spre exemplu ca din momentul popririi contului nu mai aveti posibilitatea de a folosi contul bancar DELOC, desi asa cum bine stiti si ceea ce explic de ani de zile, o poprire pe contul bancar poate fi impusa cel mult 1/3 daca este o singura executare silita.

Cititi si :

Cand se ridica poprirea de pe cont ?

Poprirea pe cont este procedura folosita de catre executorii judecatoresti pentru a bloca accesul dvs. la banii din contul bancar iar sistarea popririi pe cont poate interveni doar in urmatoarele situatii:

 • ati achitat debitul;
 • ati castigat procesul in instanta si ati dovedit ca executarea silita pe cont si poprirea pe cont este ilegala;
 • creditorul retrage executarea silita;
 • suspendati executarea silita prin poprire pe cont , in instanta.

Astfel, la momentul la care se infiinteaza poprirea pe contul dvs. bancar posibilitatea contestatii popririi este singura posibila si poarta numele de contestatie la executare silita.

Contestatie poprire cont bancar – Cum se face o contestatie la poprirea pe salariu?

Este o procedura intruziva si care va blocheaza accesul la conturile bancare si chiar la propriul salariu atunci cand angajatorul dvs. este transformat intrun tert poprit.

Popriea impusa de catre executorul judecatoresc sau cel fiscal in cadrul executarii fiscale, nu este o masura definitiva ci una temporara si cu anumite limite ce daca nu sunt respectate, transforma executarea silita intr-o procedura ILEGALA.

Ilegalitatea executarii silite prin poprire poate sa fie data de mai multe elemente ce pot fi identificate doar daca un avocat specializat in executare silita va verifica cu atentie actele primite de la executor.

Unele dintre motivele pentru care poprirea poate fi ilegala se refera la prescriptia sumelor executate la lipsa mentiunii sumei executate din incheierea de incuviintare, necompetenta executorului judecatoresc, adaugarea de catre recuperatori a dobanzilor contractuale si altele.

ATENTIE- Pentru a lamuri o situatie despre care sunt des intrebat, voi raspunde la intrebare urmatoare:

 • Este normal sa mi se puna poprire fara sa fiu anuntat?

Raspunsul este DA, macar pentru aceasta procedura putem sa spunem ca aplicarea popririi fara a fi anuntat debitorul, se incadreaza in textul legal.

Astfel, statistic vorbind, in ultimii 10 ani de zile, a fosta executata silit de catre executori la cererea bancilor, ifn-urilor si recuperatorilor, jumatate din populatia Romaniei.

Cititi si :

Daca nu va vine sa credeti acest lucru, intrati aici si in campul de cautare scrieti “incuviintarea executarii silite” si o sa vedeti dezastrul rezultat.

Noi la SCA Cuculis&Asociatii ne-am dedicat anularii executarilor silite ilegale. Peste 20000 de executari silite anulare in decursul timpului – asta inseamna ca executarea silita in Romania, chiar este ilegala, atunci cand pleaca de la banci sau executori!

Si in sprijinul afirmatiei de mai sus, ca poprirea pe cont este ilegala in anumite situatii, executarea silita prin poprire anulata de catre o instanta de judecata chiar cu foarte putin timp inainte sa scriu acest articol, dovedeste de fapt ca daca un debitor ramane in pasivitate, devine un debitor ABUZAT si care isi pierde drepturile prin nefolosirea lor, adica prin necontestarea unor executari silite ce in mod vadit erau ILEGALE.

Poprirea Pe Contul Bancar

Alte dosare de executare silita prin poprire pe cont, anulate in instantele de judecata – Poprirea pe cont, o amintire urata si atat.

Executarea silita prin poprire sau prin orice alta forma silita, cum ar fi sechestrul pe bunurile mobile, asa cum vedem in cazul de mai sus, sunt supuse verificatii legalitatii instantei de judecata.

Executorul judecatoresc raspunde doar in fata instantei de judecata si astfel, daca un anumit act din procedura de poprire pe cont este ilegal, il puteti anula in instanta de judecata.

Mai jos, vedeti un dosar de data recenta prin care am reusit sa anulam o alta executare silita, de data aceasta pornita de catre Prosperocapital SARL care in mod normal era reprezentat prin KRUK S.A invocand neregularitatea actelor de executare silita.

Poprirea Pe Contul Bancar
21.01.2020 Ora estimata: 08:30
Complet: C 20 Civil
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite contestatia la executare formulată.

Anulează executarea silită desfăsurată în dosarul de executare nr. 1336/2019 aflat pe rolul executorului Copuzeanu Florin Traian.

Obligă intimata să plătească debitoarei suma de 648 lei cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând 600 lei onorariu avocat si 48 lei cheltuieli fotocopiere dosar executare.
Document: Hotarâre  356/2020  21.01.2020

Observam din decizia pronuntata de catre instanta de judeca ca Poprirea Pe Contul Bancar a avut intindere doar pana la momentul intervenrii hotararii de anulare a executarii silite.

Ceea ce trebuie sa stiti este ca procedura de poprire se ridica imediat dupa ce instanta de judecata s-a pronuntat chiar si pe fondul cauzei, sentinta avand caracter executoriu.

Desi am mai discutat despre limitele pe care le are executorul judecatoresc si anume ca nu poate sa puna poprire pe orice sume de bani sau pe oricare conturi doreste, propun sa facem o reamintire a situatiilor in care executorul daca popreste contul, savarseste o ilegalitate.

Vizualizati si :

Astfel, codul de procedura civila la art. 729 precizeaza foarte clar care sunt limitele urmăririi veniturilor băneşti:

Spre exemplu daca discutam despre salarii sau alte sume de bani pe care le incasati lunar si chiar si pensiile care sunt tot periodice, acestea pot fi poprite dupa cum urmeaza:

Poprirea pe cont ilegala daca nu respecta conditiile de mai jos : Daca discutam despre o singura poprire, sau mai bine zis un singur creditor:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii; – adica daca trebuie sa platiti o pensie de intretinere.

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

ATENTIE – SALARIUL MINIM NET PE ECONOMIE POATE FI URMARIT DOAR PENTRU PARTEA CE DEPASESTE JUMATATE DIN ACEST CUANTUM

Astfel, o alta metoda prin care verificati daca poprirea contului bancar este legala sau nu.

Daca ati fost concediat sau daca primiti compensatie pentru desfacerea contractului de munca ori ajutor pentru incapacitatea temporara de munca sau aveti un ajutor de somaj, acesti bani nu pot fi popriti decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.

Ce sume de bani nu pot fi executate silit deloc prin poprirea pe contul bancar ?

Poprirea Pe Contul Bancar – (7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.

Daca sunteti executat silit prin mai multe forme, mobil, imobil si prin poprire, puteti sa solicitati instantei de judecata, chiar inaintea termenului de judecare a contestatiei la executare sa dispunsa suspendarea executarii silite.

Astfel, interdictia de pe contul bancar se ridica imediat dupa ce obtineti o sentinta de suspendare a executarii silite.

Suspendarea executarii silite se poate face doar la instanta de judecata.

Ce fac daca banca imi opreste mai mult decat are voie sau nu imi elibereaza celelalte sume de bani care in mod normal nu ar trebui sa mi le popreasca?

Si in acest caz discuta despre un abuz care poate fi oprit cu ajutorul instantei de judecata si prin contestatia la executare silita.

Practic este necesar sa formulati o contestatie la executare silita si sa invocati aceste aspecte ce tin de ilegala masura a popririi asta doar daca executorul refuza sa dea curs solicitarii dvs. de ridicare a popririi sau tertul poprit adica banca, nu-si indeplineste obligatiile in limita in care sa nu va prejudicieze in calitate de debitor.

Astfel, daca sunteti in situatia de a fi executat silit fie prin poprire, imobiliar sau mobiliar, puteti verifica legalitatea actelor de executare silita prin intermediul contestatiei la executare silita.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Completati formularul de mai jos daca sunteti executat silit:

35 comments to “Poprirea Pe Contul Bancar”
 1. Bună ziua! În urma unei exec. ap mi a fost vândut la licitație. Diferența de bani datorați băncii ar trebui sa i plătesc eu, dar dacă nu mai am nici o sursa de venit, ce se poate întâmpla? În cât timp se va închide dosarul executării? Mulțumesc!

   • Dar în cazul în care banca deși a făcut plata către debitorul ANAF lunar prin OP ce-i aparține către ANAF care nu-și face lucrările la timp și creează debite false cum poate fi trasă la răspundere că execută și de zece ori aceeași sumă pe care chiar ea a platito la ordinul clientului său prins între ANAF care nu-și operează încasările și bancă care știe că a făcut plata , dar abuziv îi fură banii clientului său și de zece ori dacă este stimată de ANAF o instituție care vrea să-i facă ordine în evidență altă persoană și funcționării să-și încaseze nestânjenit salariul fără să presteze serviciul! Dee abuzurile acestea cine ne poate salva? Plățile către ANAF sunt făcute chiar prin trezoreria statului!

 2. am poprire pe salariu,angajatorul imi opreste 33 la suta din venit dar in schimb am toate conturile blocate si nu pot scoate nici diferenata de salariu de pe card decat la banca.de ce atata timp cat se opreste din salariu cardul meu este blocat?

 3. Buna seara! bej Tudorache Catalin Andrei a trimis adresa de poprire pt “creditorul” Debit Collection Agency”, pe data de 12 martie 2020.Eu sunt in somaj tehnic si am anuntat ambele entitati, dar nu ii intereseaza. Este legala poprirea pe perioada somajului tehnic?

 4. Am avut un împrumut de 200 milioane lei vechi am ajuns sa dau în napoi triplu adică 600 am poprire pe salariu am cardu blocat nu se poate face nimic varog din 1400 salariu pe care îl am ce pot face cu iei.am rate la brd 6000 mai iau 2000 în mina cie pot face cu iei va multumesc

 5. Bună ziua as dori să imi spuneti cum pot rezolva o neplata la un abonament orange.Aveam de plata o factură de 280 acum 5 ani pe care am tot zis ca o plates din care am platit la un an cred 150 lei la un moment dat am primit acasă ca tb sa platesc 500 si ceva am vb cu cei de la firma de recuperari si mi au zis ca ce am platit eu 150 s-au luat ca dobânda si ca tb sa platesc inca 500 ca sa msa achit .nu am platit si nu mi a mai fenit nici o instintare pana anul acesta in luna martie ca tb sa pjatesc 900si ceva .eu am avut doar abonament la orange fara telefon .va rog frumos daca imi puteți spune cum să procedez cu această firma nu as dori sa mi se puna propire.

  • Am scos o sumă de bani de la bancă în 2015 pentru probleme personale și am achitat o perioadă rata lunară. Din cauze medicale nu am mai putut lucra și mi sa adunat foarte mare dobîndă. Acuma lucrez si iau salariul minim 1400lei. Din care mi se face poprire 500 de lei. Vă rog frumos ajutatima sa nu mai mi se facă așa mare poprirea ca nu pot trăi cu 900 de lei din care am platit doar o masina de lemne căci atîta ma constat. Eu nu mai am nici bani pt restu utilitatilor fiind și singura. Vă rog frumos sunt disperată ajutatima macar 300de si sa-mi facă poprirea nu 500de lei. Sunt conștientă că trebuie să dau banii înapoi dar nu așa ca mie nu-mi rămîne nimic ptr hrană și celelalte. Vă rog frumos ajutatima. Vă mulțumesc

 6. Buna ziua!Am avut poprire pe conturi,executorul judecatoresc a trimis la mai multe banci instituirea popririi,s-a recuperat suma datorata,a trecut un an de atunci…acum nu pot deschide un cont la o banca anume,unde nu am avut niciodata cont deoarece figurez cu poprire…Executorul judecatoresc nu a trimis sistarea popririi catre toate bancile si nu pot lua legatura cu executorul,nici telefonic,nici prin email.

 7. Buna ziua Mentonez avnd Rate la Bănci 3 RATE la BRD FINACE PLUS UNA LS CETELEM IN TOTAL 4 EU AVND O PENSIE 704 RONI DIN CARE TREBUIE SA PLSTESC LUNAR LUMINA APA GAZELE CABLUL TV INTERNET SI CU CE MA MAI ÎNTRETIN SI EU DE MANCATE EU VA SPUN SINCER DIN TOR SUFLETUL SUNT ÎN PRAGUL DISPERARI DACS NU POT SA SCAP SI VOI FO SILIT DE EXECUTOR EU VOI PUNE CAPAT ZILELOR SI ATUNCI VKI SCAPA VA ROG SA MA AJUTATO FINCA SUN ÎN PRAGUL DISPERARI Nrul de telefon 0784672774

 8. M-am trezit cu executare silita de catre bej Ion si asociatii ptr o amenda lipsa rovineta din 2011, amenda neplatita trecuta prin tribunal in 2014! Nu am primit niciodata acasa nici o consemnare despre aceasta amenda!
  E posibil ca o hotarare judecatoreasca sa fie executata de bej in 2020?
  Bani luati din contul de pensie brd inainte de a primi instiintarea!

 9. Buna ziua, va rog să mă ajutați cu o problema pe care nu știu cum să o rezolv,am cumpărat un teren 700 Mp in 2001 și o cabana din lemn pe care am pus o pe o fundație de piatră langa Cluj,as dori să mă ajutați să intru în legalitate pt a avea și utilități,mai știu că dacă sânt realizate înainte de august 2001 se poate intra în legalitate cu actele,am și CF in care e specificat teren cu construcție pe el va rog sa mă ajutați să pot intra în legalitate.

 10. Bună ziua ai dori si eu sami spunet daca am oprire pe salariu imi opreste firma unde lucrez si imi opreste si din BANCĂ de pe card unde primescprimesc salariul si asi dori mai multe detali ce să fac să numi mai oprească si de pe card va multumesc

 11. Buna seara. Am și eu o problema cu un contract de leading încheiat in anul 2008 cu inpuls Leading. Nu am plătit trei rate, masina am predat-o firmei de leasing, iar in 2010 am primit executare de la bej pentru suma restanta plus penalități. Am achitat integral executorul emițând-mi ridicarea popririi. In Decembrie 2020 am primit o notificare de la impuls leasing prin care ei pretind ca am de plata suma de 27300 reprezentând aceleași datorii pe care le-am achitat. Ce pot face in cazul acesta?
  Va multumesc

 12. Buna ziua,

  Ce se intampla in cazul unei popriri pe cont , instrituita deja , in conditiile in care informarea(plicul cu informare poprire) ajunge la destinatar, dupa expirarea termenului de contestatie?In plus, plicul primit, estedeja deschis,in posta si nu exista confirmare de primire . In plic pe langa actele reprezentative de instituire a popririi exista o lista cu alte persoane, in speta: Nume/Prenume/CNP-ul lor si sumele datorate. In acest caz, nu se incarca legea GDPR-ului?

  Va multumesc,

  O zi frumoasa.

 13. Daca faci contestatie la executare in cat timp trebuie sa primesti termen de judecata? Multumesc frumos!
  Mai am o intrebare daca cineva renunta la executare si apoi revine dupa 6ani sa te execute, este normal?
  Va multumesc anticipat!

 14. Buna ziua ,
  Am doua popriri pe salariu .
  M am trezit ca mi-a poprit angajatorul jumătate din salariu și luna trecută și banca .
  Imi puteți spune ce pot face in aceasta situație ?

 15. Mi sa pus oprire pe cardul bancar m-am trezit cu o datorie la Vodafone de 100 de milioane vechi și când am sunat la cei dl Vodafone mi sa spus că la ei am decât 10 milioane vechi deci cum este posibil multumesc

 16. Primărie are dreptul să desființeze o Asociație de crescători de animale care are datorii către primărie și care face subiectul unei cercetări în urma unei plângeri penale de către membrii la adresa președintelui de Asociațe?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.