Daca Sunteti Executat Silit De O Perioada Lunga Aflati Cum Puteti Scapa De Executare

Daca sunteti executat silit si senzatia este ca nu se mai termina aceasta executare , ori daca au aparut acte noi de executare silita desi nici nu mai stiati ca exista o asemenea urmarire, aflati ce trebuie sa faceti in aceasta situatie si de ce in acest caz executarea este ilegala si actele sunt nule absolut.

Prescriptia executarii silite in timpul executarii silite:

Mi-a atras atentia o speta de pe juridice care revolutiona de esenta modul in care trebuie citit un articol atat de important din codul de procedura civila referitor la executarea silita.

De aici am incercat sa dezvolt si mai mult rationamentul judeactorilor din apel de la Tribunalul Bucuresti, pentru a putea extinde ulterior ceea ce au hotarat acestia ina ceasta cauza, catre toti cei care sunt executati silit in mod identic si care pot sa anuleze actele de executare indreptate impotriva lor.

Aveti O Executare Silita Veche Inceputa Impotriva Dvs.? Aflati Cum Se Anuleaza. Cei Executati Silit De Multa Vreme Pot Invoca Prescriptia chiar daca este un dosar executional deschis impotriva lor.

Cum anulam o executare silita inceputa de mult timp daca sunteti executat silit in mod ilegal?

Fara precedent Tribunalul Bucuresti in dosarul 18053/303/2017 s-a pronuntat intr-o speta in mod definitiv si a stabilit ca daca executorul judecatoresc desi a inceput executarea silita, nu a mai emis acte de executare de mai mult de 3 ani de zile, atunci executarea silita este prescrisa si toate actele sunt nule.

Daca Sunteti Executat Silit
Incuviintarea executarii silite in instanta

Speta este piatra de temelie pentru toti cei care primesc actualizari de creanta sau se trezesc dupa ani de zile cu reinfintari de popriri sau reluari de executari silite.

Chiar si cei care au pierdut termenul de 15 zile pot face aceasta contestatie la executare daca se califica in conditiile indicate.

Desi este mai tehnic, subiectul executarilor silite si motivelor ce pot fi invocate de catre debitori pentru a zadarnici executarea silita treuie inteles de fiecare debitor in parte pentru a se putea apara.

Astfel, ceea ce trebuie inteles este urmatorul aspect.

In mod normal daca executorul judecatoresc nu emite acte vreme de 6 luni de zile, teoretic perimarea poate interveni doar daca executorul i-a cerut creditorului sa faca un act sau fapt in legatura cu executarea si acesta sa nu se fi conformat.

Poate fi de interes si :

Ce se intampla daca desi a inceput executarea silita, nu se mai emit acte de executare vreme de 3 ani in acel dosar executional?

Explicatii av.drd. Cuculis:

Tragem astfel concluzia ca pe noul cod, perimarea se obtine mult mai greu, insa leguitorul prin textul de lege a sanctionat inclusiv pasivitatea executorului judecatoresc, ce a lasat mai mult de 3 ani de zile, ca o executare silita sa ramana in nelucru si nu prin perimare ci prin prescriptie.

Nu putem sa concepem ca leguitorul ii permite unui executor sa ramana in pasivitate ani de zile si sa lungeasca executarea oricat si-ar dori.

Astfel, daca a demarat executarea silita si vreme de 3 ani de zile nu mai intreprinde niciun demers, executarea este prescrisa CHIAR SI IN TIMPUL EI.

Daca Sunteti Executat Silit pot sa contest executarea silita

Desigur si invocarea acestor aspecte, se face tot pe calea contestatiei la executare.

Analizati textul de lege:

Observam totusi ca legiuitorul a prevăzut o soluție juridica prin care nu ii permite unei executari silite sa dureze vesnic. O astfel de soluție se desprinde din interpretarea art. 709 alin. 1 pct. 4 din C. pr. civ, ce are următorul cuprins:

(1) Cursul prescripției se întrerupe:
4. pe data îndeplinirii în cursul executării silite a unui act de executare.”

Pai daca acest curs al prescriptiei spre exemplu s-a intrerupt atunci cand a demarat executarea silita iar executorul judecatoresc nu a mai facut niciun demers inca 3 ani de zile, este clar ca de la acel moment curge un nou termen de prescriptie ce opereaza in cadrul dosarului de executare silita.

Instanta in dosarul amintit mai sus, retine urmatoarele:

„Este real că prescripția dreptului de a cere executarea silită constituie un motiv la executarea silită însăși însă, în cauză, contestatoarea nu a invocat prescripție prin raportare la data punerii în executare a titlului executoriu, respectiv împlinirea termenului de prescripție față de momentul nașterii dreptului de a obține executarea silită, ci a invocat împlinirea prescripției în cursul executării silite, față de împrejurarea că, de la data îndeplinirii ultimului act de executare întreruptiv de prescripție și până la data efectuării următoarelor acte în dosarul de executare, s-au scurs mai mult de 3 ani.

Extras din decizia instantei.

Vizualizati si :

Cine beneficeaza de aceasta decizie definitiva si care sunt debitorii executati silit care pot invoca aceasta decizie a Tribunalului Bucuresti?

Daca impotriva dvs. a inceput o executare silita in urma cu 3 ani si de atunci nu s-au mai emis acte de executare silita,atunci puteti formula contestatie la executare si puteti invoca prescriptia.

Daca desi a inceput o executare silita nu s-au mai emis acte de executare vreme de 3 ani si apoi executorul emite o adresa de actualizare a debitului, actele sunt lovite de nulitate absoluta.

ATENTIE – inclusiv pentru avocatii colegi care se ocupa pentru clientii lor de contestatii la executare – Actele prin care executorul judecatoresc solicita informatii autoritatilor cum ar fi , locul de munca, conturi bancare, etc. NU SUNT ACTE DE EXECUTARE.

În ceea ce privește cererile formulate de creditoare la data de 24.12.2015, respectiv 09.01.2017, Tribunalul reține, pe de-o parte, că acestea nu poartă număr și dată certă de înregistrare la Biroul executorului judecătoresc, iar pe da altă parte că nu reprezintă acte de executare silită efectuate de executorul judecătoresc, singurele în măsură să determine întreruperea termenului de prescripție. De asemenea, nu este incidentă nici ipoteza prevăzută de art. 709 alin. 1 pct. 5, C. pr. civ., întrucât executorul nu a constatat încetarea executării silite conform art. 703 alin. 1 pct. 2, C. pr. civ., pentru a fi vorba de o reluare a executării, în condițiile art. 705 alin. 1 C. pr. civ.

Tribunalul reține, așadar, că actele de executare silită efectuate începând cu data de 11.09.2017 (contestate în prezenta cauză) sunt lovite de nulitate întrucât s-au realizat ulterior împlinirii termenului de prescripție de 3 ani, calculat de la momentul actelor anterioare de executare.

Pentru a intelege mai bine fenomenul prescriptiei in acest caz inedit de prescriptie, redau mai jos un video cu explicatiile necesare pentru a intelege pe deplin ce aveti de facut daca sunteti executat silit :

Debitori scosi din casele lor pentru sume de bani prescrise pentru ca nu au formulat contestatii la executare pentru a se apara.

Evitati executarea silita si evacuarea din imobilul dvs. atunci cand primiti somatie imobiliara de plata:

Declaratia unui debitor:

Angela Tarateanu: “Pentru 900 de franci, la un moment dat mi-a venit cu executarea silita pe casa, care e credit de nevoi personale. S-a dus la vecini sa intrebe cum e apartamentul si pe urma mi-a venit, pe usa, pus ca e “SECHESTRU”. Adica cum, pentru 900 de franci?! Noua sute de franci?!

Daca sunteti executat silit folositi toate metodele pe care le aveti pentru a infrange executarea silita.

Executarea silita poate fi ilegala in multe dintre situatiile ei, iar noi SCA Cuculis&ASOCIATII am scris de mai multe ori cum puteti contesta o executare silita.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Intodeauna cand sunteti executat silit verificati legalitatea actelor de executare cu ajutorul profesionistilor, completati formularul de mai jos sau faceti direct o programare aici:

76 comments to “Daca Sunteti Executat Silit De O Perioada Lunga Aflati Cum Puteti Scapa De Executare”
 1. În momentul de față numai dețin nici un fel de documente de la executor judecătoresc. Ce pot face pentru a putea anula executarea judecătorească, în ultimii trei ani nu am mai primit nici un fel de documente de la executor.

  • Buna ziua, in mod clar va aflati in ipoteza pe care am prezentat-o si anume desi este inceputa executarea silita, s-a implinit si termenul de prescriptie in cadrul executarii silite. Puteti sa ne contactati direct la 0722298011 Cu stima, av. drd. Cuculis.

   • Buna ziua,
    Va prezint mai jos situația mea.
    Am un dosar de executare silită pornit de catre un BEJ in data de 03.10.2017.
    Am făcut contestatie la executare si in prima instanta am pierdut ca nefondat după care am facut apel si am pierdut tot ca nefondat.Nu am primit inca hotararea dar eu sunt convins ca este prescrisa si va explic si de ce cred acest lucru.
    Ultima plata a fost făcută în 24 ian 2014, creditul a fost declarat scadent in decembrie 2015 iar in ianuarie 2016 a fost cedat dosarul unei firme de recuperare. Din cate am studiat un credit se prescrie la 3 ani de la ultima plata efectuată.
    Va rog o parere despre aceasta speta si daca mai poate fi atacata aceasta hotarare.
    Multumesc!

     • Desi am facut o cerere de anulare a contractului vodafone deoarece una au promis si alta au facut.acum imi vin scrisori de executari silite
      Am facut o sesizare si la ANPC.li s au dat amenda.iar dansii mi au dat dreptate si mi au spus sa deschid dosar in instanta.

  • Am pierdut procesul de dare in plată. Executarea silită a incelut in 2015 ,de atunci până acum am fost in instanță. Mai pot contesta?mulțumesc

  • Sunt executat pe salariu de 8 ani.Suma de bani oprită la fiecare salariu în toti acesti ani adunată depășește cei 13400 de euro ce mi se retineau în sarcina si pentru care am fost de acord cu poprirea.Nemultumirea mea este ca ei continua sa imi oprească.Ce ma sfătuiți să fac.Va multumesc!

  • Buna ziua,sotul a avut proces cu banca ptr o restanta de bani,la data cand sa incheiat procesul suma a ajuns la 100 mil cu tot cu majorari,procesul sa terminat in 2017,au stabilit sa i se opreasca din salariu lunar 5 mil,pana in prezent nu i sa oprit nimic,in schimb o firma de recuperare tot suna la serviciul actual care nu are leg cu imprumutul sotui,ii ameninta patronul ca ii blocheaza contul,se poate da in judecata? Se poate prescrie datoria daca au trecut deja 3 ani in care ei nu au facut nimic?

  • Ma intereseaza un proces pentru perimarea unei executari silite incepute in 2014si din 2018 nu am mai primit nimic de la executor

 2. Va rog sa ma ajutati sa scap de aceasta datorie . Am platit de atunci mai mult decat trebuia . Multumesc anticipat !

 3. Bună seara Maestre! Eu ma aflu in situatia de a fi executat silit, din 2016 decembrie, și de atunci până în prezent nu am mai primit absolut nimic,de la executorul judecătoresc! Ca sa inteleg mai bine,mă aflu în situația descrisă de dumneavoastră? Daca da,atunci va rog să-mi spuneți ce ar trebui să fac? Scuze pentru deranj, la aceasta ora târzie!

  • Buna ziua! Sunt executată silit de casa de avocatura Cosoreanu, Dobra si asociatii din 2014 cu poprire pe salariu.in 2017 am primit notificare ca acesta a cesionat la kruk , apoi la sc malta.( păstrându -se contul) După această cesiune suma datorată este mult mai mare decat cea rămasă. Am actionat in instanta referitor la suma am pierdut si dupa 3 ani de plata, este ca si cum nu am plătit nimic si o iau de la capat. Se mai poate face ceva?hotărârea este definitivă. Dacă si sc malta creionează la randul sau după un timp?

  • Buna dimineata Domnule Avocat. Numele meu este Hristea Marlene iar problema mea vizeaza de fapt doua propriri ale fiului meu,deci jumatate din salariu in mod concret,totul pentru doua credite de nevoi personale care ar fi trebuit sa se prescrie pana acum in contextul perioadei ca ani trecuti deja! Totusi,” gratie” adreselor trimuse de executorii judecatoresti care au primit aceste cazuri,banuiesc prin formula de cesionare…propririle curg in continuare! Am incercat o discutie amiabila privind stabilirea unei sume care sa fie achitata constant lunar dar ne-am lovit de un ” refuz” absolut categoric! Ce avem de facut? Multumiri pentru ca existati si ne luminati intr- un intuneric impovarator,caci nu din rea credinta s- a ajuns la neputinta achitarii ratelor ,dar Bancile nu au tinut cont de acest aspect si de corectitudinea de la inceputul achitarii ratelor!

 4. Buna seara,
  Cu scuzele de rigoare pentru ora târzie,eu am urmatoarea situatie: in data de 23.o3.2015 vanzare la licitație publică.Act de adjudecare in data de 22.04.2016.Încheiere încuviințarea silită din data de 15.04.2019.Admitere încuviințarea silită din data de 18.04.2016.,iar în data de 04.09.2019 somatie de predare.Tin sa precizez faptul că înscrierea creditorului in CF ca proprietar,iar pe rolul fiscal a fost înregistrat în luna februarie anul in curs.

  Cu mulțumiri!

  • Buna seara am si eu o intrebare .. Am popririe pe salariu ..si de luna asta am intrat in somaj tehnic timp de 6 luni .. Imi poate opri si din somaj poprirea ? . Va rog mult sa imi răspundeți si ce ar trebui sa fac daca se opreste si de aici banii

   • Si inca ceva imi oprete foarte mult .. de nu mai ma ajung cu banii, ce ar trebui sa fac..va multumesc

 5. Buna ziua ! Daca am o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la prescrierea unui caz de leasing vis-a-vis KRUK ,firma recuperatoare poate vinde cazul altei firme de recuperari creante cu alt executor judecatoresc si sa inceapa iar blocare conturi,executare silita ,proces etc. ?Va multumesc !

 6. Buna ziua . Am avut un credit de nevoi personale contractat in 2012 si dupa vreo 2 ani nu am putut plăti rata 2 luni si creditul a fost vândut unei firme de recuperare in care tot acest timp ieu am plătit iar suma nu scădea si solicitândule să îmi trimita acte să stiu cât mai am de plata au trimis dosarul unui birou exzecutor la care am primit somatie de exzecutare silita. Va multumesc.

 7. Buna ziua,mama mea -pensionara are o executare silită care datează din 2010 pana in prezent,pt o suma destul de mare(1mild și ceva)-lipsa de folosință a unui apartament in casa naționalizată câștigată de proprietar.Suma poprita este de 200lei,dintr-o pensie de 700lei și in tot acest timp nu a mai primit nimic din partea executorului.Intrebarea este:este normal sa nu mai primești nimic din partea executorului atâta timp;nu se știe dacă mai trăiește cel care a cerut suma respectiva,etc și ar fi vreo șansa sa o închidem?Va multumesc

 8. Cum va pot gasi?Am sunat mi sa inchis .din cauza depresiei .tot incerc sa prind curaj sa va apelez vreau un sfat .Va multumesc nr meu s

 9. Bună seara, am poprire pe salariu, e vorba de un credit din 2008 făcut la Piraeus, creditul a fost vândut către Kruk, mai târziu către Bej Tudorache, am luat 9000 lei și acum trebuie sa înapoiez 35000lei,mi se pare dobânda abuziva, mi s a pus poprire pe salariu fără sa fiu anuntata, nici de executor nici de către angajator. Mai pot face ceva? Am plătit deja 1 și 3 luni. Mulțumesc.

 10. Buna ziua…fiul meu are de platit o anumita suma de bani ca daune morale…au trecut 5ani, aceasta suma a decis-o instanta…mentionez ca fiul meu este inchis… cand se va elibera trebuie sa plateasca?Multumesc.

 11. Buna seata scuzatima pentru aceasta ora tarzie am si eu o nelamurire in 2012 am avut televiziunea prin UPC din Ianoarie 2012 nu am mai avut posibilitatea sa platesc taicamiu a decedat in spania si eu avand si un copil grav bolnav si tot in acelasi an sa sistat si televiziunea pe atunci am avut 705 ron si am primit plic acum ca am de plata 4645 va rog lamuritima dmv nu este prea mult va multumesc .

  • Buna ziua, Am avut o executare silită în 2015 pe care am plătito în valoare de 1544 ,după care am avut oprire pe conturi pe data de 17 10 2019 în evaluare de 320,spunîndu-mi că este rata inflației de atunci. Multumesc anticipat. .com

 12. Buna seara. Am avut un credit de nevoi personale. Am plătit timp de 2 ani, după care nu am mai putut plati,urmând apoi să fim executați în luna 09. 2013, terminând in luna 06 2016. In luna o8 anul acesta am fost sunați de către un reprezentant al băncii, acesta anuntandu-ne ca avem o datorie aproape dublă de la executare. Ne puteti spune ce este de facut in aceasta privinta??

  • Buna ziua stimata doamna. Executarea silita este extrem de intruziva si astfel este important sa va stiti drepturile si sa va aparati. Puteti formula aici in acest caz, o contestatie la executare, datoria aceasta dubla prin aplicarea de penalitati, este ilegala. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 13. BUNA SEARA!! DUPA 11 ANI AM PRIMIT ACTELE DE EXECUTARE SILITA A UNUI IMPRUMUT LA PROVIDENT. EU NU MAI AM NICI O CHITANTA , NU MAI AM NIMIC LEGAT DE ACEST IMPRUMUT. BA MAI MULT AM PRIMIT SI MSJ . PE TELEFON CA S-A INSTITUIT POPRIRE . MULTUMESC FRUMOS !!! O SEARA LINISTITA VA DORESC!!!

 14. Am făcut o refinanțare de 11000euro in 2008, pentru că în 2013 să fiu executat silit pentru suma de 19000 euro diferența provenind de la o firma recuperatoare și cheltuieli de judecată.Nu mi se pare normal că la creditul inițial,firma recuperatoare să adauge,6500euro.Ce pot face?Mulțumesc.

  • Buna ziua și mi da scuze că va deranjez la aceasta oră.Astazi am primit de la banca Unicredit un mesaj că mi sa anchis cotul bancar pentru cam o oprire pa salariu dar până acum nu mă anunțat nimeni ,ce pot face , vă mulțumesc,

 15. Buna seara.In 2007 sotia,Ileana,a luat un credit de la B.C.R.iar eu coplatitor.Am platit pana in 2013,cand din 2 motive am oprit plata creditului. 1]-cineva ne-a atentionat de existenta unor clauze abuzive. 2]eu am ramas fara un loc de munca stabil.Am depus la banca respectiva,o adresa prin care am cerut scoaterea clauzelor abuzive si reesalonarea creditului.Am sustinut si verbal acest lucru.Nu am primit nici un raspuns.Dealungul anilor,am primit somatii de la banca,dupa care, creditul cu acele comisioana abuzive,dobanzi si penalizar,au fost transferate unor recuperatori.Fortuna,Kruk si inca una.Acestia ne-au instiintat ca vom fi executati silit daca nu platim. Am crezut ca dupa atatia ani,adica 6ani,s-a prescris aceea datorie fata de banca Sa ajuns la suma de 31.000 lei.Ultimul recuperator de creanta se numeste,AGIO WIERZYTELNOSCI PLUS NIESTANDARYZOWANY FUNDUSY INWESTYCYJNY ZAMKNIETY S.A. In 2019 inainte de sarbatorile de Craciun,19.12 2019.am primit somatie de executare silita de la un executor judecatoresc.Am depus contestatie.Cezand ca nu se admite contestatia,am cerut bani inprumut si am platit,15.000 lei incontul indicat de executor,la Libra bank.Am facu bine sau rau,inca nu stim.La recomandarea unui avocat,am depus si taxa de timbru de 1050 lei si am trimis chit.la Judecatorie.Judecatorii erau deja in greva si nu am primit nici un raspuns.Printr-un tel. de la biroul jud. ni s-a spus ca urmeaza a fi executati.Am studiat dosarul intre timp si am constatat ca era o confirmare de primire pe care nu avea semnatura noastra,copii dupa carti de munca,adeverinte,casa de pensii si de la autoritatile publice locale,finante.Noi suntem pensionari de 2 ani si avem,amandoi,2300 lei.Va rugam sa ne indrumati,ce se poate face in acest caz.Multumim !

 16. Si inca ceva imi oprete foarte mult .. de nu mai ma ajung cu banii, ce ar trebui sa fac..va multumesc

 17. Buna ziua.Am un imprumut la Bancpost in valoare de 8000 euro.Imprumutul a fost favut in 2008 si am achitat pana in 2011,cand din cauza dificultatilor a trebuit sa reesalonez/prelungesc imprumutul pe inca 10 ani.Am achitat pana in 2012 cand am ramas in urma cu ratele si apoi nu am mai putut plati.De-alungul anilor am mai primit diverse notificari si amenintari tot mai agresive.
  Azi 18.05 am primit instiintare de la executorul judecatoresc ca s-a inceput executarea silita.Mi-a fost blocat contul(gol dealtfel)si poprire pe salariu(minim pe economie) si mi se spune ca masina mi-a fost data in consemn la Politiq rutiera daca nu platesc a doua zi.Data inceperii executarii fiind 14.05 ,dar eu primind hartiile azi pe 18.05.
  Nu am mai efectuat nici o plata din 2012 si am primit doar notificari/amenintari ca voi fi executat silit .
  Ce pot face?Deja au trecut 5 zile de la inceperea executarii silite pt ca de abia acum am primit instiintarea.
  Evident nu am banii sa pot plati.
  Va multumesc.

  • Vreau sa fac niste clarificari cu privire la situatia descrisa de catre dvs. In primul rand incepand cu data de 15 mai incep sa curga acele termene de contestatie la executare. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 18. Am un credit contactat in 2006. Am rămas în urmă cu ratele atunci si la un moment dat nu am mai avut posibilitatea sa plătesc. Acum un an si cateva luni m.am trezit cu poprire pe contul de salariu, fără a fi instiintata in vreun fel. Mi s.au oprit vreo 2 luni bani, apoi am schimbat serviciul. Acum am primit la serviciu scrisoare de poprire din nou. În tot acest timp nu am fost contactată in niciun fel de banca sau de executorul judecătoresc. Cred k acel credit s.a prescris de mult.
  Si inca o intrebare: care sunt preturile dvs pt ii reprezentare la acest dosar?
  Va multumesc

 19. Am luat un credit in franci elvetieni pentru locuinta in 2007.Am fost un bun platitor pana in 2011 iar in 2013 sunt executata silit , pierd apartamentul si raman datoare bancii cu o suma mai mare decat valoarea apartamentului. In anul 2016 am deschis proces pt darea in plata pe care nu l-am castigat. Acum primesc la unitatea unde lucrez poprire pe salariu de la executorul judecatores. Multumesc .

  • Buna ziua doamna Liliana. Cu siguranta faptul ca sunteti pusa in fata unei popriri, este o intrega aventura si chin mai ales ca poprirea si executarea silita se intinde pe toate veniturile dvs. Procedura de dare in plata chiar daca ati pierdut-o initial , trebuie sa stiti ca se poate relua pe noile prevederi. Sunati-ne pe 0722298011 si vedem ce putem face pentru dvs. Cu bine, av. drd. Cuculis.

 20. Problema mea e mai delicata. Fiica mea cu sotul si copilul locuiesc intr-un apatament al BT din Cluj-Napoca , Banca a cumparat imobilul de la primarie cu chiriasi cu tot oferindu-le in schimb o locuinta propritate a bancii. Avind o perioada mai rea familia au ramas restantieri la cheltuielile de bloc, iar banca i a dat in judecata obtinind rezilierea contractuluui pe care l-au facut cu familia. Acum banca insista sa paraseasca apartamentul ei practic raminind in strada. S-a incercat o renegociere a contractului cu banca dar acesta refuza orce discutie cu eii iar din luna mai nu vreau sa incaseze chiria. Ce putem face in acesta situatie pentru a nu ramine in stada avid si un copil de 14 ani. Cheltuielile de bloc au fost recuperate in timpul procesului. Va multumesc.

 21. Buna ziua! In anul 2005 am luat un credit de 17500 ron de la libra bank. In 2014 am fost executata silit ptr. suma de 61282 ron. In 2016 mi-a fost vandut apartamentul ptr.suma de 69000 ron. In 2018 m-am angajat cu carte de munca si am fost instiintata la locul de munca de catre executor ca mai am de platit o restanta de 24000 ron. Luna trecuta cand mai avean de platit 149 de ron am fost iar instiintata ca sa facut reevaluarea la banca si mai am de platit inca 78000 ron. Va rog sa imi spuneti cui ma pot adresa deoarece sunt disperata. Multumesc anticipat!

 22. Bună seara.Executare prin poprire pe salariu începută în februarie 2014.In anul 2019 și ulterior, creditorul a făcut cereri de actualizare sold credit restant,care au fost admise și puse în aplicare de executor,fără a mai cere încuviințarea instantei de judecata pentru noile sume.Este legal ce a făcut?Noul debit solicitat era prescris în timpul executorii?Mai pot face ceva?Va mulțumesc.

   • Acțiune împotriva executării în sine?sau împotriva actualizării soldului creditului restant,făcută după 5 ani?Totodată,executarea a fost începută înainte de apariția LG 138/2014 iar executorul a admis și dispus executarea actualizărilor de debit fără sa mai treacă noua suma prin procedura incuviintarii acesteia de către instanta de executare(pe legea noua)
    Și,în cele din urma,acum am aflat ca, la sfârșitul anului 2020 dosarul de executare a fost închis pe motiv ca am devenit insolvent și nu mai are ce executa de la mine…Și asta în condițiile în care am 22 de ani neîntrerupti la același angajator,obțin venituri lunare ce se virează în cont bancar,cont care a fost chiar poprit la începutul executării.Chiar dacă din
    2019 m-am mutat in alta localitate,contul bancar și serviciul de unde încasez salariul au rămas aceleași.O sa încerc sa întru în posesia încheierii prin care se dispune încetarea executării datorita insolvenței debitorului deoarece creditorul, după un an și jumătate de la închiderea dosarului îmi comunica ca mai sunt încă dator la ei sica,dacă nu achit de bună voie,vor trece din nou la executare silita…Nu știu ce sa mai zic de situația asta și ce pot face…Va multumesc

 23. În plus,executarea a fost începută înainte de apariția lg 138/2014 iar actualizările de debit au fost admise și puse în executare după acest moment,fără a mai solicita încuviințarea instantei pentru noile debite.Iar dosarul a fost închis in2020 pe motiv de insolventa a mea,deși am obținut în permanenta venituri,încasate în cont bancar iar executorul a cunoscut unde lucrez și datele despre cont…Aștept sa întru în posesia încheierii prin care s-a dispus închiderea dosarului de executare dar,constatarea insolvenței mele este făcută în fals,fapt pentru care cred ca ma voi adresa organelor abilitate.plangere penala sau către UNEJ,nu știu exact…dar banca ma scoate din nou dator,după un an jumătate de la închiderea dosarului…nu cred ca pot sta în pasivitate în cazul asta.Va mulțumesc.O zi buna.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.