Debitor Executat Silit De First Bank Pentru O Datorie Deja Achitata

Executat Silit De First Bank pentru o datorie pe care debitorul o achitase deja inca din 2013.

Dosar de executare silita anulat dupa 7 ani de la data inceperii executarii silite prin poprire De La First Bank

Ce faci cand vrei sa iti recuperezi banii pe nedrept de mai multe ori de la debitor? Il pui in executare silita CHIAR DACA A PLATIT!!

Ce a stabilit instanta de judecata dupa ce debitorul a contestat executarea silita pornita de First Bank prin poprire pentru datoria pe care debitorul o achitase deja?

Despre acest abuz discutam astazi si mai jos inainte de toate vedeti hotararea prin care intr-un dosar de executare silita din 2013, vechi de 7 ani de zile, impotriva fostei banci Piraeus Bank actuala First Bank, se pronunta decizia executorie prin care adresa de poprire este anulata si practic opereaza o incetare a executarii silite considerandu-se debitul achitat deja.

03.07.2020 Ora estimata: 08:00
Complet: C 30 Civil
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestatia la executare astfel cum a fost precizată.

Anulează adresa de înfiinţare a popririi emisă în data de 10.07.2019, precum şi înştiinţarea privind înfiinţarea proprii emisă la data de 10.07.2019, în dosarul de executare silită nr. 750/2013 aflat pe rolul SCPEJ DUMITRU, IANCU ŞI ASOCIAŢII.

În temeiul art. 45 alin. 1 lit. f din OUG 80/2013 dispune restituirea către contestatoare a taxei judiciare de timbru în cuantum de 1.000 lei, după rămânerea definitivă a hotărârii.

Executorie.


Document: Hotarâre  5026/2020  03.07.2020

Asa cum arata de altfel si hotararea, aceasta este executorie si poate fi pusa in executare impotriva executorului judecatoresc ce a infiintat poprirea prin obligarea acestuia la ridicare popririlor si a altor forme de executare silita aferente dosarului de executare silita ce in mod normal trebuia inchis cu multa vreme in urma prin stingerea datoriei.

Cum arata adresa de infiintare a masurii popririi pe care a anulat-o instanta?

Executat Silit De First Bank dupa ce datoria era deja achitata de catre debitor, astfel observati din adresa de infiintare a popririi de la First Bank, cum banca vine dupa ani de zile de pasivitate si solicita suma de 22.165,47 lei, bani pe care debitorul ii achitase deja.

Executat Silit De First Bank

Din moment ce datoria era deja achitata si banca First Bank a emis o NOUA poprire executorie pe numele debitorului, evident ca executarea silita era profund ilegala.

Ba chiar mai mult de atat, ar fi trebuit sa opereze o incetare a executarii silite avand in vedere faptul ca debitul a fost achitat cu mult timp in urma.

Executat silit de First Bank pentru o datorie achitata cand banca ar fi trebuit sa solicite incetarea executarii silite pentru stingerea debitului.

Articolul 703 din codul de procedura civila arata care sunt cazurile de încetare a executării silite si aici facem trimitere catre urmatoarele situatii: (1) Executarea silită încetează dacă:

1. s-a realizat integral obligaţia prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum şi alte sume datorate potrivit legii;

2. nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri;

3. creditorul a renunţat la executare;

4. a fost desfiinţat titlul executoriu;

5. a fost anulată executarea. – aceasta se poate realiza prin calea unei contestatii la executarea silita.

Vizualizati si :

Problema pe care o ridica o asemenea atitudine procesuala a creditorilor fie bancari fie recuperatori de creante fie ifn-uri, se refera din nou la termenul de 15 zile pe care in continuare legislatia din Romania il prevedere cu privire la actele de executare silita chiar daca spre exemplu in acest caz, executarea silita ilegala a First Bank prin infiintarea popririi ar fi putut fi contestata si dupa termenul de 15 zile.

Este un semnal de alarma pe care il tot trag de ani de zile cu privire la respectarea termenelor procedurale fiindca prin asemenea abuzuri demascate doar in instanta, daca debitorul nu ar fi fost extrem de vigilent pentru a contesta executarea silita si pentru a se adresa instantei cu contestatie la executare unde a facut dovada stingerii debitului, ar fi fost executat silit de First Bank din nou, pentru un debit achitat de mult timp.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Sunteti in situatia in care ati fost somat de catre executorul judecatoresc in numele unui recuperator de creante, banci , ifn sau creditor privat ? Verficati legalitatea actelor de executare, completati formularul de mai jos.

2 comments to “Debitor Executat Silit De First Bank Pentru O Datorie Deja Achitata”
  1. Credit Europe Bank..am avut un credit de nevoi personale in 2005 pe care l-am achitat în întregime dar nu mi-a dat adeverință din care sa rezulte acest lucru deoarece banca era la început în Oradea și nu pot prezenta chitanțele că dovada deoarece cerneală de pe ele s-au șters de atâta timp…vă rog să -mi spune-ți d- le avocat Cuculis..ce trebuie sa fac..mi-au trimis o înștiințare in care mă anunță că am la dispoziție 30 zile in care sa fac dovada achitării creditului…menționez că valoarea creditului a fost de 4000 lei atunci…și acum suma de 4,963,10 lei deci inca o data creditul și ceva după 16 ani …și acest credit a fost platit…aștept informații de la dv și va mulțumesc anticipat. Cu stima și respect Sandor Rodica din loc Tileagd str Plopilor Nr 19 jud Bihor

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.