Banca Transilvania Curs Franc Inghetat La 2 Lei-CHF-Rabon Credit Obligat La Inghetare Curs

Banca Transilvania Cursul Valutar Inghetat La 2 Lei/CHF – Decizia data in APEL DEFINITIV

si

Update Aprilie 2023 – Solutie In premiera , Banca Transilvania Obligata sa recalculeze TOATE ratele din 2008 si pana la zi la un curs valutar de 3 lei / CHF

Mai jos puteti observa si dosarul castigat definitiv cu inghetarea cursului valutar la doar 2 lei / chf insa premiera pentru anul 2023 este ca instanta Judecatoriei sectorului 5 Bucuresti, dispune o solutie UNICA si care poate insemna schimbarea practicii in Romania.

Un contract de credit din 2008 de la Banca Transilvania are cursul inghetat si nu adaptat, la doar 3 lei/CHF.

Practic instanta a dispus sa fie refacuta o intrega RECALCULARE din 2008 si pana in prezent iar diferentele sa fie restituite imprumutatului ” obligă contestatoarea-creditoare, ca începând de la data achiziţionării creditului şi accesoriilor aferente convenţiei de credit nr. 4/BUV/13,10,2008 să recalculeze fiecare rată lunară datorată de intimaţi la un curs de 3,08 lei pentru un franc elveţian-CHF, până la sfârşitul perioadei de 420 de luni stabilită prin actul adiţional nr. 1/30,06,2010, aferente derulării acestei convenţii de credit”.

Aveti un credit in moneda straina si vreti sa verificati daca puteti ingheta cursul valutar? Completati formularul de mai jos:

Decizia instantei de inghetare a cursului valutar a Bancii Transilvania la doar 3 lei /CHF incepand cu 2008 si pana la zi , stinge creditul care ar fi trebuit sa fie platit pana in 2043

Un nou dosar de tipul #DosarelePrindViata este castigat. Observam cum instanta de judecata dispune nu adaptarea contractului de credit ci inghetarea veritabila a cursului valutar si obliga Banca Transilvania sa inghete cursul valutar la 3 lei/chf si astfel sa refaca toate calculele din 2008 si pana la zi.

Acest lucru inseamna ca prin inghetarea cursului valutar Banca are de restituit zeci de mii de CHF catre imprumutat si pe cale de consecita, creditul care trebuia sa fie platit pana in 2043, se poate stinge in 2023 cu 20 de ani mai devreme!!!

Vedeti solutia instantei mai jos:

inghetare curs valutar banca Transilvania
15.03.2023Ora estimata: 09:00
Complet: C 24 civil 2023


Solutia pe scurt:

Pentru continuarea convenţiei de credit nr. 4/BUV/13,10,2008 încheiată între intimaţi şi Volksbank România, dispune echilibrarea acesteia în sensul că obligă contestatoarea-creditoare, ca începând de la data achiziţionării creditului şi accesoriilor aferente convenţiei de credit nr. 4/BUV/13,10,2008 să recalculeze fiecare rată lunară datorată de intimaţi la un curs de 3,08 lei pentru un franc elveţian-CHF, până la sfârşitul perioadei de 420 de luni stabilită prin actul adiţional nr. 1/30,06,2010, aferente derulării acestei convenţii de credit. Obligă pe contestatoarea-creditoare să plătească intimatei Mertic Alina Viorica cheltuieli de judecată în cuantum de 7400 lei, reprezentând onorar avocaţial. Cu drept de apel în 15 zile lucrătoare de la comunicare. Cererea de apel se depune la judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Pronunţată azi 15,03,2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.
Document: Hotarâre  2456/2023  15.03.2023

Update Octombrie 2021 – O decizie noua vine si blocheaza cursul valutar pentru un contract de credit cesionat la recuperatorii de creante , unde este implicata si banca Transilvania.

Desi instanta de judecata vizeaza aici o inghetare a cursului valutar la valoare de 2 LEI/ CHF, in esenta, pe fondul dosarului au fost castigate si eliminarile de clauze abuzive din contractele de credit, fapt pentru care putem considera ca actiunea impotriva bancii Transilvania dar si a recuperatorului de creante, a fost castigata INTEGRAL.

Practic, diferenta majora intre reechilibrarea contractului de credit si inghetarea cursului valutar, este data de faptul ca debitorii care au platit ani de zile de-a randul, ratele la banci, acum au posibilitatea sa recupereze tot ceea ce au platit peste cursul valutar pe care instanta l-a inghetat la 2.0 LEI/ CHF si asta pentru ca banca la vremea semnarii contractului a introdus o metoda abuziva de incasare a ratelor.

Banca Transilvania dar si recuperatorul de creante RABON au de restituit zeci de mii de CHF din diferenta de curs valutar INGHETAT LA 2.0 LEI / CHF inca din 2007 pana la zi

#Dosarele Prind Viata – asta va pot spune si este o bucurie mare pentru noi cei de la SCA CUCULIS&ASOCIATII, ori de cate ori putem sa dam o solutie buna clientului si sa ne bucuram alaturi de el.

Este clar aici, Banca Transilvania are de platit prin inghetarea cursului valutar al CHF, o suma care va fi suficienta incat acest credit sa nu mai fie platit deloc.

Aceeasi doamna Neag pe care am reusit sa o salvam si sa ii recuperam apartamentul pierdut la executare silita , asta dupa ce adjudecatarul imobilului a pierdut definitiv procesul cu noi si doamna a reusit sa-si recupreze casa vanduta la executare silita, prin contestatia la executare.

Solutia instantei prin care in APEL am reusit sa infrangem banca si sa inghetam cursul valutar al CHF la 2 lei.

18.10.2021 Ora estimata: 10:00
Complet: A6
4.Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii NEAG MARIA şi NEAG RADU în contradictoriu cu pârâta BANCA TRANSILVANIA SA şi cu pârâta RABON CREDIT SOLUTIONS ROMÂNIA SRL şi, în consecinţă:

5.Constată caracterul abuziv şi, pe cale de consecinţă, nulitatea absolută parţială a clauzelor cuprinse în art. 4.1, art. 4.2 şi art. 4.3 din condiţiile generale ale convenţiei de credit nr. 0093724/30 martie 2007:

În urma eliminării clauzelor parţial abuzive, nule absolut, arătate mai sus, art. 4.1, art. 4.2 şi art. 4.3 din condiţiile generale ale convenţiei de credit nr. 0093724/30 martie 2007 au următorul conţinut:

„4.1.Orice plată efectuată în baza convenţiei se va face în moneda creditului, cu excepţia cazurilor menţionate expres în condiţiile speciale. Plăţile vor fi efectuate conform „scadenţarului” (listei plăţilor pentru rambursarea creditului, a dobânzii şi altor costuri) – ce constituie anexă la prezentul contract, modificat conform următoarei formule de calcul: suma de rambursat în CHF conform scadenţarului X 2,0647 / rata de schimb RON/CHF stabilită de BNR pentru data scadenţei.4.2. Împrumutatul autorizează banca să efectueze plata sumelor datorate (rate/anuităţi/dobânzi/comisioane/alte costuri) în baza convenţiei, prin debitare automată la scadenţe a contului curent corespunzător monedei creditului, pe care este obligat să îl alimenteze cu sumele datorate. Banca va utiliza, pentru debitările respective în CHF, aceeaşi formulă de calcul, arătată la art.

Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 18 octombrie 2021.
Document: Hotarâre  1184/2021  18.10.2021

Cititi si :

Alt Dosar Cu Privire La Inghetarea Cursului Valutar Intr-un Dosar Al Bancii Transilvania Cesionat Catre Creditorul Rabon Credit Solutions Srl

Banca Transilvania Curs Franc Inghetat – Cursul Francului elvetian *CHF- inghetat de catre instanta de judecata a Tribunalului, la valoarea din 2007 luna a 5-a, moment al semnarii contractului de credit, adica la o valaore de 2.0 lei/CHF.

Banca obligata sa restituie imprumutatului suma de 30984,14 RON diferenta de curs valutar+ DOBANDA LEGALA.

Pe viitor conform sentintei, cursul CHF va si calculat la 2.0 lei/CHF.

Vedeti sentinta mai jos si formularul pentru inghetarea cursului valutar.

De asemenea  o alta a decizie pronuntata de Curtea de Apel Cluj dosar 330/1285/2015 in materie de inghetare curs CHF defineste si aspectul de ce principiul nominalismului NU trebuie sa fie aplicat la creditele in CHF.

Banca Transilvania Curs Franc Inghetat

Banca Transilvania Curs Franc Inghetat

Ora estimata: 08:00
Complet: Complet amânare pronunţare
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea.

Constata caracterul abuziv al clauzei de risc valutar din conventia de credit de nevoi personale cu ipoteca inregistrata la nr.0094883 din 7.05.2007. Declara nulitatea absoluta a clauzei mentionate.

Dispune inghetarea cursului de schimb valutar CHF-LEU pentru efectuarea platilor in temeiul contractului mentionat la valoarea de la momentul semnarii contractului.

Obliga parata sa restituie suma de 30984,14 RON, suma la care urmeaza sa se calculeze si dobanda legala afetenta pana la achitarea integrala a sumei. Obliga parata la plata cheltuielilor de judecata in suma de 2500 lei. cu apel in 30 de zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi 29 noiembrie 2018.
Document: Hotarâre  1410/2018  29.11.2018

Aveti nevoie de mai multe informatii ? Poti stabili o intrevedere cu noi – Click pentru a programa o consultanta – AICI.

Şedinţe

Concluziile scrise ale imprumutatilor au fost preluate integral de catre instanta de judecata a Tribunalului.

De altfel cererea a fost admisa in integralitate

Banca Transilvania Curs Franc Inghetat – Ce au solicitat imprumutatii?

2) Sa obligati parata la stabilizarea (inghetarea) cursului de schimb CHF/RON la momentul semnarii contractului (2,0122 lei la 07.05.2007), curs care sa fie valabil pe toata perioada derularii contractului de credit;

3) Sa obligati parata la plata dobanzii legale, calculata pentru sumele ce urmeaza a fi restituite de la data platii lor si pana la data achitarii efective a debitului ;

Cum arata clauza de risc valutar din contractul de credit?

Referitor la clauza de risc valutar prevazuta la 6 – Rambursare – Conventie de credit nr. 0094683 din 07.05.2007 conditii, in care se mentioneaza ca imprumutatul trebuie sa restituie creditul in moneda prevazuta in graficul de rambursare, iar in urma constatarii ca abuzive a acestei clauze, solicitam inghetarea cursului valutar CHF la momentul acordarii, respectiv 2,0122 CHF/leu la 07.05.2007 cu consecinta restituirii tuturor sumelor percepute peste aceasta valoare de la momentul semnarii pana astazi.

Atentie –

De altfel recuperatorul Rabon Credit Solutions a mai primit impotriva sa decizii de inghetare curs.

Extras din hotararea indicata mai sus cu privire la motivele de INGHETARE A CURSULUI VALUTAR.

. “Banca trebuie să se asigure în etapa precontractuală asupra faptului că premisele necesare şi avute în vedere pentru eliberarea creditului pot să subziste pe toată durata derulării contractului”, apreciază Curtea, menţionând: “Asimetria informaţională între bancă şi consumator nu poate fi contestată, iar profesionistul trebuie să valorifice acest avantaj cu responsabilitate.

Fluctuaţiile previzibile ale cursului trebuie inventariate de societatea bancară, iar rezultatele sale se impun a fi notificate expres consumatorului şi, în acelaşi timp, avute în vedere la determinarea gradului de îndatorare acceptat de debitor şi stabilit funcţie de veniturile obţinute în moneda naţională la data constituirii dosarului de creditare. Absenţa unei astfel de expertize constituie sursa dezechilibrului contractual, din care rezultă de altfel supraîndatorarea debitorului”.

Documentul sus­ţine: “Împrumutătorul are şi trebuie să aibă interesul ca debitorul său să fie solvabil pentru a rambursa creditul. Im­posibilitatea împrumutatului de a aprecia, evalua avantajele şi inconvenientele care pot rezulta din contract echivalează implicit cu imposibilitatea finanţatorului de a estima la data încheierii convenţiei dacă este sau nu în măsură să realizeze la rându-i interesul partenerului său contractual. De aceea, singura dispoziţie care se bucură de previzibilitate, claritate şi care corespunde exigenţelor referitoare la solidarismul contractual putând asigura executarea cu bună credinţă a contractului de împrumut este aceea a stabilizării cursului de schimb valutar CHF-LEU, pentru efectuarea plăţilor în temeiul con­tractului de credit mai sus menţionat, la cursul valabil la momentul semnării contractului de credit”.

Se nasc intrebari cu privire la posibilitatea inghetarii cursului EURO, se poate discuta despre asta?

Inghetarea cursului valutar la euro ar trebui sa comporte aceeasi discutie precum inghetarea cursului valutar la CHF.Spunem asta pentru ca de esenta cursul euro a “galopat” la fel de mult precum CHF. De altfel exista pronuntare data cu privire la inghetarea cursului valutar al euro, ceea ce ar trebui sa deschida calea proceselor referitoare la inghetarea cursului valutar al euro.

Av.DR. Cuculis A.

avocat@indrumari-juridice.eu

031.412.48.88

Credit in CHF sau EURO? Verificati daca puteti ingheta cursul valutar – Formular inscriere proces inghetare curs valutar la momentul semnarii contractului.

20 comments to “Banca Transilvania Curs Franc Inghetat La 2 Lei-CHF-Rabon Credit Obligat La Inghetare Curs”
  1. Contract de credit in euro , pentru nevoi personale cu garantii imobiliare, incheiat in 2007 cu Volkbank Romania si preluat de Banca Transilvania odata cu fuziunea acestora prin absorbtie. In prezent, contract in derulare, pana la septembrie 2023.

  2. Am cistigat recent reechilibrarea contractului la un curs mediu de 3,1 lei/chf dosar ce vizeaza Banca Transilvania.
    Intrebarea mea este : daca se pot recupera sumele de bani platite in trecut la cursul bancii, din 2007 pina in 2023 cind am cistigat pe reechilibrare la cursul obtinut prin reechilibrare (3,1 lei) + dobinda aferenta acestor sume de bani. Am vazut solutia recenta de la Judecatoria Sec 5. Practic am platit 16 ani la cursul bancii din 25 ani de contract. Aceasta ar inseamna o echilibrare adevarat si nu pe jumatate cum este in prezent pe baza legii 77/2016
    Daca da as fi interesat de un nou demers in instanta..
    Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

    • Buna ziua. Adevarul este ca noi suntem singurii din Romania care am reusit inghetarea cursului valutar cu darea in plata. Solutiile sunt unice. Le puteti consulta aici pe site-ul nostru. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011

  3. Dacă puteți ajuta, într un dosar nr.1973 , an de an mi s-a pus poprire pe pensie medica
    Numele exec.este OCHIAN DORU CATALIN SI NENECI ALEXANDRU

  4. Buna ziua,

    In 2008 am luat un credit ipotecar de la Banca Volksbank care ulterior a fost preluat de Banca Transilvania- ctr de credit nr.0159520 in CHF.
    In 2015 am dat in judecata banca pentru diferenta de curs valutar dosar cu nr 18711/245/2015- Dec. nr 786/civ 05 Mai 2017 la Tribunalul Iasi .
    Prin sentinta civila 8537/2016 a Judecatoriei Iasi, a fost respinsa ca neintemeiata, desi stiam ca la acea data au fost castigate in instanta procese privind diferenta de curs valutar, in judetele Cluj si Bucuresti, ceea ce mi s- a parut la acea vreme o mare nedreptate care mi s-a facut.
    Intrebarea mea este daca sentinta a fost definitiva, eu as putea sa mai redeschid procesul pentru aceasta diferenta de curs valutar care consider ca este luata abuziv, de catre banca, in continuare?
    Un contract de credit a fost incheiat intre doua parti. De ce doar o singura parte trebuie sa suporte toate pierderile?
    Specific ca eu in continuare platesc rata in CHF. Am plecat de la un curs 2.35- ceva de genul acesta si am ajuns sa platesc 5.2 lei-chf. Este normal?

  5. Am o hotarare finala nr. 206/2022 din 20 oct. 2022 la dosarul 9292/245/2020 ( contestatie creditor Legea 77/2016) prin care “respinge ca neintemeiata cererea avand ca obiect contestatie creditor – Legea nr.77/2016, formulata de contestatoarea-creditoarea EUROBANK S.A. / fosta EUROBANK ERGASIAS…”
    As vrea sa incep demersuri de echilibrare a contractului de credit prin recalcularea ratei lunare la un curs mai mic…Mentionez ca am inceput de la un curs de 1.9277 lei/CF si am ajuns la momentul executarii/contestatiei la dare in plata la 4.5981 lei/CHF. Cresterea monedei CHF a fost de 138.52% raportat la momentul luarii creditului. As vrea suport in acest demers pt inghetare curs, verificare contract, constatare clauza abuziva , risc valutar, etc.

  6. As dori sa știu dacă pot sa câștig în instanta Banca Transilvania, eu având un credit de nevoi personale cu garanții imobiliare în Chf încheiat în 2007 cu Volkbank, pentru înghețare curs , mulțumesc!

  7. As dori sa știu dacă pot sa câștig în instanta Banca Transilvania, eu având un credit de nevoi personale cu garanții imobiliare în Chf încheiat în 2007 cu Volkbank, pentru înghețare curs , mulțumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.