Bancpost – Erb New Funding II BV – Otp Bank Dar Si Credit Europe Bank- Dobanzi Externalizate-Recuperare Dobanzi Banca Externalizate-Avocat Cuculis

Totul despre recuperarea dobanzilor externalizate

Aveti contract incheiat cu OTP BANK?

Recuperare Dobanzi externalizate de de la Otp Bank

Dobanda externalizata Otp Bank – Update 2021 Noiembrie – Dobanzile puse de catre banca OTP Bank au fost de mii de ori anulate de catre instantele de judecata.

Asta pentru ca in esenta, au fost ilegale.

Ce inseamna de fapt dobanda ilegala a OTP Bank si cum putem sa o recuperam in instanta daca chemam banc ain judecata pentru a raspunde pentru clauzele abuzive folosite? Vedeti totul mai jos, cand vom face si o retrospectiva inca din 2018 cand faptul ca OTP BANK dar si fostul Bancpost au cesionat creditele in afara tarii, s-a dovedit a fi o mare schema prin care romanii sa fie pagubiti si astfel s-a ajuns la procese unde bancile au pierdut dobanzile extrenlizate.

Aveti un credit externalizat in afara tarii sau nu stiti exact acest lucru? Completati formularul.

Sa incepem!

Ce inseamna dobanda externalizata OTP BANK?

Aveti un contract de credit cu OTP BANK, CREDIT EUROPE BANK, fostul Bancpost sa alte banci asemenatoare? Este foarte posibil sa fiti unul dintre cei care au creditele externalizate si astfel dobanda pe care ati platit-o banii sa o puteti recupera in itegralitate.

Pe scurt, dobanda externalizata inseama ca banca dupa ce ati facut imprumutul, v-a cesionat tot contractul catre un recuperator de creante din afara tarii sau o alta entitate , tocmai pentru a nu plati taxe prin Romania.

Creditul o data ce a fost cesionat, s-a terminat cu posibilitatea perceperii de dobanzi, deci daca ati platit asemenea dobanzi, le puteti recupera.

Ce s-a intamplat in 2018 moment de la care aveti posibilitatea sa solicitati dobanda externalizata in afara tarii de catre bancile care v-au vandut creditele la recuperatorii straini

Surpriza pentru imprumutatii Bancpost – Banca amendata de catre Anpc obligata sa restituie sume de bani importante pentru toate creditele vandute in afara tarii- In instanta litigiile sunt deschise de 3 ani de zile pe tema restituiri acestor sume

Credit la banca, boala grea moarte sigura.

Asa se traduce un contract de credit mai ales dintre cele cumparate prin 2006 si pana la 2009.

Cati dintre cei ce au semnat asemenea contracte, s-au gandit ca bancile ii vor “vinde” efectiv in afara tarii catre tot soiul si felul de entitati care mai de care mai caudate in denumiri “EFG NEW FUNDING II BV” sau ERB cu acelasi nume, dar care in esenta nu au nicio calitate de a solicita dobanzi.

Erb New Funding II BV – recuperator de creante ce a externalizat dobanda contractului

Dobanda externalizata Otp Bank- Epopeea denumita OTP Bank dar si Bancpost a inceput imediat dupa ce cei ce si-au achizitionat un credit, semneau contractul de credit, fiindca mult nu dura si imediat erau trimisi in afara tarii, cel putin scriptic si astfel orice urma de control a BNR-ului disparea alaturi de creditul externalizat.

Evident in legislatia din Romania, cesiunea contractului de credit fara sa fie declarata scadenta anticipata a acestuia este ilegala iar dobanda OTP BANK externalizata a fost externalizata in mod ILEGAL!

Cititi si :

De ce au externalizat dobanda cei de la OTP BANK si BANCPOST si nu s-au gandit ca este ilegal?

Intrebari au fost, sunt si vor ramane mult dupa ce totul se va transa, fiindca opinez ca s-au bazat pe lipsa totala de informare a debitorilor si pe TEAMA lor de a actiona in judecata un colos, insa raporturile s-au schimbat si litigiile cu bancile sunt zilnice si de ordinal miilor.

Nici nu s-au gandit ca cineva precum SCA CUCULIS&ASOCIATII vor dovedi ca defapt cesionarea dobanzii OTP in afara tarii este ilegala in conditiile in care creditul NU este scadent anticipat!

Este acest contract cesionat catre entitati din afara tarii si OTP BANK si BANCPOST au externalizat dobanda in mod ilegal?

De ce NU este legal ca atunci cand creditul este exportat catre orice alta institutie in afara de o banca sau ifn, aceasta sa  incaseze dobanzile bancare din contract?

Acest lucru deriva dintr-o serie de aspecte ce DOAR coroborate duc catre aceasta concluzie, dupa cum urmeaza –

In primul rand, care este conditia esentiala, pentru ca o anumita persoana juridica sa poata functiona in legalitate din punctul de vedere al legii?

OUG 99/2006 aceea ce reglementeaza activitatea bancara in Romania –

Art. 5.

(1) Se interzice oricărei persoane fizice, juridice sau entitate fără personalitate juridică, ce nu este instituţie de credit, să se angajeze într-o activitate de atragere de depozite sau de alte fonduri rambursabile de la public, într-o activitate de emitere de monedă electronică ori într-o activitate de atragere şi/sau gestionare de sume de bani provenite din contribuţiile membrilor unor grupuri de persoane constituite în vederea acumulării de fonduri colective şi acordării de credite/împrumuturi din fondurile astfel acumulate pentru achiziţionarea de bunuri şi/sau servicii de către membrii acestora.

Legea 312 a BNR –

ARTICOLUL25
Reglementarea, autorizarea şi supravegherea prudenţială
a instituţiilor de credit

(1) Banca Naţională a României are competenţa exclusivă de autorizare a instituţiilor de credit şi răspunde de supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit pe care le-a autorizat să opereze în România, în conformitate cu prevederile Legii nr. 58/1998 privind activitatea bancară, cu modificările şi completările ulterioare.

Legea camatariei 216/2011

Art.3
(1) Darea de bani cu dobanda, ca indeletnicire, de catre o persoana neautorizataconstituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
(2) Sumele de bani obtinute prin savarsirea infractiunii prevazute la alin. (1) se confisca.

Astfel, desi Bancpost a contestat decizia in instanta, acest lucru nu inseamna ca nu exista cel putin prezumtia de ilegala cesiune atata vreme cat exista un P-V de contraventie.

Desigur, cei care au avut creditele externalizate, vor putea sa ceara asa cum au inceput inca din 2016, plata dobanzilor contractuale, ce au fost incasate fara drept, de catre acest entitati.

In aceeasi situatie se afla si Otp Bank dar si Credit Europe Bank.

Ce au de facut debitorii ce au avut sau au contracte de credit la OTP BANK si au fost cesionati catre alte entitati din afara tarii

In principal ceea ce vom devoala mai jos se aplica si altor banci precum BANCPOST sau Credit Europe Bank, banci ce au externalizat dobanda in afara tarii practic au vandut creditele catre entitatile de recuperare a creantelor din afara tarii sau chiar catre entitati care sa gestioneze banii incasati aici in Romania, totul pentru a se produce o mare frauda fiscala.

Cei care nu stiti exact daca aveti creditele externalizate, este important sa faceti o cerere catre noi si va aflam aceasta informatie fiindca de ea depinde daca veti putea recupera dobanda externalizata sau nu.

Oricum, pe scurt, de problema aceasta se poate ocupa DOAR un avocat specializat in clauze abuzive.

Ati avut un contract de credit semnat cu OTP BANK care mai apoi a fost externalizat? Recuperati-va dobanda externalizata acum!

In primul rand daca ati fost cesionati catre entitati din afara tarii, trebuie sa urmariti cateva aspecte pentru a va da seama daca sunteti o victima a dobanzii externalizate:

  1. Daca platiti la banca dar de fapt primiti o chitanta de la o alta entitate;
  2. Daca aveti act aditionatl semnat fie in 2010 fie ulterior unde nu mai apare banca ci o alta entitate;
  3. Atentie , daca lucrurile stau asa NU MAI DATORATI DOBANZI BANCII.

OTP BANK a cesionat ILEGAL dobanzile in afara tarii catre entitati ce nu puteau sa perceapa dobanda contractuala.

Plecand de la acest aspect, dobanda externalizata din contract, trebuie sa fie recuperata pe calea unei actiuni in instanta de judecata.

Dobanda externalizata a fost incasata ilegal.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
4 comments to “Bancpost – Erb New Funding II BV – Otp Bank Dar Si Credit Europe Bank- Dobanzi Externalizate-Recuperare Dobanzi Banca Externalizate-Avocat Cuculis”
  1. Buna seara. v-am trimis prin wetransfer contractul de credit ipotecar cu Bancpost incheiat in 02.09.2005 cat si celelalte documente incheiate cu banca ulterior. nu mai am graficul rambursarii de la data incheierii contractului si nici actul aditional din 2014 cand a fost modificata cred marja fixa. Astept sa ma contactati dupa studierea documentelor trimise,
    Cu stima, Ciornea Constanti

  2. Buna ziua am primit si eu niste documente cu executare silita cum pot face ca sa scap de aceasta problema si sa revin la un acord sa imi puna o rata amiabila?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.