Premiera-Curtea Constitutionala Sesizata Cu Privire La Decizia 52-2018 A ICCJ – Recursul Pe Dosarele Cu Clauze Abuzive Si Dare In Plata

Curtea De Apel Bucuresti Sesizeaza In Recurs Curtea Constitutionala Cu Privire La Exceptia De Neconstitutionalitate A Deciziei 52/2018 A ICCJ

Recurs Pe Dosarele Cu Clauze Abuzive La Un Pas De Verificarea Neconstitutionalitatii deciziei ICCJ 52/2018

Exceptia de neconstitutionalitate este regasita si aici, aceasta  putand fi descarcata si in format word pentru a putea fi invocata in TOATE DOSARELE DIN RECURS.

Este aproape vadit faptul ca ICCJ are o practica “proprie” , asta ca sa nu spunem ca a comis un abuz in dosarul de aici prin care a respins ca INADMISIBILA  exceptia invocata  identic in alt dosar insa pe rolul ICCJ.

Cumva “normala” reactia ICCJ fiindca ar fi culmea ca ei sa spuna tot despre ei ca au dat o decizie RIL , neconstitutionala.

Dosarul in care s-a invocat exceptia este al debitorului Parvu Laurentiu, ce in dosarul contra Bancii Romanesti a depus exceptia amintita mai sus in fata de RECURS.

Exemplu de judecatori demni de a sta pe scaunele Justitiei, fiindca acestia nu au respins recursul ca inadmisibil ci au sesizat CCR si au si suspendat cauza TOCMAI pentru ca situatia sa fie CLARA.

Vedeti decizia Curtii De Apel Bucuresti mai jos –

Recurs Pe Dosarele Cu Clauze Abuzive

                              Recurs Pe Dosarele Cu Clauze Abuzive

 

Ora estimata: 09:00
Complet: S6 Completul 9R
Tip solutie: Suspendat
Solutia pe scurt: Admite cererea de sesizare a Curţii Constituiţionale. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate invocată de recurenti. Susupendă judecata recursului în temeiul art. 520 alin. 4 C.pr.civ. Cu recurs pe durata suspendării. Pronunţată în şedinţă publică azi, 24.10.2018. 
Document: Încheiere – Suspendare    24.10.2018

Astfel, desi CCR a stabilit de prima data ca dosarele pe clauze si dare in plata sau in general cele sub pragul de 1000000 lei sunt susceptibile de recurs, ICCJ prin decizia ce acum a ajuns pe masa judecatorilor Constitutionali va analiza daca ceea ce a decis ICCJ peste CCR este sau nu valabil constitutional.

Pot sa formulez Recurs Pe Dosarele Cu Clauze Abuzive? Ce au de facut cei care sunt in recurs sau de altfel care au vor sa formuleze calea de atac a recursului ?

Desi acest lucru l-am mai indicat, este esential ca toti cei care formuleaza recurs sau sunt deja in recurs, sa invoce exceptia de neconstitutionalitate a deciziei 52/2018 a ICCJ.

Este usor de adus in discutie instantei, puteti lua intrega motivare a exceptiei de mai sus.

Av.Drd. Cuculis A.

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Solicitati o consultanta cu un avocat specializat in litigii bancare, aici.

 

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.