Executare Silita Anulata Dupa Vanzarea Imobilului La Licitatie Publica

Vanzarea imobilului la licitatie publica de catre executor poate fi anulata integral daca sunt respectate conditiile de contestare a executarii silite.

Ati Pierdut Casa La Licitatie Publica? Vedeti ce demersuri puteti sa faceti pentru a va recupera imobilul vandut in procedura de executare.

Vanzarea Imobilului La Licitatie – Debitorul anuleaza toate actele de executare– Interzis Sa Execute Silit Recuperatorului Eos Credit Funding Bl Designated care pierde contestatia formulata de catre debitorul urmarit silit.

Treceti prin Executarea Silita imobiliara? Daca primitio somatie imobiliara de vanzare silita a locuintei la licitatie, solutia e Contestatia la executare.

Cu atat mai mult, nu poate fi sesizat executorul judecatoresc daca recuperatorul de creante a cumparat de la o banca creditul, fiindca el nu este titlu executoriu.

Indiferent daca a vandut creanta ori a operat cesiunea de creanta, recuperatorul de creante nu poate executa silit sumele de bani fiindca ii lipseste caracterul de titluexecutoriu.

Povestea debitorului care poate fi de fapt povestea oricarui executat silit!

Pe repede inainte, in 2018, firma de recuperari Eos Credit Funding Bl Designated porneste executarea silita impotriva debitorului conform adresei de mai jos, pentru suma de 170000 Euro.

Vanzarea Imobilului La Licitatie

Dupa cum se observa, EOS NEXT SERVICES face toate “dilegentele” pentru Eos Credit Funding Bl Designated in Romania, motiv pentru care in cadrul contestatiei la executare am invocat si dispozitiile referitoare la decizia 9 si 19 ale ICCJ cu privire la lipsa calitatii de reprezentant.

Nu dupa mult timp de la momentul inceperii executarii silite, surpriza !!! II ESTE VANDUTA CASA DEBITORULUI!

Vanzarea Imobilului La Licitatie
Vanzarea Imobilului La Licitatie

Astfel, in tot acest timp, se judeca contestatia la executare, de aceea va spun si repet, este IMPORTANT SI ESENTIAL sa obtineti in instanta, suspendarea executarii silite, pentru a putea bloca orice act pe care executorul ar putea sa-l emita.

In timp ce debitorul formulase contestatia la executare, executorul judecatoresc emite act de adjudecare si ulterior ALTA SURPRIZA, cel care a cumparat imobilul solicita EVACUAREA DEBITORILOR.

Debitorii au drepturi nu doar obligatii!!

Atentie – cititi si despre formularea contestatiei la executare peste termenul de 15 zile.

Vanzarea Imobilului La Licitatie

Vizualizati si :

Evacuat din imobil insa cu o contestatie pe rol, debitorul se judeca in instanta de judecata si obtine conform sentintei, anularea tuturor formelor de executare silita inclusiv anularea vanzarii la licitatie publica.

Dosar: 4320/287/2018

24.06.2019 Ora estimata: 09:00
Complet: C1
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admis contestatia.
Desfiinţează actele de executare emise in dosarul nr.10/2018 al BEJ Petcu Alexandru Ploiesti.
Document: Hotarâre  973/2019  24.06.2019

Ce a invocat debitorul in cadrul contestatiei la executare si cum este posibil si in ce conditii, recuperarea unui imobil deja vandut in cadrul procedurii de licitatie publica?

Prin urmare, cand primesti o somatie imobilaira sau orice alt act de la un executor, trebuie sa reactionati urgent.

Lipsa calitatii de titlu executoriu.

Ma poate executa silit Eos Credit Funding Bl Designated si-mi poate dispune vanzarea imobilului la licitatie publica in baza unui contract cesionat de la banca?

Lipsa titlu executoriu presupune ca vanzarea imobilului la licitatie publica este ilegala, atunci cand creanta este cesionata de la o banca sau ifn catre un recuperator de creante precum Eos Credit Funding Bl Designated ACTIVITY COMPANY.

Instanta constata lipsa caracterului de titlu executoriu prin cesiunea intervenita si dispune anularea intregii executari silite.

Lipsa caracter titlu executoriu, aplicabilitatea art. 84 alin. 1 cod procedura civila, coroborat cu decizia 9/ 2016 a ICCJ.

Cititi si:

In ce conditii este posibila restituirea imobilului vandut?

Daca sunteti intr-o siutatie asemanatoare, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa depuneti o contestatie la executare iar aceasta contestatie sa o NOTATI IN CARTEA FUNCIARA.

Ce inseamna notarea in cartea funciara?

Imediat dupa ce avocatul specializat in executari silite va formuleaza contestatia la executare, solicitati-i si un certificat de grefa sau chiar notarea in baza acelui certificat de grefa, in Cartea Funciara, a litigiului inceput impotriva bancii a recuperatorului sau a IFN-ului , cum in cazul de fata a fost Eos Credit Funding Bl Designated.

Ati castigat contestatia la executare si ati anulat actele aferente? Aveti dreptul sa obtineti intoarcerea executarii silite!

Articolul 723 codul de procedura civila:

Dreptul la întoarcerea executării (1)

În toate cazurile în care se desfiinţează titlul executoriu sau însăşi executarea silită, cel interesat are dreptul la întoarcerea executării, prin restabilirea situaţiei anterioare acesteia.

(2) Bunurile asupra cărora s-a făcut executarea se vor restitui celui îndreptăţit, fără însă a se aduce atingere drepturilor definitiv dobândite de terţii de bună-credinţă.

ATENTIE– Ce inseamna tertul de buna credinta? Pai inseamna ca acela ca v-a cumparat casa la licitatie publica sa nu fi stiut despre faptul ca dvs. va judecati cu recuperatorul de creante pentru a-i anula executarea silita.

Puteti transforma in tert de rea credinta ORICE cumparator la licitatie publica, DOAR daca va notati in cartea funciara litigiul!!

Articolul 724 Modalitatea de restabilire , adica cum veti fi pus din nou in posesia si proprietatea bunului dupa ce ati castigat contestatia la executare?

(1) În cazul în care instanţa judecătorească a desfiinţat titlul executoriu sau însăşi executarea silită, la cererea celui interesat, va dispune, prin aceeaşi hotărâre, şi asupra restabilirii situaţiei anterioare executării.

În cazul în care bunul supus executării silite este un bun imobil, instanţa va dispune asupra efectuării operaţiunilor de carte funciară necesare, fără însă a se aduce atingere drepturilor definitiv dobândite de terţii de bună-credinţă, potrivit regulilor de carte funciară.

Exista si situatia particulara prin care daca instanta nu anuleaza anumite acte de executare silita cum ar fi chiar titlul de proprietate aduca actul de adjudecare, veti putea face acest demers pe cale separata.

(3) Dacă nu s-a dispus restabilirea situaţiei anterioare executării în condiţiile alin. (1) şi (2), cel îndreptăţit o va putea cere, pe cale separată, instanţei de executare. Judecata se va face de urgenţă şi cu precădere, hotărârea fiind supusă numai apelului.

Executarea silita a incetat prin anularea acesteia de catre instanta de judecata.

Alte situatii in care executarea silita imobiliara este ilegala:

Alte situatii in care imobilele nu pot fi executare silit de catre executorul judecatoresc:

 • executarea silita privitoare la bunul comun poaate fi vadit abuziva daca debitorul e doar unul dintre coproprietari. Creditorii unui coprorprietar pot urmari silit cota lui parte din dreptul asupra bunului comun sau pot cere instantei imparteala bunului, caz in care urmarirea se va face asupra partii de bun sau dupa caz, asupra sumei de bani cuvenite debitorului;
 • Actele de dispozitie cu privire la locuinta de familie nu pot fi facute de un sot fara consimtamantul celuilalt altfel daca lucrurile stau altfel executarea silita este ilegala;
 • Nu sunt supuse urmarii imobilele declarate neurmaribile in cazurile si in conditiile prevazute de lege cum ar fi spatiul minim de locuit de debitor si familia sa, stabilit in conformitate cu normele legale in vigoare;
 • Conform legii 114/1996 privind locuintele, accesul liber si neingradit la locuinta este un drept al fiecarui cetatean. Locuinta este definita in art. 2 din aceeasi lege prin raportare la necesitatile esentiale de odihna, preparare a hranei , educatie si igienta , asigurand exigentele minimale:
 • acces liber la spatiu locuibil, spatiu de odihna, de preparare al hranei , grup sanitar si acces la utilitati.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Partile care se afla in executare silita sau chiar in stadiul incipient al executarii silite pot face demersuri in scopul protejarii patrimoniului lor, contestarii actelor ilegale si chiar anularii executarilor silite abuzive.

Puteti completa formularul de mai jos pentru a verifica daca o executare silita este legala sau nu.

10 comments to “Executare Silita Anulata Dupa Vanzarea Imobilului La Licitatie Publica”
 1. Creditul e luat pe firma în 2008.in 2010 firma a fost declarata insolvabila și radiata. Am primit în 2010 o executare care nu sa mai finalizat. De atunci nu am mai achitat nici un leu. Am primit atunci hirtiile de la firma de recuperare Cofrage din București. De atunci nu am mai primit nimic pina în 2018 iar acum am primit somație la executare de la executorul sus menționat. Eu și mama mea am girat cu imobilul proprietate personala pentru firma soțului care sa radiat Acum am primit somația la executare pe numele mamei și al meu. Mama mea e moarta de 3 ani. Ce ne îndrumați sa facem sa facem. Eu am crezut ca datoria s a prescris la fel ca celelalte datorii ale firmei. Aștept răspuns. Va mulțumesc!

 2. Buna ziua!daca am poprire pe salariu si plec in afara tarii la un salariu de aproximativ 2000€ mi se oprește din acești bani?

 3. Buna ziua! Am pierdut imobilul ipotecat la banca, recuperator Eos Funding··,iar acum mi s apus poprire pe salariu pt diferenta de suma 7000 euro. Ce pot face pt a nu mai platii acesti bani pt ca si au luat casa?

   • In luna decembrie 2018 am cumpărat o casa de la sora mea Dumitrescu Aurora ,in Cosâmbești,Ialomița.pe data de 05.12 s a eliberat extrasul de carte în care imobilul era liber și în urma căruia s a întocmit contractul de vânzare 2343/10.12,iar notarul cf.L.36/95 a blocat înregistrarea oricărui înscris în cartea funciară până pe data de 19.12.2018.La sfârșitul lunii decembrie am luat contractul de la notar,dar în cartea funciară am sechestru pe imobil înregistrat în data de 06.12 de executorul judecătoresc,dar executarea silita este pe numele surorii mele,nicidecum pe al meu adică Dumitrescu Victor .Va rog mult sa mi spuneți dacă înregistrarea de la cadastru efectuată în urma adresei executorului,este corectă și legala.precizez că eu vreau casa fiindcă mama mea locuiește acum acolo.multumesc, va rog fiindcă la Slobozia nu am găsit un avocat sa știe ce trebuie sa fac in continuare

 4. In anul 2014 cec bank suceava mi-a dat imobilul in executare silita pentru un debit de 285.000 lei. Desi am facut oderta se a rambursa suma de 250.000 imediat si diferenta de 34.000 lei in rate pe termen scurt, banca a refuzat si nu m-a mai bagat in seama. In 2016 a avut loc prima licitatie la care nu s-a prezentat nimeni si nu a fost nici o oferta de cumparare , executorul a emis o noua publicatie de vanzare pornind de la pretul de 75% din valoarea la care imobilul a fost evaluat (589.300 lei). Nici la acest termen nu au fost cumparatori, astfek incat executorul a continuat cu emitere de publicitati de vanzare pana la publicatia nr. 14 cu termenul de licitatie pe data de 13.03.2018 cand au vandut imobilul cu 250.000 lei , pornind tot de la pretul de 75% din pretul de evaluare , ocazie cand a incheiat si actul de adjudecare, Atunci am procedat la darea in plata a imobilului pe care banca a refuzat-o,
  Mentionez ca adjudecatarul nu a depus diferenta sumei pana la valoarea vanzarii in termen de max.30 zile de la data adjudecarii conf.art.850 ncpc. In 2022 executorul , prin publicatia nr. 15 a anuntat o noua licitatie pentru data de 6.10.2022, termen la care cumparatorul ar fi avut posibilitatea
  sa achite diferenta de suma dar , executorul a anulat licitatia
  din 6.10.2022, a incasat diferenta de pret pe data de 12.09.2022 si a incheiat un nou act de adjudecare in baza licitatiei din 13.03.2018. Desi instanta de fond a suspendat toata judecata pana la termenul de apel, am fost evacuati
  din locuinta de familie si ulterior instanta de apel ne-a respins
  cererea ca nefondata (informatia am luat-u de pr portalul Curtii de Apel Suceava). Inca nu am primit hotararea la adresa de contact. Va rog sa ne spunei ce putem face pentru ca noi consideram ca locuinta ne- fost furata prin actele fraudulos incheiate de catre executor.
  Daca aveti solutii pentru aceasta situatie va rog sa-mi trimiteti o adresa de mail la care va pot trimite cateva acte doveditoare. Va multumim !

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.