Inghetarea Cursului La Raiffeisen Bank – Decizie Definitiva – Constatare Clauza Abuziva Risc Valutar

Tribunalul Bucuresti A Deciz Definitiv Inghetarea Cursului Valutar la un credit al Raiffeisen Bank –

Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că admite acţiunea în parte. Constată caracterul abuziv şi nul absolut al clauzelor contractuale prevăzute la art.3.1 lit.b, art.3.4, art.3.7 din contractul de credit nr.RFI29944192285/4.12.2007 încheiat de părţi. Obligă pârâta să restituie recl. toate sumele încasate în baza clauzelor contractuale nule (sumele încasate cu titlu de comision de administrare pentru perioada 4.12.2007 – 19.10.2009 şi cu titlu de rată de dobândă excedentară). Constată caracterul abuziv al clauzei de risc valutar şi dispune eliminarea acesteia din contract. Dispune stabilizarea cursului de schimb CHF/LEU la momentul semnării contractului, curs care să fie valabil pe toată perioada derulării contractului. Dispune denominarea plăţilor în moneda naţională. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Obligă intimata la plata sumei de 940 lei cheltuieli de judecată către apelanţi. DEFINITIVĂ. Pronunţată în şedinţă publică din 06.04.2016.
Document: Hotarâre  1165/2016  06.04.2016

7 comments to “Inghetarea Cursului La Raiffeisen Bank – Decizie Definitiva – Constatare Clauza Abuziva Risc Valutar”
  1. Bună domnul avocat, am cintractat in 2006 un credit de 10000 euro pe care l-am achitat integral anul 2014. Mi se revin ceva bani daca ii actionez in instanta? Respect ele mele pt ceea ce faceti😊

  2. buna ziua,

    Pot cere printr-o procedura simplficata denominarea . Am un contract de credit similar, incheiat in aceeasi luna.

  3. Buna ziua
    Am un credit ipotecar in franci elvetieni la Raiffaisen incheiat in 2007 eu sunt in calitate de imprumutant iar sotul meu codebitor . Sotul meu a decedat in 2010 iar eu nu am facut succesiune , Pot sa initiez un proces cu banca inaite de succesiune ?

  4. ESTE EROARE JUDICOARA O NULITATE ABSOLUTA A CLAUZEI DE GARANTARE DAR FARA REPUNERE IN SITUATIA ANTERIOARA (NEINTEMEIATA CHIAR DACA AM AVUT CALITATE PROCESUALA ACTIVA)?
    MULTUMESC.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.