Bancpost Obligata Sa Restituie Dobanda Contractuala Pentru Creditele Externalizate Catre EFG New Europe Funding II B.V – Dobanda Platita In Olanda Este Ilegala Chiar Daca A Fost Cesionata De Catre Ergasias Bank-Avocat Cuculis

Bancpost In Premiera Obligata Sa Restituie Dobanzile Contractuale Si Sumele Platite De Catre Imprumutati Pentru Creditele Externalizate In Afara Tarii Catre EFG New Europe Funding II B.V- Decizia Anpc Vizeaza Zeci De Mii De Debitori-Avocat Cuculis

Verificati Daca Sunteti Printre Cei Ce Isi Pot Recupera Banii Platiti Cu Titlu De Dobanzi Si Comisioane Si Daca Creditul Dvs. A Fost Externaliazat

Prima data problematica EXTERNALIZARII creditelor a explodat in 2015 cand noi cei de la SCA Cuculis&Asociatii am dezvaluit cum aceste pachete au fost transate si trimise catre Olanda de catre Bancpost dar si de catre alte banci precum Credit Europe Bank Otp Bank si altele.

Din 2015 si pana in prezent au fost incepute demersuri in instanta pentru ca bancile mai sus amintite sa fie trase la raspundere si sa le fie restituiti banii platiti pe dobanzi celor ce au fost externalizati(aproape tot patrimoniul de credite al Bancpost).

Anpc in premiera la 3 ani de zile dupa ce noi am facut publice aceste informatii, amendeaza drastiv Bancpost dar si constata ca BANCPOST NU avea dreptul sa cesioneze credite catre Olanda la entitati tip vehicule FINANCIARE ce nu aveau calitatea de banca comerciala si astfel DOBANZILE PLATITE IN AFARA TARII TREBUIESC RESTITUITE IMPRUMUTATILOR EXTERNALIZATI.

Trebuie precizat ca  si Profit.ro scrie ca ANPC a intreprins o analiza cu privire la acest fenomen, probabil dupa dezvaluirea noastra(N.P) din 2015 si a constatat ca Bancpost a transferat, începând cu 2008, credite acordate persoanelor fizice și firmelor chiar către o firmă din cadrul grupului grec EFG. Banca din România, deținută de EFG Eurobank, a cesionat credite de până la 830,5 milioane de euro (situația din 2009) către o societate cu răspundere limitată înregistrată în Olanda, înființată în aprilie 2008 – EFG New Europe Funding II B.V (redenumită ERB New Europe Funding II B.V. în 2012) , deținută la rândul ei de o altă societate cu răspundere limitată – EFG New Europe Holding B.V. (redenumită ERB New Europe Holding B.V.),

Astfel, gestul prejudiciabil facut de catre Bancpost in 2008, prin contractul cadru de vânzare-cumpărare creanțe cu firma olandeză a fost de a trimite  credite de zeci de milioane de euro sau franci elvețieni catre acest vehicul financiar care nu putea conform legii in vigoare sa desfasoare activitati de genul celor date in competenta bancilor.

Astfel dupa cesiune, Bancpost se ocupa de administrarea creditelor – încasa ratele și gestiona relația cu clienții, în timp ce firma olandeză încasa fluxurile de numerar – principal, dobânzi și comisioane, asta insemnand cel putin pana la proba contrara, ca de fapt BANCPOST nu achita taxe si impozite la statul Roman fiindca era de esenta un INTERMEDIAR. Prin urmare, fapta in sine este ilegala.

Puteti citi mai multe despre ceea ce a presupus demersul nostru mai jos

Formular Plangere Penala Credite Exportate Pentru Care S-au Incasat Dobanzi Bancare Ilegale De Catre Recuperatorii De Creante – Avocat

 

Astfel, trebuie sa avem in vedere ca dupa 3 ani de zile de la izbucnirea scandalului din 2015 la momentul la care noi am anuntat ca nu era permisa o asemenea cesiune, o autoritate a statului cu atributii in materia consumatorilor si anume ANPC, sanctioneaza Bancpost si confirma de fapt ca debitorii au dreptul sa-si recupereze sumele de bani platite in afara tarii.

Desigur ca documentul va fi folosit in TOATE litigiile inclusiv cele cu CREDIT EUROPE BANK, OTP BANK dar si BANCPOST pentru cesiunile ilegale in afara tarii catre SRL-uri ce au gestionat zeci/sute de milioane de euro in mod ILEGAL!

 

Verificati daca creditul dvs. a fost cesionat catre  o entitate ce nu avea dreptul sa va incaseze dobanzi!Completati formularul de mai jos!

Comunicatul ANPC-

La data de 06.08.2018 ANPC a sanctionat contraventional Bancpost S.A. cu amenda in valoare de 150.000 lei, pentru incalcarea prevederilor legale privind practicile comerciale incorecte conform Legii 363/2007, cat si pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor, conform O.G. 21/1992(r2). Astfel a fost aplicata masura complementara “Restituirea sumelor de bani percepute nejustificat pentru intreg portofoliul de credite cesionat de catre Bancpost S.A (fie direct, fie prin intermediul altor societati, respectiv EFG New Europe Funding II B.V., Eurobank Ergasias S.A. etc. fara a ne limita) reprezentand dobanzi, dobanzi penalizaloare, penalitati calculate si retinute in perioada 11.07.2008-27.03.2018, cand cesionar a fost EFG New Europe Funding II B.V. (actuala ERB New Europe  Funding II B.V.)”
In urma actiunii de control au fost verificate aspecte privind cesiunea de creante de la Bancpost S.A. la EFG New Europe Funding II B.V. (actuala ERB New Europe Funding II B.V.) fiind o persoana juridica neautorizata. In consecinta, avand in vedere faptul ca, fata de debitorii cedati nu au fost indeplinite formalitatile prevazute de lege pentru opozabilitatea cesiunii de creanta, institutia de credit cedenta Bancpost S.A. are calitate procesuala pasiva si nu se justifica calitatea de creditor a cesionarului fata de debitorii cedati. Intrucat cesionarul creditului nu a avut calitatea de banca, institutie de credit autorizata, dobanda calculata si retinuta trebuia sa fie zero pe intreaga perioada a cesionarii 11.07.2008-27.03.2018.
Cu privire la aceste aspecte, ANPC a informat si urmatoarele institutii: Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, Oficiul National de Prevenire si Combaterea Spalarii Banilor si Banca Nationala a Romaniei.
60 comments to “Bancpost Obligata Sa Restituie Dobanda Contractuala Pentru Creditele Externalizate Catre EFG New Europe Funding II B.V – Dobanda Platita In Olanda Este Ilegala Chiar Daca A Fost Cesionata De Catre Ergasias Bank-Avocat Cuculis”
 1. Pingback: Raiffeisen Bank Cesiune Ilegala De Contracte Catre RI Eastern European Finance BV (RIEEF)Recuperare Dobanzi Contractuale - Cuculis&Asociatii

  • Și eu am probleme cu banca Otp au mărit rata de la 800 lei la 1200 an 2 ani de când am luat creditul.am rămas an urma cu ratele și am 90 zile întârziere.ajutatima sa nu ajung la executare silita.multumesc

    • Bună ziua! In anul 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvețieni la Banc Post. În anul 2012 am făcut conversie in euro. Mai am vreo sansa sa primesc ceva? Va multumesc!

     • Buna ziua, da , contractele acelea sunt pline de clauze abuzive si chiar daca este inchis contractul tot puteti sa ii chemati in judecata pentru inghetarea cursului sau restituirea sumelor platite catre ei in mod nemeritat. Cu stima,av. Drd. Cuculis 0722298011

    • Sunt o mama singura ,divorțat tatăl nu vrea să plătească pensia alimentara iar venitul meu este f mic am fost dată afară din chirie venit realizat 1156 după retragerea banilor 580 lei bani rămași am 2 proporții si nu mai pot sa fac fata cheltuielilor va rog ajutatima am ajuns la capătul puterii .

  • Am avut din 2007 pina in2016 ..am platit dupa aceea nu mai avut putere sa atesc in continuare si au vindut contractul fara sa-mi ceara parerea.la firmele care sunt fantome Kruk. Si platesc se frica ..am primit amenintari de la Domnu Avocat Negreanu Adrian.

 2. Creditul meu in CHF a fost distribuit catre Eurobank Ergasias. Este normal ca o banca sa faca ceva cu creditul meu fara sa ma consulte. Poate voiam sa-l dea bancii Transilvania….

  • Am si in prezent creditul transferat la Transilvania si nu stiu ce ar trebui sa fac sa mi pot recupera acele comosioane ascunse care le am platit timp de 10 ani.

   • Doresc sa fac un credit , dar ma încurcă G -ul din biroul de credit. Creditul este plati
    Le-am dus și sistarea popririi de la executor, le-a m dus si oridene de plata si nu au vrut să înțeleagă. Banca nu sterge din biroul de credit ci stergerilre se fac de cei care au cesipmat restanță rămasă .Ma puteti ajuta?

     • Bună ziua, am avut un credit făcut în 2007 în CHF, la Millenium Bank care a fost vândut (externalizat) la Kruk în 2014,ce pot să fac să scap de ăștia?

 3. Pingback: Bomba-OTP Bank Obligata Sa Restituie Dobanzile Externalizate Catre Entitati Din Afara Tarii- Otp Financing Solutions BV - Cuculis si Asociatii

 4. Buna ziua.eu am avut un credit la bancpost din anul 2007 .incepand din a doua sau a treia luna am avut niste cresteri enorme la rata .acum este achitat.se mai poate face ceva acum??

   • Buna ziua! Am un credit la pireus bank si sunt rau platnica.Intre timp m au executat si am oprire pe salariu.Creditul e dacut din 2007 si din 2012 am inceput sa intarzii cu ratele (au fost luni care nu am platit din motive personale).Suma care o am de rstituit e mai mare decat creditul care l am luat.E normal???

 5. Am avut descoperire de card 3000 lei in 2009 si nu am mai putut platii la un moment dat , S-a făcut executare silită la girant si i s-a luat suma din contul de economii deschis la BRD suma.de 15 000 lei. Descoperirea am avut-o la banc post in anul 2009. Executarea silita si poprirea sumei din cont a fost facuta in luna August 2018.Se mai poate face ceva ?

  • Art 712 cod procedura civila
   Obiectul contestaţiei

   (1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare. De asemenea, se poate face contestaţie la executare şi în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condiţiile legii.

   Concluzia este ca impotriva oricarui act de executaer silita se poate face contestatie insa raportat la data, puteti doar pe partea de titlu executoriu.
   Cu stima, av. drd. CUCULIS 0722298011

 6. Am un credit facut la ING pe care nu am mai reusit sa-l platesc o perioada de timp deoarece am ramas fara serviciu,am fost executat silit dar am reusit sa-i conving sa ma lase sa platesc restul creditului in rate,ceea ce fac se cativa ani buni mai exact de 4 ani si mai am de plata vreo 2.

  • Daca aveti o executare silita in desfasurare, va rog sa ne trimiteti actele sa le vedem si eventual sa ne gandim la o actiune de contestatie la executare pentru a scadea debitul. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 7. Am probleme cu Bancpost acum mi a venit executare pacentru un contract din 2006 am luat 2000 atunci din care am platit dar am ramas citeva rate restanta acum mi a venit 3000 si ceva data in judecata dupa atitia ani nu este un contract prescris? Va rog sa ma ajutati

  • Buna ziua, prescriptia poate fi opusa in conditiile in care ajungeti in instanta in cadrul unei actiuni de contestatie la execuare. Este extrem de important sa lucrati doar cu un avocat specializat in litigii bancare si executari silite. Spre exemplu asta pentru ca ati postat in sectiunea BANCPOST va las un link sa vedeti ce abuzuri se fac – Abuzuri Bankpost Pentru programari in vederea contestatiei la executare, va rog sa sunati la 0722298011

 8. CUM POT SA ACTIONEZ IN INSTANTA BANCA CARE MI-A EXTERNALIZAT CREDITUL ,ADICA BANC POST,.MA GANDESC CA SINGURA VARIANTA SA PLATESC UN AVOCAT CARE SA MA REPREZINTE SI RECUPAR CEVA PUTIN CEEA CE POATE NU ACOPERA NICI CHELTUIELILE DE PROCES.
  ATI PUTEA SA-MI ZICETI O SUMA MINIMA CE AS PUTEA RECUPERA ?SA AM O IDEE DACA ESTE RENTABILA PENTRU MINE ACEASTA ACTIUNE IN INSTANTA?

 9. Am avut un credit luat de la Provident in valoare de 3000 lei in 5 08 2015 si creditorul Ultimo Portfolio Investment a facut cerere de executare silita la Executorul Judecatoresc MARIN VASILE din cadrul SCPJ MARIN si ASOCIATII cu sediul in Sibiu Privind pe creditorul Ultimo Portofolio Investment Luxembourg SA in calitate de creditor cesionar si debitorul GAVRILA PETRE ADRIAN IN DATA DE 14.03.2019 Nr dosar 782/2019 data 28.03.2019 si mi sa pus poprire pe contul bancar care este un cont de salarii In acel cont imi intra salariul si mia pus poprire si la locul de munca Va rog sa ma ajutati

 10. Buna seara.Am scos un credit de la Banc Post in 2007 suma de 2900 de euro.Am plătit până în 2013.Mai aveam 4 ani și terminam.Dar fi inca mi sa îmbolnăvit fetita nu am mai putu plati.Si mai dat la kruk.Dosarul a ajuns la o asociație de avocați.Mia venit acasă ca am de platit 2800 de euro plus taxele de judecată.Am plătit și septembrie 2017 până în septembrie anul trecut câte 100 de euro pe lună.Nu mai vreau sa le plătesc nimic .

 11. Am avut un credit la Bancpost de 11000 de lei cu scadenta pe 10 ani incepand cu anul 2006 si am achitat creditul in 2016. Am platit inapoi banci 39050 lei fara majorari, doar dobanzi si comisioane. Mai pot recupera ceva?

 12. Bună ziua!
  Soțul meu a luat un credit in 2007 de la Banc post i val.de 9000 franci elvețieni,echivalentul a 18000 lei.
  In ultimul an au fost probleme si nu am plătit.
  Creditul la preluat un executor judecătoresc,punându oprire soțului la serviciu,33%.
  Între timp soțul a decedat mai precis acum 1 an si 4 luni creditul fiind neîncheiat.Ar mai fi încă aproximativ 3000 franci,după 8 ani si ceva de plata la banca.
  Credeti ca sa prescris restul de plata având în vedere că soțul a decedat?
  Între timp nu am primit nimic de la executor.
  Multumesc!

  • Da, era prescris si din pacate dvs. nu ati urmarit ceea ce spun eu de 10 ani de zile.!!! ATENTIE LA ACTELE DE EXECUTARE si faceti contestatie in termen. Acum va ramane sa mergeti pe o contestatie la actualizarea efectiva de creanta. Cu bine,av. drd. Cuculis 0722298011

 13. Buna ziua,
  Am un credit luat inițial de la Bancpost și ulterior a fost creat un nou contract cu EFG Olajnda. Acum aceste credite sunt preluate de către Transilvania.
  As dori sa știu dacă exista vreo șansa sa primesc, conform articol, dobânzile plătite către EFG Olanda și care sunt pașii de urmărit .
  Mulțumesc.
  Lucian 072s601s38

 14. buna ziua,sotia mea a platit un credit la ING timp de 10 ani,achitandul integral,as dori sa stiu daca aceasta banca a externalizat creditul si daca se mai poate recupera ceva din dobanda…multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.