Clauze Abuzive Secapital In Executarea Silita

Ati ajuns pe mana recuperatorul de creante SECAPITAL SARL?

Verificati daca nu cumva contractul este plin de Clauze Abuzive Secapital si aveti dreptul sa va recuperati banii

Va puteti imagina ca “puterea” clauzelor abuzive se transfera de la banca catre SECAPITAL si in contractele vandute de catre banci catre recuperatorii de creante, se afla clauze abuzive ale recuperatorilor ce inca pot fi contestate, iar debitorii NU stiu asta? Clauzele abuzive folosite in executarea silita a Secapital , au fost anulate de catre instanta de judecata si acum urmeaza ca debitorul sa-si incasese TOTI BANII PLATITI ILEGAL IN TIMPUL EXECUTARII SILITE.

Asta inseamna ca la momentul la care va executa recuperatorul de creante in contractul pe care ei pretind ca il pun in executare se afla Clauze Abuzive Secapital.

Ei bine, dosarul pe care-l vom arata mai jos exact asta vizeaza – CLAUZE ABUZIVE SECAPITAL , asta dupa ce au cumparat un contract de la BCR S.A , l-au pus in executare silita impotriva debitorului iar debitorul are de incasat acum in baza clauzelor abuzive regasite in contractul executat de recuperatorul de creante suma de 6500 euro.

Debitorul executat silit are de recuperat de la recuperatorul de creante in baza clauzelor declarate ca abuzive, suma de 6500 EURO.

Decizie Cjue arata clar ca o contestatia la executare poate fi facuta oricand si da dreptul oricarui debitor sa promoveze o contestatie la executare .

Poate multi dintre cei care au ajuns pe mainile recuperatorilor nu cunosc ca acele clauze abuzive pe care le-au avut initial in contractele cu bancile, au fost transferate la recuperatori.

Poate un consumator să invoce oricând caracterul abuziv al unei clauze impotriva SECAPITAL?

Avand in vedere ca in acest articol am luat in dezbatere doar clauze abuzive SECAPITAL si nu facem o analiza complexa pe tot ce inseamna clazele abuzive, este demn sa mentionam ca daca va aflati intr-o situatie de executare silita, contestarea clauzelor abuzive prin intermediul contestatiei la executare asa cum arata si CJUE, se poate face ORICAND IN TIMPUL EXECUTARII SILITE.

Ati pierdut termenul de 15 zile? Nicio problema, clauzele abuzive ale recuperatorului SECAPITAL pot fi contestate si dupa acest termen.

Dosare castigate impotriva SECAPITAL cu privire la clauze abuzive “cumparate” de la banca.

Mai jos aveti decizia prin care debitorul in APEL reuseste sa recupereze banii pe care in timpul executarii silite i-a platit catre executor insa in mod ilegal.

Clauze Abuzive Secapital
Dosar clauze abuzive SECAPITAL castigat de CUCULIS&ASOCIATII

Instanta constata existenta clauzelor abuzive, impotriva SECAPITAL si le elimina din contract cu obligatia recuperatorului de a restitui 6500 de euro cu titlu de clauze declarate ca fiind abuzive.

29.07.2020 Ora estimata: 09:00
Complet: C3 Apel Litigii Profesionisti
Tip solutie: Admitere apel

Solutia pe scurt: Respinge excepţiile netimbrării, tardivităţii şi a lipsei calităţii de reprezentant invocate de către intimata SECAPITAL SaRL.

Admite apelul formulat de contestatorul BOGDAN OVIDIU-NICOLAE împotriva sentinţei civile nr. 4186/23.07.2019 pronunţată de Judecătoria Sibiu în dosarul nr. 5070/306/2017 pe care o schimbă în parte, astfel:

 • Admite în parte contestaţia la executare formulată de contestatorul BOGDAN OVIDIU-NICOLAE şi constată abuzive clauzele privind comisioanele de acordare de 312 euro – art. 9 lit. b, administrare de 979,20 euro – art. 9 lit. c şi de risc de 5.480,40 euro – art. 9 lit. f din contractul de credit nr.2008128240/23.03.2008 şi dispune restituirea acestora.

Astfel , contestatie la executare clauze abuzive jurisprudenta puteti sa gasiti mii de decizii prin care am reusit sa anulam contracte de credit cesionate la recuperatori si sa obtinem restituirea banilor pentru imprumutati dupa ce acestia au platit mii de euro in baza unor clauze abuzive. Decizii cjue clauze abuzive de asemenea va ajuta sa va castigati drepturile pierdute prin clauzele abuzive.

Clauze Abuzive Secapital ce fac VICTIME – Executata silit de SECAPITAL -vedeti video-ul de mai jos:

Model de eliminare a clauzelor abuzive SECAPITAL SARL

Subsemnatul ………………. cu Cnp: ………………………cu domiciliul in Jud Sibiu, ……………………. si domiciliul ales la S.C.A Cuculis & Asociatii din Bucuresti Str. Vaselor Nr. 16 Parter, Sectorul 2 Bucuresti, persoana desemnata cu primirea corespondentei Av Cuculis Adrian, fax: 031.412.48.80 si email avocat@indrumari-juridice.eu, formulez prezenta

CONTESTATIE LA EXECUTARE SI LA TITLU EXECUTORIU – Clauze Abuzive Secapital

In contradictoriu cu parata SECAPITAL SA CU SEDIUL in Za de la Cloche d’Or 1A, rue Jean Piret, L-2350, Luxembourg, prin reprezentant conventional  Avocat Paula Catana, cu adresa pentru comunicarea actelor de procedura la  KRUK ROMANIA SRL cu sediul in Bucuresti, Intrarea Nestorei nr. 1, subsol, parter si et. 9.,10, 11 sectorul 4 CUI – RO: 21114156 si J40/3301/2007        

Impotriva executarii silite din dosarul 61/ 2017 al BEJ Herlea Romulus-Nicolae si Prodea Ioan -Andrei, cu sediul in Sibiu, Cal. Dumbravii, nr. 14, et. 2, Judetul Sibiu, prin care va solicitam :

1.Cu privire la contestatia la titlu:

2.Lamurirea titlului executoriu reprezentat de contractual de credit nr. 2008128240/ 25.03.2008 sub aspectul constatarii caracterului abuziv al clauzelor nominalizate si indicate in ceea ce urmeaza:

a)Constatarea caracterului abuziv al clauzei contractuale de la art. 9 lit. b din Contractul de credit bancar nr. 2008128240/25.03.2008, cu privire la comisionul de acordare in cuantum de 1,95 %, platit la prima tragere si calculat la valoarea creditului, sa dispuneti eliminarea acestei clauze abuzive din contract si restituirea sumei de 312 EURO, achitata cu acest titlu ;

b) Constatarea caracterului abuziv al clauzei contractuale de la art. 9 lit. C si li. F din Contractul de credit imobiliar nr. 2008128240/25.03.2008, cu privire la perceperea unui comision de administrare de 8,16 EUR lunar, precum si comisionul de urmarire riscuri in cuantum de 45,67 euro/ lunar, sa dispuneti eliminarea acestei clauze abuzive din Contract si restituirea sumei achitata cu acest titlu, de la data semnarii contractului si pana la ultima plata efectuata.

2) Pe cale de consecinta si avand in vedere ca discutam despre o executare silita ce a fost demarata asupra unei sume necerte, solicitam in esenta anularea intregii executari silite.

Cu privire la contestatia la executare :

 1. Solicitam respectuos anularea intregii executari silite pentru necertitudinea sumei executate silit si anularea incheierii de incuviintare a executarii silite.

Si alti recuperatori au fost obligati sa restituie banii incasati in executare silita in baza clauzelor abuzive.

Este cazul si celor de INVESTCAPITAL care la fel au fost obligati sa restituie banii. Vedeti mai jos:

Cine judeca dosarele cu privire la constatarea clauzelro abuzive ale Secapital?

Competenta instantelor sa judece  clauze abuzive ramane pe calea contestatiei la executare in continuare la judecatorie.

Sunt Decizii iccj clauze abuzive care confirma deja competenta acestei instante pentru judecarea cauzelor unde avem de-a face cu Clauze Abuzive Secapital.

Astfel, daca sunteti in situatia in care treceti prin executare silita pornita de catre recuperatorul Secapital, folositi contestatia la executare care va fi judecata asa cum am aratat de catre judecatorie.

Daca treceti printr-o cesionare de contract catre SECAPITAL SARL si nivelul clauzelor abuzive pe care daca instanta le gaseste ca atare abuzive si dispune restituirea sumelor de bani incasate in baza lor, este peste 200000 de lei, atunci va veti judecata la Tribunal.

Puteti sa Anulati clauzele abuzive ale recuperatorilor si sa va recuperati banii cand in timpul executarii silite se constata existenta clauzelor abuzive.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16
Bucuresti
Romania

3 comments to “Clauze Abuzive Secapital In Executarea Silita”
 1. Bună seara am două credite unul la credius și altul la cetelem și sint executat silit ce pot să fac Multumesc

 2. Domnule avocat mă puteți ajuta am două credite unul la credius și altul la cetelemsimt și simt executata silit ce pot să fac Multumesc

 3. Buna ziua
  Am deschis in 2008 la banca BANCPOST un cont de card de credit la care mi sa acordat un imprumut sub forma de limita de credit.
  Am utilizat acest card pina in anul 2013 cand am mers la banca sa negociez alt contract cu o dobanda mult mai avantajoasa. Acestia nu m-au ajutat motiv pentru care am refuzat sa mai platesc imprumutul.
  Pana la vanzarea bancii la Transilvania in anul 2017, timp de 4 ani nu am fost contactat de catre acestia sa restitui creditul, in sensul ca nu sa demarat nici o adresa de urmarire. Nici banca Transilvania din 2017 de cand a cumparat nu mi-a trimis hartii in acest sens.
  Astazi 18.01 2021 am primit o adresa de executare silita pentru o suma de 3 ori mai mare.
  Va rog sa imi spuneti daca am sanse sa declar acest act de imprumut perimat.

  Va multumesc
  Ile Dorin
  0759158406

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.