Care E Perioada De Prescriere A Datoriilor – Executare Silita Abuziva

Executare Silita Abuziva cunoaste un singur remediu si acesta este contestatia la executare.

O vorba din sfera juridica spune asa ” Daca este abuz si nu este contestat, el este legal”.

Aceste drepturi pe care le avem, de a ne adresa instantei de judecata atunci cand suntem “vanati” de recuperatorii de creante, trebuiesc puse in aplicare.

Inainte de a prezenta cazul prin care un debitor executat silit de Investcapital LTD a reusit sa anuleze suma de 40000 de CHF, mai jos aveti pe scurt, povestea unui alt debitor, care pentru un credit de 10000 de euro, a ajuns sa ii fie scoasa casa la vanzare –

Am luat imprumutul in 2010 in CHF. Am platit o perioada lunga de timp pana in 2016, insa nu am mai facut fata ratelor si am fost obligat sa sistez plata acestora.

Siliva M. debitor la Banca Romaneasca cesionat catre recuperatorul de creante.

Mai aveam o datorie de 2000 de CHF si in 2017 mi-au scos casa la vanzare pentru o datorie de 18000 de CHF.

Siliva M. debitor la Banca Romaneasca cesionat catre recuperatorul de creante.

Desi mi s-a parut ceva ilegal, recuperatorul de creante a zis ca a crescut dobanda penalizatoare din cauza neplatii datoriei.

Siliva M. debitor la Banca Romaneasca cesionat catre recuperatorul de creante.

Nu i-am crezut si am facut o contestatie la execuatre fiindca imi scosesera casa la vanzare si am castigat, le-am anulat toata datoria.

Siliva M. debitor la Banca Romaneasca cesionat catre recuperatorul de creante.

Tragem o concluzie, daca abuzul este ridicat la grad de legal, atunci el asa va ramane.

E un abuz, am fost executat silit ilegal! – Da, dar daca nu e contestat, abuzul este transformat in dreptul legitim al creditorului de a te executa silit.
#DosarelePrindViata – “Era sa fiu executat silit toata viata, dar am scapat”,
Intoarcerea la prescierea datoriilor si executarile silite abuzive.
Sentinta este recenta, de acum cateva zile si inglobeaza in ea munca de anulare a peste 40000 de CHF pusi in executare silita de catre Investcapital si KRUK.

Executarea silită abuziva este cel mai grav lucru ce i se poate întâmpla unui debitor din punct de vedere financiar.

Practic în momentul în care esti executat silit tot ceea ce știai despre drepturile și libertățile pe care le ai la locul de muncă sau cu privire la un cont bancar pe care îl deții, să rescrie și apare acest element nociv denumit executorul judecătoresc/recuperatorul de creante.

Cititi si :

Multe dintre poveștile spuse de către acești debitori au avut un final fericit pentru că au fost vigilenti atunci când au primit actele de executare silită insa au existat si multe cazuri cand au apreciat ca ceea ce au primit de la executor este legal si nu au nicio sansa si s-au inselat, au pierdut tot.

Este o vorbă în dreptul romanesc, chiar dacă este abuz dacă nu este contestat atunci este legal.

Exact asta se întâmplă și în cazul executărilor silite necontestate.

Această formă coercitivă de recuperarea a creanțelor pe care fie un recuperator de creanțe, o bancă sau orice altă instituție care are un drept asupra unei sume de bani o pune în executare prin intermediul executorului judecătoresc, are un singur remediu si anume contestatia la executare silita.

Perioada de prescriere a datoriilor este teoretic o perioadă de trei ani de zile de la ultima plată efectuată și chiar dacă se depășește această perioadă recuperatorul are posibilitatea să pună în executare silită acea creanță în așa fel încât să-și valorifice dreptul care intre timp s-a transformat într-un abuz impotriva debitorului asta pentru ca cei trei ani de zile despre care vorbeam au fost atinși.

Vedeti si “Creditul care te lasa fara casa”

In situatia prezentata mai jos vorbim practic despre o executare silită abuzivă în condițiile în care vreme de nouă ani de zile nu s-a făcut niciun demers cu privire la recuperarea acestei datorii și mai mult de atât observăm că dacă un debitor nu contestă executarea silită abuzivă este posibil ca acesta să își piardă casa.

Executare silita abuziva, anulata – Prescriptia executarii silite si alte arme ale debitorului pus in fata unei executari silite ilegale.

Degeaba este abuz daca nu este contestat si constatat. Povestea debitorului din cadrul #DosarelePrindViata – Investcapital LTD pierde dreptul de a executa silit un debitor pentru suma de 40000 de CHF.

PRESCRIPȚIE CONTRACT DE NEVOI PERSONALE

Debitoarea a contractat în anul 2008 o linie de credit pentru acordarea sumei de 24.949,05 CHF, contractul fiind încheiat cu creditoarea cedentă, Piraeus Bank S.A., urmând ca din pricina problemelor financiare întâmpinate ca urmare a dublării valorii monedei împrumutate să fie declarată scadența anticipată în anul 2011 și cedat către InvestCapital LTD.

Totul a culminat prin poprirea conturilor bancare.

În tot acest interval de timp, intimata a înțeles să rămână în pasivitate mai mult de 9 ani de zile, fără a adopta un demers care să ducă la recuperarea debitului pretins pe cale executării silite, așteptând ca în tot acest interval de timp să curgă dobânzi penalizatoare care să ducă la creșterea sumei puse în executare.

Mai mult, în mod abuziv s-a stabilit în cadrul art. 5 din cadrul Actului Adițional încheiat în baza contractului de credit, precum și în clauzei nr. 12.2 din cadrul Contractul de credit cu nr. 42050000000419871/06.02.2008, faptul că intimata poate să declare oricând scadența anticipată a creditului, fără a exista o perioadă de grație și un termen limită de la care creditoarea putea declara scadența anticipată a creditului, astfel încât să poată rămâne în pasivitate oricât voia pentru a curge cât mai multe dobânzi penalizatoare.

Executare Silita Abuziva

În cadrul întâmpinării formulate, creditoarea cesionară a învederat instanței de judecată faptul că a mai încercat în anul 2012 să recupereze debitul pretins, fără a depune înscrisuri justificative în acest sens și fără a i le comunica debitoarei, deși adresa de corespondență s-a menținut în tot acest interval de timp.

Mai mult, dosarul de Executare Silita Abuziva din anul 2012 a fost închis în anul 2018 din inițiativa creditoarei, astfel cum s-a reținut în cadrul încheierii de închidere a executării silite, nu din lipsa bunurilor mobile și imobile ce puteau face obiectul procedurii execuționale, motiv pentru care nu putem discuta despre întreruperea termenului de prescripție ca urmare a deschiderii primului dosar execuțional, având în vedere faptul că prin renunțarea la executării silite se renunță și la efectul întreruptiv al termenului de prescripție.

Un alt aspect important în acest sens privește dreptul cesionarei de a solicita executarea silită, având în vedere faptul că, în eventualitatea în care alege să apeleze la intervenția forței coercitive a statului nu poate solicita plata unor sume ce au fost deja prescrise, cedenta transferând drepturile în starea în care se află în portofoliul său.

Arătând abuzul de care a încercat să dea dovadă creditoarea prin solicitarea plății sumei de aproximativ 40.000 CHF, actualizate cu dobânda penalizatoare, derogând de la normele legale aplicabile, încercând să apeleze la intervenția forței coercitive a statului prin depășirea termenul legal pentru cererea executării silite, așteptând un termen îndelungat pentru a curge dobânzile și penalitățile ce au dus la dublarea valorii sumei împrumutate, în mod corect a reținut instanța de judecată în cadrul Dosarului cu nr.: 15657/1748/2019 incidența prescripției dreptului de a solicita executarea silită, sancționând lipsa de diligență a intimatei.

Executare Silita Abuziva anulata in instanta!

15.04.2020
Ora estimata: 09:00
Complet: C11
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestatia la executare formulată de contestatoare.

Dispune anularea executării silite si a actelor de executare efectuate în dosarul de executare nr. 1476/CI/2019 aflat pe rolul Societătii civile profesionale de executori judecătoresti Dumitru, Iancu & Asociatii.

Obligă contestatoarea să plătească Societătii civile profesionale de executori judecătoresti Dumitru, Iancu & Asociatii suma de 198,68 de lei reprezentând cheltuieli efectuate cu fotocopierea dosarului de executare nr. 1476/CI/2019.

Din nou apare ca o regula faptul ca daca s-a demarat o executare silita impotriva dvs. asta nu inseamna in mod automat ca sunteti un debitor de rea credinta sau chiar si un debitor oarecare(a se vedea declararea scadentei anticipate in mod ilegal), asta pentru ca multe dintre executarile silite pornite impotriva debitorilor se dovedesc a fi ILEGALE, dupa ce sunt trecute pe sub lupa instantelor de judecata.

Cunoasteti-va drepturile fiindca asa cum v-am indicat si mai sus, in anumite situatii exista arme de lupta impotriva unor proceduri la care sunteti supusi insa trebuie sa le accesati si sa nu ramaneti in pasivitate.

Av.Drd. Cuculis Adrian

29 comments to “Care E Perioada De Prescriere A Datoriilor – Executare Silita Abuziva”
 1. In concluzie,datoriile nu se prescriu niciodata,
  daca nu sunt contestate !

  Un Executor Judecatoresc poate dechide un dosar de executare la cererea oricui se pretinde “recuperator”,in baza unui titlu executoriu “de la 1800”,in numele unui creditor pe care nu are dreptul legal de a-l reprezenta.

  Nimeni nu observa abuzul de putere pe care il fac executorii,din moment ce ei sunt autorizati si obligati sa verifice titlul executoriu, ca valabilitate si reprezentare ,inainte de a-l pune in executare?!

 2. Am luat un împrumut în luna aprilie 2012 care trebuia plătit pina in 05.04.2017. care e termenul de prescripție ?

 3. Bună ziua! Am și eu o speță mai urata. Azi, mai 2020 am primit la adresa un plic de executare silita pentru un bo din sept 2011. Dosarul de executare este din nov 2013. Aceasta executare vine acum, după 9 ani. Nu cred ca am mai fost înștiințata în decursul acestor ani, pt ca deși am aceeași adresa de domiciliu în buletin, am avut și viza de flotant și practic reședința mea a fost alta în permanenta. Ce este de făcut? Mulțumesc

  • Buna ziua! În 2006 am facut un credit la cec am plătit timp de 4 ani și nu am mai putut plati .În 2015 ne tot trimetea somați un executor. Eu si sotul am mers l-am cautat si am ajuns la o înțelegere am fixat o rata pe care o plătesc si acum.cu toate că nu se pare ciudat dăm aceași suma împrumutată.cosmarul nu a luat sfârșit un An mai târziu un alt executor ne somează pe acelasi dosar dar cu o altă suma .Am mers a verificat actele pe care noi le-am arătat precum ca plătim si nea anulat donația si nea deblocat si conturile.dar la ceva timp apare un alt executor care ne somează cu o sumă de 3000 lei am mers si la dânsul. Nu nea băgat în seamă si nea blocat ambele carduri.acum 2 zile ma conectează cei de la kruk si ne spune ca avem de plata o altă suma noi nu stim cum sa facem e vorba de o sumă mai mică .va rog un sfat va rog sa ma ajutati

   • Buna ziua. Va raspunde av. drd. Cuculis – avocat contestatie la executare silita – In principal este necesar sa vedem toate elementele din dosarele de executare pentru a putea formula o contestatie la executare. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 4. Buna ziua
  am un credit luat in 2008 pentru care sunt executata prin poprire pe salariu din anul 2011, inca mai platesc desi nu am mai primit nici un document de la executor (poprirea initiala am primit-o la serviciu , la domiciliu nu am primit nici o comunicare).
  Se mai poate face vreo contestatie acum?

 5. Buna ziua,
  am luat un credit de nevoi personale in august 2008 de la ABN AMRO Bank,pe o perioada de 10 ani, in valoare de 8700 euro, pe care l-am platit pana in anul 2012. Dupa aceea am ramas fara job si situatia financiara generala s-a inrautatit. Pe atunci locuiam in Resita, iar din 2014 m-am mutat la Timisoara. In anul 2017 am primit de la contabila firmei la care lucrez documentele prin care sunt executata silit de catre un recuperator , un B.E.J. din Arad,pe o valoare de 6502 euro, firma a fost de acord sa-mi retina si sa vireze a treia parte din salariu. De atunci, am achitat o valoare de 18801 lei.
  Povestea se complica pentru ca in octombrie 2019, Acest B.E.J. se inchide (era format din 2 asociati) si, bineinteles, nu anunta nimeni, nimic si nimanui. Societatea angajatoare imi retine in continuare cei 760 lei lunar si face platile catre executorul initial, banii se intorc de fiecare data, insa nu si la mine. Contabila ii suna sa vada ce s-a intamplat, insa nimeni nu ii da nicio infrmatie, decat ca IBANul este corect… In data de 09.07.2020, la contabilitate soseste o alta hotarare de executare silita, de la un alt B.E.J.(al unuia dintre cei doi asociati), nou infiintat, care zice ca a preluat dosarul meu si suma ceruta este de 5300 euro… La fel, nu am fost instiintata de nimic, cu toate ca am domiciliul stabil in Timisoara.
  Suma ceruta acum este exagerat mai mare decat ar fi ramas de achitat dupa o plata totala de 18801.
  Am obosit sa tot platesc degeaba, cu siguranta, daca veti vedea documentele pe care le detin (si pe care le am doar din cauza ca le-am primit de la contabila!) veti gasi destule ilegalitati. Imi doresc sa ma ajutati sa opresc hartuirea aceasta, mai ales ca la debitul pe care il reclama, din nou sunt adaugate cheltuieli executorii si un alt onorariu… Daca peste un an imi vor trimite cu dosarul la un alt executor, inseamna ca eu tot platesc aiurea, inclusit cheltuielile lor? Mi se pare un abuz, pe langa multe altele.
  Astept cu incredere raspunsul dvs.
  Cu stima,
  Cristina Ionescu

  • Buna ziua. In legatura cu executarea silita pornita de catre executorul judecatoresc, la prima vedere asa o vedem si noi ca ar putea fi abuziva. Puteti contesta orice act de executare, chiar in unele cazuri si cu trecere peste termenul de 15 zile. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

  • Bună ziua ! Am făcut un împrumut acum 3 ani pentru nevoi personale…si nu am mai avut puterea sa il plătesc. M-au dat în judecată am proprie pe toate conturile și oprire pe salariu. Dar eu nu ma descurc cu bani și am și 2 copii ce pot face sa nu mi se mai oprească bani? Mulțumesc

 6. Nu va suparati o intrebare in speranta in care ma puteti ajuta. Am cumparat un apartament in urma unei executari silite (pe cadastru aparea duplex) insa in realitate duplexul a fost transformat in 2 apartamente diferite si lucrarile de constructie nu au fost autorizate /finalizate. Exista posibilitatea de a face contestatie la banca realitatea find diferite de cadastru pentru a imi recupera banii? Multumesc

 7. Bună ziua. În anul 2008 am contactatt împreună cu fostul soț un împrumut de 27 000 Euro împrumut cu ipoteca. În urma divorțului și a lipsei de comunicare dintre noi nu am făcut partaj iar fostul soț în 2019 a renunțat sa mai plătească ratele ptr locuință el rămânând acolo. Am fost executați silit și locuință a fost vândută la valoarea de 75 %din prețul de pornire. Menționez ca banca ne notifica ca dintr un
  împrumut de 118.000.00 scăzând cei 64 957.95 mai avem de datorat băncii 42.826.49.Tot banca ne spune ca am achitat în acești ani dobânzi în valoare de 18 000 Euro și în încă 4000 Euro rate în cei 11 ani de plata. Întrebarea mea este dacă este corect sa se vândă locuință la un preț stabilit de către ei, sa se vândă la ce suma VOR ei și sa plătim în continuare fără sa știm ce dobânda și câți ani va dura.Mutumesc anticipat pentru răspuns.

 8. Buna ziua! Am o problema cu o executare silita. Am cautat un raspuns dar nu gasesc. In luna a 5 a anul 2019 am terminat de achitat o poprire. Toate bune si frumoase. Intamplarea a facut ca dupa cateva luni sa imi schimb locul de munca. Fiind vorba de o diferenta mare de salariu nu prea mi am dat seama dar eu cum am trecut cu salariu la alta banca oamenii au inceput sa popreasca iar pana mi am instalat online banking si am vazut ca in fiecare luna eu sponsorizam executorul. Acum ei spun ca or sa imi restituie suma poprita abuziv, dar eu nu stiu nici macar despre ce suma este vorba(am sa verific la ambele locuri de munca si la bancile unde mai am carduri). Intrebarea este daca pot faca ceva in cazul asta sau trebuie sa ma multumesc cu ce zic ei sa sa o las asa.

 9. BUNA ZIUA .DUPA UN PROCES DE PARTAJ JUDICIAR DINT-O MOSTENIRE MI-A VENIT O EXECUTARE SILITA.VA ROG DIN SUFKET SA IMI SPUNETI CUM POT CONTESTA ACEASTA EXECUTARE

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.