Bancpost Obligata Sa Restituie Dobanda Contractuala Pentru Creditele Externalizate Catre EFG New Europe Funding II B.V – Dobanda Platita In Olanda Este Ilegala Chiar Daca A Fost Cesionata De Catre Ergasias Bank-Avocat Cuculis

Bancpost In Premiera Obligata Sa Restituie Dobanzile Contractuale Si Sumele Platite De Catre Imprumutati Pentru Creditele Externalizate In Afara Tarii Catre EFG New Europe Funding II B.V- Decizia Anpc Vizeaza Zeci De Mii De Debitori-Avocat Cuculis

Verificati Daca Sunteti Printre Cei Ce Isi Pot Recupera Banii Platiti Cu Titlu De Dobanzi Si Comisioane Si Daca Creditul Dvs. A Fost Externaliazat

Prima data problematica EXTERNALIZARII creditelor a explodat in 2015 cand noi cei de la SCA Cuculis&Asociatii am dezvaluit cum aceste pachete au fost transate si trimise catre Olanda de catre Bancpost dar si de catre alte banci precum Credit Europe Bank Otp Bank si altele.

Desi o parte dintre incercarile ANPC au fost inutile, fiindca nu au reusit sa meninta obligatia Bancpost/Transilvania , de a plati aceste dobanzi exportate, trebuie sa cunoasteti faptul ca instantele de judecata pot dispune plata catre dvs. a acestor dobanzi platite in afara tarii, daca faceti dovada faptului ca cesiunile au fost facute in mod ilegal iar cesionarii NU AVEAU DREPTUL SA INCASEZE DOBANDA, fiindca nu erau entitati de credit!

Creditele Externalizate

Din 2015 si pana in prezent au fost incepute demersuri in instanta pentru ca bancile mai sus amintite sa fie trase la raspundere si sa le fie restituiti banii platiti pe dobanzi celor ce au fost externalizati(aproape tot patrimoniul de credite al Bancpost).

Anpc in premiera la 3 ani de zile dupa ce noi am facut publice aceste informatii, amendeaza drastiv Bancpost dar si constata ca BANCPOST NU avea dreptul sa cesioneze credite catre Olanda la entitati tip vehicule FINANCIARE ce nu aveau calitatea de banca comerciala si astfel DOBANZILE PLATITE IN AFARA TARII TREBUIESC RESTITUITE IMPRUMUTATILOR EXTERNALIZATI.

Trebuie precizat ca  si Profit.ro scrie ca ANPC a intreprins o analiza cu privire la acest fenomen, probabil dupa dezvaluirea noastra(N.P) din 2015 si a constatat ca Bancpost a transferat, începând cu 2008, credite acordate persoanelor fizice și firmelor chiar către o firmă din cadrul grupului grec EFG. Banca din România, deținută de EFG Eurobank, a cesionat credite de până la 830,5 milioane de euro (situația din 2009) către o societate cu răspundere limitată înregistrată în Olanda, înființată în aprilie 2008 – EFG New Europe Funding II B.V (redenumită ERB New Europe Funding II B.V. în 2012) , deținută la rândul ei de o altă societate cu răspundere limitată – EFG New Europe Holding B.V. (redenumită ERB New Europe Holding B.V.),

Astfel, gestul prejudiciabil facut de catre Bancpost in 2008, prin contractul cadru de vânzare-cumpărare creanțe cu firma olandeză a fost de a trimite  credite de zeci de milioane de euro sau franci elvețieni catre acest vehicul financiar care nu putea conform legii in vigoare sa desfasoare activitati de genul celor date in competenta bancilor.

Astfel dupa cesiune, Bancpost se ocupa de administrarea creditelor – încasa ratele și gestiona relația cu clienții, în timp ce firma olandeză încasa fluxurile de numerar – principal, dobânzi și comisioane, asta insemnand cel putin pana la proba contrara, ca de fapt BANCPOST nu achita taxe si impozite la statul Roman fiindca era de esenta un INTERMEDIAR.

Prin urmare, fapta in sine este ilegala.

Creditele Externalizate nu puteau fi purtatoare de dobanzi!

Puteti citi mai multe despre ceea ce a presupus demersul nostru mai jos

Astfel, trebuie sa avem in vedere ca dupa 3 ani de zile de la izbucnirea scandalului din 2015 la momentul la care noi am anuntat ca nu era permisa o asemenea cesiune, o autoritate a statului cu atributii in materia consumatorilor si anume ANPC, sanctioneaza Bancpost si confirma de fapt ca debitorii au dreptul sa-si recupereze sumele de bani platite in afara tarii.

Desigur ca documentul va fi folosit in TOATE litigiile inclusiv cele cu CREDIT EUROPE BANK, OTP BANK dar si BANCPOST pentru cesiunile ilegale in afara tarii catre SRL-uri ce au gestionat zeci/sute de milioane de euro in mod ILEGAL!

Verificati daca creditul dvs. a fost cesionat catre  o entitate ce nu avea dreptul sa va incaseze dobanzi!Completati formularul de mai jos!

Comunicatul ANPC-

La data de 06.08.2018 ANPC a sanctionat contraventional Bancpost S.A. cu amenda in valoare de 150.000 lei, pentru incalcarea prevederilor legale privind practicile comerciale incorecte conform Legii 363/2007, cat si pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor, conform O.G. 21/1992(r2).
Astfel a fost aplicata masura complementara “Restituirea sumelor de bani percepute nejustificat pentru intreg portofoliul de credite cesionat de catre Bancpost S.A (fie direct, fie prin intermediul altor societati, respectiv EFG New Europe Funding II B.V., Eurobank Ergasias S.A. etc. fara a ne limita) reprezentand dobanzi, dobanzi penalizaloare, penalitati calculate si retinute in perioada 11.07.2008-27.03.2018, cand cesionar a fost EFG New Europe Funding II B.V. (actuala ERB New Europe  Funding II B.V.)”
In urma actiunii de control au fost verificate aspecte privind cesiunea de creante de la Bancpost S.A. la EFG New Europe Funding II B.V. (actuala ERB New Europe Funding II B.V.) fiind o persoana juridica neautorizata. In consecinta, avand in vedere faptul ca, fata de debitorii cedati nu au fost indeplinite formalitatile prevazute de lege pentru opozabilitatea cesiunii de creanta, institutia de credit cedenta Bancpost S.A. are calitate procesuala pasiva si nu se justifica calitatea de creditor a cesionarului fata de debitorii cedati. Intrucat cesionarul creditului nu a avut calitatea de banca, institutie de credit autorizata, dobanda calculata si retinuta trebuia sa fie zero pe intreaga perioada a cesionarii 11.07.2008-27.03.2018.
Cu privire la aceste aspecte, ANPC a informat si urmatoarele institutii: Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, Oficiul National de Prevenire si Combaterea Spalarii Banilor si Banca Nationala a Romaniei.
193 comments to “Bancpost Obligata Sa Restituie Dobanda Contractuala Pentru Creditele Externalizate Catre EFG New Europe Funding II B.V – Dobanda Platita In Olanda Este Ilegala Chiar Daca A Fost Cesionata De Catre Ergasias Bank-Avocat Cuculis”
  • Și eu am probleme cu banca Otp au mărit rata de la 800 lei la 1200 an 2 ani de când am luat creditul.am rămas an urma cu ratele și am 90 zile întârziere.ajutatima sa nu ajung la executare silita.multumesc

    • De 9ani am poprire pe salariu.Lunar dau 400 ron,si nimeni nu stie cand voi termina.Executorul m a trimite la banc post,ei la executor toti se spala pe maini de raspundere.Poate ma indrumati voi caeu nu mai stiu unde sa merg.Multumesc.0723394293

      • Am un credit in euro si platesc inca . Nu stiu cand se trrmina. Am fost purtat pe la 2 banci pana acum cu plata

      • De la Bank post aml luat un credit de 5000 euro în 2008 mau dat la recuperatorii de la get benk care-mi spun că am de plătit 10.400 euro vreau sa vă întreb dacă e corect. Vă mulțumesc

       • Am avut un card cu descoperire si m au executat silit si am platit de 3 ori suma as dori sa stiu daca pot obtine o parte din dobanzile abuzive

      • Am luat un credit in franci de la bancpost cand francul era 2 lei si dupa aprox.2 ani nu am mai putut sa platesc pt ca era deja 3.7…si tot crestea asa ca in 2019 mia venit sosarul de executare silita doar ca suma este de vreo 4 ori mai mare si imi opreste deja sin salariu…se poate face ceva ?

      • Sunt unul din creditorii ce am platit timp de 10 ani la aceasta bancă ,am avut împrumut în moneda franc elvețian am luat creditul in ianuarie 2008 daca mă puteți ajuta, lasa ți-mi un Nr de contact sau mail

     • Buna.Ma numesc Bobu Ionut si am făcut credit la Banc post in 2008 de 27000 ron pe 10 ani .am plătit rata primele 3 luni 450 ron după care să majorat rata la 750ron .timp de 2 ani am plătit câte 750 ron pe luna după care am facut o refinantare.deci am plătit 18500 ron timp de 2 ani la refinantare am achitat inca 25500 ron .intrebarea mea este pot recupera din bani?

     • Bună ziua am o problemă cu Bacpost si nu știu cum sa fac un cont care nu este inchis ce ma sfatuiti sa fac. Mulțumesc

     • Am fost dat catre Cruc datorita faptului ca m-am aflat in imposibiliate de plata a ratelor in integime pt.ca dupa al doilea an de la imprumut ratele sau marit brusc si nejustificat cu peste 20 la suta fata de cat era cea mai mare rata din desfasurator iar catre Cruc am fost dat cu suma de 46000 lei in contextul in care eu luasem de la Bancpost 18000 iar ce restituisem din 2008 pana in 2016 nu figura niciunde.Ce ma sfatuiti?Va multumesc

    • Buna ziua
     Ma numesc Toader Adriana si am avut un contract de credit cu Bancpost semnat in 2008 in care este prevazut dreptul bancii de a cesionat contractul fara sa imi dau acordul sau sa fiu anuntata. Creditul a fost achitat in 2017 prin refinantare la o alta banca.Cum pot afla daca si contractul meu a fost cesipnat si daca imi pot recupera din dobanda platita.Mentionez ca am imprumutat 7200 euro si am platit in total16000euro cu dobanzi si comisioane cu tot.

    • Avem executare silita mai mult de zece an si suma nu scade creste ect,in afarade toate si banca postbanc ne a luat cu smecherii inpreuna cu executor

     • Bancpost a predat laexecutare silita si 10 ani este platit si suma creste tot.Dobinz,dobinz penalizatoare ,pentru analizare ect.Ce trebuie facut ?

    • Si eu am credit in CHF la asa numita Bancpost, care in momentul in care a inchis portile ma plimbare cu banii de rata in mana pe la trei banci, Transilvania, Pireus Bank, Firs Bank….am asteptat ca cineva sa ma sune sa mi comunice care banca mi a preluat creditul…….dar pauza…..nimeni nimic.

    • Am avut imprumut la BancPost.am fost preluata de executor..am platit f mult,,dobanzi,,as dori sa imi recuperez banii

   • Bankpost,a fost preluată de Banca Transilvania!Eu trebuie să plătesc în continuare la executor,am o sumă(dobânda penalizatoare) care creste mereu deși de trei ani de când am încheiat un acord cu banca și executorul plătesc la termen și în fiecare lună 800 euro.Va rog da-timi un sfat!

   • Sunt o persoana pensionata de boala fara drept de munca..divortat singur am avut o firma care a dat gres pana in 2003 – 2004.. am luat foarte multe tepe de care nu am recuperat nimic desi sumele au fost enorm de mari…mai am luat credite pe persoana fizica de a incerca sa supravietuiesc dar nu am reusit …mi sa luat si casa tot absolut…nu vreau sa ma plang dar am ramas cu o valiza de haine… ma descurc cum pot stau pe la prieteni si acum…am luat si eu un credit de la bancpost dar am fost trecut la recuperatori…casa e la fel la recuperatori… sincer abia ma descurc financiar ca pensia e mica 400 dau pe medicamente plus compresii sterile plasturi creme ca am rani deschise la picior ulcer varicos merg greu ajutat de baston… sincer nu mai vad cale de iesire a vietii mele…nu mai stiu ce e acel gram de fericire sau bucurie…de multe ori vreau sa mi pun capat zilelor…chiar nu mai stiu ce sa fac…Multumesc

    • Buna ziua am mai vorbit cu dumneavoastra mai de mult.In 2007 am făcut un împrumut la Credit europe bank,după un timp nu am mai plătit si in 2018 mi-a fost pus proprire de salariu plus gaj pe casa(contract de întreținere intre mine si părinți)la începutul anului 2019 am plătit integral suma de 13700 ron plus ce mi-a fost proprit din salariu timp de 2 ani.As vrea sa stiu daca in toata povestea a fost ceva ilegalități de exemplu dobânda,mentionez ca,creditul luat a fost 13500 in 2007.multumesc

   • Buna seara ,am facut un card la euroline in 2005 am platit luna de luna nu numai minimul de plata ,am platit si 500 si 1700 si 400 cand aveam plateam intotdeauna mai mult insa niciodata nu am reusit sa scap de datorie si mam trezit cu un ordin judecatoresc cu sechestru pe masini .Cum e posibil asa ceva si ce trebuie sa fac sa deminstrez ca cei 2900 acordati iam platit de 20 de ori nu numai odata ,mau omorat dobanzile

   • Am făcut împrumut laBancpost în perioada 22.01.2008 am plătit o sumă destul de mare către Bancpost după care s-au mărit dobînzile dela o lună la alta nu am putut achita o perioadă sumă de franci elvețieni la Bancpost mi sa pus poprie pe salariul este o sumă de 4ori mai mare față de împrumut ce e de făcut m-au terminat psihic aceste firme de recuperare silită aștept răspunsul

   • Banca as vrea sa stiu ca din 2006 20 03 tot plătesc rata la banca la banc post pînă ce sa desfiintat si acum plătesc la banca transilvania as vrea sa stiu ce se poate face va multumesc

   • Am creditul din anul 2005 pentru nevoi personale la am refinanțare în anul 2015 nici în ziua de astăzi nu știu unde sa mai plătesc ca nu mai exista sucursala în Dr tr Severin. A fost dat către Pireușor Banks iar azi nu primesc decât amenințări de la EFG…

   • Contractul de credit a fost cesionat de Bancpost la ERB NEW EUROPE FUNDING..DUPAIA LA PROSPERO CAPITAL…bineinteles cu dobanda si penalitati…dublu fata de principal

  • Buna am si eu o executare silită din partea investcapital ltd. Având un contract de credit din 09.10.2006 si asi avea și eu o îndrumare cum asi putea scăpa de el,mi sa pus proprie pe salariu,creditul fiind la banca bcr.Va multumesc

  • Va Salut cu respect !
   A m avut un credit de 6000 lei prin anul2007 la care am.platit până aproape de final dari au fost câteva întârzieri unde miau băgat penalizări cat au vrut .Dupa ani de zile anul acesta mia venit somatie de la Banca Transilvania că dumnealor mia luat creata de la Bacpost și am să le dau vreo 10 000lei unde miau pus oprire pe salariu.Ce as putea face in cazul acesta.Astept un raspuns .Multumesc !

 1. Creditul meu in CHF a fost distribuit catre Eurobank Ergasias. Este normal ca o banca sa faca ceva cu creditul meu fara sa ma consulte. Poate voiam sa-l dea bancii Transilvania….

  • Am si in prezent creditul transferat la Transilvania si nu stiu ce ar trebui sa fac sa mi pot recupera acele comosioane ascunse care le am platit timp de 10 ani.

   • Doresc sa fac un credit , dar ma încurcă G -ul din biroul de credit. Creditul este plati
    Le-am dus și sistarea popririi de la executor, le-a m dus si oridene de plata si nu au vrut să înțeleagă. Banca nu sterge din biroul de credit ci stergerilre se fac de cei care au cesipmat restanță rămasă .Ma puteti ajuta?

   • Bn ziua, am luat un credit de la banca post în 2007 pana în 2017, iar pe perioada creditului de 150 ron la început a ajuns la aproape 400 ron de nu mai facem fata cu plata ratelor…. Cu siguranță au băgat dobânzi la greu dar bn ca l-am terminat…Mai e vreo șansă să recuperez ceva??

  • Bună ziua am avut un credit la Bancpost am ajuns in executare silită….am achitat suma di executare către executor in rate ca acuma după 5 ani să primesc un telefon și să mă instinteze că mai am de plată 2500 de lei dobânzi bancare .

   • Buna ziua stimate domn, in mod clar sumele sunt prescrise si le puteti anula in instanta! Puteti formula o contestatie la executare. Va rog sa sunati la 07222980111 si stabilim. Cu stima, av. drd. Cuculis

    • Doresc recuperarea dobanzilor externalizate dar va rog sa cititi si celalalt mesaj pt a ca face o idee mai ampla. Multumesc!

     • Am avut credit facut la Bank post un timp nu am putut plati desi eu am mers la ei sa facem o intelegere .am avut surpriza sa fiu executata silit.dosarul a mers catre kruc si asa platesc si acum acest credit facut in 2007 m au terminat si acum platesc

 2. Buna ziua.eu am avut un credit la bancpost din anul 2007 .incepand din a doua sau a treia luna am avut niste cresteri enorme la rata .acum este achitat.se mai poate face ceva acum??

   • Buna ziua! Am un credit la pireus bank si sunt rau platnica.Intre timp m au executat si am oprire pe salariu.Creditul e dacut din 2007 si din 2012 am inceput sa intarzii cu ratele (au fost luni care nu am platit din motive personale).Suma care o am de rstituit e mai mare decat creditul care l am luat.E normal???

 3. Am avut descoperire de card 3000 lei in 2009 si nu am mai putut platii la un moment dat , S-a făcut executare silită la girant si i s-a luat suma din contul de economii deschis la BRD suma.de 15 000 lei. Descoperirea am avut-o la banc post in anul 2009. Executarea silita si poprirea sumei din cont a fost facuta in luna August 2018.Se mai poate face ceva ?

  • Art 712 cod procedura civila
   Obiectul contestaţiei

   (1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare. De asemenea, se poate face contestaţie la executare şi în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condiţiile legii.

   Concluzia este ca impotriva oricarui act de executaer silita se poate face contestatie insa raportat la data, puteti doar pe partea de titlu executoriu.
   Cu stima, av. drd. CUCULIS 0722298011

 4. Am un credit facut la ING pe care nu am mai reusit sa-l platesc o perioada de timp deoarece am ramas fara serviciu,am fost executat silit dar am reusit sa-i conving sa ma lase sa platesc restul creditului in rate,ceea ce fac se cativa ani buni mai exact de 4 ani si mai am de plata vreo 2.

  • Daca aveti o executare silita in desfasurare, va rog sa ne trimiteti actele sa le vedem si eventual sa ne gandim la o actiune de contestatie la executare pentru a scadea debitul. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 5. Am probleme cu Bancpost acum mi a venit executare pacentru un contract din 2006 am luat 2000 atunci din care am platit dar am ramas citeva rate restanta acum mi a venit 3000 si ceva data in judecata dupa atitia ani nu este un contract prescris? Va rog sa ma ajutati

  • Buna ziua, prescriptia poate fi opusa in conditiile in care ajungeti in instanta in cadrul unei actiuni de contestatie la execuare. Este extrem de important sa lucrati doar cu un avocat specializat in litigii bancare si executari silite. Spre exemplu asta pentru ca ati postat in sectiunea BANCPOST va las un link sa vedeti ce abuzuri se fac – Abuzuri Bankpost Pentru programari in vederea contestatiei la executare, va rog sa sunati la 0722298011

 6. CUM POT SA ACTIONEZ IN INSTANTA BANCA CARE MI-A EXTERNALIZAT CREDITUL ,ADICA BANC POST,.MA GANDESC CA SINGURA VARIANTA SA PLATESC UN AVOCAT CARE SA MA REPREZINTE SI RECUPAR CEVA PUTIN CEEA CE POATE NU ACOPERA NICI CHELTUIELILE DE PROCES.
  ATI PUTEA SA-MI ZICETI O SUMA MINIMA CE AS PUTEA RECUPERA ?SA AM O IDEE DACA ESTE RENTABILA PENTRU MINE ACEASTA ACTIUNE IN INSTANTA?

 7. Am avut un credit luat de la Provident in valoare de 3000 lei in 5 08 2015 si creditorul Ultimo Portfolio Investment a facut cerere de executare silita la Executorul Judecatoresc MARIN VASILE din cadrul SCPJ MARIN si ASOCIATII cu sediul in Sibiu Privind pe creditorul Ultimo Portofolio Investment Luxembourg SA in calitate de creditor cesionar si debitorul GAVRILA PETRE ADRIAN IN DATA DE 14.03.2019 Nr dosar 782/2019 data 28.03.2019 si mi sa pus poprire pe contul bancar care este un cont de salarii In acel cont imi intra salariul si mia pus poprire si la locul de munca Va rog sa ma ajutati

 8. Buna seara.Am scos un credit de la Banc Post in 2007 suma de 2900 de euro.Am plătit până în 2013.Mai aveam 4 ani și terminam.Dar fi inca mi sa îmbolnăvit fetita nu am mai putu plati.Si mai dat la kruk.Dosarul a ajuns la o asociație de avocați.Mia venit acasă ca am de platit 2800 de euro plus taxele de judecată.Am plătit și septembrie 2017 până în septembrie anul trecut câte 100 de euro pe lună.Nu mai vreau sa le plătesc nimic .

 9. Am avut un credit la Bancpost de 11000 de lei cu scadenta pe 10 ani incepand cu anul 2006 si am achitat creditul in 2016. Am platit inapoi banci 39050 lei fara majorari, doar dobanzi si comisioane. Mai pot recupera ceva?

 10. Bună ziua!
  Soțul meu a luat un credit in 2007 de la Banc post i val.de 9000 franci elvețieni,echivalentul a 18000 lei.
  In ultimul an au fost probleme si nu am plătit.
  Creditul la preluat un executor judecătoresc,punându oprire soțului la serviciu,33%.
  Între timp soțul a decedat mai precis acum 1 an si 4 luni creditul fiind neîncheiat.Ar mai fi încă aproximativ 3000 franci,după 8 ani si ceva de plata la banca.
  Credeti ca sa prescris restul de plata având în vedere că soțul a decedat?
  Între timp nu am primit nimic de la executor.
  Multumesc!

  • Da, era prescris si din pacate dvs. nu ati urmarit ceea ce spun eu de 10 ani de zile.!!! ATENTIE LA ACTELE DE EXECUTARE si faceti contestatie in termen. Acum va ramane sa mergeti pe o contestatie la actualizarea efectiva de creanta. Cu bine,av. drd. Cuculis 0722298011

   • Bună ziua. Oprica Paula ma numesc am făcut un împrumut în anul 2017 la bancpost pe o perioada de 5 ani. Pot scăpa de dobânda care este foarte mare. În momentul de fata am o restanta de câteva luni pentru ca trec printr-o perioada a vieți mai dificila. Aștept răspunsul dumneavoastră. Va mulțumesc.

 11. Buna ziua,
  Am un credit luat inițial de la Bancpost și ulterior a fost creat un nou contract cu EFG Olajnda. Acum aceste credite sunt preluate de către Transilvania.
  As dori sa știu dacă exista vreo șansa sa primesc, conform articol, dobânzile plătite către EFG Olanda și care sunt pașii de urmărit .
  Mulțumesc.
  Lucian 072s601s38

  • Din 2006 am facut un împrumut la banc post de 60 milioane a oprit prima rata cu dobândă care au zis ei după 3 luni a mărit dobândă 100 la 100 num mai putut sa plătesc o perioada si acum in ziua de azi tot dator sunt dar am mai dat între timp dar a preluat o avocată care nu este de găsit MIHAELA LAURA PARASCHIV CARE UNDE TE ANGAJEZI TE PRINDE SI IA BANI CAT VREA DIN SALARII NU STII DAR REZOLVATI PROBLEMA CA ESTE CAMATARIE ASTA NUMAI ESTE IMPRUMUT VA MULTUMESC O ZI BUNA

 12. buna ziua,sotia mea a platit un credit la ING timp de 10 ani,achitandul integral,as dori sa stiu daca aceasta banca a externalizat creditul si daca se mai poate recupera ceva din dobanda…multumesc

 13. Buna ziua, daca am avut un credit la Banc Post, am ajuns in situatia de imposibilitate de plata la termen, implicit dosarul a ajuns la executor judecatoresc trimis de Kruk,am achitat totul intr-un final acum aproximativ 1 an si jumatate pentru a scapa de datorie, mai pot recupera ceva. Mentionez faptul ca datoria a fost cesionata la fel? Multumesc

 14. Doresc sa stiu daca pot recupera dobanda avand in vedere ca am terminat de achitat creditul in urma cu 2 ani.

 15. Bună ziua am luat credit în 2008 am fost executata silita și mi-au pus oprire pe salar aproape 8 ani an plătit și ea în loc sa scadă a crescut am făcut petiția aceea la București și ce e de făcut mulțumesc!

 16. Buna ziua,foarte interesant articolul.
  Eu am făcut în 2008 doua carduri de cumpărături CardAvantaj la Credit Europe Bank,in valoare de 1500 lei fiecare.Am plătit o perioadă după care nu am m-ai plătit…copil prost 20 de ani).Bun,în anul 2016 mi-a venit poprire pe venit 50%Din salariu ptr ca erau 2 carduri,2 popriri, una 3044 lei,cealaltă 3046 lei.
  Am terminat de achitat tot debitul ,dar nu mi au eliberat adresa desființare poprire pe motiv că mai sunt ceva sume de plătit, nu se știa exact cât, după mii de telefoane imi spun ca mai am 1700 lei.Nu am plătit atunci pe moment ,ca m-am enervat maxim,mi se părea super ilegal toată treaba.Bun,după câteva luni surpriză, alta poprire pe salariu cu suma de vreo 500 lei de la același BEJ,același CardAvantaj…
  Ok,iar mii de telefoane pe la ei etc…într-un final am m ai plătit în jur de 1000 de lei ,nicidecum 500 de lei cat au trimis poprirea ,motivul ca atunci cand se înființează poprirea ai termen 5 zile sa o achiti integral,daca alegi varianta in rate lunare ti se mai baga pe gât taxe,penalizări, dobânzi etc.
  Ma rog,am achitat tot debitul si cand sa imi dea actele de desființare ce sa vezi,stai ca nu are timp executorul, ca o fi ca o păți.
  Eu locuiesc in brăila, iar executorul este din Focșani. In secunda aia am văzut negru in fata ochilor, m am urcat in masina si m am dus peste ei acolo.Nu m am lăsat pana nu mi au dat hârtiile.
  Ideea este următoarea, nu stiu daca as m ai putea recupera ceva sume de la ei sau daca creditul meu face parte din categoria celor din articol,dar sunt dezgustata la maxim de faptul că acționează ilegal ,am inteles ca vina a fost a mea,cand am făcut creditul eram un copil,atât am putut să gândesc la momentul ăla, dar ei sunt nenorociți rău.

 17. Buna ziua,
  In 2008 am contractat un credit pe 20 ani la Bancpost. Dupa cativa ani am aflat ca la 2-3 luni dupa semnarea contractului acesta a fost cesionat catre EFG.
  In prezent creditul este administrat de Piraeus Bank (First Bank).
  Sunt intetesat in demararea procedurii de recuperare a dobanzilor.
  Multumesc!

 18. Creditul meu de 23000 euro a fost vindut sau externalizare de către banc post?? Și dacă a fost ce se poate face

  • Bună seara, am făcut un contract cu Bancpost în 2007, cei de acolo nu mi-au spus că fostul meu soț nu îndeplinește vârstă minimă de a contracta creditul pe care apar eu titular, și nici că pot să îl trec coplatitor până la vârsta bună pentru a trece pe el la titularul creditului.
   Am primit suma de 4150 de euro și nu 4250 cum scrie la biroul de credit, și arată pe graficul de la biroul de credit, eu am primit și un card de credit împreună cu aceleași credit și în același timp dar am avut proprire pe salariu pentru fiecare dintre ele separat.
   Am primit o somație de plată de la eosksi și un de la un executor pentru aceeași sumă de 10845 de euro care trebuia să fie în jur de 8500 de euro pe 10 ani nici decum 10845 de euro. Acum sunt în birou de credit cu grad de risc 6.
   Eu am fost dată afară din casă cu tot cu copil de 4,5 luni de fostul soț și fosta soacră din casa în care am investit creditul luat cu buletinul de la Bancpost.

 19. In 2007 am contractat un credit ipotecar in euro, la BancPost.
  De la 1 ianuarie 2019, platesc ratele la Banca Transilvania se stie de ce …
  Sunt interesata de demararea procedurii de recuperare a dobanzilor.
  MULTUMESC!

 20. Platesc dobanzi la Banc post acum BT de ani de zile la un card de credit care nu pot sa l achit. Sunt amenintat acum de Banca Transilvania care a preluat banc post. Cu executare silita. Nu stiu ce sa fac. Cu stima Dan Ionescu. Tel 0s0086

  • Bună ziua! Am luat un credit de nevoi personale in anul 2007 de la banc post. Din de atunci plătesc la elsi numai se termina. Creditul find vândut la kruk.

 21. am avut contract din 25.06.2007 de13100 euro si am achitat acest imprumut se poate recupera ceva din bani o adresa unde sa trimit contractul multumesc anticipat

 22. Aș dori să știu dacă pot să îmi recuperez banii trimiși de banca către Kruk dacă am cistigat procesul cu hotarirea definitivă inpotriva acestora la o executare ? ȘI cum ?

 23. Fiica noastra a luat un credit ipotecar in euro de la Bancpost in 2007 pe 30 ani. Din pacate in 2017 ea a decedat si am ramas noi, parintii in apartament si platim ratele. Am dezbatut succesiunea . Rata fiind pe 30 ani este de 120 euro, dar creditul principal este cateva zeci de euro ( 40-50 ) iar restul este dobanda, asa ca intr-un an noi platim 1440 euro total din care creditul efectiv este in jur de 500.. Cam mare anomalia, doar ca noi suntem in varsta (71 si 80 de ani) si nu mai avem timp sa traim si sa platim creditul. E o mare problema pt. ca nu ne permitem un avocat sa ne ajute in rezolvarea acestei situatii. Ce sa facem?

 24. Creditul meu de la bankpost a fost dat la recuperare la banca transilvania.dupa discuția cu recuperatorul mi,a propus ca timp te 3 luni sa plătesc echivalentul a 3 rate lunare si revin la zi..am respectat înțelegerea dar banca cere in continuare sume foarte mari spunînd că sînt dobînzi.

 25. Erba ma bagat an biroulde credit avea voie daca nu ma instintat ce pot sa fac sa fiu stearsa deschid proces ampotriva ERBA

 26. buna ziua.am luat un credit de nevoi personale in 2007 de la BANCPOOST 10 000 franci elvetieni.am platit circa 2 ani pana a marit rataapoi am intrerupt pana in momentul cand KRUK mi a pus poprire pe sariu si platesc de 4 ani o rata f mare.se poate rezolva ceva?

 27. Buna ziua .Vreau să aflu dacă BancPost este datoare cumva și la persoana mea cu dobînzile pe care le-a practicat !Va multumesc frumos

 28. Buna ziua,
  In 2007 am contractat un credit pe 10 ani la Bancpost in franci la cursul de cca 1,9 lei. Creditul l-am extins pana in 2022 pentru ca ratele s-au dublat odata cu cresterea cursului valutar.
  In prezent creditul este administrat de Eurobank Ergasias S.A (First Bank). Banca a procedat corect la comisoane?
  Sunt intetesat de recuperarea dobanzilor,clauze abuzive.
  Multumesc!

 29. Bună ziua și eu am făcut un imprumut în anul 2008 la Bank Post în CHF. Din 2018 plătesc rata la Pires și după citeva luni sa schimbat nu mai este la ei este la Firts Bank am primit înștiințare ca au o oferta pentru rata am mers la Suceava ca în Botoșani nu au sucursala și au trecut aproape un an și încă nu am primit oferta decite ori sun la ei spun ca nu au primit încă actele de la Euro bank Ergasias dacă ma puteți ajuta cu ceva. Va mulțumesc.

 30. Am un credit ipotecar luat de la Bancpost in 2007. Am castigat un proces in urma caruia am revenit la dobanda din primul am si au fos eliminate comisioanele. Si crefitul nostru a fost externaliza.

  • In iunie 2019 am făcut un credit la bancpost de 5000 euro. Am plătit în jur de 3000 de euro dupa care nu am mai putut. In 2013 m-am trezit cu executare pe salariu pentru 6000 euro plus 33000 lei in urma unui proces despre care habar nu aveam. Ma puteti ajuta cu ceva?

 31. Buna ziua. Am avut un credit in franci elvetieni,la Banc post,luat in 2007. In 2015 creditul a fost transferat la ERB NEW EUROPE FUNDING din Olanda. Credeti ca ne putem recupera dobanda platita? Multumesc

 32. Am avut un credit cu buletinul pentru nevoi personale in franci de la Banc Post ,luat în 2006, ,credit care a fost vândut efg new europe funding ii Bv,credit pentru care mi s-a reținut din salariu timp de 8 ani până în prezent,urmare unui executor judecătoresc , dar după 8ani ,soldul nu a scăzut aproape deloc, ce mă îndrumați să fac ? Credeți că putem recupera dobânda plătită ?

 33. Mulțumesc că a ți apărut D-zeu v a trimis. Creditele au fost plătite integral cu dobânzi pe măsură bine ar fi sa mai recuperăm ceva

 34. Buna ziua , si eu am fost repartizat de la Bancpost la Banca Transilvania , sint din oras Calarasi , as dori si eu s-MI RECUPEREZ DOBINDA.

 35. Buna ziua…am un credit cesionat de aps..acest credit este de aproximativ 10 ani…as dori sa stiu daca pot beneficia de prescriptia extinctiva din decretul dat in 1958 ,,,orice actiune se stinge prin prescriptie termenul fiind de 3 ani…

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.