Debitorul Evacuat Revine In Imobilul Din Care A Fost Dat Afara In Urma Cu 2 Ani – Rabon Credit Solutions recuperator de creanta national, pierde dosarul prin care ii vanduse imobilul debitorului si pe care il evacuase deja din casa in baza unui credit cumparat de la banca.
Imobilul vandut cu 50% din valoarea lui – suspiciune clara de frauda a licitatiei publice!
Povestea debitorului: In urma creditului contractat, ca multi altii, nu si-a mai putut plati ratele care deveneau din ce in ce mai impovaratoare.
Astfel, banca a cesionat creditul ce a ajuns intr-un final la Rabon Credit Solutions Romania Srl ce la randul ei a fost reprezentata de catre SC ASSET Portfolio Servicing Romania Srl, de fapt un alt recuprator ce il reprezenta pe primul recuperator.
- In Romania recuperatorii nu negociaza – desi au incercat sa rezolve cumva situatia inainte de ajunge in 2014 in executare silita, acest lucru a fost imposibil. Faptul ca nu au deschis si rau au facut inca din 2014 o contestatie la execuatre, a fost pentru ca recuperatorii le-au promis ca pot “rezolva” situatia.
- Atentie – Daca sunteti in termenul de contestatie, mergeti la instanta si folositi-va dreptul de a contesta executarea silita(vedeti procedura). De cele mai multe ori veti reusi sa anulati actele de executare care fie sunt intocmite gresit fie contractele bancii au clauze abuzive!
- Intodeauna verificati-va actele de executare cu ajutorul unui avocat specializat in executare silita.
In 2017 atunci cand imobilul a fost adjudecat la licitatie publica la pretul de 50%, pret pe care il consideram oricum derizoriu si asa cum a aratat si procedura ar fi putut si anulat pe cale separata si actul de adjudecare pe calea constatarii nulitatii lui pentru pret derizoriu, debitorul a fost nevoit sa plece din tara si sa munceasca departe de fosta casa pentru a-si putea sustine traiul de zi cu zi!
La 2 ani dupa evacuarea din imobil sau mai bine spus dupa ce adjudecatarul s-a bucurat de “peretii care plang”, instanta de judecata a dispus anularea executarii silite si repunerea in situatia anterioara acelui proces verbal de licitatie prin care debitorii au fost evacuati.
Hotararea este EXECUTORIE!
Anularea Licitatiei Publice dispusa de catre instanta si cum arata procesul verbal de licitatie anulat de catre instanta de judecata?
Procesul verbal prin care i s-a vandut imobilul debitorului cu 50% din valoarea de piata!
Solutia instantei cu privire la contestatia la executare formulata de catre debitori impotriva vanzarii imobilului la 50% din pretul de evaluare a dovedit mari carente si acte facute ilegal impotriva debitorilor.
Executorul judecatoresc se califica pentru a fi chemat sa raspunda pentru abuz in serviciu.
Adjudecatarul ar putea sa fie evacuat de catre debitor! Anularea Licitatiei Publice ii da acest drept!
Instanta repune partile in situatia anterioara, adica se anuleaza de fapt licitatia publica dar si cel care a adjudecat imobilul acum il pierde prin decizia instantei.
04.02.2019Ora estimata: 8:30 Complet: C10 Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Respinge excepţia netimbrării contestaţiei la executare, invocată de intimatul Rabon Credit Solutions România SRL. Admite în parte excepţia tardivităţii invocată de intimatul Rabon Credit Solutions România SRL şi în consecinţă respinge contestaţia la executare ca tardiv formulată faţă de actele de executare începând cu somaţia din 10.04.2014 şi până la emiterea procesului verbal de licitaţie imobiliară nr.5/05.12.2017, exclusiv acest proces verbal. Respinge excepţia tardivităţii invocată de intimatul Rabon Credit Solutions România SRL cu privire la actele de executare începând cu procesul verbal de licitaţie imobiliară nr.5/05.12.2017 şi cele subsecvente. Admite contestaţia la executare formulata de contestatoarea Neag Maria cu domiciliul în Hunedoara, cu domiciliul procesual ales la C.A Cuculis şi Asociaţii în contradictoriu cu intimaţii Rabon Credit Solutions România SRL cu sediul procesual ales în Bucureşti, şi Crişan Raluca Maria si in consecinţă: Anulează actele de executare silită începând cu procesul verbal de licitaţie imobiliară nr.5/05.12.2017 şi a actelor subsecvente, emise în dosarul execuţional nr. nr.39/2014 al BEJ Gligor-Lungan Ştefan. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară încheierii procesului verbal de licitaţie imobiliară nr.5/05.12.2017. În temeiul art. 45 alin.1 lit.f, raportat la art.45 alin.2 din OUG. nr.80/2013, dispune restituirea taxei judiciare de timbru în sumă de în sumă de 1050 lei, achitată cu chitanţa nr.46003055/06.02.2018, la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe. |
Documentul de mai jos atesta de fapt intabularea dreptului de proprietate pe numele celui ce a adjudecat la licitatie publica in 2017 imobilul scos la vanzare.
Puteti stabili o programare aici.
- Drept maritim: Reprezentare în litigii legate de transportul maritim și activitățile portuare
- Contestatie La Raportul De Evaluare A Performantelor Functionarului Public
- Poprire La Ing Bank Si Somatie Executare Silita Imobiliara
Modalitatea de restabilire a situatiei anterioare este aceea de repunere in posesie si proprietate pe vechiul proprietar ce fusese evacuat – Anularea Licitatiei Publice
Articolul 724 codul de procedura civila –
Anularea Licitatiei Publice – Modalitatea de restabilire
(1) În cazul în care instanţa judecătorească a desfiinţat titlul executoriu sau însăşi executarea silită, la cererea celui interesat, va dispune, prin aceeaşi hotărâre, şi asupra restabilirii situaţiei anterioare executării.
În cazul în care bunul supus executării silite este un bun imobil, instanţa va dispune asupra efectuării operaţiunilor de carte funciară necesare, fără însă a se aduce atingere drepturilor definitiv dobândite de terţii de bună-credinţă, potrivit regulilor de carte funciară.
(2) Dacă instanţa care a desfiinţat hotărârea executată a dispus rejudecarea în fond a procesului şi nu a luat măsura restabilirii situaţiei anterioare executării, această măsură se va putea dispune de instanţa care rejudecă fondul.
(3) Dacă nu s-a dispus restabilirea situaţiei anterioare executării în condiţiile alin. (1) şi (2), cel îndreptăţit o va putea cere, pe cale separată, instanţei de executare. Judecata se va face de urgenţă şi cu precădere, hotărârea fiind supusă numai apelului.
Anularea licitatiei publice arata cat se poate de clar ca executarile silite nu sunt nici macar pe departe perfecte si mai mult de atat cei care au fost executati silit si nu au intreprins niciun demers in instanta, ar fi putut sa fie executati silit in mod ilegal.
Sunteti in executare silita? Completati formularul de mai jos pentru a verifica legalitatea actelor de executare.
Caz de frauda?mama isi pune la vanzare terenul(mostenire) cu sulte pt a obtine o suma necesara operatiei tatei,care a si decedat;face o promisiune cu o “ruda” de vanzare ,asa zisa ruda o” invata “sa puna un pret mic sa nu plateasca taxe mari, cu avans ;pana la incheierea actelor spune ca nu are toti banii,culege recolta de pe teren,mama ii cere banii pe recolta sau recolta,face plangere iar “ruda” refuza sa mai incheie motivand ca mama nu a scos sultele despre care se intelesese dovedite de actul de proprietate in baza caruia s-a incheiat promisiune!”ruda”incearca sa intre in proprietate prin instanta platind tot pretul foarte mic ,dar era prescrisa ;actiunea;ulterior face rezolutiune,mama cere sa ii se dea recolta dar instanta surprinzator (prin relatii) ii da castig prin repunere in situatie anterioara ca mama sa dea toti bani dar fara sa primeasca recolta ,existand repunere doar pt ruda respectiva;
in fine a fost executa rapid,pe acelasi teren,la primul termen nu s a prezentat nimeni;am gasit un cumparator cu care m-am inteles la o suma,executorul mi-a spus sa il aduc la el ,cumparator care era insotit de un prieten,executorul a inceput sa ii invete pe cumparator si prieten cum sa liciteze si sa castige,ceea e mi s-a parut straniu,asa ca am inregistrat si fiind martor alaturi de mama la aceasta discutie cum sa liciteze unul mai mult si unul mai putin ca sa castige,ramanad la urmatorul termen cumparatorul sa liciteze cu suma negociata;cumparatorul desi a depus avansulnu s-a mai prezentat spunandu-mi foarte ciudat ca nu mai doreste terenul;la ultimul termen s-a prezentat cumparatorul cu prietenul si au licitat asa cum au fost invatati,cumparatorul primind terenul la 15% din suma evaluata:((
In regula, insa intrebarea dvs.nu am identificat-o, sau este vorba despre expunerea unei situatii si atat?
Buna ziua,am pus intrebarea daca acesta este caz de frauda?referitor la faptul ca cumparatorul cu care negociasem un pret cumpara terenul sub 15% din suma initiala dupa ce a ajuns la executor si a fost invatat cum sa liciteze cu un prieten ca sa castige licitatia,am inregistrarea audio si martor;unde depun plangerea pentru executor?multumesc
Atunci da, nicio vanzare NU se poate face sub 30%. Plangerea este clar ed competenta DNA.Puteti suna la 0722298011 si va facem o programare la un coleg ce gestioneaza dosarele penale.
ok si ce s a intamplat cu cumparatorul? si a primit banii inapoi de la creditor sau a ramas sa se judece cu el?
O alta intrebare… daca un judecator a aprobat executarea silita, nu a exista nicio responsabilitate pt asta?
Vad ca tot mentionati ca nu e ok sa se vanda la jumatate de pret, pai nu spune legea asta? Ca daca nu se prezinta la 2 termene licitatori sa se scada cu 25% pretul la fiecare termen? Asta nu inseamna si ca se va aproba pretul de vanzare de catre creditor sau judecator, dar in cazul in care datoria e mai mica de 50% atunci inteleg ca da, se va aproba. Totusi nu vad care e problema in cazul expus, problema ar fi la nivel legal si anume ca legea nu prevede ca in cazul unei datorii mult mai mici decat valorarea unui imobil sa se achite datoria si diferenta sa se restitue debitorului (dpdv moral asa ar fi normal, insa legea spune altceva)