Oferta Bancii Transilvania Cu Privire La Creditele In Chf Preluate De La Bancpost Si Reducerea De 18% In Soldul Creditului-Avocat Cuculis

Banca Transilvania Si Oferta De Discount Pentru Creditele Preluate De La Bancpost-Avocat Cuculis

O Noua Teapa De Conversie? Haideti Sa Facem Calculelel Si Debitorii Singuri Isi Vor Da Seama-Avocat Cuculis

 

Au mai trecut cateva zile de la momentul ofertei Bancii Transilvania cu privire la debitorii de la Bancpost, maziliti pe la colturi si trimisi fie in Grecia fie la recuperatorii de creante fie pastrati intr-un numar exotic de 2300 de persoane.
Am senzatia ca rescriu ceea ce am scris in 2016 si anume, oferta nu este o oferta este un simulacru prin care se incearca bifarea unei proceduri pentru imagine. Probabil v-ati dat deja seama.
 
Daca in 2007 un debitor imprumuta 10000 de chf cam prin luna iulie avea un curs de 1.88 lei/franc. Acum francul este stabilizat oarecum la 3.9 lei/franc. Sa luam ipotetic faptul ca in 2018 la un credit luat in 2007, debitorul ar mai avea de platit 7000 chf. Daca vom face conversia, ea urmeaza sa arate asa – 7000 chf la curs de 3,9 – 27300 lei plus discount de 18% – 22400 lei – Daca cei 22400 lei ii veti imparti la cursul de 1.8 veti avea surpriza ca dupa ce veti face si fabulosul discount, veti avea de plata un nou credit in lei cu un ROBOR in explozie la o valoare de 12500 de chf. Ipotetic luand un curs de 2.4 adica un curs cu mult peste cel initial, si tot veti avea de plata suma de acum 10 ani de zile. Pe cale de consecinta, ceea ce vreau sa va arat cu privire la acel discount, este faptul ca riscul valutar si povara contractuala in sine, este lasata INTEGRAL ca si pana acum, in sarcina debitorului!
av.drd. Cuculis
avocat@indrumari-juridice.eu
One comment to “Oferta Bancii Transilvania Cu Privire La Creditele In Chf Preluate De La Bancpost Si Reducerea De 18% In Soldul Creditului-Avocat Cuculis”
  1. BT a preluat 3300 credite pe care bancpost le avea in portofoliu. Restul de 7-8000 de credite unde erau? In Olanda? Si cum au ajuns la greci? Noi cui mai platim si de ce platim unora cu care nu am semnat nimic niciodata? Ar trebui sa ne asigure transportul si cazarea tuturor celor cesionati in Grecia pentru a discuta si negocia cu noul stapan.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.