Clauze Abuzive Credit Europe Bank Romania Banca Pierde Comisionul De Administrare – Comision Administrare Clauza Abuziva

Comisionul de administrare al Credit Europe Bank considerat clauza Abuziva anulat de catre instanta si restituit cu dobanda legala catre imprumutat – Avocat Cuculis

Aceasta clauza este cuprinsa intr-un contract preformulat, lipsindu-i caracterul negociat. Totodata, aceasta creeaza un dezechilibru semnificativ intre drepturile sj obligatiile partilor, contrar cerintelor bunei-credinte. Din aceste motive, precum si pentru argumentele care vor fl dezvoltate in cele ce urmeaza, aceasta clauza abuziva este nula absolut, urmand a fi eliminata din contract.

Dosar: 1591/3/2016 Judecatoria Sectorului 6

MOISEI NICOLAE FLORIN C.a Cuculis si Asociatii Reclamant
MOISEI RAMONA IONELA C.a Cuculis si Asociatii Reclamant
SC CREDIT EUROPE IPOTECAR IFN SA – SCOS DIN CAUZĂ Pârât
SC CREDIT EUROPE BANK ROMANIA SA Pârât

 

Şedinţe

04.10.2016
Ora estimata: 12:30
Complet: 14-C
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge acţiunea civilă formulată de reclamanţii Moisei Nicolae Florin şi Moisei Ramona Ionela în contradictoriu cu pârâta Credit Europe Ipotecar IFN S.A. ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesual pasivă. Admite în parte acţiunea civilă formulată de reclamanţii Moisei Nicolae Florin şi Moisei Ramona Ionela în contradictoriu cu pârâta Credit Europe Bank N.V. Constată caracterul abuziv al clauzei referitoare la comisionul de administrare prevăzute la art. 5.1 lit. c din contractul de facilitate de credit şi garanţie nr. NPCG462/214475 din data de 03.12.2007, şi în consecinţă, declară nulitatea absolută a acestei clauze. Obligă pârâta Credit Europe Bank NV să restituie reclamanţilor sumele plătite de aceştia cu titlu de comision de administrare, la care se adaugă dobânda legală aferentă, calculată de la data plăţilor şi până la achitarea debitului principal. Respinge în rest acţiunea civilă, ca neîntemeiată. Obligă reclamanţii la plata către pârâta Credit Europe Bank N.V a sumei de 2000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, 04.10.2016.
Document: Hotarâre  7814/2016  04.10.2016

http://portal.just.ro/303/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30300000000268622&id_inst=303

av. drd. Cuculis Adrian

Ce s-a cerut in dosar?

Sa constatati caracterul abuziv al clauzei contractuale de la art. 5.1 lit. c din Contractul de facilitate de credit si de garantie nr.NPCG462/214475/03.12.2007 , cu privire la perceperea unui comision de administrare de 1%  %/luna, aplicabil la sold, sa dispuneti eliminarea acestei clauze abuzive din Contract si restituirea sumei achitata cu acest titlu, de la data semnarii contractului si pana la ultima plata efectuata reprezentand comisionul de administrare, plus dobnda legala!

Acest comision, calcular si perceput lunar, disimuleaza, de fapt, un procent consistent de dobanda, marind artificial costul efectiv al creditului si, in plus, creand Bancii un avantaj concurential contrar uzantelor cinstite fata de celelalte banci. Acest comision nu reprezinta altceva decat o dobanda mascata care, pe langa faptul ca lezeaza interesele economice ale subsemnatilor, aduce atingere si mediului concurential al Bancii, dezavantajand bancile concurente prin prezentarea unor dobanzi doar aparent reduse, dar care, de fapt, disimuleaza un spor de dobanda sub denumirea de comision. Aceasta disimulare a dobanzii echivaleaza cu un dol.

Clauze Abuzive In Contractul Cu CREDIT EUROPE BANK ROMANIA S.A?

Inscrierea In Procesele Individuale Si Colective Ce Vizeaza Formularul Pentru Denominarea La Cursul de la data acordarii creditului cat si eliminarea clauzelor abuzive din contracte, de tip, adeziune alaturi de recalcularea dobanzii creditului. Informatii generale procese colective banci.

 

 

5 comments to “Clauze Abuzive Credit Europe Bank Romania Banca Pierde Comisionul De Administrare – Comision Administrare Clauza Abuziva”
  1. Bună ziua!
    In proces cu Credit Europe Bank am câștigat comisionul de administrare, acesta a fost scos de către banca, dar suma reprezentând comisionul respectiv, din momentul semnării contractului și până la data câștigării procesului nu am recuperat-o de la banca. Va rog să mă îndrumați ce pași trebuie sa urmez pt a mi se restitui aceasta sumă plus dobânda aferentă.
    Mulțumesc!

  2. AM UN IMPRUMUT LA CREDIT EUROPE BANK DIN 2007. AS VREA SA FAC O REECHILIBRARE A CREDITULUI. CARE SUNT PASII PENTRU A REALIZA ACEST LUCRU?

  3. buna ziua.
    avem un credit la credit europe bank din 2007 , am solicitat bancii eliminarea comisioanelor de administrare, nu am obtinut nimic. Ne creste rata anual, cu aproximati 30 de euro lunar. avem nevoie de dumneavoastra .

  4. Buna ziua, am facut un credit ipotecar cu Alpha Bank Romania. Cu ocazia asta am deschis un cont curent la ei. Dupa o perioada am constat ca serviciul online banking nu era functional desi era cuprins in contract. Am fost chemata la sediul bancii ca sa ridic un card de cumparaturi pe care nu l-am cerut si pe care nu l-am folosit niciodata, fiind informata totodata ca nu implica nciun cost din partea mea. Intre timp am incheiat acest contract de credit cu banca si m-am prezentat la una dintre filiale cerand sa inchid toate conturile pe care le aveam deschise acolo. Dupa o luna am primit un mail cu un extras aferent acestui card prin care sunt informat ca le datorez suma de 60 de ron reprezentand comision de administrare aferent acestui card. Este legala aceasta procdedura?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.