Definitiva Dupa RECURS Dare In Plata Credit Europe Bank NV-Banca Obligata Sa Stinga Datoria

RECURS Dare In Plata – Credit Europe Bank NV Pierde Definitiv Pe Contestatia La Dare In Plata- Reconfirmare ca dosarele pe dare in plata sunt supuse recursului-

RECURS Dare In Plata Castigat – Dosarul Solutionat In Recurs Prin Care Instanta Respinge Calea Extraordinara De Atac A Bancii Si Mentine Notificarea De Dare In Plata

Impreviziunea Dovedita Cu Veniturile Insuficiente Pentru A Avea Un Trai Normal.

RECURS Dare In Plata

                                                   RECURS Dare In Plata

 

Dosar 3430/288/2017 avand ca obiect contestatie DIP castigat definitiv in etapa recursului, astfel incat se reconfirma ca de esenta, RECURSUL este admisibil si pentru dosarele pe dare in plata.

Situatia de fapt a debitorilor era una precara in sensul ca la momentul demararii procedurii de dare in plata, adica la momentul notificarii acestia erau deja in executare silita si nici nu fusesa facuta o procedura remediu de contestatie la executare silita.

Dupa formularea notificarii de dare in plata si invocarea faptului ca procedura de executare silita plus situatia debitorilor(referitoare la venituri) nu le mai permite continuarea in conditii normale a desfasurarii creditului, Banca a contestat notficarea iar pe fond debitorii au castigat dreptul de a da in plata imobilul garantat.

In apel de asemenea Credit Europe Bank NV a pierdut si a formulat ultima cale de atac, desi in alte parti unde alti debitori au formulat recurs, aceeasi Credit Europe Bank NV a invocat inadmisibilitatea. RECURS Dare In Plata impreviziune dovedita definitiv in recurs.

Debitorii au invocat inadmisibilitatea in recurs, instanta respingand-o a dat cuvantul pe fondul recursului de aici tragandu-se de fapt concluzia ca si pentru dosarele de dare in plata se poate promova  RECURS, care  este si ultima cale de atac.

Cu privire la impreviziune am punctat exact faptul ca am demonstrat situtia imprevizionara cu imposibilitatea dibitorilor de a mai achita o rata ce depasea veniturile acestora.

Curtea de apel Pitesti a respins recursul bancii si a acordat integral si cheltuielile de judecata. RECURS Dare In Plata castigat de catre debitor care reuseste sa isi stinga si datoria contractata la banca.

 

Decizia instantei mai jos-

22.11.2018
Ora estimata: 08:00
Complet: C4
Tip solutie: Respingere recurs
Solutia pe scurt: Respinge recursul. Cu 3000 lei cheltuieli de judecată. Definitivă.
Document: Hotarâre  2416/2018  22.11.2018

Vreti sa vedeti ce sanse aveti sa castigati un dosar de dare in plata? Simulare cu inteligenta artificiala aici.

 

Cu bune si cu rele se formeaza practica instantelor de judecata pe aspectul ce tine de impreviziunea mult expusa de catre CCR prin decizia 623/2016.

Pasii urmatori ai debitorului?

Legea 77/2016 prevede ca – (6) În termen de 10 zile de la data respingerii definitive a contestației, creditorul are obligația să se prezinte, în conformitate cu notificarea prealabilă a debitorului, la notarul public indicat în cuprinsul acesteia. Dispozițiile art. 5 alin. (4) sunt aplicabile atât în vederea transmiterii informațiilor și a înscrisurilor, cât și în vederea stabilirii datei exacte a semnării actului de dare în plată.

Astfel din practica pe care o avem cu banca Credit Europe Bank NV, cunoastem ca nu se va prezenta la notariat si atunci vom solicita instantei sa transfere dreptul de proprietate direct catre banca si sa stearga de fapt datoria ce incumba din contractului de credit.

ATENTIE– In procedura de obligare a bancii la stramutarea proprietatii si radierea datoriei, NU MAI ESTE NECESAR sa dovedeti impreviziunea, astfel, etapa de dovedire a impreviziunii se face DOAR in contestatia bancii la notificarea de dare in plata.

 

Sunteti parte intr-un dosar de dare in plata?Puteti sa va consultati cu un avocat specializat in litigii bancare si dare in plata, aici.

 

Aveti o problema de natura juridica la care nu gasiti raspunsul? Completati formularul de mai jos si intrebarea va ajunge prin redistribuire la un avocat specializat in problema dvs.

 

One comment to “Definitiva Dupa RECURS Dare In Plata Credit Europe Bank NV-Banca Obligata Sa Stinga Datoria”
  1. Buna seara. Am pierdut procesul pe legea darii in plata, atat la judecatorie cat si la tribunal. Acum vreau sa fac recurs si daca ma puteti ajuta cu redactarea recusului fara reprezentare.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.