Alpha Bank Clauze Abuzive Comision Administrare Si Dobanda Contractuala Restituite Cu Dobanda Legala

Contract Credit Cu Clauze Abuzive Constatate De Catre Instanta-Alpha Bank Obligata Sa Restituie Dobanda Excedentara Plus Comisionul De Administrare

Alpha Bank Clauze Abuzive demascate de catre instanta de judecata.

In ceea ce priveste dobanda contractuala instanta  constata ca sintagma de mai jos, se incadreaza in definitia de clauza abuziva –

Dobânda de bază este revizuibilă periodic începând cu cea de-a 13-a lună de către bancă pe toată perioada prezentului contract, până la rambursarea integrală a datoriilor în funcţie de condiţiile dominante ale pieţei sau a modificărilor circumstanţelor în care aceasta a fost iniţial stabilită, precum şi în raport de politicile de creditare ale băncii.

Alpha Bank Clauze Abuzive si dorinta debitorilor de a-si curata contractele de credit de clauze abuzive-

Analizand astfel faptul ca banca avea posibilitatea sa modifice dobanda unilateral PE TOATA durata de desfasurare a contractului si in raport de “politicile de creditare” evident ca lasa un drept discretionar de modificare in cele din urma a pretului contractului fapt ce este INTERZIS de catre lege.

Din nefericire pentru debitorii care nu au facut demersuri in scopul de a contesta clauze abuzive din contracte, s-a ajuns la situatia in care au fost nevoiti sa dea in plata imobilele.

Desigur, ajungand intr-o asemenea situatie, au si castigat definitiv pe dare in plata Alpha Bank insa aceasta procedura era de ULTIM palier si nu ar trebui sa se apeleze decat dupa ce se incearca anularea eliminarea tuturor clauzelor cu potential abuziv din contract.

De asemenea, observati si faptul ca instanta a fixat dobanda creditului in asa fel incat orice excedent fata de acel cuantum fix, a fost considerat abuziv si pe cale de consecinta a dispus si restituirea dobanzilor excedentare.

Facem precizarea ca toate bancile ce au credit masiv in Romania pentru creditele acordate intre 2006-2009 si chiar si ulterior au avut inserate asemenea specificatii referitoare la modificarea UNILATERALA a dobanzilor.

In ceea ce priveste comisionul de administrare, o alta clauza de natura sa debalanseze contractului, obervam ca banca din toata lecturarea contractului a adaugat acest comision FARA a se putea retine daca el este in contraprestatie pentru ceva anume, fapt pentru care inserarea unor costuri care NU justifica nicio prestatie, se considera a avea valenta ABUZIVA.

Alpha Bank Clauze Abuzive

                           Alpha Bank Clauze Abuzive

 

Daca vreti sa deschideti un litigiu si nu stiti sansele procesului, le puteti afla cu ajutorul inteligentei artificiale, Aflati cum aici.

30.10.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: C3-Fond
Tip solutie: Admite in parte cererea 

Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii CIOCEANU MIOARA şi CIOCEANU MARIAN în contradictoriu cu pârâta ALPHA BANK ROMANIA S.A.

Constată caracterul abuziv al clauzelor din Contractul de facilitate de credit nr. 0595266 din 19.06.2008 cuprinse în art. 5.1 lit a) în ceea ce priveşte dobânda de bază astfel: ” Dobânda de bază este revizuibilă periodic începând cu cea de-a 13-a lună de către bancă pe toată perioada prezentului contract, până la rambursarea integrală a datoriilor în funcţie de condiţiile dominante ale pieţei sau a modificărilor circumstanţelor în care aceasta a fost iniţial stabilită, precum şi în raport de politicile de creditare ale băncii.”; şi

art. 5.2 lit a) în ceea ce priveşte comisionul de administrare.

Obligă pârâta la plata către reclamanţi a sumelor plătite nedatorat de către aceştia în temeiul clauzelor constatate ca abuzive, respectiv sumele achitate cu titlu de dobândă peste valoarea dobânzii de 7,9 % p.a. de la data de 19.06.2009 şi până la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, precum şi a sumelor încasate cu titlu de comision de administrare, şi la plata dobânzii legale aferente acestor sume de la data plăţii fiecărei sume restituite pană la achitarea integrală a debitului.

Respinge celelalte capete de cerere ca neîntemeiate. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 30 octombrie 2018.
Document: Hotarâre  3268/2018  30.10.2018

Solutia instantei de judecata pentru Bnca Alpha BANK este de natura sa readuca in discutie ca inca la 10 ani sau chiar mai bine de la momentul creditarii, efectul clauzelor de natura abuziva inca se resimte si ca atare costurile contractului sunt inca crescute.

Anulare Executare Silita Alpha Bank – Clauze Abuzive Inserate In Contractul Bancar – Avocat Cuculis

Debitorii trebuie sa stie ca inclusiv contractele deja ajunse la termen sau incheiate ori in executare silita, pot forma obiectul dosarului de recuperare a sumelor platite in baza unor clauze ce ar putea avea valenta de clauze abuzive.

Ca atare, NU exista un termen de prescriptie. Un debitor dintr-un contract de credit are posibilitatea sa formuleze aceasta actiune de constatare clauze abuzive, in orice interval fara a-i fi opusa prescriptia.

Nu ramaneti in pasivitate si diminuati-va costul contractului ce NU trebuia de la bun inceput sa aiba acel pret, insa prin manifestarea clauzelor abuzive in contractele dvs. ajungeti sa platiti cu mult mai mult decat ar fi LEGAL.

Egalul intre banca si consumator inseamna sa fie LEGAL, orice alta prevedere diferita este ilegala. Buna credinta, negocierea si contraprestatia , sunt elemente ce trebuie sa faca parte din creditare.

Important in cauza cu  Alpha Bank Clauze Abuzive constatate de catre instatna de judecata, este si faptul ca printr-o analiza “scanare” a contractului de credit, se pot identifica aspecte pe care la prima vedere nu le puteti vedea cum ar fi de exemplu posibilitatea de OBLIGARE a bancii in instanta de a RECONFIGURA inclusiv graficul de rambursare, iar rambursarea sa fie facauta 50% dobanda si 50% capital si nu 10%capital si 90% dobanda.

Aveti un contract de credit bancar, IFN, CAR sau amanet si nu sunteti sigur daca este LEGAL? Programati-va o consultanta aici.

 

Problema juridica fara raspuns? Completati formularul de mai jos si trimiteti cauza catre un avocat specializat in speta dvs.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.