Anularea Executarii Silite Pentru Un Imobil Executat Silit Subevaluat

Imobil executat silit subevaluat la licitatia publica si vandut in mod ilegal, recuperat in urma anularii procesului verbal de licitatie.

Imobil executat silit subevaluat in mod vadit, prin raportare la valoarea de piata – Anularea procesului verbal de licitatie publica, emis in cadrul dosarului de executare silita pentru un imobil deja vandut insa la un pret subevaluat.

Imobil Executat Silit Subevaluat
Cum scapi de executare

Debitorul paralizeaza intreaga procedura de executare silita imobiliara, formuland o contestatie la executare si prin anularea procesului verbal de licitatie publica dar si a tuturor actelor de executare subsecvente.

Practic, debitorul isi recupereaza imobilul vandut la licitatie publica pentru un pret subevaluat de catre executorul judecatoresc.

Oameni de afaceri din Roman care au pierdut tot dupa ce a venit criza si au ramas si cu datorii. Asa se traduce si povestea celui ce a reusit sa-si recupereze casa deja vanduta la licitatie publica. Imobil Executat Silit Subevaluat recuperat din mainile bancii Alpha Bank.

La momentul acordarii creditului imobilul era evaluat la aproape 500000 mii euro, ori asa cum ne arata procesul verbal de licitatie, suma pentru care a fost scos la vanzare acel imobil era derizorie.

Click pe Procesul verbal de licitatie pentru a-l mari.
Proce verbal anulat in urma contestatiei la executare.

Am anulat procesul verbal de licitatie pentru ca licitatia a inceput la mai putin de 75% din pretul de evaluare si la licitatie s-a prezentat un singur adjudecatar.

Conform legii , licitaita nu poate incepe la mai putin de 75% din pret iar daca se prezinta un singur licitator trb sa ofere cel putin pretul de incepere al licitatiei. subevaluat

Povestea debitorilor pe scurt este ca , Alpha Bank vinde la licitaţie un imobil aparţinînd lui Ana Herlea şi Romică Herlea, iar evident, debitorii formuleaza contestatie la executarea silita avand in vedere ca suma pentru care casa lor a fost scoasa la licitatie NU ERA REALA ci mult subevaluat imobilul executat silit.

Imoblilul se află în strada Renaşterii şi este compus din teren intravilan cu suprafaţa de 2.810 metri pătraţi şi o locuinţă cu subsol, parter, etaj şi mansardă, cu o suprafaţă construită de 280 de metri pătraţi, şi un garaj de 87 de metri pătraţi.

Debitorii contesta executarea silita si o castiga: Dosarul 892/291/2019

17.07.2019 Ora estimata: 09:00
Complet: Amanat Giurgila
Tip solutie: Admite in parte cererea:
Solutia pe scurt: Respinge excepţia netimbrării invocată de intimatul Cimpoeşu Lucian Liviu.

Admite în parte contestaţia la executare formulată contestatorii Herlea Romică , în contradictoriu cu intimaţii Alpha Bank România SA, şi Cimpoeşu Lucian Liviu, şi în consecinţă :

Anulează procesul verbal de licitaţie imobiliară încheiat la 16.01.2019 de BEJ Postelnicu Spiridon dosarul de executare nr. 273/2012 precum şi actele subsecvente întocmite în acelaşi dosar de executare.

Debitorul ce trece printr-o procedura de executare silita nu are doar obligatii are si drepturi, de aceea este important ca atunci cand primiti acte de executare silita sa stiti care sunt drepturile debitorului aflat in executare silita.

Cititi si:

Important de stiut pentru debitori: Procesul verbal de licitatie are calea sa specifica prin care il puteti contesta.

Vedeti si, cazul doamnei Anghel a carei casa a fost vanduta pentru 3000 de euro. Alaturi de dansa sunt si altii care sunt afectati de execuarile silite abuzive.

Astfel, codul de procedura civila acorda acest drept inainte de intabularea definitiva a celui ce a cumparat imobilul la licitatie publica, de a contesta masua vanzarii in cadrul licitatiei :

Articolul 849 din codul de procedura civila explica:

Contestaţia împotriva procesului-verbal de licitaţie prin care se poate obtine anularea licitatiei publice.

(1) Procesul-verbal de licitaţie care consemnează adjudecarea va fi notat în cartea funciară, la cererea de îndată a executorului, pe cheltuiala adjudecatarului.

Cititi aici si despre anularea executarii silite DUPA adjudecarea imobilului:

Atentie la termenul de depunere a contestatiei la procesul verbal de licitatie.

Imobil Executat Silit Subevaluat, contestatie la executare proces verbal de licitatie publica:

(2) În termen de o lună de la data înscrierii adjudecării în cartea funciară, debitorul sau terţul dobânditor, creditorii urmăritori şi oricare altă persoană interesată potrivit menţiunilor din cartea funciară vor putea ataca procesul-verbal de licitaţie pe cale de contestaţie la executare.

Nu uitati, intodeauna apelati DOAR la avocati specializati in executari silite, ( contact aici ), sunt proceduri INDISPENSABILE contestarii actelor executionale cum ar fi faptul ca atunci cand formulati contestatie la executare, aceasta contestaţie se notează în cartea funciară la cererea contestatorului, iar în lipsă, la cererea instanţei de executare.

Este OBLIGATORIU sa notati in Cartea Funciara aceasta contestatie, avand in vedere faptul ca tertii dobanditori care sunt de rea credinta pot fi obligati sa restituie imobilul cumparat la licitatie publica.

Ce se intampla dupa admiterea contestatiei?

(5) Dacă instanţa admite contestaţia, executorul judecătoresc va continua urmărirea de la actul desfiinţat şi va solicita din oficiu ca notarea prevăzută la alin. (1) să fie radiată.

Vedeti ce aveti de facut daca ati depasit termenul de contestatie la executare de o luna si vreti sa anulati actul de adjudecare.

(6) Sumele consemnate şi neeliberate sau, după caz, nedistribuite se vor restitui de îndată adjudecatarului.

Sunteti in procedura de executare silita, sau v-au fost poprite conturile? Completati urgent formularul de mai jos si revenim cu o solutie.

One comment to “Anularea Executarii Silite Pentru Un Imobil Executat Silit Subevaluat”

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.