Executare Silita Prin Poprie Pentru Pensie Alimentara-Limitele Popririlor Si Cum Le Contestam-Avocat Cuculis

Care Sunt Limitele Popririi Atunci Cand Sunteti Executat Pentru Plata Unei Pensii De Intretinere ?

Ce Puncte Slabe Au In General Aceste Tipuri De Poprire-Cum Contestam Executarea Silita Prin Poprire-Avocat Cuculis

Poprie Pentru Pensie Alimentara Datorata – Plecam de la cazul de mai jos, pentru a intelege mai bine cum functioneaza executarea silita prin poprire, cu privire la anumite venituri si sume ce se executa silit in legatura cu situatia pensiilor de intretinere.

Regula este ca daca datoram intretinere, este bine sa ne respectam obligatiile, insa sunt multe chiar foarte multe cazuri cand executarile silite pentru aceste sume, sunt ILEGALE.

Fara sa apreciem ca discutam despre o poprire ilegala cand vine vorba de executarea unei pensii de intretinere la modul general, poate fi considerata o masura ilegala, punerea in executare a unei obligatii de intretinere, asta dupa ce partea care avea aceasta obligatie si-a indplinit-o insa nu are dovada fata de cel catre care trebuia sa dea intretinerea.

Ce avem de facut, vedeti mai jos, pentru a anula asemenea executari ilegale care intra in sfera de incidenta a executarilor silite pornite in sfera drepturilor de intretinere, a pensiilor alimentare de intretinere.

ATENTIE – Hotararea de plata a pensiei de intretinere NU are PUTERE DE LUCRU JUDECAT – Poprie Pentru Pensie Alimentara

Poprie Pentru Pensie Alimentara
Poprie Pentru Pensie Alimentara

Buna ziua
In luna ianuarie 2009 m-am “trezit” cu somatie executare silita pentru pensie alimentara neachitata. Poprirea a fost facuta pe toata suma si mi-au blocat tot contul. Am contestat in instanta executarea, am platit o cautiune de 440 lei, am depus toate inscrisurile la dosar, intr-un final, in noiembrie 2009 cererea fiind admisa in parte. Tot in cauza respectiva, a fost intocmita plangere penala si am fost cercetat pentru abandon de familie ( acelasi obiect cu executarea, neplata pensiei alimentare ) insa in 2010, rezolutia procurorului a fost incetarea urmaririi penale. In anul 2012 am facut o cerere de perimare si restituirea recipisei respectiv a cautiunii in valoare de 440 lei, cerere respinsa pe motiv ca nu este pronuntata o solutie definitiva.

SPETA DATA

Intrebarea juridica: Acum, dupa 8 ani in care nimeni nu a facut nimic in dosarul respectiv, pot cere din nou anularea executarii si restituirea cautiunii ?

In principal trebuie sa cunoastem faptul ca orice executare silita, indiferent de natura ei, poate fi contestata si supusa verificarii legalitatii ei, direct instantei de judecata, prin urmare, nu exista o etapa intermediara, inainte de a ajunge la instanta, avand in vedere ca procedura executarii silite este una cu parcurs rapid, la fel de rapid si contestatorul trebuie sa ajunga in fata instantei pentru a corecta abuzurile.

Avand in vedere acest lucru  observam ca  Art. 712 prefigureaza, in ce conditii si impotriva caror acte se poate face contestatia la executare – 

(1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare. De asemenea, se poate face contestaţie la executare şi în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condiţiile legii.

In concrect, pana la ce suma mi se poate lua din salariu daca sunt executat silit pentru plata pensiei de intretinere?

Limitele urmăririi veniturilor băneşti

(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.

(5) Urmărirea drepturilor prevăzute la alin. (4) se va putea face în limita a jumătate din cuantumul acestora.

Prin urmare tragem concluzia ca leguitorul a pus in sarcina celui urmarit pentru plata unor drepturi alocate cu titlu de intretinere a minorului sau majorului aflat in intretinere, un procent de 50% din sumele obtinute fie cu titlu permanent fie periodic!

Cum pot sa contest o executare silita prin poprire, infiintata cu prilejul platii unor bani cu titlu de obligatie de intretinere? Poprie Pentru Pensie Alimentara

Cele mai frecvente greseli pe care le fac marea majoritate a executorilor, se refera la legalitatea actelor de procedura, de infiintare a popririlor si de blocare a conturilor.

In acest caz este important sa retineti ca puteti formula contestatie la executare, spre exemplu, daca executorul nu v-a comunicat in conditiile art. 667 cod procedura civila, instiintarea de pornire a executarii si/sau ulterior infiintarii, somatia de executare, toate aceste lucruri fiind sanctionate cu nulitate absoluta.

Spre exemplu, daca situatia dvs. se schimba, (intervine un nou copil, aveti alte responsabilitati fata de familia dvs. sau alte persoane, sau alte asemenea), puteti merge din nou in fata instantei pentru ca intr-un termen scurt, sa modificati obligatia de plata si astfel inclusiv executarea silita putand fi oprita/modificata/desfiintata.

Executorul judecatoresc NU are dreptul sa puna poprire pe tot salariul sau pe tot contul dvs. unde incasati aceste sume.

Aici avem pe de-o parte un vid legisaltiv dar si o rea credinta a executorului, fapt pentru care veti putea si din acest punct de vedere, sa mergeti pe calea unei contestatii la executare si sa desfiintati actele executionale.

Nu in ultimul rand, verificati legalitatea onorariilor puse in sarcina dvs. iar daca ele nu sunt conforme legii si ordinului ministrului justitiei ce reglementeaza aceste onorarii, aveti un nou motiv serios de contestatie la executare.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Disclaimer/Act de renuntare: Continutul articolului dar si a intregului site, reprezinta informare publica si nu poate fi confundata cu forma de publicitate. Prezentul articol reprezinta pozitia SCA Cuculis&Asociatii si este destinat publicului larg cu scop informativ. Informatiile oferite cu titlu de opinii personale pot fi preluate si folosite pe propria raspundere de catre profesionisti, avocati, notari, judecatori, procurori, mediatori, consilieri juridic, practicieni in insoventa etc. si nicio informatie de pe prezentul site, preluata de catre persoanele mai sus mentionate in mod neexhaustiv si folosita ca atare, nu ii poate fi imputata SCA Cuculis&Asociatii.

71 comments to “Executare Silita Prin Poprie Pentru Pensie Alimentara-Limitele Popririlor Si Cum Le Contestam-Avocat Cuculis”
 1. Doresc si eu sa execut silit prin poprire neplata pensiei de întreținere copil restanta cca 11000 lei. Mulțumesc frumos

 2. Bună ziua..doresc si eu sa execut silit o restanță de pensie alimentara in valoare de aproximativ 6000 ron,as dori sa stiu cat m-ar costa executorul…Multumesc aștept raspuns

  • Bună ziua. Am fost chemat mat la serviciul financiar al întreprinderi unde lucrez și am fost anunțat că s-a primit o adresă prin care sunt executat silit pentru plata pensiei de intretinere. Precizez că am plătit sumele pensia de întreținere prin virament bancar în contul indicat de reclamanta și i sumă suplimentară pentru a acoperii sumele restante de la chemarea în judecată și până la pronunțarea sentinței definitive. Nu înțeleg de ce să fiu executat silit pentru niște plăți pe care le fac de bunăvoie și pentru care am documente doveditoare!?

   • Bună seara am primit de la executor ca îmi pune oprire pe salariu pentru pensie alimentara+cheltuielile de judecata eu nu am al veni în afara de salariu ce pot face în situația asta?

     • Bună seara, as dori sa vă întreb dacă fostul soț nu mi a plătit pensia alimentara din septembrie și este plecat în Germania cum as putea sa recuperez acești bani?

     • Buna dimineața.Am divorțat în 2018 cu un copil minor care a rămas în întreținere la mine iar tatăl să plătească pensia de întreținere 25 la suta din venit. Am hotărâre judecătorească definitivă. Ce pot face în acest caz că el nu plătește? El lucrează inafara tari.

   • Copilul are 17 ani și 5 luni în tot acest timp nu ia plătit nu a cautat o nici o data.
    Mulțumesc anticipat.

    • Sunt executat silit cu poprire pe pensie. Cererea e făcută de fosta soție ptr cei doi copii, unul minor celalalt major…avea și are peste 18 ani la data depunerii cererii de către fosta dotie la executir. Întrebarea mea este dacă fosta soție avea dreptul sa depună cerere in numele copilului adult ptr executare silita??? .si daca nu avea aest drept fosta sotie, executorul judecatoresc are vina în acest caz ???Menționez ca sentința civila definitiva a fost data când ambii copii erau minori.

 3. Buna ziua. In cît timp trebuie să primesc diferenta de pensie alimentara dupa terminarea unui proces? (din 2017 pînă in prezent este o diferanta de 1500 ron.)

  • Bună ziua, se poate executa pensia alimentara în afara tarii? Sau doar în tara se poate pune poprire pe cont? Mulțumesc

 4. Buna ziua! In urma procesului de partaj cu fosta sotie, trebuie sa ii platesc sulta in valoare de 52.800 lei pentru imobilul care mi-a revenit mie. In acelasi timp platesc pensie alimentara copilului. Sunt angajat cu salarul minim pe economie si pentru neachitarea sultei urmeaza sa fiu executat silit. Executorul judecatoresc a instituit poprire si pe contul de salariu, asa incat nu mai am de unde plati pensia alimentara, nemaivorbind de faptul ca nu ma am din ce sa traiesc. ba mai mult, onorariul perceput de executor este de 5000 lei , cu care se mareste valoarea obligatiei mele de plata. V-as ruga sa ma sfatuiti ce pot face in acest caz.
  Multumesc!

   • Bună ziua domnule avocat am o întrebare la dumneavoastră, eu locuiesc în uk și nu știu cum sa rezolv o problema care ma confrunt am doua mașini pe numele meu și de 2 ani nu mai dau de zis asa prieteni care i-am ajutat anul trecut am primit niște amenzi de circulație nu știu pentru ce anume ca eu nu am carnet de șofer, și mai am și o banca neplatita ,anul acesta mi sa pus preoprire pe pensie alimentara copil și nu ma pot folosi de bani . Eu nu știu ce sa fac ca și cu împrumutul am ajutat pe cineva și cu mașinile la fel și eu am rămas cu datoriile știu ca sunt proasta dar ce pot face cu aceasta preoprire și cu mașinile ,ca nu pot mai da nici de băieți care i-am ajutat,menționez ca eu locuiesc in uk si as dori sa ma duc sa rezolv acesta problema dar sa stiu cum si ce sa fac .Va mulțumesc domnule avocat

  • Buna ziua.
   Daca platesc pensie alimentara 50%din venituri (plata o face direct angajatorul in contul specificat in Conventia Civila) mai pot fi executat pentru alta.suma.Mentionez ca de 5 ani se face plata pensiei alimentare conform conventiei.Acum mi a venit o poprire de la un executor care a transmis angajatorului ca ce mi am asumat eu prin Conventia civila incheiata la notariat nu este executorie ci o fac eu benevol si ca trebuie sa mi retina procent din salariu de la angajator.Ma.puteti ajuta va rog cu o lamurire?
   Multumesc frumos

  • Bună ziua , am depus plângere la parchet pt neplata pensiei alimentare pt doua minore timp de 4 ani ne primind nimic ,fiind obligată de hotărârea judecătorească sa plateasca.
   La politiei a declarat ca nu poate plăti mai mult de 205 lei pe luna pt ca nu are nici un venit persoana respectiva în urma -a recăsătorit având un minor în întreținere,țin sa mentionez ca aceasta suma a fost trimisa o data la doua sau trei luni ,
   Politia a făcut cercetări și nu are venituri, tot odată politia spune ca sunt doua soluții sa îl las sa plateasca când și cum poate ,sau sa trimită dosarul procurorului de caz cu riscul de a clasa dosarul.
   Ce ma sfătuiți sa fac ?

 5. Am fost obligat de instanta la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25% din venituri respectiv pensie,Desi s-a infiintat porpirea assupra venituriloe fosta s-a adresat unui executor judecatoresc de la care am primit o somatie mobiliara.
  Este legala procedura??Ce pot face in acest sens??

  • Executarea silita se poate face succesiv sau concomitent. Este posibil sa fie ilegala doar in conditiile in care identificam elemente de nelegalitate a emiterii actelor de executare silita insa pentru acest lucru avem nevoie de acele acte. Puteti fixa o intrevedere la noi la 0722298011

 6. buna ziua!
  Este legal sa se retina 1/2 din salariul realizat pentru recuperarea unei pensii alimentare?
  Multumesc

 7. Buna ziua,
  Am divortat de sotul meu in anul 2015. Prin sentinta de divort a fost obligat la plata a 1/3 din salariul sau. Pina in prezent, fostul sot nu si-a onorat obligatia de plata.
  Il mai pot executa , sau este prescrisa executarea sentintei, avand in vedere ca au trecut patru ani din 2015 pina in prezent,.:?
  va multumesc anticipat.
  Andreea

 8. Buna ziua!

  Daca o persoana fizica are un venit de 600 lei net pentru un CIM partial de 4 ore/zi ( acesta este singurul venit al persoanei si nu are alte bunuri), in ce cuantum lunar va fi executata lunar in eventualitatea unei executari silite.

  Multumesc!

 9. Buna ziua. Se poate da in executare silita o pensie alimentata stabilita prin comun acord, la notar, odata cu divortul? Nu s-a platit de 2 ani 7 luni, pot recupera intreaga suma?

 10. Buna ziua! Va rog mult , puteti sa-mi spuneti si mie cat poate dura recupetarea de pensie alimentara in cazul in care sunt deja 4 luni neachitate dar fostul nu are serviciu legal dar detine bunuri pe numele lui.Multumesc frumos!

 11. Buna ziua. Am executare silita de 1/4 din venitul net incasat pt pensie copil. In urma diponibilizari la firma unde lucrez am ramas fara serviciu iar pana gasesc un nou loc de munca dureaza cateva luni bune…–Cum procedez cu executorul pt plata pensiei copil ca sa nu ma bage la abandon si cat trebuie sa pltesc pana imi gasesc un nou loc de munca???

  • Buna seara. Sunt divorțată, iar fostul soț, care nu lucrează și nu are bunuri pe numele lui, nu a plătit pensie alimentara de 3 luni. Ce pot face?
   Mulțumesc.

 12. Buna ziua d-nle avocat, va rog mult, sa-mi spuneti, unde si cui trebuie sa ma adresez, dupa ce am primit Hotararea Judecatoreasca privind pensia de intretinere, daca paratul a tinut ascus tot timpul locul unde isi desfasoara activitatea.
  Mentionez, ca timp de 19 ani, m-am confruntat cu aceasta problema, pe care, nici actualmente nu m-a indrumat nimeni catre o rezolvare. Fiica mea, caruia ar trebui sa-i revina suma in coantum de 1/4 din venitul net realizat de catre “tatal “ei, nu a primit niciodata decat cateva sume modice, pe care acesta a considerat sa i le trimita. Are functia de inginer IT, si a platit in fiecare luna(a avut grija), sume nu mai mari de 500 ron. Cine trebuie sa verifice unde si cat incaseaza acesta salariul? Am avut o hotararea pana la implinirea varstei copilului de 18 ani, Hotarare care nu a fost pusa in aplicare, si de asemeni cu cea pe care o am acum dupa implinirea varstei de 19 ani, va ramane tot ne pusa in aplicare? Fiica mea, este studenta anul 1, la Universitatea Sorbonne. Va rog mult, sa ma indrumati in acest sens de punere in aplicare a Hotararii Judecatoresti.
  Cu stima si multumire, Sanda Vlad

 13. Buna seara! Am obtinut executarea silita pentru pensia alimentara a unui minor. Debitorul a inceput sa vireze in contul executorului! As vrea sa stiu daca executorul poate sa imi vireze sumele intr-un cont in euro deschis in tara UE in care avem rezidenta eu si minorul. Va multumesc anticipat.

 14. Buna ziua. Sunt divortat si platesc pensie alimentara 1/3 din venituri. La schimbarea locului de munca salariul mi s-a marit dar nu am majorat pensia o perioada si urmeaza sa fiu executat pentru suma restanta. Executorul spune ca imi va executa 50% din salariu si imi va ramane obligatia de a plati pensia in continuare altfel risc o noua executare. Din 3000 salariu 1500 executarea silita si 1000 de lei pensia alimentara ar ramane 500 de lei lunar pentru subzistenta .Este legal? Ce pot face?

 15. Buna ziua. Am si eu nevoie de o lamurire . Am actionat la un executor judecatoresc pentru recuperarea pensiei alimentare. Va rog sa-mi spuneti , daca pentru suma recuperatorie se face poprire pe salariu 1/2. ,pentru pensia alimentara la zi cand se poate face poprire ? Mentionez ca suma restanta este de aproximativ 13000. Cu respect, va multumesc.

 16. Buna ziua , domnule avocat. Am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra., va rog. Am un copil minor, in urma unei hotarari judecatoresti sa stabilit pensia alimentara 1\4 din salariul minim pe economie. Din noiembrie 2017 nu am mai primit nici un leu. Stiu ca pot recupera suma restanta pe ultimi 3 ani. Estimativ este vorba cam de 12000 lei. Acum o luna am fost la un executor pentru a face demersurile de executare silita. Va rog sa- mi spuneti, cum se vor face platile? 1\4 va fi pensia alimentara si diferenta pana la 1\2 va fi poprire din salariul minim pe economie ?Cam in cat timp im voi primi banii? Am primit doar o comunicare despre inceperea executarii silite? La suma estimativa , care sunt procentele executorului? Mentionez ca nu are fostul decat salariul minim pe economie.. Va multumesc, cu respect.

 17. Va multumesc frumos pentu raspunsuri. Va rog totusi sa-mi spuneti cam in cat timp se pune in aplicare executarea. silita? Mai precis cat trebuie sa astept pana voi primi banii? Este adevarat ca va dura ceva timp deoarece intaietate vor fi cheltuielile executorului? Cu respect. Va multumesc si sunt o mare admiratoare a dvs. Va urmaresc in mare parte aparitiile la tv.

  • Bună ziua!
   In aceeași situație sunt si eu. Vad ca a trecut ceva timp de cand ati scris, m-ar interesa sa stiu daca in urma incuviintarii silite ati primit incasari pentru pensia alimentara si cam la cât timp.

   • Bună seara sunt executata silit fără știrea mea pt o diferență de pensie alimentara se mai poate face ceva?

 18. Buna ziua.
  As dori o lamurire, am fost executat luna aceasta pentru o pensie ramasa restanta din 2016. Este legal sau nu

 19. Vreau sa intreb pentru copilul meu are o fetita de 5 ani si a contribuit la cresterea copilului pina in ziua de azi …..nu sta la copilul meu address este unde sa nascut la adresa mamei ei nu a fost casatorie civila ce este de facut ea mai are un copil pe numele ei de fata …..facut din flori nu ma dat in judecata pentru fetita pentru pensie ea ulterior sa maritat cu altu om dar are vreo. posibilitate ca sa.imi. ia casa in locul pensiei daca ramin fara servici…..noi am vrea sa luam fata …..masa ei este plecata in alta tara fata este crescuta de strabunica ei are 74 de ani …ea asa ne a amenity mereu si santajeaza cu fata mereu ……

 20. Buna ziua! Se mai pot face demersuri pentru executarea silita a unei neplati a pensiei alimentare, nu din rea vointa ci asa a fost intelegerea intre ei, acum cand copilul are 30 ani, sevici si locuieste singur? Mentionez ca fosta sotie a sotului meu, cu care are un copil ( care are acum 30 ani), il ameninta in ultimul timp ca il va executa silit pentru neplata pensiei alimentare. Multumesc. Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

 21. Buna ziua .Am hotarare judecatoreasca in care se specifica ca tatal este obligat sa plateasca pensie de intretinere 25%din venit.El imi plateste de buna voie 25% din salaariul minim pe economie.Ce trebuie sa fac pentru a obtine suma corecta? Mentionez ca stiu unde lucreaza si aproximativ ce venit are lunar.

 22. As avea o întrebare la dvs ,o pensie alimentara neplătită anterior a mai fost dat in judecată având și dosar penal cu suspendare a maplatit un timp. neavând servici i sa pus minimum pe economie iar acum mai recent iară nu a mai plătit de 1an de zile. Mai având acum 3copii din alta căsătorie as menționa daca nu are servicii nu mai e valabil acei bani care ia trimis până acum săi mai des Va mulțumesc .

 23. Bună seara. În caz de neplata executării silite, ce se poate face? Precizez ca el a renunțat la serviciu în timp ce se judeca dosarul de divorț și custodie.

 24. Bună ziua ,eu conform hotărârii judecătorești pensia alimentara stabilită este de 25 %din toate veniturile!Tatăl fiind navigator 3 ani de zile nu a plătit nimic până nu am făcut plângere penală!După ce a achitat ,a venit cu o propunere sa ne de-a 2500 lei ,am fost de acord cu condiția că nu renunț la cei 25%!Avocata mea a cerut să rămână 25% dar nu mai puțin de 2500!A contestat și am revenit la 25 %,doar că domnul nu plătește!Are 4 luni,a zis să îi prind salariul daca pot!Avocata mi-a spus sa apelez la un executor!Întrebare:se pot cere contracte de la ANR și după notificări către firmele angajatoare?Tatăl nu mai are alți copii,iar copilul in cauza are autism Gr 1!Va mulțumesc!

 25. Buna ziua. Sotul meu a avut poprire si blocarea conturilor din cauza neplatii pensiei alimentare din urma cu 3 ani de la prima data cand a fost dat in judecata. A virat intreaga suma in contul executorului judecatoresc si acum i se spune ca nu a mai platit pensia alimentara din ianuarie 2022 in conditiile in care a avut poprire de la inceputul lui martie 2022+ anuntat fosta sotie ca nu poate plati pensia pe ianuarie si februarie. Executorul judecatoresc spune ca se vede in masura de a continua executarea silita pentru a recupera si pensiile alimentare din ianuarie 2022 pana in prezent si nu ii ridica poprirea( la banca i s-a spus ca poprirea este ridicata). Este legal ca executorul judecatoresc sa faca asta? Nu trebuie sa treaca 3 ani pana sa il execute silit pentru neplata pensiei din ianuarie 2022? Multumesc mult!

 26. Bună ziua!M-ar interesa și pe mine cam cat ar costa o executare silita pt neplata pensiei alimentare.Va mulțumesc

 27. Buna ziua!Am primit o executare silită pentru neplata pensiei alimentare fara să fiu chemat în tribunal sau alta plângere. Mentionez ca am plătit o perioadă pensia după care i-am dat procura fostei sotii pt a putea lua minorul în străinătate și nu am mai plătit pensie.Fosta soție a făcut executarea silită.care sunt sansele sa scap de executarea silită în condițiile în care eu sunt de acord cu plata pensie alimentare ,chiar dacă nu am plătit o perioadă lungă de timp.

 28. Buna dimineata,

  In data de 24.08.2021 a fost inaintata actiunea de divort, iar in data de 14.02.2022 s a pronuntat hotararea, fostul sot fiind obligat la plata a 25% din salariu, de la data introducerii actiunii. Abia in data de 15.06.2022 hotararea a devenit definitiva, el neprezentandu se la proces si neavand nici o pretentie. De aseamenea nu s a ocupat de copil in nici un mod in tot timpul acesta, drept urmare pe data de 18.08.2022 a fost infiintata cererea de executare silita, iar la data de 10.10.2022 s-a emis incheierea privind stabilirea cheltuielilor de executare, astfel ca lui i s-a impus masura popririi la locul de munca, in cuantum de 25% din venitul net. Intrebarile mele sunt:
  -de ce pana la ora actuala nu am primit nici un ban?
  -nu ar fi trebuit sa primesc si eu o instiintare in privinta asta?(eu stiu toate astea doar dintr un mail primit de la executor)
  -nu ar fi trebuit sa fiu informata cu privire la ce suma de bani imi datoreaza, tinand cont ca salariul lui este unul destul de mare si variabil?
  -cat de mult poate dura o procedura de executare silita?

  Multumesc!

 29. BUNA ZIUA! AM SI EU NEVOIE DE O A 2 A PARERE IN LEGATURA CU O EXECUTARE SILITA NEPLATA PENSIE INTRET COPIL RESTANTA.IN HOTARAREA JUDECATOAREASCA SE MENTIONEAZA”….25%DIN VENITUL NET OBTINUT”.IAR DOMNUL A CONTESTAT EXECUTAREA MOTIVAND CA TREBUIE SA I SE SCADA VALOAREA CARD BONURI MASA SI PRIMA DE VACANTA.ESTE OK?NU SUNT CONSIDERATE VENITURI?CA NU SE SPECIFICA 25% DIN VENITUL SALARIAL?MULTUMESC ANTICIPAT

 30. Am o fetiță de 3 ani in întreținere,dintr-o relație de concubinaj,pensia nu o primesc regulat,am depus plângere la poliție,iar pt recuperarea sumei am recurs la executarea silita prin poprire pe salariu,executare la care sa depus contestație,ce mă sfătuiți în acest sens!

 31. Buna seara. As vrea sa stiu va rog, in cat timp de la formularea cererii catre executor se pune in miscare executarea silita.
  Care este procedura si traseul solicitarii pentru executare silita pentru pensie alimentara.
  Multumesc frumos

 32. Bună ziua! Este legal ca executorul sa retina pensia alimentara restanta în cuantumul cheltuielilor de executare? Mi s-a virat doar pensia curentă,iar cea restanta a fost reținuta împreună cu alte sume pt cheltuielile de executare. Va mulțumesc! Aștept răspunsul d-voastră!🙏

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.