Cat Timp Dureaza O Executare Silita – Cum Scapam De Executarea Silita Ilegala

Dosar de executare silita deschis cu multi ani in urma, acte emise la distanta mare de la momentul incuviintarii executarii silite si o datorie de 73000 de lei ANULATA intregral de catre instanta de judecata.

Cand ne uitam la procedura executarii silite si la timpul cat aceasta poate sa dureze, ne ingrozim cu gandul la cat timp dureaza o executare silita si ca am putea fi executat silit pentru tot restul vietii, mai ales ca se adauga dobanda la dobanda iar recuperatorii nu mai contenesc cu abuzurile lor.

Raspunsul de cele mai multe ori la intrebarea cat dureaza executare silita este, pana la momentul la care demaram si formulam o contestatie la executare, in instanta.

Ne-am propus in materialul de astazi sa explicam exhaustiv si cu exemple clare, cat dureaza procedura de executare silita pana la inchiderea dosarului de executare silita.

Sa incepem.

Cat timp dureaza o executare silita?

Durata unei executari silite este data de cat de vigilent este debitorul.

Astfel, daca executarea silita este ilegala sau abuziva, in functie de cat de repede descopera debitorul ca de fapt poate anula respectiva executare silita, atat va dura si se va prelungi si executarea silita.

Daca ati primit o insiintare executare silita, trebuie sa faceti deja demersuri fiindca aveti un termen de 15 zile sa contestati executarea silita si sa faceti ca durata ei sa se scurteze.

O executare silita poate dura pana cand :

 • executarea silita se prescrie;
 • executarea silita este constata pe calea contestatiei la executare ca este ilegala;
 • se perima;
 • se anuleaza chiar titlul executoriu sau alte situatii asemanatoare.

Atat timp Cat Timp Dureaza O Executare Silita, debitorul este blocat si nu-si poate folosi conturile.

Durata Unei Executari Silite in caz de contestatie la execuatre

O intrebare normala a unui debitor aflat in procedura de executare este cat timp o sa fiu executat silit?

Durata Unei Executari Silite
Cum scapam de recuperatorii de creante?

Mai jos prezentam un alt caz din ciclul #DosarelePrindViata si observam cum debitorul desi avea un dosar de executare silita deschis pe numele lui inca de acum 4 ani de zile, am reusit sa anulam toata datoria de 73000 de lei pe care cei de la Investcapital LTD , recuperatori de creante in aceeasi barca cu cei de KRUK, incercau sa o pretinda de la debitor, care era executat silit ILEGAL.

Dosarele de executare silita vechi pot fi anulate in instanta – Cat timp dureaza executarea silita de fapt?

Cum pot scapa de executarea silita atunci cand primesc o poprire, cand casa imi este scoasa la vanzare sau primesc un secehstru?

O intrebare pe care si-o pun multi dintre debitorii executati silit iar cei care au contestat executarile silite primite, au observat ca daca ar fi ramas in pasivitate ar fi urmat sa fie executati pe nedrept in mod ilegal si ar fi ramas si fara case.

Nu intodeauna actele de executare silita sunt trimise asa cum prevede legea si in baza principiului predictibilitatii si legalitatii executarii.

Durata unei executari silite este nedeterminata daca nu actionati in scopul anularii executarii silite ilegale.

Parerea SCA Cuculis&Asociatii singurii din Romania spcializati de peste 10 ani in contestatii la executare silita, este ca orice executare silita pornita impotriva dvs. si despre care aveti suspiciunea ca ar putea fi ilegala, cel mai sigur este sa formulati o contestatie la executare silita.

Astfel, daca executorul judecatoresc spre exemplu nu emite acte de executare silita mai bine de 6 luni de zile, este posibil ca executarea silita inceputa impotriva dvs. sa fie perimata, ori daca emite acte dupa mai bine de 3 ani de neplata executarea silita sa fie prescrisa.

Vizualizati si :

Avocat Cuculis Adrian – Despre executarea silita.

Insa ce se intampla in conditiile in care cererea de executare silita este inaintata de catre creditor, executorul obtine incuviintarea instantei ( ca e legal sau nu asta doar pe calea contestatiei la executare puteti sa vedeti) si apoi “tine” dosarul in biroul de executor si emite fie poprirea fie somatia de plata mobiliara sau imobilira dupa un an sau 2 sau chiar mai mult.

Ce sanctiune i se aplica acestei “pasivitati” a executorului? Cum poate debitorul sa scape de executarea silita?

De fiecare data cand sunt intrebat de clienti cat dureaza o executare silita, raspunsul este uniform si doar daca se face contestatie la executare.

Pana cand instanta se pronunta si stabileste de fapt ca executarea silita este ilegala.

Mai jos aveti un act de executare silita emis in anul 2015 pentru un dosarul din 2015, deci acum 4 ani de zile si pe care instanta l-a anulat alaturi de intrega executare silita fiindca desi la prima vedere a unei persoane NEAVIZATE, pare legal, in esenta el era profund ilegal.

Daca este demarata ilegal executarea silita, intrebarea nu ar mai fi cat timp dureaza o executare silita ci cand se hotaraste debitorul sa exercite singura cale de aparare pe care o are si anume contestatia la executare.

Investcapital Malta printre altele este ilegal in Romania fiindca in tara de provenienta NU are autorizatie de functionare. Degeaba Anpc il are trecut in registru de recuperari

Cititi si :

Atentie – daca Banca sau IFN-ul a vandut creditul sau a cesionat creanta izvorata din contractul de credit teoretic recuperatorul de creante nu

De asemenea, acestuia ii este si interzis sa adauge dobanzi, insa aspectele acestea le puteti ataca doar in fata instantei.

Daca in acest caz prin-un abuz s-a demarat executarea silita, contestati cesiunea creditului in cadrul contestatiei la executare .

Cesiunea de creanta titlu executoriu se anuleaza in termen de 3 ani de la data incheierii actelor ilegale.

Dosar: 7217/302/2019

investcapital ltd executa silit in Romania
Dosarul castigat impotriva INVESTCAPITAL LTD

Ora estimata: 09:00
Complet: C 15 civil 2019
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia tardivităţii ca neîntemeiată.

Admite contestaţia la executare.

Anulează actele de executare realizate împotriva contestatoarei în dosarul de executare silită nr. 929/2015 deschis la SCPEJ Trifina, Tănase şi Galea Dispune restituirea către contestator a taxei de timbru achitate în cauză în cuantum de 1000 de lei.

Exista situatii de abuz si in cazul imobilelor subevaluate si iarasi puteti anula executarea silita.

Cei care sunt executati silit imobiliar sunt interesati de:

Ce spune legea cu privire la etapele pe care le are de parcurs executorul pentru a face executarea silita?Ce se intampla daca executorul nu trimite actele de executare imediat catre debitor dupa ce primeste incuviintarea executarii silite?

Articolul 664 codul de procedura civila. Durata Unei Executari Silite si ce facem daca executorul nu respecta legea?

Cererea de executare silită :

(1) Executarea silită poate porni numai la cererea creditorului, dacă prin lege nu se prevede altfel.

(2) Cererea de executare silită se depune, personal sau prin reprezentant legal ori convenţional, la biroul executorului judecătoresc competent ori se transmite acestuia prin poştă, curier, telefax, poştă electronică sau prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului şi confirmarea primirii cererii de executare cu toate documentele justificative.

Practic dupa incuviintarea executarii silite, creditorul poate sa treaca direct la emiterea somatiei si daca nu face acest lucru DE INDATA consideram ca executarea silita poate fi considerata ABUZIVA.

Atentie nu putem semnul egal intre abuziv si ilegal, insa sanctiunea trebuie sa fie pentru ambele “anularea executarii silite”.

Verificati actele de executare silita doar cu avocati specializati in executare silita.

Dosare castigate – cat timp a durat pana s-a anulat executarea silita in instanta?

Cat timp a durat executarea silita pentru debitorii Dumitrache care au anulat executarea silita?

Cazul Dumitrache si cum s-a salvat de la abuzul recuperatorilor si executorului judecatoresc:

Dumitrache Cristina- contestație la executare- prescripție

În fapt: În anul 2007, doamna Dumitrache a încheiat în calitate de debitor-garant un Contract de credit, beneficiarii sumei solicitate fiind foștii socrii, care au asigurat-o la data contractării că se vor ocupa de toate ratele contractului, iar garantul trebuie doar să aibă un rol formal pentru primirea sumei solicitate.

Din pricina slăbirii relațiilor de familie, subsemnata și fostul soț au divorțat în anul 2009, cu promisiunea acestuia din urmă că se va ocupa de plata debitelor și nu o va pune pe debitoarea-garantă într-o dificultate financiară.

În anul 2010, debitoarea a fost anunțată de către fostul soț că nu mai poate să suporte creditul din pricina unor probleme financiare și că vor încerca să facă rost de bani pentru a achita, aceasta fiind momentul ultim la care s-au efectuat plăți în mod voluntar către creditoare de către foștii socrii, din câte cunoaștem, tot la acel moment subsemnata a fost asigurată că nu are de ce să-și facă griji, urmând să se acopere datoriile către creditoare.

Din anul 2010, până anul 2019, când i s-a comunicat debitoarei începerea executării silite de către angajator, aceasta nu a știut niciun moment care mai este situația creditului, cu atât mai puțin a procedurii execuționale, motiv pentru care a formulat în termen de 15 zile din momentul în care a aflat contestație la executare prin care a solicitat să se respingă executarea ca fiind prescrisă.

Analizând întregul material probator, precum și situația de fapt învederată, instanța a constatat faptul că împotriva subsemnatei a existat un dosar de executare deschis încă din anul 2015, însă nu I s-a comunicat acest aspect și contestatoarei, care a aflat de existența procedurii abia la începutul anului 2019, când s-a solicitat poprirea veniturilor salariale.

Astfel, având în vedere faptul că debitoarea a aflat abia în momentul în care a contestat despre existența executării silite, nu în anul 2015 când a fost deschis dosarul, instanța a reținut în mod corect faptul că a fost introdusă în termen contestație.

Raportat la pasivitatea de care a dat dovadă creditoarea, care nu a adoptat niciun demers timp de mai mult de 3 ani împotriva debitoarei pentru a recupera debitul restant, în mod corect a reținut Judecătoria Sectorului 5 în cadrul Dosarului cu nr. 7217/302/2019, faptul că s-a prescris dreptul de a se solicita întervenția forței coercitive a statului, dispunând și restituirea cheltuielilor aferente.

Durata Unei Executari Silite astfel este data de viteza de reactie a debitorului si cunoasterea drepturilor pe care acesta le are.

Cat Timp Dureaza O Executare Silita este determinat doar de catre debitor daca vrea sa se salveze sau nu, formuland in instanta o contestatie la executare.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Daca sunteti in executare silita sau primiti acte de executare silita, puteti folosi formularul de mai jos pentru a ne contacta direct:

10 comments to “Cat Timp Dureaza O Executare Silita – Cum Scapam De Executarea Silita Ilegala”
 1. Buna seara am avut un credi nu am putu sa al mai platesc timp de aproape 1 an din motive medicale acum mia venit o hartie cu executare silita. eu nu am mai primit nici un plc de la banca . pana acum cum asi putea sa fac contestatie la aceasta executare ?si cum asi putea sa platesc in rate bani care zice ca ai mai am de dat .

 2. Buna seara am avut un credi nu am putu sa al mai platesc timp de aproape 1 an din motive medicale acum mia venit o hartie cu executare silita. eu nu am mai primit nici un plc de la banca . pana acum cum asi putea sa fac contestatie la aceasta executare ?si cum asi putea sa platesc in rate bani care zice ca ai mai am de dat .

 3. SUNT EXECUTAT SILIT DE CCA 3 ANI CU JUMATATE DIN SALARIU PT DOUA CREDITE DE PRIN 2003 SI UNUL IN URMA UNEI SENTINTE DIN 2010 IN SOLIDAR CU ALTE 5 PERSOANE. SPUNETI-MI DACA VA POT TRIMITE DOCUMENTELE PE CARE LE AM PE E-MAIL PT A PUTEA PRIMI UN RASPUNS IN LEGATURA CU CE SE POATE FACE. MULTUMESC

 4. Bună ziua,părinții mei sunt în faza de executare silita cu BCR. Inaintea instalării stării de urgență, au primit un angajament amiabil de plata cu rate fixe,la care tot dânșii ne scriau ca avem posibilitatea renegocierii sau ajustării. Le am trimis răspunsul nostru,asta s a întâmplat în martie 2020. Acum , în februarie 2021 s au trezit cu pornirea executării, executorul spunând le ca BCR a refuzat solicitarea părinților,refuzând sa le arata răspunsul BCR ului la solicitarea lor. Are dreptul executorul de a nu arata debitorului,are cărui bunuri sunt executate refuzul BCR ului adresat chiar debitorului în cauză???

 5. Buna ziua, Am luat un credit de nevoi personale in valoare de7000 roni de la IFN CREDIUS in anul 2019 prin luna septembrie (credit online)eu am cerut sa achit creditul in 24 de luni cu suma 540 pe luna iar iei au acut contractul pe 60 luni cu aceeasi suma.Cand am vazut schiema de plata am cerut sa-mi trimita si mie contractul ,nu mi-la trimis nici acum. Din luna iulie 2020 nu am mai putut plati deoarece sotul a ramas fara servici .Am cerut sa astepte sa fac o refinantare mai aveam in plata un credit mai vechi pe 5 ani .am fost refuzata si ma inscris la biroul de credite.Acum ma-m trezit ca creditul este vandut si mi-au cerut suma de25101,81,

 6. Buna seara,
  Am contestat o executare silitita impotriva INVESTCAPITAL LTD si mi-a fost respinsa ,ca fiind tardiv formulata.
  Am fost executata initial de PATRIA BANK , am contestat (s-a suspendat),intre timp am deschis actiune ptr clauze abuzive (care au fost partial admise) si avocatul care s-a ocupat trebuia sa reia cauza cu contestatia la executare. Nu a facut nimic si acesta s-a perimat. Desi unele clauze au fost considerate abuzive banca nu a facut nimic (nu a recalculat nimic), si a cedat creanta catre INVESTCAPITAL LTD. Aceasta a reinceput executarea impotriva mea, am contestat-o si a fost respinsa ca fiind tardiv formulata. Ma puteti ajuta ?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.