Raiffeisen Pierde Un Nou Dosar Pe Darea In Plata-Contestatia Bancii Respinsa-Avocat Cuculis

Raiffeisen Bank Pierde Un Nou Dosar Pe Darea In Plata-Contestatia Bancii Respinsa-Avocat Cuculis

Dare in plata Raiffeisen

Update septembrie 2021 – Legea darii in plata consolidata de decizia CCR 431/2021 – Toti cei care vor sa isi readapteze contractul de credit o pot face prin invocarea legii 77/2016.

Totusi sunt si situatii in care debitorii vor sa scape de datorii si pur si simplu sa dea in plata imobilele sau sa scape de datoriile reziduale care nu se mai opresc asta dupa ce le-au fost vandute casele.

In materialul de astazi discutam despre darea in plata la Raiffeisen Bank si prezentam o alta decizie castigata de catre SCA Cuculis&Asociatii in legatura cu un dosar cu banca Raiffeisen.

Dare in plata Raiffeisen Bank, sa incepem!

Aveti un dosar de dare in plata ori vreti sa deschideti procedura de adaptare a contractului sau de stergere a datoriei reziduale ori de cedare a bunului imobil in vederea stergerii datoriei reziduale?Completati formularul de mai jos:

Cititi si :

Joaca De-a Impreviziunea, Legea Darii In Plata Si Debitorii Impovarati

S-a terminat cu joaca cu impreviziunea, este clara situatia cand pot debitorii sa obtina o dare in plata Raiffeisen Bank si cum va poate ajuta un avocat dare in plata sa stergeti datoria reziduala sau sa cedati casa bancii in scopul de a inchide o datorie mai veche.

Pe cat de simplu a fost proiectata legea pe atat de complicata a devenit sa razbati printre itele legislative, pe darea in plata- Momentul de cotituara a venit, CCR s-a pronuntat clar ca impreviziunea din lege este Constitutionala.

Desigur ca un element important este si acela cand debitorul iti povesteste tot despre istoria creditului si vrei nu vrei si istoria lui in mod personal si ajungi astfel sa iti dai seama ca in cele mai multe dintre cazuri, este perfect aplicabila impreviziunea insa problema este cum sa o prezinti instantei de asa maniera incat ca cererea bancii sa fie respinsa –

In dosarul de mai jos, Raiffeisen Bank pierde contestatia la notificarea de dare in plata

Povestea debitorilor care au castigat acum, de data foarte recenta un dosar de dare in plata Raiffeisen Bank, arata ca dupa publicarea in M.O al deciziei CCR, judecatorii sunt obligati sa aplice intocmai prevederile din legea 77/2016 si deciziile CCR mai vechi care aratau clar ceea ce inseamna impreviziunea dar si cum se poate aplica ea.

Vedeti si :

84500 de CHF stersi ca datorie pentru debitorii care au castigat darea in plata impotriva Raiffeisen Bank

Cam asa suna decizia instantei. In mod clar aici se poate observa ca imobilul adus in garantie respectiv imobilul ipotecat in momentul de fata este sub jumatate din valoarea lui.

Cu toate acestea, modificarile la legea darii in plata consolideza clar pozitia debitorilor si aici se vede foarte clar cum debitorul cu darea in plata Raiffeisen a reusit sa castige procesul de dare in plata prin aplicarea exacta a tuturor conditiilor din cadrul legii 77/2016 insa cel mai important, cele referitoare la impreviziune.

Practic debitorii au semnat un contract cu banca Raiffeisen in 2008 pentru suma de 80000 de CHF. U

Mai jos, aveti un alt dosar castigat de catre SCA CUCULIS&Asociatii tot cu o problema referitoare la dare in plata Raiffeisen

Așadar, creșterea ratei dobânzii/ ratei lunare de plată are drept premisă variabilitatea ponderii dobânzii în rata lunară de plată.

Cu alte cuvinte, pentru ca obligația de plată lunară (rata lunară) să crească cu 50%, este nevoie ca rata de dobândă variabilă să crească cel puțin cu 50%, indiferent de ponderea cuantumului dobânzii în corpul ratei.

Aceasta este condiția de consistență valorică, în timp ce criteriul persistenței temporale este menținerea pe o durată de 6 luni consecutive a acestei situații. Raportarea se face la rata precedentă perioadei de 6 luni consecutive în care trebuie să se mențină
această creștere.

Dare in plata Raiffeisen

Un dosar mai vechi de dare in plata Raiffesen Bank , castigat in 2019 de catre debitori , un dosar cu mare impact fiindca la acel moment, impreviziunea contractuala nu era reglementata in lege si asta insemna in mod clar si direct ca totul atarna la mana judecatorilor in sensul ca impreviziunea este decisa EXCLUSIV de catre judecator si nu de catre lege, asa cum se intampla acum.

Apreciem ca in momentul de fata, oricine se incadreaza cu o analiza prealabila facuta de catre un avocat pe dispozitiile darii in plata, nu are cum sa piarda dosarul in instanta.

Cunoasteti-va drepturile si actionati ca atare.

Vom reveni cu o analiza completa pe noua decizie a CCR cu privire la darea in plata si mai ales la cum pot fi adaptate contractele de credit.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16Sectorul 2
Bucuresti
Romania
One comment to “Raiffeisen Pierde Un Nou Dosar Pe Darea In Plata-Contestatia Bancii Respinsa-Avocat Cuculis”

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.