Bancpost – Erb New Funding II BV – Otp Bank Dar Si Credit Europe Bank- Dobanzi Externalizate-Recuperare Dobanzi Banca Externalizate-Avocat Cuculis

Surpriza pentru imprumutatii Bancpost-Banca amendata de catre Anpc obligata sa restituie sume de bani importante pentru toate creditele vandute in afara tarii- In instanta litigiile sunt deschise de 3 ani de zile pe tema restituiri acestor sume

 

Credit la banca, boala grea moarte sigura. Asa se traduce un contract de credit mai ales dintre cele cumparate prin 2006 si pana la 2009. Cati dintre cei ce au semnat asemenea contracte, s-au gandit ca bancile ii vor “vinde” efectiv in afara tarii catre tot soiul si felul de entitati care mai de care mai caudate in denumiri “EFG NEW FUNDING II BV” sau ERB cu acelasi nume, dar care in esenta nu au nicio calitate de a solicita dobanzi.

Erb New Funding II BV

Epopeea denumita Bancpost a inceput imediat dupa ce cei ce si-au achizitionat un credit, semneau contractul de credit, fiindca mult nu dura si imediat erau trimisi in afara tarii, cel putin scriptic si astfel orice urma de control a BNR-ului disparea alaturi de creditul externalizat.

De ce au facut asa ceva si oare nu s-au gandit ca-I ilegal?

Intrebari au fost, sunt si vor ramane mult dupa ce totul se va transa, fiindca opinez ca s-au bazat pe lipsa totala de informare a debitorilor sip e TEAMA lor de a actiona in judecata un colos, insa raporturile s-au schimbat si litigiile cu bancile sunt zilnice si de ordinal miilor.

De ce nu este legal ca atunci cand creditul este exportat catre orice alta institutie in afara de o banca sau ifn, aceasta sa  incaseze dobanzile bancare din contract?

Acest lucru deriva dintr-o serie de aspecte ce DOAR coroborate duc catre aceasta concluzie, dupa cum urmeaza –

In primul rand, care este conditia esentiala, pentru ca o anumita persoana juridica sa poata functiona in legalitate din punctul de vedere al legii?

OUG 99/2006 aceea ce reglementeaza activitatea bancara in Romania –

Art. 5.

(1) Se interzice oricărei persoane fizice, juridice sau entitate fără personalitate juridică, ce nu este instituţie de credit, să se angajeze într-o activitate de atragere de depozite sau de alte fonduri rambursabile de la public, într-o activitate de emitere de monedă electronică ori într-o activitate de atragere şi/sau gestionare de sume de bani provenite din contribuţiile membrilor unor grupuri de persoane constituite în vederea acumulării de fonduri colective şi acordării de credite/împrumuturi din fondurile astfel acumulate pentru achiziţionarea de bunuri şi/sau servicii de către membrii acestora.

Legea 312 a BNR –

ARTICOLUL25
Reglementarea, autorizarea şi supravegherea prudenţială
a instituţiilor de credit

(1) Banca Naţională a României are competenţa exclusivă de autorizare a instituţiilor de credit şi răspunde de supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit pe care le-a autorizat să opereze în România, în conformitate cu prevederile Legii nr. 58/1998 privind activitatea bancară, cu modificările şi completările ulterioare.

Legea camatariei 216/2011

Art.3
(1) Darea de bani cu dobanda, ca indeletnicire, de catre o persoana neautorizataconstituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
(2) Sumele de bani obtinute prin savarsirea infractiunii prevazute la alin. (1) se confisca.

ATENTIE – Un simplu SRL,SA,SCSA,SCA, sau orice alta forma de organizare, ce nu este conforma legilor in vigoare, autorizata de catre BNR, nu poate functiona legal si nu poate incasa dobanzi bancare.

Astfel, desi Bancpost a contestat decizia in instanta, acest lucru nu inseamna ca nu exista cel putin prezumtia de ilegala cesiune atata vreme cat exista un P-V de contraventie.

Desigur, cei care au avut creditele externalizate, vor putea sa ceara asa cum au inceput inca din 2016, plata dobanzilor contractuale, ce au fost incasate fara drept, de catre acest entitati.

In aceeasi situatie se afla si Otp Bank dar si Credit Europe Bank.

Av.drd. Cuculis

 

4 comments to “Bancpost – Erb New Funding II BV – Otp Bank Dar Si Credit Europe Bank- Dobanzi Externalizate-Recuperare Dobanzi Banca Externalizate-Avocat Cuculis”
  1. Buna seara. v-am trimis prin wetransfer contractul de credit ipotecar cu Bancpost incheiat in 02.09.2005 cat si celelalte documente incheiate cu banca ulterior. nu mai am graficul rambursarii de la data incheierii contractului si nici actul aditional din 2014 cand a fost modificata cred marja fixa. Astept sa ma contactati dupa studierea documentelor trimise,
    Cu stima, Ciornea Constanti

  2. Buna ziua am primit si eu niste documente cu executare silita cum pot face ca sa scap de aceasta problema si sa revin la un acord sa imi puna o rata amiabila?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.