Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar. Cum Contest Executarea Silita

Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar, ce am de facut?

Chiar si in situatii de criza sau cand anumite cauze nu se mai judeca pe rolul instantelor de judecata, contestatia la executare silita impotriva recuperatorului Kruk care blocase conturile bancare ale debitorului, a fost judecata de catre instanta si astfel intreaga executare a fost anulata.

Statistic vorbind, in ultimii 10 ani de zile, au fost mai bine de 40% dintre romani, executati silit fie de banci, recuperatori sau ifn-uri, car-uri sau alte institutii asemanatoare iar un alt procet il constituie executarea silita pornita de catre camatari persoane fizice.

Blocarea contului bancar este prima etapa la care se “preteaza” recuperatorii de creante. Nefericirea o face ca si pensionarii sunt pusi in aceeasi categorie, desi ar trebui sa fie declarate persoane vulnerabile si sa aiba cel putin partial imunitate de executare.

Vizualizati si :

De asemenea somajul tehnic poate fi si el la randul sau executat silit dar si alte venituri din salarii chiar daca poate discutam de venitul minim pe economie.

Poprirea pusa pe 50% din salariu, de catre un singur credit, este ilegala.

In momentul in care se primeste primul act de executare silita de la executorul judecatoresc, deja contul bancar este blocat si de aici apare si intrebarea repetata daca :

Este corect sa am contul bancar blocat fara sa fi primit o notificare sau o somatie inainte?Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar.

Exista doua tipuri de executare silita, una directa alta indirecta si in acelasi timp executarea silita fara somatie si executarea silita cu somatie.

Desi executarea silita prin poprire se desfasora fara somatie conform legii, adica prima daca avem poprirea instituita pe cont si ulterior vine somatia, debitorul este la un anumit punct, anuntat, instiintat.

Înfiinţarea popririi (1) din art. 783 codul de procedura civila:

Poprirea se înfiinţează fără somaţie, în baza încheierii de încuviinţare a executării, prin adresă în care se va preciza şi titlul executoriu în temeiul căruia s-a înfiinţat poprirea, ce va fi comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 781 alin. (1), împreună cu încheierea de încuviinţare a executării sau un certificat privind soluţia pronunţată în dosar.

Despre măsura luată va fi înştiinţat şi debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înfiinţare a popririi, la care se vor ataşa şi copii certificate de pe încheierea de încuviinţare a executării sau de pe certificatul privind soluţia pronunţată în dosar, şi titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate.

Cititi si :

Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar, am facut contestatie la executarea silita si am anulat tot dosarul de executare silita.

Debitorul a primit actele de executare silita, dar asta dupa ce contul bancar fusese blocat de catre kruk. Mai jos, aveti exact adresa de infiintare a popririi ceruta de catre Kruk si Investcapital LTD , in baza careia, bana si in situatia de mai jos, ANGAJATORUL unde lucra debitorul, au infiintat poprirea pe salariul acestuia.

Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar

Este legal sa avem infiintata poprirea si la locul de munca si pe conturile bancare unde primim salariu?

O asemenea situatie este des intalnita si a fost si cazul debitorului de mai sus care a castigat lupta in instanta.

In momentul pornirii actelor de executare silita, prin poprirea conturilor catre care se fac platile salariilor sau altor beneficii rezultate in urma muncii dar se face si poprirea la angajator, vom asista de fapt la o poprire de 66% din venituri ceea ce este ILEGAL!!

Vedei mai jos, solutia de data recenta primita de la instanta:

Desi Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar m-am interesat imediat cum pot sa fac o contestatie la executare si am infrant in instanta fiindca mi s-a parut de la inceput ca este ceva ilegal.

Declaratia debitorilor.
Contestatie la executare silita admisa impotriva INVESTCAPITAL LTD
02.04.2020 Ora estimata: 09:00
Complet: C1-civil amanare
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestatia la executare formulată de contestatoarea MARINICĂ GEORGIANA-IONELA(fostă GHEORGHE) în contradictoriu cu intimata INVESTCAPITAL LTD prin reprezentant convenţional KRUK ROMÂNIA.

Anulează executarea silită efectuată în dosarul nr. 1648/2018 al BEJ Ichim Mihai si dispune întoarcerea executării silite cu privire la sumele de bani retinute. Obligă intimata la plata către contestatoare a sumei de 364,65 lei reprezentând cheltuieli de judecată. În temeiul art. 45 lit. f din OUG nr. 80/2013 dispune restituirea către contestatoare a taxei de timbru în cuantum de 910 lei, la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar si nu-mi mai pot folosi banii pentru plata utilitatilor.

Nu exista cazuri in care un venit periodic, precum pensia, salariul sau drepturile de autor, sa poata fi executate silit prin poprire in cuantum de 1/1, prin urmare, tot ce seamana cu ceea ce am scris mai sus, este UN ABUZ al recuperatorului de creante sau al creditorului la modul general.

Av.Drd. Cuculis Adrian

54 comments to “Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar. Cum Contest Executarea Silita”
 1. Aceeași situație în cazul ANAF…conturi blocate si adresa catre angajator pt suma totală,din care angajatorul s-a obligat să plătească 1/3 lunar.Am cerut ANAF verbal sa ridice poprirea de pe conturi,având în vedere si starea de urgență.Am fost refuzat.Am trimis adresa cu confirmare de primire si astept raspuns.

   • Mi s-au pus poprire și pe contul de la angajator și pe cel personal, cum pot rezolva asta?

  • Executorul mi.a vândut apartamentul cu 22 000 euro și diferența de 8 000 de euro,mi.a pus poprire pe salariu

  • Indemnizațiile reparatorii primite de urmașii deținuților politici ,legea 118/1990 și decretele legi ulterioare se încadrează în ar7 ……și alte legi cu destinație specială ?

   • Buna ziua am si eu o intrebare
    Am avut odatorie rezultata in urma unui credit ING Bank din 2015.In timp au cesionat recuperatorilor Investcapital care la rindul lor au dat sa o recupereze un BEJ care la rindul sau in aprilie 2023 ma executat silit am facut cerere de contestatie la executare silita acum asteptam sa se judece dar respectivul BEJ mi-a trimis ieri o noua instiintare cu o noua suma iar cind am sunat banca au spus ca BEJ a reactualizat suma adaugind 750 ron este corect ce se intimpla

    • Bună seara are soțul meu o proprire pe cont din 2021 și îi oprește din salariul lui lunar 900.Ce pot să fac sămise ia proprirea de pe contul bancar ?

 2. Buna ziua ,si au am o executare ,nu am job si de cati va ani nu am putut achita ,suma sa tot mărit, ce pot face

 3. Buna ziua, pe data de 05 08 2020 am primit telefon de la banca privind blocarea contului. In 07 08 (astazi) am primit documente ref poprire conturi pt suma de 760,oo lei – consecinta a unui credit chipurile neachitat in 2003.
  In 2019 am primit de la Kruk adrese ref aceasta presupusa restanta, telefoane, felicitari de ziua mea. Vorbim despre o situatie de acum 17 ani, care nu este reala. Poprirea este pe trei conturi.
  Am convingerea ca este un abuz, atat din partea Kruk, cat si din partea celor care ii reprezinta, Societatea Civila Profesionala de Executori Judecatoresti Themis.
  Se poate rezolva aceasta situatie?
  Multumesc frumos, cu deosebita consideratie.

 4. Bună ziua.
  Am și eu o problemă cu Kruk ul.Acesta a preluat de la Bcr un împrumut al soțului meu, la care a adăugat dublu.
  Soțul meu a lipsit din țară în aceea perioadă și eu am achitat ratele către Kruk, până anul trecut în ianuarie, pe numele meu, către un agent care venea acasă.După care agentul nu mi-a mai răspuns la telefon.
  Anul acesta m-am trezit cu o porire de 28000 de lei pe contul soțului.
  Menționez că soțul meu nu a încheiat niciun contract cu ei, iar împrumutul a fost vândut Krukului în 2010.
  Este legal?Se poate face ceva în această speță?
  Mulțumesc.
  Niculae Daniela

 5. Bună ziua eu și soțul meu am fost giranți la un domn acel domn a murit normal că nu a mai plătit am primit și eu și soțul plicuri acasă de la executor.vreau sa vă întreb este legal ce fc ei neau fc poprire la amândoi este legal asa ceva

 6. Bună ziua,
  de curând am aflat că am o poprire pe salariu pusă în practică de Birou Executor Judecătoresc OPRAN DRAGOȘ. Problema este că eu nu am primit o copie a ordinului judecătoresc deoarece nu mai locuiesc la adresa din C.I de cca. 10 ani. Am locuit în U.K mai bine de 6 ani. M-am întors în România de curând, am găsit un job și la câteva luni m-am trezit cu această poprire. Am aflat despre această poprire de la banca unde îmi este livrat salariul. Îmi amintesc că ultimul credit l-am luat,din România, acum mai bine de 10 ani. Întrebarea este…cum mai pot face contestație dacă cele 15 zile au trecut de când a fost emis acest ordin judecătoresc?! Mă puteți ajuta cu pașii care trebuie să-i fac mai departe pentru a contesta această poprire?!
  Mulțumesc anticipat.

  • Azi am primit 100€ in cont bcr am poprire mia oprit toti banii ma puteti ajuta sa fac o rata lunara fixa sa nu mai imi opreasca ori de cate ori vor ei am toate conturile blocate si cand imi intra salariu iar imi opresc banii va rog sa fac o contestatie sa am o rata fixa lunara sa nu mai mi se opreasca ori de cate ori vor ei.va multumesc.

 7. Buna ziua . Am un dosar de la executorul judecatoresc pt un credit din 2007 ,va rog sa ma indrumati daca pot face ceva cel putin pentru eliminarea taxei impuse. Va atasez emailul de instiintare.

  Aveti un dosar de executare silita nr.66/2021, executare silita incuviintata de Judecatoria Bacau in data de 16.06.2021, creditor DDM INVEST III AG, titlu executoriu este un contract de credit incheiat cu BCR in 2007. Debitul este in suma de 11.734,67 lei, cheltuieli de executare silita 1.713,93 lei.

  Va multumesc

 8. Buna ziua, am 2 popriri din 2014 si am primit la angajator instiintare pentru retinere poprire din salariu , nu mai locuiesc la adresa specificata pe adresele de la executori de 2 ani
  se pot prescrie?
  multumesc !

 9. Bună,

  Am și eu o proprie de 1400 lei și pe contul bancar și la angajator, nu am primit nici o înștiințare despre proprie de pe bej doar m-am trezit cu cu contul blocat, in 15.08 angajatorul mia reținut 33%, în aceiași zi mia reținut și banca 33% însumat 1750, mai mult decât totalul proprii. Mai am cum sa anulez dosarul de proprie odată ce sia luat toată suma și mai mult. Am dat mail la bej ptr a transfera diferența și nu răspunde la mail, contul mie tot blocat.

 10. Bună seara,am o poprire pe cont pentru un împrumut făcut în anul 2014.
  A-și dori să pot face contestație.Eu pe înștiințare care am primit-o de la tribunal îmi spune că nu am nici o cale de atac.
  Împrumutul l-am făcut la BRD Finance IFN și poprirea îmi vine din partea domnului Dan Bati Cristian executor judecătoresc.
  Credeți că mai pot rezolva ceva?Vă mulțumesc frumos.O seară frumoasă!

   • Am fost executat silit în anul 2016.apartamentul în care locuiam s-a vândut la licitație.Am rămas fără locuință.Acum mi s-a oprit suma de 1159lei
    pe pensie.Creditor Termoenergy Bacău.Facturi din2016 când eu nu mai locuiam la acel apartament.Facturi și somații de plată de care eu nu am știut nimic.

 11. Buna ziua!
  Am un credit de nevoi personale.Din cauza pandemiei nu am mai putut plati. Am avut amanare de plata 9 luni.Dupa aceea am cerut restructurare dar nu am primit raspuns .A trecut un an. Nu am avut nicio sursa de venit si nu am platit. am pastrat legatura cu banca tot timpul,In iunie mi au trecut tot creditul restant desi eu aveam intarziere doar la 10 rate.au trecut la restante toata suma desi era scadenta in 2022. Am anuntat ca m am angajat si ca imi va fi virat salariul in acel cont. Am facut cerere la indrumarea angajatilor BCR sa mi se opreasca o treime din salariiu.
  Cand salariu a fost virat nu am avut acces la suma si au blocat salariul integral ,norma de hrana, sporul etc.
  la sfatul consultantului am fost a doua zi la banca sa cer accesul la bani. mi s a spus ca nu sunt banii in cont si nu exista astfel de cereri.
  Mi s a spus ca nu se poate face nimic.
  va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce pot face.
  va multumesc!

 12. Buna ziua am o întrebare , am primit un mesaj de la bancă unde am contul deschis in care îmi comunică precum că a-și avea o poprire pe salar pana la suma de 8432.83 RON . Poprirea a fost executata de la biroul judecătoresc Sarig Atilla . Întrebarea mea ar fii : îmi vor oprii tot salariul luna de luna fără sa pot folosii măcar o parte din salar , sau îmi vor oprii doar o parte din venitul meu lunar ?

 13. Bună ziua! Am avut un credit luat în 2008 la Credit Europe Bank, nu am reușit sa îl achit și astăzi 27.07.2022 m-am trezit cu proprire pe cont? Ce as putea sa fac?

  • Buna ziua, puteti face contestatie la poprirea pe contul bancar. Probabil la un credit atat de vechi este posibil sa fie si o executare silita ilegala si atunci puteti anula toate actele intocmite impotriva dvs. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

 14. Buna ziua mă numesc Adrian.Am și eu poprire pe conturi de la ANAF. Menționez că am rămas cu datorii in germania Se poate face ceva? Mulțumesc!

 15. Bună seara. În data de 20 04 2020 am primit o amenda de la jandarmerie cu suma de 20.000 lei.la momentul acela am făcut contestație și pana azi 10 11 2022 nu am primit nici un răspuns. Doar xa am o poprire pe card de 20.000 lei ce ma îndrumați sa fac? Menționez ca sunt persoana cu handicap grad 2 grav.

 16. Bună ziua! Am și eu un credit din 2007 și am plătit o perioada bună se timp după aceia am rămas restant și nu am mai plătit după un timp miau pus proprie pe salariu .Anul trecut am fost la un broker bancar sa ma șteargă din biroul de credit și miau spus ca acest credit sa închis în 2019. Dar acum tot am oprire pe salariu ce pot sa fac?

 17. Buna ziua,

  Am poprire pe conturile bancare impuse de ANAF, am contestat executarile silite si am obtinut hotarare judecatoreasca definitiva deoarece creanta a fost prescrisa iar titlurile de executare au fost anulate in totalitate. Sentinta a ramas definitiva prin neapelare de la data de 20.02.2018.
  Dupa multe discutii cu inspectorii ANAF si cereri catre ANAF sector 1, nu am primit nici un raspuns si in continuare am conturile poprite pana in prezent. Sunt ignorat total. Care este solutia? Va multumesc

 18. Sunt pensionat pe caz de boala.si am primit o poprire la casa de pensii de catre o societate invest capital Ltd prin Gantoi, Furculita si Asociatii.societate Profesionala de avocatii cu Raspundere Limitata pentru o suma mica 1099 Ron din 2002 fara sa primesc nici-o notificare in prealabil eu find girant fratumiu find titularu sa depus cererea de executare silita nu marul1834 din data de 03 03 20023 sunt dispus sa platesc suma inegrala pentru a anula executarea daca castig

 19. Buna ziua,
  În primul rând,felicitarile mele și toată aprecierea pentru ceea ce faceți și cum informați oamenii!
  În al doilea rând,ma confrunt cu o problema.Am luat în credit pe firmade la Tbi de vreo 30 k lei, am plătit rata de vreo 2200 1 an de zile, ca apoi din probleme financiare sa nu mai pot plăti acest credit.Dupa 6 luni,circa,au închis creditul anticipat, mi au trimis o Înștiințare în care mă informau ca trebuie sa plătesc vreo 33 k lei în condițiile în care plătisem vreo 2200 pe luni cam 1 an și la o alta luna distanta mi au pus poprire pe contul personal de persoana fizica.Este normal?
  Acum,saptamanal,in fiecare Luni,primesc mesaj ca figurez cu o restanta de..acum a ajuns la 46k lei în nici 1 an,saptamanl se Adaugă în jur de 500 lei penalizări.
  Va mulțumesc anticipat!

 20. Buna ziua,
  As dori sa fac contestatie la o poprire pusa de Simplu credit ifn, pt un imprumut de 20.000 ron mi s a pus poprire de 58.000 adica o dobanda de 38.000. Se poate face ceva in cazul asta? Si daca da, care sunt pasii si costurile.

  Multumesc

 21. Buna ziua.Am o poprire pe cardul bancar pe care incasez alocatia si bursa sociala.O poprire din partea primariei.Se poate face ceva.Multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.