Cat Timp Dureaza O Executare Silita – Cum Scapam De Executarea Silita Ilegala

Dosar de executare silita deschis cu multi ani in urma, acte emise la distanta mare de la momentul incuviintarii executarii silite si o datorie de 73000 de lei ANULATA intregral de catre instanta de judecata.

Cand ne uitam la procedura executarii silite si la timpul cat aceasta poate sa dureze, ne ingrozim cu gandul la cat timp dureaza o executare silita si ca am putea fi executat silit pentru tot restul vietii, mai ales ca se adauga dobanda la dobanda iar recuperatorii nu mai contenesc cu abuzurile lor.

Raspunsul de cele mai multe ori la intrebarea cat dureaza executare silita este, pana la momentul la care demaram si formulam o contestatie la executare, in instanta.

Ne-am propus in materialul de astazi sa explicam exhaustiv si cu exemple clare, cat dureaza procedura de executare silita pana la inchiderea dosarului de executare silita.

Sa incepem.

Cat timp dureaza o executare silita?

Durata unei executari silite este data de cat de vigilent este debitorul.

Astfel, daca executarea silita este ilegala sau abuziva, in functie de cat de repede descopera debitorul ca de fapt poate anula respectiva executare silita, atat va dura si se va prelungi si executarea silita.

Daca ati primit o insiintare executare silita, trebuie sa faceti deja demersuri fiindca aveti un termen de 15 zile sa contestati executarea silita si sa faceti ca durata ei sa se scurteze.

O executare silita poate dura pana cand :

 • executarea silita se prescrie;
 • executarea silita este constata pe calea contestatiei la executare ca este ilegala;
 • se perima;
 • se anuleaza chiar titlul executoriu sau alte situatii asemanatoare.

Atat timp Cat Timp Dureaza O Executare Silita, debitorul este blocat si nu-si poate folosi conturile.

Durata Unei Executari Silite in caz de contestatie la execuatre

O intrebare normala a unui debitor aflat in procedura de executare este cat timp o sa fiu executat silit?

Durata Unei Executari Silite
Cum scapam de recuperatorii de creante?

Mai jos prezentam un alt caz din ciclul #DosarelePrindViata si observam cum debitorul desi avea un dosar de executare silita deschis pe numele lui inca de acum 4 ani de zile, am reusit sa anulam toata datoria de 73000 de lei pe care cei de la Investcapital LTD , recuperatori de creante in aceeasi barca cu cei de KRUK, incercau sa o pretinda de la debitor, care era executat silit ILEGAL.

Dosarele de executare silita vechi pot fi anulate in instanta – Cat timp dureaza executarea silita de fapt?

Cum pot scapa de executarea silita atunci cand primesc o poprire, cand casa imi este scoasa la vanzare sau primesc un secehstru?

O intrebare pe care si-o pun multi dintre debitorii executati silit iar cei care au contestat executarile silite primite, au observat ca daca ar fi ramas in pasivitate ar fi urmat sa fie executati pe nedrept in mod ilegal si ar fi ramas si fara case.

Nu intodeauna actele de executare silita sunt trimise asa cum prevede legea si in baza principiului predictibilitatii si legalitatii executarii.

Durata unei executari silite este nedeterminata daca nu actionati in scopul anularii executarii silite ilegale.

Parerea SCA Cuculis&Asociatii singurii din Romania spcializati de peste 10 ani in contestatii la executare silita, este ca orice executare silita pornita impotriva dvs. si despre care aveti suspiciunea ca ar putea fi ilegala, cel mai sigur este sa formulati o contestatie la executare silita.

Astfel, daca executorul judecatoresc spre exemplu nu emite acte de executare silita mai bine de 6 luni de zile, este posibil ca executarea silita inceputa impotriva dvs. sa fie perimata, ori daca emite acte dupa mai bine de 3 ani de neplata executarea silita sa fie prescrisa.

Vizualizati si :

Avocat Cuculis Adrian – Despre executarea silita.

Insa ce se intampla in conditiile in care cererea de executare silita este inaintata de catre creditor, executorul obtine incuviintarea instantei ( ca e legal sau nu asta doar pe calea contestatiei la executare puteti sa vedeti) si apoi “tine” dosarul in biroul de executor si emite fie poprirea fie somatia de plata mobiliara sau imobilira dupa un an sau 2 sau chiar mai mult.

Ce sanctiune i se aplica acestei “pasivitati” a executorului? Cum poate debitorul sa scape de executarea silita?

De fiecare data cand sunt intrebat de clienti cat dureaza o executare silita, raspunsul este uniform si doar daca se face contestatie la executare.

Pana cand instanta se pronunta si stabileste de fapt ca executarea silita este ilegala.

Mai jos aveti un act de executare silita emis in anul 2015 pentru un dosarul din 2015, deci acum 4 ani de zile si pe care instanta l-a anulat alaturi de intrega executare silita fiindca desi la prima vedere a unei persoane NEAVIZATE, pare legal, in esenta el era profund ilegal.

Daca este demarata ilegal executarea silita, intrebarea nu ar mai fi cat timp dureaza o executare silita ci cand se hotaraste debitorul sa exercite singura cale de aparare pe care o are si anume contestatia la executare.

Investcapital Malta printre altele este ilegal in Romania fiindca in tara de provenienta NU are autorizatie de functionare. Degeaba Anpc il are trecut in registru de recuperari

Cititi si :

Atentie – daca Banca sau IFN-ul a vandut creditul sau a cesionat creanta izvorata din contractul de credit teoretic recuperatorul de creante nu

De asemenea, acestuia ii este si interzis sa adauge dobanzi, insa aspectele acestea le puteti ataca doar in fata instantei.

Daca in acest caz prin-un abuz s-a demarat executarea silita, contestati cesiunea creditului in cadrul contestatiei la executare .

Cesiunea de creanta titlu executoriu se anuleaza in termen de 3 ani de la data incheierii actelor ilegale.

Dosar: 7217/302/2019

investcapital ltd executa silit in Romania
Dosarul castigat impotriva INVESTCAPITAL LTD

Ora estimata: 09:00
Complet: C 15 civil 2019
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia tardivităţii ca neîntemeiată.

Admite contestaţia la executare.

Anulează actele de executare realizate împotriva contestatoarei în dosarul de executare silită nr. 929/2015 deschis la SCPEJ Trifina, Tănase şi Galea Dispune restituirea către contestator a taxei de timbru achitate în cauză în cuantum de 1000 de lei.

Exista situatii de abuz si in cazul imobilelor subevaluate si iarasi puteti anula executarea silita.

Cei care sunt executati silit imobiliar sunt interesati de:

Ce spune legea cu privire la etapele pe care le are de parcurs executorul pentru a face executarea silita?Ce se intampla daca executorul nu trimite actele de executare imediat catre debitor dupa ce primeste incuviintarea executarii silite?

Articolul 664 codul de procedura civila. Durata Unei Executari Silite si ce facem daca executorul nu respecta legea?

Cererea de executare silită :

(1) Executarea silită poate porni numai la cererea creditorului, dacă prin lege nu se prevede altfel.

(2) Cererea de executare silită se depune, personal sau prin reprezentant legal ori convenţional, la biroul executorului judecătoresc competent ori se transmite acestuia prin poştă, curier, telefax, poştă electronică sau prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului şi confirmarea primirii cererii de executare cu toate documentele justificative.

Practic dupa incuviintarea executarii silite, creditorul poate sa treaca direct la emiterea somatiei si daca nu face acest lucru DE INDATA consideram ca executarea silita poate fi considerata ABUZIVA.

Atentie nu putem semnul egal intre abuziv si ilegal, insa sanctiunea trebuie sa fie pentru ambele “anularea executarii silite”.

Verificati actele de executare silita doar cu avocati specializati in executare silita.

Dosare castigate – cat timp a durat pana s-a anulat executarea silita in instanta?

Cat timp a durat executarea silita pentru debitorii Dumitrache care au anulat executarea silita?

Cazul Dumitrache si cum s-a salvat de la abuzul recuperatorilor si executorului judecatoresc:

Dumitrache Cristina- contestație la executare- prescripție

În fapt: În anul 2007, doamna Dumitrache a încheiat în calitate de debitor-garant un Contract de credit, beneficiarii sumei solicitate fiind foștii socrii, care au asigurat-o la data contractării că se vor ocupa de toate ratele contractului, iar garantul trebuie doar să aibă un rol formal pentru primirea sumei solicitate.

Din pricina slăbirii relațiilor de familie, subsemnata și fostul soț au divorțat în anul 2009, cu promisiunea acestuia din urmă că se va ocupa de plata debitelor și nu o va pune pe debitoarea-garantă într-o dificultate financiară.

În anul 2010, debitoarea a fost anunțată de către fostul soț că nu mai poate să suporte creditul din pricina unor probleme financiare și că vor încerca să facă rost de bani pentru a achita, aceasta fiind momentul ultim la care s-au efectuat plăți în mod voluntar către creditoare de către foștii socrii, din câte cunoaștem, tot la acel moment subsemnata a fost asigurată că nu are de ce să-și facă griji, urmând să se acopere datoriile către creditoare.

Din anul 2010, până anul 2019, când i s-a comunicat debitoarei începerea executării silite de către angajator, aceasta nu a știut niciun moment care mai este situația creditului, cu atât mai puțin a procedurii execuționale, motiv pentru care a formulat în termen de 15 zile din momentul în care a aflat contestație la executare prin care a solicitat să se respingă executarea ca fiind prescrisă.

Analizând întregul material probator, precum și situația de fapt învederată, instanța a constatat faptul că împotriva subsemnatei a existat un dosar de executare deschis încă din anul 2015, însă nu I s-a comunicat acest aspect și contestatoarei, care a aflat de existența procedurii abia la începutul anului 2019, când s-a solicitat poprirea veniturilor salariale.

Astfel, având în vedere faptul că debitoarea a aflat abia în momentul în care a contestat despre existența executării silite, nu în anul 2015 când a fost deschis dosarul, instanța a reținut în mod corect faptul că a fost introdusă în termen contestație.

Raportat la pasivitatea de care a dat dovadă creditoarea, care nu a adoptat niciun demers timp de mai mult de 3 ani împotriva debitoarei pentru a recupera debitul restant, în mod corect a reținut Judecătoria Sectorului 5 în cadrul Dosarului cu nr. 7217/302/2019, faptul că s-a prescris dreptul de a se solicita întervenția forței coercitive a statului, dispunând și restituirea cheltuielilor aferente.

Durata Unei Executari Silite astfel este data de viteza de reactie a debitorului si cunoasterea drepturilor pe care acesta le are.

Cat Timp Dureaza O Executare Silita este determinat doar de catre debitor daca vrea sa se salveze sau nu, formuland in instanta o contestatie la executare.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Daca sunteti in executare silita sau primiti acte de executare silita, puteti folosi formularul de mai jos pentru a ne contacta direct:

50 comments to “Cat Timp Dureaza O Executare Silita – Cum Scapam De Executarea Silita Ilegala”
 1. Buna seara am avut un credi nu am putu sa al mai platesc timp de aproape 1 an din motive medicale acum mia venit o hartie cu executare silita. eu nu am mai primit nici un plc de la banca . pana acum cum asi putea sa fac contestatie la aceasta executare ?si cum asi putea sa platesc in rate bani care zice ca ai mai am de dat .

  • Cum scap de poprire? Din 2018 tot îmi trimite somați.Miau tras bani cred că de prea multe ori.Acuma iar mi-a venit somatie cu suma de 1028.54. Din care 176.18 cheltuielile de executare silită. Ce pot să mai fac??

    • Bună seara cu respect am o problemă la finante din cauza unei autorizație P.F.A .am predat memoria fiscala de la casa de marcat,dar nu am suspendato ieu nu am mai lucrat , am închis Magazinul am plătit la finanțe spunându-mi verbal că sint la zi am plecat din tara cu familia mam stabilit în Belgia și mam trezit cu o datorie de 23000 de romi după 2 ani aflând că Inspectorul de la finante ma cauta personal la fostul loc de munca din Rominia .colegele de muncă ia dat nr telefon al meu ma sunat acest domn și mia spun de această datorie și dacă nu o plătesc, că defapt mia întocmit deja un dosar de executare silită pe o garsoniera pe care am cumparato în 2023 find unica locuință pe care o deținem . Întrebarea este cum am o datorie așa mare în timp de 2 ani dacă eu am închis acel magazin și dacă poate să mă pună în executare cu acea garsonieră. Vă mulțumesc frumos.

 2. Buna seara am avut un credi nu am putu sa al mai platesc timp de aproape 1 an din motive medicale acum mia venit o hartie cu executare silita. eu nu am mai primit nici un plc de la banca . pana acum cum asi putea sa fac contestatie la aceasta executare ?si cum asi putea sa platesc in rate bani care zice ca ai mai am de dat .

 3. SUNT EXECUTAT SILIT DE CCA 3 ANI CU JUMATATE DIN SALARIU PT DOUA CREDITE DE PRIN 2003 SI UNUL IN URMA UNEI SENTINTE DIN 2010 IN SOLIDAR CU ALTE 5 PERSOANE. SPUNETI-MI DACA VA POT TRIMITE DOCUMENTELE PE CARE LE AM PE E-MAIL PT A PUTEA PRIMI UN RASPUNS IN LEGATURA CU CE SE POATE FACE. MULTUMESC

 4. Bună ziua,părinții mei sunt în faza de executare silita cu BCR. Inaintea instalării stării de urgență, au primit un angajament amiabil de plata cu rate fixe,la care tot dânșii ne scriau ca avem posibilitatea renegocierii sau ajustării. Le am trimis răspunsul nostru,asta s a întâmplat în martie 2020. Acum , în februarie 2021 s au trezit cu pornirea executării, executorul spunând le ca BCR a refuzat solicitarea părinților,refuzând sa le arata răspunsul BCR ului la solicitarea lor. Are dreptul executorul de a nu arata debitorului,are cărui bunuri sunt executate refuzul BCR ului adresat chiar debitorului în cauză???

 5. Buna ziua, Am luat un credit de nevoi personale in valoare de7000 roni de la IFN CREDIUS in anul 2019 prin luna septembrie (credit online)eu am cerut sa achit creditul in 24 de luni cu suma 540 pe luna iar iei au acut contractul pe 60 luni cu aceeasi suma.Cand am vazut schiema de plata am cerut sa-mi trimita si mie contractul ,nu mi-la trimis nici acum. Din luna iulie 2020 nu am mai putut plati deoarece sotul a ramas fara servici .Am cerut sa astepte sa fac o refinantare mai aveam in plata un credit mai vechi pe 5 ani .am fost refuzata si ma inscris la biroul de credite.Acum ma-m trezit ca creditul este vandut si mi-au cerut suma de25101,81,

 6. Buna seara,
  Am contestat o executare silitita impotriva INVESTCAPITAL LTD si mi-a fost respinsa ,ca fiind tardiv formulata.
  Am fost executata initial de PATRIA BANK , am contestat (s-a suspendat),intre timp am deschis actiune ptr clauze abuzive (care au fost partial admise) si avocatul care s-a ocupat trebuia sa reia cauza cu contestatia la executare. Nu a facut nimic si acesta s-a perimat. Desi unele clauze au fost considerate abuzive banca nu a facut nimic (nu a recalculat nimic), si a cedat creanta catre INVESTCAPITAL LTD. Aceasta a reinceput executarea impotriva mea, am contestat-o si a fost respinsa ca fiind tardiv formulata. Ma puteti ajuta ?

 7. Buna sera am primit astazi o instiintare de esecutare silita ca trebuia sa ma prezint pe data de 18 la tribunal dar nu stiu de unde si cum la banca stiu da am ramas cu datoriile in urma .Avand in vedere da eu nu sunt in tara nu stiu ce se poate intampla.

 8. Am o poprire din 2005 ,care nu ştiu de ea.acum doi ani acelasi executor mia luat suna de 1500 lei şi acum o saptamina mia luat suma de 630 lei şi vã continua pînà la 2400 lei.

 9. Buna!

  Va rog sa imi spuneti daca exista vreo posibilitate sa nu mai fiu girant pt cineva. Intr-un moment de prostie si avand incredere in pers. respectiva am incercat sa il ajut spunandu-mi ca va fi nevoie doar pt 3 luni. Eram si colegi de munca, insa acesta dupa un an si-a dat demisia si nu a mai platit nimic. Azi mi s-a pus proprie. Se pare ca dansul nu are salar si para sa nu aiba nici bunuri pe numele lui. Este de negasit

 10. Buna ziua! În 2007 am luat un credit de 9.600 lei. Am plătit 3 ani și am rămas fără locul de munca. Am sunat la Brd sa ma ajute cu o rata mai mica pe mai mulți ani,mi s a spus ca nu se aproba pt. ca nu am un job. Am primit notificari ca sunt executat silit de mai multe ori la intervale de 3-4 ani. In 2019 am deschis un cont la banca Transilvania. Am fost notificat la scurt timp ca am poprire pe acel cont.Dupa 45 de zile cand am venit in tara am mers la bancomat si am ridicat toti banii din cont fara probleme. La 3 saptamani dupa ce am scos banii am primit o notificare de la banca sa platesc 7 lei pentru poprirea de pe cont. Am plătit și am inchis contul. Pe data de 04.05.2022 am primit notificare ca sunt executat silit din nou… sunt șanse sa scap de aceasta executare silita daca fac contestatie?

 11. B
  Am cumpărat în 2018 un apartament la licitație (fiind mai ieftin,)eu și familia mea stand în chirie.S-a făcut contestatie la licitația respectiva,și am intrat în al cincilea an de proces și eu stau tot în chirie.Stau și fără bani și fără apartament.Acum am primit următorul termen pe noiembrie,adică peste 5 luni.De 4 ani se amână pt noi probe.
  Pana când se poate întinde un asemenea proces?

   • Nu inteleg de ce ii urati domnului sa piarda apartamentul, avand in vedere ca l-a platit in buna credinta cu bani care i-a strans din greu probabil?
    Nu inteleg de ce luati apararea celor care nu isi platesc ratele si vor sa detina imobilul pe jumatate din valoare sau gratis daca s-ar putea, si ii blamati pe cei care cumpara apartamentele scoase la licitatie un pic sub nivelul pietei. (poate atat isi permit)
    In cazul asta, nu ar mai trebui sa plateasca nimeni ratele si sa castige toata lumea prin contestatii.
    Noi ceilalti care platim ratele constiincios si ne achitam creditele suntem mai prosti?

    Daca cineva nu isi permite sa plateasca ratele, sa nu se mai bage la credite pentru apartamente.

 12. buna ziua , v-am trimis in data de 29.11.2022 niste intrebari legate de situatia in care ma aflu cu executari silite ,dar nu am primit nici un raspuns .
  Cred ca sunteti foarte ocupat dar, va rog tare mult poate im spuneti ce trb sa fac.

  Multumesc mult!!

 13. Am fact contractul de energie electrica cu RESTART ENERGY ONE.SA pe o durata de 3 luni atunci cand contoarul sa defectat si am chemat de la DERANJAMENE EON ,A venit o echipa care a schimbat contoarul ,Am solicitat anularea CONTRACTULUI DE ENERGIE ELECTRICA deoarece a fost calculat sume extraordinar de mari Am fost data in judecata si acuma trebuie sa platesc 1500 euro dar sentinta a ramas definitiva si irevocabila fara drept de APEL a rog sa imi scrieti daca m-ai am vre-o sansa sa nu platesc aceasta suma extraordinar de mare ,CU STIMA SI DEOSEBIT RESPECT

 14. Buna seara. In feb 2022 in urma unui proces de succesiune ,am primit sentinta ca trebuie sa fiu despagubita cu o suma de bani. In cat timp de la pronuntarea sentintei ar trebui sa fiu despagubita? Multumesc

 15. Buna seara . va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. De cativa ani din motive personale lucrez doar 4 ore. de anul trecut pierzand un proces am o executare silita -poprire de 100.000 lei. tinand cont de catigul meu respectiv jumatate din salariul minim pe economie, pana cand va avea efect executarea silita ! Mentionez ca nu am bunuri mobile si nici alte venituri. locuiesc cu chirie !
  Cat timp voi fi executata silit ! Voi scapa vreodata de ea ?
  Multumesc pentru un eventual raspuns la solicitarea mea!
  multumesc mult

 16. Buna ziua.. In cat timp de la pronuntarea sentintei ar trebui sa fiu despagubita , dupa un proces de succesiune?

 17. Buna ziua am o hotarare cu restituirea sumei de 176 de mii de lei unei persoane (fostul soț) cu drept de recurs ce sanse as avea sa si cum as putea sa scap de datorie. La randul meu si eu am o hotarare definitiva cu plata pensiei alimentare cu 25% din venitul realizat in tara si in strainatate care trebuie platita de ( Soț) Teoretic si practic el trebuie sa dea o suma si eu trebuie sa.i dau o suma . Intrebarea mea este cum sa fac si care sunt demersurile pentru a comasa sumele si sa se ajunga la 0 .

 18. Am aplicat pentru un împrumut online la hora credit,dar nu am luat nici un ban. Înainte sa semnez online acel contract, iz-am transmis doamnei agent sa nu-mi pună banii intr-un cont pe care îl aveam la o banca ,dar era blocat! Și am datele de pe cardul pe care îl am,însă,nu au ținut cont,și mi-au trimis banii în acel cont blocat!,menționez ca eu nu am întrat în posesia banilor!Acum Hora credit ma amenință cu executare silita! Ce pot face?Am aplicat pentru suma de 2000 lei,iar acum suma s-a dublat
  Mulțumesc mult!

 19. Buna ziua. Am primit un plic de la KRUK cu executare silita pe numele mamei, dansa fiind decedata recent. ce pot face in acest caz?

 20. Daca un executor cere o sumad de 4 ori mai mare decat suma imprumutata fiind achitata jumate din sumai imprumutata este legal?ex 7000 imprumut, achitat 6480 si executare suma 32131,55 compus din 28048,39 debit si 4083,16 cheltuieli de judecata. este legal?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.