Angajament De Plata Cu Executorul – Pot Sa Negociez Cu Executorul Judecatoresc ?

Nu va sfatuim sa semnati un angajament de plata cu executorul, decat dupa analizarea temeinica a executarii silite incepute impotriva dvs.

Cand incepe o executare silita, orice debitor de buna credinta se gandeste daca nu ar putea sa faca o intelegere cu executorul judecatoresc in asa fel incat executarea silita sa inceteze. Un Angajament De Plata Cu Executorul nu va scapa de executarea silita.

Desi pare destul de greu de intes, cum este posibil ca un angajament sau o negociere facuta cu executorul sa NU stopeze executarea silita, raspunsul il veti afla mai jos.

Cititi cu mare atentie tot ce explicam mai jos in asa fel incat sa stiti ce aveti de facut atunci cand primiti primele acte de executare silita.

In materialul de astazi ne-am propus sa facem o analiza totala asupra posibilitatii negocierii cu executorul judecatoresc si daca acest lucru este posibil sau nu.

Pentru urgente in executarea silita cu care va confruntati, accesati chatul rapid de Whatzapp!

Sfaturi utile inainte de a semna o intelegere amiabila in executare silita

Inainte de a explica pe deplin ce inseamna un angajament de plata cu executorul judecatoresc , trebuie sa stiti clar ca inainte de a va gandi la Angajamentul de plata pe care vreti sa-l semnati, este importat sa faceti contestatia la executarea silita inceputa impotriva dvs.

De ce? Asta pentru a nu rata termenul de 15 zile pe care il aveti pentru a prezenta unui judecator, actele emise de catre executor.

Desi avem cauza C75/2019 care specifica foarte clar ca orice contestatie care vizeaza si clauzele abuzive, poate fi facuta si peste 15 zile de la primirea actelor, noi SCA CUCULIS&ASOCIATII cu expertiza de 10 ani in contestarea executarilor silite, va spunem sa prindeti acest termen indicat de 15 zile.

Nu semnati angajament de plata cu recuperatorii si nu efectuati plati voluntare decat daca sunteti siguri!

Mai jos aveti un raspuns la solicitarea unui debitor, de a negocia un debit de plata sau mai bine spus, o reducere a debitului in asa fel incat debitorul sa poata plati intreaga suma.

CINISMUL BANCII ING ESTE INCREDIBIL. Cititi-l si trageti concluziile:

Angajament De Plata Cu Executorul

Stiati ca daca semnati un angajament de plata cu executorul sau faceti o negociere directa cu executorul, intrerupeti termenul de prescriptie?

Stiti ca prescriptia va da posibilitatea sa NU MAI PLATITI NIMIC din datoria pusa in executare?

Pentru a nu face greseli care v-ar putea costa BANI si chiar CASA, INFORMATI-VA CORECT!

In 15 zile calendaristice de la data la care primiti acasa actele de executare, orientati-va sa verificati daca executarea silita este legala ori nu si doar la indrumarea unui avocat executare silita, semnati angajamentul de plata.

Sa incepem.

Ce inseamna angajament de plata cu executorul judecatoresc?

Angajamentul de plata cu executorul, reprezinta o intelegere amiabila in cursul executarii silite , prin care debitorul care este executat silit ii comunica suma minima in executare silita pe care o poate plati cu solicitarea de a fi ridicata poprirea sau de a nu trece la o executare silita mai intruziva pentru debitor cum ar fi executarea silita imobiliara.

Se poate negocia cu executorul judecatoresc ?

Atentie!! NU CU EXECUTORUL NEGOCIATI. Executorul este un organ de executare silita al creditorului si nu poate negocia cu dvs. o suma de bani pe care sa o platiti.

Negocierea se va face cu creditorul PRIN INTERMEDIUL EXECUTORULUI.

Sigur ca te poti intelege cu executorul judecatoresc insa acest lucru nu-ti garanteaza ca si creditorul va fi de acord.

Trebuie sa faceti neaparat distinctia dintre negocierea cu executorul si negocierea cu creditorul, asta pentru a clarifica foarte clar cine are posibilitatea sa negocieze cu dvs. in calitate de debitor si cine da doar impresia ca poate sa faca asta.

Se poate negocia cu executorul judecatoresc ? Daca da, ce?

Singurul lucru pe care il puteti aduce in negociere cu executorul, este onorariul de executor.

Un sfat pentru executori: sa negocieze onorariile solicitate cu debitorii si cu siguranta vor fi si debitorii interesati sa le achite mai rapid.

Daca executorul judecatoresc este de acord , puteti astfel negocia onorariul de executare silita.

Amintim aici spete prin care onorariile excesive ale executorilor au fost anulate de catre instanta.

Retineti – Un angajament de plata cu executorul nu suspenda executarea silita

Nu acceptati un angajament de plata cu executorul daca acesta nu este contrasemnat si de catre creditor.

Practic, executorul judecatoresc poate media negocierea dintre dvs. si creditor insa nu ii poate impune creditorului o solutie si nici angajamentul semnat cu executorul nu va ajuta foarte mult.

Astfel, daca dvs. va luati angjamentul fata de executor ca veti plati o anumita suma de bani pe luna, insa acest angajament de-al dvs. nu este agreeat si de catre creditor, oricare ar fi el, atunci angajamentul depus de catre dvs. este egal cu zero si executarea NU se supenda si nici nu ar niciun efect de temporizare demersul dvs.

Atentie, daca nu este facut cum trebuie, angajamentul va poate aduce mai multe probleme decat rezolvari.

Negocierea dvs. nu este cu executorul, negocierea executarii silite trebuie sa fie facuta eventual prin mijlocirea executorului asa cum arata si legea insa ea trebuie sa fie facuta direct cu creditorul care este SINGURUL care poate sa dispuna masuri de suspendare, incetare sau orice alt act, in legatura cu executarea silita.

Cum se face un angajament de plata cu executorul?

Model angajament de plata cu executorul

ANGAJAMENT DE PLATA

Subsemnatul/a …………………………………. domiciliat in …………………..… str. ……………………. nr.… bl… sc … et ….. ap…… posesor al B.I. seria…… nr………emis de ………………. in calitate de debitor iau angajamentul sa platesc aceasta suma in …………. rate lunare pana la stingerea intregului debit.

In cazul nerespectarii angajamentului de plata, se va proceda la reluarea executarii silite, urmand ca eu sa suport toate cheltuileile de judecata si cele ale executorului judecatoresc.

Data …………

Nume

Semnatura

Puteti incerca in anumite situatii sa depuneti la executorul judecatoresc bazat pe modelul angajamentului de plata de mai jos, o adresa prin care sa solicitati practic negocierea debitului.

Sa nu fiti deziluzionati cand o sa primiti un raspuns negativ iar executorul o sa vrea in continuare sa va execute silite.

De unde stiu sigur ca executorul nu poate negocia?

Putem sa stim sigur ca executorul isi va negocia propriul onorariu insa cu certitudine o suma de bani ce nu ii apartine nu o poate negocia.

Este adevarat ca se poate solicita prin intermediul lui, o pasuire la plata, ridicarea popririi sau chiar suspendarea unei executari silite, insa trebuie sa stiti sa intelegeti si sa va bazati pe un angajament de plata semnat de catre creditor fiindca el este sinugurul care va poate permite o inlesnire in executarea silita.

Art. 701: Suspendarea executării (1)Executarea silită se suspendă în cazurile în care aceasta este prevăzută de lege ori a fost dispusă de instanţă.(2)Executarea se suspendă şi la cererea creditorului urmăritor de către executorul judecătoresc.

Prin urmare, atata vreme cat se arata in mod expres ca DOAR creditorul are aceasta prerogativa de suspendarea la cerere, este clar ca nu decide executorul suspendarea executarii ci el doar o executa.

Un angajament de plata pentru poprire nu v-ar aduce prea multe beneficii spre exemplu fiindca oricum creditorul nu ar accepta plata unei sume mai mici decat 1/3 sau 1/2 din poprire.

Ce se intampla prin nerespectarea unui angajament de plata ?

Daca nu veti respecta angajamentul de plata pe care creditorul dar atentie CREDITORUL si nu executorul, l-au agreeat cu dvs. atunci executarea silita va fi reluata.

Nerespectare angajament de plata conduce implicit la o reluare a executarii silite si atunci va trebui sa reactivati optiunea amintita mai sus de contestatie la executarea silita.

Un avocat care sa va ajute cu negocierea cu executorul judecatoresc sau cu angajamentul de plata, va poate explica efectiv care sunt beneficiile sau care sunt dezavantajele unei asemenea intelegeri cu creditorul.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16
Sectorul 2
Bucuresti
Romania
23 comments to “Angajament De Plata Cu Executorul – Pot Sa Negociez Cu Executorul Judecatoresc ?”
 1. Buna ziua, as avea nevoie de niste nelamuriri. Baiatul meu a avut o relatie cam de 1 an cu o domnisoara mai in varsta cu 15 ani (27 si 42 de ani), In timpul aceasta a cumparat din banii lui economisiti, un teren in afara localitatii in padure, si a construit o casuta de vacanta, cu ajutorul nostru. El in timpul aceasta a si lucrat la ea ca ajutor de contabil fara sa fie angajat cu carte de munca. Relatia lor s-a terminat de mai mult de 2 ani, intre timp baiatul s-a mutat impreuna cu prietena lui si au o fetita de 1 an si 2 luni. Domnisoara a dat in judecata ca vrea 20.000 de euro pracum ca ea a cumparat totul de acolo. Terenul cu casa asa cum este nu valoreaza atat, dar nici nu este adevarat ceea ce pretinde. Totul este pe numele baiatului, el plateste si impozitele. Este adevarat ca si ea a dat ceva bani, dar a dat ca salariu. Avocatul baiatului meu a sfatuit sa transcrie totul pe numele fetitei. Oare este bine sa transcrie sau ce sfatuiti?
  Multumesc
  Cu stima Mihalache Ibolya

  • Buna ziua. Am 2 popriri pe salar, chestia e ca la prima nu am primit absolut nimic in posta, doar m-am trezit cu banii luati din cont. A doua poprire am primit si sms si mail doar ca nu am semnat nici un angajament de plata. Eu De asemenea mai am o rata la brd. Cei de la banca mi-au luat 480 rata si apoi au dat celor 2 popriri 720 dint-un salar de 1450!deci eu intr-o luna doar 250 mi a ramas din salar. I am sunat pe cei de la banca si au zis ca la rata nu exsta poprire de aceea mi au luat si rata si popririle. Este normal asa ceva?

 2. Buna ziua ! Ma numesc Balea Liliana Georgiana si
  Am un contract de credit din 29.11.2012 cu nr 3776695007798830 , in perioada aceia eram casatorita cu Domnul Cara, eu am chitantele si contractul cu ce am cumparat in rate de la eurolines, dar din din 2017 am primit de la un executor intrucat am restanta la un credit neachitat ,din 2012 , cu toate ca am chitantele care arata ca sa achitat pretul pt un televizor , acum eu voi iesi din cresterea copilului si contul meu va fi blocat , cum pot proceda la anularea acestei decizii ?

   • Bună ziua,
    Dacă executorul mi-a comunicat ca am primit discount ul solicitat creditorului, pentru plata Cash integrala, cum ma asigur ca se va tine de cuvânt și îmi va închide dosarul de executare? Trebuie semnat vreun act cu executorul/ creditorul pentru aceasta înțelegere? Tot ce am primit a fost doar acceptul, în textul unui mail, pentru suma negociata, și nr de cont unde sa virez banii.
    Mulțumesc.

    • Buna ziua, am o poprire de mii de euro la cursul din ziua platii,pe venitul lunar-1/3, creditorul fiind persoana fizica, prin sentinta judecătoreasca definitiva.Executorul mi a spus, ca legea prevede si dobânda la suma datorata ,pentru plata lunara in ani de zile. Are dreptate, având în vedere că plata se face la cursul BNR in fiecare luna, pana la stingerea creantei?

 3. Bună ziua am luat un credit din 2007 si de 13 ani nu l-am plătit acuma in 2021 mi-a venit executarea judecătoare ce trebuie făcut

 4. Buna ziua, am o poprire de mii de euro la cursul din ziua platii,pe venitul lunar-1/3, creditorul fiind persoana fizica, prin sentinta judecătoreasca definitiva.Executorul mi a spus, ca legea prevede si dobânda la suma datorata ,pentru plata lunara in ani de zile. Are dreptate, având în vedere că plata se face la cursul BNR in fiecare luna, pana la stingerea creantei?

 5. Buna ziua! În urma unui proces de executare silita cu firma de Leasing, dosar nr. 1525/2017dupa ce sa emis o hotarare judecatoreasca 449/2020 apoi, a urmat si proces in apel care a fost respins decizia 269/24.02.2021 datorez de plata suma de 9207. Decizia a fost predată la biroul avocatului, imputernicit sa reprezinte si sa gestioneze corespondenta, fara sa anunte ca detine, nu am mai facut contestație la apel si am luat decizia de a plati suma .
  1. Precizez ca nu stiu pasi corecti si documentatia necesara plata intentionez sa o fac .
  2. Din inițiativa mea am dat un email d. Executor judecătoresc 13.04.2021 cerând informații cu privire la datoria consemnată în hotarare si de cheltuieli de executare.
  3. Am fost informat de sumele care le datorez (9207 + 1059 cheltuieli DE EXECUTARE.)
  4. Au fost precizate si conturile in care sa se faca plata .
  _ Cont BRD – PENTRU PLATI EXTERNE- nu stiu ce reprezinta?
  – LIMBRA INTERNET BANK
  5. Am fost informat că a făcut adresa de POPRIRE PE PENSIE cu dată de 13.04.2021.si daca voi face plata integrală se va anula adresele DE POPRIRE, 6 .In 05.03 . 2018 banca Raiffasein unde detin contul de pensii a reținut suma de 1099 ron de la începerea procesului
  7. Mai sunt in contul BEJ 2(două sume 64+57).
  8. Am depusă cautiunea de 4250 ron la CEC Bank
  9. Instanța dupa hotarare a stabilit si restituirea taxei judiciare de timbru cu val. 842 ron.
  Intrebarile mele sunt: 1 . Daca sumele menționate pot fi solicitate de executor pentru a acoperi debitul? Fara ca eu sa stiu doar pe baza hotarari emise? Sau care ar fi modalitatea de recuperare.
  2. PLATA SE VA FACE IN CONTURI FARA SA DETIN UN DOCUMENT DE LA BEJ? ESTE CORECT? Sau voi plati cum a fost precizat in raspunsul pe mail?
  3. CE DOCUMENTE TREBUIE SA OBTIN SI DE LA CINE FACAND PLATA ? CARE SA FACA DOVADA CA SA ACHITAT SUMELE SI SA STINGA DATORIA? SI CAND SE ELIBERAZA ? Având în vedere că sunt 2 sume diferite.
  3. CUM MA INDRUMATI CORECT? SI SA EVIT PLATI MAI MARI SAU DE 2 ORI? SA NU AM DOCUMENTE CARE SA MA POATA ABSOLVI DE ALTE SITUATII NEPREVAZUTE?
  4. ESTE NECESAR CA SI DOCUMENTATIA SA FIE SOLICITATA DE LA BIROUL D. AVOCAT CARE MA REPREZENTAT? Care a ținut pe BIROUL dumneaei o hotare definitiva emisă 25.03. 2021, ajunsă la Cabinet cu mandat de primire la data de 29.03.2021., si luat la cunoștință de continutul ei pe data de 7. 04. 2021? Existând și o datorie? .
  Fata de cele precizate de mine va rog sa ma îndrumați si sprijin in rezolvarea problemei.Cu stimă,
  Multumesc! .

 6. Bună ziua. Am avut o descoperire de card laRBS. Am platit vreo 3000din 6000,dar dun 2018 nu am mai putut sa platesc. Am avut atunci o exe utare silita, dar nu am mai primir nimic pana in decembrie 2021 cand am primit o executare imobiliară. M a synat executorul, m a facut cu ou si otet chiar daca i am explica ca nici eu nici la locul de muncanu am primit nimic. Mi a promis ca solicita o intelegere cu creditorul daca platesc 1000 lunar. Am de achitat 11200. Mi e imposibil sa platesc atât deoarece am si un credit in franci. Ce pot sa fac?

 7. Bună seara. Mi a trimis un angajament ne semnat, ne stampilat, deci neasumat. Intre timp am achitat si am trimis documente care sa dovedeasca asta. Am cerut printr un e mail stergerea creantei deoarece am achitat toata suma. După o sapt si ceva nici macar răspuns ns la e mail…

 8. Sunt garant din2016 cel care a imprumutat nu a platit ratele sau acumulat dobanzi si penalitati.Nici cel care a imprumutat si nici ceilalti giranti nu sunt de gasit! Deci,am ramas singura. Cum să procedez! Mulțumesc!

 9. Buna! Am si eu o intrebare legata de o executare silita. Am facut un credit de nevoi personale mai demult si sunt executat din 2017. Din 2018 nu am mai platit nimic, am fost peste hotare si acum m am intors si am promit poprire pe salariu. Nu am reusit sa contest in terment de 15 zile de la ultima poprire. Exista vreo sansa sa se fi prescris? Pot conteata intr un fel faptul ca nu au reusit sa obtina nimic din 2018 pana in 2022?

 10. Bună ziua. Am un credit la un Ifn, am plătit la început după care am rămas fără job și nu am putut plăti. De curând mi sa pus poprire pe 1/3 din salariu. Dacă vorbesc cu executorul și îmi iau un angajament de plata se poate ridica poprirea? Sau ce pot face ca să plătesc eu în rate, și sa ridice poprirea de pe salariu? Va mulțumesc.

 11. Bună ziua. Dacă sunt executat silit de executorul judecătoresc pot cere o eșalonare de plată creditorului?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.