Somatie De Executare Silita Primita De La Investcapital

Somatie de executare silita primita prin plic postal ? Poate fi contestata in instanta, vedeti mai jos cum debitorul a anulat obligatia de plata a unei datorii care a fost pusa in executare silita in mod ilicit.

Executorul, mandatat de catre creditor, emite adrese de poprire, acte de executare la modul general ce sunt intodeauna supuse controlului instantei de judecata, asta inseamna in cele din urma, ca orice executare silita poate sa ajunga sa fie “Verificata” pentru legalitate, de catre un judecator.

Cum? – Prin contestatia la executare.

Aţi primit un plic de la KRUK? Aflați dacă aveți datorii sau este doar o incercare prin care recuperatorii de creante incearca sa va execute silit in mod ilegal.

Primind somatia de o zi de la executorul judecatoresc, debitorul este prins intr-o cursa contratimp fiindca pe de-o parte ii este pus in vedere ca trebuie sa achite TOT in 24 de ore adica somatia de o zi, pe de alta parte legea ii spune ca are 17 zile sa formuleze contestatia la executare silita.

STAREA DE EXECUTARE SILITA nu este una normala, intervine in viata de zi cu zi a oricarui debitor si practic o schimba din temelii.

Executat silit de Investcapital, debitorul s-a decis sa actioneze si a contestat executarea.

Noi,la SCA Cuculis&Asociatii, ne-am propus sa nu ramana nicio executare silita ilegala neverificata de catre instantele de judecata si acesta este un drept constitutional al fiecarui debitor.

Haideti sa vedem de ce nu trebuie sa ramanem in pasivitate atunci cand primim un plic de la executorul judecatoresc si de ce avem obligatia sa ne interesam de soarta executarii prin care trecem.

Daca debitorul de mai jos, dupa ce a primit adresa / instiintarea privind masura popririi, nu contesta executarea silita, acum era BUN DE PLATA 10000 DE EURO, desi era executat ilegal.

Somatie De Executare Silita

Povestea debitorului care a infrant recuperatorii de creante cu propriile arme, dupa ce a primit o somatie de executare silita.

Inceputul executarii silite este in instanta, prin incuviintarea executarii silite, practic tot acolo, in instanta, debitorul si-a spus povestea si a reusit sa faca PRAF,e xecutarea silita a BEG RUS VID IOAN CATALIN.

Impreuna cu domnul Cionca Gheorghe, un debitor de buna credinta, care si-a executat intocmai obligatiile asumate fata de banca, dar care atunci cand a fost la greu nu a primit nicio urma de intelegere din partea creditorului, am reusit inca o data sa invingem recuperatorii de creante.

Povestea acestui domn incepe in anul 2008 cand a fost fortat de imprejurari personale sa imprumute suma de 22000 de lei de la Bancpost S.A. (actualmente Banca Transilvania S.A.).

Vizionati si :

Odata cu intervenirea crizei financiare mondiale din anii 2009-2011, domnul Cionca si-a pierdut locul de munca, iar cand a adus la cunostinta creditorului aceasta situatie, cel din urma s-a dezis comunicandu-i ca imprumutul va trebui restituit in conditiile initiale indiferent de situatie.

De parca pierderea locului de munca si intrarea in imposibilitate de plata nu era o incercare destul de grea la care a fost supus domnul Cionca, banca a activat clauza penala, lasand penalitatile sa curga timp de 5-6 ani pana cand a decis sa cesioneze creanta “umflata” in mod abuziv catre un recuprator de creante, care la randul sau a decis sa demareze procedura de executare silita.

Insa lipsa de loialitate si lacomia bancii si a recupratorului de creante a fost sanctionata de catre instanta de judecata care a decis sa anuleze INTREAGA EXECUTARE SILITA SI A DISPUS INTOARCEREA TUTUROR SUMELOR POPRITE ABUZIV ca urmare a intervenirii prescriptiei dreptului de a obtine executarea silita.

Ce este important sa invatam din situatia cu care s-a confruntat domnul Cionca este faptul ca daca va aflati in postura in care va gasiti executati pentru o creanta care a incetat sa fie achitata cu cel putin 3 ani inainte de inceperea procedurilor executionale, este esential sa va adresati unui avocat si instantei de judecata in maxim 17 zile de la data la care v-au fost cuminicate actele de executare pentru a invoca prescriptia si impreuna cu dumneavoastra vom reusi din nou sa punem capat unor situatii disperate, iar de ce nu, in viitor sa-i descurajam pe acesti samsari de credite sa mai apeleze la astfel de practici.

Dosarul castigat impotriva recuperatorului!

25.03.2020Ora estimata: 14:00
Complet: C 4 Mixt
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare formulată de contestatorii CIONCA GHEORGHE CIONCA FLORIN, şi POGAN LEONTIN MIHAI în contradictoriu cu intimata INVESTCAPITAL LTD, şi, în consecinţă: Dispune anularea tuturor actelor de executare silită efectuate în dosarul execuţional nr. 1392/2019 al B.E.J. Rus Vid Ioan Catalin şi a încheierii de încuviinţare a executării silite nr. 848/13.08.2019 pronunţată de Judecătoria Salonta în dosarul nr. 1861/833/2019.

Dispune întoarcerea executării silite în dosarul execuţional nr. 1392/2019 al B.E.J. Rus Vid Ioan Catalin prin restituirea către contestatorii Cionca Gheorghe, Cionca Florin şi Pogan Leontin Mihai a sumelor încasate în cadrul execuţiei silite. Dispune restituirea către contestatori a taxei judiciare de timbru în sumă de 1.000 lei, achitată prin chitanţa seria BHMD nr. 0002265 din 03.02.2020 emisă de Primăria Comunei mădăras, condiţionat de şi ulterior rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Somatie De Executare Silita primita de la recuperatorul de creante? Puteti sa o contestati si sa invocati cel putin 12 argumente pentru a anula executarea silita.

Va aflati intr-o executare silita sau ati primit acte de executare silita? Completati formularul de mai jos.

7 comments to “Somatie De Executare Silita Primita De La Investcapital”
  1. Subiect interesante imi expediati si va urmaresc!,Dar am o intrebare,daca nu semnezi amenda data abuziv de politie in aceasta stare de urgenta ce seva intampla. si daca poti sa o contestezi in tribunal!

  2. In data de 27.12.2021 mi s a făcut o poprire a conturilor BCR ,BT și in data de 31.12.2021 pe contul Unicredit pt suma de 4771,18 RON…. la care somația am primit o pe 30.12.2021…doresc sa fac contestatie la aceasta executare silită .

      • Buna seara! Este normal ca un executor sa isi opreasca 70 la suta din banii pe care i obtine prin poprire? Acest judecator mi a retinut 3000 de lei din salariu,iar catre Kruk au inapoiat doar 900 de lei,este asa ceva normal? Toata datoria este de 5000 de lei,am platit 3000,si mai qm de plata inca 4150 . Este sau nu un abuz din partea executorului?( numele dumnealui este Rus Vid Ioan Catalin). Multumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.