Angajament De Plata Cu Executorul – Pot Sa Negociez Cu Executorul Judecatoresc ?

Nu va sfatuim sa semnati un angajament de plata cu executorul, decat dupa analizarea temeinica a executarii silite incepute impotriva dvs.

Cand incepe o executare silita, orice debitor de buna credinta se gandeste daca nu ar putea sa faca o intelegere cu executorul judecatoresc in asa fel incat executarea silita sa inceteze. Un Angajament De Plata Cu Executorul nu va scapa de executarea silita.

Desi pare destul de greu de intes, cum este posibil ca un angajament sau o negociere facuta cu executorul sa NU stopeze executarea silita, raspunsul il veti afla mai jos.

Cititi cu mare atentie tot ce explicam mai jos in asa fel incat sa stiti ce aveti de facut atunci cand primiti primele acte de executare silita.

In materialul de astazi ne-am propus sa facem o analiza totala asupra posibilitatii negocierii cu executorul judecatoresc si daca acest lucru este posibil sau nu.

Pentru urgente in executarea silita cu care va confruntati, accesati chatul rapid de Whatzapp!

Sfaturi utile inainte de a semna o intelegere amiabila in executare silita

Inainte de a explica pe deplin ce inseamna un angajament de plata cu executorul judecatoresc , trebuie sa stiti clar ca inainte de a va gandi la Angajamentul de plata pe care vreti sa-l semnati, este importat sa faceti contestatia la executarea silita inceputa impotriva dvs.

De ce? Asta pentru a nu rata termenul de 15 zile pe care il aveti pentru a prezenta unui judecator, actele emise de catre executor.

Desi avem cauza C75/2019 care specifica foarte clar ca orice contestatie care vizeaza si clauzele abuzive, poate fi facuta si peste 15 zile de la primirea actelor, noi SCA CUCULIS&ASOCIATII cu expertiza de 10 ani in contestarea executarilor silite, va spunem sa prindeti acest termen indicat de 15 zile.

Nu semnati angajament de plata cu recuperatorii si nu efectuati plati voluntare decat daca sunteti siguri!

Mai jos aveti un raspuns la solicitarea unui debitor, de a negocia un debit de plata sau mai bine spus, o reducere a debitului in asa fel incat debitorul sa poata plati intreaga suma.

CINISMUL BANCII ING ESTE INCREDIBIL. Cititi-l si trageti concluziile:

Angajament De Plata Cu Executorul

Stiati ca daca semnati un angajament de plata cu executorul sau faceti o negociere directa cu executorul, intrerupeti termenul de prescriptie?

Stiti ca prescriptia va da posibilitatea sa NU MAI PLATITI NIMIC din datoria pusa in executare?

Pentru a nu face greseli care v-ar putea costa BANI si chiar CASA, INFORMATI-VA CORECT!

In 15 zile calendaristice de la data la care primiti acasa actele de executare, orientati-va sa verificati daca executarea silita este legala ori nu si doar la indrumarea unui avocat executare silita, semnati angajamentul de plata.

Sa incepem.

Ce inseamna angajament de plata cu executorul judecatoresc?

Angajamentul de plata cu executorul, reprezinta o intelegere amiabila in cursul executarii silite , prin care debitorul care este executat silit ii comunica suma minima in executare silita pe care o poate plati cu solicitarea de a fi ridicata poprirea sau de a nu trece la o executare silita mai intruziva pentru debitor cum ar fi executarea silita imobiliara.

Se poate negocia cu executorul judecatoresc ?

Atentie!! NU CU EXECUTORUL NEGOCIATI. Executorul este un organ de executare silita al creditorului si nu poate negocia cu dvs. o suma de bani pe care sa o platiti.

Negocierea se va face cu creditorul PRIN INTERMEDIUL EXECUTORULUI.

Sigur ca te poti intelege cu executorul judecatoresc insa acest lucru nu-ti garanteaza ca si creditorul va fi de acord.

Trebuie sa faceti neaparat distinctia dintre negocierea cu executorul si negocierea cu creditorul, asta pentru a clarifica foarte clar cine are posibilitatea sa negocieze cu dvs. in calitate de debitor si cine da doar impresia ca poate sa faca asta.

Se poate negocia cu executorul judecatoresc ? Daca da, ce?

Singurul lucru pe care il puteti aduce in negociere cu executorul, este onorariul de executor.

Un sfat pentru executori: sa negocieze onorariile solicitate cu debitorii si cu siguranta vor fi si debitorii interesati sa le achite mai rapid.

Daca executorul judecatoresc este de acord , puteti astfel negocia onorariul de executare silita.

Amintim aici spete prin care onorariile excesive ale executorilor au fost anulate de catre instanta.

Retineti – Un angajament de plata cu executorul nu suspenda executarea silita

Nu acceptati un angajament de plata cu executorul daca acesta nu este contrasemnat si de catre creditor.

Practic, executorul judecatoresc poate media negocierea dintre dvs. si creditor insa nu ii poate impune creditorului o solutie si nici angajamentul semnat cu executorul nu va ajuta foarte mult.

Astfel, daca dvs. va luati angjamentul fata de executor ca veti plati o anumita suma de bani pe luna, insa acest angajament de-al dvs. nu este agreeat si de catre creditor, oricare ar fi el, atunci angajamentul depus de catre dvs. este egal cu zero si executarea NU se supenda si nici nu ar niciun efect de temporizare demersul dvs.

Atentie, daca nu este facut cum trebuie, angajamentul va poate aduce mai multe probleme decat rezolvari.

Negocierea dvs. nu este cu executorul, negocierea executarii silite trebuie sa fie facuta eventual prin mijlocirea executorului asa cum arata si legea insa ea trebuie sa fie facuta direct cu creditorul care este SINGURUL care poate sa dispuna masuri de suspendare, incetare sau orice alt act, in legatura cu executarea silita.

Cum se face un angajament de plata cu executorul?

Model angajament de plata cu executorul

ANGAJAMENT DE PLATA

Subsemnatul/a …………………………………. domiciliat in …………………..… str. ……………………. nr.… bl… sc … et ….. ap…… posesor al B.I. seria…… nr………emis de ………………. in calitate de debitor iau angajamentul sa platesc aceasta suma in …………. rate lunare pana la stingerea intregului debit.

In cazul nerespectarii angajamentului de plata, se va proceda la reluarea executarii silite, urmand ca eu sa suport toate cheltuileile de judecata si cele ale executorului judecatoresc.

Data …………

Nume

Semnatura

Puteti incerca in anumite situatii sa depuneti la executorul judecatoresc bazat pe modelul angajamentului de plata de mai jos, o adresa prin care sa solicitati practic negocierea debitului.

Sa nu fiti deziluzionati cand o sa primiti un raspuns negativ iar executorul o sa vrea in continuare sa va execute silite.

De unde stiu sigur ca executorul nu poate negocia?

Putem sa stim sigur ca executorul isi va negocia propriul onorariu insa cu certitudine o suma de bani ce nu ii apartine nu o poate negocia.

Este adevarat ca se poate solicita prin intermediul lui, o pasuire la plata, ridicarea popririi sau chiar suspendarea unei executari silite, insa trebuie sa stiti sa intelegeti si sa va bazati pe un angajament de plata semnat de catre creditor fiindca el este sinugurul care va poate permite o inlesnire in executarea silita.

Art. 701: Suspendarea executării (1)Executarea silită se suspendă în cazurile în care aceasta este prevăzută de lege ori a fost dispusă de instanţă.(2)Executarea se suspendă şi la cererea creditorului urmăritor de către executorul judecătoresc.

Prin urmare, atata vreme cat se arata in mod expres ca DOAR creditorul are aceasta prerogativa de suspendarea la cerere, este clar ca nu decide executorul suspendarea executarii ci el doar o executa.

Un angajament de plata pentru poprire nu v-ar aduce prea multe beneficii spre exemplu fiindca oricum creditorul nu ar accepta plata unei sume mai mici decat 1/3 sau 1/2 din poprire.

Ce se intampla prin nerespectarea unui angajament de plata ?

Daca nu veti respecta angajamentul de plata pe care creditorul dar atentie CREDITORUL si nu executorul, l-au agreeat cu dvs. atunci executarea silita va fi reluata.

Nerespectare angajament de plata conduce implicit la o reluare a executarii silite si atunci va trebui sa reactivati optiunea amintita mai sus de contestatie la executarea silita.

Un avocat care sa va ajute cu negocierea cu executorul judecatoresc sau cu angajamentul de plata, va poate explica efectiv care sunt beneficiile sau care sunt dezavantajele unei asemenea intelegeri cu creditorul.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16
Sectorul 2
Bucuresti
Romania
5 comments to “Angajament De Plata Cu Executorul – Pot Sa Negociez Cu Executorul Judecatoresc ?”
  1. Buna ziua, as avea nevoie de niste nelamuriri. Baiatul meu a avut o relatie cam de 1 an cu o domnisoara mai in varsta cu 15 ani (27 si 42 de ani), In timpul aceasta a cumparat din banii lui economisiti, un teren in afara localitatii in padure, si a construit o casuta de vacanta, cu ajutorul nostru. El in timpul aceasta a si lucrat la ea ca ajutor de contabil fara sa fie angajat cu carte de munca. Relatia lor s-a terminat de mai mult de 2 ani, intre timp baiatul s-a mutat impreuna cu prietena lui si au o fetita de 1 an si 2 luni. Domnisoara a dat in judecata ca vrea 20.000 de euro pracum ca ea a cumparat totul de acolo. Terenul cu casa asa cum este nu valoreaza atat, dar nici nu este adevarat ceea ce pretinde. Totul este pe numele baiatului, el plateste si impozitele. Este adevarat ca si ea a dat ceva bani, dar a dat ca salariu. Avocatul baiatului meu a sfatuit sa transcrie totul pe numele fetitei. Oare este bine sa transcrie sau ce sfatuiti?
    Multumesc
    Cu stima Mihalache Ibolya

  2. Buna ziua ! Ma numesc Balea Liliana Georgiana si
    Am un contract de credit din 29.11.2012 cu nr 3776695007798830 , in perioada aceia eram casatorita cu Domnul Cara, eu am chitantele si contractul cu ce am cumparat in rate de la eurolines, dar din din 2017 am primit de la un executor intrucat am restanta la un credit neachitat ,din 2012 , cu toate ca am chitantele care arata ca sa achitat pretul pt un televizor , acum eu voi iesi din cresterea copilului si contul meu va fi blocat , cum pot proceda la anularea acestei decizii ?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.