Bomba-OTP Bank Obligata Sa Restituie Dobanzile Externalizate Catre Entitati Din Afara Tarii- Otp Financing Solutions BV

Premiera-Protectia Consumatorilor Obliga OTP Bank S.A Sa restituie TOATE dobanzile incasate de catre entitatile din afara tarii catre care a cesionat creditele atat aflate in desfasurare dar si aflate in scadenta anticipata.

Aveti contract incheiat cu OTP BANK in perioada 2006-2009? cesionat catre entitati din afara tarii?

OTP Bank Obligata Sa Restituie Dobanzile Externalizate

OTP Bank Obligata Sa Restituie Dobanzile Externalizate

 ATENTIONARE PUBLICA- OTP BANK a cesionat ILEGAL dobanzile in afara tarii catre entitati ce NU puteau sa perceapa dobanda contractuala.

OTP BANK trebuie sa va restituie tot banii pe care i-ati platit pe toata perioada cesionarii contractului in afara tarii.

Update – Atentie-se aplica tuturor contractelor din portofoliul de credite(a se vedea cazul identic BANCPOST S.A EXTERNALIZARE)

Estimam ca 90% din portofoliu a fost externalizat pentru contractele incheiate intre perioada cuprinsa intre 2006 si 2009.

OTP Bank Obligata Sa Restituie Dobanzile Externalizate Bomba – in 2015 Cuculis&Asociatii au depus inclusiv la DNA o solicitare prin care am cerut parchetului sa verifice OTP BANK dar si OTP FACTORING ZRT – Otp Financing Solutions BV  si OTP Bank Nyrt (OTP Bank Plc.) cu privire la cesiunile de creante –

Entitati catre care s-a cesionat ILEGAL OTP FACTORING ZRT – Otp Financing Solutions BV –  OTP Bank Nyrt (OTP Bank Plc.) Ati primit o cesiune de creanta catre acesti recuperatori din afara tarii?

ATENTIE – Sunteti indreptatiti sa recuperati toata dobanda contractuala platita in afara tarii plus dobanda legala.

Dobanda Platita In Olanda si Ungaria Este Incasa Ilegal iar consumatorii cu credite cesionate de catre OTP BANK  nici nu stiau ca platesc catre alte persoane juridice fiindca isi plateau ratele la ghiseul bancii OTP Bank.

Se reconfirma asa cum a fost si in cazul Bancpost S.A ce a cesionat ilegal credite, ca si OTP Bank S.A a procedat la fel de ilegal.

OTP Bnk Obligata Sa Restituie Dobanzile Externalizate

Debitorii consumatori, semnatari ai contractelor cu OTP Bank pot primi banii platiti pe dobanzile externalizate –

OTP BANK Dinamitata – Se va solicita RELUAREA URMARII PENALE avand in vedere procesul verbal al ANPC prin care se constata ca cesiunea de credite in afara tarii a fost ILEGALA

Acum in 2018 dupa ce parchetul a inteles sa claseze plangerea, vom cere redeschiderea urmaririi penale pe baza acestor noi constatari facute de catre ANPC.

Cum?

Reluarea urmăririi penale Art. 335

Reluarea în caz de redeschidere a urmăririi penale

(2) În cazul în care au apărut fapte sau împrejurări noi din care rezultă că a dispărut împrejurarea pe care se întemeia clasarea, procurorul revocă ordonanţa şi dispune redeschiderea urmăririi penale.

Ca si conditie esentiala, pentru a putea desfasura o asemenea activitate in Romania, este necesara obtinerea  unei autorizaţii de functionare, fapt ce cesionarul nu l-a respectat –

OTP BANK are inregistrata plangerea pentru CAMATARIE in raport de cesiunea creditelor catre niste entitati ce NU pot desfasura o asemenea activitate de PERCEPERE A DOBANZILOR- VEDETI MAI JOS  cum OTP Bank Obligata Sa Restituie Dobanzile Externalizate

Art. 10.

(1) În vederea desfăşurării activităţii în România, fiecare instituţie de credit trebuie să dispună de o autorizaţie potrivit prezentei ordonanţă de urgenţă.

Art. 11.

Banca Naţională a României nu poate acorda autorizaţie unei instituţii de credit, dacă aceasta nu dispune de fonduri proprii distincte sau de un nivel al capitalului iniţial cel puţin egal cu nivelul minim stabilit prin reglementări, care nu poate fi mai mic decât echivalentul în lei a 5 milioane euro.

Art. 13.

(1) Conducerea operativă a activităţii unei instituţii de credit trebuie să fie asigurată de cel puţin două persoane.

(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) trebuie să aibă reputaţie şi experienţă adecvate pentru exercitarea responsabilităţilor încredinţate.

Art. 14.

(1) Sediul social şi, după caz, sediul real, al instituţiei de credit, persoană juridică română, trebuie să fie situate pe teritoriul României. Sediul real reprezintă locaţia în care se situează centrul de conducere şi de gestiune a activităţii statutare, în cazul în care acesta nu este situat la sediul social.

(2) Instituţia de credit trebuie să desfăşoare efectiv şi cu preponderenţă pe teritoriul României activitatea pentru care a fost autorizată.

1.2.Activităţile permise instituţiilor de credit

Art. 18.

(1) Instituţiile de credit pot desfăşura, în limita autorizaţiei acordate, următoarele activităţi:

 1. a)atragere de depozite şi de alte fonduri rambursabile;
 2. b)acordare de credite, incluzând printre altele: credite de consum, credite ipotecare, factoring cu sau fără regres, finanţarea tranzacţiilor comerciale, inclusiv forfetare;

Din cate se poate extrage ca si esenta, toate prevederile in raport de firma cesionara, au fost incalcate.

OTP Bank Obligata Sa Restituie Dobanzile Externalizate – Avand in vedere aceasta succesiune si analiza a posibilitatii atragerii de sume de bani in conturi sau acodarii de credite, sau gestionarii altor sume de bani, apreciem ca cesionarul  este in situatia prescrisa de catre legea generic denumita a camatariei, acesta in esenta, de ani de zile, a incasat in afara tarii sume de bani  cu titlu de dobanda bancara, cand in esenta aceasta dobanda bancara nu putea sa fie incasata decat de catre o banca, inregistrata si agreeata in conformitate cu prevederile edictate mai sus.

Ori, in conditiile din legea 216/2011 alin. 2 “Sumele de bani  obtinute prin savarsirea infractiunii prevazute la alin. (1) se confisca. “ solicitare pe care de asemenea o formulam catre dvs. avand in vedere activitatea de camatarie desfasurata de catre cesionar.

OTP BANK  a incalcat secretul bancar.

Atentie – pe rolul instantelor de judecata sunt peste 50000 de mii de dosare inregistrate doar cu OTP BANK.

Ce au de facut debitorii ce au avut/au contracte de credit la OTP BANK si au fost cesionati catre alte entitati din afara tarii *OTP FACTORING ZRT – Otp Financing Solutions BV- sau alte asemenea?

In primul rand in urma procesului verbal pe care l-a emis ANPC si a atentionarii publice aferente, autoritatea centrala a protectiei consumatorilor va trebui sa transpuna prin efectul legii 193/2000, aplicarea sanctiunilor pentru tot portofoliul de credite cesionate, exact ca in cazul Bancpost S.A cand s-a considerat ca aceste cesiuni sunt ILEGALE.

Prin faptul ca ANPC emite o asemenea sanctiune sunteti din start indreptatiti sa deschideti un litigiu impotriva OTP BANK dar si a firmei din afara tarii pentru a va fi CALCULAT PREJUDICIUL adica toata dobanda pe care ati platit-o in timp ce creditul era externaliazat plus dobanda legala aplicata pe toata perioada.

 Recuperator de creanta din afara tarii catre care s-au instrainat mii de credite si s-au perceput dobanzi ILEGALE. Toate pot fi recuperate.

OTP Bank Obligata Sa Restituie Dobanzile Externalizate – Se estimeaza 700 de milioane de euro pentru toate creditele externalizate, adica  o suma COLOSALA pe care cei care au avut credite la OTP BANK si au fost externalizati, o pot recupera.

Recuperarea dobanzilor plus a dobanzilor legale se poate face atat prin proces colectiv cat si prin proces in instanta individual avand in vedere ca vor trebui indicate in mod concret, in afara de OTP BANK, catre care recuperatori a fost externalizat creditul, avand in vedere ca OTP BANK a “lucrat” cu mai multe entitati si vehicule comerciale pentru a va exporta dobanzile in afara tarii si pentru a nu plati taxe.

Ati avut un contract de credit semnat cu OTP BANK care mai apoi a fost externalizat? Recuperati-va dobanda externalizata acum- Completati formularul de mai jos.

Atentie- Suspiciuni De Frauda La Exportul De Credite – Creditele Externalizate NU Sunt Purtatoare De Dobanda – Avocat Cuculis

13 comments to “Bomba-OTP Bank Obligata Sa Restituie Dobanzile Externalizate Catre Entitati Din Afara Tarii- Otp Financing Solutions BV”
 1. Aceeasi situatie s-a petrecut si la CREDIT EUROPE BANK ,care a trimis dobanzile in afara tarii.Platem tot la ghiseul bancii dar incasarea avea un destinatar diferit de cel de la care am luat creditul.In felul acesta cred ca am platit cca 20.000 de franci elvetieni.

 2. Am avut credit luat de la otp bank in 2007 pe 5 ani si am platit vreo 3 ani si jumatate in tot acest timp imi crestea dobânda si ei spuneau că e variabila dar cand am facut contractul imi spunea ca imi scade dar am fost mințit ei tot imi crestea dobânda dupa vreo 3 ani am spus că nu mai plătesc ca imi lua mai multi bani de cat aveam pe contractul ce l-am semnat,si asa am renuntat sa mai plătesc!!!

  • Am incheiat contractul in 2007 cu aceasta banca iar dupa un an de zile dobanda a crescut cu peste 100 lei motivand ca a crescut Robor! Cu toate acestea am platit in continuare 5 ani pana la finalizarea contractului.

  • Soțul meu a făcut un credit in.2017 in fiecare luna trebuie să plătească tot mai mult la rată se mai poate face ceva domnule avocat

   • Sunt absolut sigur ca din pricina clauzelor abuzive din cadrul contractului, acesta a devenit extrem de oneros. Trebuie deschisa actiune in instanta pentru verificarea contractului de existenta clauzelor de natura abuziva. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

    • Buna ziua.Ma numesc Doina Eleonorasi am avut un credit de nevoi personale pentru persoane fizice din 05.07.2007 incheiat laAgentiaSUC.BRASOV OTP BANK ROMANIA str. Carpatilornr. 21 Brasov si as dori sa stiu daca ma incadrez la dobanzile cesionate.

 3. 2007-2008, 50000CHF,nevoi personale cu ipoteca, externalizat catre Olanda
  dar acum vreo 2 ani, dupa scandalul cu cresterea CHF, creditul a fost reconvertit in lei, cu o micsorare a soldului!
  in acest caz se mai poate face ceva?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.