Cesiunea De La Bancpost Catre Eurobank Ergasias S.A-Efectele Clauzelor Abuzive Referitoare La Cesiune Si Ce Pot Face Imprumutatii-Avocat Cuculis

Este Legal Ca Bancpost Sa-si Cesioneze Portofoliile Catre Eurobank Egasias? Si Daca Nu Este Legal Ce Au De Facut Debitorii? Analiza Unei Cesiuni De Proportii Cu Iz De Evaziune Si Clauze Abuzive Pe Barba Debitorilor Cedati-Avocat Cuculis

Probabil multi dintre cei care urmariti de ani de zile postarile noastre in lupa cu bancile si sistemul bancar in sine, v-ati pus intrebarea, de ce nu am reactionat atunci cand au inceput aceste cesiuni?

Raspunsul il devoalez in cele ce urmeaza si o sa incep prin a va explica ca in 2015 am scos prima data la iveala fenomenul  CESIUNILOR ILEGALE IN AFARA TARII cititi aici- in care a fost implicata in proportie covarsitoarea inclusiv BANCPOST S.A care acum incearca o retragere de pe piata si incearca sa scape de raspundere civila si penala pentru cesiunile ilegale.

Astfel au fost posibile din strat cesiunile de creante in afara tarii printr-o practica absolut insidioasa si abuziva a bancilor, de a include din primul moment, in cadrul contractelor de credit, clauze de cesiune, ce nu au fost explicate imprumutatilor si care au facut posibila mutarea creantei de la un creditor la altul, fara ca debitorul sa mai stie cine ii este adevaratul creditor, punandu-l astfel pe consumator intr-o pozitie de inferioritate cu privire la drepturile sale.

Desi cesiunea facuta acum de catre Bancpost S.A, banca ce a fost absorbita prin cumpararea unui pachet majoritar de catre Banca Transilvania, nu are aceleasi valente de ILEGALITATE ca cesionarea creditelor catre alte firme de recuperari creante, faptul ca super “abuziva” BANCPOST S.A a cesionat o buna parte din portofoliul de creante unei alte banci din falimentara Grecia, si anume Eurobank Ergasias S.A, are valente ABUZIVE ce deriva din contractele paguboase ale acestei institutii.

De ce sunt abuzive clauzele de cesiune din contractele BANCPOST?

Ca sa putem explica, cel mai bine redam o pagina dintr-un contract al BANCPOST S.A, aceeasi clauza fiind identica in toate contractele si probabil ca daca o sa verificati cu contractul pe care-l detineti acasa, o sa vedeti ca fiecare cuvant coincide-

 

Clauzele inserate de catre banca in contract sunt clauze abuzive – produc dezechilibru, au fost inserate cu rea credinta si nu au fost negociate.

Daca veti citi punctul 11.1 veti observa ca banca va poate cesiona ORIUNDE iar dvs. nu puteti sa faceti acelasi lucru, deci din start arogat un drept pe care debitorul nu-l are.

De asemenea, prin faptul ca CESIONAR (oricare ar fi el) fiindca banca nu a stipulat ca poate cesiona DOAR catre institutii autorizate sau din tara, poate majora dobanda iarasi este o clauza de natura abuziva, a se vedea cesiunea catre entitati ce NU au calitatea de banca.

Faptul ca banca NU a introdus o clauza prin care poate cesiona DOAR pe teritoriul ROMANIEI face posibila(in mod abuziv) cesionarea tuturor contractelor debitorilor catre orice tip de entitate din afara Romaniei(chiar si MALTA) sau orice alt paradis fiscal si fara sa existe in acest sens un control clar.

Astfel, debitorul se trezest ca de maine are de platit catre o firma aflata la mii de kilometri, poate chiar fiind pus in situatia de a nu-si mai putea plati ratele si astfel tot acelasi contract pagubos si abuziv il poate arunca intr-o executare silita imobiliara.

Ce contine notificarea de cesiune emisa de catre Bancpost?

Veti observa in notificarea de creanta, ca se invoca dispozitii “relevante” din codul civil. De fapt expimarea este lacunara, fiindca cesiunea de esenta este efectuata in baza acelei clauze de mai sus.

Bancpost S.A in proiectul sau de a fi absorbita de catre Banca Transilvania, avand in vedere ca mii de contracte daca nu zeci de mii, fuseseara deja aruncate catre ERB NEW FUNDING II BV, masinarii de “spalat banii” in afara tarii, terenul trebuia pregatit, adica debitorii cu “probleme” vezi contracte de credit in CHF, trebuiau “aruncati” la groapa de gunoi, fiindca nu mai contau pentru BANCPOST S.A

Ce pot face cei ce au fost cesionati?

Chestiunea cesiunii de creante catre entitati din afara tarii trebuie transata prin 2 perspective.

Toti cei ce ati primit asemenea notificari de cesiune trebuie sa stiti ca cesiunea poate fi considerata NULA insa este doar in sarcina instantei sa constate acest lucru – ATENTIE – 

 1. Bancpost avea nevoie de un acord de la punctul zero prin care va incunostiinta ca datele dvs. cu caracter personal urmau sa fie exportate iar daca acest lucru nu s-a intamplat, vedeti aici ce sanctiuni prevede noua norma GDPR- deci din start discutam despre cesiuni ilegale.
 2. Clauzele de cesiune prin ansamblul lor sunt de natura sa afectele stabilitatea contractului si pot fi incadrate in sfera clauzelor abuzive, sanctionate cu nulitatea absoluta de catre legea 193/2000 completata de decizia ICCJ.
 3. Prin anularea clauzei de cesiune / constatarea ei ca abuziva, creditul va reveni in Romania iar banca poate fi obligata la daune materiale/morale pentru practici inselatoare.
 4. Actiunea de chemare in judecata nu este supusa timbrajului.

ATENTIE- Din notificarile de cesiune nu reiese faptul ca BANCPOST S.A  a respectat dispozitiile legii  677/2001 cu privire la  plata taxei pentru notificare si de asemenea nici nu arata in cadrul notificarii de cesiune, ca a incunostiintat AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL-

Atunci cand Banca a cesionat aceste credite, a incalcat dispozitiile legii 677/2001 –

Art. 22. – Puneri în aplicare (1), Jurisprudență (5)

(1) Operatorul este obligat să notifice autorității de supraveghere, personal sau prin reprezentant, înainte de efectuarea oricărei prelucrări ori a oricărui ansamblu de prelucrări având același scop sau scopuri corelate.

(6) Dacă se intenționează ca datele care sunt prelucrate să fie transferate în străinătate, notificarea va cuprinde și următoarele elemente:

a) categoriile de date care vor face obiectul transferului;

b) țara de destinație pentru fiecare categorie de date.

(7) Notificarea este supusă unei taxe care trebuie plătită de operator autorității de supraveghere.

av.drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Ati primit o asemenea cesiune de creanta? Completati formularul de mai jos!

 

 

Problema juridica ce necesita o programare in cadrul Societatii? Click Aici

15 comments to “Cesiunea De La Bancpost Catre Eurobank Ergasias S.A-Efectele Clauzelor Abuzive Referitoare La Cesiune Si Ce Pot Face Imprumutatii-Avocat Cuculis”
 1. Mi sa.cesionat.si.mie.un.credit.dela.alpha.bank.la.debit collection.am.avut.acident.nam.mai.putut.plati.nu.sunt.proprietar.pe.nici.un.bun.ma.pot.executa silit.multumesc

 2. NU STIU CE SA MAI FAC, CA ME TEMA CA SA PATESC SA MISE RETINA DIN PENSIE MIE SI LA SOTIE DACA MAIFAC CONTESTATIE ?

 3. Acum 10 ani am avut accident si nu mi-am mai putut plati datoria la vodafone pot fi executat silit de top factoring nu sunt proprietar pe nimic dar sunt tot sunat si amenințat că ma da in judecata probabil sa creionat contractele celor dela top factoring sunt tot amenințat o suna pe mama la telefon ie bătaie de joc doresc si iei un raspuns multumesc domnule avocat cuculis stimată si respect

 4. Buna ziua
  Din anul 2007 am un credit pe societate la Bancpost ,de fapt am avut doua credite din care unul am lichidat inainte de maturitate ,la cele doua credite am girat cu apartamentul proprietate personla.
  In anul 2016 sotul a ramas fara loc de munca si nu am mai putut plati ratele ,am solicitat in nenumarate randuri reesalonare sau reducerea dobanzilor ,am ajuns la pragul de 13% la euro .
  Nu au dorit negocierea cu noi si am ajuns la executare silita ,,am facut contestatie la executare si sa respins pentru lipsa calitati procesuale active ,noi am avut creditul pe o alata societate cu care am lucrat in anul 2007 cand am scos creditul .In anul 2009 acea datorie a fost preluata de societatea cu care lucram in prezent printr-un contract de novatie
  In momentul de fata am intrat in insolventa dar ei au transmis acea cesiune de creanta trasa la indigoo,care au trimiso la toata lumea .
  Ce ma sfatuiti sa fac pentru a anula executarea silita care in prezent este suspendata pe oerioada insolventei
  Multumesc ,o zi frumoasa !!

 5. Buna ziua,
  Desi nu am primit nici o notificare cum as putea sa aflu daca creditul meu ipotecar este sau nu cesionat?

  Multumesc!

 6. Vreau sa fiu indrumat sau sa ma alatur celor care lupta cu Eurobank Ergasias S.A. privind un credit ipotecar Bancpost S.A. cesionat pe rand la ERB New Europe Funding II B.V. si acum in final la Eurobank Ergasias S.A. (Grecia);

  Precizez ca am mai avut un dosar in instanta pe clauze abuzive de care nu mai stiu mare lucru… Lupta s-a oprit brusc iar avocatul…nu m-a lamurit/anuntat/contactat…

  Acum am primit notificare cu suma restanta de plata…29 451,49 CHF. Mentionez ca luna de luna platesc in jur de 4000 lei rata (atat imi permit). Rata ar fi in jur de 1350 CHF…dar nu reusesc sa o achit. Chiar si asa nu am intrerupt platile in speranta ca se va intampla ceva cu comisioanele sau cu francul elvetian… din pacate nimic bun.

 7. Persoana fizica cu credit in franci –
  In CF ul pe imobilul ipotecat este ramasa tot Bancpost -banca desfiintata
  In feb 2019 am trimis dosar pentru conversie
  Nu am primit dupa un an nici un raspuns si ipoteca este tot pe Bancpost
  Lunar telefonez si am solicitat prin mail raspuns de la eurobank ergasias prin firstbank -mi se raspunde ca procedura este in asteptare
  Nu mai am si nu pot sa fac asigurare PAD -firmele de asigurari au verificat pe sistem si au zis ca nu pot face asigurare
  Intrebare : la ce institutii sa fac sesizare ? Multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.