Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar. Cum Contest Executarea Silita

Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar, ce am de facut?

Chiar si in situatii de criza sau cand anumite cauze nu se mai judeca pe rolul instantelor de judecata, contestatia la executare silita impotriva recuperatorului Kruk care blocase conturile bancare ale debitorului, a fost judecata de catre instanta si astfel intreaga executare a fost anulata.

Statistic vorbind, in ultimii 10 ani de zile, au fost mai bine de 40% dintre romani, executati silit fie de banci, recuperatori sau ifn-uri, car-uri sau alte institutii asemanatoare iar un alt procet il constituie executarea silita pornita de catre camatari persoane fizice.

Blocarea contului bancar este prima etapa la care se “preteaza” recuperatorii de creante. Nefericirea o face ca si pensionarii sunt pusi in aceeasi categorie, desi ar trebui sa fie declarate persoane vulnerabile si sa aiba cel putin partial imunitate de executare.

Vizualizati si :

De asemenea somajul tehnic poate fi si el la randul sau executat silit dar si alte venituri din salarii chiar daca poate discutam de venitul minim pe economie.

Poprirea pusa pe 50% din salariu, de catre un singur credit, este ilegala.

In momentul in care se primeste primul act de executare silita de la executorul judecatoresc, deja contul bancar este blocat si de aici apare si intrebarea repetata daca :

Este corect sa am contul bancar blocat fara sa fi primit o notificare sau o somatie inainte?Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar.

Exista doua tipuri de executare silita, una directa alta indirecta si in acelasi timp executarea silita fara somatie si executarea silita cu somatie.

Desi executarea silita prin poprire se desfasora fara somatie conform legii, adica prima daca avem poprirea instituita pe cont si ulterior vine somatia, debitorul este la un anumit punct, anuntat, instiintat.

Înfiinţarea popririi (1) din art. 783 codul de procedura civila:

Poprirea se înfiinţează fără somaţie, în baza încheierii de încuviinţare a executării, prin adresă în care se va preciza şi titlul executoriu în temeiul căruia s-a înfiinţat poprirea, ce va fi comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 781 alin. (1), împreună cu încheierea de încuviinţare a executării sau un certificat privind soluţia pronunţată în dosar.

Despre măsura luată va fi înştiinţat şi debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înfiinţare a popririi, la care se vor ataşa şi copii certificate de pe încheierea de încuviinţare a executării sau de pe certificatul privind soluţia pronunţată în dosar, şi titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate.

Cititi si :

Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar, am facut contestatie la executarea silita si am anulat tot dosarul de executare silita.

Debitorul a primit actele de executare silita, dar asta dupa ce contul bancar fusese blocat de catre kruk. Mai jos, aveti exact adresa de infiintare a popririi ceruta de catre Kruk si Investcapital LTD , in baza careia, bana si in situatia de mai jos, ANGAJATORUL unde lucra debitorul, au infiintat poprirea pe salariul acestuia.

Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar

Este legal sa avem infiintata poprirea si la locul de munca si pe conturile bancare unde primim salariu?

O asemenea situatie este des intalnita si a fost si cazul debitorului de mai sus care a castigat lupta in instanta.

In momentul pornirii actelor de executare silita, prin poprirea conturilor catre care se fac platile salariilor sau altor beneficii rezultate in urma muncii dar se face si poprirea la angajator, vom asista de fapt la o poprire de 66% din venituri ceea ce este ILEGAL!!

Vedei mai jos, solutia de data recenta primita de la instanta:

Desi Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar m-am interesat imediat cum pot sa fac o contestatie la executare si am infrant in instanta fiindca mi s-a parut de la inceput ca este ceva ilegal.

Declaratia debitorilor.
Contestatie la executare silita admisa impotriva INVESTCAPITAL LTD
02.04.2020 Ora estimata: 09:00
Complet: C1-civil amanare
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestatia la executare formulată de contestatoarea MARINICĂ GEORGIANA-IONELA(fostă GHEORGHE) în contradictoriu cu intimata INVESTCAPITAL LTD prin reprezentant convenţional KRUK ROMÂNIA.

Anulează executarea silită efectuată în dosarul nr. 1648/2018 al BEJ Ichim Mihai si dispune întoarcerea executării silite cu privire la sumele de bani retinute. Obligă intimata la plata către contestatoare a sumei de 364,65 lei reprezentând cheltuieli de judecată. În temeiul art. 45 lit. f din OUG nr. 80/2013 dispune restituirea către contestatoare a taxei de timbru în cuantum de 910 lei, la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar si nu-mi mai pot folosi banii pentru plata utilitatilor.

Nu exista cazuri in care un venit periodic, precum pensia, salariul sau drepturile de autor, sa poata fi executate silit prin poprire in cuantum de 1/1, prin urmare, tot ce seamana cu ceea ce am scris mai sus, este UN ABUZ al recuperatorului de creante sau al creditorului la modul general.

Av.Drd. Cuculis Adrian

7 comments to “Kruk Mi-a Blocat Contul Bancar. Cum Contest Executarea Silita”
 1. Aceeași situație în cazul ANAF…conturi blocate si adresa catre angajator pt suma totală,din care angajatorul s-a obligat să plătească 1/3 lunar.Am cerut ANAF verbal sa ridice poprirea de pe conturi,având în vedere si starea de urgență.Am fost refuzat.Am trimis adresa cu confirmare de primire si astept raspuns.

 2. Buna ziua ,si au am o executare ,nu am job si de cati va ani nu am putut achita ,suma sa tot mărit, ce pot face

 3. Buna ziua, pe data de 05 08 2020 am primit telefon de la banca privind blocarea contului. In 07 08 (astazi) am primit documente ref poprire conturi pt suma de 760,oo lei – consecinta a unui credit chipurile neachitat in 2003.
  In 2019 am primit de la Kruk adrese ref aceasta presupusa restanta, telefoane, felicitari de ziua mea. Vorbim despre o situatie de acum 17 ani, care nu este reala. Poprirea este pe trei conturi.
  Am convingerea ca este un abuz, atat din partea Kruk, cat si din partea celor care ii reprezinta, Societatea Civila Profesionala de Executori Judecatoresti Themis.
  Se poate rezolva aceasta situatie?
  Multumesc frumos, cu deosebita consideratie.

 4. Bună ziua.
  Am și eu o problemă cu Kruk ul.Acesta a preluat de la Bcr un împrumut al soțului meu, la care a adăugat dublu.
  Soțul meu a lipsit din țară în aceea perioadă și eu am achitat ratele către Kruk, până anul trecut în ianuarie, pe numele meu, către un agent care venea acasă.După care agentul nu mi-a mai răspuns la telefon.
  Anul acesta m-am trezit cu o porire de 28000 de lei pe contul soțului.
  Menționez că soțul meu nu a încheiat niciun contract cu ei, iar împrumutul a fost vândut Krukului în 2010.
  Este legal?Se poate face ceva în această speță?
  Mulțumesc.
  Niculae Daniela

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.