Contract Cu Clauze Abuzive First Bank Declarat Cu Dobanda ZERO 0 %

First Bank Premiera – Dobanda din cadrul unui contract First Bank semnat in 2008 cu Piraeus Bank, declarata ZERO 0%.

Clauze Abuzive First BankBaca are de restituit catre imprumutati contravaloarea dobanzii pentru 12 ani de zile de plata a dobanzii bancare perceputa in mod ABUZIV in baza clauzelor de dobanda contractuala declarata ca avand caracter abuziv din contractul FIRST BANK.

Dosarul este definitiv prin pierderea recursului de catre banca Piraeus Bank actuala FIRST BANK.

Speta se judecata de peste 4 ani de zile inca din 2016, pe fond dosarul avand un insucces in apel intorcandu-se solutia de pe fond in favoarea totala a debitorului iar in recurs banca a pierdut pentru lasarea in nelcurare a dosarului si anume cererea de recurs s-a perimat.

Chiar daca solutia este una din 2017 data, recursul a fost perimat in 2020 in luna iunie, astfel, procesul pe clauze abuzive impotriva First Bank, ajungand la o finalitate dupa 4 ani de zile si 3 instante diferite – Judecatorie, Tribunal si Curte de Apel.

Ceea ce au stabilit judecatorii Tribunalului Bucuresti, este o priemiera, avand in vedere ca au eliminat clauza abuziva a First Bank cu privire la dobanda variabila ce permitea marjei fixe sa varieze.

Astfel, expresis verbis instanta arata ca aceste clauze sunt abuzive si le elimina din contract si chiar mai mult arata care sunt acele paragrafe ce sunt eliminate ( le puteti observa in contractul bancar subliniate cu rosu).

Extrem de interesant este ca instanta pastreaza doar fraza din paragraful dobanzii care arata ca ” Dobanda pentru primele 6 luni este de 0%”.

Clauze Abuzive First Bank declarate NULE in instanta.

Astfel, prin eliminarea modalitatii de calcul a dobanzii cu raportare la marja variabila, contractul cu clauze abuzive al First Bank ramane FARA DOBANDA, aplicandu-se practic dobanda zero % ca o sanctiune.

contract bancar cu dobanda zero

Solutia instantei de a lasa contractul bancar fara dobanda reprezinta o sanctiune pentru First Bank pentru clauzele abuzive inserate in contractele cu consumatorii.

Contractele incheiate cu consumatorii si mai ales care au fost gasite ca avand clauze abuzive, au ramas fara COST.

De asemenea, de precizat este si faptul ca de data recenta CJUE a stabilit ca daca banca la momentul la care a analizat dosarul de creditare al debitorului, nu i-a analizat in concrect si bonitatea acestuia, atunci contractul poate fi lasat FARA DOBANDA iar debitorul sa plateasca doar cat a achizitionat fara dobanda si pentru o perioada echivalenta cu posibilitatea acestuia de restituire.

Contract bancar cu dobanda zero – Povestea familiei care se judecata in instanta de 4 ani.

Asta arata de fapt masurile DRASTICE pe care instantele europene si catre catre au obligatia sa se uite si instantele nationale din U.E si ori de cate ori exista un cost ascuns intr-o clauza abuziva sau prin pozitia dominanta, banca a inserat clauze care l-ar duce in ruina pe debitor, au obligatia sa le elimine din contracte si chiar sa lase contractele bancare cu clauze abuzive, FARA DOBANDA, adica fara cost.

Ce prevede decizia din apel prin care imprumutatii la banca First Bank au resuit sa anuleze clauze abuzive si sa obtina dobanda zero?

In apel a fost schimbata decizia instantei de pe fond, si s-a constatat ca TOATA clauza referitoare la dobanda cu privire la costul acesteia si cum banca poate modifica acel cost, este abuziva, considerata clauza abuziva in contarctul cu FIRST BANK si astfel a eliminat-o din contract.

13 Ora estimata: 09:00
Complet: C9-APEL
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa atacată, în sensul că:

Admite în parte cererea de chemare în judecată. Constată caracterul abuziv şi, prin urmare, nulitatea absolută a următoarelor clauze contractuale: art. 1.3 lit. a şi lit. b şi art. 1.2 ( acesta din urmă numai cu privire la următoarea formulare: Tip dobândă: Variabilă, calculată în funcţie de indice de referinţă şi de marja băncii; indice de referinţă : LIBOR la 3 luni; Marja: 4,90% puncte procentuale pe an, variabilă; ( ….)Dobânda începând cu a şaptea lună se stabileşte în funcţie de indicele de referinţă valabil în acel moment şi marja bănci) din contractul de credit nr. 2300R000000033579/05.08.2008, încheiat între părţi.

Dispune restituirea către reclamanti a tuturor sumelor încasate de către pârâtă ca urmare a aplicării acestor prevederi contractuale, precum şi obligarea pârâtei la plata către reclamanţi a dobânzii legale calculate faţă de aceste sume, începând de la data achitării lor către bancă şi până la restituirea integrală

. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 13.11.2017.
Document: Hotarâre  4340/2017  13.11.2017

Clauze Abuzive First Bank, decizie din apel – Contract bancar cu dobanda zero

Clauze Abuzive First Bank

Imprumutatii la baca primesc toti banii platiti cu titlu de dobanda contractuala din 2008 si pana la zi si practic creditul luat pe 30 de ani se poate compensa chiar acum.

Nu doar ca instanta constata existenta clauzelor abuzive in cadrul contractului First Bank ba chiar mai mult dispune si restituirea catre imprumutati a tututor sumelor incasate de catre parata ca urmare a aplicarii prevederilor contratuale declarate ca avand valenta abuziva si specifica de la data achitarii acelor sume catre banca si pana la restituirea integrala.

TEHNIC – 2008 – 2020 – 12 ani de zile de dobanda restitutiti catre imprumutat in urma declararii clauzelor din contractul bancar cu privire la dobanda contractuala, ca abuzive.

Si nu se termina doar la acest beneficiu ceea ce are de recuperat imprumutatul ci Banca trebuie sa ii aloce si dobanda legala din 2008 si pana la zi.

Recursul banii pierdut pe exceptie – Banca a UITAT ca a formulat recurs si cererea a fost perimata.

Imprumutatul scapa de plata intregului credit prin declararea ca abuziva a clauzei de dobanda contractuala.

Clauze Abuzive First Bank – contract semnat initial cu Piraeus Bank – Calculand suma imprumutata initial in baza contractului cu Piraeus Bank, prin rapotare la clauzele abuzive gasite si constatate ca abuzive de catre instanta de judecata, tragem concluzia ca in urma restituirii pe care o are de facut ar trebui sa inchida creditul doar prin simpla compensare si daca adaugam si dobanda legala, este posibil sa fie necesara si plata suplimentara a unor sume de bani de catre First Bank catre imprumutat.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Sunteti in situatia in care dobanda creditului a crescut exponential peste noapte sau aveti suspiciunea ca in contract ar putea exista clauze abuzive ce cresc artificial costul creditului?

Completati formularul de mai jos:

7 comments to “Contract Cu Clauze Abuzive First Bank Declarat Cu Dobanda ZERO 0 %”
  1. Buna ziua! Este suficient ca simpla constatare ca banca nu a verificat/calculat bonitatea clientului la acordarea creditului pt a aplica ce spus CJUE? Cum aflam daca banca a calculat bonitatea?

  2. buna ziua numele meu Moghis ovidiu iosif în anu 2018 am luat un credit cu nevasta si dup aia mi am pierdut locu de munca si nu am mai reusit sa plătesc rata nu am stiut la cine sa mai apelez sa imi faca o altă rată mai mica iar acum am ajuns pe mina executor silit Chizec maria victoria silvia si nu stiu ce sa fac cum sa procedez

  3. BUNA ZIUA!CU TOATA STIMA,AS DORI SA STIU CIT COSTA UN CONSULT LA DUMNEAVOASTRA PENTRU UN CREDIT,LA PIRAEUS KANC,INCHEIAT,IN 2008.NE-A DISTRUS,PSIHIC,CIT SI FIZIC.AM SUFERIT SI UN INFARCT,DIN ACEASTA CAUZA.SOTIA SA OPERAT LA COLOANA,SI SINTEM,SUB ORI CE CRITICA.

  4. BUNA ZIUA!AS DORI SA STIU CIT COSTA UN CONSULT DESPRE CREDIT DUMNEAVOASTA.CREDIT IPOTECAR,LA FRIST BANK,IN 2008,ERA PIRAEUS BANC.CEI MAI PERICULOSI CAMATARI.MA DISTRUS TOTAL,SI PSIHIC SI FIZIC.AM SUFERIT SI UN INFARCT,CERINDULE EXPLICATII,DAR AROGANTA LOR ESTE DE NECONCEPUT.DUPA CARE SOTIA A FACUT O PAREZA FIIND OBLIGATA SA SE OPEREZE.SI A INCEPUT CALVARUL,CARE NU ARE SFIRSIT,CU CAMATARII STRAINI.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.