Poprirea Pe Contul Bancar

Poprire pe cont in 2024 – Ce facem in cazul in care avem contul de la banca poprit, adica nu il mai putem folosi din pricina unei executarii silite?

Poprirea pe contul bancar este o formalitate ce tine de executarea silita a unei creante. O poprire pe cont bancar se insitutie de catre executorul judecatoresc, cel mai des intalnita practica, atunci cand sunteti executat silit de un recuperator de creanta sau chiar de catre o Banca ori IFN.

Astfel, poprirea pe conturile bancare , asta daca aveti mai multe conturi deschise la diferite banci, opereaza simultan catre toate sucursalele bancilor si in mod automat intervine o poprire conturi .

Executat silit prin poprire? Completati formularul de mai jos pentru a verifica legalitatea executarii silite:

Datele introduse in formularul de mai sus vor fi folosite de catre SCPA CUCULIS&ASOCIATII in scopul contactarii dvs. pentru a rezolva problema popririi si pentru a putea contesta execuatrea silita prin poprire.

Termenii si conditiile de folosire a platformei indrumari-juridice.eu gasiti aici.

Ce inseamna poprire pe cont ?

Poprirea pe cont nu are o definitie precisa in codul de procedura civila ci ea este de fapt un efect pe care il resimte debitorul care detine un cont bancar in banca si care o data poprit nu mai are acces la el.

Practic, notiunea de cont poprit inseamna ca executorul judecatoresc, legal sau ilegal, acest lucru trebuie sa il aflati doar contestand executarea silita, va blocheaza accesul la propriul dvs. cont.

Ceea ce este ilegal este si faptul spre exemplu ca din momentul popririi contului nu mai aveti posibilitatea de a folosi contul bancar DELOC, desi asa cum bine stiti si ceea ce explic de ani de zile, o poprire pe contul bancar poate fi impusa cel mult 1/3 daca este o singura executare silita.

Cititi si :

Cand se ridica poprirea de pe cont ?

Poprirea pe cont este procedura folosita de catre executorii judecatoresti pentru a bloca accesul dvs. la banii din contul bancar iar sistarea popririi pe cont poate interveni doar in urmatoarele situatii:

 • ati achitat debitul;
 • ati castigat procesul in instanta si ati dovedit ca executarea silita pe cont si poprirea pe cont este ilegala;
 • creditorul retrage executarea silita;
 • suspendati executarea silita prin poprire pe cont , in instanta.

Astfel, la momentul la care se infiinteaza poprirea pe contul dvs. bancar posibilitatea contestatii popririi este singura posibila si poarta numele de contestatie la executare silita.

Contestatie poprire cont bancar – Cum se face o contestatie la poprirea pe salariu?

Este o procedura intruziva si care va blocheaza accesul la conturile bancare si chiar la propriul salariu atunci cand angajatorul dvs. este transformat intrun tert poprit.

Popriea impusa de catre executorul judecatoresc sau cel fiscal in cadrul executarii fiscale, nu este o masura definitiva ci una temporara si cu anumite limite ce daca nu sunt respectate, transforma executarea silita intr-o procedura ILEGALA.

Ilegalitatea executarii silite prin poprire poate sa fie data de mai multe elemente ce pot fi identificate doar daca un avocat specializat in executare silita va verifica cu atentie actele primite de la executor.

Unele dintre motivele pentru care poprirea poate fi ilegala se refera la prescriptia sumelor executate la lipsa mentiunii sumei executate din incheierea de incuviintare, necompetenta executorului judecatoresc, adaugarea de catre recuperatori a dobanzilor contractuale si altele.

ATENTIE- Pentru a lamuri o situatie despre care sunt des intrebat, voi raspunde la intrebare urmatoare:

 • Este normal sa mi se puna poprire fara sa fiu anuntat?

Raspunsul este DA, macar pentru aceasta procedura putem sa spunem ca aplicarea popririi fara a fi anuntat debitorul, se incadreaza in textul legal.

Astfel, statistic vorbind, in ultimii 10 ani de zile, a fosta executata silit de catre executori la cererea bancilor, ifn-urilor si recuperatorilor, jumatate din populatia Romaniei.

Cititi si :

Daca nu va vine sa credeti acest lucru, intrati aici si in campul de cautare scrieti “incuviintarea executarii silite” si o sa vedeti dezastrul rezultat.

Noi la SCA Cuculis&Asociatii ne-am dedicat anularii executarilor silite ilegale. Peste 20000 de executari silite anulare in decursul timpului – asta inseamna ca executarea silita in Romania, chiar este ilegala, atunci cand pleaca de la banci sau executori!

Si in sprijinul afirmatiei de mai sus, ca poprirea pe cont este ilegala in anumite situatii, executarea silita prin poprire anulata de catre o instanta de judecata chiar cu foarte putin timp inainte sa scriu acest articol, dovedeste de fapt ca daca un debitor ramane in pasivitate, devine un debitor ABUZAT si care isi pierde drepturile prin nefolosirea lor, adica prin necontestarea unor executari silite ce in mod vadit erau ILEGALE.

Poprirea Pe Contul Bancar

Alte dosare de executare silita prin poprire pe cont, anulate in instantele de judecata – Poprirea pe cont, o amintire urata si atat.

Executarea silita prin poprire sau prin orice alta forma silita, cum ar fi sechestrul pe bunurile mobile, asa cum vedem in cazul de mai sus, sunt supuse verificatii legalitatii instantei de judecata.

Executorul judecatoresc raspunde doar in fata instantei de judecata si astfel, daca un anumit act din procedura de poprire pe cont este ilegal, il puteti anula in instanta de judecata.

Mai jos, vedeti un dosar de data recenta prin care am reusit sa anulam o alta executare silita, de data aceasta pornita de catre Prosperocapital SARL care in mod normal era reprezentat prin KRUK S.A invocand neregularitatea actelor de executare silita.

Poprirea Pe Contul Bancar
21.01.2020 Ora estimata: 08:30
Complet: C 20 Civil
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite contestatia la executare formulată.

Anulează executarea silită desfăsurată în dosarul de executare nr. 1336/2019 aflat pe rolul executorului Copuzeanu Florin Traian.

Obligă intimata să plătească debitoarei suma de 648 lei cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând 600 lei onorariu avocat si 48 lei cheltuieli fotocopiere dosar executare.
Document: Hotarâre  356/2020  21.01.2020

Observam din decizia pronuntata de catre instanta de judeca ca Poprirea Pe Contul Bancar a avut intindere doar pana la momentul intervenrii hotararii de anulare a executarii silite.

Ceea ce trebuie sa stiti este ca procedura de poprire se ridica imediat dupa ce instanta de judecata s-a pronuntat chiar si pe fondul cauzei, sentinta avand caracter executoriu.

Desi am mai discutat despre limitele pe care le are executorul judecatoresc si anume ca nu poate sa puna poprire pe orice sume de bani sau pe oricare conturi doreste, propun sa facem o reamintire a situatiilor in care executorul daca popreste contul, savarseste o ilegalitate.

Vizualizati si :

Astfel, codul de procedura civila la art. 729 precizeaza foarte clar care sunt limitele urmăririi veniturilor băneşti:

Spre exemplu daca discutam despre salarii sau alte sume de bani pe care le incasati lunar si chiar si pensiile care sunt tot periodice, acestea pot fi poprite dupa cum urmeaza:

Poprirea pe cont ilegala daca nu respecta conditiile de mai jos : Daca discutam despre o singura poprire, sau mai bine zis un singur creditor:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii; – adica daca trebuie sa platiti o pensie de intretinere.

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

ATENTIE – SALARIUL MINIM NET PE ECONOMIE POATE FI URMARIT DOAR PENTRU PARTEA CE DEPASESTE JUMATATE DIN ACEST CUANTUM

Astfel, o alta metoda prin care verificati daca poprirea contului bancar este legala sau nu.

Daca ati fost concediat sau daca primiti compensatie pentru desfacerea contractului de munca ori ajutor pentru incapacitatea temporara de munca sau aveti un ajutor de somaj, acesti bani nu pot fi popriti decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.

Ce sume de bani nu pot fi executate silit deloc prin poprirea pe contul bancar ?

Poprirea Pe Contul Bancar – (7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.

Daca sunteti executat silit prin mai multe forme, mobil, imobil si prin poprire, puteti sa solicitati instantei de judecata, chiar inaintea termenului de judecare a contestatiei la executare sa dispunsa suspendarea executarii silite.

Astfel, interdictia de pe contul bancar se ridica imediat dupa ce obtineti o sentinta de suspendare a executarii silite.

Suspendarea executarii silite se poate face doar la instanta de judecata.

Ce fac daca banca imi opreste mai mult decat are voie sau nu imi elibereaza celelalte sume de bani care in mod normal nu ar trebui sa mi le popreasca?

Si in acest caz discuta despre un abuz care poate fi oprit cu ajutorul instantei de judecata si prin contestatia la executare silita.

Practic este necesar sa formulati o contestatie la executare silita si sa invocati aceste aspecte ce tin de ilegala masura a popririi asta doar daca executorul refuza sa dea curs solicitarii dvs. de ridicare a popririi sau tertul poprit adica banca, nu-si indeplineste obligatiile in limita in care sa nu va prejudicieze in calitate de debitor.

Astfel, daca sunteti in situatia de a fi executat silit fie prin poprire, imobiliar sau mobiliar, puteti verifica legalitatea actelor de executare silita prin intermediul contestatiei la executare silita.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Completati formularul de mai jos daca sunteti executat silit:

Datele introduse in formularul de mai sus vor fi folosite de catre SCPA CUCULIS&ASOCIATII in scopul contactarii dvs. pentru a rezolva problema popririi si pentru a putea contesta execuatrea silita prin poprire.

Termenii si conditiile de folosire a platformei indrumari-juridice.eu gasiti aici.

194 comments to “Poprirea Pe Contul Bancar”
 1. Bună ziua! În urma unei exec. ap mi a fost vândut la licitație. Diferența de bani datorați băncii ar trebui sa i plătesc eu, dar dacă nu mai am nici o sursa de venit, ce se poate întâmpla? În cât timp se va închide dosarul executării? Mulțumesc!

   • Dar în cazul în care banca deși a făcut plata către debitorul ANAF lunar prin OP ce-i aparține către ANAF care nu-și face lucrările la timp și creează debite false cum poate fi trasă la răspundere că execută și de zece ori aceeași sumă pe care chiar ea a platito la ordinul clientului său prins între ANAF care nu-și operează încasările și bancă care știe că a făcut plata , dar abuziv îi fură banii clientului său și de zece ori dacă este stimată de ANAF o instituție care vrea să-i facă ordine în evidență altă persoană și funcționării să-și încaseze nestânjenit salariul fără să presteze serviciul! Dee abuzurile acestea cine ne poate salva? Plățile către ANAF sunt făcute chiar prin trezoreria statului!

    • Buna ziua am o poprire pe cont de 33% pentru un credit bancar din 2018 .Dar ieri am primit 800 de lei in cont si recuperatorul a retras toata suma din cont .Este legal asa ceva .Va rog frumos sa imi raspundeti daca puteti.Va multumesc anticipat

    • Bună ziua!Sunt executată de către Biroul Bej Vasile pentru o datorie mai veche de 7 ani și acuma ma trezesc că mi-au pus poprire pe alocația fetei ,în fiecare luna trebuie să întru înăuntru in CEC și stau și câte 2 ore la ghișeu să îmi elibereze alocația. Vă rog frumos să îmi spuneți ce trebuie să fac ca să nu mă mai confrunt lună de lună cu aceasta situație

     • Buna ziua am fost contactat de firma de recuperatori cum că o să mi se pună poprire pe salariu și eu lucrez că și ospătar și qs dori sa știu dacă se pune poprire și pe tips sau doar pe salariu

     • Bună ziua. Dacă am o pensie de vârstă si voi fi executată de mai multe IFN-uri si pensia mea este doar de 1335 lei, ce sumă îmi pot popri legal?

     • Primaria mi_blocat Contul la BT,dar ulterior am vazut ca si Contul de la Raiffasen este blocat,desi ei au acte de blocare numai pentruBT,ce trebuie sa fac pentru deblocarea Contului de la Raiffsen?

       • Cum pot debloca contul meu PostBank???Cei de la Vodafone mi-au blocat contul.Am 4 copii in întreținere,soția nu muncește are SB|| .Mi-au blocat și alocația copiilor.Ce pot face???Nu îmi pot achita chiria,rata la madina,curentul,internetul,asigurarea la mașină.

     • Bună ziua. Am 2 popriri la Libra și de 3 săptămâni ei spun ca nu pot plăti executorilor ca este “ concurs” de dosare ( am în scris asta) dar îmi refuză și mie accesul la bani pentru a putea plăti eu. Acum urmează alta luna, alt salariu, și banca nici pe cel vechi nu a plătit. Au dreptul să mi țină banii blocați în cont degeaba?

     • Bună ziua domnule avocat! Am și eu o întrebare: se poate pune poprire pe un cont comun? Fetita mea primește pensie de urmaș din Italia intr-un cont ing România unde sunt trecuta și eu. Se poate pune poprire pe acel cont?

    • Am oprit pe cont și nu m-ai pot să utilizeze cont bancar ce trebuie a zis că trimite actele este abuziva cum se face așa Romania nu mai la noi se face așa ceva cum să le dau eu lor atâți bani daca eu am loat de la ei din 35 de milioane și oprește 7 milioane și eu eau de la ei 27 de milioane și ei zice pe 5 ani să le dau 22000 douo sunte dozeci de milioane lor eu am loata 27 de milioane de ei și am platit lor 7000 de Lei ce să facă

   • Buna ziua !daca sunt executat de ANAF pot cere suspendarea poriri de 1/3 din pensie că urmare a retragerii unei pensii anterioare și pt care mi se opresc sumele încasate necuvenit?

   • Poate sa-mi crească suma cu 15.000 de lei fata de cum aveam înainte de-a ma da afara de la serviciu. Am avut poprire anul trecut s-a oprit în ianuarie când am rămas fără serviciu iar acum m-a luat altă firma de recuperare

  • Am două credite luate de 4 ani iar de mai bine de 1an nu am lucrat și nu am avut cum sa plătesc acum am un loc de muncă îmi poate face poprire pe salariu pe card și cât eu am luat aceste credite pe o perioadă de 5 ani as vrea sa știu dacă îmi mai oprește ceva banca sau nu și dacă poprirea nu va mai fi la cat timp se scoate

    • Bună seara..am.pierdut procesul cu o firma la care am lucrat ..precizez ca șanț nevinovat …mi sa pus sechestrul pe masina de către executor…treb sa plătesc în total 7000 euro cu toate taxele …precizez ca pe aceeași chestie diicotul nu ma găsit vinovat….mi sau clonat cardurile de motorina în Franța..eu lucrând sofer de tir..etc…în concluzie șanț acuzat de exercitarea defectuasa a atribuților de serviciu….și sentința a fost în defavoarea mea…mulțumesc fr aștept un răspuns va rog …eu nu vr sa plătesc nimic ca nu șanț vinovat ….va rog sa mi spuneți dacă se pot atinge de apartamentul în care locuiesc noi fiind 2 proprietari în acte

    • Bună ziua as dori sa aflu și eu o informație la serviciu am poprire făcută pe salariu in valoare de 1000 lei in ultimele 2-3 luni și as dori sa aflu cine sunt firmele care îmi opresc acești bani cei de la serviciu mi-au spus sa sun băncile dar eu nu știu care mi-a pus poprire nu știu nici nume nimic cum aflu unde se duc banii mei și cum pot face sa nu-mi mai oprească atât pe mult poprirea deoarece eu am decât un singur salariu decât eu am venit și am și alte facturi de plătit? Mulțumesc

     • Bună ziua in timp ce plătesc executarea silita mai poate executorul sa mai vina cu alte sume inafara de suma de la începutul dosarului ? Vorbesc de același dosar.dupa ce am terminat m-a anunțat ca trebuie sa plătesc alte sume în același dosar

      • Buna ziua stimate domn. Cred ca dvs. ar trebui sa cititi in blogul nostru indrumari juridice, sectiunea de actualizare a debitului si sa vedeti cat de ilegal este ca executorul sa faca asta. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011

       • Bună ziua am primit de la ANAF o adresă de poprire mentionez ca eu nu am nici un altfel de venit în afara de alocatie,complementara,ajutor social și bursele sociale ale copiilor mentionez ca bursele sociale ne intră pe card bancar si cardul este facut pe numele meu

      • Bună ziua am primit de la ANAF o adresă de poprire mentionez ca eu nu am nici un altfel de venit în afara de alocatie,complementara,ajutor social și bursele sociale ale copiilor mentionez ca bursele sociale ne intră pe card bancar si cardul este facut pe numele meu

  • Bună ziua! Ma numesc pasa Octavian adm. În cadrul SC opasa service srl. Am avut un control anaf, început în dec 2020.în iul. 2021 a fost întocmit un pv. Cu o sumă de plată. După 15 zile am avut poprire pe cont. Nu am o decizie de impunere, nici acum, acum nu figurez cu datorii la anaf totuși am contul poprit. Aștept de 8 luni această decizie pt a face eșalonare de plată sau contestație. Întrebarea mea este – acțiunea anaf este legală? Conosc că pv. Nu se contestă. Aștept această decizie care nu mai vine. VĂ MULȚUMESC.

    • Anul tr3cut în iunie, am avut restante la TBI. Am plătit, în 19.06. 2022 acesta, și în avans 2000 ron, singura mea solicitare a fost ca, reeșalonarea opțiunilor de plata, quantumul sa mi se furnizeze în scris, sa pot alege, nu intekegere telefonica.
     Nu mi s-a răspuns în scris, spunând ei nu oferă asa ceva, . În 01.02.2023 m-am trezit cu opririle pe cont, plus pe pensi, executorul judecătoresc, a corectat. Dar nu știu dacă este legal, dacă eu nu am refuzat sa plătesc, doar doream o înțelegere scrisa.

     • Bună ziua in timp ce plătesc executarea silita mai poate executorul sa mai vina cu alte sume inafara de suma de la începutul dosarului ? Vorbesc de același dosar.dupa ce am terminat m-a anunțat ca trebuie sa plătesc alte sume în același dosar

   • Buna ziua eu nu am proces nu am avocat încă i-am spus la fostul să-și ia să-și plătească e datoria lui nu a mea.

    • Bună ziua. Eu ma aflu în situația următoare. Am o executare silita pt suma de 6400 lei, 2 Conturi bancare (BCR și BT). Angajatorul meu în calitate de terț porit a plătit executorului jud din aprilie de când a fost înființată poprirea suma de 3800 lei. Executorul cunoaște f bine faptul ca sumele poprire ( acel 1/3 din salariu) esunt plătite direct de către terțul poprit. Pe contul de BCR primesc un ajutor social conform prevederilor legii 448/2006 în calitate de tutore al unei persoane cu grad de handicap grav, permanent. Deși am notificat atât execut jud cât și BCR acea suma zjutor social a fost blocata ca suma poprita, întreaga suma, suma a fost deblocata ieri la solicitarea mea dar deblocarea a avut caracter temporar și deși eu am trimis documente care atesta sursa acelei sume în prezent suma este din nou blocata și trebuie sa aștept pana luni ca să solicit deblocarea ei, care bineînțeles va fi una tot temporara și nu înțeleg de ce doar temporar dacă aceasta suma nu întra în categoria celor care pot fi supuse popririi. Ce pot sa fac? Multumesc.

    • Buna ziua! Am luat o amenda în germania, firma mi-a virat bani în cont dar executorul a luat toată suna, este corect?

    • Bună ziua am primit de la ANAF o adresă de poprire mentionez ca eu nu am nici un altfel de venit în afara de alocatie,complementara,ajutor social și bursele sociale ale copiilor mentionez ca bursele sociale ne intră pe card bancar si cardul este facut pe numele meu

  • Buna ziua! Cum pot proceda daca pe indemnizația copilului am preopriere de 50 la sută din indemnizație.ce pot face? Mulțumesc

  • Daca mie imi trimite o suma de bani din strainatate sau castig la pariuri sau zic cuiva sa imi trimita niste bani in contul poprit cat are voie sa imi popreasca? Va rog un rsspuns

  • Buna ziua , in 2 zile am primit 2 popriri pe cont , nu știu de unde sunt acestea și de ce
   Angajatori mi a oprit 2840 și banca 1760 odată și 860 odată
   Ce pot face ??
   Mă puteți ajuta?

  • Au blocat toți banii inclusiv suma de 469 RON din pensia spciala conf legii 118/moștenitor alveteranilor de război. Va mulțumesc mult !

  • Buna ziua,
   Am si eu o intrebare va rog. Am o proprire pe cont de mai bine de 8 ani. Am fost in imposibilatea de plata si inca sunt fiind mama singura cu doi copii la scoala. In cont intra doar alocatia copiilor. Am incercat sa transfer 950 Ron pentru alte plati dar tranzactia nu a functionat. Banii sau reintors in cont aparand ca si o suma noua si au fost retrasi pentru poprire. Este legal? Ce pot face in acest caz? Multumesc!

  • Am poprire pe cardurile bancare ,tocmai ce am fost instiintata ca mai încă o poprire ,2 la număr…ce fac …eu primesc salariul minim pe card si o pensie alimentară, ce fac acum ???

  • Buna ziua, daca am una sau mai multe popriri pe indemnizație de creștere copil, de ce îmi trag banii și cei de la indemnizație și cei de la Raiffeisen întrucât eu mai rămân din 3300 cu 1300 de lei ?? Ce ar trebui sa fac??

 2. am poprire pe salariu,angajatorul imi opreste 33 la suta din venit dar in schimb am toate conturile blocate si nu pot scoate nici diferenata de salariu de pe card decat la banca.de ce atata timp cat se opreste din salariu cardul meu este blocat?

 3. Buna seara! bej Tudorache Catalin Andrei a trimis adresa de poprire pt “creditorul” Debit Collection Agency”, pe data de 12 martie 2020.Eu sunt in somaj tehnic si am anuntat ambele entitati, dar nu ii intereseaza. Este legala poprirea pe perioada somajului tehnic?

 4. Am avut un împrumut de 200 milioane lei vechi am ajuns sa dau în napoi triplu adică 600 am poprire pe salariu am cardu blocat nu se poate face nimic varog din 1400 salariu pe care îl am ce pot face cu iei.am rate la brd 6000 mai iau 2000 în mina cie pot face cu iei va multumesc

 5. Bună ziua as dori să imi spuneti cum pot rezolva o neplata la un abonament orange.Aveam de plata o factură de 280 acum 5 ani pe care am tot zis ca o plates din care am platit la un an cred 150 lei la un moment dat am primit acasă ca tb sa platesc 500 si ceva am vb cu cei de la firma de recuperari si mi au zis ca ce am platit eu 150 s-au luat ca dobânda si ca tb sa platesc inca 500 ca sa msa achit .nu am platit si nu mi a mai fenit nici o instintare pana anul acesta in luna martie ca tb sa pjatesc 900si ceva .eu am avut doar abonament la orange fara telefon .va rog frumos daca imi puteți spune cum să procedez cu această firma nu as dori sa mi se puna propire.

  • Am scos o sumă de bani de la bancă în 2015 pentru probleme personale și am achitat o perioadă rata lunară. Din cauze medicale nu am mai putut lucra și mi sa adunat foarte mare dobîndă. Acuma lucrez si iau salariul minim 1400lei. Din care mi se face poprire 500 de lei. Vă rog frumos ajutatima sa nu mai mi se facă așa mare poprirea ca nu pot trăi cu 900 de lei din care am platit doar o masina de lemne căci atîta ma constat. Eu nu mai am nici bani pt restu utilitatilor fiind și singura. Vă rog frumos sunt disperată ajutatima macar 300de si sa-mi facă poprirea nu 500de lei. Sunt conștientă că trebuie să dau banii înapoi dar nu așa ca mie nu-mi rămîne nimic ptr hrană și celelalte. Vă rog frumos ajutatima. Vă mulțumesc

 6. Buna ziua!Am avut poprire pe conturi,executorul judecatoresc a trimis la mai multe banci instituirea popririi,s-a recuperat suma datorata,a trecut un an de atunci…acum nu pot deschide un cont la o banca anume,unde nu am avut niciodata cont deoarece figurez cu poprire…Executorul judecatoresc nu a trimis sistarea popririi catre toate bancile si nu pot lua legatura cu executorul,nici telefonic,nici prin email.

 7. Buna ziua Mentonez avnd Rate la Bănci 3 RATE la BRD FINACE PLUS UNA LS CETELEM IN TOTAL 4 EU AVND O PENSIE 704 RONI DIN CARE TREBUIE SA PLSTESC LUNAR LUMINA APA GAZELE CABLUL TV INTERNET SI CU CE MA MAI ÎNTRETIN SI EU DE MANCATE EU VA SPUN SINCER DIN TOR SUFLETUL SUNT ÎN PRAGUL DISPERARI DACS NU POT SA SCAP SI VOI FO SILIT DE EXECUTOR EU VOI PUNE CAPAT ZILELOR SI ATUNCI VKI SCAPA VA ROG SA MA AJUTATO FINCA SUN ÎN PRAGUL DISPERARI Nrul de telefon 0784672774

 8. M-am trezit cu executare silita de catre bej Ion si asociatii ptr o amenda lipsa rovineta din 2011, amenda neplatita trecuta prin tribunal in 2014! Nu am primit niciodata acasa nici o consemnare despre aceasta amenda!
  E posibil ca o hotarare judecatoreasca sa fie executata de bej in 2020?
  Bani luati din contul de pensie brd inainte de a primi instiintarea!

 9. Buna ziua, va rog să mă ajutați cu o problema pe care nu știu cum să o rezolv,am cumpărat un teren 700 Mp in 2001 și o cabana din lemn pe care am pus o pe o fundație de piatră langa Cluj,as dori să mă ajutați să intru în legalitate pt a avea și utilități,mai știu că dacă sânt realizate înainte de august 2001 se poate intra în legalitate cu actele,am și CF in care e specificat teren cu construcție pe el va rog sa mă ajutați să pot intra în legalitate.

  • Buna ziua,am avut un card de cumpărături în valoare de 1000lei în anul2007 la Garanți Bank,achitând la momentul respectiv ratele aferente,apoi am luat un credit de nevoi personale I anul 2015 și nu figura m în biroul de credit ca rauplatnic,după am favut o refinanțări la ING Bank,2018 2019,2021,menționez ca nu figuram nici atunci cu sume restante în biroul de credit .Astăzi am primit o notificare pe telefon ca am poprire pe cont pentru suma de 3491,71 și sunt executat silit de către BEJ Goslan și Stanga pentru aceasta suma.Eu nu am primit nici o notificare scrisa .Mulțumesc!

 10. Bună ziua ai dori si eu sami spunet daca am oprire pe salariu imi opreste firma unde lucrez si imi opreste si din BANCĂ de pe card unde primescprimesc salariul si asi dori mai multe detali ce să fac să numi mai oprească si de pe card va multumesc

 11. Buna seara. Am și eu o problema cu un contract de leading încheiat in anul 2008 cu inpuls Leading. Nu am plătit trei rate, masina am predat-o firmei de leasing, iar in 2010 am primit executare de la bej pentru suma restanta plus penalități. Am achitat integral executorul emițând-mi ridicarea popririi. In Decembrie 2020 am primit o notificare de la impuls leasing prin care ei pretind ca am de plata suma de 27300 reprezentând aceleași datorii pe care le-am achitat. Ce pot face in cazul acesta?
  Va multumesc

 12. Buna ziua,

  Ce se intampla in cazul unei popriri pe cont , instrituita deja , in conditiile in care informarea(plicul cu informare poprire) ajunge la destinatar, dupa expirarea termenului de contestatie?In plus, plicul primit, estedeja deschis,in posta si nu exista confirmare de primire . In plic pe langa actele reprezentative de instituire a popririi exista o lista cu alte persoane, in speta: Nume/Prenume/CNP-ul lor si sumele datorate. In acest caz, nu se incarca legea GDPR-ului?

  Va multumesc,

  O zi frumoasa.

 13. Daca faci contestatie la executare in cat timp trebuie sa primesti termen de judecata? Multumesc frumos!
  Mai am o intrebare daca cineva renunta la executare si apoi revine dupa 6ani sa te execute, este normal?
  Va multumesc anticipat!

 14. Buna ziua ,
  Am doua popriri pe salariu .
  M am trezit ca mi-a poprit angajatorul jumătate din salariu și luna trecută și banca .
  Imi puteți spune ce pot face in aceasta situație ?

 15. Mi sa pus oprire pe cardul bancar m-am trezit cu o datorie la Vodafone de 100 de milioane vechi și când am sunat la cei dl Vodafone mi sa spus că la ei am decât 10 milioane vechi deci cum este posibil multumesc

 16. Primărie are dreptul să desființeze o Asociație de crescători de animale care are datorii către primărie și care face subiectul unei cercetări în urma unei plângeri penale de către membrii la adresa președintelui de Asociațe?

 17. Buna ziua! Am facut un imprumut la banca Raiffeisen pentru firma si nu am reusit sa achit la timp ratele iar creditul a fost declarat scadent anticipat. Am primit de la executor adresa si a pus poprire pe toate conturile posibile. Acuma imi retine din salariu si mie si sotului. Nu ar fi normal sa se ridice poprirea de pe conturi daca se retine din salariu? Si daca sa demarat deja procedura de poprire se mai poate face ceva? Va multumesc!

   • Buna ziua,am avut un card de cumpărături în valoare de 1000lei în anul2007 la Garanți Bank,achitând la momentul respectiv ratele aferente,apoi am luat un credit de nevoi personale I anul 2015 și nu figura m în biroul de credit ca rauplatnic,după am favut o refinanțări la ING Bank,2018 2019,2021,menționez ca nu figuram nici atunci cu sume restante în biroul de credit .Astăzi am primit o notificare pe telefon ca am poprire pe cont pentru suma de 3491,71 și sunt executat silit de către BEJ Goslan și Stanga pentru aceasta suma.Eu nu am primit nici o notificare scrisa .Mulțumesc!

 18. Buna ziua! Am facut un imprumut la banca Raiffeisen pentru firma si nu am reusit sa achit la timp ratele iar creditul a fost declarat scadent anticipat. Am primit de la executor adresa si a pus poprire pe toate conturile posibile. Acuma imi retine din salariu si mie si sotului. Nu ar fi normal sa se ridice poprirea de pe conturi daca se retine din salariu? Si daca sa demarat deja procedura de poprire se mai poate face ceva? Va multumesc!

 19. Buna ziua.o rugaminte la Dvs.Am o problema cu o executare silita pe conturile bancare.Mentionez ca ridic salariul direct de la angajator.Eu platesc pensie alimentara 1/4 din salar dar nu e ca o poprire…..o platesc lunar la posta.Cat au voie sa-mi retina executorii daca ar pune poprire pe salariu??As putea face dovada ca platesc pensia alimentara ficei mele dintr o casatorie anterioara?Asa scrie in certificatul de divort….1/4 merge catre copil…Ar trebuie sa deschid un proces ceva??sa nu mi ia mai mult decat e legal?(ma refer la executori pentru niste creante mai vechi).Multumesc

  • Buna ziua, sumele poprite sau mai bine spus cuantumu lor, poate sa fie diferit.Astfel, important este sa vedem aceste acte si eventual daca este cazul sa formulam o contestatie la executare. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

 20. Buna seara,
  Locuiesc la intr un apartament la parter,si administratorul ma obliga sa platesc inlocuirea liftului 5000 lei. Eu nu folosesc liftul este normal sa platesc?

 21. Buna ziua, va contactez în legătură cu o blocare card pensie limita varsta.
  În situația în care, s-a instituit poprire pe pensie iar Casa de Pensii imi retine suma poprita,de mai bine de un an de zile, pentru diferenta de pensie virata în cont, nu se poate ridica poprirea de la banca, pentru a putea folosi cardul și a nu a mai sta pe la cozi la ghișeul banci și mai ales în perioada aceasta cu restrictii?

 22. Buna ziua, va contactez în legătură cu o blocare card pensie limita varsta.
  În situația în care, s-a instituit poprire pe pensie iar Casa de Pensii imi retine suma poprita,de mai bine de un an de zile, pentru diferenta de pensie virata în cont, nu se poate ridica poprirea de la banca, pentru a putea folosi cardul și a nu a mai sta pe la cozi la ghișeul banci și mai ales în perioada aceasta cu restrictii?

 23. Buna seara.Primaria mi-a facut poprie la banca pe alocatia pe care o primesc pe card.Ce trebuie sa fac.Multumesc.

 24. Domnule avocat, poate fi făcută contestatie la executare pentru poprirea salariului in 2022 pentru datorii dintr-o sentință civila definitiva din 2017 dar pentru care nu s-a plătit niciodată nimic ?

 25. Buna ziua în 2008 soțul meu a facut un credit la pireus am plătit 2 ani și ceva ,după salariu unde lucra era foarte mic au urmat si doi copii nu am mai făcut față cu creditul nu a mai reușit sa plătească rata si luna aceasta pe data de 10 martie m-am trezit ca ,contul lui e blocat ca eu nu mai pot scoate bani de pe card să pot asigura traiul copiilor și socrilor care sunt bolnavi am fost la cei care lau executat silit cu proprie pe card leam propus sa ii deblocheze cardul am facut o cerere ca virez o suma de bani lunar numai sa imi dea drumul la card . Dacă acel card e blocat nu ne mai putem întreține, soțul e plecat ce putem face în situația asta

 26. Domnule avocat, am primit înștiințare și poprire de la ANAF, pentru un PFA din 2011, pe care eu nu am avut încsări niciodată. Am crezut că este închis din oficiu din 2016 și datoriile prescrise.
  Am depus Vineri, declarațiile pe 0 din 2016-2020.

  Ce îmi recomandați să fac cu executarea silită? Pot avea câștig de cauză dacă o contest?

  • Am uitat să precizez faptul că Vineri am observat suma poprită pe contul bancar(cel ma probabil, poprirea a avut loc Joi), iar Luni am primit sms din partea băncii, cu faptul că suma existentă în cont a fost trimisă către contul organului fiscal ce a instituit poprirea.

  • Recomandarea mea este ca atunci cand sunteti luat pe sus asa in forta de catre ANAF cu poprire directa, sa faceti tot posibilul sa va aparati si singura cale este contestatia la executarea silita fiscala. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

 27. Am achitat o datorie catre cruk…prin amenintare cu extrasul de casa ..in 2013/// dupa inca 5 ani acest individ fiul risipitor al lui ?Marin Vasile..cica sa constituit parte civila la cruk si vrea si el 2.895’14 …ok.dar de ce nu a cersit imediat dupa ce am achitat suma …a trebuit sa astepte 5 ani?la anul sunt 10 ani de cand adun maculatura lui ..kruk a notificat ca nu m- ai are nici o pretentie de la mine..ce este de facut? cum ridic extrasul de carte funciara ca el este nu stiu cum oprit..blocat..vreau sa vand casa si nu stiu cum sa procedez? Multumesc pacat ca nu avem in sibiu astfel de avocati care sa ajute oamenii cu dreptatea …

 28. Bună ziua.
  Am avut un card de cumpărături la BRD, în decembrie 2019 am depus aproape suma integrala(limita cardului fiind de 6000,mai aveam de pus 800 lei). Între timp cardul a fost furat sau pierdut (nu îmi dau seama ce sa întâmplat, eu nu îl mai dețin din februarie 2020)am blocat cardul din aplicație, am trimis mail către banca. Acum 3 săptămâni mi sa pus proprire pe contul curent pentru ca am de plata 8000 și ceva de lei. Eu nu lucrez, nu am venituri. Cum pot proceda? Mulțumesc.

 29. Bună ziua,va rog sa ma ajutați și pe mine în privința unei decizii luate de egzecutorul din Pitești care în urma cu 10 ani am avut un abonament de proba și închis după 7 sau 8 zile și Vodafone mia spus în acel timp ca lau închis și în realitate nu lau închis și mia venit sa plătesc 2000 de lei plus taxele juridice 1300 de.lei,nu este corect ce se întâmplă cu i firma de recuperare bani și îmi pune mereu dobânda, va rog dacă ma.puteti ajuta

 30. Bună ziua! Am un SRL care are datorii. Mi se poate pune poprire pe salariu? Datoria figurează pe persoană juridică, salariul îl primesc pe persoană fizică.

 31. Banca a achitat debitul din ianuarie 2022 , iar conturile mele au ramas blocate pana in prezent ! Cand , si-a gasit banii in cont , nu executorul trebuia sa trimita adresa de deblocare , la banca ? Au trecut 6 luni si inca , nici executorul judecatoresc , dar nici banca , nu ma deblocheaza ?

 32. Buna ziua,am Firma de transport,si am satori la ANAF,ei mi-au pus proprire pe cont si inca foarte mult,am de platit motorina si reparatie la camioane.

 33. Bună ziua.. am o poprire pe cont ptr o datorie la Anaf de care știu de ea mai cu seamă:11200 lei
  Ei mi-au pus poprire pe contul bănci la care dețin cardul cec bank, în paralel ma am un cont la altă bancă orangemoney de care văd că nu s-au legat… Întrebarea mea este: Ce mi se poate întâmpla în continuare în contextul în care eu vreau sa achit acea sumă dar într-un an ca să pot face rost de ei…. Sau ce ma sfătuiți sa fac ptr ca momentan nu dispun de sumă și durează până fac rost de ei… VĂ Multumesc Mult

 34. Buna ziua. Am o poprire pe cont, pe care am si salariul, in cont mi s-a depus 1000 de lei , dar banca mi-a oprit toata suma drept poprire. Din cate stiam nu au dreptul decat la o treime, la fel.ca.din salar, se poate face ceva?

 35. Am incheiat polita RCA in rate la Allianz, am vandut masina si am trimis documentele celui care a emis polita de asigurare, insa acesta nu a trimis documentele mai departe catre asigurator.
  Cei de la Allianz imi solicita plata tuturor ratelor. spunandu-mi ca o sa imi puna poprire pe cont. Ce este de facut?

 36. Buna seara! Va rog un raspuns. Parintii mei au avut un credit la fostul BankPost, a fost declarat scadent anticipat si dat la executor in 2013. Ei au platit timp de 4 ani catre executor, pana cand acestia i au spus c au terminat de platit. Au insistat sa primeasca o adresa de inchidere cum c-au achitat tot; insa n au primit pana la urma nimic. Acum, in 2022 dupa 5 ani le-a venit proprire pe cont si instiintare ca au de platit 4.000€ catre executor.
  Cum se poate proceda? N au primit nicio instiintare timp de 5 ani cum ca ar mai avea ceva de platit. Mentionez ca nici copie dupa dosarul de executare nu le-au dat.

  Multumesc!

 37. Buna ziua. După cât timp se prescrie o datorie la ANAF? Eu am lucrat cu contract de colaborare în 2007-2008 și nu am platit impozitul pe venit. Este legal ca după 15 ani sa mi se instaureze poprire pe conturi și să se trimită la locul de munca înștiințare de poprire pe salariu?

 38. In urma unui proces civil intentat de un angajator cu influenta, finalizat in iunie 2020 a rezultat ca am de plata 75.000 lei+dobânda care se va adăuga pana cand se achita toata suma .

  Plicurile cu executare silita au început sa apară doar din 2022. Acum mi s-a pus poprire pe niște conturi vechi pe care nu le-am mai folosit de mai bine de 6 ani.

  Eu de 7 ani nu mai locuiesc in Romania iar tara de Rezidenta nu face parte din UE. Nu am absolut nici un fel de bun pe numele meu in Romania.

  Exista vreo situație in care aceasta datorie ar fi stearsa?
  Ori vor putea extinde executarea in strainatate chiar daca nu locuiesc in UE?

 39. am plătit totul către recuperator dar îmi ia mereu din salariu nu știu ce sa mai fac iam sunat au spus ca banca este de vina ca îmi oprește bani am fost și la banca dar o doamna pe care au tot strigato colegi sa iasă de pe unde era a venit foarte nervoasa și nu a dorit sa ma ajute spunând ca nu a primit nici o înștiințare despre achitarea mea în acel moment am sunat iar recuperatorii care ia comunicat personal ca am achitat spunându-i acesteia sa caute în mailuri mai cu atenție și sa îmi deblocheze cardul dar aceasta foarte revoltata mia spus sai las nr de tel ca ma va suna cred ca într-adevăr acea doamna avea un motiv și ca știe unde merg bani opriți altfel ar fi fa un sa înțeleg de ce nici măcar nu se vad bani pe card chiar dacă e blocat

 40. Buna ziua. Am oprire pe cont dar am si pensie si intemnizatie de handicap intrebarea este :-este legal sa mi se opreascasi din contul de la banca in care primesc pensia si de la casa de pensi ( mentionez ca am vindut casa si am plecat in strainatate ptr tratamente)Am nevoie de bani si de cont daca am un venit pensia lunara si imi opreste de ce trebuie sa puna oprire pe cont sa imi opreasca bani si din cont va rod frumis sa imi dati un raspuns si un sfat .

 41. Buna ziua! Am și eu 2 popriri. M-am intors din concediu crestere copil la un nou loc de munca. Am stat in CCC Doar 6 luni. De doua luni cand imi intra salariul imi opreste banca toti banii, in conditiile in care am si un angajament de plata cu executorul! Ce pot sa fac?
  Multumesc!

 42. Bună dom.numele meu e culciar Geza Roby și sănt bolnav de inimă mau pus la inimă Sen sau cum se zice nuștiu am 4 copii lucrez cănd pot și cănd nu pot stau și am propire pe conturi ce să fac să pot să întrețin familia și să fie bine și statului vă implor din suflet

 43. Bună ziua am poprire pe cont și acum când a întrat alocația și cu indemnizația de creștere copil mi-au blocat o parte din bani se poate face ceva

 44. Buna ziua,
  Societatea noastra este tert poprit ANAF. S-au transmis 2 adresa catre ANAF, respectiv prima in care ne recunoastem datoria si atestam ca o vom achita in contul ANAF si a doua (pentru ca ANAF-ul nu au fost de acord telefonic cu plata esalonata) am fost sfatuiti eronat de contabila sa trimitem un contract incheiat cu debitorul in care ne intelegem sa achitam esalonat datoria si in acest sens i-am predat 12 bilete la ordin. Problemele sunt urmatoarele: data contractului este ulterioara adreselor transmise de ANAF, jumatete din biletele au fost girate de catre debitor iar societatea noastra le-a achitat pana sa ne instiinteze ANAF-ul ca noi tot trebuie sa achitam integral datoria. Ulterior am achitat la ANAF diferenta care nu a fost platita cu BO dar problema este ca am primit poprire pe cont pentru aceasta suma. Dupa momentul incheierii titlului executoriu pentru diferenta de suma, debitorul a intrat si in faliment. Mai putem face ceva? Putem avea castig de cauza in instanta?

 45. Buna ziua,

  Am primit o poprire pe 30 mai, pe 31 mai am platit o integral la Administratia Finantelor Publice Sector 2 (popritor) dar pana acuma nu mi-a fost ridicata poprirea si mi-au luat si bani din cont? Am fost la ei si doar dadeau din umeri, fara sa imi ofere un raspuns. Ce pot face sa imi deblochez conturile si sa primesc inapoi banii luati in surplus?

  Va multumesc,
  Bogdan

 46. Am rate la 4 ifn-uri ,la unul am luat suma de 1000 de lei și acum îmi cer sa dau înapoi suma de 5000,acum sunt amenințată ca o sa îmi pună proprire pe prenatal oare poate sa facă asa ceva ?

 47. am o poprire pe salariu de la o banca dar eu nu am scos de la acea banca si in anul care spun ei nu aveam nici servici ce pot sa fac

 48. am un cont la BT pe care primesc numai indemnizatia de handicap,la fel si sotia,Este posibil sa ne execute silit,de 7 aniacum se intimpla prima data buna ziua,va multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.