Cum Contest O Executare Silita Daca Am Depasit Termenul De 15 Zile – Tardivitate Decadere Nulitate Absoluta Contesatie Avocat Cuculis

Contestatia La Executare Cu Depasirea Termenului De 15 Zile – Avocat Cuculis

Executarea silita in mod ideal ar trebui sa fie contestata in termenul de 15 zile.

De foarte multe ori debitorii nu reusesc sa se incadreze in aceste 15 zile fapt pentru care isi pun intrebarea daca mai pot dupa acest termen sa conteste executarea silita.

Raspunsul este da,fiindca de cele mai multe ori, nulitatea absoluta ce se aplica unei executari silite ilegale, poate fi invocata oricand.

Asta inseamna de esenta si dupa cele 15 zile de la primirea actelor de executare silita.

Spre exemplu dobanda la dobanda adaugata in mod ilegal, poate atrage nulitatea absoluta a executarii silite.

Cum Contest O Executare Silita

Sinonim – dobanda la dobanda

Capitalizare a dobanzii unei sume imprumutate, operatiune ce se concretizeaza in cumularea dobanzii scadente si neachitate cu suma datorata si aplicarea in continuare a dobanzii la valoarea astfel rezultata. Calculul dobanzii la dobanda unei sume imprumutate.

ATENTIE – Dobanda la dobanda este interzisa Cum Contest O Executare Silita ilegala!

Am discuta si despre clauzele abuzive in contractele de credit dar si despre inghetarea cursului valutar!

Contestatia la executare are doua termen in care poate fi depusa – fie la 15+ 2 zile de la primirea actului executional sau infiintarea popriri sau in 3 ani de zile de la demararea executarii silite, asta daca avem “nereguli” pe partea de intindere a titlului executoriu! Nu am uitat sa discutam si despre anatocism ” 

Ce putem face faca executorul a inceput executarea impotriva unei persoane decedate si totusi nu am contestat executarea in 15 zile?

Discutam de o nulitate absoluta si instanta trebuie sa anuleze executarea chiar cu introducerea contestatiei peste termenul de 15 zile.

Cum Contest O Executare Silita care este nula absolut?

Astfel trebuie urmata aceeasi procedura ca in cazul unei contestatii facute in termenul de 15 zile insa specificul este ca trebuie indicat un motiv separat de nulitate absoluta cum ar fi –

a)lipsa autorizatiei pentru aplicarea dobanzilor (valabil pentru recuperatorii de creante ce nu au dreptul sa adauge asemenea dobanzi).

b)redactarea gresita a incheierii de incuviintare a executarii silite.

c)lipsa datoriei.

d)lipsa de egibilitate adica atunci cand banca nu ne-a notificat de scadenta anticipata.

e)perimarea dosarului de executare silita si altele.

Intodeauna este indicat pentru a putea fi constatanta nulitatea absoluta a executarii silite, sa formulati o contestatie la executare pentru a va apara drepturile.

Av. drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

10 comments to “Cum Contest O Executare Silita Daca Am Depasit Termenul De 15 Zile – Tardivitate Decadere Nulitate Absoluta Contesatie Avocat Cuculis”
 1. buna ziua ,
  referitor la acest articol despre : contestarea executarii dupa termenul de 15-17zile .

  eu am un dosar cu Kruk pentru acre deja s-a incheiat executarea , prin proprire .
  ce motive de contestatie( sau cum se numeste aceasta dupa termenul de 15 zile ?) as putea invoca ?
  exista vreo sansa sa cer sa imi inapoieze banii luati prin proprire?
  notificare a fost gresit facuta si nu la adresa din CI , dar m-am prins dupa cele 15 zile …..
  multumesc

 2. Buna ziua. Si daca au trecut mai mult de 3 ani de la demararea executarii silite. Mai exact a fost inceputa si admisa executarea in februarie 2011. Pana in prezent nu am avut nici un venit. Dosarul este nelucrat din Ianuarie 2013. Ce se mai poate face pentru a ataca executarea? Pot invoca perimarea? Multumesc.

  • Buna ziua. Si daca au trecut mai mult de 3 ani de la demararea executarii silite. Mai exact a fost inceputa si admisa executarea in februarie 2011. Pana in prezent nu am avut nici un venit. Dosarul este nelucrat din Ianuarie 2013. Ce se mai poate face pentru a ataca executarea? Pot invoca perimarea? Multumesc.

 3. buna ziua .
  acum am intrat in posesia acteleor de executare la solicitarea mea dupa ce am aflat ca am o proprire la casa de pensie ,astfel am aflat ca provident la un imprumut de( 2000 lei) din 2010 sa gandit in 2014 sa al vanda catre ultimato portofolio din luxemborg, care si ea la randul ei in 2016 ma trimis in instanta pentru executare , aplicand dobanda la dobanda .mai putin are importanta suma cat actul de justitie si focul de razbunare impotriva recuperatorilor .asadar creditul fiind prescris ai putem da in judecata si sa cerem daune .( si alea le donam cuiva )
  multumesc

 4. Va rog sa imi spuneti daca mai pot face contestatie la executarea silita dupa ce angajatorul a virat in contul firmei de recuperare 1/3 din salariu de trei luni de zile . Mentionez faptul ca din 2008 si pana in octombrie 2016 cand infintarea popriri a fost trimisa direct angajatorului , eu nu am p[rimit nici o instiintare nici de la banca nici de la execuror

  • Buna seara…si pe mine ma interesaza f mult…daca se mai poate face contestatie…atata timp cat angajatorul deja a virat catre creditor 2 transe….multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.