Nou Dosar Castigat Impotriva Bancpost La Timisoara Pe Clauze Abuzive-Avocat Cuculis

Clauzele Abuzive Eliminate Dintr-un Contract De Credit La Timisoara-Biroul Teritorial Din Timisoara-Avocat Cuculis

Desigur lucrurile vor intra intr-o normalitate evidenta  dupa ce dosarul va ramane definitiv si debitorii il vor pune in executare silita.

Sa avem in vedere faptul ca prin eliminarea clauzelor din contract, ele devin nule absolut si atunci banca are obligatia de restituire.

Vedeti decizia mai jos-

Nr. unic (nr. format vechi) : 17975/325/2017
Data inregistrarii 18.07.2017
Data ultimei modificari: 03.04.2018
Sectie: SECŢIA a II -a CIVILĂ
Materie: Civil
Obiect: acţiune în constatare
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
MOGOROASE CONSTANTIN la SCPA Cuculis&Asociatii Reclamant
S.C. BANCPOST S.A Pârât
PROSPEROCAPITAL S.A.R.L Pârât

 

Şedinţe

15.03.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: C5C
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul Mogoroase Constantin, în contradictoriu cu pârâtele Bancpost S.A. şi Prosperocapital S.a.R.L.. Constată caracterul abuziv şi, pe cale de consecinţă, nulitatea absolută a următoarelor clauze din contractul de credit de consum nr. 366CSF5081300001 din 09.05.2008 şi va dispune eliminarea acestor clauze din contract: – clauza prevăzută de art.4.3 din contractul de credit care prevede că “ pe parcursul derulării contractului, Banca îşi rezervă dreptul de a modifica dobânzile şi/sau comisioanele bancare”; – clauza prevăzută la art. 4.1. din contractul de credit privind comisionul de acordare credit în cuantum de 2,5% din valoarea creditului; – clauza prevăzută art. 4.1. din contractul de credit privind obligaţia împrumutatului de a plăti un comision de administrare lunară a creditului de 0,45% aplicat la valoarea soldului creditului; Obligă pe pârâta Bancpost S.A. să restituie reclamantului suma de 301,25 CHF, în echivalent în lei la cursul BNR de la data plăţii, reprezentând comisionul de acordare achitat de împrumutat, plus dobânda legală aferentă acestei sume de bani din ziua plăţii comisionului şi până la restituirea totală. Dispune obligarea pârâtelor să restituie reclamantului sumele de bani percepute cu titlu de comision de administrare, începând cu data încheierii contractului de credit până la data ultimei plăţi efectuate cu titlu de comision de administrare, plus dobânda legală aferentă acestor sume de bani, calculată de la data fiecărei plăţi până la restituirea totală. Respinge, în rest, cererea reclamantului. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se va depune la Judecătoria Timişoara. Pronunţată azi, 15.03.2018, potrivit art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Preşedinte,
Document: Hotarâre  2643/2018  15.03.2018

Dosar: http://portal.just.ro/325/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=32500000000363188&id_inst=325

AV. DRD. CUCULIS

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Problema juridica ce necesita o programare? Apasati AICI-

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.