Premiera – Sentinta Definitiva – Creditele Vandute Catre Recuperatori Nu Pot Fi Executate – Avocat Cuculis Credite Executare Silita

Judecatoria Sectorului 2 A Stabilit Printr-o Hotarare Ce A Ramas Definitiva Ca Prin Cesionarea Contractelor Acestea Isi Pierd Valoarea De Titlul Executoriu – Consideram  Ca Asistam La O Premiera Cel Putin In Capitala Avand In Vedere Ca Decizia A Ramas Definitiva La Judecatorie – Avocat Cuculis

Ce A Decis Instanta De Fapt si Cum Poate Fi Folosita Sentinta De Catre Cei Executati?

Judecatoria Sectorului 2

Dosar: 3592/300/2016 

Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Petrescu
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare. Anulează executarea înseşi în dosarul de executare nr. 285/2016 al BEJ Cojocaru Bogdan Mihai. După rămanerea definitivă a prezentei hotărari, în baza art. 45 alin. 1 lit f din O.U.G. 80/2013, restituie petentului taxa de timbru achitată pentru contestaţia la executare în cuantum de 667,18 lei. Ia act că petentul nu a solicitat alte cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 06.04.2016.
Document: Hotarâre  4429/2016  06.04.2016

http://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000409731&id_inst=300

Sentinta Mai Jos!

Recuperatori Credite Executare Blocata (1)


Recuperatori Credite Executare Blocata (2)

Recuperatori Credite Executare Blocata (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce a motivat instanta de judecata?

Conform Oug 99/2006 privind institutiile de credit si adecvare a capitalului contractele de credit, inclusiv, contractele de garantie reala sau personala, incheiate de o institutie de credit, constituie titluri executorii.

[….] De indata ce contractul de credit este cesionat catre o alta entitate juridica decat o Banca(cel mai frecvent SRL -uri) raportul dintre noul creditor si debitor capata o alta natura juridica. In Oug 99/2006 interzice in mod expres entitatilor juridice care nu sunt institutii de credit sa desfasoare activitati cu specific bancar. SRL-ul recuperator de credite nu are dreptul de a percepe dobanzi/penalizari comisioane bancare si nu mai este supus normelor si controalelor BNR.

Noi am mai scris despre acest subiect si am atras atentia, insa la acel moment decizia nu era definitiva –

Imprumutatii La Banci FURATI – Confirmare Din Partea Instantei – Recuperatorii NU Au Voie Sa Adauge Dobanzi Bancare Iar Cesiunea Creditelor Face Ca Un Contract Bancar Sa Nu Mai Fie Titlu Executoriu -Plangere Penala – Avocat Cuculis

ATENTIE –  Astfel prin cesiune se pierde caracterul de titlu executoriu al contractului de credit intrucat leguitorul nu a ineles sa confere caracter de titlu executoriu si contractelor de imprumut incheiate cu alte entitati juridice decat unitati bancare.

Concluzia, ce pot face pentru a anula executarea silita pornita de un recuperator de creante ? Decizia poate fi folosita ca practica  judiciara!

Cei ce au fost executati silit sau sunt executati silit de catre un recuperator de creante, fara ca inainte recuperatorul sa il fi chemat in instanta pe debitor pentru a primi o hotarare judecatoreasca, pot formula contestatie la executare si pot desfiinta intreaga executare silita!

Formular Plangere Penala Credite Exportate Pentru Care S-au Incasat Dobanzi Bancare Ilegale De Catre Recuperatorii De Creante – Avocat

 

O alta decizie definitiva si prima de altfel ce a fost adusa la cunostiinta publica a fost data la Cluj, vedeti aici –

[……]

În acelaşi sens, tribunalul reţine că legiuitorul a înţeles să confere caracter de titlu executoriu contractului de credit în considerarea persoanei creditorului, respectiv a instituţiei de credit care acordă împrumutul bancar, titlul executoriu fiind raportat strict cu privire la obiectul său: debitul principal şi accesoriile, precum şi la subiectele sale: instituţia bancară şi debitorul.

Cesiunea de creanţă reprezintă, pe de altă parte, un contract de sine stătător, care poate comporta transformări în planul întinderii dreptului de creanţă şi care poate fi şi trebuie să fie, la rândul său, supus analizei judecătorului în ceea ce priveşte întinderea creanţei pretinse pe calea unei acţiuni de drept comun, debitorul cedat având, la rândul său, posibilitatea invocării unor apărări, precum inopozabilitatea cesiunii de creanţă, aspecte care privesc fondul dreptului, iar ulterior obţinerii unui titlu executoriu, cesionarul creditor se poate adresa executorului judecătoresc în vederea executării silite.

In concluzie, Tribunalul apreciaza ca sub acest aspect recursul este intemeiat, iar executarea silită în dosarul execuţional nr. 481/2012 al Societăţii Civile Profesionale de Executori Judecătoreşti Morari şi Asociaţii s-a realizat în lipsa unui titlu executoriu. Astfel, se apreciaza ca nici nu se mai impune analizarea celorlalte motive invocate de catre recurenti, referitoare la lipsa caracterului cert al creantei din perspectiva modului de calcul al dobanzii si nici acelea privind onorariul executorului judecatoresc.”

(Decizia civilă nr.96/2014. Instanţa constituită din: Președinte: Elena Bendea, Judcător Dana Monica Dudaș, judecător: Iulian Păcurar)

 http://www.clujust.ro/creantele-cesionate-de-banci-la-recuperatori-nu-pot-fi-puse-in-executare-decizie-definitiva-de-la-cluj/

 

avocat Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

21 comments to “Premiera – Sentinta Definitiva – Creditele Vandute Catre Recuperatori Nu Pot Fi Executate – Avocat Cuculis Credite Executare Silita”
 1. Si totusi,cei de la EOS KSI continua acest abuz ,pun plicuri l in usa debitorilor pe care le vad toti vecinii, pe care scrie “Vizita agent executare silita” iar in interiorul plicului este o somatie in care i se cere debitorului sa achite in cateva zile TOATA suma pe care imprumutatul o avea catre banca sub amenintarea executarii silite…Eu sunt unul din cei abuzati in acest fel.

 2. referitor la sulta de ce un avocat a retunut cheltueli de judecata din sulta ce mise cuvenea,si executoru a fost de acord eu find cu pensie de handicap , e vorba de judecatoriea timisoara av tarniceanu casian,

 3. Domnul e avocat eu am mai scris la dumneavoastră despre creditul meu de la berede acum plătescan fiecare lună 200 robi si as plati dacă n-ar fi așa mare penalitățile eu nu am decât 8 clase si tare greu mă descurc cu legile și nu le anteleg

 4. Buna ziua. Am fost recent executat silit de catre Kruk prin un executor judecatoresc. Nu a existat o sentinta judecatoreasca in un proces separat cu Kruk unde sa fi fost chemat sa imi prezint pozitia. O instanta a incuviintat executarea mea silita fara sa intereseze pe nimeni pozitia mea si, de atunci si pana in prezent, am si achitat toata datoria pretinsa de Kruk. In conditiile in care banca care a cesionat creditul meu (e vorba de niste sume trase in descoperit neacoperite cand am fost pus in somaj) a procedat inaintea cesionarii la un simulacru de executare silita la o adresa mai veche a mea desi banca stia chiar de la mine (am dovezi) noua mea adresa. As putea desfiinta retroactiv atat executarea Kruk cat si pe cea a CEC Bank asa incat sa recuperez macar onorariile executorilor judecatoriesti (care impreuna reprezinta o jumatate din suma cu care eram dator catre CEC Bank) pe care le-am platit complet gratuit? Spun asta intrucat daca stiam ca banca procedeaza la primele demersuri de recuperare a sumelor datorate eu as fi facut efortul sa le achit. Asa cum le-am achitat si pe cele mult mai umflate (si neargumentate aau explicitate) pretinse de Kruk. Daca da, atunci care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez? Multumesc.

  • Kruk pur si simplu nu se invata minte fiindca ceea ce imi spuneti am repetat cu ei de sute de ori si le-am contestat executarile in instanta. Puteti recupera chiar mai mult decat onorariile.Cu stima, av Cuculis 0722298011

 5. am un dosar la Kruk din 2007 .. am fost execuat silit si acum platesc 1/3 din salar … se poate face ceva?

 6. Am contractat un credit la banca tiriac pt un televizor s.a. luat prin flanco. Am platit mai mult de jumatate din imprumut,am acte doveditoare,dar situatia mea personala s-a deteriorat brusc,nu am mai putut plati si am fost preluata de o firma recuperatoare. Dar tot nu pot plati,eu traind dintr-o pensie de boala de 470 lei. Recent am fost din nou amenintata cu executarea silita,dar eu sunt practic in strada,doar cu pensia de boala si alocatia copilului. Puteti sa imi spuneti la ce sa ma astept?

 7. buna ziua,
  sunt executat silit prin poprire 1/3 salariu .banca unde am contractat creditul a cesionat unei firme de recuperare, aceasta a cesionat la randu-i la o alta firma de recuperare iar cea din urma a mandatat o alta firma de recuperare ..poprirea o am din 2014 si inca mai am vreo 4 ani de plata pana achit tot..se mai poate face ceva tinand cont ca nu am facut contestatie la executare in termen ?

 8. Buna ziua,
  D le avocat, am facut un credit de nevoi personale la UniCredit Tiriac, dupa o perioada de 2ani, nu am mai putut plati rata, am mers la banca pt a cere 2-3 luni in care sa nu platesc fiindca firma la care lucram (Mic.Ro) intra in faliment, insa nu au fost de accord. Creditul a fost de 12000 lei insa acum a devenit 24000 lei. Am primit instiintare de la Sc Eos Ksi Romania Srl cum ca a avut loc un proces, la care eu nu am fost anuntata sa particip, si S a hotarat executarea silita ai poprire pe orice venit.
  Sc Eos Ksi Romania Srl a dat dosarul meu celor de la: Executor Judecatoresc Ionescu, Serbanescu si Peticaru.
  Acum as vrea sa platesc Satoris insa nu la suma ajunsa in present umflata de dobanzi la dobanzi si penalitati aberante.
  Ma puteti ajuta cu problema mea ?
  Exista posibilitatea sa scada sumele adaugate peste suma luata de mine?

 9. Bună ziua.La mine situația e și mai complicata.Sunt mai multe credite neachitate la diferite bănci si toate suportate de pensia soțului meu fără a fi girant si la creditele mele.Decât la unul singur BCR.Sumele sunt colosale fața de cele inițial contractate.Nu știu dacă a trecut termenul de prescripție. As dori sa putem lua cumva legătura în ideea ca se mai poate face ceva.Nu am momentan toate hârtiile la îndemână dar acest lucru se poate rezolva.Vrem sa ne angajam amândoi avem și o firma si trăim cu aceasta teama ca ne vor urmări toată viata recuperatorii.Va mulțumesc o zi frumoasă. S.P

 10. Bună ziua.La mine situația e și mai complicata.Sunt mai multe credite neachitate la diferite bănci si toate suportate din pensia soțului meu fără a fi girant si la creditele mele.Decât la unul singur BCR.Sumele sunt colosale fața de cele inițial contractate.Nu știu dacă a trecut termenul de prescripție. As dori sa putem lua cumva legătura în ideea ca se mai poate face ceva.Nu am momentan toate hârtiile la îndemână dar acest lucru se poate rezolva.Vrem sa ne angajam amândoi, avem și o firma si trăim cu aceasta teama ca ne vor urmări toată viata recuperatorii.Va mulțumesc o zi frumoasă. S.P

   • Bună ziua. Mulțumesc mult pentru răspuns. Am o poprire din 2013 pe pensia soțului pentru BCR. Luna aceasta am primit de la un executort judecătoresc titlu executoriu pe 16ooo ron pentru aceeași bancă. Nu mai înțeleg nimic.Nu este deja un abuz?Sunt plecata din tara dar când ma întorc va trimit toate documentele și demaram acțiunea. Asa ceva este inadmisibil. O zi frumoasă.

 11. Am doua popririi fără a fi chemat în instanță doar înștiințare către firma la care lucrez si gata se retrag lunar 400 Ron din salariu si lucrez pe minim economie si nu stiu cum sa scap de scârbele de la Kruk.
  Mă poate ajuta cineva?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.